- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Melyik Tasker verziót használod? 1.6-ban pár dolog nem működik. (Nem is fog már.)
(#1899) vgyuri
Jól látod a helyzetet. -
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Mivel nincs benne, hogy mit csináljon szombaton és vasárnap. Az említett 2 napon várnia kell 1,5 órát, mielőtt bekapcsolja, a többi esetben meg mehet a rendes kerékvágásban minden.
Így kellene kinéznie az elejének:
If [ %DAYW ~ szombat ]
If [ %DAYW ~ vasárnap ]
Wait [ MS:0 Seconds:0 Minutes:30 Hours:1 Days:0 ]
End If
End IfAztán az A3-tól folytatódhat.
Legközelebb meg a Task-ot programkódként rakd be, akkor nem lesz ennyi smiley benne.

(#1896) forintuser: Angolul nem árt tudni. Aztán olvasgathatod ezeket. Na meg a Tasker-en belül is igen jó help van.
-
forintuser
őstag
Sziasztok.Tegnap hirtelen felindulásból megvettem a taskert.Próbálgattam, de rájöttem hogy tanulás nélkül nem megyek semmire.Teasüti leírása jónak tűnik.Mondjuk biztos vagyok benne, hogy nem két nap alatt fogom megtanulni..Esetleg valami fontos amit tudnom kellene?
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!Az alábbi profilban azt szeretném megoldani hogy a NAPPALI HANG-ot szombaton és Vasárnap reggel 7-kor kapcsolja be,míg Hétfőtöl-Péntekig reggel 5.30-kor.
Odáig eljutottam hogy szombaton és vasárnap nem kapcsolja be 5.30-kor,de azt nem tudom beállitani hogy 7-kor bekapcsolja.
Aki tud az segitsen nekem!
Köszönöm!Profile: NAPPALI HANG (11)
Time: From 05:30 Till 19:00
Enter: NAPPALI HANG (12)
A1: If [ %DAYW !~ szombat ]
A2: If [ %DAYW !~ vasárnap ]
A3: Notify [ Title
APPALI HANG AKTIVÁLVA! Text: Icon:ipack:greenfloralhd:music_on_ps Number:0 Permanent
ff Priority:3 ]
A4: Silent Mode [ Mode
ff ]
A5: Vibrate On Ringer [ Set
n ]
A6: Default Ringtone [ Type
inger Sound
ing4 ]
A7: Haptic Feedback [ Set
n ]
A8: Notification Pulse [ Set
n ]
A9: Ringer Volume [ Level:7 Display
ff Sound
ff ]
A10: Notification Volume [ Level:7 Display
ff Sound
ff ]
A11: Alarm Volume [ Level:7 Display
ff Sound
ff ]
A12: System Volume [ Level:7 Display
ff Sound
ff ]
A13: In-Call Volume [ Level:5 Display
ff Sound
ff ]
A14: Wait [ MS:0 Seconds:0 Minutes:2 Hours:0 Days:0 ]
A15: Notify Cancel [ Title: Warn Not Exist
ff ] -
sanchomuzax
aktív tag
Tasker SSH Command Launcher kérdés
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aledthomas.taskersshcommandEzt hogyan kell használni? Az %ssh_out nem ad vissza semmit. Már 3000 sec timeout, és 20 sec wait is van a shell után és a flash előtt, de nem kap értéket. Egy sima "ls -l" parancsot küldtem a szerveremnek.
-
LordRajZoL
aktív tag
Igen szinte mindegyikre van taskerres megoldás de nem bánnom hogy nem kell fél kilométeres linkekel lekérdenzi.
Föleg az app státusz lekérdezés tetszik.
Telefönkönyv jó kérdés, szinte mindig rootolt volt a telóm.
Viszont amit észrevettem nem árt a lekérdezés s a felhaszálás közé egy kis szünetett rakni mert hajlamos Null-t visszaadni
-
Teasüti
nagyúr
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Megvan.
Ezeket Tasker-ben sem lehetetlen összerakni. Meg is kell(ett) küzdenem egyik-másik problémával a mini alkalmazásom kapcsán.
Kíváncsi lennék a telefonkönyv kereséshez kell-e neki root jog.
Épp ezen dolgozom jelenleg Tasker-ben, de csak root-al megy. -
Teasüti
nagyúr
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Link?
-
LordRajZoL
aktív tag
Action Box-ot próbálta már valaki?
Tegnap délután akadtam rá
Egész jó kis rutinok vannak benneCím fejtés oda vissza
Naptár bejegyzés törlés, javításTelefonkönyvbe keresés
Programok státusza fut, nem fut, előtérbe van
Időjárás
Programok csomag nevei
Plusz még egy pár dolog
Igéretes
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Kipróbáltam a Köpönyeg widget-et. Na, ez nem a Tasker hibája. Egyszerűen a widget nem kapja meg a fókuszt, ami programozási gond a Köpönyeg-nél. A Jegyzet widget-et nézve nem volt semmi gond.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
BFT minden alkalommal megkérdezi megnyitáskor, hogy bekapcsolod-e a BT-t. Kilépéskor úgyszintén.
Sajnálod azt az egy felugró ablakot?
Tasker az adatátvitel tényét nem látja, max annyit, hogy épp kapcsolódva van. Erre lehet készíteni profilt, találsz hozzá context-et.
Legegyszerűbb, ha letöltöd az én "Hardver" projektemet és kimásolod, ami kell. A wifi profilban megtalálod a módját miként lehet késleltetni a kikapcsolást. Innen könnyű összeollózni, ami neked kell konkrétan.A következő tervem az az lenne hogy az Mx Playert rávenni valahogy hogy este vegye lejjebb a fényerőt,mert néha este megvakulok,a nagy villágoságtol
Az a lejátszó átveszi a fényerő feletti irányítást, míg fut. Nem ismerek erre megoldást. Szintén úgy vélem, hogy ezt automatizálni fölösleges, nem tart semeddig lehúzni lejátszáskor.Illetve olyat is szeretnék hogy az Auto Syncet csak akkor kapcsolja be ha mobilnet aktív,az "if"-ek közt erre nem találok lehetőséget,vagy azért mert nincs is?
Context-ek közt nem nézted?
State/Net/Mobile Net.(#1884) rtzmp
Mármint Google féle értesítőt (email, sms)? Fingom sincs.
Ez már mélyvizes kérdés, kutatást igényel.
Amúgy jómagam nem próbáltam végig a Calendar task-okat, nincs tapasztalatom ebben.

-
rtzmp
aktív tag
Sziasztok!
Miként tudok a google naptár bejegyzéshez értesítőt adni? (akár létrehozással együtt)
Segítségeteket előre is köszönöm
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!Azt hogyan lehetne megcsinálni hogy ha egy alkalmazást elinditok(Bluetooth File Transfer)
a Bluetooth magátol bekapcsoljon,és csak akkor kapcsolja le ha nincs semmilyen bluetooth kapcsolat folyamatban,illetve akkor sem kapcsolja le ha az alkalmázosbol a Homescreen-re lépek.
Illetve olyat is szeretnék hogy az Auto Syncet csak akkor kapcsolja be ha mobilnet aktív,az "if"-ek közt erre nem találok lehetőséget,vagy azért mert nincs is?
Szomorúan vettem tudomásul viszont hogy a Dpaddal egy Homescreen-re kirakott Widget-re nem lehet rámenni,sehogy sem,ikonoka és parancsikonra igen.
Ugyanis megprobáltam egy olyat hogy a köpönyeges widgetet rávenni egy kis automatizált irányitásra,de ha az alkalmazás kezelőben rámegyek az ikonjára,azt irja ki hogy ez egy widget itt nem használható.
A következő tervem az az lenne hogy az Mx Playert rávenni valahogy hogy este vegye lejjebb a fényerőt,mert néha este megvakulok,a nagy villágoságtol
Az egyenleg lekérdezése profilomat,tudja valaki használni?
Vélemények tapasztalatok?
Köszönöm előre is a segitséget! -
Teasüti
nagyúr
válasz
kalmancsehi
üzenetére
Eventghost úgy tudom minden gond nélkül együttműködik Tasker-rel. Én nem próbáltam, de nem egyszer láttam már szerepelni itt-ott.
Sajnos én nem tudok segíteni ebben, én inkább az élőképes távvezérlések híve vagyok, semmint előre beállítani makrókat a PC-n. Talán ilyen alap dolgokat max, mint indítsd el ezt a lejátszási listát, vagy esetlet shutdown.

-
kalmancsehi
csendes tag
Sziasztok!
Megvalósítható-e, és pontosan mivel (a Taskeren, AutoVoice-on túl) a következő:
Telefon mikrofonja és a Google hangfelismerésével kapott szöveget/parancsot továbbítani ugyanarra a wifi hálózatra csatlakozó windowsos gépen futó winautomatizationnak vagy eventghostnak, így indítva makrókat?
Sajnos a szövegfelismerés erőforrás igényes, így a Google szervereinek segítségét nem tudom helyben helyettesíteni. -
Teasüti
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen, amíg a popup el nem tűnik, addig szünetel a Task.
Nem tudom fejből van-e opció az azonnali folytatásra a popup beállításaiban.Amúgy azért se szerencsés a popup lejáró idejével számolni, mert amint ráböksz az ablakra, azzal be is zárul.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Elvileg működni fog, csak épp az 58 mp letelte után. Vagy pedig akkor, amikor rányomtál a gombra. Addig azonban aktív a popup, így nem fog továbblépni a következő pontra.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Igazad van köszi!
De a nem fogadott hivásos profilnál arra jöttem rá hogy ha egy Popup ablak aktív akkor csak az műkődik ami a Popup ablakon van.
Hiába raktam be Wait parancsot a Notification Sound-ok közé nem müködött.
Ezért a következőt csináltam.
1
otification Sound
2
opup Task Buttons(ez 58mp-ig aktiv)
3=Notification Clear
4=Notication Sound
5=Innentől az 1-4 ig ismétlés...ezt én 5x ismételtettem meg ami az én esetemben 5percet jelent.Megj:A Sorrend az nagyon fontos!Ha ugyanis pl a Popup-al kezdünk a Notification Sound nem is fog mükődni!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Sztem hasznosabb a topik szempontjából, ha xml linkelgetés helyett szóban elmondod a lényeget. Elég szűk réteg érdeklődését lehet felkelteni ilyen random problémákkal annyira, hogy letöltse a mellékelt fájlt és maga járjon utána mi is van benne. Nekem speciel eszembe se jutna letölteni.
Ettől függetlenül még lehet érdekes a megoldás, csak hát na, akkor se tölteném le és vesződnék ezzel.
Vagy legalább xml helyett a leírását exportálnád...
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Megoldottam!
http://db.tt/li8gMj49
BOCSI MOBILROL VAGYOK!
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Csináltam egy ilyen Nem fogadott hivásos profilt,minden jó viszont azt szeretném hogy az adott értesitési hangot 1 percenként ismételje meg,amíg a Popup ablak aktív.
Ha wait parancsot adok ki csak egyszer szólal meg.
Köszönöm ha valaki tudna segiteni! -
mclane_
aktív tag
válasz
mclane_
üzenetére
Egy véletlen folytán megoldódott a probléma. Azt vettem észre, hogy ha a Tasker csinál egy Mobile Data On-t, és elindítom a Data Usage nevű appot(ja azóta cseréltem ROMot hátha megoldódik, nem) akkor bekapcsolja a mobilnetet...
Szóval innen már nem volt bonyolult megírni, Mobile Data be, progi indít, autosync, vár 1,5 percet, autosync ki, data usage progi ki, killel ki kell nyírni(viszont vissza is kell lépni Home screenre különben nem működik), és mobile Data off.
Szóval minden hepi
-
aprokaroka87
nagyúr
Csináltam egy Automatizált Telenoros egyenleg lekérdezéaes Taskot,aki úgy érzi használja...természetesen modosithatja is.
http://db.tt/oYEEcdhe
Bocsi de Opera Miniben irtam!
Viszont csak Rootolt telefonon működik!!!
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Sajnos a Geofence nálam is csak disznek van
Esetek 90% nem Gps info alapján mér be hanem cella igy dobál össze vissza
Egyhelybe rakott telefonnál is elrak kilométerekkel arréb
Viszont Google egyre jobban szüri ezeket ahogy múlnap a napok egyre pontosabban beazonosit
Sajnos a helyelözményeket lekapcsolta Google igy kb saját magával cseszett ki
Google Now már a változó müszakrendem is kezdi megszokni igy egyre pontosabb a helyinfó isA fusion info pedig még csak valami béta bizbasz lehet mert az "ismert" helyeket is újnak veszi
Activites monitor is kb 4-5 perces késésel veszi észre pl hogy már valami járgányon vagyok
Érdekes modon a lépést hamarbb detektálja
Igazából müködö, használható taskot még nem tudtam ráirni az általad jelzett gondok miatt is.
Plusz hajlamos lestopolnia magát -
Teasüti
nagyúr
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Te hogy tudtad működésre bírni a geofence részét? Nálam értelmetlenül nagy hatókörzet esetén se hajlandó aktiválni.

Kizárólag csatlakoztatott wifi-nél, na de úgy könnyű, ahhoz nem kellenek az új helymeghatározások se.
Az én észrevételem, hogy pont azt tudja, mint a Tasker Location context +wifi. Vagyis egyedül a wifi képesség hiányzik a beépített megoldásból is, de ha nincs wifi, akkor nulla haszna van a geofences-nek.

A fuse location se nagy szám, ez eddig is így volt, hogy gps vétel előtt mobilnet alapján saccolja meg a helyet a telefon (lásd Gmaps).
Az activity viszont már vmi! Az tényleg nem volt korábban.
Mondjuk a geofence-t leszámítva egyikkel se kísérleteztem sokat. Bár kerestem rá doksit, de a működési mechanizmusról sehol nem írnak.
Illetve ha jól értem a Google doksikat, akkor a geofence tud még olyat, hogy nem körzetként adja meg az ember a területet, hanem akár poligonként is. Na ezt jó lenne még viszontlátni az AutoLocation-ben.
Ennek már lenne valódi haszna - mármint az activity mellett. -
mclane_
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Kösz, megnéztem. A Mobile Data kikapcsolása működik, de a bekapcsolása nem, annyit ír, hogy An error occured. Rendes volt a készítő is, írtam a supportnak, de ő sem tudott érdemben segíteni. Kár érte, mert nagyon jó kis progi. Jó lett volna egy 15percenkénti szinkronizálást csinálni vele levelekre, de így kilőve...

-
Teasüti
nagyúr
válasz
B@ldrick
üzenetére
Lehetne próbálkozni még esetleg az AutoLocation kieggel is, ami állítólag (nem próbáltam) meg tudja állapítani a telefon accelero-jával és giro-jával, hogy éppen mit csinálsz (bicikli, autó, futás, séta, stb).
1 hetes trial is van belőle, de amúgy egy eurós plugin.Részemről max majd máskor, eléggé lekorlátozódott a szabadidőm újabban...
A saját projektemre sincs kellő időm.
-
B@ldrick
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Köszi a választ. Gyári 4.2.2. én sem értem miért csinálhatja, most éjjelre visszatértem Llámára és 5%-ot esett csak.
Saját kútfőből erre futotta

Nem tudnád nekem esetleg leprogramozni:3 cellahely elhagyásakor BT be, legfeljebb felélesztem mindig a kijelzőt és wifit otthon kijelző be-re, milyen profilhoz, milyen taskok kellenek. Sokat segítene az alapok megértéséhez.
de átolvasom az írásod is. (20120911 profilodat nem látja betöltetni, gondolom a verziója régebbi)
Nincs matricám és övtokban hordom mindig aminek van mágnese, rázkódás se nagyon van... -
Teasüti
nagyúr
válasz
mclane_
üzenetére
Mert hivatalosan nem támogatott, csak Cyanogen rom-on.
Ettől függetlenül szokott működni sok telefonon stock rom-on is, de ha mégse, hát ez van.(#1861) B@ldrick
Nem látom indokoltnak ezt a fogyasztást, custom rom-ot használsz?Amúgy van state típusú context a display-re, elég egy profil is így.
Több módon is felhasználod a Task-okat, vagy miért bontottad szét ilyen változósdi módon a profilokat?
NFC egyszerűen nincs a telefonodon, vagy csak nem akarod használni?
Ismerek még egy remek trükköt a kiváltására, ami hasonló elven működik:
használd az iránytűt!
Tasker tudja monitorozni a mágneses térerősséget, így akár egy kis darab mágnessel is tudsz aktiválni. -
mclane_
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom van a taskerrel, hogy nem hajlandó a mobil adatforgalmat bekapcsolni. A kikapcsolás működig, On-ra viszont nem hajlandó kapcsolni.
Mi lehet a gondja? -
B@ldrick
aktív tag
Sziasztok,
Most ismerkedem a progival, de lehet valamit rosszul csinálok mert egy éjszaka alatt 25% akku-t leszívott és 70-szer ébresztette a telót. Tasker 7%-ot eszik reggel óta. Pedig használni szeretném, ez azt csinálja amit mondok neki, a Llama nem mindig kapcsolja be kijelző on-ra a wifit.
Beállítottam, hogy a cellainfó alapján egy változót állítson, ezt a változót figyelve kapcsolja a Bluetooth-t. És a kijelzőt bekapcsolom akkor indítsa a wifit. Illetve a wifi-be tasknál megadtam feltételnek ha otthon=1 vagyok.
Mit ronthatok el?
Kép
===
Azt akarom megoldani NFC nélkül, hogy amikor beülök az autóba akkor a bluetooth-os kihangosító és a telefon összecsatlakozzanak automatikusan, amikor kiszállok BT off. Llama-ban és E-robotban beállítottam hogy 3 hely cellaelhagyásakor végezze el a BT bekapcsolást és egy másik parancsban a helyre érkezéskor a kikapcsolást. Sajnos egyik progi sem akarja érzékelni a cellaváltásokat ha nem megy a kijelző. Vagy van erre más módszer esetleg a Tasker-rel? -
Bozek
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Ezt az oldalt: [link]
A lényeges rész a mai napon például ez:
<div class="event-b before">
<a href="/match/index/id/69808">
<p class="result">
Vasas SC – Békéscsabai Előre 1912 SE
<span>0:0</span>
</p>A HTTP Get-nél text/xml-be mentem el. A class="result"> van a Variable Split-ben.
-
Teasüti
nagyúr
Mit töltesz le pontosan? Egy HTML oldalt? Vagy esetleg vmilyen XML/JSON táblázatot?
Megmutatod a linket?Amúgy ügyes!

Viszont megtaláltam a NET-en a megoldást, bár eléggé kerülőút. Először Variable Split-et használok splitter nélkül, majd a Variable Join-t _ karakterrel. Végül az _ karaktert kicserélem szóközre a Variable Search Replace-el. Így már megvan az a string, ami nekem kell.
Ezt így miért?
Talán a HTTP Get-nél mented el rossz formátumban a letöltött adatokat és ezért nem működik efféle "kerülő" nélkül? -
Bozek
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
A lekért szöveg elején sok szóköz van, ezeket akartam volna eltávolítani úgy, hogy megkeresem a szövegrészt, majd onnantól fogva Variable Section-el kiszedem, ami nekem kell. Mivel programozói szemmel úgy gondoltam, hogy a Variable Search Replace-t rá lehet venni, hogy pozícióval térjen vissza.
Viszont megtaláltam a NET-en a megoldást, bár eléggé kerülőút. Először Variable Split-et használok splitter nélkül, majd a Variable Join-t _ karakterrel. Végül az _ karaktert kicserélem szóközre a Variable Search Replace-el. Így már megvan az a string, ami nekem kell.

Szóval most így néz ki:

Amikor változik az eredmény, akkor az a sor zöldre vált és rezeg a telefon. Sajnos úgy tűnik, hogy a Notify LED csak egy értesítést tud küldeni, pedig jó lett volna, ha minden meccshez külön-külön tudok rendelni egyet. Így maradt ez a megoldás.
-
Teasüti
nagyúr
Variable Search Replace milyen értékkel tér vissza?
Miért fontos ez? Csak megadod a változót (és Tasker létrehozza azt magától).Mert hiába kerestem egy szövegben valamit, ami benne van, a Flash csak a változó nevét írta ki.
Az gondolom megvan, hogy csak reguláris kifejezéseket eszik meg ez a task.
Regex-ből képbe kerültem az utóbbi időkben, kérdezz bátran! Ha meg csak egy közönséges szóra akarsz keresni, akkor próbáld önmagában beírni a szót bármiféle joker karakter nélkül! A Tasker féle minta keresés itt nem működik (*akármi* - a csillagnak a regex-ben más szerepe van).(#1851) CWorm
Minimalistic Txt-ben ha jól emlékszem van opció egy Tasker változóra, vagy csak simán változó megjelenítésére az elemek között. Az fog kelleni, amire majd a plugin-en keresztül tudsz hivatkozni Tasker-ből.Akkor már csak kell egy profil, amiben meghívsz Perform Task-al egy másik Task-ot. Ebben fogod frissíteni a widget-et, mégpedig egy ciklussal, ami 8 órán keresztül percenként értéket ad a widget-nek. Ha jól értem, ez nem lesz túl nagy kihívás.
Majd szájbarágósan, ha nem megy.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Nem néztem még a Minimalistic Text-et, de úgy gondolom, sokkal támogatottabb a Zoom, ha már ugyanaz a fejlesztő.
Wait paranccsal kicsit problémás, mert bár elindítom a Task-ot mondjuk 15:00-kor és vár például 3 órát (ha akkor kezdődik a meccs), de akkor a 2 perces időközöket megint Wait-el kell megoldani. Na mindegy, megcsinálom így. Közben a Zoom miatt egész más tervem lett. Ki akarom íratni az összes NB II-es meccset a főképernyőre és ha változik valamelyiknek az eredménye, akkor az mondjuk pirosra vált. Lesz vele dolgom bőven, előtte meg kell terveznem pontosan, mielőtt leprogramozom.
Az App Factory tud olyan alkalmazást csinálni, amihez Zoom widget tartozik? Vagy az már egy másik történet? -
Teasüti
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
Esetleg nézd meg a Zoom-ot, annak ugyanaz a fejlesztője, mint a Tasker-nek.
Nekem már csak egy kérdésem maradt: Lehet-e egy Task-ot elindítani megadott időben. Nem arra gondolok, hogy beállítom a 7 órát mondjuk, hanem arra, hogy a változó tárol egy időpontot (például 19:00) és onnantól indulna a Task, ami futna két órán keresztül, 2 perces ellenőrzéssel.
A többit már megoldottam rendesen. Szépen kikeresi a Variable Query-ben megadott csapat aznapi meccsét, majd visszatér a meccsre vonatkozó linkkel. Arról az oldalról meg kiszedi a két csapatot és az eredményt, ami ha változik Notify LED-el értesít.Mondjuk vannak érdekesen elrejtett dolgok. Például a Misc - Test résznél tudom meghatározni egy változó hosszát. Eltartott egy darabig, mire megtaláltam.

-
CWorm
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.
Van már pár profilom Tasker-ben, de most egy olyat szeretnék létrehozni, amilyet még nem tudom, hogyan kell.
Azt szeretném megoldani, hogy amikor beérek a munkahelyemre, akkor elinduljon egy számláló, hogy mennyi idő van még hátra a szabadulásig. Ezt nem nagy kunszt megvalósítani, olyan profilom már amúgy is van, amelyik nézi, hogy otthon vagyok-e, vagy a melóhelyen, vagy máshol. Ez alapján megoldható változókkal és wait-ekkel olyan loop, ami pl percenként 1-et kivon egy értékből és ha elérte a nullát, akkor pl rezeg, tökmindegy. Amit nem tudok megoldani, hogy az aktuális számot (ami mondjuk perc lenne) kirakni widgetként a képernyőre. És ez frissülne pl percenként, így mindig meg tudnám nézni, mennyit kell még bent lennem (kissé kötetlen a munkaidő, így meg kell jegyeznem, mikorra értem be és az alapján tudom, mikor mehetek
). A Minimalistic Text nevű appot is használom (most még csak az akksi szintjének kijelzésére), de valahogy együtt tud működni vele a Tasker. Jó lenne, ha valaki tudna rá megoldást, hogyan lehetne a kettő használatával valós időben kiíratni a hátralévő perceket.Előre is köszönöm!

-
Bozek
nagyúr
válasz
wardemi
üzenetére
Ott van ám a menüben a More-ra nyomva a Run Log. Ha azt bekapcsolod, akkor másodpercre pontosan látni fogod, hogy mikor mit csinált a Tasker.
Kérdés: A Variable Search Replace milyen értékkel tér vissza? Mert hiába kerestem egy szövegben valamit, ami benne van, a Flash csak a változó nevét írta ki. Első körben meg akarom csinálni, hogy reggel lefusson egy profil, ami megnézi az onlajnok.com-on, aznap lesz-e élő tudósítás valamelyik kedvenc csapatom meccséről. A többit majd utána kérdezem.

-
Teasüti
nagyúr
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Próbálgasd párszor a helyi menü/run action opcióval csak a GPS bekapcsolást önmagában!
Ha ez gond nélkül megy minden egyes alkalommal, akkor user error lesz.
Ha nem, akkor telefon error. -
sanchomuzax
aktív tag
Szívok azzal, amivel már sokan.
A Google Maps app bekapcsolja a GPS-t, majd Exit eseménynél kikapcsolja. Legalábbis ezt kellene tennie.
Azonban hol bekapcsolja, hol nem. Illetve hol kikapcsolja, hol nem.A Secure Settings Helper telepítve van.
Az Exit taszknál egy 5 sec szünet vár, majd utána kapcsolja csak ki a GPS-t.
Flash-sel kiíratom a történést, és az lefut. Szóval elvileg lefut a taszk, de mégsem megy a GPS be/kikapcsolás rendesen.
Mi lehet a gond? Mit bénázok el?
Köszi! (SGS3 4.1.2 stock rooted)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
bucsupeti
üzenetére
Épp a Tasker JavaScript-el foglalatoskodok több, mint egy hete. Ha találsz rá módot, akkor engem is érdekelne!

(Ha esetleg olyan módot is találsz, amihez nem kell telepíteni 3rd party dolgokat - mint az SL4A-hoz -, akkor az lenne a legjobb!
Ha mondjuk shell parancsokkal is meg lehetne oldani, vagy mittomén...)Lux Lite, meglesem.

-
vasii
senior tag
autoshortcuthoz tudtok vmi leirast?
(ha jol ertelmeztem, ezzel lehet widgeteket nyomkodni) -
bucsupeti
senior tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ahogy ismerkedem a Tasker-al látom hogy lehet külső programokat, scripteket is irni hozzá és azt felhasználni. Programozó vagyok, úgyhogy utánanézek ennek a dolognak. Javascript-el is ki lehet olvasni az EXIF-et. Szerintem ha lövök egy automatikus beállításokkal egy képet és kiolvasom az Shutter Speed-et és az Aperture értékeket, akkor abból lehet következtetni hogy a fényképező automatikája milyen fényviszonyokat "tapasztalt". Utánajárok a témának.
Köszi a hozzászólásokat!Teasüti: ahogy írtam jelenleg egy célszoftvert használok a fényerő automatikus állítására. A neve Lux Lite. Van Pro változata is. Szóval ezzel tökéletesen működik az előlapi kamerával méri a fényt és korrektül állítgatja is. Tud periódikusan is mérni adott időközönként, de én úgy használom hogy akkor mérjen amikor bekapcsolom a képernyőt. Nagyon hasznos kis app, de a Tasker éppen azért tetszik, mert gyakorlatilag az ilyan hasznos kis utilityket lehet kiváltani vele. Óriási lehetőségeket nyújt ahogy egyre jobban belemerülök...
-
wardemi
senior tag
-
Teasüti
nagyúr
válasz
wardemi
üzenetére
Tasker beállításokban beállítható a kikapcsolt képernyő melletti szenzor monitorozás.
Az akkumulátor nem volt kérdés.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#1839) atillaahun
Tasker-ben sem nagy was ist das kombózni a fényerő szenzorral a proxy-t.
És ha már van Tasker-je az embernek, akkor jah, minek költsön mellé ilyenekre?
-
wardemi
senior tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Értem hát szomorú vagyok :\ persze már mindenre van szinte app de még is jobban esik a szám ízének ha magam csinálom azt

-
atillaahun
veterán
válasz
wardemi
üzenetére
Én már csináltam erre profilt de ha beállítod a Tasker-t hogy kikapcsolt képernyővel is figyelje a szenzorokat az meglátszik a fogyasztáson.
Viszont vannak erre nagyon egyszerű és takarékos célprogramok. Én most a Smart Screen Off Pro-t használom, bár típustól függ hogy kinek melyik működik. Ha proxy-ra keresel az Android Appz topicban akkor sok alternatívát találni. Végig kell őket próbálgatni amíg valamelyik hibátlanul működik. -
wardemi
senior tag
hali kérdésem az lenne, hogy vettem asszonynak és nekem is egy fasza flip tokot mind a két eszköz (N4, gnex) rendelkezik proxy szenzorral. A célom hogy ha felcsapom a tokot ébressze fel a telefont (kapcsolja be a képernyőt vagy akár lépjen a home-ba is). A dologból 2 elég fontos dolog hibádzik, 1. hogy a tasker csak bekapcsolt képernyőnél nézi a szenzort (ezt ki lehet e játszani?), másik hogy hiába ébreszteném secure settingsel de nem nagyon akart viselkedni.
Köszi.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
bucsupeti
üzenetére
Lehetséges Tasker-en keresztül, de hozzáértőnek kell lenni.
SL4A segítségével, meg vmilyen programnyelven megírt (pl. python) szkript segítségével ki lehetne olvasni az EXIF infókat egy jpeg képből az Android egyik API-ján keresztül, majd a kapott adatokat vmilyen varázsigével fényértékké változtatni.
De ehhez sok kutatás, tanulás és még több szabadidő kell.
Ha nem vagy programozó, aki vágja a témát, akkor felejtős. -
Teasüti
nagyúr
válasz
bucsupeti
üzenetére
Nem is tudtam, hogy fényerő szenzor nélkül is lehetséges ez.
Tasker nem képes ilyesmire, ehhez a szimpla vezérlésnél több kell.
Vmilyen képfeldolgozó algoritmus, esetleg ha a képérzékelő közöl vmilyen mért ISO fényértéket, akkor nyilván elég azt kiolvasni, de nincs tudomásom még csak hasonló eljárásról sem.
Tudsz mutatni erre példákat?szerk: gondolkodok rajta, van-e bármi a repertoárban, ami segíthet, de semmi értelmes nem jut eszembe.
Tasker tudtommal nem tudja olvasni az EXIF információkat sem, bár megérhet a kérdés egy Google keresést.
-
bucsupeti
senior tag
Sziasztok!
Abszolút kezdő vagyok a Tasker terén. Azt szeretném kérdezni hogy lehetséges-e valamilyen módon a kamera felhasználásával "fényt mérni" a Tasker segítségével?
A telefonomban (LG L9) nincs fénymérő. Vannak egyéb appok (Lux) amik a kamerát használják a fény mérésére. Ezt szeretném Taskerral megoldani. Azaz akkor amikor bekapcsolom a képernyőt, akkor "mérjen" a kamera segítségével és az alapján állítsa a fényerőt.Szerintetek megvalósítható?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Batistuta7
üzenetére
Alapból nem.
Nem rég láttam rá megoldást, de nem vagy rá kíváncsi!
Android mélyvizes téma a háttérben futó alkalmazáslista lekérése és a csomagnevek összevetése a címkékkel.
Nekem még leírás alapján se volt mindenhol egyértelmű.(#1830) cselt
Az ébresztő szundiztatásának monitorozására nem ismerek megoldást, azon kívül, hogy saját magad készítesz egy ébresztőórát Tasker-ben.
Azért egy keresést megérhet.(#1831) wardemi
Részemről passz, én XML-t használok. A beépített lehetőségek közül eddig csak az éppen aktuális bejegyzés figyelését használtam. -
wardemi
senior tag
-
cselt
senior tag
Azt hogy lehetne megoldani, hogy ha a naptáramban van egy "szünet" esemény, akkor kapcsolja ki az ébresztést az napra, de utána persze kapcsolja is vissza?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Batistuta7
üzenetére
Hosszan nyomsz a profilnál a jobb oldalon, ahol a task-ok vannak. Ekkor feljön egy ablak, ott már lesz Add Exit Task.
-
Batistuta7
tag
hogy kell exit task-ot létrehozni?
csináltam egy olyan profilt ami egy alkalmazás elindulásával bekapcsolja a mobilnetet.ha csak keveset használom amikor kilépek kikapcsolja azt,de ha több ideig használom akkor úgy marad. ics-es verzión érdekelne. -
Bozek
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Jó lesz a Perform Task is.

Köszi a gyári kamerás segítséget. Csak akarok csinálni egy profilt arra, hogy több kamera alkalmazást kipróbáljak, hogy melyik csinálja a legjobb képet. Viszont nem akarom közbe nagyon mozgatni a telefont, a váltáshoz meg az kellene. De a Tasker szerencsére segít ebben.
-
Bozek
nagyúr
Nekem is lenne kérdésem: Egy profilhoz tudok több task-ot adni vagy csak 1 bemenetit és 1 kimenetit? Csak mert van 3 task, ami majdnem ugyanazt csinálja, viszont egymás után kellene lefutniuk (kamerateszt 3 alkalmazással).
-
Sztupidka
tag
Jol tudom ,hogy a Tasker nem kepes monitorozni , hogy melyik Bluetoot eszközhöz van kapcsolodava csakis a kapcsolodas es a levalasztas pillanataban azaz erre nincs valtozo mint mondjuk %WIFII ? Ha igen akkor erre mit javasoltok?
Profil ha lecsatlakozik a telo az otthoni wifi-röl akkor bluetooth be majd var 10 percet ( eddig megvan) es ha nem kapcsolodott a kocsi Bluetootjahoz akkor Bluetooth ki.
Esetleg több profillal, mondjuk 1-es vege, hogy kapcsolja be a 2-est ami: Bluetooth Connected kocsi + invert a task pedig Bluetooth ki es Profil 2 ki?Köszi
-
Sztupidka
tag
válasz
Dottore
üzenetére
Végülis hogyan oldottad meg? Megcsináltam a profilt a linkelt példából csak az a gondom vele, ha le van némítva a teló akkor ugye nem jelez viszont a task megállás nélkül fut a háttérben és ha közben aktiválódna egy másik profil ami mondjuk a rendszer hangerejét vinné maxra nem fut le hanem vár míg a nem fogadott hívás task meg nem áll.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Batistuta7
üzenetére
Bekapcsolod a mobilnetet és a WiFi-t is. Az Android-nak van egy olyan tulajdonsága, hogy ha van WiFi kapcsolat, akkor azt használja és nem a mobilnetet. Probléma megoldva.
-
Batistuta7
tag
sziasztok
segítség kellene.most kezdtem el használni a tasker-t.alap dolgok mennek ,de a bonyolultabbak nemigazán.
pl.: browser-t megnyitásánál kapcsolja be a mobilnetet ,ha a wifi nem megy.eddig ez működik.viszont finomítani nem tudom.ha például ha wifi megszakadna ,kapcsoljon át mobilnetre,illetve fordítva,ha a wifi kapcsolatot talál közben akkor a mobilnet szakadjon meg.
még nem igazán értem hogy működik a program,de jó lenne megtanulni.nagyon érdekel.az elvre kellene rájönnöm és onnan menne
-
Dottore
addikt
Akkor beléptem én is a klubba. Igaz a programot már régen megvettem és átfutottam felületesen, de valahogy most értem el odáig, hogy célzottan használom is.
Az első egy nem fogadott hívásértesítés volt, ennek a leírásnak az alapján.
Két kérdésem lenne. Az egyik, hogy a fentebb írt megoldásnál mennyivel lehet hatékonyabban illetve másként (már csak a tanulás miatt is) csinálni. A másik, hogy lehet valamit nagyon elnézek, de nem látom, hogy ugyanezt sms értesítésnél hogyan tudom megcsinálni. -
Teasüti
nagyúr
Nem tudok róla, ha az ilyen egyedi készülékekre lenne támogatás.
Csodálkoznék is rajta, ha lenne, mivel nem elterjedt dolog. Ezt magadnak kell kideríteni.Application/Kill App?
Az "energiatakarékos mód" egy front-end, ezt vagy tudod aktiválni vhol, mert van rá kapcsoló Tasker-ben, vagy összeraksz magadnak egyet az építőkockákból. Tasker a készüléket vezérli, nem az ilyen varázsfunkciókat.
-
Android 4.2+ -on sok Tasker funkció csak a Secure Settings-en keresztül érhető el. Ez később változni fog, vagy nyugodtan kezdjem el átírni a task-okat?
Gps-t Tasker és SeSe is tud kapcsolni. Melyiket használjam, van sebesség, memória... különbség a 2 funkció között?
-
Bozek
nagyúr
válasz
itamragy
üzenetére
1. Variable Split
Name: %TIME
Splitter: .2. Variable Set
Name: %Ido
To: %TIME1 óra %TIME2 perc3. Say
Text: %Ido
Engine:Voice: com.svox.classic:hun-HUN-MariskaEz utóbbit a nagyítóra kattintva is ki tudod választani, ha telepítve van Mariska. Persze lehet bele rakni If-eket is, hogy ha a %TIME1 vagy a %TIME2 kisebb tíznél, akkor a 0-át levágod az elejéből. Mert azért a 21 óra 08 perc hülyén hangzik.
Az első 2 a Variables résznél, a 3. pedig a Misc résznél lesz.
(#1801) Teasüti: Elérhető az Offline, csak egyelőre a magyar nyelv még nem. Remélem hamarosan azt is megcsinálják letölthetőre.
-
sil3ntbeatz
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Na pont ettől féltem, hogy nem értem amit írni fog valaki aki ért hozzá xD Az AutoVoice meg van, van is készítve profil vele csak épp ilyen ''összegfüggő'' profil nincs és valamiért nem is megy.
Csináltam három profilt, az egyik maga az amikor értesít, hogy merülök ami csak egy battery levelből ami 30%-nál értesít és egy say taskból áll ami eddig jó is.Utába állítottam egyet 20%-ra és innentől van a gond, ugyanazt állítottam be ami a fenti profilban van csak a saybe megkérdezi, hogy aktiválom-e az energiatakarékos módot és még hozzá tettem AutoVoice taszkot amibe amibe van a válasz, hogy ''aktiváld azt a ..art''.
És van maga a saver profil ami nem aktiválódik.. sőt, a második profil sem aktiválódik! Lehet valamit kezdeni vele? -
Teasüti
nagyúr
Van egyáltalán szenzor vagy kapcsoló a ceruza érzékelésére?
Nem hinném, hogy az ilyen egyedi dolgokra lenne egyszerű megoldás.
Többi okés.(#1796) itamragy
A %TIME így néz ki: "16.59"
Ezt is fogja felolvasni Mariska.
Neked kell értelmes formába hozni a szöveget, amit majd Mariska szájába adsz: "16 óra 59 perc".A Voice Search-höz aktív net kapcsolat kell, net nélkül működésképtelen.
Ha jól tudom Jelly Bean-től elérhető az offline Google Voice Search is.(#1798) cselt
Próbáld ki az AutoShortcut kiegészítőt!(#1799) sil3ntbeatz
Csak egy számláló (változó) használatával.
Pl. a Task-ban egy globális változóhoz hozzáadsz egyet minden hívás alkalmával.(#1800) sil3ntbeatz
Ha jól emlékszem egy "igen" és "nem" választ még az ingyenes AutoVoice is át tud adni a Tasker-nek, de van rá Input/Get Voice task is beépítve, de azt utána feltételekkel ki kell értékelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Projektor topic
- PlayStation 5
- Házimozi belépő szinten
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Vezetékes FEJhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Interactive Brokers társalgó
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

APPALI HANG AKTIVÁLVA! Text: Icon:ipack:greenfloralhd:music_on_ps Number:0 Permanent
ff Priority:3 ]
inger Sound

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)