Hirdetés
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jo persu, azért ne forgasd ki az írásom. Nem egy kerékre állt nagy gázra, hanem egy teljesen átlagos 110 korul haladó sor elozése közben kettős uthibaba futottam es attol emelkedhetett el egy pillanatra az eleje. 140-et meg a 180-as robogom is megfutja, ami 20 le. Jelen helyzethez semmi köze nem volt a le-nek.
Archer
Megnéztem, de itt sem vélek felfedezni hasonlóságot.
Attól tartok amit keresek mar egyszerűen nem elérhető a kínálatban. -
Bogyó bá'
nagyúr
-
Archer
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Nyugodtan menjél gyónni de egyszerűen szar úton túl gyorsan mentél, ennyi. Én sem vagyok szent, csak ha nem elég körültekintő/hülye/figyelmetlen voltam, nem a motorban keresem a hibát...
Ilyen formájú plexiket amúgy a Zero Gravity szokott gyártani.
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem tudom, minek lehetne ezt nevezni... Vibráció talán jobb szó lenne rá?
Bármelyik motor kormányán érezhető, ha beindítod a motorját, akkor lesz egy kis vibráció pl. a kormányon a teljes nyugalomhoz képest. No, az lett nálam kisebb a 7100-as olajtól. Kevésbé érződik vibráció a kormányon/lábtartón.
Ugyanaz a dolog, amitől a motorra rögzített kamerák képe is hajlamos "zizis" lenni. Lesd meg pl. ezt a videót: [link].
Remekül látni az elején a gyorsulásnál, hogy magasabb fordulatokon kicsit bemosódnak a számlap betűi, és jól láthatóan ez a jelenség enyhül arra a pillanatra, amíg vált.
Én erről a jelenségről beszéltem, amit érezni főleg a kormányon/lábtartón, és ami lényegesen enyhült a 7100-as olajtól az 5100-ashoz képest.
-
wolfnet
tag
-
runner 125
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
A francokat. Nem vagyok nyugdíjas, majd 70 felett elgondolkodom azon, h zavar-e a szél, vagy el akarok-e bújni, az sem probléma ha valamivel alacsonyabb, mint a mostani.
bogyo112
Nem Givi lesz szerintem, leglabbis biztosan nem a linkelt típus. Ez valami magasított túraplexi, az általam linkelt pedig talán még alacsonyabb is, de a teteje is más. Nem ennyire íves, van benne felül egy - egy törésvonal.
Archer
Voltam már párszor arra autóval, kb 3 hete motorral is, kicsivel lassabb tempónál én semmit nem éreztem. Szerintem a lehető legszarabb helyen kaptam el, de igazad van, vasárnap előbb is kelek, megyek gyónni.
-
Something_
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A kormányt "tekerni" csak akkor kell, ha tolja az ember a motort

-
Archer
őstag
-
akos727
senior tag
Üdv, egy kérdésem lenne hozzátok. Ha minden jól megy, holnap eladom rendszámos motorom, kérdés, hogy ilyenkor hogy van eladásnál, csak egy adásvételit írunk, amivel én majd lemondom a biztosítást, stb.? Kell még valami papírt irnunk vagy beszereznem? Eddig még csak 50-es robogó volt tulajdonomban/adtam el, ahol ugye nem volt rendszám.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Azthittem szélvédelem nem elég...

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
akkor hasznald a gepet ugy hogy nyakcsapagyas es szital, baszki gratulalok.
minek vettel motort ha nem telik a fentartasara? -
FIREBLADE78
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Bolond lennék ezért fizetni
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
nemnem. elviszed szepen szerelohoz.
azt se tudod hany Nm re kell huzni. -
FIREBLADE78
addikt
Holnap dobok egy képet és megmondjàtok melyiket kell meghùzni,mert nekem ez csínai
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
nalunk a szervizbe kerulo motorok 70% nyakcsapagyas volt, es a tulajok nem vettek eszre. a nagydob rajta, de a futomu az le van szarva.
volt olyan, hogy a kormany kozepen beallt, annyira be volt verode a csapagy. erre a tulaj azt mondja, "azt hittem ez harom allasu kormany" jobb bal kozep. true story!
es tenyleg nem veszik eszre ezt a legalapvetobb dolgot.
siman azt hiszik hogy nem romlik el soha a motorjuk. -
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
de ne ugye a palyan futo gepek a lomok, csak olyat szabad venni, ami nem latott palyat (es szerelot sem, mert nem romlik el, meg jo az ugy). -
FIREBLADE78
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi. Kettőt és könnyebbet. Majd ràguglizok,hátha van valami neten
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Létezik olyan gumi markolat a kormányvégre, ami a gyárihoz képest észrevehetően csillapítana?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
csak meg kene huzni azt a nyakcsapagyat akkor, nem?
hihetetlen hogy milyen allapotban vannak a gepek, es nem veszitek eszre -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszönöm!
Akkor én nem voltam elég agresszív az előbb. Ahhoz képest viszont jó sok rezgés átjut a kormányvégre. Azon mondjuk csodálkoztam is, hogy míg a kis csopperemen az egész blokk szilentekkel volt a vázba fogatva, addig a GS-é mereven felcsavarozva. 
-
Topiccsendőr
addikt
tudom, hogy mit hittel, hogy tapasztaltal, mar tobbszor leirtad ide is, es mindig fogom a fejem, amikor olvasom.
neked valami mast jelent a remeges, vagy teljesen más dolgot erzel, amit az olajra fogsz.
es ez az olajteszt, illetve velemenyezes egy olajrol a sportmotoron. igazabol pont oda illik. -
Archer
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Esetleg nem kellene 150-nel menni ismeretlen úton és akkor nem szitál. Mielőtt jönne a válasz, ismerem azt a szakaszt, itt lakok tőle 10km-re, valóban sz@r, valóban nincs kitáblázva, ha azon átugratsz annyival, tehetsz te akármilyen Öhlinset a kormányra. Egyébként viszonylag messziről észre lehet venni, annyi idő van, hogy 100 alá visszafékezz.
Plexire: Szatunásat kell venni

-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én ezt tapasztaltam. [link]
Úgy nézett ki a csere, hogy 14km út a szervízig, majd hagytuk állni, hogy kihűljön, leszervizelték, és néhány órával (szűk 3 talán) irány haza ugyanennyi út. A legjobban én voltam meglepődve, mennyivel jobban szuperál az új olaj, sosem gondoltam volna, hogy ennyit számít. Korábban végig volt egy minimális zavaró rezonálás a kormányon/lábtartón, nos ez az új olajjal gyakorlatilag teljesen elmúlt. A Motul 7100-al lett végre olyan a motor, amilyennek mindig is szerettem volna, hogy legyen.

És azt sem mondhatjuk, hogy nem volt friss a tapasztalat a régi/új között. Hidd el, nem töltenék bele ilyen drága olajat, ha nem látnám/érezném a hasznát.(#57056) kcsa: Szerencsére át tudtam kérni magam egy Honda CBF400SF-re, hát az a négy hengerével ég és föld volt. Semmi rezonálás, kis huncut karakter, semmi sunyi lefulladás...
Azzal utána nagyon jó volt menni.(#57058) bogyo112: Persze, alapvetően kényelmes (és a többi is stimmel amit zárójelben írtál róla). De azért csak nem véletlen, hogy nekem is a rezgéseivel volt bajom leginkább. Valakit ez zavar, úgy látszik másokat nem.
Hát igen, azt írtam is, hogy harapós az az SV(F) blokk. Én mondjuk pont azt szeretem benne a legjobban.
Mondjuk rossz háttal lehet én sem szeretném, azért ránt egy szépet az emberen, ha nem sikerül elég finomra a gázkezelés (pl. kátyú). -
kcsa
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Lehet oktatómotor nem ilyen volt már, fel sem tűnt hogy ilyrn lenne. A napokban mentem 750-es shadow-val, na ott feltűnt a mozgó kormány.
-
Daywalker
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Kappa is gyartott (busan az van nekunk), f.fabri is van...mra a best

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Givi...
(#57059) persuader: melyik része gumiágyazású? (az újabb, túrakormányosról beszélek, nem a hasalós csutkáról). Kimentem most megnézni, de nekem áll, mint Katiban a gyerek.

-
runner 125
nagyúr
Puig-on, MRA-n kívül kik gyártanak még plexiket?
-
Bogyó bá'
nagyúr
De az összes teszt szerint a GS egy kényelmes motor, nem kis részben ezért is ezt kerestem (meg a megbízhatóság, egyszerűség, jó fogyasztás). Más ismerőseim akár napi 5-600 km-t simán lenyomnak vele, így valószínűleg bennem lehet a hiba.

(#57057) zeon.hu: a kis csopperen a gyári, hátrahajló "csopper-kormányt" nem véletlenül cseréltem le egy ETZ-re. A GS kormánya viszont szinte "egy az egyben" ETZ.

szerk: most meg már kevés volt a GS a nagy A-hoz, így egy Gladiuson tanultam. Az kényelmes volt, de a motorját nem szerettem: túl agresszív (mekem).
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Próbálj ki másik kormányt.
Nekem az egyenes kormány lett végül kényelmes (gerinc probléma), a normál chopper /cruiser kormányokkal szenvedtem már rövid út közben is.
(Az egyenest a csuklóm 1 hét alatt megszokta)Szerk.
mint mindenki? Bakker, öreg vagyok, én még szúnyog mz-n vizsgáztam 
-
HSM
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nem lehet, hogy amíg hideg, addig jobban ráz a motor? Nekem ez volt a bajom azzal a géppel (tanulómotorként mentem vele legalább 10 órát, míg jogsiztam), hogy nagyon "rázós" volt, ahogy járt benne a motor. Én ezt tudom elképzelni, hogy talán jobban rázhat, míg hideg az olaj benne.
Nekem az SV sokkal simábban jár a Motul 5100 helyett a 7100-al.(#57046) runner 125: Elég válogatós vagyok, ami tetszett volna karakter avatarnak viszont már foglalt volt.
Úgyhogy egyelőre maradtam pingvin. De töröm a fejem, hogy ez változhasson. 
-
-Mosquito-
őstag
Gyerekek üzemszerűen kell/kéne használni a motort nem otthon ülve fotel fizikusként osztani az észt,hogy milyen xar ez meg az,közben a saját gép meg otthon pihen állagmegóvás címén..

-
Bogyó bá'
nagyúr
Na, meg volt a mai 112 km-es gurim is. Nagyon nehezen szokom össze a "nagy" géppel, ma is az volt, mint eddig mind a 4 utamon: az első fél-egy órát szinte kínszenvedés a gépen tölteni, akár lassan megyek, akár gyorsan (zsibbaszt, vagy a fene tudja, de nem jó rajta). Aztán az első cigiszünet után meg semmi bajom vele, sőt a végére egészen rohadtul tudom élvezni.

Nagyon úgy tűnik, hogy az óra szerinti 100-110 lesz az "én tempóm", egyszerűen nem esik jól gyorsabban menni vele, pedig próbáltam, előzgettem rendesen.

-
Xaels
félisten
válasz
zeon.hu
üzenetére
Én is nagyon rákívántam és nem nagyon lesz másik hasonló Dragstar a hazai utakon. A másik minta is nagyon jól nézett ki, igaz még javítottunk rajta kicsit bár arról én nem készítettem fotót végül. Az első sárvédő most kimarad, majd talán fizukor el viszem külön, szerencsére anélkül tudok közlekedni addig az 1-2 napig. Még valami fekete gumis markolatot meg lábtartót kell keresnem
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
polimorf
üzenetére
Én nem voltam, mert össze van varrva a homlokom, meg az oldalam, nem tudtam bukót feltenni. Majd veled elmegyek hétvégén.
(remélem holnap el tudok menni már motorral fogászatra...)Baboss volt két kollégával. Azt mondja úgy rohantak nem volt ideje fotózni, meg nem is néztek meg semmit, csak kajáltak.
-
-
HSM
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Ez a válasz mm89-nek ment szerintem. Tudom, én is pingvin, meg Ő is, én nem írtam kormánygátló témában tapasztalat híján.

(#57028) persuader: Gondolom, az 1.2-es VFR súlya azért segít stabilabban tartani, mint egy kisebb motor esetén.

(#57038) Xaels: Az ugratás még mindig jobb, mint amikor egy akkora kátyút fogtam buszsávban, hogy elöl/hátul felkoppant a teló...

Szerencse, hogy úgy tűnik, semminek nem lett baja. -
Xaels
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Múltkor benéztem egy kegyetlen fekvőrendőrt. Lepergett előttem a terminator2 ugratós jelenete. De ugyanígy jártam a budai rakparton egy úthibával a Petőfi híd után menet a Rákóczi felé. Soha nem szerettem ugratni még BMX-el sem, nemhogy a 250kg-os vassal...
Megbeszéltük a festővel melyik legyen és mennyiért, nagyon nehezen sikerült döntenem mert a felmaszkolt vázlatok nagyon tetszettek. Ez maradt, fekete alapon piros lesz.

-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ha engem kérdezel akkor te nem azt a vezetéked nézed. Az utolsó kapcs rajzon a comb sw-n a külön vezeték fekete-fehér (nem csak fekete), és az nem oda megy.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
wolfnet
üzenetére
Örülök, hogy nem csak én preferálom Tasi-t.
Te milyen motort vittél hozzájuk és mennyire vagy elégedett? Milyen árkategóriában dolgoznak?Én is hozzá tervezem vinni a vasat majd szelep és karbi állításra, de az még odébb van kicsit. Bár nekem nem Hondám van, de mit csináljak, ha nem akar elromlani? Piszkáljak hozzá?

-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Dehogynem, többször teszteltem már a 0-200-at megvan e a 10sec alatt.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
epp ezeket a dolgokat kell megszokni es megtanulni egy erosebb motornal. hogy ha odahuzod akkor ilyen tud tortenni szar uton.
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Fentebb linkelt kcsa kolléga egy pdf-et abban benne van az eleje felé a kapcsolási rajz. 3 féle van és csak egyiken van ez a kábel.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
cicaslany86
üzenetére
bekotesi rajz kene.
ha nem kotitek be a fekete kabelt, leall a motor ha gyujtaskapcsolonal leveszitek a gyujtast? -
Topiccsendőr
addikt
nem kene szitalnia. nyakcsapagyon kene huzni valszeg. egesz egyszeruen nem tudsz rola es log a csapagy.
a gatlo nem erre valo. hanem arra, ha agresszivan gyorsitasz ki, es elkonnyul az eleje, esetleg elemelkedik, es akkor kapsz egy uthibat, amitol keresztbe rakod le az elso kereket, akkor szital be. magatol nem szital be.
csillapitashoz nincs koze. esetleg beleszolhat az elofeszites. -
runner 125
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
Most h visszagondolok, tuti megdobott annyira az úthiba, h elemelkedett az eleje és ahogy visszaért, beszitált. Tényleg befostam, egyszerre eszembejutott a millió yt videó, amin képkockáról képkockára látszik h beszitál a motor eleje és úgy dobja le a motorost, mint a vad ló az idomárját.

HSM
Köszi, rákeresek még este, most csak gyorsba néztem, de ilyet azért nem raknék fel, főleg aranyban.

Feree13
Nekem sem csinált az eddigi 3000km alatt soha ilyet, ha egy pillanatra is, de az eleje biztosan elemelkedett az aszfalttól. Úgy képzeld el, h kb. 2,5 méter távolságra egymástól az aszfaltban mindkét sávban merőlegesen végig van egy 4-5 cm mély és 15-20cm széles süllyedés. Noh ezt kaptam el 150 körül, kigyorsítás mellett. Még a seggem is elemelkedett az ülésről.
-
Daywalker
addikt
Én úgy hallottam, hogy csak Hondához van service manual, és minden egyes könyv kézzel készül, plusz a japán mérnököt kis fehér kesztyűben is küldik a könyvvel együtt, hogy személyesen adja át

Érdekes...ez alapján a Change gear control, a pulser, a CDI és a control assy lightninggal van kapcsolatban, és csak off állapotban van szerepe. Hmm...
-
Daywalker
addikt
válasz
cicaslany86
üzenetére
Így távolból passzolok, de ha ott lennék sem tudnám szerintem. Kapcsolási rajz megoldás lehetne...de hát ehhez ilyet szerezni

-
-
Ferdzsoo
addikt
Én sem értem ezt a szitálást, nekem a VFR soha, semmilyen tempónál, semmilyen szar úton, akár fullrapakolva akár üresen, mindkétkézzel elengedett kormánynál!, sohasem szitál.-

De a régi CBF-em is csak amikor hátsó doboz fent volt, akkor szitált be az eleje, elengedett kormánynál, de az is csak alacsony sebességnél...
Nincs valami gebasz ott nálatok?
-
mm89
őstag
válasz
tboldi
üzenetére
Uhh, a combcsont és a boka nem hangzik túl jól! Főleg a boka! Össze tudták rakni rendesen?
Kollégámat tavasszal ütötték el jobbról, nagy robogóval, ami nagyjából védte a lábát, nem szorult be az autó és a motor közé, de a bal lába bekerül a motor alá. Neki is a bokája ment szét, azóta is torna, rehab, csavar ki, csavar be..... -
mm89
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
A futóműbeállításhoz nem sokat értek, de tény, hogy kell rajta javítani majd, mert hosszabb ívű, tempósabb kanyarokban érezni egy kis pumpálást a hátuljából. A rugóelőfeszítésen már vettem visszább.
Én 72 kg vagyok, akitől vettem 85 körül van. Akitől ő vette az meg 90 felett volt és el is vitte beállíttatni magának. Tehát gondolom az én súlyomhoz nem a legjobb így, de mivel nem értek hozzá nem merem eltekerni. Van erre valami leírás,hogy gyári értékre tudjam állítani?szerk.:
na azt hiszem elkezdek olvasgatni:
futóműbeállítás -
mm89
őstag
válasz
tboldi
üzenetére

Ez tuti gtk... Hosszadalmas folyamat lesz...
Olvastam a sztorit még amikor történt, de nem emlékszem már, lett valami komolyabb sérülésed?runner 125
Persze, hogy érdemes kormánygátlót felrakni.
Én a z750-re fogok most venni majd télen. 200 felett szitál... De az úthibák okozta szitálás ellen is jó.
Első körben járj utána, hogy milyen felfogatási lehetőségek vannak a te motorodra. Aztán nézd meg mennyibe kerül egy új, márkás szett. Aztán miután az álladat felszedted a földről, keress használtat, ha még ez is drága akkor ebay --> noname cucc. Én az utóbbinál tartok, mert egy ILYEN szett még belefér a költségvetésbe majd és ha a lengéscsillapító el is fárad akkor tudok venni bele egy márkásabbat akár (még mindig használtan...).
Z750-re pl ÍGY kell felfogatni. -
tboldi
nagyúr
57000!
Bocsi.

Szerk.: Bakker!

Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Samsung kuponkunyeráló
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- OTP Bank topic
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tanuljunk angolul!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mondjuk rossz háttal lehet én sem szeretném, azért ránt egy szépet az emberen, ha nem sikerül elég finomra a gázkezelés (pl. kátyú).

Úgyhogy egyelőre maradtam pingvin. De töröm a fejem, hogy ez változhasson.