- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- One mobilszolgáltatások
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
royalka
üzenetére
Nem feltétel kell, hanem a Task-ba beraksz egy task/wait parancsot. Aktiválódik, vár egy kis időt, majd átvált.
(#1097) bogil99
Különböző Android verziók mellett, illetve root jog meglétével, esetleg cyanogenmod használatával válik elérhetővé egy-két parancs. Ilyen van, hogy vmi nem megy adott telefonon. Esetleg Secure Settings-et még meg lehet próbálni. -
Teasüti
nagyúr
válasz
evitiguF
üzenetére
Jaja, erre is jó.
Ahhoz viszont semmi köze, hogy a programjaidnak van-e kedvük frissíteni magukat, vagy sem.
Tasker max csak bekapcsolja a netet, de hogy az időjárás widget-ted fel is megy-e rá, az nem Tasker függő.(#1093) royalka
Jah, meg.
Kikapcsolás után vársz pár percet, majd lefuttatod a parancsot. -
evitiguF
senior tag
Üdv!
mielőtt megvenném a programot, érdeklődnék. Első feladata akkukímélés szempontjából a következő lenne:
Alapból minden be van kapcsolva (értsd: wifi gps, szinkronizáció), de ha kikapcsolom a képernyőt, akkor kb 2 perc eltelte után kapcsolja ki ezeket is, majd egy beállított időintervallum után (óránként vagy 2óránként) kapcsolja vissza magától, szinkronizáljon le, frissítse az időjárást, a leveleket, eseményeket stb, majd miután végzett ezzel, kapcsolja ismét ki.
Ezt ha meg lehet csinálni, mennyire lenne nehéz beprogramozni?szerk.: ha valaki ebben tudna segíteni is, akkor feltenném a 7napos próbaverziót, hogy megnézzem vele, hogy működik.
-
royalka
őstag
Az megoldható hogy:
A képernyő kikapcsolása után 5 percel váltson át 2g hálózatra? -
royalka
őstag
Üdv mindenkinek, egy ideje barátkozok a progival. Annyit kérdeznék elsőre hogy:
Van egy net kapcsolom: 22:00- 7:00 mobilnet off. De ez nem úgy működik hogy 7 után visszakapcsolja, a parancs végrehajtása előtti állapotba?
-
O$zkł
aktív tag
Gesture eventet hoz lehet létrehozni? Valahogy nem tudom beállítani a dolgokat pedig bekalibráltam
-
Teasüti
nagyúr
válasz
sittes79
üzenetére
Hát azt, h az oldal hogy működik és használható-e a fenti két módszer szerint, azt magadnak kell kideríteni.
Illetve ha ezt böngészővel szeretnéd, akkor annyit tehetsz, h azt elindítod és legfeljebb megnyittatsz vele egy weblapot. De hogy a böngésző mit csinál, ahhoz vajmi kevés köze van a Tasker-nek.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
sittes79
üzenetére
Jelentkezzen be? Ezt hogy?
Ha be tudsz jelentkezni az adott oldalon HTTP GET vagy POST kérésekkel, akkor meg lehet oldani. Más fajta műveletre tudtommal nem képes önmagától. Esetleg talán vmi kiegészítővel.(#1083) bogil99
Az nem ébreszt, csak dumál ébresztés után. Még nem láttam szükségét külön ébresztőt készíteni.Na jó, de a Scene és az ébresztés maga az két külön Task, nem? És vhogy meg kell oldani a kommunikációt a kettő közt, ami korábban globális változóval volt kézenfekvő. Nem tudom, h azóta megoldott-e, hogy a Scene task át tud-e venni helyi változót attól, ami meghívta. Azt hiszem volt ilyen feladat a Tasker Todo listán.
-
sittes79
addikt
sziasztok,
Olyat szeretnék, hogy minden reggel fél nyolckor jelentkezzen be egy honlapra a böngésző! Meg lehet oldani vhogy?
Köszi
-
bogil99
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ez jó! Szentül meg voltam győződve, hogy az időjárás bemondós cuccost annak szántad

A Scene-t 1 percig pop-up -oltam, ha ez alatt valamit megnyomok akkor értelemszerűen azt teszi, ha egy perc alatt nem érek hozzá, akkor automatikusan snooze task indul el.
Pillanatnyilag globális változó nélkül próbáltam megvalósítani, de a Scene-n most átmenetileg bukott a dolog. Amíg újabb ihletet nem kapok addig a gyárit használom én is. -
Teasüti
nagyúr
-
bogil99
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Media play-el. A pop-up-ra 1 perc időtartamot adtam meg, aztán ha nem nyomok semmit, automatikusan snooze-ba kerül és 10 perc múlva megpróbál újra kiverni az ágyból.
Néztem a Te megoldásodat is, de nekem az bonyolult volt, nem értettem meg, és az időjárásjelzés még tovább bonyolította. Próbáltam alkalmazni egy az egyben a tiédet, de a Swox telepítésénél elbuktam. -
bogil99
aktív tag
Szerintetek ha Scene -t készítek, az miért nem úgy néz ki, mint ahogyan eredetileg megcsináltam?
Ilyennek képzeltem el:

És ilyen lett:

Más.
Létezik olyan plugin, amivel hozzá lehet férni a 2G/3G beállításokhoz? Mert nálam kétféle Xperia-nál is csak csillagozva jelenik meg a menü, és nem engedi a hozzáférést. -
bogil99
aktív tag
válasz
borbas666
üzenetére
Innen talán tudsz ötletet meríteni. Nekem az volt a problémám, hogy éjszaka félóránként kapcsoljon be a telefon, ellenőrizze, hogy otthon vagyok-e és ha igen, akkor kapcsoljon újra airplan módba, ha nem akkor maradjon bekapcsolva. Talán át tudod ültetni a saját esetedre.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
borbas666
üzenetére
Én inkább a háttéradatok küldését kapcsolgatom óránként egyszer, időjárás widget és egyéb hasonló színvonalú dolgot meg nem használok. Ha ezek ki vannak kapcsolva, semmi sem mászik fel a netre magától. Persze netet kapcsolgatni kb ugyanannyi, mint a háttéradatokat, csak előbbi nem csatlakozik fel olyan gyorsan.
Mi is a kérdés?

Jah igen, kapcsold be, várj pár percet, majd kapcsold ki! Így lehet megoldani könnyen, ha időközönként akarsz szinkronizálni. -
borbas666
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
"A mobilnetet wifi kapcsolat szakadása után bekapcsol, viszont bekapcsolva is marad."
Na igen ezt én sem érteném, ha nem tudnám mit szerettem volna leírni.

Szóval, ha megszakad a Wi-Fi kapscolat, akkor bekapcsolja a mobilnetet, ami bekapcsolt állapotban is marad.
Ez eddig oké, csak így az akkumulátort is meríti+ azért az adatforgalmat is csipegeti.
Ezért szerettem volna megoldani úgy, hogy mondjuk minden 20percben aktiválja a mobilnetet, 2 perc erejéig, hogy csekkolja van-e valami, aztán kikapcsolja.Remélem így már érthető mit szerettem volna írni.

-
Teasüti
nagyúr
válasz
borbas666
üzenetére
Addig eljutottam, hogy ha belépek navi-ba akkor bekapcsolja a GPS-t, ha pedig bezárom akkor kikapcsolja.
Ehhez kelleni fog egy Exit task is, vagy esetleg egy settings restore. Ha a topikban rákeresel ezekre a kifejezésekre, biztos találsz vmi hasznosat.Viszont azt sehogy nem tudtam megcsinálni, hogy csatlakozzon wifire, vagyis csatlakozik, de ha elmegyek itthonról akkor nem kapcsolja ki.
Ugyanaz a szituáció, mint az elején. Ez külön parancs.Cellainfó alapján állítottam be, viszont valamiért csak 1et talált itt.
Olvastad a Tasker Userguide-ot? Hagyd a keresőt futni egy ideig (5-15 perc vagy akár több is), közben járd körbe a házat, telket, stb! Csak előtérben fut a kereső, nem tudod háttérbe rakni, vagy kikapcsolni a képernyőt addig.A mobilnetet wifi kapcsolat szakadása után bekapcsol, viszont bekapcsolva is marad.
Ezt nem értem, némi magyar nyelvtannal fűszerezve írd le újra!(#1068) oszy
Röviden? Nincs.
Ezért is hoztam létre ezt a fórumot.
Vki nem is olyan rég azt állította, h elkezdte lefordítani a kézikönyvet, talán kérdezz rá hogy halad vele!
Nekem csak pár alap dolog kellene. Jól jönne egy step by step vezetés.
Nos a fórum elején - meg úgy egyáltalán - elég sokszor foglalkoztunk ilyen feladatokkal, érdemes lenne mazsolázgatnod, a magam részéről igyekeztem mindig jól átláthatóan írni és vezetni a fórumot, talán nem okoz nehézséget leszámítva az egyre hízó terjedelmét.
De amennyire én tudom a magyar nyelven elérhető tudásanyag kvázi csak ebben a fórumban van felhalmozva.
Amúgy meg nem harapunk ám, ha felteszed a kérdéseidet!
Ritkán fordul csak elő, h vki nem kap semmilyen választ, néha én is szoktam segíteni, ha épp úgy tartja kedvem.
-
borbas666
aktív tag
Addig eljutottam, hogy ha belépek navi-ba akkor bekapcsolja a GPS-t, ha pedig bezárom akkor kikapcsolja.
Éjszakára Repülő mód az oké, és ha headsetet bedugom megnyitja a zenelejátszót.
Viszont azt sehogy nem tudtam megcsinálni, hogy csatlakozzon wifire, vagyis csatlakozik, de ha elmegyek itthonról akkor nem kapcsolja ki.
Cellainfó alapján állítottam be, viszont valamiért csak 1et talált itt.
A llama talált többet is, szóval nem értem miért.
A mobilnetet wifi kapcsolat szakadása után bekapcsol, viszont bekapcsolva is marad. -
válasz
borbas666
üzenetére
Nézd meg figyelmesen mind a 3 youtube videót. Ott bemutatja a legény.
Ezzel kezdtem én is...
Utána lehet bonyolultabb dolgokat is megcsinálni, csak kell hozzá egy kis afinitás.
Én inkább a wifi connected-et használom, mint a wifi near-t.
de vannak itt sokkal nagyobb tudású emberek
-
borbas666
aktív tag
-
-
borbas666
aktív tag
Ezt én is szívesen venném, próbálgattam beállítgatni néhány alap dolgot de nem nagyon sikerült.
Pl: Ha itthon vagyok csatlakozzon wifire, ha nem vagyok itthon akkor mobilnet aktív, esetleg óránként 1x pár percre míg csekkol, hogy van-e valami.
Éjszaka repülőgép üzemmód.
navi indításakor GPS bekapcs. -
oszy
veterán
Sziasztok!
Van valahol magyarnyelvű leírás a Tasker programnak? Mert érdekelne, h lehet profilt létrehozni mivel nem sikerül

Nekem csak pár alap dolog kellene.
Jól jönne egy step by step vezetés 
-
rpetercom
csendes tag
válasz
Teasüti
üzenetére
is
Az OS és az alkalmazások virtuális gépen futó részével nincs is gond, de van lehetőség un. natív kód futtatására is, ez már túllép a virtuális gépen. Jellemzően ilyenek pl. a video lejátszó alkalmazások, amik vagy procira optimalizált plugint, vagy proci típusonként, családonként eltérő telepítőt alkalmaznak. Ha a tasker is ilyen, de x86-ra még nem készült el az átírat, természetesen nem fut. Csak bízni tudok a play kompatibilitási vizsgálatában
-
Teasüti
nagyúr
válasz
bogil99
üzenetére
Sztem ha egyszer kikapcsoltad a mobilnetet, akkor az reboot után se fog működni.

Nincs szükség újabb felülvizsgálatra. Ha meg újra változik a helyzet, akkor meg vagy kikapcsolva hagyja, vagy visszakapcsolja.Cell ID amúgy is gyakran változik, főleg ha mozogsz is. Pontosabb megoldás, mint a TNET.
(#1062) rpetercom
Tudomásom szerint Tasker Android exkluzív.
Nálam ugyanilyen nyomós ok, h ne is akarjak átnyergelni másik platformra.
-
bogil99
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Őszintén szólva most értettem meg a logikáját annak a taksnak amit írtál. Eddig csak a sorok egymásutánját néztem és nem értettem. Az a "tudom hogy benzin, de mitől megy?" állapotban voltam. Mivel nem hagyott nyugodni a dolog arra gondoltam, mi lenne, ha az utolsó (6.) sort elvenném belőle, és akkor mindig figyelné azt, hogy nem roamingolok-e. Később próbáltam valami sajátot gyártani, amihez (még ha nem is sikerül) nagy segítség volt, hogy mutattál egy lehetőséget, mert anélkül az is problémás lett volna, hogy fogjak hozzá.
Szerintem nekem a %TNET értelmezésével van a gondom. A leírás szerint:
"Telephone Network (dynamic, monitored)
%TNET
The current telephony network operator the device is using."Ez nekem úgy jön le, hogy ez mindig az épp aktuális hálózat, amit használok. Ha ezt összehasonlítom az előzővel ahogy javaslod, akkor lesz változás, ha átmegyek a határon és roamingolok. De ha már ott vagyok, és újrabootolok, vagy egy airplan off/airplan on után már nem lesz változás az előzőhöz képest és nem vizsgálja, hogy teljesül-e a roaming mint feltétel (ha jól értelmezem). Ezért próbáltam egy fix értékhez hasonlítani a pillanatnyi szolgáltatót, ha már egyszerűbben nem tudok a roaminghoz kapcsolni eseményeket. Ezt hiányolom a taskerből (vagy az ismereteimből?).
pl. így vagyok ezzel a nyavalyás screen off -al is, amit csak feltételként (Contextben) tudok megadni, holott nekem következményként (taskban) lenne rá szükségem.
-
rpetercom
csendes tag
Hali,
örülök, hogy megleltelek Titeket

cirka 2 éve vagyok elég aktív tasker felhasználó, és a néhány idegesítő apróságon kívül eddig mindent meg lehetett vele valósítani az USB tether widgettől a zenehalgatási szokásokat megtanuló lejátszóig... (na jó, ez utóbbi lustaság hiányában még csak a megvalósíthatóság kipróbálásáig jutott
Viszont sajna? telefon cserére érett, és egy Razr I-n gondolkodom. Sajna sehol nem leltem infót arról, hogy a Tasker x86-on is használható-e, én pedig már erősen függővé váltam
Közületek valaki használta/használja Atom-on?más: kiegészítő alkalmazásként ajánlom a TeslaLED-et. A beépített flash kezelő screen off esetén kikapcsolja a ledet, míg ezzel csak villan egyet, de megy tovább (legalábis Desire-en, Oxygen 2.3.2-n)
Üdv
Rpeter -
bogil99
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Szimpatikus volt, és köszönöm is, mert ha valami nem klappol, akkor visszatérek a tiédhez (kikapcsoltam de ott van a Contextjeim között) de elkezdtem kisérletezni, tudod, azt írtam, hogy ha valami érdekel, akkor nem adom fel. És gondoltam kikérem a véleményedet, mivel most 2 héten belül nem fogom tudni tesztelni sem egyiket, sem másikat.

szerk:
Adós maradtam a magyarázattal.
Azért csináltam így, mert amit akkor tudtam, abból erre tellett, lehet most esett le valami. %TNET doesn match %CELLID re gondoltál? Nem vagyok azzal tisztában, hogy a %TNET az nem az épp aktuális hálózati operátort adja-e, mert akkor azzal nem megyek sokra, (de lehet hogy most zöldeket beszélek).
Remélem, hogy fog működni az enyém is ha külföldi telenort talál is, mert értékként "Telenor HU" -t adott a változónak, a külföldinek biztosan nem "HU" a vége.
Ha le tudom tesztelni, beszámolok az eredményekről. -
Teasüti
nagyúr
válasz
bogil99
üzenetére
Nem tudom, mondd meg te!
Tudatában vagy, mit miért csináltál?
El tudnád magyarázni nekem?Amúgy butaság egy változóban eltárolni egy konstans értéket. Miért nem közvetlenül ezzel az értékkel hasonlítod össze a %TNET-et?
%TNET doesn't match "akármi"A korábbi nem volt működőképes, vagy csak nem volt szimpatikus?

Nem tudom, hogy ha mondjuk külföldi Telenor hálózatot talál, akkor más lesz-e a %TNET értéke, mint itthon.
Célravezetőbb a roaming tényét ellenőrizni. -
bogil99
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Teasüti!
Ehhez mit szólsz? (még mindig Roaming)
Létrehoztam egy változót %TELENOR néven
Létrehoztam egy Context-et átmeneti jelleggel, ami annyit csinált, hogy amikor nem airplan módban van, akkor a %TNET value -t adja a %TELENOR variable -nek. Miután értéket kapott a %TELENOR töröltem a Context-et, hogy többé azt ne módosíthassa semmi.Létrehoztam egy Context-et valahogy így:
Variable Value
%TNET doesn't match %TELENOREnter Task Net_Off
Mobil data set offSzerinted ez működik így?
-
Nekem valamiért a screenlock (pin) automata feloldása nem akar működni rendesen.
A beállítás/körülmény alapján lezárja, majd amikor kell fel is oldja, de amikor eszébe jut visszazárja a képernyőt. (pedig semmi ilyen körülmény, task nincs beállítva...)
SGS3 mini, 4.1.1 droid.
Rootolnom kellene a készüléket?
Ha valaki tudja az okot, a megoldást, megköszönöm.
Más "screen unlocker" appokat is próbáltam, az automata kioldás nem megy de ha egyszer felodottam nem zárja vissza magát, csak ha újból összeáll a feltétel. Pl. Delayed lock. -
supercharley
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Köszi a válaszokat, megerősítettetek abban amire én is jutottam. Javasolni fogom a fejlesztőnek hogy rakja bele a programjába ezeknek az aktuális állapotoknak a valamilyen módú lekérdezhetőségét. Más javaslatomat már elfogadta, már meg is valósult, hátha ezt is beépíti.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
supercharley
üzenetére
Hangerőre azt hiszem már vannak beépített változók.
Beállításokra (on/off) viszont nincs, azt vagy leszarod mi volt előtte és egy profil Enter Task-jában és Exit-jében is "felülírod", vagy... Jah nem, nincs más lehetőség.
Nálam pl. kint van asztalon egy Task Cut, amivel mindig lenullázom a beállításokat a nekem tetsző értékekre, így nem gáz, ha vmi 3rd party cucc állítgat néha napján. Egy gomb nyomás és minden a helyére kerül.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
supercharley
üzenetére
Amennyiben nem egy Taskon belül, hanem Profilból kapcsolgatod ezeket (mint én is), akkor a Profilok Tulajdonságaiban (Properties) alapból be van kapcsolva a "Restore Settings" funkció.
Ez (szerintem) pontosan azt csinálja, amire neked szükséged van. Persze ez csak addig működik jól, amíg csak a Tasker kapcsolgatja a Hangprofilokat.
-
supercharley
tag
válasz
bogil99
üzenetére
Én írnék 3-4 taskot, amiben a hangerőket szabályoznám és adott eseményhez a megfelelő taskot futtatnám.
Az a célom, hogy tudjam hogy az általam végzett kapcsolás előtt milyen állapot volt érvényben! Persze lehetne ezt követni, ha csak én, illetve az én általam készített task kapcsolgatná ezeket, de ez nem így van, pl. a hangerőt szinte bármi bármikor elállíthatja.
Szóval a kérdésem továbbra is kérdés! -
ERPY
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ezek, legalábbis amit én használok fix állóképek, és 15 percenként frissül, de csak ha wifin lóg a tella.
Jelenleg a World webcams alkalmazással oldom meg, működik is szépen.Itt a kép linkje, hogy ne terhelje a kép a fórumot
Ez a HD verza, a kisebb felbontású nem mutat jól a kijelzőmön.
-
Teasüti
nagyúr
Widget-tel nem, de egy profillal, ami frissíti a widget-et, igen.
Vagy hát widget-tel úgy, h manuálisan indítod minden alkalommal.
Esetleg ha mindenképp widget-tel akarod (elvben rosszabbul) megoldani, akkor megcsinálhatod háttérben ciklikusan futóra, így csak egyszer kell elindítani.A radarképek amúgy nem dinamikus/mozgó képek? Meglepődnék, ha nem csak statikus képet tudnának megjeleníteni a Zoom widget-ek.
-
ERPY
őstag
Keresgélek, de nem találok megoldást arra, hogy tudnék egy olyan widgetet készíteni, ami X időközénként letöltene egy fix címről egy képet. Az időkép radarképéről lenne szó, szal ezt meglehetne-e oldani? Jelenleg egy másik appal ez működik, de gondoltam hátha taskerrel is meglehetne oldani.
-
bogil99
aktív tag
válasz
supercharley
üzenetére
Én írnék 3-4 taskot, amiben a hangerőket szabályoznám és adott eseményhez a megfelelő taskot futtatnám.
-
supercharley
tag
A következő állapotokat(értékeket) változtatom egy taskban:
"Vibrate On Ringer" ON/OFF
"Vibrate On Notify" ON/OFF
"Haptic Feedback" ON/OFF
"Sound Effects" ON/OFF
"Ringer Volume" 0-7
"Notification Volume" 0-7A kérdésem az, hogy szerintetek az érték megváltoztatása előtt,
az eredeti értéket el tudnám menteni valahogyan valamilyen változóba
(későbbi visszaállíthatóság miatt)?
Eredetileg arra gondoltam hogy ezekhez tartozik rendszerváltozó,
de bizony nem találok. -
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Ilyennel még nem találkoztam Tasker viszonylatban, hasonlóval se.
-
bogil99
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Próbáltam hasznosítani. Most kicsit "kiestem" a taskerből, a telóm leadva javításra, így most a páromén gyakorlom magamat, ha épp el tudom tőle szedni egy-egy 10 perces gyors "buherre".
Azt jól értem, hogy ezek beépített változók, és nem kell külön változót létrehozni? Én valami olyasmivel próbálkoztam, hogyContext
Variables %TNET matches %ROAM
Enter task beírtam mit csináljon
Exit task beírtam mit csináljonleellenőrizni még nem tudtam, lehet hogy ilyen értéke nem is lehet, és egy nagy marhaság az egész.
#1043#
Nagyon köszönöm ezt a megoldást, nagy varázsló vagy! Pont a mobildata -t akarom vele kikapcsoltatni!
-
atillaahun
veterán
Olyat ugye szerintetek se lehet megcsináltatni a Tasker-rel, hogy bizonyos akciók hatására léptesse a kurzort ha éppen aktív egy beviteli mező? LG-n van ilyen, hogy oldalsó kocogtatásra lehet kurzort léptetni, ami legjobb beállítás, hiányolom is most a ZTE-ből.

-
bogil99
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok arra valamilyen megoldást, hogy a roaming -et figyelje? Nem találok ilyen taskot.
-
barcaxavi06
csendes tag
Amúgy ha nem feltétlenül csak magyarul kerestek választ a redditen is jó kis Tasker közösség alakult ki:
http://www.reddit.com/r/tasker/ -
szabadnev
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Korábban elég sokat programoztam a taskert, mostanában már nem. Egy feladat miatt azonban újra elő kellett vennem, konkrétan névsorba kellene rendeznem egy szöveges tömb elemeit. Hogy lehet megoldani? (úgy látom, hogy a beépített összehasonlítás csak matematikai feltétellel lehetséges, szöveggel nem)Keresővel próbáltam pár kulcsszóra rákeresni, de nem láttam, hogy szó lett volna róla.
Üdv,
P -
barcaxavi06
csendes tag
Helló Mindenki!
2 napja szemezgetem a hsz-eket innen és meg kell mondjam van egy-két nagyon ügyes ember

Nekem kb. fél éve van telepítve a Tasker, eddig hagytam szépen, csendben működni. Most (az új béta megérkeztével) kezdtem el jobban bogarászni és adódott egy kisebb gondom."Near Cell" contextre állítottam be "Keyguard Off" parancsot (Secure Settings-en keresztül), de nagyon ritkán működött. Több olyan javaslatot olvastam, hogy a "Wake Device" taskot kellene közé illeszteni, de nem szeretném emiatt agyon meríteni az aksit.
Most "Clear Password/Pin" paranccsal (szintén Secure Settings) hidaltam át a problémát, ami csak nagyon ritkán hagy cserben, de mégsem érzem tökéletesnek.Egyéb ötletek a lockscreen pin ideiglenes kiiktatására?
(Tasker 4.0b4m; Android 4.2.1., CM 10.1.)
-
nope
tag
válasz
Oldman2
üzenetére
Ekkora méretnél már érdemes folyamatábrát rajzolni. Legjobb egy erre alkalmas programmal (pl. Visual Paradigm), de ezek kezelése elég komplikált, külön meg kell tanulni. De még a papír-ceruza is sokat segíthet akár.
Nekem is volt hasonló problémám, aztán mikor elkészült a folyamatábra, akkor derült ki, hogy valami elfelejtett korai próbálkozásom kapcsolgatott dolgokat a háttérben
Azóta minden megvan UML-ben is, így egyszerűbb bővíteni is, hiszen könnyebb találni egy meghívható vagy átírható taskot.
Sajnos ez az "áttekinthetetlenség" a mobil velejárója, ekkora képernyőméreten nem nagyon lehet többet kihozni belőle.
Nope
-
latis666
aktív tag
válasz
Oldman2
üzenetére
kicsit szemezni kell vele amíg rájön az ember mit kell nézni. Van profil aktiválódás, inaktiválódás (neked most ez érdekes) és a taskok. Ráadásul külön színnel asszem. Tehát azért el lehet rajta igazodni csak érdemes a 29 profilból csak párat futtatni egyszerre mert megnehezíti a visszakeresést.
-
Oldman2
nagyúr
1. Használja-e valaki itt a Tasker 4 beta-t?
2. Hogyan lehet azt megoldani, hogy a 29 Profilomból csak azok legyenek aktívak, amik az adott környezetben szükségesek?
Tudom hogy létezik a "Profile Status Set On/Off" parancs, ezek beállításától függetlenül, számomra teljesen hektikusan a Profilok ki/bekapcsolódnak.
Egyszerűen nem tudok rájönni mitől.
Valami ötletetek volna-e?
-
latis666
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Igen tényleg végigolvastam.

Szóval nekem az a hibája van a romnak/telefonnak hogy ha elhagyom a wifit nem kapcsol vissza 3gre magátol csak ugy látszik de tényleges adatkapcsolat nincs. Ehhez be kell kapcsolni a repülő modot majd ki és akkor beindul rendesen a 3g.
Azt olvastam hogy ha egy profil lejár akkor ami a taskban "beállitás" volt azt kilépéskor visszaállítja. Pl ha éjszaka kikapcsolom a wifit este 10től reggel 4 ig akkor reggel négykor automatikusan visszakapcsolja.
Ez azt jelenti hogy "no wifi connect" életbe lépésekor bekapcsolom a repülő módot és egy perc mulva ki akkor ez a profil aktiv marad egész nap míg haza nem érek akkor viszont véget ér és visszacsinálja amit elállított (feleslegesen).
Ezért gondoltam hogy nekem state kell ami nem egy állapothoz hanem egy eseményhez köthető. Megtörténik a kapcsolat bontása lefut a task és kész.Azért tegnap dolgoztam rajta nem csak a választ vártam.
Profil Wifi hiba 1.
Not Wifi near wifi név
wait 3 min
profil wifi hiba 2 set ON /Vár 3 percet és akkor inditja a másik profiltProfil wifi hiba 2
Not wifi near wifi név
wait 3 min
Wifi off
Airplane mode on
Wait 1 min
Airplane mode offIgy oldottam meg hogy ne a wifi kapcsolat hanem a wifi érzékelés alapján induljon mert esetleg ha szarakszik a wifi kapcsolat elveszhet a jel egy pillanatra. Sajnos nem jöttem rá hogy kellene egy profilban vizsgálni hogy látja e a wifi kacsolatot mert a wifi status változo csak on off állásban lehet, a wifi infonak meg látszolag nincs értéke vagy csak nem volt a közelben wifi.
-
bogil99
aktív tag
Arra van valamilyen lehetőség, hogy ha Taskerrel oldom meg az ébresztést reggel, akkor a "Snoozy" gomb töltse ki a kijelző 2/3 részét?
-
rum-cajsz
őstag
Letölthető az új Tasker beta, ha érdekel valakit: [link]
-
Teasüti
nagyúr
válasz
latis666
üzenetére
Ezt nem egészen tudtam értelmezni.
Lényegében a State/Wifi Connect context Exit task-ja pont azt tudja, amit te "wifi leszakadás esemény" alatt értesz.
Na most ha ezután kikapcsolod a wifi-t, akkor nem nagy kunszt utána várni még 10 percet és vissza bekapcsolni.Amúgy tényleg átnyálaztad az egész topikot?
Az igen...(#1021) nope
Számlálót eddig én csak ciklussal tudtam készíteni, ami folyamatosan frissíti a jelenetet.Amúgy úgy tartják pro körökben, h ha script-et használsz, az hatékonyabban fut, mint egy Tasker task.
Elvileg már szinte minden funkcióhoz hozzá lehet férni script-eken keresztül is. -
latis666
aktív tag
Vegigolvastam az egesz topicot. Mivel eltartott egy hetig mar nem vagyok biztos benne de szerintem meg nem volt rola szo. Azt kellene megoldanom hogy ha a telefonom elveszti a wifi kapcsolatot, akkor varjon mondjuk 3percet kapcsolja ki. Az state van wifi connect es wifi near de ez ugye state ami ha jol okoskom akkor folyamatosan aktiv lesz. Tehat nem ugy lesz hogy eljovok otthonrol. Leszakad a wifirol. Lefuttatja a beallitasokat. Lejar az ido intervallum es visszaallitja hanem. Eljovok beallitja es amig haza nem megyk ugy marad. Van konkret esemeny a wifi leszakadasra? Nekem ugy kellene mintha mondjuk delutan 5kr kapcsolja ki a wifit 10 perc mulva a task vegen vissza. Csak nem du 5kor hanem a wifi elvesztesekor. Boce ha tulmagyarazom.
-
nope
tag
Van egy hangrögzítőm taskerben megírva, widgetről tudom indítani. Szeretnék készíteni hozzá egy számlálót, de nem nagyon van épkézláb ötletem hozzá.
Kb. annyira jutottam, hogy csinálok egy scene-t valahova, de ez esetben másodpercenként kellene frissítenem egy textet, abba beleírva az általam valahogy kiszámolt eltelt időt.
Valami hasonlót már csináltam, mikor a hívásrögzítőt írtam, akkor a pontos időt valahogy az 1970.01.01 óta eltelt másodpercekből (%TIMES) kellett kiszámolni (mert másodpercet nem lehet lekérdezni máshogy, vagy igen?)A lényeg, hogy kissé komplikáltnak és leterhelőnek tűnik a feladat nagyságához (kicsinységéhez) képest, és félek, hogy belassítaná a telefont a mp-énti kalkuláció.
Esetleg ötlet? (vagy egy általam ismeretlen, ámde pont idevágó funkció?

Nope
-
bogil99
aktív tag
Nagyon nagy 5let!

Király vagy!Azért bonyolítottam meg ennyire, mert a telefon újra bekapcsolásával gondjai voltak, ezért próbáltam minden esetre kiterjedő feltételrendszerrel direktben utasítani, hogy vissza is kapcsoljon. Azt gondolom, hogy nem megyek tovább ezen az úton, a #1012# szerinti megoldást fogom használni, az nagyon profi
, ez az, ami programozói ismeretek nélkül - legalábbis számomra - önerőből szinte megvalósíthatatlan.Köszönöm a segítséget!

-
nope
tag
válasz
bogil99
üzenetére
Kissé túl van bonyolítva, ráadásul a 3 nem megfelelő feltétel esetén háromféleképpen kezeled le (miközben mindegy, hogy nem vagy otthon, és azért nincs airplane, vagy délelőtt van, és azért nincs airplane).
De ha ragaszkodsz a változókhoz, akkor ajánlanék egy trükköt:
Mivel akkor akarod airplane-be tenni, mikor otthon vagy (HOME=1), ÉS este van (IDOPONT=1), a többi állapot számodra közömbös (a változók értékei 0,1; 1,0; 0,0), ezért a taskban a következőt csinálnám:IF %HOME+%IDOPONT = 2
..... airplane mode lekezelése
else
....airplane mode kikapcsolása, task leállítása
endifMindjárt átláthatóbb.
Arra kell ügyelni, hogy az IF esetén az egyenlőség rendes egyenlő legyen ( "=", maths: equals).Nope
-
bogil99
aktív tag
Sziasztok!
Most érkeztem gépközelbe.
Nope!
Köszönöm a megoldást, ki fogom próbálni, még egy kicsit tesztelem a sajátot, aztán valszeg át fogom írni aszerint ahogyan leírtad! Én még nem tartok ezen a szinten, nekem lassan megy a fordítás.Jelenleg nekem ilyenem van miután az időpont és a home változókat 0 és 1 értékre állítom aszerint, hogy hol vagyok és mennyi az idő (1 hogyha teljesül a feltétel):
AIRPLAN profil
Context
1. Variable valute ~ %IDOPONT VALUE 1
2. Variable Value ~ %HOME 1Exit task:
1. If %HOME =1
__2. If %IDOPONT=1
__3. Airplane set on
__4. Wait 30 min
__5. Airplane set off
__6. Wait 2 min
__7. Goto No 1.
__8. Else
__9. Airplane off
__10. Wait 2 min
__11.Goto 1
__12. End If
13. Else
__14. If IDOPONT=0
__15. Airplane Off
__16. Wait 2 min
__17. Stop
__18. Else
__19. Goto 1
__20. End If
21.End IfExit task:
Airplane Off
-
Teasüti
nagyúr
válasz
supercharley
üzenetére
Variable query, majd wait.
-
supercharley
tag
Hogyan oldanátok meg a következő problémát? Egy scene-n akarok beolvasni egy értéket. A beolvasott értéknek megfelelő perc múlva kellene lefuttatnom egy taskot. Szóval hogyan tudnám megadni hogy egy változó időpontban induljon el egy task?
-
Teasüti
nagyúr
Goto:
így már érthető, programozói gyakorlatban nem vagyok ismeretes.
Ettől persze Tasker-ben továbbra is remek alternatíva szerintem.
A sorszám hátrányára már én is felfigyeltem, jobb címkére ugrani sorszám helyett.
A te megoldásod is nagyon tetszik, remek ötlet egy másik profilt használni az ismétlésre, de...
Kinek a pap, stb... 
Másik:
ez elég egyértelmű, de ez nem a futó task-ok hibája alapvetően. Ennek ilyennek "kell" lennie.
Eleve már az elég nagy handicap a telefonnak, h egy Tasker-rel automatizálom. Nálam a legtöbb profil akkor aktív, ha használom is a telefont és még folyamatosan futó task se kell hozzá, h belassuljon.
Utóbbi azért nem problémás, mert többnyire úgyis olyan feladatról van szó, ahol a wait parancs dominál, vagyis a futás idő 99,9%-ban csak várakozik és ez nem akadályozza meg a telefont a deep sleep-ben. -
nope
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
A goto parancs gykorlatilag a régi basic nyelvből származik ami meglehetősen egyszerű mai szemmel nézve (igen, a Taker is az, de hát nem is programnyelv). Ott még a sorok sorszámozva voltak, és nem volt lehetőség függvény (function) használatára.
A később programnyelvek némelyike ( pl. C) még meghagyta a goto-t, de a struktúrált programozási technika bizonyította, hogy nincs rá szükség.
Pl. a Java nyelvben fenntartott szó (azaz változó névnek nem használható), de nincs ilyen parancs.Hogy miért ne?
Pont az ilyen sorszámozott programnyelveknél a legveszélyesebb, mert ha később változtatsz egy kódot, nem tudhatod, hogy valahonnan nincs-e egy ugrás arra a kódrészletre, amit éppen átírsz. Nyilván a Tasker esetén általában nincsenek többoldalas kódok, így átlátható, de egy komolyabb kód esetén, pláne ha többen is dolgoznak rajta, egyszerűen tilos.http://en.wikipedia.org/wiki/Go_To_Statement_Considered_Harmful
Folyamatosan futó task: azért annak is oka van, hogy a beállításokban be lehet állítani a várakoztatott taskok maximális számát (tudom, csak közvetve érinti a párhuzamosan futó taskokat). Ha valamit meg lehet oldani, úgy, hogy ne legyen folyamatosan futó task (a fenti eset jó példa), akkor érdemes úgy megoldani, még ha nem is okoz problémát.
De végezz el egy tesztet: írj egy végtele ciklust, benne egy jól látható műveletet, pl. a flash ki-be kapcsolása másodpecenként (ha nincs, akkor a fényerő változtatása két fázis között, vagy valami hasonló). Indítsd el, majd kezdd el használni a telefont. Nem kell nagy dolog, menj be a gyári beállításokba, nézegesd a kontaktokat, naptárad, stb. A villogás ritmusa jól láthatóan szétesik, és bár a Tasker prioritása (nagyon helyesen) alacsony, azért ez vice versa is.Nope
-
Teasüti
nagyúr
Mi a baj a goto-val?
Értem én, h végtelen ciklus, de már középiskolában se tudta gyakorlatiasan elmagyarázni a tanár, hogy miért kerülendő. Ha van egy jó feltételed, soha nem kerül az végtelen ciklusba.
Inkább az a veszélyes, ha a ciklus magból ugrálsz ki illetve vissza be.
A folyamatosan futó task-okkal sincs semmi probléma akku idő szempontjából, ha amúgy az idő nagy részében csak a wait parancs fut. Ez alatt az Android ugyanúgy lemegy deep sleep-be.
szerk: persze ha csak néhány perces wait parancsok vannak, akkor nem biztos ez, olyankor ébren maradhat a telefon.
-
nope
tag
válasz
bogil99
üzenetére
Van egy kis időm, így lehetne megírni a konkrét problémád GOTO nélkül:
1. Profil
HOME+TIME
_Context: Near GSM
_Context: Time from 22:00 Till 07:00_Enter Task:
__Airplane Mode Set On
__Profile Status Felora Set On
_Exit Task:
__Profile Status Felora Set Off
__Stop Task halfhour // biztonsági lépés, hátha a 2 perces várakozásnál tart a halfhour task
__Airplane Mode Set Off2. Profil
Felora
_Context: Time repeat every 30 minute
__Task halfhour :
___Airplane Mode Set Off
___Wait Minutes 2
___Airplane Mode Set OnNope
-
nope
tag
válasz
bogil99
üzenetére
Az adott problémától függetlenül:
Próbálj meg modulárisan gondolkodni, ez esetben taskokra szétszedni a dolgot. Az időzítést csináld meg contextekben, amelyek adott taskot hívnak. Esetleg azok feltételtől függően másik taskot, és így tovább. A goto parancs már 25 éve is kerülendő volt, illett mindenre külön függvényt (processt, taskot) írni.
Goto-val kevésbé átlátható, és könnyebb végtelen ciklusba kergetni.
Ha csak taskokat használsz, akkor feltétel teljesül, task elindul, esetleg indít más taskokat, visszatér, ennyi. Ne legyen olyan task, ami folyamatosan fut (persze ez nem mindig érhető el, de törekedni kell rá).
A folyamatábra nagyon jó ötlet, és egyszerűbb is vele a munka, ha nincs goto.De nem akarlak nagyon megkavarni, csak már nekem is sikerült olyan profile-t írnom, amelyik folyamatosan futott és ette az aksit (konkrétan a Battery Changed event meglehetősen gyakori esemény, volt vele gondom).
Szóval ahogy átlátod és megérted
Nope
-
bogil99
aktív tag
Nope!
A GOTO-kat nem tudtam megkerülni, viszont elkezdtem folyamatábrát rajzolni, és mind a négy esetre If/Else kapcsolattal létrehoztam egy-egy végpontot egyetlen Taskon belül. Ennek 2 kimenete simán visszafut a kiindulási pontba és kikapcsolva tartja eközben az AIRPLAN módot ([%Home=0, %IDOPONT=1] és [%Home=1 %IDOPONT=0]), egy kimenete bekapcsolja az AIRPLAN-t (%Home=1 %IDOPONT=1), majd visszalép az első sorra és újra ellenőrzi a változókat, és van neki egy kimenete, ami STOP utasításba torkollik (%Home=0, %IDOPONT=0), tehát mindaddig körbe-körbe malmozik a rutin, amíg el nem éri a STOP állapotot -reményeim szerint.
Teasüti!
Nem fafejűségből nem követtem egy idő után amit ajánlottál, hanem mert még nem ér fel addig az eszem, hogy le tudjam azokat követni -szóval mégiscsak fafejűségből
. Most már magam is mosolygok a kezdeti botladozásaimon, és érzékelem, hogy még mindig nagyon az elején járok.Hétfőn beszámolok az eredményekről.
Addig is mindannyiótoknak köszönöm a sok-sok segítséget!
-
bogil99
aktív tag
Asszem' kezdem kapisgálni.
Én eddig abban a tévhitben éltem, hogy a Context úgy működik mint egy slusszkulcs, amikor "eltekerem" elindít, amikor "visszatekerem" leállít. De közben rá kellett jönnöm, hogy még az is befolyásolja a rutin leállítását, hogy milyen hosszú "Wait"-et adok meg, mert ha történetesen 7 óra előtt 1 perccel kezdődik el a 30 perces ciklus...
Lehet hogy be kellene tennem még egy "If"-et, ami a %Home -t is ellenőrzi? Viszont akkor el sem tudom kerülni a GoTo -t.
-
nope
tag
válasz
bogil99
üzenetére
Szia!
Megpróbálok válaszolni...
"Viszont valami még mindig nem kerek, mert bár szépen dolgozott, reggel hétkor mégsem kapcsolta vissza magát. Sőt, még 7:30 -kor is alvóban volt (ekkor még otthon voltam), mikor legközelebb ránéztem 8:05-kor (a munkahelyemen) már rendesen be volt kapcsolva a telefon."A következők miatt működik így:
a 3. profil ugye csak az adott időintervallumban indítja a taskot (22.00-07.00), ez eddig rendben van.
Csakhogy ha a task egyszer már elindult, akkor időponttól függetlenül csak akkor kapcsolja ki az airplane módot, ha elmész otthonról.
Ugyanis hiába szűnik meg a 3. profil feltétele (%IDOPONT), az enter task végtelen ciklusban fut tovább, és hiába van az exit task, az csak kipacsolja az airp. módot, de az enter taskod fut tovább, és mivel otthon vagy (%HOME=1), így újra ráfut a task 4. sorára.
Amúgy a helyedben megpróbálnám elkerülni az ilyen ciklusokat (a GOTO parancs használatát), és contextekkel próbálnám megoldani.
Egyszerű és gyors, bár nem elegáns megoldás, ha az exit taskban leállítod az enter taskot (stop parancs).A contextek ÉS kapcsolatban vannak.
Nope
-
bogil99
aktív tag
Megpróbálom leírni hol tartok. Lényegében a tegnap estéhez képest nem változtattam. (Nincs olyan Profilom, amiben két Context lenne, de olyannal is próbálkoztam már).
-------------------------------
1. Profil:
HOME
Context: Near GSMEnter task: Variable Set %HOME to 1
Exit task: Variable Set %HOME to 0
-------------------------------
2. Profil:
Time
Context: Time from 22:00 Till 07:00Enter Task: Variable Set %IDOPONT to 1
Exit task: Variable Set %IDOPONT to 0
-------------------------------3. Profil:
Context: Variable Value %IDOPONT matches 1Enter Task:
1. If %HOME=0
__2. Goto No. 6
3. Else
__4. Airplane Mode Set On
__5. Wait Minutes 30
__6. Airplane Mode Set Off
__7. Wait Minutes 2
__8. Goto No. 1
9. End IfExit task:
Airplane Mode Set Off
_________________A 7. pontban azért nem a cell signalt használtam, mert így 2 perc alatt van ideje letölteni az SMS-eket, esetleges nem fogadott hívásokról az értesítést, mert volt már arra példa, hogy a ki/be kapcsolás miatt ezek elvesztek. Azért az elején ellenőriztetem, hogy ha nem értem volna még haza, akkor ne is kapcsolja be az Airplane-t.
Viszont valami még mindig nem kerek, mert bár szépen dolgozott, reggel hétkor mégsem kapcsolta vissza magát. Sőt, még 7:30 -kor is alvóban volt (ekkor még otthon voltam), mikor legközelebb ránéztem 8:05-kor (a munkahelyemen) már rendesen be volt kapcsolva a telefon. Lehet hogy két Contextet kellene a 3. profilba tennem(?) és az Enter taskból az If/Else feltételeket el is lehetne ebben az esetben hagyni, vagy maradjon benne, hogy minden lehetőségre legyen utasítás?
Ha két Context van a Profilban azok ÉS vagy VAGY kapcsolatban vannak? -
bogil99
aktív tag
Bocs a dupláért de most jutott eszembe, mi van ha a Cell near kap 1-et ha itthon vagyok, a Time value pedig 0-t ha este van. A folyamat indító Contex pedig úgy kezdődne hogy variable value -ban megadom feltételnek hogy a home value nagyobb mint a Time value akkor induljon a task? ;-)
-
bogil99
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Köszönöm tényleg nagyon sokat foglalkozol a problémámal!
Most kénytelen vagyok mobilról netezni, ezért nem másolom be az xml-t. A lényege az volt hogy volt 2 változó az egyiket a cellainfó kapcsolta ki/be (0/1) értéket adva a másikat az időpont. Magát a működést az egyik változó figyelésére létrehozott contex irányította aminek a taskjában if/else és goto feltételek voltak. Holnap PC-n jobban át tudom majd látni amit kaptam tőled és megpróbálom alkalmazni.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
bogil99
üzenetére
Van lehetőséged exportálni xml formában a profilodat, ez egy könnyen olvasható formátum, amit bemásolhatsz ide nekünk.
Vagy ha inkább begépeled, akkor javaslom ezt a rendszert, mert ez a leglogikusabb és legáttekinthetőbb:Profil: név
Context:
1. Kategória/Context: context paraméterek
(2. második és a többi context)
Enter Task:
1. parancs és paraméterei
2.
3.
Exit Task:
1.
2.
3.Időponthoz nem kell külön profil, azt a context-et egyszerűen csak rakd be abba a profilba, ami a repcsit kapcsolgatja!

Ugyanehhez a profilhoz mégis csak berakható a VAriable value context is második feltételnek, amiben a %Home-ot vizsgálod. Így csak akkor aktiválódik, ha mindkét feltétel igaz -> otthon vagy a megadott időben.
És miután aktiválódott a task-on belül a ciklus feltételben újra vizsgálod a %Home-ot, hogy még mindig otthon vagy-e.
Javaslom szinte szó szerint úgy építsd fel, ahogy a példámban láttad. Fontos szerepe van a ciklusban annak, hogy a végén vizsgálod a feltételt és úgy ugrasz az elejére. -
bogil99
aktív tag
Nincsenek kétségeim, köszönöm a segítséget.
Igaz, miután egy napot elt
költem vele és nem jutottam eredményre, berágtam és legyalultam az egész appot. De azért ami foglalkoztat, azzal foglalkozni kell.. (ez most nagyon bölcs mondásra sikeredett
)Szóval most ott tartok, hogy: (Csak nem tom' hogy ábrázoljam)
Context.............................Task............................Tasks
HOME Cell Near ----------->HOME ------------------- 1. Variable Set %HOME to 1
.............................<-----------HOME_0__________1. Variable Set %HOME to 0IDOPONT--------------------->IDOPONT_________1. Variable Set %IDOPONT to 1
22:00-07:00<------------------IDOPONT_0_______1. Variable Set %IDOPONT to 0VARIABLE VALUE
%IDOPONT,Matches,1---->air_ki_be_________1. If %HOME=0
_________________________________________2. Goto No.6
_____________________________________3. Else
_________________________________________4. Airplane Mode On
_________________________________________5. Wait Minutes 30
_________________________________________6. Airplane Mode Off
_________________________________________7. Wait Minutes 2
_________________________________________8. Goto No.1
_____________________________________9. End If
......................................<----Air_ki____________1. Airplan Mode OffNéha csinál még hülyeséget (pl. bejövő hívásnál gondol egyet, és Airplane-be megy) de alapnak használható.
-
Teasüti
nagyúr
Az ismétlésnek más funkciója van (kézikönyv...), az azt tudja, hogy a megadott intervallumon belül ennyi időnként újra és újra lefuttatja a Task-ot.
Maga a Time Context aktiválódik minden nap az adott időben (ha nincs mellette naptári nap beállítva vagy egyéb más feltétel) és ha intervallumot adsz meg, akkor aktív marad ez alatt az időtartam alatt.Neked ezek szerint itt elfogad 24 órás időintervallumot is?
Persze. 00:00-23:59 a max. Ekkor egész álló nap aktív marad a profil.Amit kiírt, az két ismétlés közötti várakozási idő felső korlátja.
Egy napi egyszeri frissítéshez neked nem hogy ismétlésre, de még intervallumra sincs szükséged.
Ennyi:
From xx:xx
To xx:xxEbben a formában istant event lesz belőle, ami minden nap lefut az adott időben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Ingatlanos topic!
- Napelem
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az igen...
, ez az, ami programozói ismeretek nélkül - legalábbis számomra - önerőből szinte megvalósíthatatlan.
. Most már magam is mosolygok a kezdeti botladozásaimon, és érzékelem, hogy még mindig nagyon az elején járok.