- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TTomax #17039 üzenetére
ha lesz topik énis mérek, avagy nehogymár az előző generációs ati ne képviseltesse magát, márcsak összehasonlítás képpen is;Đ
viccen kívül: win7ben nem találja a dlleket... most a szokásos bemásolgatós megoldás se jött össze. valaki másnak volt ilyen baja tropics 1.1el? build 7068, vistának ismeri fel
, talán holnap lesz időm felhaxolni 7100át. openGL tesztrész megy, viszont a dx9-dx10-dx10.1 érdekelne igazán. catalyst 9.6 van fent.
mielőtt megköveznétek, ismerős gtx260asa kapcsán kerestem infokat, csak megláttam h benchelés megy, és nem bírtam megállni
-
TTomax
félisten
válasz
TTomax #17048 üzenetére
És akkor ha ráadom az AO-t...az igazság az,hogy itt már meg-meg röccen.és néha csúnyákat bezuhan az fps, ez az eredményen nem látszik,de ha így kéne játszanom akkor be is fordulnék...
(#17045) Abu85
Kellene ehhez egy lista is,az elért eredményekről....mert ugye Nv-t ATI-val nem nagyon lehet hasonlitgatni ezzel se,de házon belül azért ad egy tisztább képet esetleg... -
Teasüti
nagyúr
válasz
TTomax #16974 üzenetére
Nekem 1280-ban magasabban van az üzemihőfok (laza játék), mint pisti88+ kártyáján HD-ben furmarkban...
Még nem nyomoztam ki, h miért, de furmarkban bőven 100°C felett mozog. Játék alatt 86 körül.Megy az a ferrari azokon is 300-at.
Semmi nem gátolja meg a karit 1280-on egy +50 fps-re a HD-hez képest... Vagyis ugyanúgy ki van használva. Más kérdés, h úgyis vsync-el szoktam játszani... De jópár játék még ezen a felbontáson sem éri el a 60 fps-t... (amin néha csak csodálkozni tudok)
-
speed3456
aktív tag
-
TTomax
félisten
válasz
TTomax #16942 üzenetére
Hát ezt most nem tudom hova tegyem...csak evett a penész beraktam az X2-t mert nem akartam elhinni,hogy egy GTX280-al 35-50fps-t kell látnom ami néha 20-ra is bezuhan... aztán az X2 kicsit jobban hozott egészen addig amíg egy ALT+TAB-al ki nem léptem,mert ahogy visszaléptem 100-120fps fogad(ott)
Úgy megy mint a szél,és mintha szebb is lenne egy kicsit...Lehet csak nem adom én el ezt a radeont...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TTomax #16568 üzenetére
Nem kötekedés képpen mondtam...csak sajnos mostanában sz@rnak a mult GPU-ra. És ez nagy szívás lehet hosszútávon. A 4890 az a legszélsőségesebb példa volt (a legnagyobb CF). Ha valahova kevés lesz a 4850, van rá esély, hogy beszívod...az ár mondjuk tényleg viccesen hangzik, azért grat!
-
TazLeacher
nagyúr
-
schwartz
addikt
válasz
TTomax #16564 üzenetére
05. 29 -en irta Abu azt a bemutatot. 06. 03-an meg botranyosan ment nalad is.
Idokozben jott hozza valami beta patch meg ujabb Catalyst (ha jol tudom) de igy is a beka segge alatt maradt az FPS.
(De jol latom? Mar ugy beszelsz arrol a vezna HD4850-rol mint Bluegene baratunk??)
-
GabN73
addikt
válasz
TTomax #16485 üzenetére
igen gyűlölöm a buherált windowsomat,csak ez akadt kézbe így hirtelen (a win7 is megvan már,csak sok anyag van a gépen)
proci/ram vissza lett véve (proci alapfesz alatt viszi 3,8-4 GHZ-t,ramok 2 v-t kapnak....)
tuningolni tudok szóval nyugi
fránya driver buta xpköszi a segítséget
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TTomax #16000 üzenetére
Corsair TX650-em van, és nekem a kártya cicereg amikor 2D-ből megy 3D módba. Aztán elhallgat csak váltásnál. Szóval nem biztos, hogy a táp visít.
Zájec:
Ez így igaz. A G92-es 8800GTS-em 3DMák-ban jobb volt majd 2k-val mint a 4850. Crysis-ban meg a húzott GTS sem volt pariban (gyengébb volt term.) az alapórajeles 4850-el.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TTomax #16004 üzenetére
550-es Chifi és egy CFT Turbo szériás Chifi között zongorázni lehet a különbséget. De gondolom ha értesz a tápokhoz akkor ezt tudod. Jóval stabilabbak és megbizhatóbbak lettek.
Szóval nem hinném hogy az én tápom előbb lefeküdne mint egy azonos teljesítményű Seasonic, vagy Corsair. Az ára pedig ennyi: [link] [link] Egyedül az Enermax ami ezek közül talán minőségben még átgondoltabb. A többit kb. egy szintnek nevezném, persze azok közül amikről beszéltünk. Eddig 3 éve nyúzom a tápot...kutya baja. 5 éves garit kaptam rá. -
Beowulf_78
addikt
válasz
TTomax #16000 üzenetére
A cicergés szvsz. nem tápfüggő, pláne nem jó és kicsit jobb táp között. Nekem moduláris Chifi CFT 850-14C van. Ez is cicereg. Ez pedig simán megvan a Corsair, Seasonic szint, még talán árban is. Bár azt se tartom 100%-nak hogy ezek a hangok a tápokból jönnek. Nekem általában Crysis menüben halható, és akkor amikor 1500-3000fps-eket ír ki. Játék alatt megszünik a cicergés.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TTomax #15843 üzenetére
Jah bocsi...
Azt hittem hogy 295, ezért mondtam a "nem ráfizetést", pedig tudom hogy 280-at használtál. 3 hete hulla fáradt vagyok idegileg, amióta húzódik az ügy..látszik is.
2 választásod van...vagy megvárod, hogy nekem hogy fog menni, vagy döntesz. Az ATI mostanában nem kicsit komolyodott a szememben mint VGA gyártó, főleg evvel a 4890 szériájával.Elgondolkodtató. Én nem akarlak lebeszélni az NV-ről, de ha lehetőségedben áll 4890 CF-re cserélni, sztem cserélj.
Nagyon ki vagyok helgyezve a 4890-re de nem nagyon látok negatív hangvételű hsz-eket, ellenben pozitívat annál többet. Csak jelenthet valamit...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
TTomax #15841 üzenetére
Én már ATi-s vagyok, bár gyakorlartilag csak holnap délelőttől.
Szóval most már én is kampányolhatok.
Ha nem kell ráfizetned, akkor jó biznisz.Persze teljesen függgetlenül bármelyik oldaltól.
10-15% minimum gyorsabb a 4890 CF. De lehet hogy lesz az több is, majd a tesztekben ki fog derülni.Mindenesetre elég sok nV kártya halálozik el mostanában.
Ha nem is se kép se hang szinten, de valami rendellenes működéstől.
Gondolkodom még egy 4870 X2 is esetleg...bár nem tudom hogy a különbséget kifizetné e a Nagyker. Ha nem, akkor baromság azt vennem, mert drábább a 295 új ára. -
Beowulf_78
addikt
-
sb
veterán
válasz
TTomax #15699 üzenetére
Már bocs, de neked nagyon nehéz a felfogásod...
Még egyszer, utoljára:Fel nem foghatom mit nem lehet megérteni azon,hogy a 2D-s feszt nem buzeráljuk,ehhez semmi köze nincs a GPU bizonyos lekapcsolt részeinek
Most akkor van köze a lekapcsolásnak vagy nincs köze a feszhez? Fél oldallal ezelőtt még arról beszéltél, hogy instabil lehet alacsonyabb feszen a lekapcsolás miatt. Kicsit ellentmondásokba keveredtél, nem érzed?
Meg egyáltalán, az alapelved nem értem, hogy a "2D fesz szent és sérthetetlen" Ezt úgy nyomatod itt egy hsz-en belül 5x, mintha axióma lenne. Én írtam érveket, hogy miért nem az szerintem, és be is bizonyítottam. Írtam, hogy Furmark stabil a kártya 0.96V-on. Akkor te miért mondod azt, hogy nem stabil? Nincs egyetlen érved sem, csak kijelented, hogy nem stabil. Eddig legalább volt egy érved: az, hogy a gpu bizonyos részeinek le/fel kapcsolása összefüggésben lehet azzal, hogy mennyi feszt kell neki adni, de épp most jelentetted ki azt is, hogy még sincs köze hozzá, két külön téma. Tehát akkor terhelve teljesen stabil... és lekapcsolva bizonyos részeit is az marad.Ha ez olyan szuperül menne akkor a RivaTunerban lenne egy plussz csuszkád...azt sem értem miért nem lehet felfogni azon,hogy egy VGA tápellátó áramköre a fasorban sincs egy CPU-hoz képest,felépitésben mint működésben...
Mi a gond a vga fesz állítással? A gyártó a driveren/bioson keresztül vajon miért állítgatja ide-oda realtime (gyakorlatialg alkalmazásonként ide-oda válthat a kártya 2d-3d és terhelésfüggően) több (3-4) profil között is? Mert erre nem alkalmas a kártya, gpu és/vagy a tápellátó része? Megintcsak ellentmondás.
Azt sajnos nem tudom,hogy neked milyen GTX.ed van mert az adatlapodbol nem derül ki,de az én 280-am 3D-ben 1.18V-t kap amiha jol emlékszem idle 1.03V vagy 1.1V már nem emlékszem... de szembe nem jutna levenni a 2D-s fesz mondjuk 0.9V,mert szeretném ha nem fagyna le.
Még egyszer: Nálam furmark stabil a kártya 0.96V-on (ééés igen, ahogy logikusan gondolhatjuk, bizony nemcsak furmark alatt stabil, de egy winampra, számológépre, wordre vagy paintre sem fagy ki!
). Akkor miért, mitől, hogyan fagyna le?
Már megint csak hajtogatod érv nélkül a dolgot...Az alapfeszre visszatérve: Tehát szerinted ha a te GTX280-ad 1.03V-ot kap 2D-ben és 1.18-at 3D-ben akkor normális, hogy az én GTX260-am 1.11V-ot kap mindkettőben? De főleg a 2D-re gondolok persze...
Mi kellene ahhoz, hogy belássátok, itt valami hiba van... nem elég, hogy megegyezik a 2D és 3D fesz? Ha nagyobb lenne gyárilag a 2D fesz csak akkor hinnétek el, hogy ez így nem normális? Vagy akkor is tabu maradna a lentebb vétele? Egy logikus érvet mondj erre, könyörgöm...
A gyártó meg véletlen sem hülye,tudja nagyon jól mit gyárt,és ha lehetne akkor fogyasztást csökkentené ahol bírná,hiszen az egy jó reklám lenne... hogy mégsem tette annak bizonyára okai vannak....most éppen lepillantottam... a hozászolásod második felére...
Nem, a gyártó valóban nem hülye, csak mások az érdekei. Írtad, hogy a 10-20W nem számít. Hát bizony nem... a gyártónak még kevésbé, mint nekünk. Annyit főleg nem számít neki, hogy 10-20W spórolás (és annak reklámértéke) miatt esetleg 5x annyit költsön a fejlesztésre/tesztelésre, hogy azt megspórolja a kártyán. Szóval nem hülye a gyártó, de nem a te érdeked nézi - azt csak addig, amíg az ő érdeke is. Ezt kéne belátni.
Ugye azt még észre sem vetted,hogy a feszállitás a Rivában a "Power User" fülön van,ami regbuherával jár és automatikusan indul a winnel???
A kedvetekért belinkeltem az egész leírást, amiből látszik, hogy parancssoros feszállításról van szó. De írtam ezt még rögtön a második hozzászólásomban is. Szóval ha te külön nem rakod be startup-ba vagy valahova auto futásra akkor az életben nem indul el a Winnel. Azt hiszem megint nem én tévedtem.
Ne haragudj tényleg ne irj többet,mert azon nem lehet mit vitatni,hogy 2D-ben nem buzerálunk feszt egy VGA-n...
Na erre a nagy megállapításra vártam volna napok óta egyetlen épkézláb érvet, de most 3 nap után elég jól kiderült ebből a hozzászólásból, hogy nincs ilyen. Azért ne buzeráljuk "mertcsak!"
Továbbá azt sem értem ,hogy mire jó rizikozni egy 2D feszt és órajelet amikor a gyárihoz fogyasztáshoz képest lehet nyerni mondjuk 15-20W-t (szerintem sokat is irtam),viszont ezzel bizonytolanná tehetsz egy olyan müködést amiben a legtöbbet fut... 2D...
a GT200-ban nagyon jól megy a powerplay user help nélkül is...
Nem értem azt sem, hogy mivel veszélyesebb a 2D feszt csökkenteni (jujj, lefagy), mint a 3D-t növelni.... vagy relatíve csökkenteni a 3D-t az órajelhez képest... amit közkedveltebb nevén tuningnak hívunk: Itt ugye nem a 3D feszt csökkented közvetlenül, hanem az órajelet növeled. A hatás ugyanaz: a fesz lecsökken az órajelhez viszonyítva. Az is instabilitást szokott okozni, ha nem csinálod ésszel, a fesz emelés meg aztán végképp veszélyes, haza is vághatod. De hogy a 2D órajel mellett csökkentés milyen extra veszélyt hordoz magában ezekhez képest, az nem derült ki...
"Amiben a legtöbbet fut..." Miért, és ha én mindig csak játszok a géppel? Ez is milyen érv...Na de hogy valami újat is írjak, ebben részben egyetértek: Tehát ha jól megy a powerplay és normális a gyári fesz akkor nincs értelme buzerálni 10-20W miatt. Csakhogy leírtam már ezt is 27-szer, de mindig elsiklotok felette, hogy:
1. Nem működik jól a powerplay. Bugos 1 monitorral (és ezt nem csak én állítom, sok GXT tulaj írja, hogy nem kapcsol vissza 2D-be az esetek jó részében), 2 monitorral pedig nem bugos, hanem egyszerűen nem is működik. Ennyi.
2. Nincs jól beállítva minden kártyánál a 2D fesz, lásd az én példámat, ahol megegyezik a 3D fesszel...
3. Én sem mondtam mást Black-core-nak, mint hogy nézze meg milyen feszt kap, működik-e a powerplay magától és ha túl sok/nem működik akkor kezdje el állítgatni Ezzel kezdtem az egészet! Hogy leírtam a tapasztalataimat: mikor nem működik az auto állítás és hogy egyes kártyáknál magas lehet alapból a fesz (másoknál meg gyárilag alacsony - ezt is írtam)De egyébként nem is az a vita lényege, hogy van-e értelme 10-20W-ért állítgatni. Szerinted nincs, szerintem sincs (ismétlem: én azért állítom magamnál, mert nálam nem megy a powerplay sem - szóval én jóval többet nyerek vele, mint 10W)... de Black-core szerint meg lehet, hogy van... és akkor? Hadd csinálja, ha neki ez is fontos. A lényegi probléma amin felhúztam magam, az az elvi lehetőség kérdése, miszerint a 2D feszhez nem is lehet hozzányúlni... mert bár...
1. elvi síkon semmilyen logikai akadályt nem tudtatok írni
2. gyakorlatilag is itt a példa: egy teljesen stabil, működő a kártya
... de azért mégse tegyük, mert nagyon veszélyes.ps: Még egy adalék: Mikor először próbáltam beállítani akkor 0.8V-ra vettem le próbaképp, ott lefagyott terhelésre, az kevés neki. Újraindítottam - sima úgy, mert nincs auto indítás, bios átírás, stb... fentebb nyomtam 0.96-ra, jött a teszt, stabil volt és azóta is az.
Semmiben nem különbözött bármilyen másik tuning, órajel/fesz állítási eljárástól. -
sb
veterán
válasz
TTomax #15697 üzenetére
De ez szerinted ész érv, hogy a gyártó szerint nem stabil?
Épp arról ebszélek, hogy a gyártó le se szar ilyen szempontból se téged se engem.
Nem érdekli, neki a legegyszerűbb megoldás az érdeke. Te meg bekajálod úgy, hogy azt hiszed neked csinált jót.Még egyszer felteszem a kérdést, hátha valós érvet is kapok:
Tehát ha adott egy kártya, amit a gyártó úgy ad ki, hogy szerinte 1.11V-on stabil 576mhz-en (megjegyzem, 712-őn is stabil 1 századdal alacsonyabb feszen is) és 1.11V-on stabil 200mhz-en is akkor:
a, A gyártó bölcs, okos volt és jó döntést hozott
b, A gyártó hülye és ezt elcseszte... nem figyelt eléggé... te meg azt hitted, hogy csak neked akartak jót és a legjobbat kaptad, mert hát a reklámok is ezt mondják.Szerinted melyik a logikus, megmagyarázható?
Továbbá mi van a lekapcsolt részekkel? Az szerinted logikus hogy bármilyen ilyen művelethez (lekapcsolás/visszakapcsolás) több fesz kell a gpu-nak, mint ha minden része aktív? Erről linkelj nekem légyszi "szakirodalmat". Nyilván meg lehetne csinálni így is egy chipet, de annyira illogikus és erőltetett, hogy az már fáj.
2D-ben mitől nincs kép? Nem kell 0.5V-ra levenni a feszt... 1V körüli értékről beszéltem végig, ami teljesen jó. Meg milyen F8? Ha Rivatunerrel állítasz feszt Win alatt az szerinted újraindításkor is érvényes lesz a kártya biosból? ...újabb példa arra, hogy azt sem tudod miről írsz.
Nah, tényleg nem írok többet, mert kezd lefárasztani a téma.
Inkább örülök, hogy akkora mákom van, hogy furmark stabil a kártyám 712-őn 1.10V-on... meg 150Mhz-en 0.96V-on is ugyanúgy. De azért kicsit izgulok, hogy ha a furmarkot kibírta akkor nem fog-e lefagyni ugyanezen beállítások mellett, ha esetleg lekapcsol valamit a gpu-n belül.Meg azon is, ha mégis lefagy a nagy semmittevésben akkor újraindításnál visszaáll-e az alap feszre.
-
sb
veterán
válasz
TTomax #15677 üzenetére
Légy szíves néhány valami konkrét érvet is akkor leírni, hogy mitől olyan borzasztó veszélyes a feszt levenni ha a gpu lekapcsol bizonyos részeket.
Az alaphelyzetet vázolom:
Adott egy 3D órajel és egy fesz, amin stabil a GPU 3D módban....
És adott egy kisebb órajel, ami kisebb fesz mellett is stabil... mondjuk úgy, hogy nem kapcsolt le semmi a GPU-ban. (Mondjuk vedd le 3D módban 200mhz-re, amikor nincs lekapcsolva egy része sem és csökkentsd a feszt.)Tehát ha a fentiek stabilak, akkor ha még emellé lekapcsol a GPU fele akkor már nem lesz stabil az adott feszen.
A letöltőgéppel meg nem tudom mit akartok. Nem letöltőgépről van szó, hanem egy általános használatú PC-ről... nagyrészt másra van használva, nem játékra. Vagy ti 90%-ban játszotok? Mondtam már a kulcsszót: energiatakarékosság és környezettudatosság. Ha egy Ft-ot nem spórolnék rajta és hűvösebb sem lenne, de tudnám, hogy kevesebbet terhelek vele valamit (környezetet?) akkor is visszavenném. A gyártók pedig nem azért lövik be a kártyákat úgy, ahogy, mert annyira mérnöki alapon kidolgoznák, hogy a mi a legjobb, hanem mert le se sz*rják az egészet. Jó példa az ati féle állandó ramfreki is. Tökéletesen felesleges, csak egyszerűbb volt nem foglalkozni vele.
Ja és még egy, amit megmagyarázhatnátok - de valami tudományos alapon.
Vajon az én GTX-em 2D és 3D fesze miért ugyanaz az 1.11V? Ez is azért van, mert máshogy életképtelen lenne? -
sb
veterán
válasz
TTomax #15666 üzenetére
Black-core alulfeszelni akart.
Aminek viszont lehet értelme, mert fogyasztást csökkent... főleg amellett lehet értelme, amit írtam: úgy tűnik, néha elég hülye idle feszeket kapnak a GTX-ek. Lásd nálam az 1.11V-os feszt. Miért ne venném le 150-200MHz mellett?Extra feszt adni én sem javasoltam neki. Ott egyrészt nyilván észen kell lenni, másrészt meg szinte semmit nem lehet vele nyerni tuningban. Inkább csak arra jó, hogy ha van egy viszonylag stabil, de nem atomstabil órajeled (pl. Furmark bírja 5-10 percig, de utána kilép), akkor +1-2 század volttal stabilizálni lehet. Az még alig jelent valamit melegedésben, de nem kell visszavenni egy nagy lépcsővel (40-60MHz) a shader clockot.
-
Bluegene
addikt
válasz
TTomax #15269 üzenetére
gtx 260 1 fps
4890 25fpsmind1 van ilyen is, lényeg ha kijönnek az atit kedvelő és DX10.1-et kedvelő legújabb játékok elképzelhető h nem egyértelműen a gt200 a leggyorsabb chip, hawx-ba porig van pl alázva, sőt a 4870X2 ha nem is egyértelműen de vissza fogja venni a trónt a GTX 295-től az újabb játékokban mert atira írodnak, de lehetséges a 4890X2 is sztem
kérek mindenkit csak a véleményemet írtam, remélem itt mindenki gentleman
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #15269 üzenetére
Köszi!
Naja, végre sikerült egy normális 4870-et kiadniuk...
Amúgy ezek még elsőszériás kareszok, ráadásul ebből lesz OC verzió is, elvileg azt ígérik, hogy jó arányban fognak tudni 950, akár 1000 felett is menni... Az enyém sima mezei 4890... És alapfeszen megy 910-et... Feszelni meg nem akarom, de biztos lenne még benne pici... De nem is baj, alapon is baromi hangos, én levittem 800-ra az órajelét, és 1,312V-ról 1,2V-ra a feszt és így már a hangja is egész barátságos...
Bár amúgy nem vészes a jelenség, de érzékelhető... Rövid ideig tart, és hamar észhez tér... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TTomax #15193 üzenetére
Felraktam én is, eddig ok. Warmongert néztem csak, ott szépen muzsikál.
mod:
Ebbe már úgy van beleintegrálva az PhysX driver, hogy nem is dobott külön ablakot az install közben. Elsőre meglepődtem, mert eddig nem így volt. PhysX drivert is leszedtem de tuti benne van mert a PhysX-es játék nem sírt a driver miatt.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
TTomax #15193 üzenetére
Ez nekem is eszembe juthatott volna.
Így már föltelepült, viszont ez a következő meglepi:
Hiába megyek a riva mappájának tulajdonság lapjára és hiába szedem ki az írásvédettséget, alkalmazásra klikkelés után ha újra megnézem megint írásvédett a mappa.
Sehol sem engedi megszüntetni az írásvédettséget ez a mocsok vista pedig rendszergazda vagyok. Maga a rivatuner64.sys nem írásvédett. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TTomax #14878 üzenetére
Nem kötekedés képpen mondtam csak a véleményem.
Nálunk marhára én fizetek ki minden egyes kW-ot azért nálam számít a fogyasztás és főleg nem szeretek számomra értelmetlen dolgokra feleslegesen erőforrásokat áldozni.
Érted ennyi erővel egész este körözhetnék a háztömb körül - céges kocsi, benzint sem én fizetem rgo nem kerül egy fillérembe sem kvázi - mert ha már van had menjen. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TTomax #14873 üzenetére
Akkor a helyedben mellőzném a folding-ot. Fogy az áram, feleslegesen nyúzod a karit... Meg amúgy sem egy GTX-et használnék fűtésre.
Sztem ennek amúgy is kb annyi értelme van, mint tűt a szénakazalban keresni.
mod:
HSM: Üdv a klubban!
Úgy látszik egyre többen igazolnak át az RV770 topikból.
-
Bluegene
addikt
válasz
TTomax #14666 üzenetére
lehet majd venni RV870-et aranyáron... mint ahogy 8800Ultrát is lehetett. nem hinném, a 88ultra azért volt drága mert drága volt legyártani és magas volt a selejtarány, szerintem normális elérhető áron fogják adni az rv870-et mert akkor több fogy és ez megéri nekik
inkább eladnak 20 millió RV870-et amin nyenek 50 dollárt, mint 5 milliót amin nyernek 200 dollárt(ráadásul piacot is nyernek az nvidiával szembe)
szal nem hinném h drága lesz, max az X2-es
-
schwartz
addikt
válasz
TTomax #14638 üzenetére
Megneztem egy kicsit az arakat a ph-s aproban. Ott kb. igy all a dolog:
HD4870-512Mb/ 45k
HD4870-1Gb/ 55-60k
GTX260-216SP/ 60-65kArukhoz kepest csak a HD4870-1Gb-t tartom rossz vetelnek. ATI kartyaknal nincs memory leak bug, kisebb felbontasban gyakorlatilag semmi elonye a + 512Mb ramnak.
-
-
válasz
TTomax #14623 üzenetére
Igaziból nincs gondom a hőfokokkal, csak mondom ha lesz egyszer plexi oldal (mert szvsz jól néz ki ez a konfig
), akkor a ventit is előrébb teszem majd, bár friss levegő így is jut be bőven, nemtom mennyit számítana ez celsiusokban.
Jó dolog ez a folding, egyszer már hallottam erről a szétszórásról, de nem igazán tudtam konkrétumokat.
Valójában hogy megy ez? Feltelepíted a klienst és mikor elindítod, akkor maxon megy a gép? Amikor leállítod, akkor meg olyan mintha fent se lenne? A netet mennyire foglalja? -
XoZ
aktív tag
válasz
TTomax #14585 üzenetére
Német nyelvű teszt az Accelero XTREME GTX 280 hűtőről: [link]. 55 nm-es GTX260-on tesztelték, a VRM hőmérsékletek is jónak tűnnek, de számomra nem derült ki, hogy milyen szoftverrel készült a terheléses teszt. A VRM részen egyébként nem az Accelerohoz mellékelt bordát használták, hanem a Scythe bordakészletéből származó darabokat (a gyári VRM borda nem kompatibilis az 55 nm-es GTX260-nal).
-
Henk
veterán
válasz
TTomax #14583 üzenetére
Itt van az AC-nek a hűtője a gt200 szériára.Biztos,hogy a gpu-t nagyon jól hűti,de nézd meg a kiegészítők között azt a felhajtogatott szélű vrm bordát,1mm vastag alu lemez.Ez megint mire lesz elég?
Pedig gondolkodtam ilyen hűtőn mert a 285-re egyelőre csak ez van.(lég) -
Henk
veterán
válasz
TTomax #14562 üzenetére
Na itt vannak a képek.Ez volt az eredeti ötlet.Ez arra volt jó,hogy a gpu idle a 47 fokról 39-re csökkent,illetve nem volt semmi hangja mert egy s-flex volt rajt 600rpm-re szabályozva.Terhelve olyan 70-72 fokig melegedett a gpu,de a venti maradt 600rpm-en tehát hangja nem volt továbbra sem.Ez volt a legfőbb szempont azért vettem ezt a hűtőt.Viszont ezzel a megoldással a vrm hőfok 90-100 fok is volt,sőt lehet több is mert eleinte ezt nem figyeltem.Utána találtam ki,hogy teszek egymás mellé 2db s-flex-et.Ezzel a vrm minimálisan javult viszont a gpu romlott pár fokot,tehát ez sem volt túl jó megoldás.Utána jött az ötlet,hogy csinálni kéne a vrm-re egy komolyabb bordát ami vastagabb és nagyobb a hőleadó felület.Aztán ezt elvetettem mert a vrm körüli kondik és egyéb alkatrész magasabban voltak mint a hűtendő dogok így ezt itthon nem tudtam volna kivitelezni.Így maradt ez a verzió,tettem egy 8-as ventit közvetlenül a bordára,pesze ez is leszabályozva mert a halkságának megkellett maradni.Ezzel elértem,hogy 80 fok környékére melegedett "csak",de mindezt játékok alatt.Fánkkal így is elérte a 100 fokot 5 perc alatt,ha hagytam volna tovább biztos,hogy még feljebb is ment volna.
