Új hozzászólás Aktív témák
-
NPeete
tag
válasz
grotib #17411 üzenetére
Nemtom én mennyire lehettem ezek szerint szerencsétlen, de megvétel után 1 hónappal karcos lett... igaz nem vészes, fentről kezdődik, épphogy csak belelóg a kijelzőbe, meg zsírosan nem is látszik, de akkor is, én mindennel ilyen szerencsétlen vagyok... Legközelebbi telefonom gorilla glassos lesz, de sztem még azt is összekarcolom
-
kecz
aktív tag
-
Khelben
nagyúr
válasz
grotib #17280 üzenetére
Telefonálásra ott az SGS
De amúgy sok 100k ft-os tablet elbújhat mögötte, mert lehet telefonnak is használni, headsettel. Kollégám 150ezer forintos iconia-jában nincs sim kártyahely, csak wifivel tudja használni, ami kb értelmetlenné teszi a tabletet. A GPS-ről már nem is beszélek, nem is tudom, van-e olyan tablet, amiben van és nem csillagászati az ára.
-
Watt25
veterán
válasz
grotib #17264 üzenetére
Én is ezt tapasztaltam. Androidos teló számára nem sikerült megosztanom a netet. (PC és iPhone számára igen.) Munkatársam Samsung Galaxy S-én asszem Cyanogen Mod van, amiben alapból van Wifi Tethering opció, és az meg tudta osztani a Pulse számára a netet. Lehet Pulse-on is meg kéne próbálni Cyanogen-nel. (Feltéve, hogy van rá ilyen verzió.)
-
Khelben
nagyúr
válasz
grotib #17262 üzenetére
Amilyen arrogánsak voltak velem a tpontban ("menj bíróságra, úgyis mi nyerünk"), semmi lelkiismeretfurdalásom nem lesz, ha az ügyintéző vagy a vezető béréből levonják az 50k-t.
Nálunk (kicsit nagyobb cég, mint a t) ez úgy működik, hogy a nagy dolgokra van biztosítás, a kicsiket meg lenyeli a cég. Ha valaki elhagyja a laptopját, akkor levesznek egy másikat a polcról, ennyi. Egyetlen dolgot kell kifizetni: ha céges kocsival megbüntet a rendőr pl. gyorshajtásért. -
-
Watt25
veterán
válasz
grotib #17251 üzenetére
Igazad lehetne, ha önmagában az esetet nézzük, de éppen ez benne a lényeg, hogy a legtöbb ember így gondolkozik, mint Te. Vagyis, szarik rá, ha ilyen történik. Ezért szarnak a szabályok betartására a nagy cégek is. Ha mindenki végigcsinálná, amit Khelben végigcsinált, akkor jobb lenne egy picit a helyzet.
-
Watt25
veterán
válasz
grotib #17219 üzenetére
Lehet, hogy az a program is segít, de én ugye tapasztaltam olyat, hogy egyszerűen a hivatalos ROM frissítések után nem mindig konzisztensen ugyanúgy működik a telefon, főleg a GPS. (Volt olyan, hogy GPS használat közben senki nem tudott felhívni. Miután újra feltettem ugyanazt a ROM-ot, megjavult.)
Ehhez még annyit tennék hozzá, hogy miután ezeken a procedúrákon túljutottam, az a tapasztalatom, hogy szépen belátható égbolton képes 10-15 másodperc alatt fix-et találni. (Mire a Waze térképe megjelenik, már nem villog a GPS jel, hanem beáll stabilan.) -
Watt25
veterán
válasz
grotib #17147 üzenetére
Ha jól értem, akkor arra akartál rámutatni, hogy a kevés memória ellenére milyen sok program fut rajta egyszerre.
Tudom, nem egyszerű, de talán úgy tudjátok a legjobban megérteni, hogy mit is csinál az Android rendszer, ha felrakjátok az Android SDK-t és elindítjátok a DDMS-t. Nézzétek a processlistát miközben mindenféle dologra használjátok a telefont.
Láthatóvá válik, hogy hogyan dobálja ki, illetve tölti be újra a programokat az Android rendszer annak függvényében, hogy mennyi a szabad memória. (Operatív memória, tehát az, amit a CPU használt a programok futtatásához, nem a /data/data partició!) Lényegében a felhasználó sosem kaphat "kevés a memória" hibaüzenetet emiatt, cserébe ha vissza akar lépni egy másik programba, akkor ki kell várnia, amíg a rendszer újra behúzza a memóriába a megfelelő programmodult és visszaállítja abba az állapotba, ahol akkor volt, amikor a felhasználó elhagyta azt.
Ezért van, hogy látszólag milyen sok mindent tud futtatni a háttérben. (Azonban lehet, hogy az IM+ progit is néha kivágja a rendszer, amikor az a háttérben van, csak nem veszitek észre, mert amikor újra le kell kérdezni, hogy jött-e új üzenet, akkor az Android újra betölti azt.) -
Watt25
veterán
válasz
grotib #17124 üzenetére
Tehát röviden: úgy gondolod, hogy a többi rendszer jobban bánik az erőforrásokkal. Akkor már csak az a kérdés, hogy miért nem engedi a Microsoft, hogy a Pulse-zal megegyező teljesítményű telefont gyártson valaki a WP7-hez?
(Költői kérdés volt, nem kell megválaszolni.)
Viszont a +1 kérdésemre választ várnék, kíváncsiságból.
-
Watt25
veterán
válasz
grotib #17120 üzenetére
Oké, a lényegre nem válaszoltál. Azon kívül, hogy zavar (rossz érzéssel tölt el), miért gond, hogy "elindul" olyan program a "háttérben", amit nem használsz? (Az idézőjelek azért vannak, mert Androidon nem így mennek a dolgok, rosszak ezek a megfogalmazások.)
Mint mondtam, ne a Pulse lassúságából indulj ki. Ideális esetben (Pulse-nál sokkal jobb telefonnál) ezeket észre sem veszed.
Az a baj, hogy a számítógépen tapasztalt programműködési elvtől nem tudtok gondolatban megszabadulni. Persze, értem én, hogy nehéz (nekem sem volt könnyű, míg megértettem), de meg kell próbálni. Vagy ha nem akarsz megszabadulni a beidegződéstől, akkor egyszerűen ne foglalkozz vele. Ugyanis nem kell (egy rendes telefonon).Ja, az hogy egy program néha fut, néha nem, két dologtól lehet:
1. Nem jól van megírva a program. (Nem az Android hibája.)
2. Kevés a memória a Pulse-ban. (Nem az Android hibája.)Szerintem...
+1 kérdés: Mi a gond a navigációval? Én ezeket próbáltam gond nélkül: Waze, NDrive, Navigon, Sygic.
-
Khelben
nagyúr
válasz
grotib #17120 üzenetére
Oké, hogy tudat alatt ez zavar téged, de egy normális hardveren ennek semmi hatása nincs. Amúgy pl wp7ben még lehetőséged sincs ezeket kilőni, androidon ha kicsit jobban értesz hozzá, ki is szedheted a romból.
"ha feltelepítek egy alkalmazást az egyszer megy egyszer nem, mondhatnám kénye-kedve szerint"
Ezt nem értem. Ha hibás, akkor töröld le, jelentsd a készítőjének. Ez sem az oprendszer hibája.
-
Watt25
veterán
válasz
grotib #17108 üzenetére
"legem lett abból, hogy a gép magától nyitogatja kénye-kedve szerint az alkalmazásokat. Azért ez winmo-n nem így volt, ott az futott amit én nyitottam meg és ha bezártam, az addig úgy is maradt amíg újból meg nem nyitottam"
Kifejtenéd, hogy ez user szempontból miért probléma? Illetve technikai megközelítésből is megírhatod, hogy ez miért gond. Kíváncsi vagyok, hogy mit tudsz arról, hogy "magától nyitogatja kénye-kedve szerint" az Android a programokat.De ha rövid akarok lenni: Ne a Pulse legyen az Androidos etalon telefon.
-
JoHnni
senior tag
válasz
grotib #16930 üzenetére
Igazat adok, mert tényleg szép kis fejlődési utat járt be a pulse és nagyon megérte a pénzét, szerettem is nagyon! Az hogy a buherálás meddig nyújt örömet... a vége felé már inkább vágytam volna egy használható hiba nélküli romra amit betudok lakni.
További sok sikert a Pulse használatához, egyre kevesebben tartanak ki mellette -
JoHnni
senior tag
válasz
grotib #16928 üzenetére
Tény hogy custom romokkal használható volt a telefon, de viszonyításképpen, Wildfire S-re cseréltem éés fényévekkel jobban működik ez mint a Pulse. Se egy hibaüzenet, gyors minden, amit kérek tőle azt szépen csinálja, nem gondolkodik annyit mint a pulse
Stabilabb az egész rendszer... Jah és még egy érv a HTC mellett, hogy kitűnő a gyári rom, nem kell kókányolt custom romokkal kísérletezgetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP398
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Flip 4 128B Pink Gold. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP388
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest