Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- MIUI / HyperOS topik
- Netfone
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
bigdady
üzenetére
Arra vigyázz tankoláskor, ne dugd túl mélyen a tankba a töltőpisztolyt, én sikereren megkarcoltam vele egyszer a tankom alját, amíg "zöldfülű" voltam (nem FZ6-on), szerencsére csak alig. A robogón nem volt ezzel baj, meg a másik motoron, amivel néha mentem, viszont sok nagymotoron a légszűrőház miatt nem valami mély a tank a betöltőnél.

(#55298) canniball:Tényleg, jó hülye helyen van. Eddig fel sem tűnt.

Régi nagybanditon van még hülye helyen, két kis vacak elöl a teleszkópon a lámpa alatt, szinte világít az is: [link].

Az SV-n szerencsére szépen, diszkréten elbújtatták a radiátor mögé.
-
bigdady
nagyúr
Igen nekem is... Jó ez a piros felni csik

Ezek a metzeller gumik milyenek ezeket nem ismerem... sosem hallottam rólukbogyo112:
Azt nem tudom de évente gondoltam cserélni. Most kapott 2,8 liter Honda 10w30-ast 
Ami fura hogy a sebváltoolaj nyiláson nem látok folyadék szintet
-
HSM
félisten
válasz
bigdady
üzenetére
Kicsit kihúzod a pisztolyt, és látod meddig van a benzin... Amúgy a kézikönyv szerintem írja is, meddig lehet tölteni. Letöltési lehetőséget nem tudok, keresni kell.
Amúgy nekem egyedül a gyönyörű gyári tükrök hiányoznak a paripádról, az szvsz kb. a típus ékköve.
[link](#55295) bogyo112: Szval az FZ6-on a betöltő cső aljáig lehet tölteni a gyár ajánlása szerint.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bigdady
üzenetére
Magyar nyelvűt nem találtam, az angol szerint 19,4 literes a tankja, ebből 3,6 liter a tartalék.
szerk: érdekes, hogy télen-nyáron cserélgetni kell az olajat benne....

-
-Mosquito-
őstag
Lesek..
BMW-nél úgy van,hogy 1 AW = 5 perc = 1 442.- Ft + áfa -> 17 304.- + áfa, vagyis bruttó 21 976.- Ft a márkaszerviz óradíja! Minden motorra/autó más és más AW,meg van adva mennyi idő/AW van rá egy alkatrész cserére. Igen,komolyabb/drágább gépnél nagyobb lesz a szervizdíj óradíjai. Egy 1600 GT/L szervize 200eFt is megvan.Bogyo:
Zár zárólemez?

-
Something_
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Szetkaptam, elemen tekertem egyet es jo lett.
52-54eket tudtam menni, uccso menet lehet jobb lett volna, de kb 6 koron keresztul feltartott az elottem levo csavo, ideges voltam, pedig sokkal gyorsabban mentem, de egyszeruen biztonsagosan nem tudtam elmenni..
..de aztan lenyomtam
34 fok volt, nem birtam volna meg a delutant, raadasul akivel mentem nem akart maradni, egyedul meg dogunalom.. (20 percenkent volt csere, motor-gokart)
Kb 20an voltunk delelott, aztan jottek a delutaniak. Supermoto, cross es a kozveszelyes tuning robogosok..
Szoval nem sajnalom, hogy csak delelottre mentunk.Aki esett a celegyenes elejen, az mar nem ment tobbet. Balra esett, jobbra atfordult a motor... szoval mindket oldala karcos lett.
-
canniball
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
Megnyugtató, azt hittem csak én vagyok értetlen.

kcsa!
Vagy úgy! Akkor az tényleg nem ide vágó kérdés."rendszeres moderáció, kitiltások, virtuális késelés"
"Jól" hangzik!
Úgy látom nagy mákom volt a leosztásnál, az "én topikjaimban" a legdurvább itt szokott lenni a helyzet (gondolok itt az elmúlt napokra).
bigdady!
Gratula! Én nem tennék rá felnicsíkot (csak hogy összezavarjalak
), legfeljebb egy fehéret tudnék elképzelni rajta (ha van olyan). -
Zin
őstag
Üdv ebben a nagy hőségben!
Aprilia Leonardo 250-es vásárlását tervezem, B jogsival ugye...
Olasz papirjai megvannak,elvileg ha bejön a törvény,lerakom a korlátlan jogsit nem lesz probléma?
Vagy 2000 évtől kikell fizetni mindent rá visszamenőleg amit az olasz nem tett meg ?
Most hozták be, hirdetésre érdeklődtem telefonon csak. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
pakriksz
üzenetére
Kicsit olyan, mintha egy bádog vödörben 2 marék csavart rázogatnál. De mindenki szerint gyárilag ilyen, semmi baja!
Más: elkezdtem pimpelni a vasamat, ha már az este úgyis szétkaptam, mint Floki a lábtörlőt.

Felkerült az 1. számú, nagyáramú (10A vízmentes késes biztivel védett), közvetlenül az akksi sarkairól táplálkozó szivargyújtó aljzat, szerintem tök gyári lett (ez a kompresszorhoz való, de tölteni is lehet télen a motort ezen keresztül, akát ponyvával letakarva is).
Aki kitalálja, hogy a horganyzott lemezszerelvény eredetileg milyen célra szolgált (ma vettem a vasboltban), annak küldök egy virtuális sört!

Valamelyik reggel meg leloptam szegény Csótányról a Hornet-tükröket, mert ez minőségibb mint a GS-é, ráadásul sokkal jobban lehet benne látni hátra (oldalanként 20-20 mm-rel kijjebb van + ráadásul domború üveges is).
-
Daywalker
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Téged az ág is húz. El ne perecelj

-
BoB
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Köszi az infót!
A kötelező szervíz márkaszervízben annál drágább minél nagyobb / többe került adott modell? Vagy annál drágább minél szarakodósabb (azaz több idő kell hozzá)
-
Something_
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Olvastam tegnap :-)
Most bukott elottem egy 2010 koruli r6os. Poppet karcos lett.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Addig olvasgasd ezt.
[link] -
Something_
őstag
Megint beszart a Szayer fele koridomero :S
-
bigdady
nagyúr
Hali
Ti milyen nyállal tankoljátok a vasat? Sima benya? Erdemes vpower-rel foglalkozni?
-
canniball
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
Remélem baboss nem veszi zokon, de ez ugrott be.

-
-Mosquito-
őstag
Mindenképp próbáld ki az ilyen naked gépeket. Alkatrészek drágák,drágábbak. Attól is függ,hogy hol szervizeled. Wallis,Pozsony, Eko BMW Az itthoni szervizbe bekerülés 3-4hét esetleg több is lehet. Szerviz díjak Wallisnál,kicsi ~80-100 nagy 100-150eFt. Pl Wallisban Nedves GS 2014-es 20ekm szerviz 85eFt volt Honda CT 1200 DTC 24eKm 73eFt Dreamben.
-
baboss
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Ha 10:15-re kimegyek a zsámbáki leágazáshoz (102) az megfelel ?
Azért kérnék egy telefonszámot,ha mégse jönne össze tudjam jelezni.
Még nem voltam ilyen csapat túrán.Elég ha csak a hátsó dobozt hagyom fent,vagy maradhat a 2 oldaldoboz is ?
Ha kint kell még tankolni vagy valamit szeretnék venni akkor koronában,forintban,vagy euróban kell fizetni ?
Van már valami infó, hogy hányan lennénk ? -
bigdady
nagyúr
De jókat röhögtem [ezeken] a régi moci reklámokon. Személyes kedvencem 00:32-től a Harley-s

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
A Csótányba pont egy liter kellett felső nívóig, ez tetszett. Most két olajcsere között még 2 liter....

Más: az este unatkoztam, és kíváncsiságból félig szétdöntöttem a GS-t, csak úgy tanulás céljából. Egészen megelpő dolgokat találtam benne ahhoz képest, hogy ez állítólag egyszerű, mint a faék: pl. komplett kipufogógáz-visszavezető rendszer EGR-szeleppel, az egyik karbin még valami mágnesszelep is, meg fojtószelep-jeladó, ilyesmik. Van egy netről töltött Haynes-manuálom, most kénytelen voltam valami frisebbet keresni. Jelentem, sikerült!

(#55246) bigdady: csak az elsőt ismertem, de jók!

-
BoB
veterán
Motorkerékpár fenntartása szempontjából BMW-hez mennyire drágák az alkatrészek?
Konkrétan F800R -ről van szó. (mondjuk nem tudom mennyire lehet ezekkel az idom nélküli motorokkal hosszabb távokat lenyomni (>500) 130-140-es tempóval, eddig még csak full idomos gépeim voltak, nakedet max 50-100km-ert vezettem egyszerre)
Úgy gondoltam tavasszal miután eladtam a VFR-t hogy másra fogom fordítani az így megmaradó anyagiakat, de inkább visszatérnék már

-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
kcsa
veterán
Ma cseréltem olajat. Meséljek róla?

-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az alapismereteid nyilvánvalóan neked sokkal jobbak, hiszen ezt tanultad, míg én csak egy műszaki érdeklődésű ember vagyok.

Nekem csak tapasztalataim vannak, amiket leírtam.
Tudom, mihez lett nyúlva a motoron [link], és hogy milyen lett utána. Végig ott voltam a szerelés alatt, nem lett más piszkálva, ez 100%.
A benzin sem változott, hiszen azzal a tankkal mentem haza, amivel odamentem. -
HSM
félisten
válasz
Daywalker
üzenetére
Ez lehet látod.
Viszont azt tegyük hozzá, hogy az 5100-al már a legelső kilométereken sem volt "az igazi" a motor. Valahogy az előtte benne lévő olajjal jobban működött. Az sajnos nem tudom milyen volt, talán valami Castrol. Ez a rossz tapasztalat pedig csak erősödött ahogy egyre többet mentem vele. A végén már alig vártam az olajcserét. 5000km után ment is az olaj kifele a gépből. Ehhez képest a 7100-al már lassan 2000km-nél tartok (nagyon keveset mentem idén sajnos) és még mindig olyan érzésre, mint újkorában.Ami a régebbi kawák hangját illeti... Imádom a 2000-es évjárat környéki ZX6-ok hangját...
[link]
Valahogy az még nem olyan steril sor4 hang, mint a mai "modern" gépeké. Szóval nekem biztos tetszene a ZX9-ed hangja.
(#55219) persuader: Az olaj ne tudná csökkenteni a vibrációt? Látod, hogy mégis.

A keverékképzésben nem változott semmi, az nem okozhatott változást a 2000-3000 közötti rángás/nem rángás terén.
-
Daywalker
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Passzolok. A kuplungkosár mögötti csapágy szokott zajos lenni, meg a lánc is néha, de alapvetően ilyenek, a régiek még durván járnak...egy ER6 mondjuk már sokkal finomabb gépezet. A kawára azt mondják, akkor rossz, ha nem zörög
Ha baja lenne, az enyém már rég széthullott volna a pályán.bigdady: Grat!!! Ha most veszel, akkor is csak januárig lesz érvényes. Hogy fizetős-e azt itt tudod megnézni: [link]
-
bigdady
nagyúr
-
Topiccsendőr
addikt
Mivel a regi olajnak nem marad ugyanaz a viszkozitasa, (nyirasstabilitas) ezert az uj olaj surubb lesz mindig.
De az is higul hamar. Erre is van egy teszt az olajvizsgalatoknal.
Ez semmit nem arul el arrol, hogy hogy ken.
A vibracio az kisulyozas. Ha belegondunk, hogy vibraciot mekkora alkatresz-alkatresz jatek tud csinalni?
Egy tized hezagot mar meghallasz fullel. De a siklocspagyakban semmi nem moccan ennyit.
Olaj nem tud befolyasolni semmilyen kisulyozatlansagbol eredo vibraciot.
Sok oka lehet az olajon kivul. Rangatast egesz egyszeruen keverekkepzesnek gondolom. Ahhoz semmi koze az olajnak. -
Daywalker
addikt
Akkor bele se merek gondolni hányszor vittél munkába (61)

HSM: amit te hallasz, az minden olajcserekor lehet/van A régi olaj felhígul, mert akarva akaratlanul is kerül bele üzemanyag, használódik, ettől járhat kicsit zajosabban a motor, csak a csereciklus alatt ezeket nem veszed észre, mert hozzá tudsz szokni, mivel nagyon lassú a változás, ezért nem tűnik fel. Amikor meg ledobod a régit és bekerül az új, akkor lesz szembetűnő különbség. Autómnál ez nagyon jól tapasztalható, és tök mindegy milyen olaj kerül bele frissen...a kawámnál nem annyira, mert az enyém mióta az eszemet tudom alapjáraton amúgy is úgy jár, mint egy kiló szög a mosógépben.
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Érdekes.

Mondjuk amit hallottam különbséget a motor hangjában olajcserekor az minimális volt, nem ilyen fémes zörgés és egyéb szörnyűségekre kell gondolni.
Inkább rezonálása terén volt nagyobb a különbség, lényegesen simább lett a járás az új olajjal.
Nem tudom, ez kenési tulajdonság avagy sem, de ezt tapasztaltam.
(#55213) persuader: Mindkettő 10W40 volt. Én az új olaj szintetikus mivoltának (is) tulajdonítottam a dolgot, az 5100 csak rész-szintetikus.

-
Hauptmann
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen, ez az.
-
Topiccsendőr
addikt
*
Hidrosztatikus.Mivel nagyon faraszto es nehez szules lesz ez is, szeretnem hozzatenni, hogy 40 es es 40 es olaj kozott te semmit nem fogsz erezni. Egy 30 es 60 as olajnal annyit erezhetsz, hogy halkabb a motor.
-
Hauptmann
veterán
Melyik Hondának van keresztben a V2-ese? Tegnap láttam egyet, típusjelzés nem volt rajta. Messziről simán Guzzinak nézett ki.
-
Topiccsendőr
addikt
Te hidrodinamikus cspagyat hasonlotasz ossze egy hidrosztakus csapaggyal
Siklocspagynal ll fotengelynel egy felszaraz kenes azonnali kuka lesz. Te nem hallhatsz meg kenoanyag es kenoanyag kulonbseget. Azt hallod meg, ha felszaraz kenes van. Akkor nyikorog a csapagy. Nem femes zaj lesz vagy ilyesmi. Nem csattan. Az addig nyikorog amig a ket felulet el nem tavolodik egymastol.
Autokban, motorokban nagyon puha anyagbol van. Es hatalmas terhelest kap.
Csak hideginditasior kopik. Semmilyen kenesi tulajdonsagot nem tud ember megallapitani az erzekszerveivel.
Csak ha mar baj van. -
Xaels
félisten
válasz
Daywalker
üzenetére
Villamost vezetek a budai oldalon.
(#55206) polimorf nálunk van 10-től 18-ig hőleváltó, de mondanom sem kell, hogy 30 emberre 1... Tegnap sem jutott rám a sor... 9-10óra körül elkezd átmelegedni a fülke és onnantól egész délután ömlik a meleg körbe mindenhonnan az ember arcába 30-50cm-ről. Délután vannak olyan számok, hogy 3-tól 9-ig a fülkében ül...
-
polimorf
tag
Nálam a fújóboxban 55-60 fok körül mozog, de amikor tehetem befejezem előbb mint ma már délben elegem volt és befejeztem, hétfőn meg nem is melózok, inkább megyek motorozni egyet Daywalkerrel. Keddtől már hűvösebbet mondanak, majd akkor melózok. Addig meg kibirom valahogy itthon a klimás szobában

-
Xaels
félisten
-
-
Mizsala
tag
válasz
Mizsala
üzenetére
Hmmm, most látom, hogy jövőhét szerdán indulok egy 10 napos túrára, nem tudom megéri-e a pályázás rizikója... végülis kimehetek csak nagyon óvatosan kanyarogni is, akkor is fülig fog érni a szám...

Jó gyorsan eljött az augusztus második fele!
Na, meglátom reggel hogy ébredek, attól függően ott leszek vagy sem, kereslek majd benneteket! -
Mizsala
tag
válasz
Something_
üzenetére
Rendicske, én egy kék transalpal megyek, talpig fekete bőrben, neonzőőőőd sisakban

Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Gaming notebook topik
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen széket vegyek?
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - Ryzen5 I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azt nem tudom de évente gondoltam cserélni. Most kapott 2,8 liter Honda 10w30-ast