-
Henk
veterán
válasz
TTomax #14562 üzenetére
Nekem gtx260-on volt.Amúgy próbáltam 2db 12-es ventivel is,de úgy gyengébben szerepelt,aztán találtam ki,hogy csak a vrm bordára teszek egy 8-ast.Holnap rakok fel képeket róla.
Valty: hát a 03 gtx-nél kb 3-4 hónap volt a bejelentés és a magyarországi megjelenés között eltelt idő.Már amerikásból akartam hozatni.Le is egyeztettem és pont aznap szóltak vissza a boltból,hogy másnaptól rendelhető náluk.Persze a rendeléstől még 1,5 hetet vártam a megérkezéséig. -
Blacki
tag
válasz
TTomax #14565 üzenetére
Nem épp ez az Szűz Vista, még semmi sem volt fenn semmi driver , csak a kártyát raktam fel amit a hívatalos WHQL vagy mitomén Nvidia oldalról szedtem le. Restart és GAHHHHHHHHHHHHHHHH Beszart , gyárival nem teszi , ha vista szed le mitomén honnan drivert nem teszi CSAK EZ a 182.8 XAAAR Driver xarya össze magát ,,
-
bim
veterán
válasz
TTomax #14499 üzenetére
És mit kezdesz a vrm-el? 2 pillanat alatt 100+ fokos lenne és feketeség...
az a baj hogy a 280-on szétszórták rendesen és nem egy vonalban vannak hogy lehessen rá valamit tenni ami normálisan hűti.nézd meg larát a fullcover blokkal 70 fok környékén van a vrm. szerinted neked mennyi lenne? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TTomax #14463 üzenetére
Nem szívtam mellre ne aggódj.
Kell a visszacsatolás érted, nekem fel sem tűnt hogy elbaltáztam a 3DMák táblát pl.
Most rájöttem a turpisságra banyek! A GTX260-am ventije gyárilag állandó 40%-ra van belőve, tehát húzva is 3D-ben végig 40%-on pörgött. Ok csendes, de ez így nyárra necces lesz. Szóval 60-70%, akkor még nem is repül el a gép és rendben lesz olyan 60-70fok körül kb.
Emlékszem a GTS-em anno 92% ventifordulattal 86fokos volt Crysis alatt. No igen a gyári hűtés + Voltmod + OC, nem a hűvösség szentháromsága...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TTomax #14423 üzenetére
Látom, hogy nem vagy elájulva a dologtól, de itt lényegében nem is annyira a versenyről szól a dolog (és ezt mindjárt be is írom a cikkbe), hanem volt egy HD4850-em, lecseréltem egy GTX260-ra és megnéztem mennyivel lett gyorsabb a rendszerem. Ezt pár embernek nehezére esik felfogni... De úgy látszik nem fogalmaztam elég egyértelműen.
A táblát tényleg elírtam, ez nem sokára javítom.
GPU Caps: Tesztkonfig résznél ott van minden pontos adat (900x900).
Ahogy tesztekből láttam, kb ekkora volt a különbség, de ezen is csiszoltam most, hogy több tesztet is megnéztem.
Igen a HD4870 alatt marad de én akkor is sokkalom, téged ezek szerint nem zavar ha a gpu-d 80fok körül megy terhelve de azért annyira nem megnyugtató számomra. Szóval majd kicsit feltekerem a ventijét és akkor ok lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest