- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
laci laci #19003 üzenetére
Engem a garancia nem érdekel, sose gariztattam még telefont, egyik sem ment tönkre. Kivételt képezett a Samsung premium gari régen, amikor évente cseréltettem a kijelzőt meg az akksit.
Én nem hallottam, de nehezen tudom elképzelni, hogy egy fél éves telefont, amikor ez a csúcs széria jelenleg, nem forgalmaznák már jövőre. Még a Mi9-et is kapni hivatalosan is.
Még nem veszek, mert szeretem a Mi8-at, csak már nézelődök. -
janos666
nagyúr
válasz
laci laci #18611 üzenetére
Benne lehetne az összefoglalóban az XDA téma. Samsung-okon gyakran használtam Lineage-t, de mikor itt átolvastam a nyitó hsz-t, azt hittem, hogy ezekre a telefonokra nincs számottevő alternatíva MIUI-n kívül, amit nem említ az összefoglaló, mint ez EU-t (értsd: ha van is XDA-n valaki/valami WIP/alpha mókolás, nem érdemes foglalkozni vele).
Bár most már nincs kedvem megint legyalulni a telefont. Viszont akkor effektíve mégis van még frissítés a telefonra.(#18619) Nálam szerintem egyforma volt. A 04 is használható, AOD nélkül lassan merül éjjel, de a 03-ban is volt egy "suspend" fogyasztó (ami lehet kozmetikai hiba az akku statisztika listán, nem feltétlenül jelenti azt, hogy jobban merülne...).
-
Karavik
veterán
válasz
laci laci #17636 üzenetére
Csak a leglényegesebb részt hagytad ki, mégpedig azt, hogy ki kell választani a partíciót amire telepíted az .img fájlt, ami twrp esetén "recovery" partíciót jelenti - kezdő userek itt szoktak hibázni, mert nem megfelelő partíciót választanak .img fájl telepítéséhez és utána jöhet az MiFlash....
-
Bodoo
tag
válasz
laci laci #17504 üzenetére
Sajnos megszűnt teljesen a fastboot.
Többieknek: Az EDL zárárásról nem hallottam eddig. A neten vannak EDL-el unbrickelt Mi8-akról videók, nem tudom, hogy csak azért működött-e nekik mert régi ROM volt rajtuk, vagy esetleg az Mi8-at nem érinti az EDL lockdown.
Időközben beszéltem egy pesti Xiaomi szervízzel, megpróbálják megmenteni a telefonom. Én egyébként győri vagyok, ha van köztetek győri (vagy környéki) EDL kábellel rendelkező fórumozótárs, egy próbát lehet, hogy megérne vele gépredugni -
Steve1207
veterán
válasz
laci laci #17485 üzenetére
Szerintem engem érint a legkevésbé, akinek bőven jó a gyári
Szerk.: amúgy erre néztem rá szerintem tegnap, részemről eléggé sereghajtó volt felépítésre. Plusz eléggé zömített, csúnya, könnyen félrebök az ember és nem állja meg a helyét már 4 éve kb.Ha már hangfelvétel a téma, miért nem próbáljátok ki a google dialert? Abba is bekerült és abból elég sokszor szokott lenni portolt változat, ha a gyári nem megy.
-
-
Steve1207
veterán
válasz
laci laci #17439 üzenetére
Nekem pl hálózati streaming elérés rosszabb hétről hétre. Az első béta pedig olyan szinten patent volt, hogy soha nem láttam még ilyen gyorsnak az elérést, nem gondolkodott, nem állt meg még óriási bitrátánál sem, beletekertem és ment
Most meg simán megfekteti sok esetben és beletekerésnél is tököl (kb mindegyik verzió azóta).
Kíváncsiságból szedem is a legelső bétát és visszarakom, megnézem most ez véletlen, hálózati oldal vagy tényleg abban a rom-ban volt valami nagyon eltaláva évek óta.
-
Karavik
veterán
válasz
laci laci #16995 üzenetére
Nem nagyon van mire vigyázni, egyszerű és egyértelmű ráadásul adtam linket is a hivatalos MIUI 20.4.27 kiadáshoz itt ami biztosan nem zárja vissza a BL-t, már kb ezerszer végigjátszottam ezt...
Mai zárt beta 20.4.28 kiadás nem jött ki se Mi8-ra se MIX2S-re...
Google szolgáltatások pedig szerencsére már régóta rendszerszinten része a china MIUI-nak (lásd alul), csak a Google Play Store hiányzik repertoárból, amit APK Mirror-ról simán fel lehet tenni. Aztán a többi app már mehet a Google Play Store-ból így már máris mindennapi használatra alkalmas a china beta annak akit nem zavarnak itt-ott kínai tartalmak, mint jómagam
-
Ájvé
veterán
válasz
laci laci #15382 üzenetére
Soknak Lineage OS az alapja, de van ami a gyárin alapszik (miui.eu).
AOSP Android Open Source Project jelenti gyakorlatilag magát a tiszta androidot (ez bárki számára elérhető és felhasználható, nincsenek benne Google szoftverek, ilyen nyers androiddal jött a Huawei Mate 30 Pro is). Ez viszont egy optimizálatlan nyers szoftver, ahhoz hogy fusson bármilyen eszközön sok munkát igényel. -
Karavik
veterán
válasz
laci laci #15357 üzenetére
ROM-al kapcsolatban a portolt kifejezést inkább arra használják, amikor egy adott készülék ROM-ját módosítják annak érdekében, hogy egy másik típusú készüléken bebootoljon ill. használható legyen.
Xiaomi.eu az custom ROM (gyári MIUI ROM módosított változata) aminek hivatalos China MIUI ROM az alapja. Alapjaiban, firmware szinten egyezik a gyári MIUI ROM-al (driverek, modem, baseband, kernel, security patch...), OS szinten pedig megtartva gyári ROM minden jóságát, de megszabadulva annak hátrányaitól és korlátaitól. Plusz xiaomi.eu saját fejlesztéseinek eredményeként tartalmaz olyan feature-t is amik nem része a gyári ROM-nak, pl:
- Testreszabható zárképernyő parancsikonok
- Privát DNS
- Választható alapértelmezett hangerő gomb viselkedés média vagy csengőhang
- Kikapcsolható töltő csatlakozás/leválasztás hang
- Választatható 5x3 kapcsoló kiosztás a redőnyben
- Választható App vault vagy Google feed a home screen bal oldalán
- Választható kereső szolgáltató Google vagy MIUI
- Választható felfelé swipe gesztus vagy alsó kereső sáv a kereső funkció használatához
- Home screen app ikon méret választás lehetőség
- Home screen app ikon kiosztás választás lehetőség
- Rendszerszintű betűvastagság állítás lehetőség
- Dupla érintés a home screen-en vagy lock screen-en a képernyőzáráshoz
- Választható App drawer (alkamzás fiók) alulról felfelé húzásra
- Stb... -
Karavik
veterán
válasz
laci laci #13534 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni, mert pont most volt ez téma zárt gobal team-ben. Nagy volt a felháborodás, mert az újabb készülékek már dobozból kivéve Google messages, és Google contacts appokkal jönnek ki Mi contacts és Mi messaging appok helyett. Elveszítve ezáltal a legjobb funkciókat, mint hívásrogzítés, rejtett üzenet...stb mindent, ami ehhez a két Mi apphoz köthető.
Ez miatt először azt hitték, hogy kamu globál ROM-mal vették meg a telót aztán globál admin közölte, hogy ez most már alap lesz a globál és eea vonalon, azaz nincs többé Mi contacts és Mi messaging és az ezzel kapcsolatos funkciój . Nagyon rossz irányba mennek globál és eea vonalon, a hívásrogzítés szinte MIUI védjegye volt kezdtek óta...
Szerencsére ezek a megszorító intézkedések China MIUI-t nem érintik, így Xiaomi.eu-t sem... :)
-
kuksa90
őstag
válasz
laci laci #13534 üzenetére
Nos, én azt hiszem, hogy a Karavik linkjéről leszedett EUdev felrakása után abbahagyok/letiltok mindenféle frissítést. Semmi kedvem elölről kezdeni, belakni, fiókoktól bankivackokig. Most legalább majdnem minden működik. Még a rögzítés is
Igaz, hogy a saját wifimre újabban nem csatlakozik automatikusan, de ez legyen a legnagyobb baja. -
ftamas0201
senior tag
válasz
laci laci #13337 üzenetére
Kérte valaki hogy vezetés közben telefonozz? Mert én biztosan nem.
Kiemelném a kommentemből a az első kérdésemet:
"Melyik a legfrissebb stabil rom jelenleg amit ehhez le kell töltenem?"Nem szaporítom tovább, megkaptam a választ a kérdésemre az illetékesektől amit ismét köszönök, a keresőt meg tudom használni nem te kell megtaníts rá, nem véletlenül vagyok én is topicgazda a fórum egyes részein
(És mivel fórum révén azért van, hogy az emberek kérdezzenek és választ kapjanak.)
Szép napot és vezetés közben ne telefonozz! Más életét is veszélyezteted nem csak a sajátodét!
-
ftamas0201
senior tag
válasz
laci laci #13330 üzenetére
Tömör semmitmondó válasz, köszönöm szépen.
Azt elolvastam hogy miként lehet devről stabilra visszamenni, de mutasd már meg hogy hol találom meg a legfrissebb romot, mivel nem vagyok mindennap benne ebben a témában, nézd már el nekem hogy nem tudom hol keressem illetve hogy hol tartanak jelenleg a verzió számban. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
laci laci #12784 üzenetére
Jó lenne ezt a dolgot tisztába tenni.
Karavik leírásában is illetve az általam írt összefoglalóban is benne van a ROM telepítés előtti format data.
Biztos ez okozta a probémát?Atomgeszi ezt írta:
"Szóval TWRP-ben voltam. Wipe gombra kattintva Format Data - Yes paranccsal sikeres volt az encrypt.
Aztán csináltam ugyanitt factory resetet."Egy még nem telepített rendszer esetén mi történhet a factory reset-kor?
-
hroberto
veterán
válasz
laci laci #12325 üzenetére
Nekem az Mi8 az első Xiaomim, és a fenyerőn kívül nincs bajom vele.
És ha az árakat nézem még mindig magasan az Mi9 a legjobb vétel, a fényerő nyűggel együtt.
Csak azt nem értem, hogy mikor megvettem az Mi8-at, jó volt az automata fényerő, utólag cseszték el egy frissítéssel. És gondolom, azért kapják a visszajelzéseket, hogy ez így szar!
Miért nem javítják?! -
K82
őstag
-
Karavik
veterán
válasz
laci laci #11480 üzenetére
Én nem használok Magisk-t, de gondolom legfrissebb Magisk beta 19.1 verzióval érdemes próbálkozni, és a legfrissebb TWRP recovery-vel. Tegnap jött ki új Official PitchBlack TWRP recovery: PitchBlack-dipper-2.9.0-20190518-1327-OFFICIAL
Ezzel is érdemes tenni egy próbát... -
Karavik
veterán
válasz
laci laci #10828 üzenetére
Xiaomi.eu build-ekben DM-Verity protection alapból ki van kapcsolva.
Azt az zip-et (disable DM-Verity) én hivatalos Global beta telepítéshez szoktam használni, annak érdekében, hogy a hivatalos ROM felmenjen TWRP-ből máskülönben nem bootol be a teló és TWRP is törlődik.Szóval xiaomi.eu-hoz nem kell elvileg, de tehetsz vele egy próbát...
-
-
Karavik
veterán
válasz
laci laci #10822 üzenetére
Mi9 kicsit más helyzet, mert ahhoz még nincs hivatalos, stabil TWRP recovery. TWRP fejlesztőjének, (vagy maintainer-ének) kell a TWRP-t az újabb és újabb ROM build-ekhez frissíteni, igazítani, nem pedig a ROM-ot a TWRP-hez. Pl. Mi9 kapott android security patch level frissítést, már önmagában ez elég indok, hogy a TWRP frissítésre szoruljon, mert máskülönben decription problémát okozhat....
Egyébként a ROM telepítés/frissítés hozzá sem ér a recovery partícióhoz, ahol a TWRP foglal helyet.
Próbáld meg másik vagy frissebb TWRP-vel
-
havri1
félisten
-
Smiro
senior tag
válasz
laci laci #10798 üzenetére
Oké, de ha a fogyasztás is kezd rosszá válni, na meg a GPS is, az már jót nem jelent. Én például épp ezek jó működése miatt vettem ezt a telefont. Szerintem gőzük sincs, mi rontotta ezek jó működését, mert sok mindent piszkálnak - csak érthetetlennek tűnik, miért. Tehát egyet is értek veled.
-
Karavik
veterán
válasz
laci laci #10026 üzenetére
és (#10029) laci laci:
Ez felettébb érdekes, főleg, hogy tök ugyanaz az audio driver és audio libs van a Global és Xiaomi.eu kiadásban
(#10046) laci laci:
Ja, hogy neked megmondták, így már mindjárt más...
Pont a Globál kiadásban van BT headset hangerő korlátozás EU régiókra vonatkozólag: [link] Ez a korlátozás xiaomi.eu-ban alapból ki van véve, más különbség nincs...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest