- Azonnali mobilos kérdések órája
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordRajZoL
aktív tag
Sajnos a naptárt nem lehet "viszadátumozni" viszont idötartamot meg lehet adni.
Hány perc múlva / Hány percig.Gondolom direct Google Api hivással meg lehet oldanni. De az fanatikusoknak való
-
fil
őstag
Ez eddíg megy is. A problémám az, hogy a bejegyzésben nem tudok megadni tól-ig időtartamot az eseményre. A létrehozáskor egy 1 perces intervallummal jön létre. Tehát ,ha mondjuk 06:45-kor indul és 07:30-kor befejeződik, akkor a naptárban egy 07:30-07:31 "valami" esemény jön létre.
Most az rtime-rec plugint használom erre és jól is működik, csak gondoltam hátha ki lehet váltani a "külső" alkalmazást valahogy. -
Teasüti
nagyúr
válasz
volvoguy
üzenetére
Az anomáliákat okozhatja rom hiba is.
(#891) fil
Első eseménynél beállítasz egy változót.
Másodiknál ahogy teljessé válnak a paraméterek, úgy létrehozod a bejegyzést.(#887) Oldman2
Secure Setting-el tudod kikapcsolni a lezárt képernyőzárat (ideiglenesen) és bekapcsolni a képernyőt.
Popup-nál ha a csúszkát a végére húzod, akkor nem tűnik el magától. -
volvoguy
addikt
Üdv! Próbálkozok egy Wifi-s profillal, de nem akar összejönni. A lényege az, hogy ha be volt kapcsolva a Wifi, de hatókörün kivülre kerültem vagy megszakadt a jel, várjon 3 percet és utána kapcsoljon ki.
Eddig jutottam:
- Context: Variable Value: %WIFI Matches on; Net: Not Wifi Connected
- Exit Task: Task: Wait 3 Minutes, Net: Wifi OFFÉs valami nem jó....van hogy nem vár 3 percet, csak 1-et, van hogy akkor is kikapcsol ha csatlakozott már...nem értem, mi lehet a baj, hiszen elvben szerintem jó...talán vmi nem működik jól vmivel...
-
fil
őstag
Szeretnék egy olyan tasker profilet csinálni, ami egy esemény hatására egy naptár bejegyzést csinál, ami egy intervallum kezdete. Egy másik hatására pedig bejegyzi annak végét. A naptárbejegyzés nem probléma, de mindegyik külön eseményként kerül be, nem lesz egy tól-ig esemény. A calendar insert-hez nem találtam ilyen opciót.
-
-
volvoguy
addikt
Nekem az a gondom, hogy a telefon elindítása után a Tasker profilok nem aktivizálódnak maguktól. Roppant bosszantó.
Pl. be van állítva hogy 08:00 és 16:00 között Auto fényerő legyen...ám ha újraindítom a készüléket a profil nem tölt be! Vmi tipp?
Csináltam egy olyat is hogy:
- Device Boot, Profil Status Enabled....de nem történt semmi... -
Oldman2
nagyúr
Szeretnék egy olyan Profil-t összerakni, ami
1. Ha fullra feltöltődött az aksi,
2. Felébreszti a közben vélhetően Lockolt telefont,
3. Lejátszik egy hangot,
4. Megjelenít egy Popup üzenetet
3. Várakozik egy gombnyomásra (alapból a Popup egy idő után bezáródik)A vastagon szedett lépésekkel van gondom, merre keresgéljek, egyáltalán ez megoldható-e?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
LordRajZoL
üzenetére
+1
Nálam különböző romok között is teljesen jól funkcionált a Manual Backup.
Auto Backup is elment minden adatot azzal a hiányossággal, hogy minden profil be lesz kapcsolva visszaállításkor.
Vagyis a Manual Backup a pillanatnyi státuszokat is elmenti.Ami az importálást illeti, lehetnek eltérések telefonok közt, rom-ok közt. Pl. ami nálad (Oldman2) nem megy, az úgy tűnik senki másnál nem merült még fel problémaként (Notify Vibrate).
Amúgy Titanium Backup is jó lehet. Bár én még nem támaszkodtam rá soha Tasker esetében.
(#881) Oldman2
Nagyjából. Kivéve a Tasker beállításait, de azon amúgy is hamar átnyálazza magát az ember egy alkalommal.(#883) suti_88
Gondoltam már rá, hogy a 2. hsz-t újraírom és linkelem oda az összes eddigi Teasüti verziót - plusz még a különösen hasznos dolgokat a topik egészéből és a többiek munkáiból -, de túl nagy meló lenne.
Semmi affinitásom hozzá. -
LordRajZoL
aktív tag
Azonos telóra valszeg nem lesz gond
De ha megnézed amit megosztannak profilokat ott is vannak gondok
Fene tudja -
Oldman2
nagyúr
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Más megoldás a Tasker adatok megőrzésére és visszaállítására, ahol nem kell egyenként kimenteni minden Profil-t, Taszkot és Scene-t létezik-e?
-
Oldman2
nagyúr
Ha a Data/Backup alól készítek egy mentést, egy telefon újratelepítést követően a Data/Restore MINDENT visszatölt ami most a Taskerben van?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Egyszerű, nem folyamatosan monitorozza Tasker a profilokat. Beállított időközönként ellenőrzi, vagy van-e változás a feltételekben. Van egy külön bekapcsolt képernyőre és van egy ilyen frissítési gyakoriság alvó módra is.
Attól függően, hogy a legutóbbi képernyő ki-bekapcsolása a perc mely időpillanatában történt, attól függ, hogy mikor fog ellenőrizni pontosan.(#879) suti_88
Ha jól emlékszem hasonlót már csináltam.
-
volvoguy
addikt
Üdv! Egy olyan profilra volna szükségem, ami:
