- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Fotók, videók mobillal
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MrLaszloMan
csendes tag
Szerintem sokat számít!Az enyém is nagyon melegedett de nekem a GPU és ezt csináltam vele undervolting.
Nekem bevált, igaz így a tuningot nem bírja de szerintem az alapórajelek is bőven elegek mindenhez.Ha + nem akkor már úgyis lesz újabb kari és arra fog mindenki váltani(aki + vesz egy gtx280-as karit az + fogja venni a következőt is).Veszteni nem vesztesz semmit próbáld +.
-
ImI87
őstag
Előbb egy helyen rosszat írtam, a VRM furmark alatt bizony eléri a 100 fokot.
Ez mennyire normális?
Nézne nekem v.ki GTX280-nal furmarkot, és közben azt, hogy a Rivatuner mit mond a VRM hőmérsékletre? (a 2.11 már látja az 5db-ot, de úgyis itt van az új 2.20)Előre is köszönöm, hálás lennék érte!
-
keIdor
titán
SB se melegszik túl? P45-nél az is kioszt néhány PCI-E sávot, szóval elméletileg ha játszól, akkor az dolgozik rendesen minden eszközzel. (VGA, HDD stb.)
CPU PWM-ek esetleg?
Próbáltad amit írtam? PCI-E 101MHz? (nem olvastam vissza)
Amúgy 1602 BIOS-al nálam már jó 100MHz-en is.(#9301) ImI87: Már kiderűlt, hogy kamu. RV790 se lesz...
-
Pipó
őstag
A GPU-n meg a ramon kívül még van egy csomó szirszar meg biszbasz a nyákon, aminek a hőmérsékletét nem ismerjük, de akár a melegedésük okozhat is ilyen problémát. Elég zárt ez a kari, de én megpróbálnám az erkélyen levett oldallappal, ráfújt asztali ventivel meggyötörni. Ha ott is fagy, csak akkor zárnám ki a melegedést.
-
Henk
veterán
Raktál új win-t mióta ez a karid van?
Volt nekem is hasonló gondom,bár nem teljesen ugyanez.Nekem nem fagyott játékok alatt,de húzni egyáltalán nem tudtam a legkissebb húzás hatására is kék halál és restart volt.
Raktam egy új win-t,legújabb driver és azóta jó.Csak egy ötlet.
Esetleg a vga-n nem a gpu hanem valami más alkatrész sem melegszik? -
NFree
addikt
Nem melegszik valami túl a tunying miatt, Próbáld valahogy a procit meg a vgat egyszerre terhelni s közben figyelni a hőmérsékleteket? lehetőleg akkor 1 órát rászánhatsz
Én esetleg arra gyanakszom, hogy külön külön fasza minden csak eggyütt olyan hőt termelnek amitől elmelegszik valami esetleg.
CSak egy ötlet bocsi, hogy beleugattam.
Mikor adtad el a q9550-et Írtam anno dobj egy privit.csöviMás
Tápos topikba megtudják vajon mondani a fiúk, hogy mit bír a tápom mert amit találtam a neten róla abból én nem bírom kihámozni [link] -
-
keIdor
titán
Az a + se megoldás, mert láttam már olyan gyártót (azt hiszem Leadtek), aki 9800GTX+ -ra is 65nm-es G92-t szerelt! Meg a 9800GT, 9600GT-nél se lehet tudni biztosra, hogy most melyik van rajta... hibás az nVidia is meg a partnerei is... volt szó arról régebben, hogy lesznek G100, GT200-as kártyák is, ezek lettek volna a 9600, 9800-ak átnevezve, csak ide tuti 55nm-es GPU-k kerűltek volna, de úgy látszik továbbra is szopatják a népet...
Mondjuk mind1, lemondtam már a GTX-280-ról, mert ha ránézel az adatlapomra láthatod, hogy igen tuningos HD4870-em van, ami hozza az alap GTX-280 teljesítményét, szóval nem lenne értelme a váltásnak! 55nm-es GTX-et se veszek, így meg főleg nem, hogy megint át akarnak baszni...
inkább 4870 X2.
-
szicsu.leon
csendes tag
Én azon gondolkozom, hogy nálam, 2 kariból csak nem sz@r mind a 2.
Most feltelepítem a FC2-töt, és majd meglátjuk.
Azon is agyaltam, hogyha a mag, vagy a memória lenne hibás, akkor annak megvannak a jelei, és már 3d terhelés nélkül is jelentkezne.
Mindig a driverrel jön, mind xp, mind vista alatt.
-
Sziszifeca
őstag
Akkor megnyugodhatok a sípolás miatt??
Mondjuk holnap csak visszaviszem, mert a 3 napos visszavásárlás mindenkor él, én úgy tudom, és a másik legalább hátha nem fog ennyire sípolni.De tegnapelőtt tuti 100 hogy nem sípolt a 3dmark!
Még 1 kérdés: Ugye egy Chieftec 550W-os táp elég a Giga GTX260-nak??
-
szicsu.leon
csendes tag
Hasonló cipőben járok én is
, csak annyi különbséggel, hogy nekem gtx280 sli van.
Próbáltam már egyenként is ökét, igaz játék alatt nem, csak 3dmark6 alatt.
Itt maximális beállítás, teljes AA, 1680x1050, az összes teszt, egymás után többször, és kb 5.-6. tesztnél, "nv4disp..... indítsam újra"... Ez az üzenet mind2 kártyánál.
Gondolom mind2 kártya nem lehet sz@r.
De a furmark 1-1,2 óra után sem áll le, hanem már én nem bírom azt a szőrős úszógumit nézni
és kikapcsolon. (Lehet, hogy tovább kellene futtatnom???????)
Egyébként mi történt, hogy átállítottad a frekit??? Megoldódott a probláma???? Erre nagyon kiváncsi vagyok.
-
-
TTomax
félisten
A shader nem lehet sok... mert ezt az én nem emelt feszes GTX-em is megugorja 24/7 .Nekem pontosan így viselkedett amikor túlmelegedett... meglassult,sőt ki is fagyott a játék a kártya 2D-be váltott és restartig nem is volt hajlandó dolgozni 3D-ben,végsö esetben kék halál is volt (user error egy fránya IDE kábel felszorította a ventit).Én egy komoly monitorozást megnéznék a helyedben rivatuner,valahogy így mint a itt a bal felsöben...
-
Henk
veterán
Életemben először van egy csúcs-VGA-m
Ezzel az a baj,hogy pár hónap alatt elmúlik ez az érzés,mikor kiadják az új karikat.(mármint a csúcs vga érzés)
De nagyon jó az a 280-as én is sokat gondolkodtam rajt,hogy váltok.De 1680-ig nekem a mostani is pont elég,így nem tenném rá azt a 30-40k különbözetet. -
Cyberpunk
félisten
Ez igy van
nekem példáúl Nvidia oldalon az XFX (jelenleg is ilyen van) ATI-éknál meg a HIS a kedvenc márkám. De vanak gyártok amik íreálisan magas felárat kérnek némi tuningért cserébe gondolok itt főleg az ASUS-ra, gyakran még a referencia kártyáik is jóval drágábbak mint a többi gyártóé.
Na most egy Gigabyte-om lesz olyan még nem volt alaplapokat jókat csinál akkor a VGA-i sem lehetnek rosszak -
schwartz
addikt
Minimum 2ev.
De ugy kerded mintha valami konkret keplet lenne a "tesztido" mogott...
Sztem vard meg mig eleri a legmagasabb GPU hofokot, majd hagyj ra 10percet s kesz.
Szerk:
Lefutattam a Warhead bench-et de nem menti el az eredmenyt. (sem a default mappaba sem akkor ha mas helyet adok meg neki) Valaki tudna az okat? -
Mr Manson
tag
Nekem Gigabyte 260GTX. Ugyan még nem huztam de mielőtt megvettem körbe kérdeztem és 1 srácnak u.i karija van. Neki eredeti 576/1242/999 Mhz húzta 710/1420/1180 ami már felette van a 280-as alapnak!
Én is full hd-re hajtok de szvsz nem olyan borzasztó hogyha mondjuk visszaveszel a felbontásból! -
Speed®
titán
Szerintem nem olyan gyér az a borda, főleg nem a gyárihoz képest. Vastag hőcsövek, a széles bordázat meg közel akkora hőleadó felület mint egy S1é.
Természetesen nem abban kételkedem, hogy nálad sz4r volt, de furcsaAz utsó mondatra nem az a válasz, sokkal inkább 4I8I7I0IXI2I
Az hozná amire vágysz, nem holmi 20%ot 30+kért (1.5 GTX260..).Beowulf
Szörnyű vagy
De most komolyan, szerinted van értelme 30kt kidobni ~20%ért? tegyük fel eddig ment valami FullHDban avg 20FPSel. Eztán lehet majd 25? Éjóó.. -
Speed®
titán
Ebben az az érdekes, hogy a tesztben terhelt állapotban auto szabályzással kemény 0.5dBA az eltérés hangerőben a GTX280hoz képest, hőmérsékletnél pedig 70°Ct produkál a GTX280 80jával szemben.
A hangereje nagynak tűnik, de szabályozni azt is lehet (3 ér).
Vagy a CB.de-s srácok voltak nagyon ügyesek, vagy te voltál peches. De most megnéztem 4 másik tesztet is a kariról , sehol nem írnak ilyesmit, mindenhol 70°C alatti hőmérsékleteket mértek és halknak titulálták a gyárihoz képest.
Szóval akkor most mi van?TTomax
Nem az 1GB VRAM miatt néztem ki ezt a karit, magam is írtam korábban, hogy nem oszt nem szoroz a VRAM mennyisége átlag felhasználónak.
Nyílván lehet nézni egy sima 4870est is, csak banderas azon igényére alapoztam, hogy a GTX280hoz közeli megoldást szeretne. Ez az. Meg a húzott 260as is, természetesen. amúgy túl van spilázva ez az egész már, közel egyforma karikról van szó, tényleg csak a szimpátia és a pénztárca a döntő..banderasz77
Szerintem az lenne a legjobb, ha megvennéd Imi87 260asát, ő meg vehetné a 280ast. Te tuti jól járnál, ő meg..hát hadd ne írjam le mire kéne váltania szerintem ha kompromisszummentes életre vágyik FullHDban -
TTomax
félisten
Hát igen sajnos az árakrol nem tudok nyilatkozni,jövöbe nem látok,ezt a rizikot neked kell felválalni...
banderasz77
Ne vegyél ilyen hütésü radeont,és ne foglakozz a teszttel sem,az a teszt arrol szól hogy el kell adni a terméket... a PCS ugyanaz mint egy mezei 1G-os 4870,csak rárakták ezt a hütést ami még ráadásul nem is kifelé fuj a házban... valahol éppen ennek az 512-es testvéréröl láttam rossz véleményt,mert alapon furmárk alatt hibázott.Ráadásul ha csak nem HD-ra akarod ,nincs is szükséged az 1G VRAM-ra radeonbol,nézd meg a teszt hol készült... 2560X1600-on meg 8XAA stb..te ott sosem fogod használni én azt hiszem,ugyenis kisebb felbontáson franc se jön ki a az 1G VRAM elönyéböl,na meg az RV770 sem... ha egy másfél éven belül szoktad cserélgetni a VGA-id akkor GTX260-at vegyél,ha ennél hosszabb idöre tervezel akkor 4870-et...bár már ebben sem vagyok biztos ,mert meg lehet nézni egy 8800GTX-et (G80) vagy Ultrát,milyen szépen el lehet vele jatszani még most is FC2-ben például.... -
TTomax
félisten
700/14XX/2500-at szinte biztos hogy mindkettö vinni fogja,az én ref Leadtek is viszi.. viszont arra számolj,hogy kb alapon azt fogja tudni mint a 260 meghuzva,viszont onnan még 15%-20% stabilan megvan,viszont anyagilag nem járnál jol 20%-ért fizetnél 30ezerért...hu,most nézem a monitord 24"-os...azt hittem, kisebb...igy már tényleg elgondolkodtató... nagyobb felbontáson jobban érezni,és gyanitom neked pont ez a 20% kellene...
-
Dashes
őstag
-
Rusher
őstag
Sztem próbáld ki nyugodtan tedd fel...én a .42 és .43-at is felraktam és hibátlanul működik (Vista64).
Nekem sosem volt még problémám beta driverekkel és ha azt ajánlgatják, hogy ebben-abban jobb mint az előző akkor felrakom mi baj lehet....ha meg problémás akkor vissza az előzőt és kész.
-
TTomax
félisten
A 180.42 nekem is dobott egyszer egy restartot...pislogtam is... a 180.43 eddig jó viszont ugy veszem észre csak a far cry2-ben hozott változást,semmi másban.Nekem eddig stabil,de nem merem elkiabálni,mert a 180.42 is 2nap után restartolt.És még valami,a gamerconfigot át kell irni,mert nekem pl az összes 180-as driverral villant egyet...tehát egy pillanatra fekete kép,de akadás az akkor sem volt csak egy villanás , csak nem stabil driver ez még.Vista alol meg lekapcsoltam az AA-t mert nem kell,alig látszik valahol hogy nincs,cserébe viszont 60+ fps-em van mindenhol stabilan...ugye vsync on és gyönyörü a kép...
-
Beowulf_78
addikt
-
Laraxior
titán
nemkell beszarni tőle..nem ér semmit. Crysis alatt 72 fokos a videokari...itt a 60at épphogy eléri
Vista alatt biztosan jobban dolgozna. És nem is olyan szép mint amit elvártam tőle. Minden felnyomtam ultra highra..very high..mit hova engedett... 30FPS igy is. 3.16GHzes procival..alapórajelen
-
Rusher
őstag
Nálam is ilyen...amikor a display driver felmegy ott megáll a physx telepítésnél és vagy azt írja ki amit te is írtál vagy én csináltam azt is, hogy feladatkezelőben leállítottam a phsyx installert, újraindítottam és kész működött...az oka ismeretlen, de végül is működik az a lényeg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS topic
- Autós topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest