Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti
    nagyúr

De a több profilos megoldást még nem arra a verzióra írtad, amikor úgy értetted, hogy VAGY feltételt is akarok rakni az egészbe? Egyébként elolvasok én mindent amit írsz, meg még oda is figyelek közbe, ennek ellenére mégse értek dolgokat néha (hülyülnék? :F ).

Mi ez az autós dokkoló profil? Nekem nincs semmilyen csatlakozó a tartón. Vagy írnom kéne erre külön egy profilt? De honnan fogja tudni a Tasker, hogy én most éppen az autós tartóba tettem a telefont? Ha meg nekem kell ki-be kapcsolni akkor nincs értelme, mert ilyen erővel a kihangosítót is megnyomhatom bejövő hívásnál.

(#131) Teasüti
    Hát csak amiket eddig írkáltam, hogy próbáltam őket egyszerűen megoldani, de úgy nem működtek.
    Emellett természetesen igaz hogy szinte egyáltalán nem értek a programhoz.
    Az meg hogy mindez kinek/minek a hibája inkább ne menjünk bele.

Elsőre is úgy értettem, a dőlt betűs idézet azt hiszem az első hsz-odból való, mikor feldobtad a témát. :)
    De ha figyeltél, akkor volt még egy út, miszerint egy profilba beraksz két context-et, task-nak megadsz egy változót (ami azt fogja jelölni, hogy a két context érvényesült), majd egy újabb profil újabb context-ekkel az Enter task-ban megvizsgálja a változót, és értelemszerűen csak akkor fut le, ha érvényes. VAGY az első profil kapcsolja be a második profilt, ilyen lépcsős logikai feltételrendszerben. Pl az első profilban két context azt vizsgálja, hogy az akku lemerül-e és töltőre van-e dugva. Majd ha teljesülnek a feltételek, bekapcsolja a második profilt, ami azt vizsgálja, hogy otthon vagy-e. Logikailag ez egy ÉS kapcsolat a profilok közt, mivel egyrészt a második profilba berakod azt a Task-ot, ami elvégzi a végső feladatot, és ez csak akkor fog megtörténni, ha előtte aktiválódik mind a két profil.

Illusztrálva:
    Első profil
    Context: battery 0-15%
    Context: not power any
    Enter:
    1. profile status "Második profil" set On

Második profil (ami csak akkor aktiválódhat, ha az elsőben lévő két feltétel már teljesült; egyébként ki van kapcsolva)
    Context: wifi not connected
    Enter:
    1. wifi off
    2. net off

Ezzel a módszerrel bármennyi context-et egymásba fűzhetsz és a ki/bekapcsolgatós módszerben még az a szép (a változóssal szemben), hogy a kiindulási helyzetben mindig csak az első profil van bekapcsolva, így kímélve az erőforrásokat. Ok-okozati összefüggések szerint megválasztva a context-eket, addig meg se vizsgálja a sorban következő profilokat, míg az az előtte lévők nem teljesülnek. (érdemes erőforrás éhség szerint növekedő sorrendbe rakni őket, gondolom ez érthető)

Lehetne akár 3-at összefűzni:
    kicsi a töltés? -> rá van-e dugva a töltőre? -> wifire van csatlakoztatva? (mindegyik egy profil)
    És ha sorban mindegyik teljesül, akkor ez bizony egy ÉS kapcsolat a tagok közt, de csak az első profil fut állandóan.

Remélem így már érthető, túl van magyarázva. :K

szerk: de amúgy várható fejlődés a következő verziókban. Rajta van a TODO listán a 3 db state context.
    Amúgy csak ennyi dolga van a fejlesztőnek. ;)
    Ez a program csak jobb és jobb lesz. :K

(#139) andris811
    630-ért, ez most vmi vicc? ;] Az már egy fél Tasker. :DD

Új hozzászólás Aktív témák