Kikapcsolja a Wifit és a szinkronizációt (ha netán bekapcsolva hagytam őket) 5 perc után, ha a képernyő is kikapcsolt, vagy ha már nem vagyok wifi közelben (eljöttem otthonról). Tulajdonképpen egy Wifi Sleep Policy amire nekem szükségem van, mert az Androidos nem jött be.
Mivel kezdjem? Az addig megvan hogy "Display Off"...de kell még vmi....
-
Oldman2
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Oké, ez legalább érthető így.
Feltéve, hogy konzekvensen eszerint működik...
:-) -
atillaahun
veterán
Igen, a -től az az adott perc első másodpercétől tart, az -ig pedig az adott perc utolsó másodpercéig.
Én se egészen értem, hogy mi ebbe a logika.
-
Oldman2
nagyúr
Az előbb találtam egy régebbi hozzászólást (most persze nem lelem), amiben már valaki jelezte hogy a -Tól -Ig időszakok kezelésével van valami probléma...
Délután tesztelgettem valamit és pl egy ilyenformán megadott időszak esetén:
From 16:00
Airplane Mode OnTo 16:02
Airplane Mode Offesetén 16:02 helyett 16:03 -kor kapcsolt vissza a Tasker.
Ez ismert probléma, vagy valami bugocska lehet?
-
Oldman2
nagyúr
Megtaláltam, bocs.
-
Teasüti
nagyúr
Location context-ekkel egyszer magam is próbálkoztam, de felemás eredményekkel.
Először is aktív net kapcsolat kell hozzá, hiszen a koordinátákat nem magától szüli. Ha nincs net, akkor a %LOCN változó nem frissül és előfordulhat, hogy elavult helyzet szerint kapcsol vagy épp nem kapcsol a profil.
Másrészt nálam elég lassan reagált és nem is volt vmi pontos. Több 10 méteres pontossággal működött és akár 5-10 perc is eltelt, mire reagáltak a profilok.
Én többlépcsős profilozással próbálkoztam, sorrendben az egyre pontosabb felé haladva:
cella infó, location 200m, location 50m, wifi near.
Kész katasztrófa volt, olyan is előfordult, hogy az 50 méteres előbb kapcsolt, mint a 200-as.
Én javaslom mindenkinek, hogy inkább elégedjenek meg a tisztán cella infós meghatározással.
Nem fogyaszt többlet energiát, nem kell hozzá net, valamint az átfedéseket is lehet kezelni egy adott szintig (hát ha meg vki 100 méterre lakik a munkahelyétől, az Tasker-nek szívás na
). -
Oldman2
nagyúr
Köszi az észrevételeket.
Alább a "HOME" és a "Sleep MODE Workday" profiljaim kiexportálva:
Profile: Home (14)
Priority: 7 CoolDown: 0
Enter: WiFi On (15)
A1: Variable Set [ Name:%HOME To:1 Do Maths:On Append:Off ]
A2: WiFi [ Set:On ]
A3: Default Ringtone [ Type:Ringer Sound:Kuma ]
A4: Default Ringtone [ Type:Alarm Sound:Argon ]
A5: Default Ringtone [ Type:Notification Sound:Glittering light ]
A6: Display Brightness [ Level:0 Disable Safeguard:Off Ignore Current Level:Off Immediate Effect:On ]
A7: Auto Brightness [ Set:On ]
A8: Perform Task [ Name:Volume Min Stop:Off Priority:5 Parameter 1 (%par1): Parameter 2 (%par2): Return Value Variable: ]
Exit: WiFi Off (20)
A1: Variable Set [ Name:%HOME To:0 Do Maths:On Append:Off ]
A2: WiFi [ Set:Off ]
A3: Variable Set [ Name:%HOME To:
0
Do Maths:Off Append:Off ]
A4: Default Ringtone [ Type:Ringer Sound:MIUI-MusicBox ]
A5: Display Brightness [ Level:255 Disable Safeguard:Off Ignore Current Level:Off Immediate Effect:On ]
A6: Auto Brightness [ Set:Off ]
A7: Default Ringtone [ Type:Notification Sound:Glittering light ]
A8: Perform Task [ Name:Volume Max Stop:Off Priority:5 Parameter 1 (%par1): Parameter 2 (%par2): Return Value Variable: ]Profile: Sleep Mode Workday (17)
Time: From 21:55 Till 06:00
Day: Sun, Mon, Tue, Wed or Thu
Enter: Anon (18)
A1: Popup [ Title: Text:%HOME Background Image: Layout:Popup Timeout (Seconds):5 Show Over Keyguard:On ]
A2: Airplane Mode [ Set:On ]
A3: If [ %HOME = 1 ]
A4: Silent Mode [ Mode:On ]
A5: Auto-Sync [ Set:Off ]
A6: Variable Set [ Name:%SLEEPMODE To:1 Do Maths:Off Append:Off ]
A7: End If
Exit: Anon (19)
A1: If [ %HOME = 1 ]
A2: Silent Mode [ Mode:Off ]
A3: Airplane Mode [ Set:Off ]
A4: Auto-Sync [ Set:Off ]
A5: Variable Clear [ Name:%SLEEPMODE Pattern Matching:Off ]
A6: End IfAhogy az aláírásomban is látható CM10-et használok jelenleg. Ez a "nem elérhető" parancs akkor egy érdekes hiba. Az egyértelmű, hogy ha kiveszem az ominózus parancsot, megszűnik. De az nem volt egyértelmű hogy ez mitől jelentkezik...
-
Teasüti
nagyúr
1.
Első körben vizsgáld át a naplót!
Második nekifutásra meg írd le konkrétan miből állnak a profiljaid, vagy exportáld jegyzetként és másold be ide!
Félinformációkból nem lehet messze menő következtetést levonni.2.
Ha a változó értéke helyett annak a nevét írja ki, az azt jelenti, hogy nincs deklarálva a változó (értsd: üres).(#868) Oldman2
Tasker App Factory használatakor van egy ilyen mező, ahol további engedélyeket lehet kérni egy alkalmazásnak.(#869) Oldman2
A telefonodon jelenleg nem elérhető az a parancs. Nem tudsz vele mit kezdeni, hacsak nem cserélsz rom-ot, vagy megkérdezed a fejlesztőt. Nem hallottam még ilyen esetről, ahol ez az Android funkció ne lett volna elérhető. Ezért gondolom, hogy a rom-odban lehet vmi hiba.A hibaüzenet elkerülése érdekében töröld a kérdéses parancsokat és nem fog buzerálni.

-
Oldman2
nagyúr
Feltelepítettem, átszabtam ezt a példaprogramot , ami megy is szépen, de használat közben felvillan az alábbi hibaüzenet:
Warning
Action Vibrate On Notify isn't available on this device.
A Security Settings és abban a Secure Settings Helper már fennt van,
Mit kellene még feltelepítenem, hogy ez az üzenet megszűnjön?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Ezt a sort hová kell beírni, ha szükségem van rá?
-
Oldman2
nagyúr
Valamit vagy nem értek, vagy nem jól csinálok...
Van egy Profileom, benne egyetlen Context amely az Otthonomat azonosítaná. Ez jelenleg bekapcsolja a WiFi-t és beállítja 1-re a %HOME változót.
Van 2 másik Profile az egyik hétközben a másik hétvégén éjjel aktiválódik, ha a %HOME változó értéke 1, azaz ha otthon vagyok (Airplane mode on, Sync off).
Kérdéseim:
1. Ha itthon vagyok, miért nem aktiválódik a HOME Profilom (ezt abból látom, hogy a HOME nem zöldül be, miközben a látszólag aktiválódó hétköznap éjjeli profil kizöldül, de nem hajtódnak végre a benne lévő taszkok).
2. Hogyan tudok egy változó értékét kiíratni? A Popup Text "%HOME" kód nem meglepő módon a %HOME szöveget írja ki.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Olyat én is használok pedig.
Az nem szkennel, csak egy rendszerváltozót figyel. Gyakorlatilag nem is fogyaszt.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
A wifi near context elég gyilkos az akkura nézve.

-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Nem muszáj app context-et használni, ha az vki meggyőződése szerint meríti az akkut.
Van másik mód is.Amúgy hova akartok ennyit spórolni? Az én esetemben Tasker 0,2% akkut fogyaszt és nálam sztem kevés ember használ több profilt. Már ez is vmi?

Nem ezen kell agyalni, hogy az állandó képernyő forgatás, vagy a ki/bekapcsolgatása jelent-e vmit.
Ez kb olyan, mint amikor vki a világításon akar spórolni otthon és lekapcsolja arra a 10 percre, amíg kimegy a szobából. De közben a nagy fogyasztókról meg megfeledkezik (hűtő, boiler és egyéb fűtések, stb). A világítás ezeknek csak az ezreléke.
-
volvoguy
addikt
válasz
atillaahun
üzenetére
A képernyő-elfogratásra. Alapból ki lenne kapcsolva és csak bizonyos appoknál aktiválódna.
-
volvoguy
addikt
Üdv! A Képernyő elforgatás meríti az akksit? Közrejátszik benne? Érdemes csinálnom erre egy profilt?
-
Teasüti
nagyúr
Zoom widget, Tasker-hez készült kiegészítő.
Legalább annyira idevaló, mint a Minimalistic Text, ha nem jobban.
-
Teasüti
nagyúr
Nálam bugos volt, visszaállítás után összekuszálódtak a widget-ek. Nem szereti a progi, ha átkonvertálod system-be. Minden frissítés rom-ba illesztése hazavágta a widget-jeimet. Ugye a progi áthelyezésével az asztalra kirakott dolgok megálltak működni. Aztán az újbóli kihelyezés a mentésekből nem úgy sikerült, ahogy elvárnám. Vmiért korruptak lettek a mentések is.
Persze gondolom ez nem egészen üzemszerű használat, hogy rendszer alkalmazássá konvertálom TB-n keresztül. Ettől függetlenül ez az egyetlen alkalmazás, ami hibákat generált ettől a művelettől.Később már felhagytam a rendszer partícióra helyezéssel, de ettől függetlenül amúgy is túl sok erőforrást használt nekem. Vagy 2-3% akkut megevett önmagában. Ha meg a beépített változóit monitorozta (akkumulátor, naptár, Ram, szabad hely, stb), akkor még be is lassult a működése.
Ehhez képest a Zoom energia éhsége a nullához konvergál, tizedszázalékot is alig éri el. Működése gyors, gördülékeny. Stabil, megbízható. Valamint integráltabban kezeli a Tasker.

-
Teasüti
nagyúr
Mi okoz benne gondot?
Nyelvtudás.
Minimalistic text nálatok nem meríti az akkut? Én ezért kukáztam, mert sokalltam és még lassú, nehézkes is volt. Aztán mikor huszadszor kellett újra elkészíteni a widget-eket egy normális backup funkció nélkül, inkább nem erőlködtem vele tovább.
-
flototh
csendes tag
Sziasztok!
a Samsung S2-nél hogyan tudom állítani a 3G/2G kapcsolatot? Mert a nálam a Net -> Mobile Data 2G/3G nálam csillagos, nem elérhető...
-
Oldman2
nagyúr
Szeretnék a Minimalistic Text-hez egy aprócska kiegészítést csinálni, mégpedig egy adott könyvtár méretét dinamikusan egy változón keresztül átadni neki.
Hogyan tudnám ezt megoldani? Esetleg tudok shell parancsokat meghívni a taskerből?
Kerestem itt, kerestem a Wiki-ben, egyelőre sikertelenül.
-
agoka07
senior tag
Valaki erről egy magyar szájbarágós leírást tudna linkelni?
[link] -
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
CM7 alatt láthatsz példákat az engedélyekre az alkalmazások kezelése menüpontban rábökve az egyikre, majd legörgetve az engedélyekhez. Nincs tapasztalatom ezzel, elképzelésem sincs, h Display Timeout-hoz szükséges-e bármilyen engedély. Talán a google csoportban lenne érdemes kutakodni, ott már nem egyszer szó volt az app factory-ról.
-
atillaahun
veterán
Nah megcsináltam mindent csak épp nem működik az APP .
Annyit tudna csak, hogy landscape módban 10 percre állítja a timeout-ot, és mindezt kiflash-eli a képernyőre. Feliratozás szépen meg is történik, csak épp a 10 percet baszik beállítani.
Mi baja lehet? Én az engedélyekre gyanakszom, hogy nincs meg neki amire szüksége van, de ezt mégis honnan szüljem meg? Bújom a leírásokat már mióta de sehol nem szólnak az engedélykezelés beállításáról. -
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére

Hát amiben én is exportálok.
Tudod, nem egy, hanem akár több profil, hozzávaló task-okkal és jelenetekkel. -
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Nem. Project-eket lehet App-ként elkészíteni.
-
atillaahun
veterán
Öhm, jól értelmezem, hogy Profilokat nem lehet kiexportálni önálló App-nak csak Taskokat? Így mi értelme van a dolognak hogy nem lehet feltételeket rendelni az akciókhoz?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Amúgy "hangerő le" gomb.

Esetleg egy workaround: "hangerő le" gombot emulálni.

-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Nálam a "silence ringer" parancs csillagos, vagyis nem elérhető Google jóvoltából.
Ha meg egyszerűen a hangerővel próbálkozol, azt dinamikusan vissza is állítja menet közben.
Esetleg úgy, hogy megvárod, míg vége lesz a hívásnak és utána állítod vissza a hangerőt. -
atillaahun
veterán
Miért lenne? Megy folyamatosan persze. Hát nekem a WiFi Near nem kapcsolgatott semmit. Vagyis nem inkább csak a keresést (WiFi Search) ütemezi? Aminek az idejét állítani lehet.
Más.
Arra van esetleg ötletetek, hogy lehetne megcsinálni, hogy bejövő hívásnál a Proxy letakarására némítom a csengést?
Mert végülis már megy, csak annyi baja van, hogy amint elveszem a kezem vissza is állítja egyből. Hogy lehetne ezt maradandóra csinálni? -
eversman
tag
Üdv! Örülök hogy ráakadtam a fórumra, lehet volt róla szó, csak átsiklottam rajta, ezért megkérdezném.
Azt akarom megcsinálni, hogy reggel 7-től este 11-ig kapcsolja be a mobilnetet óránként vagy fél óránként 5 percre, szinkronizálja le az emailokat meg miegymást, aztán 5 perc után kapcsoljon ki.
Tudna nekem valaki segíteni?
Köszönöm előre is! -
Teasüti
nagyúr
Az elmúlt hónap termése. Unatkoztam net nélkül.

Nem igazán emlékszem, h mi mindent változtattam. Leginkább hibajavítás, újragondolt működés és pici felturbózás jellemzi az újabb verziót. Telefon project Task-ok közt találtok egy-két újat, melyeknek mindjárt elmagyarázom a működését.Mozi
Veszi a hálózat alapú koordinátáimat és visszaveszi a fényerőt, valamint lenémít arra az időre, amíg a kezdeti koordinátától el nem távolodtam 100 méterre. Utána visszacsinál mindent.
Eddig Cell ID alapján ment, de az nem volt elég szofisztikált. Ezt az új megvalósítást még nem teszteltem élesben.Brightness Fix
Ugyanaz az elv, mint a mozinál, csak épp azt csinálja, hogy az aktuális fényerőt fixálja, míg 100 méteres körzetben tartózkodom.
(Ugye akinek nincs fényerő szenzora...
)
Tartozik mellé egy Brightness Widget Menu, mely egy asztali widget-re bökve indul.
Mutatja az aktuális 8 bites értékét a fényerőnek (0-255) és a menüből indítható a fixálás és/vagy Ok-val bezár.Note Zoom Widget
Egy egyszerű jegyzet az asztalon. 3x1-es Zoom widget, mely egyetlen Text elemből áll.
A Task bekéri a szöveget és kirakja widget-be. Az újra beolvashatóság kedvéért lementi fájlba is a Tasker könyvtárba. Ez alatt értsd: ha újra ráböksz, akkor nem újat írsz, hanem szerkeszted az előző bejegyzést.Keek Call Record
Megőrzi azt a fájt, amit a Beszéd profilom rögzít hívás közben. Elmenti a mai dátum és az utolsó hívó/hivott fél nevével/számával. Elvileg.
Monitor Gps Distance
Azt hiszem erről korábban is írtam már. Célja, hogy veszi az aktuális gps koordinátát és egy megcélzott visszatérési időre figyelmeztet, hogy idejében visszaérjek arra a helyre.
Pl. pályaudvaron vagyok, vonatig még van fél órám. Azt mondom, hogy fél óra múlva itt kell lennem VAGY adott időre itt kell lennem, ekkor elkezdi monitorozni a pozícióm és az átlagsebességem. Ha az az idő, ami a légvonalbeli távolságom és az átlagsebességem 1,2x-es szorzatából (sietek vissza
) következik eléri a megcélzott időt, akkor figyelmeztet, hogy tán vissza kellene fordulnom. Illetve jelzi, h mennyi időm van még addig.
Sokat pofoztam ezt a progit, remélhetőleg mostanra megbízhatóan működik. Bár még nagy szükségem nem volt rá.
A fentiekhez szükség van még a Gps Distance in KM nevűre, ami a neki átadott két koordinátából visszaadja a haversine formulával a KM-ben vett távolságot. Én ehhez még hozzáadtam egy magasság korrekciós opciót is, ha paraméterben szerepel még az is (x,y,z), ha nem szerepel, akkor nincs korrekció (x,y).
Talán nem tévedek olyan nagyot matematikailag, ha kutya közönséges Pitagorasz-tétellel figyelembe veszem a magasságot is 500 méter után.Ha szeretnétek, a Zoom widgeteket is közkincsé tehetem.
-
Teasüti
nagyúr
Én nem használom ezt, talán ezért is maradt félkész nálam...

Megnézve a context súgóját azt írja, hogy "there is a call in progress", vagyis azt gyanítom, hogy egészen addig aktív marad, míg meg nem szakad a hívás. Vagyis csörgéstől egészen a beszélgetés végéig.
Próbáld meg feltételnek az Offhook profilt figyelni (ha nincs Event/OIffhook, hát készíts egyet
)!szerk: a task-ban amúgy nincs elvi hiba.
(#825) atillaahun
Amúgy a wifid az ki van kapcsolva menet közben? Mert túl egybefüggőnek látszik az aktivitási mércéje.
Wifi near az ki-bekapcsolgatja néhány percenként (asszem settings-ben állítható) kb 10 másodperc erejéig.
Nálad meg olybá tűnik folyamatosan megy. -
Ceko
senior tag
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Goto itt csak arra van, hogy ismételje a hívó nevét.Vagy rosszul gondolom?

Legalábbis én azért csináltam. -
LordRajZoL
aktív tag
Ahogy elnézem végtelen ciklusba raktad a taskot a gotoval
Ha a feltétel nem aktiv attól még a task fut tovább
Nem szakitja meg mig nem fut leSay nekem médián van mert annak a hangereje garantáltan mindig ugyanaz nekem
-
Ceko
senior tag
Ebben mit rontok el?

Profile: Hivo Neve
context: State/Phone/Call /incoming
Enter task:
1. Say text:%cname akar veled beszélni! Engine : Voice "mariska"
2. Wait: 3 sec
3. Goto: type action number Number 1
If:%PACTIVE ~*Hivo Neve*Teljesen jól működik ismételgeti a nevet,csak amikor felveszem a telefont akkor sem hagyja abba
!Szerk: A say-nél a streamet mire éredemes/kell állítani?
-
atillaahun
veterán

Így néz ki, csak előbb nem tudtam screenshot-okat csinálni. Szóval ennyire lehúzós volna a WiFi Near?
Egyébként most átállítottam WiFi connected-re, mert az én szempontomból végülis ugyanaz. Gondoljátok, hogy ezzel nem fog ennyire húzni?Egyébként igazad van az OFF-olással kapcsolatban, elnézést, nem fordul elő többet, természetesen töröltetheted.

-
LordRajZoL
aktív tag
http://www.pocketables.com/tag/beginners-guide-to-tasker
Egész részletes
Autoalarm használja valaki?
-
Teasüti
nagyúr
(#799) Derejebááá
Nyilván tudom mit csinálok. 
(#803) Derejebááá
Profile 1
context: Event/Phone Event/Missed call
Enter task:
1. Variable Add %MSDCLL value 1
2. If %MSDCLL > 1
3. Say "alma"
4. Variable Set %MSDCLL to 0
5. End if(#819) atillaahun
Wifi near? Könnyen lehet.
Én ezért nem használom. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Derejebááá
üzenetére
Közvetlenül tölti le netről az időjárást rss formájában, nem kell hozzá köpönyeg alkalmazás/widget.
Zoom az egy Taskerhez készült widget készítő program, a "példaprogramomban" azért szerepel, mert használom.
Ha vki nem, hát törölje az extra részt és menni fog! Vagy bepipálja a hiba figyelmen kívül hagyását az adott sorban, ha lehet. -
LordRajZoL
aktív tag
A naptárbejegyzések nekem több naptárba vannak csoportositva, igy úgymond szürve vannak.
Elönye hogy Offline is müködik nem kell neki net. Hátrány amit te is irtál.
Egyébként nem vett rá a lélek az online naptár funckióra ez a statikus megoldás nekem jobban bejöttDe hogy tetézem tömbbe le van tárolva a 35 napos müszakrend ciklusom igy bármely napi+x dátumot le tudok kérdezzni.
A másik ami gond mostaniban FC-zett ébresztö, mire átirtam profilokat megjavult.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Én inkább töröltem az összes egész napi bejegyzést és fix időre állítottam át őket (pl. délre). Mivel a Google Calendar rss funkciója se tud mit kezdeni a 24 órás bejegyzésekkel - amíg egy ilyen érvényben van, nem mutatja az aznapi párhuzamos eseményeket. A naptárat én inkább még előző nap este vizsgálom, így hiba esetén még aznap figyelmeztet a Tasker, h baj van.

Más:
Kérném mellőzni lehetőség szerint az ilyen és hasonló érdemtelen hozzászólásokat. Próbáljuk nem hígítani a topikot, elvégre az nem várható el senkitől, h később lényegtelen hozzászólásokon rágja át magát. Minket meg ugye bosszant, h senki nem használ keresőt és n+1 alkalommal felteszik a triviális kérdéseket...
Lehet később kigyomláltatom majd, ha nem bánjátok. -
atillaahun
veterán
Használ valaki WiFi helymeghatározás alapú profil(oka)t?
Lehet az oka a sorozatos mai wakelock-jaimnak, és a durva merülésnek? Kb. 50% 12 óra alatt nagyjából fél óra használattal. -
Teasüti
nagyúr
Üdv srácok!
Látom termeltetek rendesen.
Örülök, hogy kezd bővülni a Tasker tábor. -
LordRajZoL
aktív tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Nekem se
Csak aktiv profilet, vagy hogy nincs -
Ceko
senior tag
Erre valaki? [link]
-
atillaahun
veterán
válasz
Derejebááá
üzenetére
És az mit mondana? Jó reggelt kedves Julcsi. Ne felejts el majd betétet cserélni. Ma felhős, hűvös idő várható, 10 °C körüli napi középhőmérséklettel. És most a gazdasági hírek. A benzin ára...

-
LordRajZoL
aktív tag
Ébresztövel kapcsolatba
Kombináltam az ébresztö profilt a Sleepbootal
Logolja mennyit alszol
Repülö, Wifi, némit üzemmódot aktivál s beállitja ébresztöt is az optimális idöre -
Derejebááá
csendes tag
Még egy menstruáció számlálót is be akarok építeni a barátnősbe, de azt csak poén kedvéért

-
Derejebááá
csendes tag
A barátnős az figyelembe veszi hogy ő is ott van, köszönti, ha születésnap, névnap, évforduló van ezeket figyelembe veszi és felköszönti, stb...
A barátnő nélküli annyiban más, hogy elmondja hány órát aludtam, milyen események vannak a naptáram ban
illetve pár fontos hírt is elmond.Próbálok olyan profilokat összehozni, ami a hozzá nem értők számára a mesterséges inteligencia látszatát keltik, és mikor vmi esemény van, a reakciójuk az legyen hogy ez mi a ****** volt

-
LordRajZoL
aktív tag
Érdekesl lehet xD
Föleg ha másik barátnö van nálad xD -
atillaahun
veterán
válasz
Derejebááá
üzenetére
Jól hangzik!
Na és milyen a barátnős, meg az anélküli köszönés?
-
Derejebááá
csendes tag
Mások project-nek használata helyett, megalkottam saját Alarm projectemet

Ébresztés Után aktiválódik. Köszön, a szerint hogy éppen barátnőmmel vagyok e, vagy sem, Nap,Idő,Aksi állapot elmondása után, imserteti milyen idő lesz aznap, és hogy jelenleg éppen hány fok van.
Még bele szeretnék tenni egy olyat h minden reggel máshogy köszönönjön, illetve még egy Névnap, és egy kis aktuális hírek részt is. Ha elkészül felteszem ide, hátha megtetszik vkinek.

-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
Derejebááá
üzenetére
Variable Set
Name %MSDCLLto %MSDCLL+1
Do maths pipa
de igy nem lesz nulázzva
utánna neked kell majd nullázni -
Derejebááá
csendes tag
válasz
Derejebááá
üzenetére
Már találtam nagyon jó leírást hozzá angolul....) rájövök

-
Derejebááá
csendes tag
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Aham, és akkor hogy lenne helyes? Mert itt elakadtam...
-
LordRajZoL
aktív tag
Ha jól látom akkor nem emeled a számlálot hanem értéket adsz neki
Igy nem is fog menni -
Derejebááá
csendes tag
Sajnos számítástechnikai háttérrel nem rendelkezem, főleg nem programozóival. A leírásod nagyon pontos, kezdek megvilágosodni, de még csak az alagút végén van a fény, de már közel. Egy olyan változót próbálok beállítani ami 2 nem fogadott hívás után azt mondja: Alma( a példa kedvéért).
Mert amire gondolok:
Variable: %MSDCLL érték:1
Task: Say alma, IF%MSDCLL matches 2.
És egy profil ami missed callra aktiválódik, de így nem történt semmi. -
Derejebááá
csendes tag
Vki esetleg használja ezt a projectet?
http://tasker.wikidot.com/weatherspeakattimeofday
Ha igen, mire írta át a Tttp get adress-t?
-
Derejebááá
csendes tag
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Na akkor ráfekszem, most van időm, mert isten király ez a program, már most hogy csak alap profilok vannak, mindig néz hogy ez mi volt meg hogy és stb...
És nem kicsit könnyíti meg az életem 
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VGA kibeszélő offtopik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Spórolós topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Noblechairs Epic - Valódi bőr
- iPhone 15 PLUS 128GB kék sérült kijelző, KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 90%! Fulldoboz!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- MSI Gaming X RX 480 8GB GDDR5 256bit videokártya
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Egy reboot eltart vagy 1-3 percig. Én az váratlan reboot miatt estétől reggelig tartó időszakokat definiáltam.