Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
engine88
üzenetére
A 17"-es első kereke miatt inkább Supermoto kategóriába sorolnám.
De én sem hallottam még róla."Nekem sajnos van egy kínai szemetem"
Minden feltörekvő gyár így kezdi. Nézd meg az elektronikai dolgokat, a 60-as évekbeli japán, majd később a koreai, aztán most akínai dolgokat. Elsőként gyártanak valami szuperolcsó hulladékot, aztán javul a minsőég, de sajnos ezzel együtt az ára is közelít a "nyugathoz".
Aztán mostmár ott tartunk, hogy a japán cuccoknak már lehet, hogy leáldozóban van, vagy csak még tartják magukat (pl. sony, izé, többi), a koreai az a trendi, marhadrága (samsung), és mostmár a kínai telefonok sem azok az übergagyi hulladékok, de még olcsóbbak. Habár abból sem mindegy, pl. Oppo, Xiaomi. -
engine88
aktív tag
Udv
Ma vettem egy 125os crossmotort. Angliaban elek es itt eleg nepszeru ez a kinai motor. Jobbnak mondjak mint az atlagos kinai gepeket.Pulse Adrenaline 125 Adatlap
Hallottatok mar rola?

-
FIREBLADE78
addikt
-
Pocee
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
és miért gasgas? attól,hogy van magyar importőr tudod mibe kerül itthon gyári alkatrészt venni Te gyerek
?
Komolyra fordítva...nézzél 250es japán négyüteműt krosszt,már ha ez a cél.a haverom most cserél hengert a crf450en,itthon két honda szalon is 280-290ezret mondott neki...megvettük 70ért Amerikából a zsír új gyári! nem utángyártott hengert.Hidd el a gasgas importőr nem fog téged szponzorálni,ráadásul nem egy pörgős márka így lehet még inkább profitot kell termelnie,nem tudom.
A másik hogy ez tényleg üzemórás a suzukival szemben,dugó,hajtókar,főtengelycsapágy,szelepek,olajcserék 10-15 óránként,nem turkálok a zsebedben,de ha ilyet veszel erre locsolnod kell a pénzt mert összeomlik,vagy eladod szupermegkíméltként
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Természetesen azért írtam,hogy factory,mert az 4 ütemű. Sima ec-k a 2 üteműek. OK,hogy több törődést igényel,de fejlettebb technológia is. Illetve alkatrész hiány sincs,mivel van hivatalos importőrük,gerecse motor. 450-es endurójuk az yahama wr blokkos,az már jobb vétel lehetne,de nem akarnék 1,5 millát kiadni,igaz csak 1 éves motor
itt a gas gas amit nézegetek -
polimorf
tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Hasonló csizmám van de készülök a munkaruházatiba venni egy kényelmes magasszárút mert az én csizmám minden csak nem kényelmes egész napos használatra. Nyáron nem is hordom mert hamar belerohad a lábam, csak tavasszal meg ősszel mikor hüvösebb van. De legyen szerencséd vele

-
Pocee
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
mi a baj vele?oké hogy nem környezettudatos,de még mindig olcsóbb mint egy 4 ütemű.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Urak! Egy "elméleti" kérdés: használt motoros csizmát / cipőt keresek kifejezetten túrázáshoz (egész napi használatra, gyalogolni is lehessen benne). Szerintetek egy vízálló bőr magas szárú csizma, vagy egy szellőző-vízálló béléses textil cipő lenne a jobb választás? Melyik lehet a tartósabb/kényelmesebb? Nagyjából ennyi a keret, többet nemigen tudok vagy szeretnék áldozni rá. Felpróbálni nem tudom, a lában elvileg 42-es, de most is egy 43-as méretű, tizenéves, fűzős túrabakancsban motorozgatok, csak már kezd teljesen széthullani elemeire... (meg a csatos-fűzős megoldását is rühellem motoron).
Lehet vitatkozni, minden véleményért hálás vagyok.
-
dellfanboy
őstag
a gasgas nem kétütemű? én 2014-ben nem vennék már kétütemű vasat
-
Pocee
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Inkább a suzuki ha kettő közül kell választani,az alkatrészellátás szempontjából szerintem jobb vétel.
A gasgas igen ritka darab.A suzuki azért nincs annyira meghegyezve szerintem,hogy aggódni kellene az üzemórákon,olaj csere légszűrő csere legyen meg és a világból kivisz.harcikoca: az egy nehéz enduro,nem is tennék rá crossgumit mert kövön lerázza mindened,de ha csak homokon mész akkor sem tennék túl vastagot,ugyan úgy romlik a kormányozhatóság mint egy utcai motornál,fékezz hátsóval,a crossgumi nagyon gyorsan elkopik már kis aszfalttól is!
-
.mf
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Remélem vágod, hogy mindkét motor üzemórás versenykivitel? Az "elnyűhetetlen blokk" legfeljebb a visszafogottabb teljesítményű utcai változatra vonatkozik.
-
FIREBLADE78
addikt
Gondolkodom egy drz 400 e vásárlásán. Volt valakinek tapasztalata vele? Kereső által kidobott hsz-ban valaki írta,hogy elnyűhetetlen a blokkja,ez mennyire lehet igaz? Mennyire szervíz igényes? Másik alternatíva egy gasgas ec 300 factory,de gyanús nekem,hogy egy éves motort közel fél áron hírdetnek,ennyire szarok?
-
Archer
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nekem is ilyen van csak még a kijelző nélküli. Kb. 2 hetente egyszer felrakom tölteni, pár perc alatt zöld lesz, utána még rajt hagyom egy fél órát aztán kész. Biztosan vannak ennél komolyabb töltők de az akksi előbb-utóbb úgyis besz@rik, akármivel töltögeti az ember. Folyamatosan rajt hagyni szerintem tök felesleges, nekem így két hetente felrakva is alig tölt rajta valamit, akkor meg minek. Ha meg két hét alatt lemerülne állásában, akkor úgyis erősen kuka gyanús.
-
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Robogóval. A motor más téma. Sztem.
Tegnap nagyon sok road rage vidit néztem meg motoros vs autós között. Hát vannak kemény dolgok külföldön, amik itt még a TV-ben is benne lennének, de egy normál érzésű emberből is előhozná az állatot ez fix. Mondom nem linkelem, mert csak vita meg feszkó lenne.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
A múlt télen különösebben nem kellett karbantartani, mert egy-két hetenként szerencsére volt olyan jó idő, hogy lehetett egy-két órákat motorozni az országúton. Ha idén nem lehetne, akkor persze van az Aldi-s automata töltőm, azt a kocsihoz szoktam főleg használni, mert annak mióta megvettem, rossz az akkuja. Most cserélni kellett, bízom benne hogy nem kell vele évekig bíbelődni...
-
tboldi
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Én ilyet használok. Havi 1-2x rádugom néhány órára, amíg teljesen fel nem tölti.
-
Akkut ki hogyan tartja karban? Ilyenem van. Én hetente 1x (vasárnap) felrakom motor üzemmódba és 2 percen belül azt mondja feltöltve. Azon gondolkodom, hogy non stop rajta tartom, mert átáll fenntartó töltésre. A lassan 1 éve álló régi most nyekkent meg kb, elég jól húzta, senkinek nem kellett. Vihetem leadni a kínai robogó akkuval együtt.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Srácok!
2005-ös SV1000S-ről mik a vélemények, tapasztalatok? Valóban olyan szar a futómű?
Láttam, hogy eléggé fent van a láb. Bár én csak 174cm vagyok, nem lehet zavaró?Aki nem lenne rest írni pár sort, róla, annak megköszönném.
-
DigitXT
félisten
válasz
canniball
üzenetére
Hogy ON is legyen, fogalmam sincs, hogy a Bocira milyen sportdob való.

Egyáltalán mennyire sportos a karaktere: ha inkább túrás, akkor nagyon NE
üvöltsön, mert meg fog őrülni rajta a túrázó motoros (+az utána közlekedők).Mire kell figyelni? Passzoljon rá, és legyen "E" szabványos, hogy ne kelljen
a vizsgára csereberélni. Meg a rendőr se akadjon ki rajta, milyen kályhacső.
(Ha meg esetleg külföldi használat is felmerül, ott de pláne harapnak ezért!)Ha kell a nagy hang (mondjuk kérdés, mire?), de nem mindig, akkor leginkább
a "tompítható" verziót javasolnám. 400-as Madisonon van egy LeoVince 4Road
dob. Tompító nélkül "elviselhetetlen" kategória. Persze, van akinek ez jön be...Jobbak az olyan dobok, amik inkább mélyen brummognak, és nem recsegnek
úgy, mint egy krosszmotor; persze másnak meg a krosszmotor hangja jön be.
Kérdés, hogy a rendőrnek mi jön be! 4Road tompítható, szóval úgy nem "gáz",
sőt, kifejezetten csendes. Csak akkor meg kérdés, hogy minek? A gyári is az.Ui: egyhengeres motornál nem nagy cucc a leömlő, egy darab cső. A szerelés
könnyű, szinte triviális.
Négyhengeresnél azért komolyabb móka lehet, ezért
esetleg érdemesebb "Slip-On" dobot venni, ami simán rámegy a gyári leömlőre.
Viszont arra is figyelni kell, hogy megboríthatja a motor "légzését" egy ilyen, a
gyári fojtásúnál jellemzően kisebb fojtású dob: kellhet állítani a keverékem, stb. -
canniball
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Most direkt kötöszködöl dezsdvírem...?!!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Igen, felraktam hogy megnézzem milyen, megteccett, fennmaradt. De ha nem lett volna mellé akkor eszembe nem jutott volna erre költeni. És ha nem lett volna mellé (mint már írtam) akkor is korrekt lett volna az ár; ergo ingyé vót.
-
DigitXT
félisten
Az MNK – mint szakmai érdekképviseleti szervezet - alapvető célja a motorkerékpárt és robogót használók biztonságos közlekedésének támogatása, a közlekedési kultúra, valamint a közlekedés biztonság növelése érdekében az oktatás fejlesztése.
Szép cél... Kérdés, hogy lesz-e belőle valami.
Szerk: biztonságos közlekedést segítene valami kötelező vezetéstechnikai tréning, akár az oktatás részeként, ahogy az oktatást is lehetne modernizálni, mert ami most megy az inkább pénzlehúzás, mint oktatás... Gondolok itt a rutinfeladatok komolytalanságára, az oktatók általános nemtörődömségére, az intézményesült "papíron vezettél eleget" oktatási rendszerre, stb.
A közlekedési kultúra külső behatással való fejlesztésére hirtelen nincs ötletem.
(Sajnos, mint sokminden, ez is fejben dől el.)canniball: ez klasszikus önigazolás.
Jobban tetszik, mint a gyári.
Pont: ezzel leírtad a lényeget. (Minimum a gyári dob árát ráköltötted, tehát.
) -
Xaels
félisten
Motoros Nagykoalíció. Jupié...
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Így már tiszta.

DigitXT!
Igen, járt hozzá a gyári is, egész pontosan az volt fenn a gépen a Bodrist külön adta az előző tulaj. Aki amúgy valóban elég fafejű volt, de szerintem az akkori piacot tekintve (nem tudom azóta hogy alakult) csak a gyári dobbal is korrekt lett volna az ár. -
.mf
veterán
válasz
harcikoca
üzenetére
Crossnál / gyenge tapadási viszonyok között, komolyabb fékezésnél, nem inkább a hátsót használjuk jelentősebben?

Nem értek a lovakhoz, csak enduron gondolom nem véletlenül vannak nagyobb hátsó tárcsák kisebb elsővel szemben; és még szélesebb első gumijú sportgéppel is ez volt a tapasztalatom, murva / sóderen elsővel fékezve állt bele és fordította el a kormányt, utána hátsóra tapostam rá és elsőt csak kicsit húztam. -
harcikoca
senior tag
Létezik 21"os aránylag széles első cross gumi? ha igen akkor valaki linkelne valamit?
a 90/100-assal kicsit komolyabb fékezésnél beleállok a földbe.. -
-Mosquito-
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Mindkét Burgihoz adtam a gyári és a sport kipuft,na persze nem ingyé. +50eft a másikhoz meg alku nuku akkor jár/t.
Mindkettőre lett volna vevő,így izmozhattam. Oda kell adni egy körre sport kipuffal,meg fogja venni/kell neki.
Ritka amikor gyorsan találkozik a piac és a kereslet használt cuccoknál. -
DigitXT
félisten
válasz
canniball
üzenetére
Kapcs. ford.: jó idő volt, motorozhatott volna, de mivel télire le van rakva,
nem tette/tehette: kollégája ezzel ugratta, hogy miért nem motorozott.
Január közepén vki (Lajos nevű szerelő) dolgozik rajta, február közepére
pedig már menetkész a vasparipa, és elő lehet venni, ha jó idő van.
Kipuhoz: gyárit kaptad hozzá? Mert ha igen, nem ingyen volt, hidd el.

(Ti. az előző tulaj is visszapattinthatta volna a gyári dobot, eladja a régit.) -
-
canniball
nagyúr
"...nemigazán jött be a dolog. Persze mindenkinek más a vérmérséklete..."
Na tessék! Még a végén kiderül hogy mégsem annyira ártatlan...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mosquito34!
Ne gonoszkoggyá!
SymbianOS!
"Én már nem bírok magammal úgy mennék ki a világból."
Dettó. Bezzeg Somogyban ma is tavasz volt, csak itt nem.
"Most gyúrok, hogy ritkítsam..."
Hát akkor gyúrjál keményen, hogy tavaszra kellőképp kiizmosodj!
KaiotEch!
Ha van miből gazdálkodni/van tartalék az nem probléma. Ha nincs az a gáz. -
válasz
KaiotEch
üzenetére
Nem jól közelíted meg a dolgot. Úgy közelíted meg aki nem tudja mire akartam kilyukadni. Valszinelg neked nem hiányzik az ami "nekünk" igen.
Tőlem megkérdezték amikor naponta jártam a nulláson, hogy te képes vagy menni egy vas szerkezeten ami két keréken halad 120-al kamionok mellett is? Ő se értette a miértet. -
-
-
Xaels
félisten
válasz
canniball
üzenetére
Kitekerik a nyakam itthon, az asszonytól jobban félek mint a gipsztől
Óvatos vagyok, nekem nem lennének olyan izgis videóim a neten mint sokaknak. Na meg haver begyűjti helyettem a tapasztalatot. A Hornet nincs 3 éve nála és már 4-szer összetörte. Igaz rendszerint nem ő a hibás és a biztosítótól már a motor értékének többszörösét visszakapta. -
Xaels
félisten
válasz
canniball
üzenetére
Én nem estem csak a motor borult múltkor, de az órát megfogta a Loctite rendesen azóta is tart. Már csak az irányjelzőt kell újra cserélni. Ha meg lesz kis fölös keretem akkor az ülést is újra kell húzatni, meg megcsináltatom a tankot. Apránként szépen rendbe akarom tenni. Túl szép és jellegzetes motor ahhoz, hogy elenyésszen. Legalább is nekem rossz lelkiismeretem lenne ha hagynám szétrohadni, annak ellenére, hogy a tervem nem adom fel, hogy nagyobbra cseréljem 2-3éven belül.
-
canniball
nagyúr
válasz
KaiotEch
üzenetére
Ha óccsó kell nekem ilyen van.
Xaels!
Az akár a karácsony közeledtének is betudható...legalábbis én bízom benne hogy emiatt és nem lesz ez állandó probléma. -
Sziasztok! Újra segítséget szeretnék kérni. Tudnátok ajánlani motortakaró ponyvát 400 K7-es burgonyára? Motor Line-nál nézegettem, de méretek nincsenek megadva.

Elméletileg ezek a méretek:
Dimensions and Mass
Length: 2,270 mm
Width: 760 mm
Height: 1,375 mm -
canniball
nagyúr
-
Laraxior
titán
Az en motoromra milyen kipufogót erdemes tenni? Nemigazan tudom milyen feltételek kellenek, vagy mit kell nézni
-
zsoltee10
addikt
-
Xaels
félisten
válasz
canniball
üzenetére
Őszintén én is már csak ezeket a régi kedvenceket hallgatom, mivel mostanság nem virágzik ez a stílus. A nagy öregek sem ugyanazok már, ahogy a hangzás is más lett. Mostanság nálam is inkább Melodic Death, Metalcore, Thrash szól. De a Judas az örök.
Az olcsóságot képletesen értettem. Azért 350 vagy az alatt rég volt a 95-ös.
-
Xaels
félisten
válasz
canniball
üzenetére
Pedig érdemes csemegézni. Van 1-2 nagyon jó albumuk ezen kívül is, van 1-2 ami inkább felült az aktuál divat vonatra. A Tim "Ripper" Owens-es időket ajánlom figyelmedbe, mert látom ez a keményebb vonal jobban tetszik.(Jugulator, Demolition). De a két nagy klasszikus a Defenders Of The Faith és a Screaming For Vengeance-t is érdemes pótolni.Én is eleresztettem a hajam ma kicsit. Remek idő volt, persze nem a budai régiókban mert arra elég későn szállt fel a köd és nem melegedett annyira fel. Nagyon jól is esett mindig leeresztem az egésznapi stresszt amikor felülök. Meg is tankoltam, most kapott egy kis finomabb benzint ha már olcsóság van

Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Építő/felújító topik
- Arc Raiders
- Filmvilág
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Horgász topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Sok boldog kilométert vele!
?

Bár nem értettem, hogy miután meghúzta a féket a srác, hova indult így meg. Rajta maradt a keze a gáz karon?

Persze megértem, én is koptatnám már inkább a kilométereket, mint a klaviatúrát...

Szerk: biztonságos közlekedést segítene valami kötelező vezetéstechnikai tréning, akár az oktatás részeként, ahogy az oktatást is lehetne modernizálni, mert ami most megy az inkább pénzlehúzás, mint oktatás... Gondolok itt a rutinfeladatok komolytalanságára, az oktatók általános nemtörődömségére, az intézményesült "papíron vezettél eleget" oktatási rendszerre, stb.