- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Egyébként a 192-estől sem kell megijedni, alig lassabb, mint a 216-os.
Hetek óta hirdetek egy 192-est, de a kutyának sem kell.
Lehet én is a 216-ost adom el és megtartom a 192-est a maga -5% teljesítményhátrányával. -
sb
veterán
válasz
Beowulf_78 #15703 üzenetére
Ja, én leírtam, hogy mit hova és hogyan állítson úgy, hogy működjön. Nekem is működik.
Te meg mit is írtál le?? Ja hogy semmit...Jézusom... lol ez az egész fórum.
Legalábbis ezek az érv nélküli megmondóemberek. Kíváncsi vagyok mi jönne ki, ha összeszámolnánk, hogy én hány tényszerű dolgot írtam le és ti hányat. Valamint hány olyat, amiben csak engem fikáztok, hogy de nagyot segítettem.Néha nálam is van, hogy win alatt lowpower 3D-ben marad nem gangol vissza 2D módra egyből ha gémelés után netezek.
Az úgy a jó! gyártó tudja mi jó neked és a kártyának! -
sb
veterán
válasz
TTomax #15699 üzenetére
Már bocs, de neked nagyon nehéz a felfogásod...
Még egyszer, utoljára:Fel nem foghatom mit nem lehet megérteni azon,hogy a 2D-s feszt nem buzeráljuk,ehhez semmi köze nincs a GPU bizonyos lekapcsolt részeinek
Most akkor van köze a lekapcsolásnak vagy nincs köze a feszhez? Fél oldallal ezelőtt még arról beszéltél, hogy instabil lehet alacsonyabb feszen a lekapcsolás miatt. Kicsit ellentmondásokba keveredtél, nem érzed?
Meg egyáltalán, az alapelved nem értem, hogy a "2D fesz szent és sérthetetlen" Ezt úgy nyomatod itt egy hsz-en belül 5x, mintha axióma lenne. Én írtam érveket, hogy miért nem az szerintem, és be is bizonyítottam. Írtam, hogy Furmark stabil a kártya 0.96V-on. Akkor te miért mondod azt, hogy nem stabil? Nincs egyetlen érved sem, csak kijelented, hogy nem stabil. Eddig legalább volt egy érved: az, hogy a gpu bizonyos részeinek le/fel kapcsolása összefüggésben lehet azzal, hogy mennyi feszt kell neki adni, de épp most jelentetted ki azt is, hogy még sincs köze hozzá, két külön téma. Tehát akkor terhelve teljesen stabil... és lekapcsolva bizonyos részeit is az marad.Ha ez olyan szuperül menne akkor a RivaTunerban lenne egy plussz csuszkád...azt sem értem miért nem lehet felfogni azon,hogy egy VGA tápellátó áramköre a fasorban sincs egy CPU-hoz képest,felépitésben mint működésben...
Mi a gond a vga fesz állítással? A gyártó a driveren/bioson keresztül vajon miért állítgatja ide-oda realtime (gyakorlatialg alkalmazásonként ide-oda válthat a kártya 2d-3d és terhelésfüggően) több (3-4) profil között is? Mert erre nem alkalmas a kártya, gpu és/vagy a tápellátó része? Megintcsak ellentmondás.
Azt sajnos nem tudom,hogy neked milyen GTX.ed van mert az adatlapodbol nem derül ki,de az én 280-am 3D-ben 1.18V-t kap amiha jol emlékszem idle 1.03V vagy 1.1V már nem emlékszem... de szembe nem jutna levenni a 2D-s fesz mondjuk 0.9V,mert szeretném ha nem fagyna le.
Még egyszer: Nálam furmark stabil a kártya 0.96V-on (ééés igen, ahogy logikusan gondolhatjuk, bizony nemcsak furmark alatt stabil, de egy winampra, számológépre, wordre vagy paintre sem fagy ki!
). Akkor miért, mitől, hogyan fagyna le?
Már megint csak hajtogatod érv nélkül a dolgot...Az alapfeszre visszatérve: Tehát szerinted ha a te GTX280-ad 1.03V-ot kap 2D-ben és 1.18-at 3D-ben akkor normális, hogy az én GTX260-am 1.11V-ot kap mindkettőben? De főleg a 2D-re gondolok persze...
Mi kellene ahhoz, hogy belássátok, itt valami hiba van... nem elég, hogy megegyezik a 2D és 3D fesz? Ha nagyobb lenne gyárilag a 2D fesz csak akkor hinnétek el, hogy ez így nem normális? Vagy akkor is tabu maradna a lentebb vétele? Egy logikus érvet mondj erre, könyörgöm...
A gyártó meg véletlen sem hülye,tudja nagyon jól mit gyárt,és ha lehetne akkor fogyasztást csökkentené ahol bírná,hiszen az egy jó reklám lenne... hogy mégsem tette annak bizonyára okai vannak....most éppen lepillantottam... a hozászolásod második felére...
Nem, a gyártó valóban nem hülye, csak mások az érdekei. Írtad, hogy a 10-20W nem számít. Hát bizony nem... a gyártónak még kevésbé, mint nekünk. Annyit főleg nem számít neki, hogy 10-20W spórolás (és annak reklámértéke) miatt esetleg 5x annyit költsön a fejlesztésre/tesztelésre, hogy azt megspórolja a kártyán. Szóval nem hülye a gyártó, de nem a te érdeked nézi - azt csak addig, amíg az ő érdeke is. Ezt kéne belátni.
Ugye azt még észre sem vetted,hogy a feszállitás a Rivában a "Power User" fülön van,ami regbuherával jár és automatikusan indul a winnel???
A kedvetekért belinkeltem az egész leírást, amiből látszik, hogy parancssoros feszállításról van szó. De írtam ezt még rögtön a második hozzászólásomban is. Szóval ha te külön nem rakod be startup-ba vagy valahova auto futásra akkor az életben nem indul el a Winnel. Azt hiszem megint nem én tévedtem.
Ne haragudj tényleg ne irj többet,mert azon nem lehet mit vitatni,hogy 2D-ben nem buzerálunk feszt egy VGA-n...
Na erre a nagy megállapításra vártam volna napok óta egyetlen épkézláb érvet, de most 3 nap után elég jól kiderült ebből a hozzászólásból, hogy nincs ilyen. Azért ne buzeráljuk "mertcsak!"
Továbbá azt sem értem ,hogy mire jó rizikozni egy 2D feszt és órajelet amikor a gyárihoz fogyasztáshoz képest lehet nyerni mondjuk 15-20W-t (szerintem sokat is irtam),viszont ezzel bizonytolanná tehetsz egy olyan müködést amiben a legtöbbet fut... 2D...
a GT200-ban nagyon jól megy a powerplay user help nélkül is...
Nem értem azt sem, hogy mivel veszélyesebb a 2D feszt csökkenteni (jujj, lefagy), mint a 3D-t növelni.... vagy relatíve csökkenteni a 3D-t az órajelhez képest... amit közkedveltebb nevén tuningnak hívunk: Itt ugye nem a 3D feszt csökkented közvetlenül, hanem az órajelet növeled. A hatás ugyanaz: a fesz lecsökken az órajelhez viszonyítva. Az is instabilitást szokott okozni, ha nem csinálod ésszel, a fesz emelés meg aztán végképp veszélyes, haza is vághatod. De hogy a 2D órajel mellett csökkentés milyen extra veszélyt hordoz magában ezekhez képest, az nem derült ki...
"Amiben a legtöbbet fut..." Miért, és ha én mindig csak játszok a géppel? Ez is milyen érv...Na de hogy valami újat is írjak, ebben részben egyetértek: Tehát ha jól megy a powerplay és normális a gyári fesz akkor nincs értelme buzerálni 10-20W miatt. Csakhogy leírtam már ezt is 27-szer, de mindig elsiklotok felette, hogy:
1. Nem működik jól a powerplay. Bugos 1 monitorral (és ezt nem csak én állítom, sok GXT tulaj írja, hogy nem kapcsol vissza 2D-be az esetek jó részében), 2 monitorral pedig nem bugos, hanem egyszerűen nem is működik. Ennyi.
2. Nincs jól beállítva minden kártyánál a 2D fesz, lásd az én példámat, ahol megegyezik a 3D fesszel...
3. Én sem mondtam mást Black-core-nak, mint hogy nézze meg milyen feszt kap, működik-e a powerplay magától és ha túl sok/nem működik akkor kezdje el állítgatni Ezzel kezdtem az egészet! Hogy leírtam a tapasztalataimat: mikor nem működik az auto állítás és hogy egyes kártyáknál magas lehet alapból a fesz (másoknál meg gyárilag alacsony - ezt is írtam)De egyébként nem is az a vita lényege, hogy van-e értelme 10-20W-ért állítgatni. Szerinted nincs, szerintem sincs (ismétlem: én azért állítom magamnál, mert nálam nem megy a powerplay sem - szóval én jóval többet nyerek vele, mint 10W)... de Black-core szerint meg lehet, hogy van... és akkor? Hadd csinálja, ha neki ez is fontos. A lényegi probléma amin felhúztam magam, az az elvi lehetőség kérdése, miszerint a 2D feszhez nem is lehet hozzányúlni... mert bár...
1. elvi síkon semmilyen logikai akadályt nem tudtatok írni
2. gyakorlatilag is itt a példa: egy teljesen stabil, működő a kártya
... de azért mégse tegyük, mert nagyon veszélyes.ps: Még egy adalék: Mikor először próbáltam beállítani akkor 0.8V-ra vettem le próbaképp, ott lefagyott terhelésre, az kevés neki. Újraindítottam - sima úgy, mert nincs auto indítás, bios átírás, stb... fentebb nyomtam 0.96-ra, jött a teszt, stabil volt és azóta is az.
Semmiben nem különbözött bármilyen másik tuning, órajel/fesz állítási eljárástól. -
sb
veterán
válasz
TTomax #15697 üzenetére
De ez szerinted ész érv, hogy a gyártó szerint nem stabil?
Épp arról ebszélek, hogy a gyártó le se szar ilyen szempontból se téged se engem.
Nem érdekli, neki a legegyszerűbb megoldás az érdeke. Te meg bekajálod úgy, hogy azt hiszed neked csinált jót.Még egyszer felteszem a kérdést, hátha valós érvet is kapok:
Tehát ha adott egy kártya, amit a gyártó úgy ad ki, hogy szerinte 1.11V-on stabil 576mhz-en (megjegyzem, 712-őn is stabil 1 századdal alacsonyabb feszen is) és 1.11V-on stabil 200mhz-en is akkor:
a, A gyártó bölcs, okos volt és jó döntést hozott
b, A gyártó hülye és ezt elcseszte... nem figyelt eléggé... te meg azt hitted, hogy csak neked akartak jót és a legjobbat kaptad, mert hát a reklámok is ezt mondják.Szerinted melyik a logikus, megmagyarázható?
Továbbá mi van a lekapcsolt részekkel? Az szerinted logikus hogy bármilyen ilyen művelethez (lekapcsolás/visszakapcsolás) több fesz kell a gpu-nak, mint ha minden része aktív? Erről linkelj nekem légyszi "szakirodalmat". Nyilván meg lehetne csinálni így is egy chipet, de annyira illogikus és erőltetett, hogy az már fáj.
2D-ben mitől nincs kép? Nem kell 0.5V-ra levenni a feszt... 1V körüli értékről beszéltem végig, ami teljesen jó. Meg milyen F8? Ha Rivatunerrel állítasz feszt Win alatt az szerinted újraindításkor is érvényes lesz a kártya biosból? ...újabb példa arra, hogy azt sem tudod miről írsz.
Nah, tényleg nem írok többet, mert kezd lefárasztani a téma.
Inkább örülök, hogy akkora mákom van, hogy furmark stabil a kártyám 712-őn 1.10V-on... meg 150Mhz-en 0.96V-on is ugyanúgy. De azért kicsit izgulok, hogy ha a furmarkot kibírta akkor nem fog-e lefagyni ugyanezen beállítások mellett, ha esetleg lekapcsol valamit a gpu-n belül.Meg azon is, ha mégis lefagy a nagy semmittevésben akkor újraindításnál visszaáll-e az alap feszre.
-
sb
veterán
válasz
Beowulf_78 #15690 üzenetére
Azt sem értem, hogy miért nem segítettem?
Akkor vajon mit kezdtem el írogatni?
Black-core-nak írtam a tapasztalatom fesz, frekiállítás ügyben, mit érdemes megnézni, figyelni, állítani. Írtam a Rivatunert is...Azon nem nagyon tudok segíteni, hogy ti hülyeségnek véltétek és nem segítségnek.
De ha pontos leírás kell:DISCLAIMER: I TAKE NO RESPONSIBILITY FOR ANY DAMAGE THAT MAY HAPPEN IF YOU DO THIS!
1. Find the I2C bus of your card by running the following CLI commands:
RivaTuner.exe /ri0,70,1A
RivaTuner.exe /ri1,70,1A
RivaTuner.exe /ri2,70,1A
RivaTuner.exe /ri3,70,1A
Three of these four commands will return "invalid" take note of the one that doesn't (for me it was /ri3,70,1A)
This will find the I2C bus (highlighted in red in my example)
2. Get your voltage register values
Using the I2C bus number found above, (0-3, highlighted in red) run the following CLI commands, replacing "#" with the I2C bus number.
RivaTuner.exe /ri#,70,15
RivaTuner.exe /ri#,70,16
RivaTuner.exe /ri#,70,17
RivaTuner.exe /ri#,70,18
Take note of the return value for each.
3. Convert voltage register values to actual voltage
For each of the values returned in step 2 do the following:
A. Convert the value to decimal format (the returned values are in hexidecimal)
B. Calulate actual voltage by the formula: voltage = (VID * 0.0125) + 0.45
C. Compare the 4 resulting actual voltages to the voltage reported in 3D mode in Rivatuner hardware monitoring.
D. The closest value should be your 3D voltage (ex: for me Rivatuner showed 1.13v, I got 1.250v
E. Take note of the register that is associated with that value. (highlighted in red in step 2)
4. Calculating the voltage to use
A. Decide what voltage you want to set.
B. Find the VID for that voltage using the formula VID = (voltage - 0.450) / 0.0125
C. Convert the VID to hexadecimal
5. Setting a new voltage
You can set the voltage by writing the new VID in hexadecimal form to the register.
A. Run the CLI command: (replace # with IC2 bus number, and VID with the VID in hexadecimal form)
RivaTuner.exe /wi#,70,17,VID
The new voltage should now be set!
Linkelt kép
Example: GTX 260, desired voltage = 1.2v
1. All the commands return "invalid" except RivaTuner.exe /ri3,70,1A which returns "0A"
2. I get the following values:
RivaTuner.exe /ri3,70,15 returns 3B
RivaTuner.exe /ri3,70,16 returns 31
RivaTuner.exe /ri3,70,17 returns 36
RivaTuner.exe /ri3,70,18 returns 2F
3. Calculating the voltages of each:
Hex: Decimal: Voltage:
3B......59......1.1875v
31......49......1.0625v
36......54......1.1250v
2F......47......1.0375v
Rivatuner was reporting 1.13v in 3D mode so the third one is my 3D voltage register.
4. I wanted 1.2v so:
VID = (1.2 . 0.45) / 0.0125 = 60
60 = 3C in hexadecimal
5. I set the new voltage by running:
RivaTuner.exe" /wi3,70,17,3CNálam pl. így néz ki:
0.96V: "c:\Program Files\System\RivaTuner v2.11\RivaTuner.exe" /wi3,70,16,29
1.10V: "c:\Program Files\System\RivaTuner v2.11\RivaTuner.exe" /wi3,70,16,34A kiemelt érték lehet más más kártyákon. Nálam a 16-os a 3D mód. Ha jól emlékszem akkor a 192p-s kártyán a 17-es volt a 3D mód. A fent leírtak szerint egyszerűen megállapítható.
-
sb
veterán
válasz
Beowulf_78 #15690 üzenetére
Ja, ok.
Úgy látom ide csak akkor lehet írni, ha már 15 éve a GTX-ekről írogatok...
Viszont akkor hülyeségeket is...Nyomassatok neki hasonló, műszakilag megalapozott válaszokat, hogy "iszonyú veszélyes az alacsony fesz" és minden rendben lesz.
Szerintem én normális hangnemet ütöttem meg, leírtam 5x kb. a véleményem, de elkezdtetek kötekedni és hülye érvekkel előállni, pedig tisztán és világosan leírtam, hogy miért teszem és írom azt amit:
1. szar a driveres 2D/3D állítás, kb. 60%-ban vált csak vissza (legalábbis 1 monitornál)
2. több monitornál végképp szar. soha nem vált vissza 3D-ből
3. nálam szar - illetve illogikus - a gyárilag azonosra belőtt - extra magas - 2D-3D feszem is. szóval még ha az 1-2. pontban leírtak ellenére működne is a visszaváltás akkor is feleslegesen magas feszt kap. (712-őn terhelve atomstabil 1.10V-on! 150-200-on kell neki 1.11V?)
4. visszavett fesszel és órajellel atomstabil a gpu-m. terhelve is, de szerintetek h aidleben jár és esetleg lekapcsol még ezt+azt akkor nem lesz az.
5. annyit írtam, hogy érdemes megnéznie 2D a feszt, hátha sok... és csak akkor foglalkozni vele. nem írtam, hogy azonnal vegye vissza.
6. tuningra meg írtam, hogy ne is nagyon emelje mert nem éri meg, semmit nem nyer veleEzek érvek. Ti meg annyit írtatok, hogy "életveszélyes"... "mert csak"
Ezen kéne elgondolkodni...
Én meg akkor végeztem itt asszem. -
sb
veterán
válasz
TTomax #15677 üzenetére
Légy szíves néhány valami konkrét érvet is akkor leírni, hogy mitől olyan borzasztó veszélyes a feszt levenni ha a gpu lekapcsol bizonyos részeket.
Az alaphelyzetet vázolom:
Adott egy 3D órajel és egy fesz, amin stabil a GPU 3D módban....
És adott egy kisebb órajel, ami kisebb fesz mellett is stabil... mondjuk úgy, hogy nem kapcsolt le semmi a GPU-ban. (Mondjuk vedd le 3D módban 200mhz-re, amikor nincs lekapcsolva egy része sem és csökkentsd a feszt.)Tehát ha a fentiek stabilak, akkor ha még emellé lekapcsol a GPU fele akkor már nem lesz stabil az adott feszen.
A letöltőgéppel meg nem tudom mit akartok. Nem letöltőgépről van szó, hanem egy általános használatú PC-ről... nagyrészt másra van használva, nem játékra. Vagy ti 90%-ban játszotok? Mondtam már a kulcsszót: energiatakarékosság és környezettudatosság. Ha egy Ft-ot nem spórolnék rajta és hűvösebb sem lenne, de tudnám, hogy kevesebbet terhelek vele valamit (környezetet?) akkor is visszavenném. A gyártók pedig nem azért lövik be a kártyákat úgy, ahogy, mert annyira mérnöki alapon kidolgoznák, hogy a mi a legjobb, hanem mert le se sz*rják az egészet. Jó példa az ati féle állandó ramfreki is. Tökéletesen felesleges, csak egyszerűbb volt nem foglalkozni vele.
Ja és még egy, amit megmagyarázhatnátok - de valami tudományos alapon.
Vajon az én GTX-em 2D és 3D fesze miért ugyanaz az 1.11V? Ez is azért van, mert máshogy életképtelen lenne? -
sb
veterán
Akkor lehet, hogy rosszul mérhet. legalábbis, ha érzésre is van különbség akkor az lenne a logikus, hogy a mért értéken is látszódjon.
Beowulf_78
Nem arról a pár MHz-ről van szó, de már elég egyértelműen le lett írva, nem tudom mit nem értetek rajta:1. A gyártó állíthat be idióta feszeket és órajeleket idle állapotra. Miért ne javítsunk rajta kézzel, ha egyszerűen megtehető. És itt most nem arról van szó, hogy a 200MHz-et leveszi 150-re. Vagy hogy egy másik példát is mondjak: a HD4870-90 nem veszi vissza a memória órajelét. Folyamatos 3800-4200mhz (ki mennyire húzza).... ha visszaveszik tudod mennyit jelent fogyasztásban? 30-50W! Egy átlagos kártya fogyasztása magában.
2. Lehet olyan is, hogy nem működik megfelelően a 2D/3D váltás. Pl. nálam sem. A gyári 2D-vel semmi bajom nem lenne: 200/400/100... de pl nekem sokszor csak low 3D-ig vált vissza, ami már 400/800/xxx.... minek?
3. Black-core feszt akart visszavenni. Ez is jogos lehet, itt is csinálhat hülyeséget a gyártó: pl mint említettem nálam a GTX 2D-ben is ugyanannyit kap, mint 3D-ben... ráadásul magasabbat, mint más kártyája 3D-ben.
1.11V... mikor most kézzel levéve 0.96-on is elszaladgál.
Ja és kérdezed az okot: Te tudsz rá okot mondani, hogy miért ne fogyasszon és fűtsön kevesebbet idle-ben - amiben az esetek 80%-ában megy a kártya? vagy te mindkét tulajdonságot pozitívnak értékeled? És spec örülök annak, ha kevésbé fűti a szobát nyáron a 30 fokban, kevésbé fűti a többi hw-t a gépen belül... és annak is ha kevesebbet eszik, kevesebb a számla. Környezettudatosság. Van ilyen is.
Természetesen vigyázni kell az állítgatásokkal, de mitől menne tönkre a kártya, ha nem rak rá extra nagy feszt? Azért, mert alacsonyabb órajelen visszaveszi? Érdekes lenne...
-
sb
veterán
válasz
Black-core #15669 üzenetére
Valahol a power user beállítások között lehet állítani a határt, hogy meddig engedje.
Olyan nagyon sokat egyébként nem számít pár mhz. Alapból a 2D mód nem 200/400/100 nálad? Annyinak kéne lenni és abból már nem érdemes levenni, inkább csak mellé a feszt.Egyébként én más miatt állítottam be kézzel. Én két kijelzőt használok és ilyenkor bugos az automatikus órajel állítás (egy kijelzőnél is hibás, de ott kevesebbszer). Szóval nekem mindig 3D módban megy a kártya magától, ezért csináltam olyan profilokat, amik a 3D módban állítják át az órajelet és feszt kisebbre (és nem valódi módváltás következik be), ha épp nem játszom.
Biost flashelni egyébként dosból próbálj meg. Biztosabb, mint win alatt.
-
sb
veterán
válasz
TTomax #15666 üzenetére
Black-core alulfeszelni akart.
Aminek viszont lehet értelme, mert fogyasztást csökkent... főleg amellett lehet értelme, amit írtam: úgy tűnik, néha elég hülye idle feszeket kapnak a GTX-ek. Lásd nálam az 1.11V-os feszt. Miért ne venném le 150-200MHz mellett?Extra feszt adni én sem javasoltam neki. Ott egyrészt nyilván észen kell lenni, másrészt meg szinte semmit nem lehet vele nyerni tuningban. Inkább csak arra jó, hogy ha van egy viszonylag stabil, de nem atomstabil órajeled (pl. Furmark bírja 5-10 percig, de utána kilép), akkor +1-2 század volttal stabilizálni lehet. Az még alig jelent valamit melegedésben, de nem kell visszavenni egy nagy lépcsővel (40-60MHz) a shader clockot.
-
sb
veterán
Ez elég érdekes. Pedig a 40 és 70% között nagyon nagy különbség van légmozgatásban.
Black-core
Rivatunerrel tudsz feszt állítani, igaz csak parancssorból, ha jól tudom. (Én onnan állítom).
Azt nem tudom mennyi különbség van fogyasztásban, de valószínű, hogy van, mert a hőfokokon nagyon látszik. Most 150/300mhz-es gpu-t állítottam be idle-re 0.96V-tal. Látványosan jobban hűl vissza így, mint 1.10V-on.Egyébként már csak azért is érdemes ránézni a feszekre, mert eddig két kártyából nekem kétféle volt. A 192sp-s Zotacnál idle alapfesz 1.06V, 3D 1.13V. A 216-osnál idel 1.11 és 3D: 1.11V.
Ráadásul HSM írta, hogy az ő 216-os Asusa pedig 3D-ben is 1.06-ot kapott (Ment is neki a tuning rendesen és mellette jóval hűvösebb volt, mint az enyém.)Most nálam a 216-os idle 150/300/120 0.96V és 3D: 712/1458/1260 1.10V-ra van állítva.
(A 192-es hasonló órajeleken egyébként 1.15V-on volt stabil, de mégis hűvösebb volt kicsit.)zed1983
A Zotac Synergy Edition elvileg már az "új refnyákos" (kék) GTX260 lenne: megnyirbált érzékelőkkel, olcsósított nyákon, hátlap hűtés nélkül. FDR jelzéssel, ez lenne: kép1, kép2
De valójában a régi, nem butított nyákos/hűtésű kártyák voltak a dobozban (legalábbis a 2-3 héttel ezelőtti szállítmányban), FDR jelöléssel, de FSP típussal: kép1, kép2Az, hogy 192 vagy 216sp-s, már szerencse kérdése... de ha csak az érdekelt, hogy mennyiben tér el a referenciától, akkor azzal nem lesz gond, és szvsz olyan árakon bármelyik megéri ezekből.
-
sb
veterán
És még én keverek...
Talán ha ennyit visszaolvastál, akkor olvasd el, hogy mi volt az első kérdés, vagyis a kiinduló téma. Segítek: Black-core megkérdezte érdemes-e 260-ról 280-ra váltania.
Akkor most gondold át légy szíves, hogy ő 10 percig stabil benchmark tuningra gondolt-e vagy "24/7" stabilra, mikor azt kérdezte, hogy érdemes-e 20-25k-t ráfizetni.
Ha esetleg te magad nem tudod eldönteni akkor nyugodtan kérdezd meg mire gondolt:1. Lesz-e haszna napi (stabil, több órás játékot jelent) használatban a ráköltött 20-25k-nak
2. Lesz-e +20-25k-val kicsit több 3dmark pontszáma.Szerintem k*rvára egyértelmű hogy stabil tuningról van/volt szó.
Részemről itt lezárva... -
sb
veterán
válasz
Laraxior #15451 üzenetére
Nem én kérdeztem.
Én csak válaszoltam arra a kérdésre, hogy "megéri-e 260-ról 280-ra váltani"
Leírtam puszta tényként, hogy 15-25% lehet vele nyerni felbontásfüggően (meg attól függően, hogy 192 vagy 216-os a 260) - tuninggal együtt is, mert kb. ugyanúgy lehet a két kártyát tuningolni. Szerintem nem mondtam hülyeséget, de cáfolj meg ha így van.Erre jött Lauda a nem stabil, benchmarkos extra tuningjaival, mint "érv", te meg most egy kifogott példánnyal, vízzel vagy akármivel...
De ezt is megcáfolhatod, én a neten szétnézve nem emlékszem tömegesen 1566-on futó 280-akra...Szóval szerintem 1 mondatban elintéztem azt, amin ti itt most egy oldal óta vitatkoztok.
-
sb
veterán
válasz
Laraxior #15449 üzenetére
Vmod nélkül van ez
Akkor meg nagyon kifogtad és méginkább kár erre alapozva ajánlgatni a többieknek.
kérdésedre: ha 1920ban gamelsz akkor megéri váltani, ha az alatt akkor nem
Szerintem akkor sem "megéri", mert a különbség ott sem lesz 20, esetleg 25%-nál több... és az árkülönbség az tuti nagyobb ennél. Inkább azt mondanám, hogy ott már jobban megéri... illetve, hogy abban a felbontásban már kevés a 260, ott már szükség van a +20%-ra is, hiába kerül relatíve többe.
szerk: Egyébként itt van még nekem is a polcon a vmoddolt 800mhz-en futó 4850-em. Én is mondhatnám ilyen alapon, hogy nehogy valaki 2x annyiba kerülő kártyákat vegyen már...
-
sb
veterán
Szerintem evidens, hogy stabil működésről beszéltünk, hisz a kiinduló kérdés az volt, hogy megéri-e 260-ról váltani 280-ra.
Nyilván ilyen esetben a konstans (stabil) használati értékről beszéltünk. Szerintem 10 percig, egy benchmarkra elég stabil beállításnál fel sem merül az a kérdés, hogy "mennyi pénzt ér meg" a váltás. ;)
-
sb
veterán
válasz
whited #15434 üzenetére
Így van, még a 10% se nagyon van meg.
Most próbáltam egy 192-est és 216-ost.
Vantage pontszám azonos tuning mellett 10300 vs 10900. Nincs +6%.Ráadásul a 216-os, bár jóval kisebb feszen hajtom (1.10V vs 1.15V) jobban melegszik.
Lauda:
Legalább ennyire lehet húzni a 280-at is. Itt a 3dmark06-os órajeleim: http://images.netbag.hu/20090221/19170071784.jpgAhogy néztem ilyen tuning közel sem általános. Mindkettőnél olyan 1404-1458 shaderrel lehet számolni átlagosan. Amit én láttam abból kiindulva a 280-asnál inkább az előbbi, 260-asnál az utóbbi lehet meg.
-
sb
veterán
válasz
Black-core #15399 üzenetére
Azért a 280-ast is lehet húzni... de valószínűleg nem ennyire, szóval tényleg inkább a +15% körül lenne reális ha mindkettő tuningolva van.
-
sb
veterán
válasz
Black-core #15393 üzenetére
Szerintem nem.
Felbontásfüggően 15-25%-kal gyorsabb a 280. És ezért 1.5-szeres ár.Akkor cserélj, ha mindenképp szükséged van a nagy felbontás miatt a plussz teljesítményre. (És ha nagy a felbontás, akkor több is lesz az előny, inkább 25%, mint 15)
-
sb
veterán
válasz
CooLM@$TeR #15292 üzenetére
Elég lesz a gyári.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi haladó szinten
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fujifilm X
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest