- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bferibörs
addikt
válasz
tsteve #83591 üzenetére
"Telefonhívásoknál roaming gyakorlatilag minden olyan hívás, amelyet hazai mobiltelefon-szolgáltatással a külföldön tartózkodó fogyasztó indít vagy fogad. Bárhova is irányuljon a hívás – haza, abba a külföldi országba ahol tartózkodik vagy ezektől eltérő egyéb országba – és bárhonnan is érkezzen, amennyiben a fogyasztó külföldön tartózkodik, és a híváshoz hazai szolgáltatását használja azt a szolgáltató roaming hívásként számlázza."
A nemzetközi hívás meg szerintem az ha Magyarországról, magyar szolgáltató számáról külföldi számot hívsz.
Mindenesetre aki ilyen hívásokat bonyolít nem ártana tisztáznia-szerintem.
-
jamike
csendes tag
válasz
tsteve #83580 üzenetére
Szerintem semmit nem kell módosítani mivel a törvény úgy szól hogy ugyanazokkal a feltételekkel beszélhetek roaming közbe mint otthon .Az én értelmezésem szerint ez azt jelenti,hogy mindegy lezárt csomag-e vagy most is köthető ,ugyanúgy használatban van tehát élő szerződésem van rá amit az EU-ban is használhatok mindenféle pluszdíj nélkül.Vagy rosszul gondolom?Valaki illetékes írhatna.
-
azigazimoris
aktív tag
-
tsteve
senior tag
válasz
tsteve #83583 üzenetére
A lezárt dijcsomagokra visszatérve:
A brit gigász Three lezárt dijcsomagjai Irországban, ez jelenleg is érvényes, mint látjátok...
http://www.three.ie/eshop/phone-plans/older-plans/
Tehát a horror roaming percdijak érvényben maradtak, pl. Mo-.ról Irországot hivni 1.19 euró (nettó 370 Ft) jelenleg is az első (2007 óta is élő) lezárt díjcsomagban.
Annak ellenére maradtak érvényben ezek a horror árak az eu-tag Írországban, hogy közben az eu több lépésben csökkentette ezeket.
Tehát álmodozó az, aki azt hiszi hogy lezárt csomagokra is eltűnik majd hamarosan a roaming dij az eu-s szolgáltatóknál, s kevéssé valószínű hogy a brit gigász Three ne venné figyelembe az eu-s határozatokat, de ezek a díjak csak az élő csomagokra fognak eltűnni valószínűleg.
-
madrac
senior tag
válasz
tsteve #83573 üzenetére
Nem tudom hol van 4G-s telekom antenna. Szerintem semmi baja a vételnek, inkább bizonyos tornyoknál nem engedi felcsatlakozni valamiért egyáltalán, távolságtól függetlenül. Térerő csökkenést sem tapasztaltam egyáltalán.
Igen a SIM csere lesz a következő, hátha. De sok esélyt nem adok arra se...
Azért köszönöm a tanácsokat! -
Z()L3
tag
válasz
tsteve #83385 üzenetére
Akkor marad minden a régiben, 1 év múlva váltok csak
Az a 200 MB-al több mobilnet mondjuk jó lett volna
Egyébként vicc ez az adatforgalom...a 200 MB édeskevés, de még a 400 is. 1GB alatt nem sok értelme van..az ember megnéz 1-2 komolyabb honlapot, 2x betölteti mondjuk az időkép radarját és huss a 200 MB.Volt hogy véletlenül áthúztam az időkép alkalmazásban a radarra, 4G-vel meg ugye pikk-pakk bejön. Nem voltam ideges
-
Bferibörs
addikt
válasz
tsteve #83103 üzenetére
még mindig nem érted, Neked 24 havi hűséggel,egyéb telekomos szolgáltatási kedvezmény nélkül mennyibe kerülne a jelenlegi csomagod ? - erről próbálok beszélni, nagyon sok előfizetőnek nincs lehetősége a 24 havi h. kedvezményen kívül más kedvezményt igénybe venni. Erre Te hozol egy angliai vodás díjat ami nem ugyan az mint amiről itt Te beszélsz, elhiszem, hogy Neked a jelenlegi csomagod megéri a jelenlegi kedvezményeiddel, de sokakra tényleg nem ez a jellemző, náluk igen durva áremelés történt.
ha jól látom ez lenne a legolcsóbb csomag:
80 perc vagy SMSbelföldi hálozatokba itthon és EU roaming esetén 2000 Ft
10 GBadatforgalom belföldön és az EU-ban 6500 Ft
Havi díj összesen2 év hűséggel és e-Packkel 8500 Ft
Havi díj kedvezmény 300 Ft -
Bferibörs
addikt
válasz
tsteve #83100 üzenetére
két kérdés,
kedvezmények nélkül mennyi lenne Neked?
( az angol voda kedvezmény nélküli, és mint itthon valszeg az egyik legkakibb szolgáltató )
itthon ez a csomag mennyi lenne a vodánál ?nem egészen értem miről beszélsz
(#83102) tsteve
ennél legalább fut fullon 30-32 Mbittel
de írhatom úgy is , hogy nem 150 Mbites csomagom van ami ott ahol én megfordulok napközben sem fut 30 Mbitnél többel
-
Bferibörs
addikt
válasz
tsteve #83095 üzenetére
figyu,nem mindenkinek ragad a füléhez egész nap a telefonja, arra spec nekem ott van a céges ami bőven sok beszélgetésre. A mai világban elengedhetetlen a gyors és aránylag nagyméretű mobilinternet elérése ( vagy visszafelé fejlődünk ?
. Sok minden interneten keresztül zajlik, munka,megrendelés, családdal,ismerősökkel való kapcsolat tartás. A szolgáltatók ezzel valszeg tisztában vannak , így ahol tudják lehúzzák a fogyasztókat.
Anglia , hát tudod nem csak a vodafone szolgáltat ott, sajna pont az ő szolgáltatásukat nem ismerem.
Ami viszont tény az ottani szolgáltatók nem elüldözik hanem halásszák a felhasználókat különböző kedvezményekkel. S ha már az áraknál tartunk ( Angliát hoztad fel ) náluk az az összeg ami nekünk brutálisnak számít aprópénz.Mind e mellett nem óhejtok angol szolgáltatóhoz fordulni, itthon szeretném megtalálni azt a szolgáltatót aki számomra megfelelő. A Telekom jelenleg nem az.
(#83097) tsteve
viccelsz ? azért ezt rendeltem meg anno mert a 150 Mbit/s csomag sem tudott többet akkor ott amerre én jártam.
bele ragadtatok a stickes cuccba, bocs nekem mobil internet kell,mindegy, hogy azt hogy hívják, GB és sebesség számít, ennél legalább fut fullon 30-32 Mbittel.
-
Bferibörs
addikt
válasz
tsteve #83093 üzenetére
szerinted miben használom ?-telefonban, ez a csomag ugyan úgy felment mint a többi , ezt használom netre mert a többi ami a gsm-hez volt használható eddig is aranyporért volt (4-6 GB a havi felhasználásom ) -ezért nem volt és nem is lesz telekomos előfizum gsm+net inkább duálos teló
-
Bferibörs
addikt
-
Bferibörs
addikt
válasz
tsteve #83079 üzenetére
8 GB 3240 F ez teljesen hivatalos jelenlegi telekom előfizetésem
400 Ft kedvezménnyel
next xl 6 gigával: 15 000 Ft körül van
azért azzal legyünk tisztában , hogy nem a 10-15 ezer Ft-os előfizetők vannak többségben , aki saját célra ( család,ismerősök ) használja a szolgáltatást azok zömében nem ebbe a kategóriába tartoznak szerintem
extrém felhasználók:
meghirdetek 300 Mbits sebességet mert lehetne , de Józsi napi 50 GB-ot használ fel tehát nem tudom biztosítani , de ha Józsi,Béci,Bözsi, Ildi stb. csak 1 GB-ot használ el ( 100 ember ) akkor sem tudom biztosítani - kvázi a 300 Mbits rizsa alapból, akár így nézem akár úgy. Nem beszélve arról, hogy az extrém felhasználók között sokan vannak akiknek nincs más lehetőségük mint a mobilnet.
Megjegyezem amikor bevezették a szolgáltatók a 150 Mbits-t akkor sem volt megfelelő sebesség, pedig elvétve akadt akkor még az országban 4G képes kütyü.
-
-
Tuomas
addikt
válasz
tsteve #82948 üzenetére
Utána számoltam, és igazából a váltás azért éri meg nekem mert most havi + 570 ft-ért az 50 mb net helyett 1 gb lesz, és az sms- percdíjak is alacsonyabbak, ecosurf-be hálózaton belül 36 ft, azon kívül 41 ft volt, most ha a 80 perc/sms-t számolom vissza a 2000 ft-ra, akkor 25 ft db-ja, és ha elfogy akkor feltöltés után is alacsonyabb, 31 ft lesz.
Megfordítva, ha a mostani 3470-et számolom vissza, amit lebeszélhetek, akkor havonta 90 hívás/sms jön ki belőle átlagosan, meg ugye ebbe benne volt már az 50 mega net. Így belegondolva, ez a díjcsomag se volt valami tuti
-
-
Zeki
nagyúr
válasz
tsteve #80611 üzenetére
Tényleg ilyen egyszerű feltölteni valakinek a kártyáját?
Akkor engem hívogathatnak a csalók, mindig 1000Ft alatt van az egyenlegem.A hívó azt kérte, hogy az adategyeztetéshez az általa megadott számra (30 344 4500) küldje el sms-ben a következő számsort: 3084378441500
Nem jöttem rá, hogy ez egy telefonszám az utolsó 5 szám pedig az az összeg, amit majd kicsalni igyekeznek tőlem.
Valóban kapott egy sms-t a Telekomtól, amire válaszként írt egy OK-t. Ekkor derült ki számára, hogy egy kártyafeltöltést hajtott végre 15 000 forint értékben a számsorként előadott szám első 9 számára.Fura ez nekem.
-
313313
addikt
válasz
tsteve #80611 üzenetére
Már említettem korábban is, hogy Telenornál a "félre ment" feltöltést tranzakció szám alapján át tudják(és szokták is) rakni A számról B számra. Na a Telekom ezt nem csinálja meg, tehát ha te feltöltöd valaki számát, így jártál...
Nyilván ha Telenoros számokat töltögetnének, trazakció szám alapján a szolgáltató "visszaadná" neked az összeget.... -
tsteve
senior tag
válasz
tsteve #80393 üzenetére
persze tudom, hogy akinek 2 napra kell csak net, de akkor "mindent bele" jelleggel, annak jó buli lehet egy korlátlan opció... de ugyanennek lehetővé teszi a telekom, hogy 2 nap után -időarányos számlázással- lemondja a 1-2-sok gigás adatcsomagját, miután pár nap alatt "felélte" azt... hol itt a logika?
-
Soulfly842
addikt
válasz
tsteve #80388 üzenetére
Magenta 1-be akkor vonható be egy szám (a négyes kedvezmény, tel, internet, tv, és egy mobil előfizetés (ha ennek az utóbbi eleme az adott hívószám)), ha van a publikus internet díjcsomagjába foglalt alapinternet is, ill. ha nem lezárt csomag. Ez esetben az alapinternetet nem a netplusz adja.
Mindezek alapján nem épül rá...
Nyugi
-
válasz
tsteve #80355 üzenetére
Be tudtam kapcsolni másik előfizetéses telefonon is, viszont itt nem kért jelszót.
Ide szintén ez jött:
"Tisztelt Magenta1 ügyfelünk! Önnek mint az ajàndékkoncertre regisztràlò kiemelt ügyfelünknek 5 GB mobilinternet adatforgalmat aktivàltunk 30 napos felhasznàlàsra hogy kipròbàlhassa a gondtalan mobilinternetezés élményét. Üdvözlettel, Telekom"
-
313313
addikt
válasz
tsteve #80250 üzenetére
Egyébként ezek feltételezések, vagy tényleg így működik? Mert lassan jobb vagy, mint Andersen...
Kíváncsian várom a fejleményeket az írásban tett panaszom miatt.
Aztán nehogy úgy járjak, mint 2 hónapja, mikor nem kaptam garanciajegyet "rendszerhiba" miatt, mindenki engem nézett sügérnek, Telekom 2 hét alatt nem bírta pótolni, még személyesen se, aztán mégis én kaptam kártérítést az eset után... -
313313
addikt
válasz
tsteve #80247 üzenetére
Nem kértem infót, mert nem tudta megmondani, hogy az övéké-e a szám. A reakciója/mondandója szerint 1430-on kívül nem is tudja, hogy van-e bármiféle egyéb száma a Telekomnak, ahonnan esetleges megkeresések történhetnek... Azért ez egy ekkora cégnél vicc. Honlapjuk nem működik/alig van rajta rendesen működő dolog. Ügyfélszolgálat vicc, netes chaten még érdemi infót nem kaptam, max 1-2 linket az honlapjukra. Azért lehetne ez másképpen is csinálni.
Hagy ne nekem kelljen kinyomozni ki tartozik adott vonal mögé... Egy egyszerű nemmel is beértem volna...(nem, nem a mi telefonszámunk) -
313313
addikt
válasz
tsteve #80240 üzenetére
Két ünnep között még az sms-ben számtöltéssle próbálkoztak, aztán két hétre rá ezzel... Engem nem vertek át, de ha fordítva csinálják talán...
Amúgy egy cégnek fel kéne lépnie ilyen ellen, mert ez rossz hír keltése, nem elzárkózni, mint ahogy teszik... (Telenor tud számok között egyenleget mozgatni, ha megvan a feltöltési azonosítód, hogy rossz számra ment...) Másrészről, ha téma adott, akkor információkat kellene szerezni, hogy milyen átverések vannak és kioktatni az ügyfélszolgálatot, hogy ha rákérdezek egy számra ne csak a széttárt kezek legyenek, hogy valóban Telekom hívott-e... -
313313
addikt
válasz
tsteve #80238 üzenetére
Mobilról lassan 2 éve elektronikus számlákat kapok. 3 évre visszamenőleg megvan az összes otthoni szolgáltatásos számlám (3 éve vagyok Telekomos) szóval ez a része nem játszik.
Más részről kínosan ügyelünk arra, hogy nevet/címet tartalmazó írat nem kerül kukába, max 1*1cm darabban. A lépcsőház előtti kukák zárhatóak.
Mobilszámom 5 éve titkos, nem adhatják el/ki marketing célra se. Páromé kb 3 éve ugyan ez. -
313313
addikt
válasz
tsteve #80233 üzenetére
Azért a Telekom is felelős az ilyenekért.
Másrészről engem a fószer úgy hívott fel, hogy tudta a nevem, címem, 3db telefonszámom és az igénybe vett szolgáltatásaimat... Sőt azt is mondta Magenta1 ügyfél vagyok. Ilyet csak úgy senki nem szív ki a kisujjából...
Én írtam a Telekom egy szép levelet, kíváncsian várom a válaszukat...
Az meg, hogy az ügyfél szolgáltan nem tudjam megmondani egy telefonszámról, hogy a Telekomhoz vagy annak partnereihez tartozik, nonszensznek érzem. -
válasz
tsteve #80192 üzenetére
Töltöttél már fel ilyen módszerrel (SMS) telefont havi számla terhére? Ehhez ugyanis te adod meg mind a számot, mind az összeget, s utána az ellenőrző SMS-t is te küldöd vissza.
Ilyen esetben a szolgáltató is ad ki közleményt, így történt a feltöltőkártya kódok esetében is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek