Hirdetés
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
Derejebááá #799 üzenetére
Szerintem is is
Rengeteg info van a tasker wikibe, sok példa meg minden
-
Derejebááá
csendes tag
válasz
LordRajZoL #798 üzenetére
A zoom fennvan, a többit próbálgatom. De az importált wake nem műkszik, majd rájövök. Ti amúgy rendelkeztek ehhez háttértudással, vagy addig próbálgattátok, míg össze nem hoztátok, ez a kérdés főleg azokhoz szól, akik olyan komoly profilokat hoznak össze mint egy időjárás felolvasó
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
Derejebááá #797 üzenetére
Zoom textes widgetet nem raktad fel
Azt neked kell megcsinálni miután telepitetted
De a belsö változokat neked kell neki beállitanniA profilok elég összetettek sok a másik projektbe van
-
Derejebááá
csendes tag
Alarm projected feltettem, olvasgatom, nagyon össze van rakva, de vmit változtartnom kéne mert mikor aktiválódna ezt írja : Action zoom element text not aviable on this device, és utána bemondja hogy időjárás adatok nem állnak rendelkezésre. Még csak most kezdem kiismerni a taskert, nem tudom mi lehet agond, van ötleted? Köpönyeg fennvanm beállítva, frissítve, widgettel.
Köszi előre is.
-
Ceko
senior tag
Sziasztok!
Nekem a tasker a notification bar-on ahova írja az éppen active profile-t, ki ír egy dátumot 1970-01-01.Ez mindenkinél így van, vagy csak nálam van valami bibi? Vagy netán ez nem is egy dátum?
Köszi a válaszokat
-
supercharley
tag
válasz
Derejebááá #794 üzenetére
Teasüti rakott fel olyan példaprogramot, amiben benne van az időjárás felolvasás, keresd ki az előző hozzászólások közül, importáld be, aztán használd.
-
Derejebááá
csendes tag
válasz
supercharley #793 üzenetére
Sikerült beálllítani, köszönöm szépen. Meg a reggeli ébresztőhöz próbálom azt beállítani, hogy az aktuális időjárást felolvassa, de az még nem megy. Napot, Órát, Aksiállapotot már olvassa, csak az időjárást nem, ehhez van vmi tipped?
-
supercharley
tag
válasz
Derejebááá #791 üzenetére
Például úgy, hogy létrehozol mindkét feltételhez egy-egy Profile-t. Az "Otthon" profilod bekapcsolod, de az "Éjszaka" profilodat nem. Az "Othon" profilodba beépíted azt hogy az annak teljesülése esetén kapcsolja be az "Éjszaka" profilt(Profile Status On), illetve az "Otthon" profil nem teljesülése esetén kapcsolja ki az "Éjszaka" profilt(Profile Status Off).
Én értem, remélem Te is, ha nem akkor az nem a te hibád, hanem hogy nem tudtam értelmesen leírni. Egyébként ezt a megoldást én is alkalmazom, tehát ki van próbálva, működik. -
Derejebááá
csendes tag
Megoldva
Frissítés gyakoriságot rájöttem hogy hol kell beállítani, de egyszerűen nem engedi, mindig ez legyen több ez legyen kevesebb, vkinek van esetleg jó beállítása hozzá, ami nem 10 percenként frissít? -
Derejebááá
csendes tag
Sikerült nagyjából kiismerni a progit, profilok, taskok megcsinálva, egy kérdés van már csak
Van egy otthon profilom, cella alapján kapcsol be, és azt szeretném még plusban, ha itthon vagyok, éjszaka repülő üzemmód. Hogy ez a kettő feltételt hogy lehet összehozni? Az angolom sajna nem túl jó, és a kézikönyvből nem tudok rájönni.
-
Derejebááá
csendes tag
Na, erre nem gondoltam, köszönöm
-
ERPY
őstag
válasz
Derejebááá #788 üzenetére
Pipáld be hogy invert, akkor az ellenkezője lép érvénybe.
-
Derejebááá
csendes tag
válasz
Derejebááá #787 üzenetére
Illetve, a lámában volt egy olyan funkció, hogy beállítottam területeket, suli, otthon, kondi stb. és ha kiléptem onnan, érzékelte cellák alapján hogy eljöttem, és átváltott utcai profilra, ezt hogy tudom a legegyszerűbben megoldani, mert eddig csak olyat találtam hogy cell near, de ennek az ellenkezőjét még nem...
-
Derejebááá
csendes tag
Sziasztok,
Vki nem tudja hogy Miui vel működik e a CPU-állítgatás, mert azt írtátok ICS-el megy, de miuiről nem láttam említést
-
supercharley
tag
Akadt egy kis problémám: bejövő híváskor a telefonom bemondja hogy ki hív. Sajnos nem azonnal kezdi el bemondani, több-kevesebb csengetés után. Természetesen előfordul hogy már előbb felveszem a telefont, ilyenkor is bemondja, pedig jó lenne ha nem tenné. Próbálkoztam már azzal hogy "offhook"-kor "STOP TASK" -arra a taskra amelyik a bemondást végzi, illetve a "KILL APP" a SWOX-ra. Sajnos minden hiába.
Van valami ötletetek?Egyébként leveleztem egy kicsit a fejlesztővel, és kértem hogy meg lehessen jelölni az egyes utasítássorokat úgy hogy ne hajtódjanak végre(REM), és azt ígérte hogy hamarosan belekerül a programba. Ezen kívül kértem hogy mélyebb szinten hozzá lehessen férni a címjegyzékhez, mindenféle lekérdezések, és létrehozás szinten, erre azt válaszolta hogy többen kérték és már folyamatban van a fejlesztése.
-
LordRajZoL
aktív tag
Még egy kis adatmentés
Amit lehet Evernote-ba tartok. igaz csak 4 karakteres a jelszo de több mint a semmiMost néztem viszont ezt a progit
Elvileg kezeli Truecryptet is
https://play.google.com/store/apps/details?id=csh.cryptonite&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNzaC5jcnlwdG9uaXRlIl0. -
Rival
aktív tag
Attól függ, hogy ki találja meg/lopja el. Ha láma, akkor a saját SIM-emmel fogja nézegetni, Tasker+AutoRemote megoldja. Ha annyira nem láma, de nem napi szintű telefonlopásból él meg, akkor SIM csere, így Cerberus jól jöhet, helyadatok, hang, kép, stb, majd pedig adatok sika-mika. Ha ért hozzá, az az első dolog, hogy kikapcs, és rögtön új ROM flash, na "az ellén nem véid". IMEI-t lehet tiltani, de ki ne hallott volna már IMEI cseréről, főleg a mai baromi okos telefonok világában. (Pl. pár hónapja a SGS1-emre a CM9 felpakolása után elveszett az IMEI számom, és átállt valami fake számra. Eltelt pár hét, mire felfedeztem ezt. Volt mentésem az /efs-ről, úgyhogy megoldódott, de ezalatt az idő alatt is tudtam használni gond nélkül.)
-
szabof1
őstag
válasz
LordRajZoL #782 üzenetére
Én sem vitatkozni akartam, csak érdekel ezzel kapcsolatban minden, mert nagyon zavarna az, ha elveszne a telefonom és mások használnák tovább. Akkor már inkább legyen használhatatlan.
A mai telefonok már annyira személyesek és annyi bizalmas információt tárolnak, hogy egy ilyen lopás számomra már problémásabb annál, mintha betörnének a lakásomba.Na de tényleg hagyjuk a témát.
-
szabof1
őstag
válasz
LordRajZoL #780 üzenetére
Idézet a Cerberus leírásából: "az előre meghatározott telefonszámokra és e-mail címekre azonnal üzeneteket küld a készülék amikor nem azonosított SIM kártya kerül a készülékbe" - ez azért kissé megnyugtat.
Nekem, amikor azt kérdeztem a Vodától, hogy a telefont is le tudom-e tiltatni, azt mondták, hogy ilyenkor be kell menni egy "igazi" Vodafone üzletbe és ott le tudom tiltatni IMEI szerint. -
szabof1
őstag
Teljesen egyetértek a kreativitás érveddel kapcsolatban.
De a Tasker megoldásod hátulütője, hogy több komponensre (Tasker, SL4A, Py4A) épül és ha ellopják a telefont, akkor könnyen kiszúrható és kiiktatható, míg a kolléga által linkelt app képes észrevétlenül beülni a rom "gyári" programjai közé. -
ERPY
őstag
Ugyan amit most írok nincs köze a taskerhez, de mindezt pöpecül tudja a cerberus app. Fizetős, de a múltkor ingyenesen lehetett reget szerezni. Távolról, webes felületről és sms-el is lehet a telót parancsokkal irányítani. Nézz utánna, romba tehető, szal csak egy új rom feltételével lehet kinyírni.
-
Rival
aktív tag
SzekuRicsi és a Tasker akcióban...
Továbbfejlesztettem az AutoRemote-os GPS pozíció küldését. Adott parancsra a Tasker készít egy képet az előlapi kamerával, amit azonnal el is küld a már fentebb részletezett Python szkripttel a saját címemre. A szépséghibája, hogy felébred alvó üzemmódból, és ilyenkor a lockscreen látszik 2 másodpercig.
De... ezt is továbbfejlesztettem: egy másik parancsra aktiválja azt, hogy a telefon nyitásakor (unlock) készít egy képet, és elküldi. Unlock alkalmával nagyobb az esély, hogy a frontkamera valami értékelhető arcot lát.
Ezt minden unlock alkalmával megteszi, amíg egy paranccsal nem deaktiválom. Ehhez persze aktív netkapcsolat kell, ezért a mobilnetet wifi kapcsolat megszakításakor bekapcsoltatom a Taskerrel.
Következő lépésként egy olyan task kellene, amely észrevétlenül küldi a mikrofonnal felvett hanganyagot mondjuk az itthoni NAS-ra...
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
atillaahun #772 üzenetére
Lassan 23 éve melózok most aludtam el. Ennyi belefér.
35 napoos ciklusba 7+2, müszakrendem van. Mindenképp a dinamikus ébesztést akartam több megoldást teszteltem s ez lett szimpatikus. De valszeg bedrotozok egy biztonsági funkciot is majd
-
atillaahun
veterán
Kérdés úgy általában: jól gondolom, hogy a Tasker nem tudja időzítetten kapcsolgatni a Proxy sensor-t "állandóan be/csak képernyővel be" állapotok között?
Mert ugye ezt a beállításokban lehet megadni, de jó lenne, ha éjszakára nem fogyasztana a proxy, akkor úgyse integetek neki.
Csak mert ez más program meg tudja. -
atillaahun
veterán
válasz
LordRajZoL #771 üzenetére
Ezért nem külön programmal kell ébreszteni, hanem a Tasker-rel magával. Nekem hétköznaponta reggel 7-kor lejátszik egy zeneszámot, ha bekapcsolom a képernyőt, meg abbahagyja. Ebbe túl sok hibalehetőség nincs.
-
válasz
LordRajZoL #767 üzenetére
Lehet, hogy GMT 0-24 időszakig kezeli, de mi GMT+2-ben vagyunk ezért helyi idő szerint 2-től 2-ig számol.
-
fil
őstag
válasz
LordRajZoL #767 üzenetére
Gondolom örültek neked
Ezt a 2-től 2-ig dolgot nem is tudtam... -
LordRajZoL
aktív tag
Na ma reggel sikeresen elaludtam
A Taskert használom a másnapi ébresztés beállitására, ami minden hajnalba fut. /Azért hajnalba mert valamilyen oknál fogva a google calendar a 24 órás bejegyzéset 02:00-02:00 óráig kezeli. De ez mindegy/
S miért is nem ébresztett. Mert vettem akcióba egy ébresztó óra progit s igy már nem volt alapértelmezett ébresztö program
Taskert reggel tesztelve észrevettem a hibát xDVáltó örült nekem
Mert persze az Alarm lefutása után veszi le a Tasker a Flight modot ami persze igy megmaradt, s még felhivni se tudtak
Mondjuk alig késtem 1.5 órát. -
fil
őstag
Nekem nincs ilyen dokkolóm, úgyhogy nem tudom, hogy mekkora kellene. Az biztos, hogy egy kis gombelem méretű mágnest már érez. Szerintem a guglin találsz erre is valami infot.
Viszont úgy vettem észre, hogy elég közel kell lennie a mágnesnek. Viszont nekem nem is SG3 -am van, így ez sem mérvadó. -
fil
őstag
Na, az aztán tényleg nem egy régi darab
Mivel van van benne ezek szerint, akkor kísérletezés kérdése.
Onnan gondolom, mert az egyik kollégám a Defy+-ához vett egy tokot, amiben egy kis mágnes volt. Aztán azt vette észre, hogy a telefonja mikor kiveszi a tokból, mindíg aktív és car dock módban van.
Én is kipróbáltam, szétszedtem egy vinyót, kiszedtem belőle a mágnest és ha közel tettem a telefonom, átváltott car dock módba. (Kb. 10mm távolságra kellett tennem.)
Azért említettem, mert kell valami a telónak, amit érzékelni tud és csak arra a szitura jellemző.
Gondolom elég közel kell lennie a telónak a mágneshez. Viszont, ha már bekapcsolta akkor már nem fontos, feltéve, hogy a Taskerben csak a bekapcsolást állítod. -
fil
őstag
Nagyon régi a telefonod? Mert az újabb (Gingerbread-tól kezdve) az android energiagazdálkodása már nagyon jó. A BT ha csak készenlétben van szinte semmit nem fogyaszt.
Másrészt az is megoldható lenne, hogy bekapcsoljonFeltéve, ha pl. van benne magnetic szenzor. Pl. egyes telók (vagy mindegyik? én csak a sajátomból tudok kiindulni...) onnan tudják, hogy dokkolva vannak, hogy a dokkolóban van egy kis mágnes amit érzékelnek. A tasker meg tudja figyelni a "dokkolás" állapotot.
Tehát a kocsiban el kell helyezned egy megfelelő mágnest a telefon közelében... -
Ceko
senior tag
Akkor netán arra megoldás, hogyha elérhető a telefon számára az autóm bluetooth rendszere akkor automatikusan csatlakozzon hozzá?
Mert akkor beállítom azt, hogy a háztól pl: 300 méterre kapcsoljon be a BT, de akkor kapcsolódjon automatikusan a BT rendszerhez. -
Ceko
senior tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség.
Hogy tudom azt beállítani hogyha elmegyek itthonról kapcsolja ki a pl. a WiFi-t.Tehát ha elhagyok egy bizonyos pozíciót.
Az már megvan ha haza jövök akkor bekapcsolja, de kapcsolja is ki ha elmegyek itthonról.
KösziSzerk: Netán arra lenne valamilyen megoldás, hogy mielőtt beszállok a kocsiba kapcsolja be a bluetooth-t? Csak akkor kapcsolódik az autóm rendszeréhez automatikusan,ha előbb a telefonomon kapcsolom be, és utána indítom az autót.
-
flototh
csendes tag
Sziasztok!
Olyan task létrehozásában tudtok segíteni ami az aznapi Gmail-es névnap naptárat összehasonlítja a Contact-ok neveivel és ha egyezést talál,azt jelzi. Végül is egy névnapi figyelmeztetés lenne.
-
Rival
aktív tag
válasz
LordRajZoL #752 üzenetére
Nálam ugyanez. Mindig ki van kapcsolva. Ha bedugom az autóstöltőt, többek között bekapcsol, ha kihúzom, kikapcsol a mobilnet is (mert a navihoz kell). Ha pedig mégis kell, Widgetsoid-dal kapcsolgatom.
-
Rival
aktív tag
-
air
nagyúr
válasz
rum-cajsz #748 üzenetére
Amit ez mutat az minden, csak nem egzakt. Nekem múltkor azt "mutatta", hogy notebook USB-jéről 20! perc alatt feltöltődött az akksim 33%-ról 100%-ra. Illetve nem mutatta. Egyszer csak a szint felugrott 33-ról 100-ra, mindenféle köztes érték nélkül. A töltőáram 278mA volt.
-
rum-cajsz
őstag
Elég egzaktul meg lehet mérni a fogyasztást ezzel: Battery Monitor Widget
-
Rival
aktív tag
válasz
atillaahun #741 üzenetére
És hogy veszed észre, hány órával nyiffan ki hamarabb nap végén ha 3G-n volt?
Az akkustatisztikánál meredekebb a lejtő...
-
törölt tag
válasz
atillaahun #744 üzenetére
Köszönöm! Igen, ilyen kiegészítőre gondoltam a kérdésnél. A jogosultságok megadása egyértelmű.
-
atillaahun
veterán
válasz
#79335424 #743 üzenetére
Ja értem, hát ebben az esetben valóban kapcsolgatnod kell. Lehet rendszeralkalmazás, de attól még nem fér hozzá a GPS-hez, csak ha felteszed hozzá a Secure Settings kiegészítőt, ami Plugin-ként tudja majd kapcsolgatni. Annyi hogy telepítés után a kiegészítőnek adj rendszergazdai, és telefon admin jogokat.
-
törölt tag
válasz
atillaahun #741 üzenetére
Trucker Timer. Épp az a helyzet, hogy a program használná. A programnak futnia kell, de autón kívül nem szabad jelet kapnia. A Tasker tud rendszeralkalmazás lenni, hogy GPS-t kapcsoljon?
-
atillaahun
veterán
válasz
#79335424 #740 üzenetére
A GPS dologba teljesen igaza van Rival-nak, ezt én is mondhattam volna hamarabb. Igazából 2 állapota van ha úgy nézzük, a bekapcsolt/kikapcsolt és az aktív/inaktív. Az első nagyjából mindegy, mert ha nem aktív - tehát nem használja egy program sem éppen, akkor valóban nincs fogyasztása (hiába van úgymond bekapcsolva). Kikapcsolni legfeljebb biztonsági szempontból lehet értelme, ha semmiképp sem akarod a véletlenre bízni, hogy valami aktiválja a háttérben, és leszívja az akksit, de ez azért nem gyakori dolog. Hibás rom-oknál vagy programoknál láttam ilyet.
Milyen alkalmazással logoltatsz egyébként?
(#739) Rival
És hogy veszed észre, hány órával nyiffan ki hamarabb nap végén ha 3G-n volt? -
törölt tag
Nem értem, mire gondolsz. Hogyhogy magától bekapcsol? Ilyet eddig nem láttam. 2.3-tól gyárilag csak felhasználó, vagy rendszeralkalmazás tudja kapcsolni a gps-t. Az Elixír is csak úgy, hogy ,egy pluginját rendszeralkalmazássá tesszük. A Tasker képes GPS-t íly módon kapcsolni? Bluetooth-hoz kötés lehet, csak nálam nincs bt. Kapcsolgatni meg azért kell, mert van egy alkalmazás, ami gps jelből loggolja az autóval végzett munkatevékenységet. Ha kiszállok az autóból, ki kell kapcsolni a gps-t, különben azt "hiszi", hogy vezetek. A kilövés nem jó, mert a vezetésen kívüli tevékenység idejét is loggolnia kell.
-
Rival
aktív tag
válasz
atillaahun #737 üzenetére
A 3G viszont sokkal jobban szívja az akkut. Általában 2G only módban használom, navihoz elég. Amikor véletlenül 3G-n felejtem, meglátszik a nap végén a kettő közötti különbség.
-
Rival
aktív tag
válasz
#79335424 #735 üzenetére
Tudomásom szerint a GPS-t nem kell kapcsolgatni, mert egyébként is csak akkor kapcsol be, ha épp használva van (status baron villog a GPS ikon). Szerintem ezt kapcsolgatni felesleges, semmi fogyasztásbeli különbség nincs a ki- és bekapcsolt állapot között. Ez viszont tapasztalat.
Én Bluetooth-os GPS vevőt használok. Autós módban (tehát amikor nincs wifi kapcsolat és bedugom a töltőt) feldob egy gombot (scene), hogy kell-e BT-os GPS vevő. Ha megnyomom, akkor elindítja a hozzá tartozó appot, ha nem, akkor 15 másodperc múlva minden megy tovább, csak épp a belső GPS vevővel.
-
atillaahun
veterán
válasz
#79335424 #735 üzenetére
Autós töltőt nem tudja megkülönböztetni a nem autóstól szerintem, így hogy elkerüld az autón kívüli GPS-ezést, érdemes még betenni egy - ha álló, vagy ha oldalsó állapotban van a telefon - feltételt. A képernyő ki/be 2G/3G könnyen megoldható, bár én nem vagyok róla meggyőződva, hogy van annyi különbség a két hálózat között fogyasztásban, hogy érdemes legyen váltogatni. Esetleg akkor ha már próbálod nagyon finomhangolni a fogyasztást - az utolsó cseppet töltöttséget is kipréselni az akksiból, és egyébként abszolút stabil a rendszer, de általában annyi más dolog van ami sokkal jobban fogyaszt.
-
Rival
aktív tag
Az AutoRemote ugye csak a parancsot várja kintről, a többit a Tasker intézi (SL4A, Python szintén). Parancs jön, Tasker lekéri a pozíciót, amit eltárol a két változóban (%LOCN a hálózat alapján, és %LOC a műholdas). A Tasker "Write File" action-jével létrehozom a /mnt/sdcard/tmp/mailout.conf nevű fájlt, amit a sendemail.py script keres, persze a levél törzsében használva a két változó tartalmát. Szerintem neked ugyanezt kellene csinálni, csak éppen az SMS szövegét kellene berakni ebbe a fájlba.
1. Get Location
Source Any Timeout (Seconds) 902. Write File
File tmp/mailout.conf Append off3. Run SL4A Script
Name sendemail.py4. Wait
MS 0 Seconds 10 Minutes 0 Hours 05. Delete File
File tmp/mailout.conf -
törölt tag
válasz
atillaahun #732 üzenetére
Köszönöm a választ! Fontos infó, hogy együtt tudnak működni. A GPS esetében arról van szó, hogy van olyan helyzet, amiben manuálisan, vagyis egy Elixír profilhoz rendelt parancsikonnal indítom. Aztán van olyan helyzet, amiben automatikusan szeretném kapcsoltatni a GPS -t. Ezt szeretném a Taskerrel megoldani. Az autós töltő csatlakoztatásának függvényében kapcsolja a GPS -t. Azt nem tudom, meg tudja-e különböztetni a töltés típusát. A másik, a hálózat. Azt meg tudom oldani Taskerrel, hogy képernyő be=3g, képernyő ki=2g? Persze lennének a kapcsolásnak egyéb függőségei, de azokat a Tasker biztos, hogy tudja.
-
szabof1
őstag
Köszönöm az infót!
És hogyan lehet ezzel az AutoRemote programmal megoldani a bejövő SMS e-mailben való továbbítását? Nézegettem a leírását (a Marketen és a fejlesztő honlapján), de sehol sem láttam leírva az én problémám megoldását.Az én általam használt Python alapú megoldás megfeküdt az eredeti scripttel, mert az ékezetes betűket nem szerette, de pár nap alatt sikerült megtalálnom a megoldást és már működik. Ha valakit érdekel, akkor közzé teszem a friss scriptet.
Más:
Amúgy nem veszek észre semmilyen erőforrás hiányt mióta telepítettem az SL4A (Android Scripting) környezetet és rá a Pythont - mondjuk a Defym azért nincs rosszul eleresztve belső memóriával, legalábbis nálam nem okoz a SL4A - Python páros semmilyen problémát.
Ami még jó ebben a megoldásban, hogy gyakorlatilag csak a fantáziánk korlátozza be a lehetőségeinket.
Idő híján még csak a 175-ös hsz-ig jutottam a fórum olvasásban és keresem azokat a problémákat, amelyekre a Python scriptek megoldást adhatnak.
Eddig egy esélyes van: lehetne írni egy olyan Python scriptet, amely bemenő paraméternek tetszőleges számú Tasker változót kapna és egy logikai kifejezést (a bemenő változókat felhasználva, szintén egy Tasker változóban) és visszaadná a kifejezés értékét egy másik Tasker változóba. Ezzel komplex ÉS-VAGY feltételeket is meg lehetne csinálni.
Bármilyen ötletet szívesen látok és ráérő időmben megpróbálom megcsinálni. -
Rival
aktív tag
Én ezzel, és az AutoRemote nevű kis 1 dolláros kiegészítővel oldottam meg azt, hogy ha elküldöm a telefonnak a megfelelő parancsot, akkor e-mailben visszaküldi az aktuális GPS pozíciót (a pontosabb műholdas, és a hálózati pozíciót is). Persze, vannak kimondottan ilyen appok, de nézd meg, hogy azok mennyi erőforrást zabálnak, és ezt.
-
-
air
nagyúr
válasz
#79335424 #730 üzenetére
Ezt nem igazán értem. A widget a főképernyőn jelenít meg információkat, vagy kapcsol valamit. Azt minek akarod programozottan "futtatni"? Futtatni alkalmazást lehet. Egyébként a widgetet "üzemeltető" alkalmazás folyamatosan fut.
És minek kitenni a főképernyőre egy GPS kapcsoló widgetet, és azt "futtatni" Tasker-rel, amikor a Tasker időzítetten tudja ki-bekapcsolni a GPS-t? -
törölt tag
Sziasztok! Ha az Elixírben egy 1x1 widgetet beállítok GPS kapcsolónak,és kirakom a főképernyőre, akkor valami trükkel rá lehet venni a Taskert, hogy aktiválja? Itt most nem a GPS bekapcsolásán van a hangsúly. Lehet az 3g kapcsoló, vagy egy teljes Elixír profil. Engem egy Widget automatizált "futtatásának" lehetősége érdekelne.
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
atillaahun #728 üzenetére
Az a gond hogy messze vagyok a várostól.
Próbáltam de only 3g még rosszab a térerö.
Egyenlöre a kiegészitö feltételekkel egész jól fut a Tasker profil. S mivel mindig kitalálok valamit amivel pontositom lassan már nem is kell a cella info. A másik elöny hogy fix 7+2 folyamatos rendem van, 35 napos ciklussal igy egész jól kódolható mikor merre járok
Totál idö, naptár kombó lesz belöle -
atillaahun
veterán
válasz
LordRajZoL #726 üzenetére
És ha 3G (only WCDMA) módra váltasz, akkor nem javul az arány? Én itthon csak 2 db 3G-s tornyot látok, viszont 8 db 2G-set. Úgy tudom a 3G-s tornyoknak kisebb a hatótávja, ezért nincsenek akkora átfedések.
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
supercharley #724 üzenetére
A sorok remmelésére 2 ötletem van
1. a belsö if feltétel használata
2. if - end if közé zárni ezeket a sorokatMivel a Tasker tud scriptet, plugint futtani biztos megoldható. Csak ...
xDA Pc-s szerkesztöt én se bánnám
Teamviewer Quick Support
Igy a telót látod, vezérelheted a gépröl
Ha sokat kell gépelni akkor igy szoktam -
LordRajZoL
aktív tag
válasz
atillaahun #725 üzenetére
Az igazi gond a sok átfedés miatt van
Otthon 4 cellát látok.
Melóhelyen kb 8-at
De sajna ebböl 4 megegyezik az otthonival
S a telefon a 4 átfedö cella 90%-án vanIgy minden féle vudu mágia kell még mellé hogy tudjam hogy hol is vagyok
A gps pozicio nem sokat ér mivel a teló elöször a Google helyet kérdezi le azt meg felúlbirálja a cellainfo, meg a mobil Wifi routerem amit otthonra regisztrált a Goole.
