Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
-
pietrrr
senior tag
Sziasztok!
Én is beruháztam pár olcsósított tracker-be Androidon. Konkrétan ezt, ezt és ezt vettem, ezek közül kettőt már be is üzemeltem, eddig jónak tűnnek.
Olyan kérdés viszont felmerült bennem, hogy a gugli keresési központban van esetleg lehetőség tag-enként geofencinget beállítani, hogy ha kilép egy térképen meghatározott tartományból, akkor azonnal küldjön értesítést az app?
-
RSH típusú tag-eket veszek, mert ezeken belül van a kikapcsoló gomb (véletlenül sem lehet kikapcsolni). Android-os 4.49 usd, iPhone-os 3.69 usd volt legutóbb Bundle Deals-en belül 10% kedvezménnyel, utóbbi 4 darabnál 3.22 usd / darabra jön ki. Google Keresési Központ és iPhone Lokátor programokkal használhatóak, ha valaki mobillal elmegy mellettük akkor küldik a jelet, ahogy a többi hasonló eszköz. Nem csak fekete színben kaphatóak, van fehér, kék, piros, rózsaszín, zöld... színekben is.

-
DrKapocs
őstag
válasz
hockeyapu
üzenetére
Ma elhagytam a robogóm kulcsát. A "semmire nem használható" Mitag segítségével simán megtaláltam. Az utolsó ping helyére mentem, egyből látta BT-n keresztül a készülék. Jelezte, hogy közel van a tag, majd megcsipogtattam. Simán hallottam és pillanatokon belül meglett. Na ezért jó szépöcsém 8 darab jól használható tagot venni 1 irreálisan drága helyett. Minden kulcstartómon, slusszkulcsom mellett van, egy Moto áráért. Na, de kinek mi a fontos.
Moto tag és iPhone UWB használatáról poénból megképeztem Perplexity-t és ChatGPT-t is. Érdekes, pont ezt mondtam én is.
Sok sikert a rés megtalálásához a pajzson. Ha sikerül, az világszenzáció lesz.
-
hockeyapu
senior tag
A viták és a kritizálás helyett sokkal jobban örülnék annak, ha arról írnátok milyen tapasztalataitok vannak az általatok használ tag-ekről !
Honnan vásároltátok, mennyire vált be , milyen telóhoz párosítottátok...
Előre is köszönet érte ! -
pietrrr
senior tag
Te megnézted egyáltalán, hogy ki indította a topikot, ember? Milyen topikgazda?
Egy értelmes mondatot nem tudsz leírni. Nem hogy annyi nincs benned, hogy szakmailag alátámasztott dolgokat írj le, arra nem veszed a fáradságot, hogy átolvasd a saját kommentjeidet. Hemzsegnek a typoktól, helyesírási hibáktól. Pedig egy fórumon, ahol ez az egyetlen közlési forma, igenis fontos lenne. De hát nem mindenkinek azonos az igényszintje...
-
-Maci-
addikt
No komment. Msjda topk gazda törrli a fals információdidat.
(de persze tudom, hogy te felsőbbrendű már nem is olvasod, a leírt szinted alapján.
Bár nem értem miért TE vagy megsértődve annyi baromság itán, amit össze hadováltál. Mi van? Pénz van, ön felhatalmazás van, tapasztalat nincs...
-
DrKapocs
őstag
Szerintem hagyd, nem vezet sehová a küzdelem. Semmivel nem támaszt alá semmilyen kijelentést, konkrét kérdésre (BT távon belül) nem válaszol, hanem sorolja a kocsijait, porszívóját, stb, majd jön a személyeskedés. Széllel szemben nem lehet pisilni. Feladtam, értelmetlen párbeszéd. Nem vagyok hajlandó egyetlen további percet sem pazarolni erre az életemből, trollt nem etetek, hülyeséget szajkózót nem lehet eltéríteni. UWB az isten, anélkül nincs értelme semminek; kb. ez a lényeg. Totál hülyeségekkel magyarázva (Google Pebblebee, Mitag UWB-s vagy sem, stb) mindent. Szóval én feladtam, magára hagytam a topicot, töröltem a kedvencek közül. Akinek értelmes kérdése van, segítség kell neki, megtalál privátban. De igyekeztem mindent leírni, értelmesen.
Ui: látod, mondtam, jön a személyeskedés, értelmes érv nélkül. A gyengék fegyvere... sajnos rátelepedett a fórumra a butaságaival, tönkretéve azt. Nekem ez nem hiányzik.
Ui2: elküldhetsz a csába, úgysem olvasom már. Nyugodtan adj ki magadból mindent.
-
-Maci-
addikt
Ezért jöttél?
Többször megírtam, hogy az auto correct helytelenül egészített m
KI, én meg nem nézem vissza. Akinek kell, érti.
A kolléga pedig azért diszlexiás, mert azt se érti miről van szó.
De ezen már mind régen túl Vagyunk, Elkéstél
Te most csak jöttél kérődzni egy rég lejárt csonton.
Akkor jelentkezz, ha majd lesz építő jellegű hozzászolásod. Ugyanis mi - többiek-ezért vagyunk itt! (ésmost köss bele ha az autocorrect tévedet és legyél boldog.) -
pietrrr
senior tag
Pedig szerintem éppen, hogy rengeteget javítana a helyesírásodon egy bekapcsolt autocorrect.
Kifejezetten nehéz volt olvasni a typoktól hemzsegő hozzászólásaidat, az meg pluszban elég vicces, hogy ezzel együtt te diszlexiásozol másokat (természetesen ezt a szót is helytelenül írva)...
-
hockeyapu
senior tag
Dehogynem kell ! Sajna maximalista vagyok !
(szarral nem gurítunk ! )
A precíziós kereséshez mindenképpen UWB-s telefonra van szükség és UWB-s tag-re !
Ha nem UWB chipes a teló, akkor csak olyan mint egy sima buetooth-os tag !
A nyilacskához, ennek is annak is UWB-s nek kell lennie !
-
-Maci-
addikt
válasz
hockeyapu
üzenetére
Nagyon jól látod a dolgot.
Én már nem tudok többet hozzátenni, csak magamat ismételni.
-Nem kell ezért telót cserélni. A közöségnek jó ha neked is olyan van. Max ha legközelebb úgyis vennél telót, akkor figyelj erre is.
-Apple-ből azért sok van. És azok segítenek neked, mert ha jól tudom azokban sok van. Azoknak a usereknek többek közt ezt 8s el rudták adni:Apple fónhoz Apple trekker. Megveszik.Én a Moto tag-ig jutottam. Majd tovább olvasok én is. Ha látok jobbat megveszem. Mint írtam nem vagyok márka függő.

-
hockeyapu
senior tag
Én beleásom magam a témába, ha valamilyen addig ismeretlen eszközt szándékozok venni !
UWB-s teló jelenleg nem sok van . Cserélhetek telót !
A szifonon és a samun kívül, a Xiaomi , Motorola, Pixel, Blackview, Huawei...
persze csak az újabbak és a csúcskészülékek . A Honor egyenlőre nem foglalkozik a témával ! És nem sok helyen jelzik, hogy van-e a készülékben UWB-s chip, még a gsm arénán sincs benne a műszaki adatok között, pedig ez a jövő ! -
hockeyapu
senior tag
Először is: mindenben egyetértünk !
Volt időm beleásni magam és kezd összeállni a kép .
Ha mindent , amit fel akarok spécizni, akkor kb. 15-20 nyomkereső eszköz kell és nem mind ugyanolyan ! Van amire elég a sima, van amire gps-es kell .
A sima Bluetooth-os eszközökből óriási a választék, de ezek nem jók mindenre .
Valójában a droidra marad a Mototag , ha UWB-t akar az ember ! A b.... szifonnak persze van több is, arra még a k...Alza is csinált !
A xiaomit meg csak ma mutatták be , mire az ideér... ha egyáltalán a rizszabálók megszánnak minket és nem tartják meg maguknak !
Rendelek pár simát innen onnan, meg a mototagből a 4darabosat (így is 10 fölött van darabja )
A puding próbája az evés !
-
-
hockeyapu
senior tag
Nem mondtam, hogy sz@rra sem jó !
De amire nekem kell arra kell a pontos keresés !
Egyébként majd kipróbálom és elmondom a tapasztalataimat, de az már csak januárban lesz .
Ja közben rájöttem az Anker nem szereti a droidot !
Valahol egyébként láttam sim-es tag-et, most azt körözöm .
És jön a Xiaomi UWB-s tag-je ! -
-Maci-
addikt
válasz
hockeyapu
üzenetére
A múltkor ugye megkaptam, hogy nyomom a BS-t a motorolának. Ezért (+hogy kérdezted milyen telóm van épp) úgy érzem le kell írnom milyen cuccaim vannak (épp)
-HP Z-book
-Honor magic V2 (teló)
-Samsung Galaxy tab S7 Ultra..
-Xiaomi W2 pro
-Dreame ribot porszívó.
-Moto Tag
Továbbá:.
-BMW R100T
-BMW R1200GS
-Vesoa GT300ie
-Skoda Fabia 1 (2x)
-Kia Xceed
-VW 1399 bogár.Na most mondja valaki, hogy részrehajló vagyok.
Negnéztem az Anker tag-et. Messzire nem mentem veke, mert elsőre is gyanúsan olcsó a szett. Ott azon az oldalon nekem nem is egyértelmű a leírás. UWB-röl nincs szó, IOS függésről pedig igen...
Sok ilyen BT vacak van. Az emberek csak adfig látnak, higy "nyomkövető az elveszett tárgynak" oszt annyi. Bár mondjuk nem is elvárás tőlük, hogy mélyebben bele ássák magukat a témába. Inkább bunkóság ilyen vackokkal megtéveszteni a gyanútlan vásárlót.Szóval nekem nem tetszik ez az Anker cucc sem...
Viszont szeretném nyomatékosítani: Ha bárki bármilyen nrm SIM-es Tag-et talál, ami jobb, mint a Moto Tag, akkor kérem jelezze. Nem vagyok márka hívő, azonbal kihajítom a Moto-t ha lesz jobb. -
DrKapocs
őstag
"A Pebblebee - t is kukáztam, mert kb semmibe veszem a sima bt-nyomkövetőket. Na jó ez így durva. Ha otthon, vagy pl a reptéren veszted el BT távon belül akkor ok. lehet."
Ezt megindokolnád? Kíváncsi lennék az okára.
Főleg a BT távon belül rész érdekelne.Régen tényleg voltak és most is vannak olyan gagyi BT trackerek, amik csak a saját telefonodhoz tudnak kapcsolódni vagyis nem használják a Google Find hálózatát. De ezektől a gagyiktól eltekintve teljesen alaptalan a kijelentésed. Egy kisvárosban lakó édesanyám, ha elmegy a Lidlbe, akkor látom - tőle 100 km-re - hogy kb. a húsospult körül van az üzleten belül. Szóval nem értem mire alapozod a kijelentésed.
"kegalább az utoksó ismert poziciót látod": Ez nem Moto tag függő, hanem Google szolgáltatás. A kocsiban (ami egy zárt garázsban áll) lévő nem Moto taget utoljára ma 19 óra körül pingelték.
"Tehát értelem szerűen minél több az UWB-s eszköz a közelben, annál jobb az arány." Ez igaz a BT-ra is.
"Szerintem most ez a legjobb a nem SIM+GPS készülékeket nem nézve." Tök más dologra valók ezek az eszközök. Egy GPS trackert nem tudsz a kulcstartódra tenni. Főleg a nagyobb akkus, tégla méretűeket. Egy BT tracker 2032-es elemmel 6-8 hónapig megy, míg az Alcatel GPS trackerem 4 naponta töltöm.
Szóval, én tényleg szeretném megérteni a kijelentéseid alapját, minden kötekedés nélkül. Főleg a BT távon belül rész érdekelne, de tényleg.
@Hockeyapu:
Amiket a topicot elindító kolléga (akit a jó szándék vezérelt, ezer köszönet érte !) felsorolt, azok közül egyik sem rendelkezik UWB-vel !
Nagyon szívesen. És akkor mi van, ha nincs benne UWB? Mit szűrtél le; ha nincs benne, akkor sz@rra sem jó? -
hockeyapu
senior tag
Ott rágódtam az Honor magic6 pro meg a Xiaomi15 (már van benne UWB) között , végül azt vettem amiben nincs UWB, persze ezt akkor még nem tudtam (a gyártók ezt nem tüntetik fel !)!
Azt már Én is veszem, hogy a bluetooth-ok kb. nemsokat érnek !
Igen eddig az egyik a Motorola Moto Tag Reflector 4 pack a másik az Anker Eufy Smart Tracker 2 db (ez az olcsóbb) ezek vannak az Alzánál .
Amiket a topicot elindító kolléga (akit a jó szándék vezérelt, ezer köszönet érte !) felsorolt, azok közül egyik sem rendelkezik UWB-vel !
Neked most milyen telod van ? -
hockeyapu
senior tag
A másik cél az UWB képes eszköz . Ez jelenleg bukóban van az Honor magic 6pro-val, ill az összes honorral !
Szóval ehhez telefont kell cserélnem !
-
-Maci-
addikt
válasz
hockeyapu
üzenetére
Én - mielőtt utána olvastam volna- vettem 2db Samsung Smart tag2-t. Akkor még Samu temefonom volt. Használat közben kezdtem el utána olvasni. Aztán rájöttem arra, amit már sokszor leírtam: A Samsung tag csak bizonyos Samsung készülékek UWB-jét használja. Senmi mást. Így a találat arány...
No meg az is kiderült, hogy nézni/használni is csak Sansung telóval lehet. (jó van hekk trükk, de az olyan béna)
-Ezután nagyon megörültem a Googke újdonságával a Pebblebee - nek. Úgy olvastam, hogy univerzális (Android+IOS) és szuper a hatótáv. Nem néztem utána alaposan és nem is feltételeztem, hogy nincs benne UWB. Vettem 2-t.
-3x-ra akkor jött fel a téma, mikor a mobilana-n beharangoztág a Moto Tag-et. Azonbal vettem egyet.
Nem olyan régen vettem egy új pénztárcát, amiben direjt van külön useb a tag-nek.A fentebb lértak miatt és mert nár nincs Samsung telóm, van 2db fölösleges Samsung tag-em.
A Pebblebee - t is kukáztam, mert kb semmibe veszem a sima bt-nyomkövetőket. Na jó ez így durva. Ha otthon, vagy pl a reptéren veszted el BT távon belül akkor ok. lehet.
Viszont kb +5eft az emlegetett UWB-s Moto tag.Most van a Moto tag. Hát nálunk vidéken nem túl jó a találati arány. De kegalább az utoksó ismert poziciót látod.
Forgalmasabb helyeken jó az arány. Tehát értelem szerűen minél több az UWB-s eszköz a közelben, annál jobb az arány.
Szerintem most ez a legjobb a nem SIM+GPS készülékeket nem nézve. -
zolikaDB
veterán
válasz
hockeyapu
üzenetére
Aliról, militag-et, 2db-ot 10$-ért, és jól működik, igaz ez egy megyeszékhelyes város közepén van használva.
Sok a burzsuj Iphone-al, de az én kis kínai vackom úgy tűnik elég Android-os eszközt talál, mert mindig tudom, hol van. Házszámra pontosan.
De ezt asszem párszor leírtam már...
-
hockeyapu
senior tag
Ugyanabba a folyóba nem lépek bele mégegyszer (tudom nem is lehet )!
Természetesen miután megjöttek és kipróbáltam megírom !
Mégegyszer köszi az infókat, ami alapján el tudok indulni !
Egyébként aki már használ ilyen eszközöket az megírhatná honnan és milyet vett, és mik a tapasztalatai !
Előre is hálás lennék !
-
DrKapocs
őstag
Lehet rendelt egy fütyülős kulcstartót.
-
hockeyapu
senior tag
Mindenesetre rendeltem pár eszközt és kipróbálom őket .
A tapasztalatokat természetesen megosztom majd !
-
-Maci-
addikt
Hát nekem nincs türelmem 3x is leírni.
Zárjuk rövidre azzak, hogy nem értünk egyet, násként tudjuk.
A fórumtárs bőven kapott annyi infot, aminek birtokában már pontosabban tud tájékozódni onnan, ahonnan szeretne.
Pl. szerintem innen az AI is tud válaszolni a további kérdésekre. 5-10 perc után tiszta képet kaphat. -
DrKapocs
őstag
válasz
hockeyapu
üzenetére
Moto tagről és UWB képes eszközökről itt és itt olvashatsz. A kínálat szűk belőlük.
Ajánlom figyelmedbe ezt a két mondatot:
"An Android smartphone with an ultra-wideband chip is required in order to locate a Moto Tag via UWB."
"It should be noted that in order to leverage precise post-update UWB tracking via the Moto Tag, you'll need to be rocking an Android phone with a corresponding UWB radio of its own."Szóval, ha nincs UWB képes androidos telefonod, akkor az UWB-t csak részben tudod kihasználni: csak abban reménykedhetsz, hogy a tag-ed közelében olyan valaki járkál, aki ilyen készülékkel rendelkezik és az UWB-t be is kapcsolta. Ja, ez tök valószínű.
Azt pedig újra írom, hogy az iPhone-ok nem pingelik a taget, UWB-től függetlenül.Ezzel a magam részéről a témát lezártam, nincs több az UWB-ben. Többet nem vagyok hajlandó írni róla, minden lényeges információt leírtam. Innen saját magadnak kell eldönteni, hogy milyen eszközt veszel, kinek hiszel.
-
-Maci-
addikt
válasz
hockeyapu
üzenetére
Nem kell rohanni.
Igazából ez olyan dolog, hogy a többieknek jó, ha neked UWB-s készüléked van. Neked is 99%-ban az lesz a segítség, ha a másokéban van. Minél több az UWB képes készülék a tag-ed közelében, annál biztosabb lesz a találati esély és a pontosság.
Reklámozni külön nem szokták ezt. Szerintem azért mert a Samsung is és az Apple is ráépített egy saját, zárt szilgáltatást erre a technológiára.
Ennyi az egész. Mostanában látszódik ledőlni a fal, aztal, hogy már van 1db olyan tag amit mind a 2 rendszer kezel.
Hogy hinnan tudod meg? Hát szerintem csak a készülék pontos adatlapjáról.(nekem van 2db Samu, 2db pebblebee és 1 motobtag)
SZERK.
Értelem szerűen ha pl az Amazonas jungel-ben veszted el a tag-et, akkor cseszheted. Ha nincs UWB-s eszköz acközelben, akkir kutya gumit sen ér. Cserébe viszont - ha jól tudom- párvéve már minden Ájfonban van ez a technológia. Márpedig kb minden 2. embernek ájfonja van, mert az a divat.Na de majd a tanult kollégák mindjárt megmondja azt is, amiről szó sem volt

-
hockeyapu
senior tag
Köszönöm a válaszokat ! Világosodik az elmém !
Szóval akkor rohanjak UWB képes eszközt venni ?
És azt honnan tudom, hogy UWB képes a teló? -
-
DrKapocs
őstag
válasz
hockeyapu
üzenetére
Ne hallgass a hülyeségre, mert csalódás lesz belőle.
A Bluetooth trackerek (pl. Pebblebee, MiTag, Moto Tag, AirTag, stb), ahogyan a nevük is mutatja, a Bluetooth technológiát (és UWB-t, máramelyik ezt tudja) használják más, a közelükben található okoseszközöket használva, pingelve a Google vagy Apple Find hálózatán adjanak pozíciójukról információt. A Google Find My Device hálózat úgy működik, hogy a tracker BT jelet sugároz, amit a közeli androidos telefonok (Bluetooth bekapcsolva, hálózati részvétel, adatkapcsolattal) észlelnek, majd anonimizáltan feltöltik a Google szerverre. Erről az okostelefon tulajdonosa nem kap külön értesítést, hogy a tag használja a készülékét. Az iPhone-ok pedig az Apple hálózatán teszik ugyanezt. A két hálózat egyidőben nem használható. Az UWB ugyanúgy kapcsolható, mint a BT. NINCS RÉS A PAJZSON! A Motorola Tag UWB-n keresztül nem tud kommunikálni iPhone eszközökkel, mivel az kizárólag Android telefonokon támogatott UWB funkciót használ a Google Find Hub hálózaton belül. Hogyan tudna egy iPhone a Google Find hálózatra adatot feltölteni? Sehogyan sem.
A BT trackerek hátránya az, hogy ha nincs semmilyen okoseszköz a közelükben, nem tudnak adatot adni a helyzetükről. Mert nincs bennük SIM, GPS, mobil hálózati eszköz, adat.
A SIM kártyás GPS trackerek valós idejű globális pozíciót biztosítanak beépített saját GPS vevővel, mobilhálózattal, WIFI jelek vételével. Ilyen eszköz például az Alcatel MoveTrack.
Ilyenem is van, 2 darab. Ezek az eszközök jellemzően néhány naponta töltést igényelnek. De van nagyobb, súlyosabb darab is közöttük, amelyek egy hónapig is elmennek, pl. autóban. Egyébként alig néhány (1-2) megát használnak adatból. Ezeknél arra figyelj, hogy a kizárólag 2G-t támogató eszközök nem lesznek használhatók 2028-2030 körül. Mert lelövik a 2G hálózatot Magyarországon. Érdemes talán 4G képest venni, pl ilyet. Kell bele egy Domino SIM kártya és 990 Ft-ból egy évre megvagy.Így érthető?
-
-Maci-
addikt
válasz
hockeyapu
üzenetére
Kocsiban ülök, nem idézgezem vissza a kédésed, de így is érthető lesz:
-Nyilván a GPS+Sim a nyerő.-Ami nem Sim-es abban BT van. ÉS/vagy UWB chip. Amobil eszközökben is jobbára van már UWB, főleg a felsőbb kategóriásokban. A bibi csak annyi, hogy nem minen tag kompatibilis minden eszközzel...
IOS, Android, Samsung...De talán találtam egy rést a pajzson: A Motorola Tag úgy látszik kommunilál minden UWB-s eszközzel.
Amiben nincs UWB az kb Bt távolságon belül működik.
Az UWB-hez nem kell feltétlenül bt jel, UWB-n kommunikál, ez a poén.
A tudtod nélkül és bt nélkük ezek az UWB-k adják - veszik a környező szintén UWB-s készülékek cella információt. Ezek alapján "háromszögeli" a saját poziját.
-
hockeyapu
senior tag
A faszt vitatkoztok (amikor verekedni is lehet )
Ha szar hát szar !
Az infóitok alapján (köszönet érte )
utánaolvastam és már kapiskálom a történetet!
Ami nem Gps-es (sim kártyával ) az a környezetében lévő okosokat használja a helymeghatározásra, ha nincs okos a közelben, akkor a holdon is lehet a keresett tárgy !
Az még nem világos, hogy akkor is ha azokon az okosokon nincs bekapcsolva a Bluetooth ? Homályosítsatok fel !
Azt felfogtam,hogy a Gps-el rendelkezők , amik bárhol megtalálják a keresendő eszközt (már amíg Kesslernek nem lesz igaza, mert akkor mindannyiunknak hugyoztak !
) drágábbak ! 
Szóval hajrá, közérthetően !
-
DrKapocs
őstag
Jeleztem, hogy felesleges marketing bullshit jellegű tanácsot adni másnak, mert sok butaságot írtál. Azt sem tudtad, hogy a Mitag, Litag UWB képes-e vagy sem. A Pebblebee-t pedig Google terméknek tituláltad. De nincs ezzel gond, valakinek fel kell ülni a marketing bullshitnek is, a drága trackereket is meg kell venni valakinek. Majd eldöntik az olvasók, hogy melyik vélemény és tájékozottság tűnik hitelesebbnek. Részemről is lezártam ezt a meddő és értelmetlen vitát.
-
-Maci-
addikt
Fú, ezt még olvasni is sok.
Világos, hogy nem tudod mi az UWB.
A márkáról meg... Nee, én nem vagyok márka hívő. De az, hogy a moto tag-et teló alapján ítéled meg.
Hagyjuk is, nem pazarlom a szót, nincs értelme. Majd utána olvasol. Ha nem, akkor neked bármelyik legolcsóbb jó. (Amég majd magadtól rájössz, hogy nem).
Bocs, de a hsz. - ed nem váltotta ki bennem az "elmondom miért" reakciót.
Majd rájössz. -
DrKapocs
őstag
Tévedésben élsz. Ezt az UWB-t szerintem túlmisztifikálod. Az előnye annyi, hogy beltéren pontosabb, mint a BT5. Ez tény. Viszont ez a gyakorlatban sokat nem jelent, mivel a BT tracker képes hangot kiadni, vagyis meghallod hol van. És kisebb az interferencia esélye az UWB-nél, bár ez egy BT trackernél totál mindegy. Cserébe sokkal drágább, és alig van néhány androidos készülékben UWB modul. A hatótáv vitatott, valahol ez, valahol az kerül ki győztesen a tesztből. Szóval hatótáv előnye nincs az UWB-nek. Akkor miért is jobb?
Mitag és Litag ne legyen gyanús. Egyértelműen nem UWB képes trackerek. Nem is állítják, hogy az lenne. És akkor mi van? Mi a gond ezzel?
Motorola tag: nem Moto ellenes vagyok, 2 Motorola telefonom van. De tagből nem kérek. Nevetségesen drága. Brutál túlárazott. A Moto tag androidos eszközökkel kompatibilis, egyébként sincs olyan eszköz, ami a Google és Apple hálózatát is használná egyidőben.
A Pebblebee pedig nem a Google terméke. Google FMD kompatibilis, mint kb az összes többi, androidos tracker. Nem az a lényeg milyen butaságot ígérnek, hanem az, hogy mit tud. Olvass róla teszteket; en megtettem, sokat olvastam. Utánanéztem, tök jó review-ek vannak róla, világ körüli útra indították. Nem jobb, rosszabb, mint bármelyik androidos tracker. A Google FMD hálózata, illetve egész pontosan az alapbeállítása a gyenge láncszem. De ez igaz a Moto tagre is, mindre
En nem vitatom, hogy jó és szépa Moto tag, kompatibilir airtag kiegészítőkkel, de ne misztifikáljuk túl. Egy szokásos BT tracker (ami tényleg tud UWB-t, értelme mégkérdőjelezhető, de a marketingesek jól dolgoztak), horror áron.
-
hockeyapu
senior tag
Ilyet vett már valaki ? [link]

-
hockeyapu
senior tag
Sziasztok !
Ideje lesz beszerezni Nekem is ilyeneket, mert világ életemben szórt voltam, és néha a víz kiver, amikor valami hiányzik !
Kulcsok, autók, szerszámok (dobozos) de legfontosabb, hogy a Pénztárcába milyet tegyek ?
Kellene jópár !
Eléggé fogalmatlan vagyok a történetről ! -
DrKapocs
őstag
"A simán csak BT-s Tag-eket kb. fölöslegesnek tekintem": Kifejtenéd, hogy miért?
Összesen 8 darab ilyen BT trackerem van és 2 darab SIM kártyás. Mindegyikkel teljesen elégedett vagyok. Jönnek a pingek, látom, hol vannak az eszközök. Szűk másfél motorola tag árán lett 8 eszközöm. Több milliós autónál, kerékpároknál, motoroknál nem ér meg ennyit az esély, hogy esetleges ellopás esetén nyomukra bukkanhatok? De a 100 km-re lévő idős édesanyámat látom, hogy a Lidlben van, kb a húsoknál lehet üzleten belül. Ez nem ér meg ennyit?
-
-Maci-
addikt
Köszönjük szépen a leírást.
Nekem valamiért az van a fejemben, hogy a Moto Tag tudja használni az Apple és a (UWB chippel rendelkező) Androidos készülékeket IS.A simán csak BT-s Tag-eket kb. fölöslegesnek tekintem. Na jó, kis túlzással.
-
DrKapocs
őstag
Fú, erre nehéz válaszolni. Nem tapasztaltam különbséget pontosság téren. Inkább LiTag-et vennék 1 darabot próbaképp. Miért LiTag? Azért mert gondolom, hogy mechanikai hatások érik a konténert, vagyis kell a Tag-nek egy tok/ház/védő/tartó (case). Mivel a LiTag AirTag méretű, egy csomó case lesz hozzá.
-
A "legmegfelelőbb" szó helyes értelmezése a kulcsa a válasznak.
Az ipari felhasználás okán az ár nem lehet az elsődleges szempont, sokkal inkább a megbízhatóság és a hosszú folyamatos, karbantartásmentes működés lenne a fontos. A pontosság szempontjából az is elég fontos, hogy a követendő tárgyak /konténerek/ közlekedési útvonalán a lehető legtöbb aktív vevő eszköz legyen. -
Dr.NX
veterán
Már az Alzának is van saját márkás AirTag alternatívája:
Hero TagNincs benne UWB, de az talán nagyobb baj, hogy az értékelések egy része szerint nem működik annyira jól, mint az Apple eredeti.
-
DrKapocs
őstag
Nagyon szívesen! Nem gondolnám, hogy bezavar, de nincs konkrét tapasztaltom. Suzuki Swift, 2014-es sluszkulcsra és Keeway robogó sluszkulcsra van feltéve, azokkal nincs gond. De ezeknél nincs kulcs nélküli indítás vagy start-stop rendszer.
@Shummo: Nem, nem kell új account hozzá. Nálam 6,93 USD + 2 USD a szállítás. Coint felhasználva, bármennyi darab vehető. Itt egy rövid tutorial (Litag), hogyan ennyi. Tovább nem léptem, ott már név, cím, kártyaadat is lenne.
-
A Mi Tag-ra most van egy "back to school" akció, amivel 5.34 $ az ára. Kulcstartóval együtt pedig 6.70 $.
-
DrKapocs
őstag
A piacon számos, számtalan drágább (és ma már olcsóbb) olyan bluetooth tag érhető el, amellyel nyomon követhetjük dolgainkat, eszközeinket, járműveinket, kutyánkat, macskánkat, idősebb szüleinket, gyermekeinket. Hűtlen feleség és férj nyomkövetésére kifejezetten nem ajánlanám, adatvédelem, személyiségi jogok, stb, stb, stb. Ezek az eszközök - operációs rendszertől függetlenül - nem rendelkeznek SIM foglalattal, ebből következően adatkapcsolattal sem; a közelükben elhelyezkedő okostelefonokat használják arra, hogy helyzetükről információt küldjenek. Ha nincs a közelben senki, aki okostelefonnal rendelkezik (pl. egy kutya elkóborol az erdőben), akkor ezek a tagek nem alkalmasak arra, hogy a nyomukra bukkanjunk. Ezekre az esetekre a SIM kártyával rendelkező trackerek (pl. Alcatel MoveTrack) jelentenek megoldást. A bluetooth tagekben elegendő kb. 8-10 havonta elemet cserélni, míg a SIM-es trackereket sokkal gyakrabban, jellemzően néhány naponta kell tölteni. Visszatérve a tagekre... Az Apple és a Google is kiépítette saját "Find my" hálózatát, melyek nem átjárhatók a tagek számára. Illetve ez idáig nem volt átjárható a két hálózat az eszközök számára, mert pl. a MiLi MiTag Duo tag képes mindkét hálózat használatára. Fontos azonban megjegyezni, hogy az Apple és a Google hálózata egyszerre nem használható, hiába vásárolunk duo-t. Ha felregisztálod a duot az Apple hálózatára, akkor az iPhone-ok fogják pingelni a taget, az Androidos készülékek nem. Ezután, ha leválasztod az Apple hálózatáról és regisztrálod a Google Find my device hálózatára, akkor az iPhone-ok nem, viszont az Androidos készülékek látni fogják az eszközt. Senki ne éljen abba a tévképzetben, hogy Androidos és iOS-os eszközök is fogják pingelni a taget, mert nem. Mindenhol olvasni, hogy az Apple FMD hálózata jobb. Ez valószínűleg igaz is, mert az Apple opt-out rendszert alkalmaz. Vagyis minden eszköz segíti a tagek pingelését. A Google ezzel szemben hirtelen az adatvédelem bajnokává vált és opt-in rendszert alkalmaz. Az alapbeállítás ez esetben az, hogy csak a nagy forgalmú helyeken, vagyis ahol sok okostelefon van, ezek pingelik a tageket. Ezt át lehet állítani minden helyre, vagyis egy eszköz pingelése is elegendő a tag megtalálásához. Mindenhol írják, hogy mi Androidosok segítsük egymást és állítsuk át a beállítást a minden helyre (vagy valami ilyesmi a neve, meg fogod találni).
A kifejezetten drága tageknek mára számtalan olcsóbb alternatívája van, amiről jelen topik is szól. Több járművemet, kulcscsomómat is elláttam velük, melyeket drágább, 15-20 eFt-os tagekkel ellátni kisebb vagyon lett volna. Én a magam részéről az olcsó, de jó tagek pártján állok. Vásároltam jó néhány taget, amelyet megelégedéssel használok. MiLi MiTag (nem Duot vettem, csak olyat, ami Google FMD-t használ), MiLi LiTag és OTAG eszközök vásároltam. A MiTag egy kicsit nagyobb méretű mint egy Apple AirTag, azok kiegészítői nem kompatibilisek vele. A LiTag pont AirTag méretű, így az összes kiegészítő jó hozzá. Egyéb, jelentős különbség nincs köztük. Az Alin vettem őket, megbízhatónak tűnő eladótól. Az OTAG-ot szintén az Alin találtam, kifejezetten olcsó tag volt. Tapasztalataim az alábbiak:
Beüzemelés: Pillanatok alatt megvan. Közel teszed az eszközt a készülékhez, a LiTag és OTAG oldalán, a MiTag elején a felirat alatt lévő gombot megnyomod és néhány oké, elfogad pöttyintés után meg is vagy az accounhoz rendeléssel. Elem (CR2032) mindegyik eszközben van, semmiféle átlátszó fóliát nem kell sehonnan kihúzni.
Használat: Az összes tagem teljesen jól használható. Jönnek rendesen a pingek, egy átlagos kisvárosban is. Semmi gondom nincs egyikkel sem. Fontos azt megjegyezni, hogy ezek a tagek nem alkalmasak arra, hogy a telefon fényképezőgépének elsütő gombjaként funkcionáljanak. Nem alkalmasak arra sem, hogy a telefont csörgessék meg a rajtuk található gomb megnyomásával. Viszont mind tudja azt, hogy a Google Keresési központjából a telefonunkról megcsörrentsük őket. Szerintem jól hallhatók, számomra elegendő. Helyelőzményeket ezek a tagek nem tudnak, de ez nem a tagek hibája. A Google nem nyújt ilyen szolgáltatást, csak az utolsó pint helye és ideje látható. A Keresési központot számítógépről megnyitva a bluetooth tagek nem láthatók, csak kizárólag az Androidot futtató készülékek. Ez szintén nem a tagek hibája, a Google ezt nyújta. Telefonról megnyitva a Központot, minden ott van és látszik.
Jók-e ezek az eszközök? Szerintem igen, arra, amire kitalálták őket. Ha Mission Impossible szintű követést vársz tőlük, akkor viszont csalódni fogsz. Forgalmas helyeken, átlagos forgalmú helyeken tűpontos lesz. Egyetlen tag megvásárlását sem bántam meg, jó ideje szépen működnek nálam.
Honnan vettem őket?
MiTag: [link] (kb. 9 dollár volt mindenféle kuponnal, coinnal)
LiTag: [link] (kb. 6 dollár volt mindenféle kuponnal, coinnal)
OTAG: [link] (kb. 6 dollár volt mindenféle kuponnal, coinnal)
Ezen kívül egy csomó helyen árulják még.
A gyártó weboldala itt érhető el: https://mili-shop.com/Garanciát semmire sem vállalok, pusztán a személyes preferenciáimat tükrözik a leírtak. Nincs belőle egy fillérem sem, nincs a linkek mögött ajánlókód, nem kapuk egy fillért sem. Pusztán a cél az, hogy segítsük egymást! A helyesírási, stilisztikai hibákért elnézést, a szerverhiba miatt újra kellett írnom a topikot és már nem volt kedvem átolvasni a leírtakat.
[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 10
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Hálózati / IP kamera
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ingatlanos topic!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Vivo gyorstöltő adapter kábellel - Szép állapot
- ÚJ Livescribe Symphony Smartpen Digital Pen Bolti ár:idk INGYEN FOXPOST
- Nokia 6510 eredeti bőrtok, elő és hátlap
- 8 az 1-ben USB-C Hub Adapter és Elosztó Dex ,Mac RJ45 Hálózati csatlakozó stb
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.3" WUXGA - Snapdragon X X1-26-100 - 24GB - 1TB - Win11 - Garancia
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 36GB RAM, 11 core CPU, 14 core GPU, 512GB SSD, Space Black 27% Áfa 0458A
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4770K / GTX 1060 6GB /16GB RAM /250SSD + 500GB SSHD
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(szarral nem gurítunk ! )

Szóval ehhez telefont kell cserélnem !
) drágábbak !