Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vicces volt ebbe a "szemerkélő" esőbe haza motorozni gatyámból folyt a víz

egybekent volt egy igazán durva szakasz le a kalappal a kocsis előtt aki megállt és megvárta míg elmegyek mellette a 20 cm mély "folyóban" és nem terített be egy igazán jó kis zuhannyal . Mondjuk akkor már úgy is mindegy lett volna
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Xaels
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Tavaly a Kawával mekem is volt szerencsém ilyenben. Hajnali 3-ig azért remélem eláll, addig az esőkabátommal letakartam a gépet ne ázzon szét.
-
Something_
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Maskor vedd fel kamerara

En a heten szabin vagyok, holnap indulunk videkrol a balatonra, de erosen gondolkodom, hogy MINEK? -
Anulu79
addikt
Láttam olyan esőruhát amit úgy hírdetnek, hogy láthatósági esőruha. Képek alapján valami melós cuccnak néz ki. Milyet érdemes venni?
-
canniball
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Mi is tudjuk!
-
-Mosquito-
őstag
Leesik pár csepp eső és ezek a töketlen autósok már nem is tudnak közlekedni..
Amikor 30-40cm vízbe Gellért térnél leteszed a lábad majd elindulsz és a víz a kormányig csapódik fel vagy a szomszéd sáv szó szerint beterít az megfizethetetlen..
Nem xarrá hanem ronggyá áztam,de gyerekek ez qva jóóó volt !!!
Beteg vagyok tudom.. 
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Mennyire normális h a Sebring dobok végén némi kormot vélek felfedezni?
Katalizátor megvan, onnantól cserélték a dobpárt, csővel együtt.Utána kéne állíttatni a gyújtást, vagy mi lehet az oka?
-
canniball
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Igen (ha emlékeim nem csalnak).
-
törölt tag
válasz
bigdady
üzenetére
azert letezik a kenyelmes motorostaska, bar nyilvan ezt sokminden befolyasolja.
en egy a* monsta terror backpack-kel jarok, de ez mar sajnos nem kaphato. es nem is olcso. viszont elkepesztoen nem zavar, gyakorlatilag eszre sem veszem soxor h rajtam van.
eleg kicsi, tehat nem hokis edzocuccot fogsz magaddalvinni, bar ha jol sejtem akkor nem is az a terv. viszont cipo, gatya, polo, innivalo belefer. vagy laptop es egyeb biszbaszok. csak saccolok h az eppen kaphato a* taskak kozul van hasonloan kenyelmes es hasznalhato darab. abbol egyet akciosan v hasznaltan kifogni esetleg lehet alternativa.
uhhh. megneztem az otthoni arakat, nem igazan talaltam 'olcsot', inkabb csak a rohadtdraga es a marhadraga kozott.mod:
persu:
en sem ertem h az embereknek miert nincs a tudataban h a sok rovid guru, a hideginditasok sokkal inkabb terhelik a motort, mint a hosszutav. tipikus kerdes az is h valaki 500km-rel van olajcsere elott, menne egy 600km-es turat es h csereljen-e olajat. holott ha addig varosban es kornyeken hasznalta, akkor ahhoz kepest pihenes lesz a motornak es az olajnak is a tura, teljesen felesleges lecserelni. -
polimorf
tag
Ma voltunk Székesfehérváron, ha valakit érdekel ott a Bory várat érdemes megnézni. Nagyon szép! [link]
-
canniball
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
A felső kategóriás (RPHA) sisakokra mindenhol 5 évet írnak, az "egyszerűbbekre" az amerikás oldalon 3 évet ígérnek, az európai oldalakon (a leghivatalosabbnak tűnő co.uk-t és a hazai oldalakat néztem) 1 évet vagy szót sem ejtenek róla. Ezért írtam hogy a további 2 év valószínűleg a tengerbe fulladt.
-
canniball
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Keloban is ennyit mondtak; akkor úgy tűnik valahol a tengeren veszett el a maradék 2 év...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Hát néztem én is a tesztet, de egy kicsit nem fizetett teszt az?

Amúgy ha legalább már félig kopott lenne, akkor az is menne a levesbe, de így majd újonnan nincs szívem se pénzem hozzá. Amúgy kicsit ilyen megtűrt darab. Később szeretném cserélni. A felépítése is kicsit lépcsős a mintánál. Szóval most vennék egy jobb elsőt és majd ha eljön az idő, akkor egy hozzá passzoló jó hátsót.

-
Daywalker
addikt
-
canniball
nagyúr
válasz
baboss
üzenetére
Úgy tudom hogy azok (a felhasználási területnek megfelelően) elsősorban az ütéstől védenek, a(z utcán jellemző) súrlódástól nem igazán. Csakúgy mint a protektoringek. Ezért is javasoltam, hogy ha lehet inkább utcai kabátot nézz.
V.Stryker!
Én a hátsó párját tenném előre is. Btw a hegylakók nemrég tesztelték a márkát és úgy rémlik a konklúzió az volt, hogy (a helyén kezelve) egész jó az. -
V.Stryker
nagyúr
Tudna valaki értelmes tanácsot adni gumiabroncs terén?
Előre kellene vennem új abroncsot, mert a régi lassan cserés, illetve elég régi is, kicsit már hajszálrepedéses. 120/70R17 kellene ugye a GSX750F -re.
A helyzet az,hogy teljesen tanácstalan vagyok. 30k-ból szeretném ha kijönne, de ebbe meg már majd minden belefér a Pirelli-től, Metzeleren át, a Dunlop-ig. Mit nézzek egyáltalán?
Semmi támpontom nincs, illetve ezen a téren semmi tapasztalatom.Nem fogok vele pályázni. Túrázásokhoz kell, biztonságos, jó és tartós gumi legyen. Ha olcsóbban megúszom, az csak jó.
A hátsó az biztos marad, mert az egy majdnem még új, ha Nankang is.
Eddig addig jutottam,hogy az R17-nek jobbak az árai, mint a kék holdnak.
Viszont nem pesti cég... 
-
canniball
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Garit esetleg kérdezted tőlük hogy mennyi?
bogyo!
Mióta motorozok mindig is hátizsákkal közlekedek (kivéve egy-két ritka alkalmat) és sosem volt ilyen problémám, nálad lehetett valami gubanc (nem erre való hátizsák, az üléspozíció és a hátizsák inkompatibilitása, az egészséged stb.).baboss!
Arra gondoltam, hogy magadnak vegyél egy másmilyen kabátot amit tudsz egyébként használni (mittomén szellősebb mint a mostani vagy ilyesmi), aztán amikor viszed a srácot akkor valamelyiket rá tudod adni (úgy látom kb. egy méret vagytok). -
válasz
runner 125
üzenetére
A Citybike.hu holnaptól egy hétig épp zárva lesz, ezt a pechet!

Mindegy, azért írtam nekik, köszi. -
Xaels
félisten
válasz
bigdady
üzenetére
Én Decathlonban vett vízlepergetős anyagból készült hátizsálokt használok. 4k volt. A nyáron belefért az esőgatya, téli aláöltöző alsó és felső, a piknikpokróc, egy törölköző és a fürdőgatyám +1-2 apróság. Munkanapokon váltásgatya meg cipő van benne.
(#55363) baboss magasságra én sem vagyok több a 175cm-el, de amióta együtt vagyok párommal 80kg-ra szélesedtem.

[link] [link] esetleg? -
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Dehogy harapom, csak kötexem, poénkodom.
Ha akkora márkafan lennék, akkor most nem a kikímélt 2007-es GS-t vettem volna meg, hanem mondjuk ezt: [link] De nem ezt vettem. 
(#55358) bigdady: kérjél egyet kölcsön valakitől egy napra. Pakold meg rendesen, majd menj el vele egy egész napos túrára valamerre. (legalább 5-6 motoron töltött óra kell, kevesebb "nem ér"). Ezek után add vissza a gazdájának, és soha többé eszedbe nem jut hátizsákkal motorozni.
Saját tapasztalat 2 évvel ezelőttről: 280 km-es Mecsek-túra, kb. 5 kilós, drága, nagyon spéci és kényelmes fotós hátizsák, egy DSLR-gép összes lomjával, stb. Az utolsó 100 km-t a tnankra kötözve, tanktáskaként tette meg, és már az sem érdekelt, ha a fotomasinám összetörik benne...

-
baboss
őstag
Az késö vasárnap biztos nincs nyitva, hétfö reggel meg indulnánk Szlovákiába.
Azért köszönöm. -
bigdady
nagyúr
Hátizsákot hol érdemes venni jó áron?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Azt gondoltam, hogy te beharapod

Ilyen futasteljesitmenynel egyaltalan nem a motor markaja szamit, hanem a hasznalat modja.
Ez az ember 5000 nel elvaltotta a motort. 200 000 merfold utan, a nulla terhelest okozo vegig bemelegitett egyhuzamban sok merfoldet megtett taxi uzemmod utan kiment palyara...
Ahol elvaltja 7000 nel
Piros kozeleben sincs a mutato. Ez nem palyahasznalat.
Ez kimeles.
Nincs baj ezzel. Jo motor az f4. De ennyit mindennapi hasznalatnal nem tud elmenni.Mindennapi hasznalat alatt azt ertem, hogy nem egyhuzamban tobbszaz merfoldeket mesz vele, hanem akar 10-30 km eket varosban, es palyan kiforgatod. Ez az ember nem ezt tette vele.
Maga az a teny, hogy gyari kuplung van benne elarulja, hogy ez a motor irrealisan kis terhelest kap a gazdajatol.
Tudok neked mutatni 250 wr-t amiben 300 000 km korul van.
Ertelmetlen. Azt is extrem kimelessel lehet eddig hasznalni.Viszonylag nagy futasteljesitmenyu hondakba szoktam botlani. 75 000 -80 000 km kornyekevel talakoztam altalaban, ezek utan van eleg baj rajtuk. Mint minden mas gyartmanyon!
Ha te is belelatnal ezekbe, mert szerelni kellene ilyen futasteljesitmennyel motort, kirohogned a cikket, nem beharapnad.
-
baboss
őstag
Nem tudom a méretet, a bőr ruhát se méret alaján vettem hanem felprobáltam.
Szerintem M-es lehet.
Az én méreteim 174 magas 57 kg vékony testalkat.
Gyerek 167 magas 60 kg vékony testalkat.
Én használnám és ha néha eljönne velem a gyerek akkor ő venné fel.Legaláb lenne valami ami védi ha gond lenne.Nekem van egy puha protektoros bőr ruhám.canniball.
Nem érdemes neki vennem 1 évben 3-4 aklalomm van amikor felül mögém, jövöre meg ki is nőné.
Az ért gondoltam a protektor ingre mert az ha bavan állitva akkor ö is tudnà használni arra a pár alkalomra amikor szükséges. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Hát igen. Ez Honda....
-
-Mosquito-
őstag
Hm.. [link]
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
.."de egy most átadott, új, kerítéssel elzárt, szalagkorláttal elválasztott, nyíl egyenes, autópálya minőségű szakaszon mifaxomért kell mérni?!.."
Pontosan ezért..
Osztrákba tessék átgurulni.. 2000db trafi pisztoly,automata,autós,3lábu,sőt a ha nincs trafi nála akkor meg is saccolhatja a rendőr mennyivel mész. Rohadtul nem szabad velük kekeckedni/ellenszegülni,mert az ügy akadályozásának veszik és erre is harapnak. Automata trafik 50 az 50. Van,hogy az 5!!Km/h-s sebességet is díjazzák 30Eu-val. Autópályán ott van az IG-L több 100eFt-os büntetést is össze lehet szedni a környezetvédelmi/gyorshajtás miatt. Svájcot már nem is említem.. Mondhatni 8millió rendőr országa.
Szóval,ha gyorsan/bban mész és el/lekapnak nem siránkozni kéne,trafi a gyorshajtókat méri..
Én sem vagyok egy szent. 
-
runner 125
nagyúr
Citybike.hu-nak is írhatsz, nekik is van Nolan forrásuk és szerintem lesznek annyira rugalmasak h utalást követően elküldik neked pár 100ft-ért levélben.
canniball
Szaszmotorshop.hu
Itt egy 10-essel a listaár alatt volt, igaz a 3 hétből lett 4,5 mire megjött, de annyira ne volt égető.
-
Sziasztok.
Van nekem egy Nolan N86-os sisakom.
Pár napja leesett és a jobb oldali plexi rögzítő részben eltört, kép.
Írtam az euromotor-nak, és "az alkatrész ára 3300Ft, a szállítási költség 1800Ft" választ kaptam.
Kicsit sokallom az alkatrész árát is, de a szállítás is drága egy pár dekagrammos cuccért.
Magyarból honnét lehetne rendelni (bár külföldi rendelés se probléma).
Ha nincs más, akkor marad az euromotor!
-
runner 125
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
10-et biztosan, pontosabban most bízom benne h legalább annyit.
Az volt az érdekes, h két trafi tuti ki volt állítva. Egyik az én 2 sávomat figyelte, velem szembe, a másik pedig a korláttal elválasztott másik 2 sávot, de hátulról. Néztem a tükröt utána ezerrel, de mögöttem nem láttam. (..már azt is kinézem belőlük h 4 kamerát raknak ki...) Beszéltem egy rendőr ismerőssel, azt mondta h 99% h egyszerre csak egy irányba szoktak mérni, szóval baromi ritka esetben duplikálják a trafikat egymás mögé.
De egyébként tényleg bekaphatják. Tök megértem ha forgalmas helyen, iskolák mellett, városban, lakóövezetben mérnek, ott soha nem huligánkodok, betartom a határokat, de egy most átadott, új, kerítéssel elzárt, szalagkorláttal elválasztott, nyíl egyenes, autópálya minőségű szakaszon mifaxomért kell mérni?! Nyilván, állambácsi bevételi forrása, pénzbeszedés.bigdady
Köszi, itt a helyszínek ugyan látszanak, de az nem h melyik irányban mértek. Mindegy, nem stresszelek már ezen, vagy buktam egy 30-ast, vagy lesz egy Bagster tankbőröm, lélekben már elköltöttem.

_
Múlt héten végül megjött a bukóm, tegnap beleraktam 300km-t.

Minősége nagyon rendben van, Nolan N102-höz tudom mérni, érezte kb. ugyanaz a szint.
A mechanikája viszont sokkal puhábban, precízebben jár, a végállása egyértelműbben kattanik be és a lezárása, nyitása is mérföldekkel puhább, könnyedebb. Felnyitása kisujjal is végezhető, az álvédő mögé kell benyúlni, s kb azzal a lendülettel ahogy húzná fel az ember, old a zár és már nyílik is.
L-es méretűt vettem, teljesen frankón tart, pontosan ahogy a nagykönyvben megvan írva, kicsit összenyomja az arcom, de még bőven kényelmes. A nyakpárnák is meglepően jól tartanak. Képek között látszik alulról fotózva, lecsukott állapotban az öklömmel nem tudok belenyúlni.
Nolan ilyen szempontból sokkal másabb volt.
A régi Nolan bélése alatt egyszerű fehér kommersz hungarocellt láttam, ez viszont valamilyen sokkal rugalmasabb, kicsit gumi szerű, fekete hungarocell ötvözetnek tűnik. Talán biztonságosabb, mindemellett reméljük tartósabb is, ugyanis a Nolan-ből már néha elbújt 1-2 hungarocell darabka.
Ami még pozitívum h gondoltak arra is, ha lerakja az ember polcra ne érjen le színrefújt része, így a csúnya festéklepattogás, kopás is elkerülhetőbb.
A napszemüveg fejtetőre helyezett húzókáját továbbra is szokni kell. Kesztyűben is megtaláltam már első alkalommal is, hosszú kezeim vannak, de az üléspozíció és a passzentos bőrkabát miatt azért "nyújtózni" kell érte. Az oldalára helyezett nyitófül ilyen szempontból kényelmesebb lehet.
A szellőzőnyílások jól teszik a dolgukat, nem volt sok bukóm, de az eddigieknál semmit nem vettem észre nyitott és zárt állapot között.. tegnapi 35 fokban alig izzadtam bele.
Nagy tempónál sem tekeri be a szél, nem kell izomból tartani, jó az aerodinamikája.
Talán egy negatívumot tudok megemlíteni (amit a külföldi tesztek is írtak), mégpedig a szélzajt hallatja, talán egy ici picivel hangosabb mint a Nolan. Nézegettem, az is lehet az oka h bélésében a füleknél ki van kagylósítva, nem nyomja az ember fülét ez által még kényelmesebb, cserébe hangosabb, de alapvetően nem zavaró.
Kb. ennyi így elsőre, egyelőre tetszik.Körbelövöldöztem, akit érdekel:
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
-
baboss
őstag
válasz
polimorf
üzenetére
Barkácsolást azt találsz nàlam sokat.
Az eredeti kormànyom elgörbült 90 fokban a multkori esésnél.17k let volna ami hozzávalo.Egyenlőre egy 3k-s simson kormàny vant fent ami nekem kényelmesebb is mint az eredeti.
Most megyek kocsival az M3-ason Gödöllő fele ès esik.
Remélem nemfogsz nagyon elázni. -
baboss
őstag
Ezt találtm ami most szóba jöhet.
Nincs messze és nem dràga.
-
baboss
őstag
válasz
polimorf
üzenetére
Szerintem jó idő lesz. Ha meg elkap egy kis eső az nem vészes. Ha meg nagyon esik akkor előveszem a Tesco- s esernyőt.

A gyerek is jön velem (17) .
Sajna neki nincs semmi motoros ruhája. Azon gondolkodom hogy veszek egy protektor inget ami jó rá és rám.
Ha jól tudom az állitható. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
Én innen veszem, de ne félj, ez alapból annyira olcsó, hogy nem éri meg hamisítani. Ráadásul jó is! Ugyanott vettem a teflonos MOL láncspray-t is 1690,-ért, de most nem találom a kínálatukban...

A GPS-nek a felfogatásán/elhelyezésén még agyalok, mert azt szeretném, ha a leginkább szem előtt lenne, a műszerek előtt vagy fölött (ne kelljen lenézni hozzá, mert a hangjáét nem használom, csak rápillantok időnként). A gyári tartozék helyett valamilyen konzolt kell majd építeni hozzá, az biztos.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ez a szivargyújtó aljzat csak a kompresszorhoz van, ezért is állandó áramellátású (gyújtástól független). A kompresszor meg 8-10A-t képes felvenni. A másik aljzat majd a kormányra fog kerülni, csak ráadott gyújtással fog áramot kapni, és 2A-es biztosítéka lesz. Az a GPS/telefon céljára fog szolgálni. Ha sikerül összeszedni a pénzt előbb-utóbb rá (pl. el tudom adni a Csótányt), és veszek egy Wayteq xRider GPS-t, akkor még aljzat sem kell, annak a tápegységét közvetlenül be lehet kötni a motor elektromos rendszerébe.
A Csótányon is ilyen dupla megoldásom van, illetve csak volt (mert a képen látható aljzatot arról "loptam le"), és bevált.
szerk: a kompresszor már sokszor kisegített a bajból, nagyon picike, mindig nálam van. Azon kívül a nejem is ezzel szokta a bringáját pumpálni: odaáll a motor mellé, kiveszi az oldaltáskámból a kütyüt, bedugja az aljzatba és hajrá!

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Tegnap óta b@ssza a csőröm, hogy megkérdezzem.... kicsit nem nagy az a 10A-es biztosíték? Azért az elég sok. Én is számolgattam a terhelést, mikor a sajátomon csináltam a szivargyújtót és a végén arra jutottam,hogy külön megvásárolható 3A-es bőven elég lesz és biztonságosabb is.

-
canniball
nagyúr
-
baboss
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ha megfelel neked a hétfő akkor itt az útvonal.[link]
Daywalker és polimorf kolléga is jön.
#Program 1:
"Jövő hét hétfőn (17-e) elgurulunk Szlovákiába.
Úticél: a tigris oázis, de előtte kaja, és fürdés Szencnél a tóban.
Indulás: 17-én, Budaörs, Auchan parkoló.
Útvonal: szigorúan autópályát elkerülve mennénk Komárom felé, majd onnan az úticélhoz. Útközben Polimorf kolléga is csatlakozik hozzánk.
Az út időben: kb. 2x3-3,5 óra.
Táv: 2x200 km.
Aki akar csatlakozhat, nem lesz nagy tempó (kivéve, ha nem jön senki
).
Bocsi most olvastam vissza az előzményeket és látom,hogy hétfőn nem érsz rá. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ez elég megalázó volt.
De jogos. 
Jön valaki?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Kérem tisztelettel, nem makett motorosnak készültem.
Inkább ez, mint a 40 fok. Abban el sem indulok....Inkább valaki pontosíthatná az utat, mondjuk Mosquito, mert már elfelejtettem a gps-em meg occsó, nincs hozzá ABS és ezért egy irányíthatatlan, megcsúszásos fékezésnél elfelejtette.

Szóval Szentendre, Csobánka felé el... hogy is kéne Tatáig? Na és akkor onnan már nem is tudom, mert a múltkor pályán hazacsapattam.

-
canniball
nagyúr
válasz
Sianis
üzenetére
Már kellőképp ráizgultam az FG-ST-re, így elugrottam ma a kelomotorba próbára; gondoltam az FG-17 jó lesz alapnak, meg ha ott vagyok akkor próbálok IS-17-t is. Az IS-ből az L kényelmesen feljött a fejemre, de belül nagyobb volt a kelleténél, az M passzentosan jött fel de belül jó volt a méret és kényelmes is volt, csak a jobb fülemnél volt egy kicsit kevés a hely (nagyobb lenne mint a bal?
). Az FG-ből az L bejárata kisebb volt mint az IS-é, belül szintén nagy volt, az M viszont olyan szűk volt hogy fel sem jött a fejemre. Így már értem hogy jártál vele, FG széria kilőve... Színt rendelnek, de nem találtam olyat ami igazán tetszene, gari csak 1 év.
Ha már homár beugrottam az euromotorba is Nolan N86-t próbálni (van olyan fényezés ami tetszene, több év a gari) : abból is az M a méretem, de a szivacsozása vékonyabbnak tűnt mint a HJC-é és több helyen is nyomott.
Sakk-matt...HGabor89!
Nem tudom elég-e az, ha kérik a műbizonylatot is akkor könnyen lehet csak felesleges pénzkidobás... -
-
canniball
nagyúr
"Régi nagybanditon..."
Azon legalább valamennyire illik az összképbe; persze hogy szebb lesz tőle azt nem mondanám, de ez ugye szubjektív.Archer!
"...tudom ajánlani ezt."
Musthave!
"Amúgy lehet kapni direkt motorokhoz légkürtöt..."
Meggyőző...de nekem pl. totál felesleges lenne bármi ilyesmire költeni: eddig amikor olyan volt a szitu csak arra tudtam figyelni hogy mielőbb elhúzzam a belem, eszembe sem jutott a dudáért nyúlni. Azt eddig mindössze csak párszor sikerült megszólaltatni, mindannyiszor úgy hogy a markolatot túl nagy lendülettel megfogva azt is sikerült megnyomnom.
De legalább tudom hogy működik. 
HGabor89!
"Ezt ugy merik..."
Bázz, hát ott írják a cikk végén a kép alatt.
"...a névleges fordulatszám háromnegyedénél mért adatot hasonlítják össze az adattáblán szereplő értékkel."
De ez így elég érdekes: ezek szerint gyárilag lehet hangos a motor, csak utólag nem...?V.Stryker!
Holnapra az előrejelzés: zápor, zivatar, felhőszakadás, jégeső.
-
V.Stryker
nagyúr
Valaki holnap megy valamerre túrázni BP-ről, ahová be lehet csatlakozni?

-
Something_
őstag
Kakucs, uccsó menet. Kezdők háborúja

Archer: hát passzolom.
-
Archer
őstag
válasz
Something_
üzenetére
"közeltéri mérés során a jogszabályok szerint akár 5 dB-lel is hangosabb lehet a motor vagy autó, mint az adattáblán szereplő érték." - rá van szegecselve a motorra valahová a gyári tábla, azon rajt van az is, hogy mekkora fordulaton hány dB hangerő a zajkibocsátás. Az útszélén méricskélés meg minden csak nem hiteles, hogyan szűrik ki a háttérzajokat?
-
HSM
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Szerintem csak simán védik magukat a gyártók a túlméréssel. Ha többet mutat, és pár %-al lassabban mész, abból nem lehet bünti/baj, a fordítottjából annál inkább.

Gondolj arra, mikor beperelték a mikrosütős céget, mert nem sikerült benne a macska szárítása, és nem volt ráírva...
Jobb a békesség. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#55313) Mosquito34: Ezek szerint jogszabály is van rá.

-
Bogyó bá'
nagyúr
Na meg a régi, hagyományos, spirállal hajtott analóg km-órák gyártási szórása, és még inkább öregedése is pontatlansághoz vezet: a mágnes gyengül, a visszatérítő rugó is gyengül, de másképp, stb. A gyártók ennek megfelelően "túlbiztosították" magukat. Más kérdés, hogy a digitális km-órás Yarisom is 7%-kal többet mutat, előírt méretű és nyomású gumival. Óra sz. 100km/h az csak 93-94 a GPS (-ek) szerint.
-
HSM
félisten
válasz
Something_
üzenetére
Hát ezaz... Mindennek pontosnak kéne lennie. Guminyomás (ami a hőfokkal elvileg változik is), kerékméret, és amit úgysem tudsz beleszámolni, a kopás.
Csak a kopás, ha 7mm-es túragumi barázdával számolok, egy 180/55-ös guminál az elméleti 1978mm-es kerület ha 7mm-t kopott a gumi, már csak 1934mm marad a végére. Ez kapásból bő 2% difi, ugyanis az óra csak egyféle kerék-kerülettel lehet pontos, az csak azt tudja mérni, hányszor fordult át a kerék.
Na, gondold végig, mennyit számíthat akkor a guminyomás, vagy nem gyári abroncs.... Elég nehéz pontosra belőni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Tudom, most meg leszek vetve, de szerintem épp időszerű volt már valamit tenni....
-
Something_
őstag
Ezt ugy merik, hogy tiltasig huzzak uresbe es nem lehet hangosabb, mint 100 dB?
Kivancsi vagyok, hogy yoshimura hany szaz dB-n uvoltene..

HSM: de ha jo a valtomeret es gyari eloirt gumi van felrakva, akkor nem valtozik semmi, nem?
-
HSM
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Dehogy nézem le... Csak nem tetszik.

(#55306) HGabor89: Több okból is szokott... Pl. a kerékméret sem állandó, kopik, nyomásfüggő is. Valamint ha többet mutat, és picivel lassabban mész az kisebb gond, mintha többel mennél.

Ezért szoktak 5-10% tartalékot tenni a rendszerbe "felfelé csalás" képében. -
kcsa
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Múlt héten engem ugyanott. Várom a csekket.
-
Xaels
félisten
Van a motoron duda?
Az Eliminatornál éreztem különbséget a Nitro+ és a Fuel Save között, de most a Dragstarnál nem sokat tapasztaltam, egyébként ha tehetem N+ vagy Maxx Motion megy a tankba.
Annak idején a Virago-val az első tankolást rendesen benéztem. Rendesen bele tettem a nyílásba a pisztolyt, sikerült 5.-ért tankolnom

Valakit érdekelne innen még olyan gumifilc? Azt írja a honlap, hogy 1-5 szettig ugyanannyi a szállítás. Én szeretnék fehéret a gumi feliratok kiszínezéséhez, hogy olyan legyen mint a retro gumikon.
Bogyo112 nagyon szép munkát végeztél.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Ajtózár ellendarabja, amit az ajtótokra kell felcsavarozni.
A bal oldali vasdarab:

-
bigdady
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ne nézd le a Bandit dupla kürtjét, mert ha úgy szól(nak) mint az enyémek a Csótányon, akkor az hangosabb, mint szinte bármelyik autóé. A két kürt nem egyforma hangmagasságú, hanem "tercben" szólnak (3 hang magasságnyi különbséggel). Régen az 1500-as Ladáé volt ilyen.
(#55301) runner 125: nem tudom mennyire pontos az órád, de ha kb. 10-et csal felfelé, mint az átlag, akkor simán belefértél az "objektív felelősség" határaiba. Akkor meg bekaphatják, ha a helyszínen nem állítottak meg.
-
runner 125
nagyúr
Hejj,
Bacca meg, szerintem bemértek.
Meg lehet nézni valahol, h melyik irányba mérhettek? Kb 2-3 órával ezelőtt, Sárvár - Szombathely összekeötőn mentem. Forgalom nulla, elővigyázatosságból az összes keresztező felüljárónál (szervizutak, vagy mik) visszavettem, erre az utolsónál, már közvetlenül Szombathelynél nem kint volt legalább kettő 3 lábú is?!
Lenéztem az órára, 136-ot mutatott, 110-es határ mellett, elcsavartam egyszerre, de valószínű már késő volt.Ha túl is lépetem, remélem csak az én irányomba mértek és nekem háttal nem, így talán nincs rendszámuk.
Meg lehet majd nézni valahol h bemértek-e? Vagy várjam türelmesen Vas megyéből a levelet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 1TB SSD 1 év gar
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium Megkímélt állapot 88% akkumulátor
- AKCIÓ! ASUS H310M i5 8500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus CoolerMaster 500W
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Beteg vagyok tudom.. 
Ment egy pü.

Viszont nem pesti cég... 

).
). Az FG-ből az L bejárata kisebb volt mint az IS-é, belül szintén nagy volt, az M viszont olyan szűk volt hogy fel sem jött a fejemre. Így már értem hogy jártál vele, FG széria kilőve... Színt rendelnek, de nem találtam olyat ami igazán tetszene, gari csak 1 év.