Mikor indittom a lekérdezést 2-3 mp mindig otthonra tesz ha aktiv a router
s az pont elég hogy lefektesse a lekérdezéstHa meg kilövöm valamelyik kisegitött akkor meg reklamál, hogy kapcsoljam be mert ez nekem jó.
Igy most Naptár, cellainfo közös kombóját hangolgattom ezért lenne jó az offline "Cell Info" -
atillaahun
veterán
válasz
LordRajZoL #723 üzenetére
Jah értem, hát akkor valóban csak az maradt, hogy csinálsz erre is egy külön profilt, hogy gyűjtögesse őket.
-
supercharley
tag
Na, úgy tűnik hogy egyre jobban megy a taskerezés, a feleségem szerint "nyomi" lettem, mert állandóan a telefonomat nyomogatom, de hát baromira élvezem a taskerrel való munkát.
Néhány kérdésem lenne még:
- a fejlesztést nagyon segítené ha lenne lehetőség a taskokban sorokat remelni, vagyis megjelölni hogy ne hajtódjon végre ez vagy az a sor. Én nem találok rá megoldást, szerintetek van ilyen lehetőség?
- valamilyen módon lehetséges a névjegyzék adataihoz való részletes hozzáférés(legfőbbképpen a csoportokhoz), a névjegyzékben keresés, stb.
- lehetséges-e adatbázishoz való kapcsolódás, adatbázis írása/olvasása, létrehozása?Amit még megjegyeznék hogy a lehetőségekhez mérten nagyon felhasználóbarát a tasker felülete, de hát lássuk be hogy nem valami egyszerű egy telefonnyi képernyőn fejleszteni. Nincs valami más, mondjuk PC-s, esetleg tabletes felület ahol lehetőség lenne a taskerral dolgozni, majd a kész terméket átrakni a telefonra?
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
atillaahun #722 üzenetére
Igen ennek a funkcionak a turbo változata hiányzik nekem
Azért lenne jó elmenteni mert akkor nem kell "ott lenni" amikor gyártod a profilt
Erre gondoltam -
atillaahun
veterán
válasz
LordRajZoL #721 üzenetére
Konkrétan a Cell Near-en belül a kis nagyítóra gondolok. Nekem ott felhozza néhány órára visszamenőleg, hogy mikor milyen cellákra mászott fel a telefon, és melyikre lehet most csatlakozni. Nem tudom erre gondolsz-e.
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
atillaahun #720 üzenetére
Olvastam el is kezdtem nézegetni
-
atillaahun
veterán
válasz
LordRajZoL #719 üzenetére
Szerintem az mégegyszerűbb ha te nézed meg amit én írtam.
-
LordRajZoL
aktív tag
Szerintem a legegyszerübb ha megnézitek konkrétan mire is gondolok
Ingyenes a Llama s tud magyarulS félreértések elkerülése végett ez nem tántoritt el a Taskertöl xD
-
atillaahun
veterán
Dehát a Tasker is gyűjti a cellákat a háttérben, ki is lehet választani alapból nem?
Vagy mire gondoltok? -
Teasüti
nagyúr
válasz
LordRajZoL #716 üzenetére
Nem ismerem a Llama ilyetén funkcióját.
Max írsz egy Task-ot, ami a háttérben gyűjti a cellákat, amíg fut.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
LordRajZoL #714 üzenetére
State/Cell Near.
-
LordRajZoL
aktív tag
Igen sajna rendesen Rom, s készülék függö egy két funkció
Pl nekem Secure settingsel se megy a gps ki/be
A normál mobilnet ki be se mükszik, de a juice defender plugin kiválóan megyDe esetek 95% oké
S a progi félelmetes lassan már szinte minden funkciora használható
Egy dolog amit hiányolok belöle Llama féle cella scannelést. Ha lenne ilyen menthetö profil az félelmetes lenne -
supercharley
tag
A múlt héten rengeteg megoldhatatlan gondra panaszkodtam a tasker-el kapcsolatban, mivel bizonyos funkciók nem akartak működni. Akkor is gyanítottam hogy a rom a hibás ebben. Megbizonyosodtam róla, tettem fel másik romot, és lám szépen működnek a taskerrel csinált taskjaim. A készülék egy Motorola Defy, a rom amellyel nem működött megfelelően egy Wiui 2.5.27(gyanítom hogy más Miui alapú romokkal is így van). A rom amellyel minden megy szépen az a White Rabbit 1.7. Más romot nem próbáltam. Indul a fejlesztés ezerrel.
-
szabof1
őstag
Igen, az emailküldő okosság már a Python scriptben van.
A Pythonhoz én sem értek, de majd megtanulom.
A Luához egy kicsikét konyítok, de ahhoz nem találtam elég infót (hogy hogyan tudnám átadni a paramétereket).Az a jó ezekben a scriptekben, hogy így magát a Taskert is jól fel lehet okosítani. Hogy mi mindenre pontosan, azt még nem tudom, de érzem, hogy ez így nagyon ütős tud lenni.
-
Teasüti
nagyúr
Végre egy hasznos ember!
Nem értek a script-ekhez se python-hoz, de a leírtak nem csak változók deklarálásáról szólnak? Hol van az a parancs, ami ténylegesen elküldni az üzenetet a Gmail kliensével?Vmint kicsit zavarba ejtő az Exit Task (ha az ott az) egy Event context esetében.
szerk: áh kapisgálom, szóval nem ez a script maga, ez csak meghívja a telepítendő sendemailA.py script-et.
-
szabof1
őstag
Kimaradt: a személyes részeket átírtam. Az általunk megadandó részek:
- ContactName (Akitől az SMS érkezik, nálam bank)
- TextFilter (az üzenetben megtalálható karaktersorozat, nálam "ÁTUTALÁS")
- TO@gmail.com (az email címzettje - nem csak GMail, más is lehet)
- FROM@gmail.com (a saját email címem - csak GMail lehet)
- PASSWORD (a Google accountom jelszava)
- SUBJECT (az üzenet tárgya, nálam "Utalás") -
szabof1
őstag
Mire vezet a megszállottság
Hátha mást is érdekel a problémám ingyenes megoldása:
A bejövő SMS automatikus továbbküldését e-mailben (GMail) sikerült megoldanom az Android Scripting Environment (ASE, SL4A) és a hozzá való Python környezet telepítésével és az itt található Python programmal: Send email with attachmentsEzután a Taskerben az alábbi profilt és két taskot készítettem el:
Profile: Sms2mail - Py (8)
Event: Received Text [ Type:SMS Sender:ContactName
Content:TextFilter ]
Enter: SetPythonSendMailVars (7)
Exit: PythonSendMail (6)
Task: PythonSendMail (6)
A1: Run SL4A Script [ Name:sendemailA.py Terminal:Off
Pass Variables:%EMAIL_NAME, %EMAIL_USER, %EMAIL_PSWD, %EMAIL_TO, %EMAIL_SUBJECT, %EMAIL_BODY, %EMAIL_ATTACH ]
Task: SetPythonSendMailVars (7)
A1: Variable Set [ Name:%EMAIL_NAME To:TO@gmail.com Do Maths:Off Append:Off ]
A2: Variable Set [ Name:%EMAIL_TO To:TO@gmail.com Do Maths:Off Append:Off ]
A3: Variable Set [ Name:%EMAIL_USER To:FROM@gmail.com Do Maths:Off Append:Off ]
A4: Variable Set [ Name:%EMAIL_PSWD To:PASSWORD Do Maths:Off Append:Off ]
A5: Variable Set [ Name:%EMAIL_SUBJECT To:SUBJECT Do Maths:Off Append:Off ]
A6: Variable Set [ Name:%EMAIL_BODY To:%SMSRB Do Maths:Off Append:Off ] -
szabof1
őstag
Az alap problémám ugye ez: "Bejövő SMS-nél egy bizonyos számról és egy bizonyos karaktersorozatot tartalmazó SMS szövegét kellene automatikusan egy maghatározott e-mail címre megadott tárggyal elküldeni."
Nos eljutottam odáig, hogy van egy profilom, amely bejövő SMS esetén összeállít egy emailt (Task = Compose Email), ahol az üzenet tartalma az SMS szövege (%SMSRB). Ezzel az egyetlen apró hiba, hogy így nem automatikus az üzenet elküldése, mivel az email nem megy el automatikusan, ugyanis rá kell bökni a jobb felső sarokban az email elküldése ikonra.
A Tasker Wikiben itt azt olvastam, hogy ezt (csak?) külön alkalmazással lehet megoldani, nevezetesen az Email Me Pro-val. Várok még ennek a megvásárlásával. -
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun #704 üzenetére
%LOCN változóban el is tárolja, ha kíváncsi vagy rá.
-
szabof1
őstag
Sziasztok!
Kicsit kusza nekem még a Tasker, de alaposan beleásnám magamat, ha legalább tudnám, hogy megoldható az alábbi feladat:
Bejövő SMS-nél egy bizonyos számról és egy bizonyos karaktersorozatot tartalmazó SMS szövegét kellene automatikusan egy maghatározott e-mail címre megadott tárggyal elküldeni.
Megvalósítható ez Taskerben? Ha igen, esetleg egy kis segítséget is kaphatok hozzá.Szétkerestem a netet, de ilyet még nem találtam. Itt a topicban is rákerestem a kulcsszavakra (SMS + e-mail és szinonímái), de nem találtam ide vonatkozó hozzászólást.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Videó stream letöltése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest