- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Ezért vettem én is 216-osat, nem azért mert annyival gyorsabb, csak kb eladhatatlanok a 192-esek.
Mitöbb a 192-esek álatlában jobban húzhatóak (lásd Zájec 192-es tuningeredményeit röhögve lekörözte a 216-osomat pl).
Ugyanígy nyírta ki a GTX280/285-öket az nV a 275-el. Alig gyorsabbbak, ezért alig lesz aki felárat fizetne érte.
-
Black-core
aktív tag
Én egyébként már írtam,hogy a melegedés miatt akarnám lejjebb venni a feszt,hogy a ventijét lebírjam húzni 25% ra, mert úgy tényleg nincs semmi hangja! Pontosan azért, mert hiába húzom le 2D ben az órajeleket minimura :150/300/80 mert a fesz ugyan ott marad és ha leveszem így 25% ra akkor kb 20 perc után felforr!! És ezért akartam ki próbálni,hogy lejjebb veszem a feszt és akkor már szinte biztos hogy bírná,mindegy hanyagolom.
sb nek köszi a segítségért ő legalább nem oltott hanem segíteni próbált
-
TTomax
félisten
Fel nem foghatom mit nem lehet megérteni azon,hogy a 2D-s feszt nem buzeráljuk,ehhez semmi köze nincs a GPU bizonyos lekapcsolt részeinek.
Ha ez olyan szuperül menne akkor a RivaTunerban lenne egy plussz csuszkád...azt sem értem miért nem lehet felfogni azon,hogy egy VGA tápellátó áramköre a fasorban sincs egy CPU-hoz képest,felépitésben mint működésben...
Továbbá azt sem értem ,hogy mire jó rizikozni egy 2D feszt és órajelet amikor a gyárihoz fogyasztáshoz képest lehet nyerni mondjuk 15-20W-t (szerintem sokat is irtam),viszont ezzel bizonytolanná tehetsz egy olyan müködést amiben a legtöbbet fut... 2D
Azt sajnos nem tudom,hogy neked milyen GTX.ed van mert az adatlapodbol nem derül ki,de az én 280-am 3D-ben 1.18V-t kap amiha jol emlékszem idle 1.03V vagy 1.1V már nem emlékszem... de szembe nem jutna levenni a 2D-s fesaz mondjuk 0.9V,mert szeretném ha nem fagyna le.
A gyártó meg véletlen sem hülye,tudja nagyon jól mit gyárt,és ha lehetne akkor fogyasztást csökkentené ahol bírná,hiszen az egy jó reklám lenne... hogy mégsem tette annak bizonyára okai vannak....most éppen lepillantottam... a hozászolásod második felére...Ha Rivatunerrel állítasz feszt Win alatt az szerinted újraindításkor is érvényes lesz a kártya biosból? ...újabb példa arra, hogy azt sem tudod miről írsz
Ugye azt még észre sem vetted,hogy a feszállitás a Rivában a "Power User" fülön van,ami regbuherával jár és automatikusan indul a winnel???
Ne haragudj tényleg ne irj többet,mert azon nem lehet mit vitatni,hogy 2D-ben nem buzerálunk feszt egy VGA-n... a GT200-ban nagyon jól megy a powerplay user help nélkül is...
-
TTomax
félisten
Légy szíves néhány valami konkrét érvet is akkor leírni, hogy mitől olyan borzasztó veszélyes a feszt levenni ha a gpu lekapcsol bizonyos részeket.
A pl "nem ad képet 2D-ben" az elég jó indok?
Tudom,lehet indítani F8-al ...ettől az meg igaz amit írtam,2D feszt nem ajánlatos buzerálni...
És nem a fele kapcsol le hanem bizonyos részek... ha gondolod linkelhetek szakirodalmat.Azon érdemes elgondolkodni,hogy a gyártó miért nem vette lejjebb a 2D feszt... talán szerinte nem stabil?(#15696) Black-core
létezik olyan router amire csak egy vinyot kell dugni...de egy Asus EEE is megteszi... például... na mindegy... -
schwartz
addikt
A gyártók pedig nem azért lövik be a kártyákat úgy, ahogy, mert annyira mérnöki alapon kidolgoznák, hogy a mi a legjobb, hanem mert le se sz*rják az egészet. Jó példa az ati féle állandó ramfreki is. Tökéletesen felesleges, csak egyszerűbb volt nem foglalkozni vele.
A DDR5 nem "dijazza" az alacsony orajelen valo mukodest. Ezrt olyan a powerplay a HD4870-en mint amilyen...
-
Beowulf_78
addikt
Részemről annyit szólnék a témához...ha ekkora spíler vagy, akkor beszéljétek meg pü-ben. Gondolom te többet tudsz segíteni neki mint mi, bár nem értem hol voltál akkor amikor felmerültek a problémái, és mi itt voltunk, te meg sehol.
Szóval a téma adott, 2D módban adj neki tanácsot hogy tudja viszavenni a feszt és az alap órajelnél kissebb Mhz beállítani. De ha kérhetnénk akkor pü-ben. Mert kritizálsz engem, TTomax-ot, de megoldást nem láttam hogy írtál volna. De az okoskodás az látom nagyon megy! -
Qru
MODERÁTOR
Én is ilyesmire gyanakodok. Riva szerint 4 fok a különbség a 40 és 70%-os ventifordulat között. Mind gpu mind vrm hőfokban. Viszont 40%-on a burkolat szinte éget (ott fogtam meg a karit ahol a dvi csati alatti levegőkiléptető rács van), 70%-on meg csak simán meleg. Ami érésem szerint több lehet mint 4 fokos különbség. De lehet nem leszek rest és megmérem lázmérővel.
-
TTomax
félisten
Az NV féle powerplay nem csak feszt meg órajelet vesz vissza hanem a GPU nem használt részeit is lekapcsolja.Ezért nagyon veszélyes a 2D-s értékeket buzerálni... amugy is egy aranyszabály,hogy ahhoz nem nagyon nyulunk,vagy ha mégis nem a 2D-s VCore-t csökkentjük ...legyen elég az amit az NV ad,ugye letöltőgépbe meg nem GTX-et rakunk...
-
Black-core
aktív tag
Ja de annyi alapból csak én a 3D néztem.
Igen 2D-ben már lelehet húzni 150/300/80-ra.
Hát nem tudom hogy csinálok-e bios cserét nem értek a Dos hoz sajna.Anyukám ennyit szívni csak mert lejjebb akarom húzni a feszt!!!!??Jól van akkor hagyom a témát bocs!Egyébként nem a villany számlával van gond hanem hogy hangos a ventije.És ha nem melegedik annyira márpedig netezés közbe miért melegedjen akkor lejjebb tudom venni a fordulatszámát és halkabb lesz.
-
-
Apám, Te aztán kevered itt a kártyákat rendesen.
Beidézem Neked, hogy ne kelljen keresni:
Black-core:
Ó Tényleg!
Szerintem még 20-25% se lenne mert meg van húzva,és "csak"1920x1080-at bír max a monitorom. Ehhez a linkelt kép: [link]Erre én: És akkor kezded el húzni a 280-at
Aztán ezt írod Black-core-nak: Azért a 280-ast is lehet húzni... de valószínűleg nem ennyire, szóval tényleg inkább a +15% körül lenne reális ha mindkettő tuningolva van.
Válaszom: Legalább ennyire lehet húzni a 280-at is. Itt a 3dmark06-os órajeleim: [link]
Erre a Te válaszod: Ahogy néztem ilyen tuning közel sem általános. Mindkettőnél olyan 1404-1458 shaderrel lehet számolni átlagosan. Amit én láttam abból kiindulva a 280-asnál inkább az előbbi, 260-asnál az utóbbi lehet meg.
Aztán írom Laranak, hogy ki beszél itt 24/7-ről.
A válaszod: Pl. én.
Légyszíves mutasd meg a beidézett párbeszédben, hol látsz Te itt utalást a 24/7-re?
Utána beírod a másik baromságod , hogy én jövök az instabil tuningos eredményekkel, mint érv. Elárulom neked, hogy az stabil eredmény, de 24/7-re léggel sok. Kicsit gondolkodhatnál, mielőtt ilyen dolgokat odavágsz az embernek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- A HMD visszalép az USA piacáról
- DUNE médialejátszók topicja
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Építő/felújító topik
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Haditechnika, harcászat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest