- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
hevizms #1298 üzenetére
Úgy tudom mindent röntgeneznek. Ha gyanús, bekérik a papírokat, ha az ár és a kifizetett összeg több, mint a limit, sarcolnak.
A telefonom dobozára cardreader volt írva (igaz SG-s volt, tehát veszélyeztetett faj) oszt fizettem. Mondjuk elég ritka a ~17 x 8 x 1cm-es kártyaolvasó... -
SSlyTR
senior tag
válasz
hevizms #1274 üzenetére
ha átengedik, akkor tökmind1 milyen alakú, azért raktam oda a dátumokat, hogy látni lehessen mennyi ideig ülnek rajta, ha nem találják bűnösnek
nem tudom hogyan működik az eljárásuk, lehet több körben mennek át a műszaki cuccokon, lehet van méret szerinti ellenőrzés is. Hallani lehet most, hogy 5-10 nap alatt ideérnek a HK-posttal a kicsi vackok (kábel, tok, stb)
-
vadkörte
addikt
Illetve még egy buta kérdés. A MiTools-t hol lehet beszerezni?
Valamint a WSMTools, az ez lenne igaz? -
vadkörte
addikt
Ugyanezt játszotta el velem is a portolt MIUI-s Huawei-em.
Mondhatom roppant boldog voltam, amikor vasárnap 5:30-kor nekiállt kukorékolni...
Az ébresztőóránál nekem a munkanapokon volt beállítva. Átállítottam hétfőtől péntekig-re, így talán jó lesz.
Ja és még nézd meg, hogy mi van beállítva a hét első napjának, mert nálam a vasárnap volt az.(#1280) vegyszer:
A MIUI + XposedFramework + GravityBox mennyire barátok? Mert olyan masszív fagyást produkált a telefon, amit a Galaxy Ace + CM9 ROM óta nem láttam. Ezt a MiTools-t még kipróbálom.Amúgy bocs, hogy OFF telefonnal ide irogatok, de még majdnem ez a legpörgősebb MA-s MIUI-s topik.
-
Laza...
addikt
válasz
Old Gyfland #1283 üzenetére
"picit" drágák, és kínából üzletelnek. Felejtős
-
Old Gyfland
tag
Sziasztok. Erről az oldalról hallott már valaki?
http://www.magicbazaar.net/en/eur/Xiaomi-Red-Rice-Hongmi-WCDMA-Smartphone-4.7-Quad-Core-Dual-Sim-Android-Jelly-Bean-MIUI-V5
-
vegyszer
addikt
válasz
Nohab61 #1267 üzenetére
Való igaz, a Viber csak elsőre tűnt el. A v1-v5 váltás során.
Ellenben az ajánlott app kísértetiesen hasonlít a MTK6589 platformon mellé ajánlott Xposed framework-re, és a benne lévő MiTools meg a gravity box csomagra. Pl a teljes szolgáltató név tiltható, helyette az ikon kirakató, és az egész állapotikon sor színezhető, stb.
És a hangerő FEL, LE visszajelzési hang némítás működik, amint a kulzor mozgatás a hangerő szabályzó gombokkal is.Más esetleg nézte már ezt a MiTools appot alaposan?
-
doongoo
addikt
minidealtől rendeltem. DHL szállítással együtt volt 205 USD. Hazai sarc 12083 Ft volt. Rendeléstől 2014.01.16, tracking számot 20-án kaptam. 21-én adták fel és 24-én a kezemben volt.
-
Joke21
aktív tag
Mennyit kell perkálni a vámnál? Mert ahogy én számolom, a 44ezres telóból 64ezres lesz, mire ideér.
-
zedok
őstag
Jó kérdés, de nagyon nem izgulok miatta, csak épségben legyen a telefon és működjön tökéletesen. Kb ennyi a lényeg, na meg hogy tapadjon a bélyeg.
Sarc kérdés meg vagy lesz vagy nem. Ennyi
-
zedok
őstag
válasz
krisi08 #1261 üzenetére
Amúgy beszéltem a postás hölggyel, véleménye szerint "most az SG-s csomagokat nagyon szűrik, hát igen igen, lehet csak jövőhétre kapom kézhez." -HA. De általában a vám kezelés 4-5 napos procedúra - mért érzem azt, hogy több lesz?
- meg ahogy olvastam a külföldi rendelések topikban, ott is írták, hogy van akinek már ~10.-e óta vámkezelés alatt áll. Szóval ráérünk, a hawaii kalandtúrát most eltoltam emiatt..
-
-
SSlyTR
senior tag
válasz
Viktor0610 #1257 üzenetére
egyébként nem értem miért vagytok oda annyira a geek-ekért
annál sokkal jobb boltok is vannak jobb áron (spemall, ha működik a kupon, ha működik) -
SSlyTR
senior tag
-
doongoo
addikt
sejtem, az lett volna a végszükség.
Más: hárombetűs navit hogyan lehet feltenni rá? Eddigi telókon a telefon tárhelyre kellett felmásolni mindent és onnan telepíteni (32 GB ROM-os telefonon nem is volt ezzel gond), de ebben ugye kicsi a belső tárhely és így nem fér fel a teljes EU csomagom mindenestől. Csak lebutítva lehet feltenni esetleg vagy van arra mód, hogy a térképeket SD kártyáról keresse?
-
krisi08
tag
Valakinek van 22-ei vám elé állítással csomag? Mikorra várhatok infót? Még nem volt csomagom amit a postán keresztül vámoltak.
-
kano
nagyúr
Az ajánlatom még mindig (van hozzá kupon is a forumban, azzal 191$ körül megvehető).
-
-
zedok
őstag
válasz
Viktor0610 #1254 üzenetére
Ja nekem már a vám előtt várakozik
Csak meglepett, hogy mennyire feljebb kúszott az ára
-
SSlyTR
senior tag
válasz
Viktor0610 #1254 üzenetére
és még mindig 20 dollárral drágább, mint amennyiért rendeltem, csak érne már ide
A legolcsóbb ár talán 175 dollár volt a vopmarttól.
-
-
vegyszer
addikt
Nekem a v5 alatt ma mentem ébresztett többször sem a Timely ébresztő app. Előtte ugyanez több készüléken is volt, de keltett rendesen. Miután a gyári ébresztő appot beállítottam, jelzett ez is.
Nem egyértelmű, hogy miért nincsenek a névjegyzékben egyformán a profilok képei. Van ami narancs alapon jobb felül kis kör, van, ami szürke alapon, és van, ami nagy képet hoz. (gondolom, Azok, akiknek maguk rakták fel a Google+ oldalán a képüket)
A reboot utáni app vesztés jelenség ugyanúgy megvan.
Valaki tapasztalt ilyet még?
Én Dec 3-mal 174,5$-ban vettem. Szerintem sokkal olcsóbb a közeljövőben nem lesz...
Ezért is nem akaródzik eladni az eredeti tervek szerint. -
Baritone
tag
Akció a geekbuyingnál
-
Kulbi
aktív tag
Bug avagy Büg riport
ROM:
- 4.2.2 MIUI JHBCNAL5.0Hibajelenség:
- Ébresztés van beállítva hétköznapokra, erre tegnap azaz Vasárnap reggel fél hétkor ébreszt a telefonEz az első eset, hogy ilyet csinált.
- Múlt héten volt kétszer olyan nem fogadott hívásom, amikor nem jelez a telefon. Se a led, se az ikon, se az értesítő sáv. Viszont a híváslistában látszik, hogy vki keresett. Mindkettő megerősített hívás a másik fél részéről. Azt nem tudom, hogy csörgött-e.Üdv
Kulbi -
doongoo
addikt
Ígértem, hogy megírom a szívásom történetét, hát okuljatok más hülyeségéből (az enyémből
Pénteken délután kaptam meg a telót, elkezdtem ismerkedni a MIUI-val. A fent lévő v4 nem jött be, minden újraindulásnál elfelejtett pár beállítást (kisegítő lehetőségek alatt kikapcsolta folyton a pebble jogait). Gondoltam frissítek V5-re és szombaton délben, míg alszanak a kölykök, nekifogtam. Na itt kezdődtek a gondok.
A [link] -en lévő megoldás szerint szerettem volna frissíteni.
A root megszerzése sikerült, bár a linkelt Vroot nem angol nyelvű volt, hanem tyúklábas, de végül sikerült és megjelent a telón valami tyúklábas app (ez volt az általam edig ismert Superuser vagy SuperSu kínai megelelője). Sikerült feltennem a mobileuncletools-ot is. Beléptem és eztán kezdődtek a gondok. A CWM recovery image feltétele után boot into recovery után egy fekete alapon szétesett kép fogadott (nem működött a recovery).
Gondoltam felteszek mást és találtam is twrp-t ezen a linken: [link]
Letöltöttem és én "okos" kicsomagoltam, majd a benne lévő recovery image-et feltettem a mobileuncle-lal.
Ez volt a második hibám.
(Az első az volt, hogy mindezeknek a dolgoknak egy rendszermentés nélkül indultam neki (cappa írt korábban a blogjában több módszert is) - mivel tudtam, hogy a kölykök hamarosan ébrednek, ezért erre nem volt időm)
Miben hibáztam másodjára? Nem olvastam el ezt a twrp-s OP-ben: "can be installed with STOCK or CWM recovery" azaz nem mobileuncle-ból!!!
Ennek ellenére úgy tűnt felment. Mobileuncleból simán be tudtam lépni legalábbis. Ekkor szépen nekiálltam a gyalulásnak (wipe), hogy feltegyem a stock v5 romot.
Harmadik hiba: a stock rom helyett a hozzá tartozó root-ot próbáltam először feltenni. Hibaüzenettel dobott a recovery. Ekkor észleltem, hogy mit akarok rootolni, ha még romot fel sem tettem és próbáltam feltenni a v5 stable-t. Ugyanaz a hibaüzenet. Próbáltam a miui ultimate romot, szintén ugyanaz a hiba.
Ekkor jött az első kisebb para, hogy most mi lesz.
Gondoltam, hogy factory reset után alapbeállításon kell indulnia a telónak, hát újraindítottam. Indulásnál leállt a boot-screenen (fehér miui logo) és innen nem lépett tovább.
Na most rendesen beparáztam, hogy kidobtam egy csomó pénzt röpke 1 nap alatt. Közben kölykök felkeltek én meg egész délután olvasgattam, hogyan lehet féltéglát menteni SP flashtoollal, letöltöttem amik kellenek hozzá és pánikoltam. ill. terveztem, hogy rászánom az éjszakát a telefon megmentésére. Asszonynak nehéz lett volna beadni, hogy most dobtam ki egy rakat pénzt csak úgy.
Estére lenyugodtam és tudtam egy kicsit gondolkodni, hogy mit cseszhettem el. Ezzel kellett volna kezdeni. Észrevettem a twrp-s op-ben a feliratot és gondoltam, nekifutok újra, de ugye nem volt sem stock recovery-m, sem rendes CWM-em. Gondoltam, hogy ennél rosszabb helyzetbe már nem kerülhetek és a korábban image-ként feltett recoverybe belépve engedte flashelni a twrp zipet. Szerencsém volt és gond nélkül lement a frissítés. Lett működő recoverym. Ezután már simán feltettem miui ultimate-et és láss csodát életre kelt a telefon. Gyorsan még belakás előtt végigjátszottam az összes frissítést (most épp 4.1.27 van fent) de előtte egy twrp-s backupot azért most már készítettem és most végre használom a telót.
Tanulságok:
- soha ne állj neki romolásnak biztonsági mentés nélkül! Más sokan leírták, de mindig van olyan hülye (ld. én), aki figyelmen kívül hagyja.
- soha ne állj neki romolásnak ha fáradt vagy, vagy nincs elég időd
- mindig részletekre kiterjedően olvasd el, hogy mit hogyan
- ha gond van, ne pánikolj, szedd össze magad és nézd át, mit ronthattál el (az nem lehet, hogy mindenkinek sikerül a leírás alapján, csak neked nem)Amúgy benyomások és pozitívumok a telefonról:
- fényképezője kínai viszonylatban teljesen jó (kb. a Galaxy S2-höz hasonlítanám a képeket, az is 8MP volt és messze jobb képeket csinált és csinál ez is, mint a jelenlegi 13MP-es egyéb kínaiak, pl. a Jiayu G4-em)
- fut rajta a céges levelezésre használt corporate alkalmazás, ami a Jiayun nem ment
- nekem bejön a dizájnja (szögletes, férfias), esetleg a káva a képernyő körül lehetne keskenyebbHamarosan írok majd egy összehasonlítást Jiayu G4 Advanced vs. Xiaomi Hongmi közt a pro és kontrákról
-
krisi08
tag
Miui-n kívül próbált valaki valamilyen ROMot?
-
nemlehet
őstag
Nah a nők és a technológiai cuccok. Nekem is van egy szőke ismerősöm aki úgy vett telefont hogy beírta facebookra mit vegyek. Erre jöttek a nagy szakértők, hogy csak az iPhone, mert hogy az az isten. Majd amikor kiderült hogy 20k-ból kéne összehozni akkor mindenféle használt szarokat próbáltak meg rásózni. Aztán valami horror előfizura+20k-ért sikerült neki venni egy Galaxy Ace-t (az elsőt) mert hogy az milyen cuki meg fehér. Nem bírta megérteni, hogy abban konstrukcióban jobban járt volna egy Y300-al vagy egy Lumiával. Nem kellett mert az nem Samsung és hogy az iPhone után az a legjobb....
-
jagr68
tag
Én az enyémet eladom, 3 napig használta asszony.
Ha valakit érdekel, írjon rám privátban. Multi-s V5 van rajta.
-
bmatty
tag
Hello
Az itt leirtak alapjan probalnak uj romot feltenni de a recovery nem jon be szet van esve a kep, valami otlet hogy mivel kene probalkozni.
-
mclane_
aktív tag
Néha idegesítő tud lenni a MIUI. Elfelejtettem, hogy a fényképező mentési helyét hogyan lehet megváltoztatni külső SD kártyára...egyszer tudtam, de most nem találom egy fórumon sem. Valaki? Kösz
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Reboot után az endomondo, a viber, a swift key eltűnik...Ez nem csak a v5-re váltás soran jelenik meg,mint bug?
-
vegyszer
addikt
A v1-v5 frissítést (TWRP alatt, mint önálló romot) fél lehetett tenni.
A kicsit be lakott rendszer néhány alkalmazása eltűnt nekem is. A legfájobb a gtalk volt, ami eredetileg ment jól, de a hangout-ot még mindég nem szeretem annyira...Sajnos a mentés nem jó. Az sd kártya egy kevésbé használt példány volt, és nem lehet vissza állítani róla check sum hiba miatt.
Az eredetit rendszert nem laktam be, de a miui Naptár alkalmazás furcsa, hogy a kínai ünnepi napokat jelzi, hogy mikor lesz a Nagy hét, de ez nem igazán szabályozható.
bocsássatok meg, de egy Nova launcher után teljesen ismerős érzés fogad...
-
doongoo
addikt
Én szopósoron voltam, de már újra működik a teló. Hétfőn pc-ről majd megírom részletesen másnak okulásul.
-
mclane_
aktív tag
-
mclane_
aktív tag
Ja énis
TWRP simn felment miután a kínai cwm-et lecseréltem az angolra. ROM is simán felment, OTA frissítés is szépen végigment, backup működik, visszatett mindent progiktól az sms-ekig. Az új naptár van már benne(nekem új
. Többit meg majd folyamatában, de eddig jó, nincs gondja.
-
vegyszer
addikt
válasz
hunaqua #1203 üzenetére
Őszinte részvétem...
Én dec 3-al rendeltem, 181$-ba került egy extra piros tokkal, az ugye karácsonyra jött pont meg, ez meg napra rá egy hónapra, tegnap. Vámmal. Ott majd 3 hetet dekkolt.
DE MEGÉRTE! -
SSlyTR
senior tag
válasz
nemlehet #1209 üzenetére
Ezeket a hasznos tippeket annyira jó lenne összeszedni az 1 hszbe.
Valaki megtenné, hogy összefoglalja ezeket?
Én folyamatosan mentegetem el ezeket a hasznos hsz-eket, mert az életben nem találom meg még egyszer. De ti itt vagytok és nagy örömmel válaszoljátok meg ezeket e kérdéseket (akár 5ször is).Már csak 1 hónap és nekem is ideér, juhúúúú
-
XenHai
senior tag
Ez valaki [próbálta már?]
-
nemlehet
őstag
válasz
vadkörte #1210 üzenetére
Nagyon odateszi magát a Xiaomi, nekem az audio enchance is nagyon bejön. A fülhallgató választás tényleg hasznos és jól működik és nagy piros pont hogy van EQ. Az előző telómon is volt Dolby, ez van legalább olyan jó. Mondjuk a fülesem nem annyira minőségi meg nem vagyok audiofil, de mint átlagfelhasználó ezért az árért szép teljesítmény.
-
vadkörte
addikt
válasz
nemlehet #1209 üzenetére
"Meglepett, hogy mennyire szép képeket készít."
Ezen én is meglepődtem. Az OFF telefonom a saját ROM-jában lévő kamera app-pal nem valami fényes. De a MIUI-val szárnyakat kap. Nem fényképezőminőség, de összehasonlíthatón jobb az eredmény, mint az eredeti gyári ROM-mal.
-
nemlehet
őstag
válasz
doongoo #1208 üzenetére
Akkor neked is valószínűleg más reviziós hongmid van mint nekem. [Ezzel] próbáld meg, nekem csak így sikerült frissíteni. Csak azzal vigyázz, hogy ha win8-ad van akkor az MTK driver telepítéséhez ki kell kapcsolni a driver signature ellenőrzést mert egyébként nem tudod feltelepíteni. Ezzel is szoptam egy csomót mire rájöttem
Amúgy szerintem is nagyon tuti a MIUI, remek témák vannak benne, még ingyenesen is. A haverok csak néznek, hogy vazze ez honnan van... Amúgy nagyon meg vagyok elégedve a telefon kamerájával. Meglepett, hogy mennyire szép képeket készít. A barátnőm Ascend p6-ját lenyomja az biztos, pedig az mobilos körökben nem számít gyengének. Főleg este, sötétben veri a P6-ot, némi képzaj van, de részletgazdag a kép és a fények sem égnek ki rajta fatálisan.
-
doongoo
addikt
Kezeli, én is ezt tettem bele, tegnap óta semmi gondja.
Viszont recoveryvel szívok. Ami cwm-et találtam, mind rossz volt. Nem látszott semmi, ha beléptem. Most twrp-t tettem fel, de ez meg nem akarja a v5 stable-t feltenni. Most próbálok mindjárt egy moddoltat. V4 stable, rootolt alapra szeretném, de az Istennek sem megy. Valakinek tippje?
-
XenHai
senior tag
Üdv a 64 GB Kingston sdxc class10 karit meg eszi vajon a teló?Nincsenek vele problémák (le fagy ,ledobálja a karit)?
Gondolkodom ,hogy veszek egyet csak jó lenne tudni ,hogy kezel e rendesen. -
simonghi
csendes tag
Sziasztok! Milyen megbizhato oldalakrol tudom megrendelni a Hongmit jo aron? Vagy maskepp fogalmazva ki honnan rendelte es meg is kapta a telot? Amit en figyeltem azon epp out of stock... Thx elore is
-
hunaqua
addikt
December 11.-én rendeltem,január 16.-án érkezett meg,azóta "Vám elé állítva". Egy kicsit már el is ment a kedvem.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest