- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
SirKero #93442 üzenetére
Háát, esőben nem lesz túl guszta. Én érzem, hogy van ennek jogosultsága, de ahhoz olyan típusú ember kell. Nekem ehhez nincs türelmem, inkább veszek gyakrabban új cipőt. Másrészt ritkán motorzom utcai cipőben. Sőt, igazából soha. Van motoros csizmám, meg motoros cipőm...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
SirKero #93440 üzenetére
Nem tom mennyire életszerű a használata. Alul tépőzásras, de néha le kell tenned a lábad, tehát koszos lesz. Mivel szövet, járni nem lehet vele, tehát amikor letámasztod a motort és beméssz valahová, le kell venni. Ha le kell venni, akkor el kell tenni, de ugye koszos....
-
canniball
nagyúr
válasz
SirKero #93065 üzenetére
Akkor kiemelném a (topik szempontjából) lényeges két mondatot:
"A következő szezontól, jövő júniustól a motorosok a kínálatból eddig hiányzó kedvezményes havi matricát vehetnének járművükre. Az új termék ára az 1470 forintos heti jogosultsághoz képest mindössze 2500 forint lehet."Már épp itt volna az ideje! De azt mondjuk nem értem, hogy miért csak júniustól...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
SirKero #82590 üzenetére
Ne!
Egesz egyszeruen fel probaltam hivni a figyelmet arra, hogy az hogy x ev utan csak egy y alkatreszt kellett cserelni, nem arul el sok mindent egy tipusrol.
Kellene a km ora allas, a belerakott km, es hogy ez a km milyen terhelessel ment bele.
Tobb adat kell annal, mint amit leirtal.
Az utolso 49 ccm es robogomban 34 000 km volt...
Szamomra 10 000 km ~4 l fogyasztas mellett keves. Ilyen terhelessel siman belemegy 100 000...
Alig van terheles.Csak pontositast kertem, nem azt, hogy ne szolj hozza. Egyszeruen nem lehetett a hszt hasznalni.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
SirKero #82575 üzenetére
Ha egy motor megbizhatosagara vonatkozoan kozlunk adatokat, szerintem az ido nem sok informacioval szolgal.
A megtett km, a vasarlaskor rogzitett km ora allas, es az ez alatti atlagfogyasztasbol valamit le tudunk szurni.
A fgyasztas arrol arulkodik, mekkora terhelest adtunk neki.Mig az evek szama semmit nem er. Pl 3ev alatt mondjuk 3000 km el ne tortenjen mar semmi, semmilyen motorral.
-
Polemius
senior tag
válasz
SirKero #80309 üzenetére
Aldiban szokott lenni így tavasszal motoros akcióban sisakba építhető.
Nem tudom, idén volt-e, vagy még eztán lesz motoros cuccuk, de ha rászánsz kicsit többet (15 körül volt talán?), akkor érdemes lenne megnézned. -
dugynok
senior tag
válasz
SirKero #80150 üzenetére
NKH-nál a legolcsóbb, párszor voltam ott is (Vas Gereben u.), nagyon nem foglalkoztak a fékpadon és fotózáson kívűl. Sok a munkájuk és a "túlélni a műszakot" éreztem rajtuk mindíg...
Mostanába ismihez viszem, ott egy tizes, de közelebb van és 10 perc alatt megvagyunk, várnom sose kell -
canniball
nagyúr
válasz
SirKero #65695 üzenetére
Mivel nálunk csak porfogóként funkcionál a garázsban a nomád körülmények közötti teljesítményéről nincs személyes tapasztalatom. Viszont most hogy mondod mintha ismerősnél is ilyen lett volna amiből az első relatíve gyorsan megadta magát; ő visszavitte és kicseréltette, hogy a második hogy vált be arra nem emlékszem.
De gondolom itt is érvényesül a dakota közmondás, mely szerint "kis pénz kis foci". -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SirKero #63868 üzenetére
Egy Caberg Duke-ot vettem pár hete, a tapasztalataim vegyesek (5 csillagos törésteszt, alapból jár hozzá a pinlock, előkészített helye van a BT-s kihangosítónak, stb.) Pár óra hordás után már kényelmes, viszont brutálisan hangos benne a menetszél. A "hivatalos", bolti ára 54k HUF, de Vaterán, zsír újonnan, számlával-garival 43-ért is beszerezhető, ha tudod a neked megfelelő méretet. A szemüvegnek "spéci" helye nincs, de egész jól el lehet rendezkedni benne, én már megszoktam, nem zavar. Ha rövid időre megállok, akkor nem veszem le a sisakot, így napi egy-két alkalommal van csak macera a szemüveg szárával ( de az sem nyom). A pinlock egy áldás, imádom.
Csak ne volna olyan qrva hangos 100 fölött...
szerk: fizunap után be fogok próbálkozni egy komolyabb, Alpine motoros füldugóval, azt hiszem.
-
Geresics
addikt
válasz
SirKero #63868 üzenetére
A Lidl-ben most akciós a felnyitható, van benne napszemüveg, és szemüveg is befér alá! Asszony kapott egyet, egész vállalható. Persze kérdés, hogy milyen motoron fogod használni, mert a turbulens szélzaj azért hallható benne. Mondjuk van hozzá fül-párna is!
Nekem MT Flux van, ez tavaly ősszel 35eFt volt, és a Sharp teszten 4 csillagot ért el! Mivel nem vagyok szemüveges, ezért nem tudom, hogy az mennyire volna kényelmetlen benne...
Nekem ezekkel van személyes tapasztalatom, olyanról meg nyilván nem beszélek, amit nem tapasztaltam! -
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SirKero #61020 üzenetére
Ugyan nem BMW-d van, de a legtöbb dolog a tiédre is igaz. Eko cikkét érdemes elolvasnod.
-
Xaels
félisten
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SirKero #55056 üzenetére
TomTom-mal is ez a bajom, a jogtiszta szoftver csak egyszeri frissítést tartalmazott. Jelenleg már örökössel árulják azokat is, de a fene fog 60 ezerért megint autós navit venni, főleg hogy ez is hibátlan....
(#55058) bigdady: gratulálok! Széles utat!
szerk: én meg csak 24-én fogok vizsgázni, ráadásul most telefonált az oktató, hogy a brutális hőségre tekintettel a most szombat kora délutáni órám is elmarad. ( ez lett volna az utolsó a vizsga előtt). 19-én fogok helyette vezetni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SirKero #54794 üzenetére
Köszi!
Lehet, hogy inkább szövet nyeregtáska-pár lesz, mert az pont harmadába kerül mint egy konzol + doboz(ok), ráadásul fel is bírok tőlük szállni a motorra. Hátsó dobozzal nekem necces..
Bukócsövet, túraplexit is szeretnék, ja meg ugye lesz egy hátsó féktárcsa+betét. valamint akku cserém is.
Mindezek viszont csak akkor, ha leápolom és eladtam a Csótányt: jelenleg erősen mínuszos a költségvetésem. -
baboss
őstag
válasz
SirKero #54679 üzenetére
Én egész egyszerűen oldottam meg.
Első nekifutásra a telefont használtam (5"-os Samsung Galaxy A5 ) GPS ként.A kormány közepére volt felrögzítve.Idővel rájöttem,hogy nekem kicsi a kijelző,és nagyon le kell néznem ahhoz hogy eligazodjak rajta,és mire visszanézek már elég sok utat megtettem amíg nem láttam az utat.Szóval nekem elég balesetveszélyes volt a használata.
A megoldás az lett,hogy szem magasságban kell elhelyezni a GPS-t,úgy hogy a perifériás ,látásba még beleessen.
Még tavaly előfizettem egy TV/internet csomagra,és ajándékba kaptam egy Samsung Galaxy Tab-ot,amit nem használtam.A kijelző baromi nagy,és jól látható.Megoldottam,hogy a motoron használható legyen GPS ként.
Minden ami kellett hozzá volt otthon.
Blum fékes kivetőpánt,bútorláb alsó része,valamint egy darab plexi.
A plexit felmelegítettem és ráhajtottam a Tablet-ra,és a pánttal meg a bútor lábbal rögzítettem a fejidomhoz.
Itt van egy videó hogy néz ki,és hogy lehet fel illetve leszerelni.A szálterelő plexi alatt még az esőtől is védve van.Nemrég volt letesztelve nappali és éjszakai használattal is.Este a fényerőt le kellett venni mert nagyon erős volt a kijelző fénye. -
-Mosquito-
őstag
válasz
SirKero #54416 üzenetére
Nem a tok az érdekes,hanem ugyan az a GPS/Navi kb 4-6féle néven fut és mind ugyan azt tudja. Nekem bepárásodott,cserélték és 3hónaposan gyorsan el is adtam. Ezeknél a motoros Naviknál a fényerő/láthatóság az egyik legfontosabb tényező. Ezt a Shoxban nyomkodtam volna de kesztyűben!! nemigazán lehetett,fényereje csapnivaló! [link] Ennyiért xar! Majd ahogy egyre távolabbra kezdesz el gurulni és csak egy bizonyos részen ott/azon az úton szeretnél csavarogni/gurulni számítani fog,hogy lássad is merre akarsz menni. Ebben viszont a Garmin és a TomTom a nyerő,sajnos mindkettő borsos árú cucc.
Runner:
Fehér szín is előnyt jelent,azt hiszi rendőr.
Van egy ikertesó itt a XI-ben,hasonló állapotban van.
-
Doki16
addikt
válasz
SirKero #53018 üzenetére
A második linken csak egy ilyen plusz tartó van. Csak azt a célt szolgálja, ha véletlen eltörne a tartó akkor ne tudjam elhagyni a gps-t. A GPS meg egy ilyen tartóval van felrakva. Sajnos tényleg az a baj ezekkel a vízálló tokokkal, hogy a napsütés miatt nem lehet látni semmit amikor bele van rakva.
-
-
Doki16
addikt
válasz
SirKero #53010 üzenetére
Néztem én is, alig egy hete jelent meg a magyar forgalmazó kínálatában. Lényegében a CNS Globe Moto kicsit átalakítva, ha lehet hinni a leírásnak. Összehasonlítottam a mostani autós WayteQ N770BT autós navimmal ami már kb 6,5 éves, de arra jutottam, hogy inkább ezt rakom fel a motorra, mert sok különbség nincs köztük
A xRIDER-nek annyi az előnye, hogy vízálló.
-
.mf
veterán
válasz
SirKero #52243 üzenetére
Legutóbb még valami dél-amerikai ország volt, hogy változnak az idők
Balassagyarmaton néha még van hasonló utcai verseny.
Nemrég olvastam egy cikket, hogy a 70-80-as években népszerű mecseki hegyi versenyek is sajnos eltűntek mára, pedig mekkora móka volt. Kellenének még ilyenek. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
SirKero #51910 üzenetére
Jó kis karika, majd legközelebb ezt nyomjuk.
Ma még el akartam a Dunakanyarba egy kisebb körre, de bakker a tegnapi nap után úgy fáj mindkét csuklóm, hgoy inkább segítek az asszonynak mosodába menni.
Volt szó róla amúgy, hogy hétfőn ismét akciós a Honda Safety-nél az oktatásra való beiratkozás!?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
SirKero #51072 üzenetére
Dobozod/Topcase van? Próbáld azt ki,hogy leveszed guminyomásra is ránézel,hogy valóban megfelelő-e. Kerékcsapágy lenne azt (egy jó) gumis megnézi,szól,ha kell cseréli. Kormánycsapágy még előfordulhat,bár Laci gondolom ránézett arra,amikor ott volt a gép.
(#51074) Doki16:
Igen, Motorozz.hu-n keresd a Dobozok, csomagtartók topikot azon belül,Petya 89 Péter
T: 06/20-26-14-429Házigazda,Topikgazda ezt a Petya89-et elérhetőségét,hol lehet megtalálni betehetné az összefoglalóba.
-
V.Stryker
nagyúr
-
Mizsala
tag
válasz
SirKero #51056 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket: belső csere 10 perc alatt
Az utolsó szürkével keretezett rész viccesÉn is transalpos vagyok, mindig van nálam első-hátsó belső, gyári szerszámkészlet az ülés alatt pont jó leszedni a külsőt. Viszont van olyan defektspray ami kifejezetten jó a belsőbe is: MOTUL TYRE REPAIR
Még nem próbáltam ki, de már van egy rendszeresítve a topcase-be! -
-Mosquito-
őstag
válasz
SirKero #51048 üzenetére
Pedig jó lenne megtanulni/felkészülni egy defektre mert ha ott állsz mellette attól nem fog megjavulni. Egy tréles motormentés meg hely/távolság függvényétől 20-30-40eft is lehet. Ennyiért én inkább megtanulnám a kerékcserét/javítását.
Burgman fórumon van egy Transalpos,szerintem nyugodtan kérdezd meg,nem lehet nagy ördöngösség megcsinálni.. Gumid megvan már?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
SirKero #51023 üzenetére
Tömlős gumid van? Transalp fórumon biztos van/lehet valami praktika/leírás erre. Neked akkor kell egy ilyen:[link] meg egy ilyen: [link] ebből létezik nagyobb kivitel is illetve egy első/hátsó plusz belsőt is érdemes magadnál tartanod.
(#51035) togvau:
Itt: [link]
A hivatalos NKH-nál az a baj,hogy hiába mész időpontra akkor is 2-3órát ott fogsz stand uppolni.. Tegnap én itt voltam. [link] 30perc alatt megvolt.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest