- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- One mobilszolgáltatások
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
A sima asszem a mobilnet ki/bekapcsolása.
Ha nálad ez tiltott parancs, akkor jah. Füst.
A jelenlegi rendszerrel legalábbis. -
mAtThEw0319
senior tag
-
Teasüti
nagyúr
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Hát az úgy elég necces lesz, angol nélkül meg vagy halva Tasker-nél.

Először is rakd fel a trial verziót!
Majd megnyitod a programot, nyomsz egy menü gombot és a legördülő/felgördülő menüben kikeresed a "run an action" gombot. Majd a felugró listából megkeresed a Net, majd a Mobile Data 2G/3G gombokat.
Felugró ablak sztem adja magát, nyomsz egy pipát és figyeled az eseményeket.
Ha megy, akkor örülsz és üdv a fedélzeten, ha nem, hát nem.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
A progi tudja, a telefonod már nem biztos.
Mit töketlenkedsz itt? Leszeded a próba verziót, aztán hajrá!
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Közben leesett, hogy ez is egy ROM (cyanogenmod) ...

Akkor ez a progi nem tud olyat, hogy csak akkor kapcsol át 2G-ről 2G/3G (automata) -ra ha bekapcsolom a mobilinternetet?
-
bacus
őstag
http://koponyeg.hu/idojaras_rss.php?regios=1
1- Közép-Magyarországi időjárás-előrejelzés (Budapest)
2- Észak-Dunántúli időjárás-előrejelzés (Győr)
3- Észak-Magyarországi időjárás-előrejelzés (Miskolc)
4- Dél-Dunántúli időjárás-előrejelzés (Pécs)
5- Dél-Magyarországi időjárás-előrejelzés (Szeged)
6- Balatoni időjárás-előrejelzésEgyébként nagyon egyszerű megtudni, melyik régió hova vág, csak le kell kérni a 6 régiókodot egy böngészőben, egy pár profillal egész jól be lehet lőni, hogy mikor milyen régióba rakjon. Nyilván nem lesz soha pontos, mindig lesznek le nem fedett területek, de az akinek ennél pontosabb kell az használja a google apiját.. (de használhatja az anyiját is
) -
bacus
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ezt most nem tudom, hogy nekem irod e, vagy csak úgy magadnak
, de én nem akarom pontosan csinálni, úgy pedig nagyon egyszerü.A kiindulás az, hogy úgy kell meghatározni a pontokat és környezetüket, ahol általában le akarod kérni az időjárást, én pl mindig adott helyen vagyok Balatonnál, nem igen mászkálok, ezért az ottani helyemhez tettem egy location pontot és azt mondtam, hogy ennek a 20km-es körzetében, set %Regio=6, kilépési task set%Regio=1.
Azaz ha nem ott vagyok, akkor mindenhol máshol a budapesti időjárást adja. Ha ennél pontosabb érdekelne, akkor megnézem a neten, de ez számomra 99,99% pontos, és mint tudjuk a négykilences pontosságnál nem érdemes tovább finomitgatni a dolgokat.

A szöveg felolvasás (időjárás bemondás) jópofa, de 5. alkalom után már idegesitő, igy maradt a zoom widget és a frissités csak azt frissiti.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Bár maga a megoldás érdekes lehet, hogy miként konvertálsz egy gps koordinátából Magyarország régió kódot.
Mert ehhez rá kell mérni a koordinátát egy térképre és megvizsgálni, hogy melyik régióba, megyébe tartozik a koordináta.
Ezt manuálisan összehozni elég lehetetlen vállalkozásnak tűnik.Más kérdés, hogy tudok rá szolgáltatást.
Google API-ja képes rá a "Reverse Geocoding" szolgáltatásával és talán ismeri a magyar régiókat is.
Ezután "csak" meg kell szerezni a Köpönyeg kódlistáját, amit megfeleltetsz a Google eredményeknek és voilá.
Túl nagy munka, túl kicsi eredményért. Inkább átírogatom a kódot magam, ha kell.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Sztupidka
üzenetére
Akkor azért majd felrakom a sajátomat is, hogy teljes legyen a kép.

(#1584) bacus
Amúgy gondoltam már rá én is, hogy régió független lekérést csináljak a helyadatok felhasználásával, de mivel Köpönyeg.hu url hívásában csak régió kódot lehet megadni, közvetlenül pozíció adatot nem, ezért aránytalanul nagy munka lenne vele. Így meg elég csak kicserélni egy parancsban egy karaktert a régiódnak megfelelően, ha muszáj.
Nekem meg nem muszáj, elvégre ritkán utazok és Köpönyegen amúgy is csak a nagyvárosokhoz elérhető az óránkénti frissítésű pillanatkép. Előrejelzést meg tudok nézni neten is, ha kell. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Sztupidka
üzenetére
Asszem a felolvasás nincs ebben benne és azt egy külön Task-kal kérem le az asztalról.
Ha jól emlékszem (per pill nincs telóm) nem igazán változott a legutolsó projekt óta.
Vagy talán épp azóta írtam át a teljes szöveget?
Na mindegy, ha esetleg kell majd egy szöveg is, ami most már teljesen mentes a nyelvi hibáktól és következetlenségektől, akkor szólj!
Jah, elsőre nem tűnik vérszegénynek a szél sebességétől függő kategorikus megnevezése, de miután hallottad már ezerszer, úgy kezd kicsit uncsi lenni.
Lehet talán kéne adni hozzá némi random faktort alternatív szövegekkel, de hát tököm...
(#1584) bacus
Igen, ilyen nálam is előfordul (v2.3), hogy nem jelennek meg opcióként a kiválasztott widget méretek.
Már nem emlékszem hogy lettem úrrá a helyzeten.Többiek!!!
Kérek mindenkit, hogy ha offoltok, akkor legalább tegyétek ezt a megfelelő szöveg formátumban!!!
Előfordulnak olyan lelkes fanatikusok is, akik átnyálazzák az egész topikot, ne tegyük nehezebbé a dolgukat!
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
A telefonondnak megfelelö topicba jobban jársz.
Ott mindig vannak mágusok akiknek ez csak újgyakorlat -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Helló.
Attól hogy romolva van a telóm meg nem értek mindenhez.

NeatROM v4.8 + apolo 4.7es kernel van a telómon.
Erre hogy tudom felrakni? Segítesz a beállításában, hogy úgy működjön ahogy előbb leírtam? -
bacus
őstag
válasz
Sztupidka
üzenetére
Egy picit módositottam az időjárás lekérést, mert ez csak a bp-i régiót kéri le. Egy másik profilban a locationhoz kötöttem a szokásos balatoni helyem egy 20km-es körzettel, ami egy változót 6-osra állit. (ez a balatoni régió), elhagyáskor pedig törli a változó értékét, a task futtatásakor ha a változó törölt, akkor az 1-es régióval kéri le az adatokat, egyébként pedig a változóval, igy automatikusan kapom a megfelelő időjárást.
(a többi nem érdekel, de fel lehetne venni további location profilokat Pécs, Győr, Miskolc, Szegedhez, csak én sosem járok arra )Teasüti zoom widget-jét szerettem volna használni, ami 1*2-cellás. Szerintem találtam egy kis bugot ebben az appban, mert én nem tudom rávenni, hogy legyen ilyen méretű widgetem. A beállitásoknál bejelölve az 1*2-est (alapértelmezésben nem volt ilyen), akkor szólt, hogy újra kell inditani a telefon, amit már többször is megtettem, de nem segitett.
Azóta nem szól soha sem a módositásoknál, az alapértelmezetten bejelölt widgeteket el tudom tüntetni a widgetek közül, de nem tudok kirakni új fajtát.Ha megtenné valaki, hogy leteszteli, hogy ez csak nálam hiba e, vagy csak nekem kellene még valamit frissiteni?? (Android 4.1.2, Samsung Note 2)
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Ugy tom csak a Cyagen mod támogatja a váltást.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Custom romom van!!! Rootolva is van a telóm!!!
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Akkor az nem nyert hacsak nem Custom romod van ami támogatja
Alap Droid sajna nem
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
S2-s topikból küldtek át ide. Azt mondták ez a progi sokat tud.
Én olyat szeretnék, hogy ha bekapcsolom a mobilinternetet akkor 2G/3G (automata) mobilhálózatra váltson, de ha kikapcsolom a mobilinternetet akkor CSAK a 2G mobilhálózatot használjon.
-
Sztupidka
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Bakker ezt nem hiszem el !!!
Egész eddig jó volt amit csináltam csak az a rohadt béta verzió rossz és ezért nem mondta ki rendesen a szél irányát... Először nem értettem mi a gond, hiszen láttam amit csináltam az megegyezett a tiéddel és működnie kellett volna. Aztán elkezdtem gondolkodni.... lehet a hiba a készülékben van
és mivel úgyis többször megzavarodott a tasker (ki-be kapcsolata a profilokat meg össze vissza beszélt közben Mariska gondoltam visszateszem a normál verziót és láss csodát minden frankó 
Mégegyszer ezer köszönet a legújabb taskért és widgetért, határozottam király lett. Főleg a szöveg tetszik a legjobban ( gyenge szelecske fújdogál...)

Akinek kell a kész task ami lekéri és bemondja az időjárást, így csak hozzá kell tenni egy ...Mégegyszer nagyon szépen köszönöm.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Sztupidka
üzenetére
Jah igen, épp csak a linkről feledkeztem el. Kicsúsztam a 15 percből az előbbinél aztán elment a kedvem újra beírni amit kell, így majd meglátod magad, h mit kapsz...

A másik fájl egy Zoom Widget, amire a Task hivatkozik.
Szívesen!
-
Sztupidka
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Hizeleg Hizeleg Hizeleg

Igazad lett a Mariskas az megy, de ha feltöltened esetleg talan a legujabb verziot azt nagyon nagyon megköszönnem, mert masnak is kellene es igy nem kellene annyit kloffolni.
Na meg ha latom hogyan talan legközelebb mar mashova is tudnam hasznalni
Tehat PLEASE NE KIMELJLecci Lecci Lecci

-
Teasüti
nagyúr
válasz
Sztupidka
üzenetére
Nem tudom a feltöltött verzióban már a Task-ban van-e benne az ilyen karakterláncok kicserélése beszédesebb sorokra, vagy Mariskában írtam hozzá csere szöveget, de így vagy úgy lehet megoldani.
Vagyis a kérdéses részt át kell írnod Mariska számára kiejthető szövegre.
Igen, ez a Köpönyeg.hu jelentése alapján 16 változat.
Ha hízelegsz még egy kicsit, feltölthetem neked a legújabb verziót megkímélve téged.

-
Sztupidka
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Kedves Teasüti lenne egy oriasi keresem.
Mint mar emlitettem összeraktam egy idöjarasbemondasos Taskot amit kiküdve parancsikonnak Mariska felmondja. Mindent a te Projektedböl szerkesztettem ( amiert megeccer 1000 köszi
), de sajna nem birom ravenni, hogy ha a szel irany E/ENY-i akkor azt mondja: eszak-eszaknyugati. Ha estleg elmondanad (egyszerü nyelven
) mi a titok nyitja vagy megnezned
( [link] ) mit rontottam el akkor halam örökke üldözne. Csak utol ne erjen
Mar meg sem tudom szamolni hany oram ment ra mire feladtam
Elöre is köszönöm.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Az Időképnek csak előfizetői xml dumpja van, és figyelik, hogy honnan használják. Sajnos, nem felhasználható így, mókolni kell. Ha megnézed a http://m.idokep.hu oldalukat, elég egyszerű a felépítse. A geo pozíció is lekérhető/átadható (url-ben a település neve, de benne van egy url hívás, ami a böngészőből adja át a pozíciód). Azaz elvileg megcsinálható Tasker segítségével, hogy felolvasson innen adatokat.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Időképnek is van vmi apró méretű letölthető lapja?
Én is kerestem náluk rss szolgáltatást, vagy bármi hasonlót, de nem találtam.
Mi a címe?
Köpönyeg rss ~200 KB körül van, az Időképé mekkora? -
sanchomuzax
aktív tag
Tapasztaltatok már olyat, hogy a Tasker használata mellett olykor a képernyő lekapcsolási idő kiakad, és végtelenre vált? Nekem SGS3-n ebben a listában megjelent a Tasker használata óta egy üres érték. Pl. az 1 perc jelölése "1 perc", és megjelent egy "()" sor. Aztán mikor visszaállítom pl. 1 percre, utána ez a zárójeles is eltűnik. Idegesítő, mert bekapcsolva hagyja a gépem. Nem használok egy olyan taszkot sem, mely a képernyővel vagy a készenléttel bármilyen műveletet végrehajtana.
-
Sztupidka
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Kb 1 héttel ezelőtt mikor jött ez az ötlet egyből a te profilodat töltöttem be és abból akartam összerakni egy nekem megfelelő taskot ami sajnos akkor még nem ment, viszont most egy hét tapasztalat gyűjtés után összejött
. Köszönet a profilért 
Egy kérdésem azért lenne, az általad beirt szöveg alapján merem feltételezni, hogy a holnapi időjárást tölti be. Ha igen akkor mit írjak át?
Ha esetleg kell valakinek ez a kész task szóljon.
-
Teasüti
nagyúr
Nekem van ilyen task-om.
Ébresztőnél találjátok. -
Bozek
nagyúr
válasz
Sztupidka
üzenetére
Ahhoz először le is kell kérni valahonnan az időjárást. Én eddig nem jártam sikerrel, a HTTP Get parancs semmit nem rak a %HTTPD változóba. Ha meg fájlba iratom ki, akkor csak a weboldal forrását írja bele, ami meg ebben a példában JavaScript-es és nem tetszik a Tasker-nek.
1. HTTP Get
Server:Port www.thefuckingweather.com/?where=saját település&unit=c
2. Variable Split
Name %HTTPD Splitter<div
3. Variable Split
Name %HTTPD4 Splitter >
4. Variable Split
Name %HTTPD44 Splitter<
5. Variable Set
Name %WEATHER To %HTTPD441
6. Minimalistic Text variable settings
Configuration WEATHER=%WEATHEREhhez tartozó kérdés: tud valaki mondani egy olyan példát, amiben kap is értéket a HTTP Data? Kipróbálnám, hogy nálam van-e a gond.
-
Sztupidka
tag
Sziasztok!
Ismét segítséget szeretnék kérni: azt szeretném elérni, hogy a telefonon bemondja az időjárást akkor ha megnyomom az ehhez készítendő parancsikont. Már órák óta próbálkozom, de semmire sem jutottam.
Ha esetleg valaki részletesen leírná azt nagyon megköszönném.
-
Sztupidka
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Köszönöm a részletes infót.

Nálam igazából az volt a gond, hogy adott pozícióban (pl asztalon) kikapcsolt majd bekapcsolt majk megint ki azután úgy maradt
. Azért írtam múlt időben, mert közben rájöttem a keyguard vesztett össze vagy az androiddal, vagy a Sensevel. Amióta töröltem a keyguard on/off taskokat a profilokból tökéletesen működik.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Sztupidka
üzenetére
Persze, ez a gsm hálózat korlátja.
Nem telefonfüggő dolog, ennyit tud a technológia.
Nagyvárosokban általában pontosabb a dolog, külterületeken meg iszonyú pontatlan.
Külvárosban lakom és a házamban kb 10 adótornyot sikerült rögzítenem a Home profilomba.
És gyakran előfrodul, h kilométerekre innen aktiválódik a Home, mert épp az egyik ilyen toronyra kapcsolódott a telefon.
Míg a város közepén a sulimhoz készített profil sosem csinál hülyeségeket. Bár ott is vagy 10-15 tornyot rögzítettem amikor körbejártam az épületeket, de mégis pontosnak mondható.
Jah hogy vmi képed is legyen a dologról: Edge alapú gsm hálózat ha sűrűn vannak a tornyok, akkor 3-400 méteres pontosságra képes, míg ritkább elhelyezésben ez több kilométer is lehet.
UMTS és HSDPA hálózat még ennél is gyengébb pontosságban, mivel ahhoz a frekvenciához elég kevesebb adótorony. Ha ilyen módban készítek profilt, akkor nem ritka még az sem, hogy 5-6 km-rel arrébb is aktiválódik.
-
Sztupidka
tag
Köszi a segítséget Bozek!
Más: Már pár napja észrevettem (kb mióta a Mariska installálva), hogy a cellainfós profilok ki-be kapcsolgatnak. Mind teljesen különböző taskokkal és más helyen. Valaki más is tapasztalt ilyet? -
Sztupidka
tag
Sziasztok!
Meg tudná esetleg mondani valaki hogy tudnék egy profilt 1es vagy 2es cellainfohoz kötni. A lényeg, hogy ugyanazon taskokat kellene végrehajtani vagy egyik vagy másik helyen és ezt szeretném egy profillal megoldani. A két cella hozzáadás megvan csak a vagy szabályt nem tudom közé tenni. Előre is köszi -
sanchomuzax
aktív tag
Sikerült legyártani az apk-t, és még működik is.
Nagyon jó! -
bogil99
aktív tag
-
sanchomuzax
aktív tag
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Ki/be kellett kapcsolni a Beginner módot, és megjelent a házikó menü!
Köszi Walternek G+on át a tippet. 
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Nekem nincsen halvány háromszög, és hiába húzogatom onnan lefelé az ujjam, semmi sem történik.
Ezt látom:
https://www.box.com/s/9zsdfls7i6qnvfary6n8
https://www.box.com/s/nqxcdgbjexkza9c1jdx1
https://www.box.com/s/iqk54ypo09iqheb3fyza
https://www.box.com/s/dmofycwfq0hjyohkr8av -
Teasüti
nagyúr
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Random google képtalálat...

Látod a Tasks és Scenes gombok alatti halvány háromszöget?
Azt húzd le! -
sanchomuzax
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Hová? Mit?
Nnna, van egy profilom, ami csak akkor aktív, ha elindítom a gyári fényképező appot. Indításkor elindít egy taszkot, majd kilépéskor is elindít egy taszkot.
Értelemszerűen az értesítősávban emiatt nincsen aktív profil, így hiába húzogatom, nincsen házikó. (Ha a házikó a Tasker értesítő sor béli ikonja Nálad, akkor az nálam villámra van állítva.)
Nézd, nem vagyok kezdő, de durvára nem vágom, hogy még milyen helyen lehet a számotokra triviális helyen lévő házikó.

Valaki tudna egy screenshotot készíteni arról a menüről, ahol a projektet lehet apk-ba menteni?

-
Teasüti
nagyúr
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Fejlécet lehúztad?
-
Sztupidka
tag
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Ez érdekes! Nekem is ez van fent 2 készüléken mióta belinkelted és van házikó.

-
sanchomuzax
aktív tag
A 4.1b3m Play Store változatot használom. http://tasker.dinglisch.net/beta.html
-
SSaki
csendes tag
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Melyik verzió van fenn?
-
bacus
őstag
válasz
sanchomuzax
üzenetére
milyen verzió? nem lehet, hogy frissítened kellene?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
sanchomuzax
üzenetére
-
Sztupidka
tag
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Bal alul házikó, majd Add.
A Beginner Mode-nak kikapcsolva kell lennie.
-
Sztupidka
tag
A roamingot nem szertném letiltani, mert adott esetben fontos lenne hogy elérjenek. A csak manuális meg azért nem tetszik, mert most kifele automatikusan átáll és csak hazafele kell időben átállítani, különben az otthoni profil nem indul be mert magyar antennákhoz van belőve.

-
Sztupidka
tag
Azt megtudná esetleg mondani nekem valaki, hogy hogyan tudnám megoldani nem rootolt készüléken, hogy határátlépéskor átálljon magyar hálózatra? Ha jól tudom ha rootolt lenne akkor mondjuk ha már megszűnik a kinti rooter jele akkor várjon 20 percet utána elindítja a hálozatválasztás menüt majd kettőt lépjen le és enter az automatikus hálózatválaszrásta és mivel ott már jó a magyar vétel átállna. De mivel nem rootolt nincs ötletem.
-
Bozek
nagyúr
válasz
barcaxavi06
üzenetére
Ha megcsinálod hozzá a Python script-et, akkor utána tudunk segíteni.

-
barcaxavi06
csendes tag
Sziasztok! Lehet elrugaszkodom a valóságtól, ha így van szóljatok rám

Az ötlet az, hogy ehhez a beállításhoz hasonlóan kinyerjem a Google Maps API-ból a közeli BKV járatok, következő indulási idejét. Szóval nem kifejezetten navigáció, hanem mondjuk egy widgetbe rakná a zárképernyőre vagy notifactionben jelenne meg a helyszínekhez közel érkezve.
Tud hasonlót amúgy a SmartCityBp alkalmazás is, ami cserébe nagyon csúnya.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Ha csinálsz egy Project-et, abba rendezed az összes szükséges profilt és Task-ot, majd hosszan böksz a Project fülön és ott találod a funkciót.
-
sanchomuzax
aktív tag
Hogyan lehet profillal együtt kimenteni egy taszkot apk-ba?
-
Bozek
nagyúr
válasz
bogil99
üzenetére
Létezik rá megoldás, megtalálod ITT.
Elvileg ITT már van hozzá egy kész SemcPhone.apk, amivel működnie kell. Volt, aki írta, hogy FC-zett folyamatosan, de ki kell próbálni. Először mindenképp készíts róla mentést.Igaz, hogy ez egy Arc topic, de gyakorlatilag ugyanaz a SemcPhone, szóval jónak kellene lennie. Én Xperia neo-n használtam ezt.
-
kaciokos
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Akkor valszeg így lesz, köszi.
A mobilnet szakaszos műkötésére egy ilyen task-ot csináltam, de mintha nem menne, jó ez így?
1. Mobile Data
Set On
2. Wait
MS 0 Seconds 0 Minutes 3 Hours 0
3. Mobile Data
Set Off
4. Wait
MS 0 Seconds 0 Minutes 12 Hours 0
5. Goto
Type Action Number
Number 1Ettől azt várom, hogy negyedóránként 3 percre legyen mobilnet. Beállítottam Exit Task-ot is, hogy kapcsolja be a mobilnetet, ha pl. bekapcsolom a képernyőt.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Bonyolultabb megoldás: veszed mondjuk az én automatikus ébresztőmet, átpofozod kicsit itt-ott és felviszed Google Naptárba a napi rutinodat.
Jah mégse, ez netes forgalmat generál, amíg letölti a Naptár rss-ét a progi.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
100 megás forgalmi keretem van, de nekem ez a pár KB vmiért nem szempont.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kaciokos
üzenetére
Elég kifacsart megoldás lenne.
Mi a bonyolult egy éjszaka megállapításában?
Javaslom az időt, mint olyat...Ez elég piskóta.
Három Context segítségével meg is van oldva egy profillal.
Egy Time context a nappali intervallummal és ismétléssel,
egy State context a Wifi-re és még egy State context a képernyőre.
Violá!
(#1527) kaciokos
Az egyszerű megoldás: szarni bele. Értsd: mit számít egy kis átfedés, elvégre nem ezen múlik az adatforgalmi kereted.
Bonyolultabb megoldás: veszed mondjuk az én automatikus ébresztőmet, átpofozod kicsit itt-ott és felviszed Google Naptárba a napi rutinodat. -
kaciokos
őstag
Teljesen másik probléma: valamiért a Tasker nem kapcsolgatja a rezgést ("Vibrate On Call" és "Vibrate On Notify"). Próbáltam ráguglizni, úgy tűnik, ezzel nem vagyok egyedül, de nem túl gyakori a probléma. Valaki esetleg?
-
kaciokos
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ezt már egszer leírtam, de ismétlés a tudás anyja
: A cél az, hogy ha nincs WiFi, és nincs bekapcsolva a kijelző, akkor szakaszosan kapcsolgassa ki/be a mobilnetet. Éjszaka viszont nem kell mobilnet, egyáltalán ne kapcsolgassa be, a gond csak az, hogy hogyan ellenőrizzem, hogy éjszaka van-e. Viszont éjszakára egy profilozó app-pal többekk között kikapcsolom az AutoSync-et is, ezért gondoltam, hogy megvizsgálom annak az állapotát, de erre nem találok megoldást. 
-
bacus
őstag
válasz
Sztupidka
üzenetére
Nem csak emiatt érdemes rootolni. Root nélkül olyan mint ha mindig egy régi lovaskocsiban lennél utas. Kényelmes, eljutsz mindenhova, de nincs beleszólásod semmibe, útvonal, sebesség, megállók, stb, mig a rootolt telón te ülsz az autód volánja mögé, figyelni kell, senki nem mondja merre az optimális út, sebesség, de bármit megcsinálhatsz.
Én azt szoktam mondani, hogy ez egy egyirányú utca, ha egyszer rootoltál és tudod mik a lehetőségek, soha nem tudsz többé root nélkül élni.

-
Teasüti
nagyúr
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Hát bármi is volt a szándékod, úgy hangzik megvan rá a megoldás.

No problem.
-
bacus
őstag
Nem kell feltétlenül felébreszteni, legalábbis ehhez a taskhoz.
task unlock
Secure settings - configuration patter lock Disable/wait for unlockLezárárshoz, nálam ez vált be
task lock
Secure settings - configuration screen dim 5 seconds
Secure settings - configuration pattern lock enabled
system lockHa közben a megváltozott körülmények miatt megint zárni kell a mobilt, tehát azonnal az unlock után, akkor
task relock
secure settings - configuration pattern lock enabled.(itt nem kell mással törődni, mert a képernyőnek aktivnak kell legyen, mikor feloldod a mintát, akkor tiltja le a pattern kérést, amit azonnal vissza is engedélyezel, de itt nem kell már zárni, hiszen most nyitottad ki.
Ez itt 3 task nálam.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Hát azt nem mondtad, hogy egy változóba akarod rendezni a tömböt.
Nekem csak annyi jött le, hogy "miért nem működik a feltétel".
Ez nem Tasker hiba, ha mást csinálsz, mint amit szeretnél.
-
Bozek
nagyúr
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Az általad leírtak alapján azt hittem, hogy arra gondolsz, ha csak kimeneti taszk kell. A kettő között az a különbség, hogy az egyik létrehozza a kimeneti taszkot, a másik pedig átalakítja a bemenetit arra. A "Move To Exit" esetében csak kimeneti lesz, a bemeneti eltűnik.
-
Bozek
nagyúr
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Sokkal jobb és esztétikusabb, ha nem az "Add Exit Task"-ot, hanem a "Move To Exit"-et választod. Akkor nem is kell lényegtelen taszkot létrehozni, csak azt, amit a kilépéskor akarsz elindítani. De ne felejtsd el, hogy amint háttérbe kerül az alkalmazás, akkor is elindul ez a taszk. Tehát a Home gomb megnyomására is.
-
sanchomuzax
aktív tag
Jó tudni:
Ha egy app bezárása után akarsz elindítani egy taszkot, akkor hozz létre egy profilt az appnak, adj hozzá egy lényegtelen taszkot, majd a "Profile" fülön a zöld jobbra nyilas részen nyomd sokáig, és válaszd ki az "Add Exit Task" fület, és add hozzá azt a taszkot, ami az app bezárásakor kell, hogy induljon.
-
bacus
őstag
válasz
Sztupidka
üzenetére
ez is ott van a secure settingsbe. Nem a keyguardot kapcsolod, hanem a patter lock-t.
Minden más jó. (ha nem várakozol még egy utolsó feloldásra, ha igen, akkor a feloldás után meg kell vizsgáld, hogy még fenn állnak e a feltételek, és esetleg újra zárni a képernyőt).
Amikor a keyguardot kapcsolod ki akkor ébresztésnél rögtön ott vagy a képernyőn, már nem kell ide oda huzkodni az ujjad, locknál, mintát kell rajzolj (vagy pin, vagy jelszót adsz meg). Amikor kikapcsolod a pattern lockot, akkor abba a gyári állapotba kerülsz, amivel előszőr bekapcsoltad a telefonod, azaz ébresztéskor még el kell húzd az ujjad, vagy felfele kell told, stb, hogy "felold" a képernyőt.
Ez nekem nem kényelmetlen, mikor hazajövök, akkor pattern lock disable, és akkor home gomb után még elhúzom a képernyőn az ujjam, de legalább nem kell a mintámat rajzolgatni.
(Van ugyanez pin kód kérésre, meg jelszóra is)
-
Bozek
nagyúr
-
bogil99
aktív tag
Viccelsz?
A XIII. kerájban? Annyira van, hogy most épp a 2g-nek nem volt térereje.De valami nagyon fura. Be volt kapcsolva a net, még itt kapcsoltam be, vidékre le meg vissza és folyamatosan az "E" betű világított. Itthon 0 térerővel, ezért aztán átváltottam manuálisan átváltottam csak WCDMA-ra akkor átbillent "H"-ra az internet jele.
Valamit nem lehet/kell még átírni ezen a kódon?
Nem lehet, hogy ez a task SAMU telókhoz jó csak? Valahogy XPERIAsítani nem kellene? -
sanchomuzax
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Teljesen más a megoldás a vizsgálatra, Bob Hansen segített a Tasker Google csoportban:
A1: List Files [ Dir:DCIM/Camera Match:*.jpg Include Hidden Files:Off
Variable:%list ]
A2: Variable Join [ Name:%list Joiner:; Delete Parts:Off ] <== need to join all parts into var %list
A3: Write File [ File:loglog.txt Text:%list Append:Off Add Newline:Off ] <== writes all files to list
A4: Read File [ File:loglog.txt To Var:%saved ]
A5: Variable Split [ Name:%saved Splitter:; Delete Base:Off ]
A6: If [ %list2 ~R %saved2 ] <== need to use regex matching
A7: Flash [ Text:Same
%list2
%saved2 Long:On ]
A8: Else
A9: Flash [ Text:Different
%list2
%saved2 Long:On ]
A10: End IfSzóval a lényeg, hogy a könyvtárlistát Join-nal kell tömbe tenni.
-
kaciokos
őstag
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Köszi, de nem task-ként szeretném kapcsolgatni az Auto-Sync-et, hanem feltételként vizsgálni, hogy be van-e kapcsolva, ott viszont nem találom a Net csoportban.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
sanchomuzax
üzenetére
De te nem ezt vizsgálod a feltételben.
"A5: If [ %saved2 ~ %list ]"
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- VR topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Ingatlanos topic!
- Napelem
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)
Google API-ja képes rá a "Reverse Geocoding" szolgáltatásával és talán ismeri a magyar régiókat is.

Egész eddig jó volt amit csináltam csak az a rohadt béta verzió rossz és ezért nem mondta ki rendesen a szél irányát... Először nem értettem mi a gond, hiszen láttam amit csináltam az megegyezett a tiéddel és működnie kellett volna. Aztán elkezdtem gondolkodni.... lehet a hiba a készülékben van
és mivel úgyis többször megzavarodott a tasker (ki-be kapcsolata a profilokat meg össze vissza beszélt közben Mariska gondoltam visszateszem a normál verziót és láss csodát minden frankó 

. Köszönet a profilért
. Azért írtam múlt időben, mert közben rájöttem a keyguard vesztett össze vagy az androiddal, vagy a Sensevel. Amióta töröltem a keyguard on/off taskokat a profilokból tökéletesen működik.