Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archer
őstag
válasz
Outlander
üzenetére
Írtam, hogy célszerszámokat. A 7-es villáskulcs nem célszerszám. Különböző lehúzók, mondjuk egy márkaspecifikus vezérlés rögzítő készlet vagy egy kuplung központosító meg biztos van még egy csomó más. Egy ABS-es féknél sem olyan egyszerű a légtelenítés szerintem, meg lehetne sorolni. Nem néztem végig, de kapásból csak a 600RR szervizkönyve felsorol vagy 30 féle céleszközt. Nyilván sok belőle jó más típusokhoz is de akkor is.
Persze amit az ember meg tud csinálni, csinálja meg otthon de azért sok dologhoz már kevés a 6-32 csillag-villáskulcs készlet. Eleve ott kezdődik, hogy két normálisabb nyomaték kulcs (egy kisebb, egy nagyobb) 25-25k és akkor szerintem ez még csak az alap a szakszerűbb munkához (persze sokaknak "bent van a kezében" amit el is hiszek arról, aki mondjuk már 10 éve ezt csinálja napi szinten) -
Something_
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ezeket szetkapjak darabokba, nem marad egyben. Helyben meg foleg nem fogja hasznalni

-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Köszi megnyugtattál.

Szegeden nem sok szürke husky lesz tehát ha ellopja és annyira pancser,hogy helyben hasznàlja akkor meglesz egyből. Ha elakarja lopni,akkor ellopja. -
Something_
őstag
válasz
Archer
üzenetére
"sok pénze meg ideje akkor miért ne,"
Általában akkor van "sok" pénzem, ha nincs időm, szóval ez ördögi kör

FIREBLADE78: én tavaly az udvaron tároltam az autó mellett, nem zártam le meg semmi. Most idén veszek egy ponyvát meg valami olcsóbb riasztós tárcsafékzárat (10k körül már láttam), plusz van láncom is. De ha el akarják vinni, akkor elviszik.
Ha meg nem használtam pár napig vagy elmentem pár napra, akkor a ház mögé toltam, de aki kifigyeli, az tudja, hogy vagy az autó van itthon vagy a motor :-) -
Outlander
addikt
válasz
Archer
üzenetére
Ez így szerintem kicsit hülyeség...
Én pl ma fékfolyadékot cseréltem... fékfolyadék 700 ft + 1 fél liter ásványvíz + 50-60 cm akvárium cső + 7 es villáskulcs. Összesen nem volt ezres.
Míg a szervizben, a szépen mosolygok 1 óra munkadíj 5200 ft, ha rossz napjuk van akkor 2 órát számláznak.

És úgyanígy minden más... a jó anyag beszerzésen és a munkadíjon rengeteget lehet spórolni... pláne ha van huzalmad és kedved is hozzá...
(#45995) FIREBLADE78
Én velotech 10mm/120 cm- használok, akciósan vettem 3k-ért...
Szabadsúlyban olyan 2-2.5kg.. úgy is néz ki, igazából már kedved sincs megpróbálni feltörni/eltörni...
Abszólut bestbály, a 120 cm miatt, elég jól kihasználható...Van jobb, van carabbb, nekem ez jött be...
Fékzáron gondolkodok már jó ideje.. van -e értelme?
-
FIREBLADE78
addikt
Tárolási dolgokhoz hozzászolva. Nekem sincs garázsom. Társasház udvarában kint tudom a szabad ég alatt tárolni. Ponyva az ajánlott hozzá gondolom. Milyen lakatot vagy zárat vagyek?
-
Archer
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Igazából csak a saját motorjához az embernek szerintem nem éri meg megvenni a célszerszámokat. Persze ha érez elhivatottságot, van sok pénze meg ideje akkor miért ne de amúgy jobban megéri bevinni valami szervizbe ilyesmikre. Azért valóban más szétkapni egy egyhengeres kis blokkot amit ráadásul könnyen is lehet szerelni mert jól odaférni hozzá, meg más mondjuk egy idomos sportmotort ahol egy szimpla gyertyacseréhez is csomó mindent le kell bontani. Egy rendes emelőpad sem árt, hogy ne kelljen csúszni-mászni a földön.
-
SirKero
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Az sajnos megfizethetetlen számomra
Ezért is nézelődök a régebbi ( 1996-98 ) Transalpok között. -
Something_
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Köszi, nézelődök és gondolkodok, most eszembe jutott egy nagyobb terv :-)
-
dellfanboy
őstag
válasz
Something_
üzenetére
persze voltam a motorline-nál a szentendre u. ezért se értem hogy ott a 41 patentos volt, most meg mintha az egyik szűkös lenne. a mag1-et én annyival nem éreztem jobbnak
viszont nálam van garázsban hely igaz nem a xvi-ben hanem5perc autóval. 2145 az irszám ha nem találnál jót.
-
jaktib
tag
A motorozz.hu lap jól eltűnt. Nem lehet megnyitni remélhetőleg nem véglegesen. Valaki nem tudja mi lehet az oka?
-
Something_
őstag
válasz
-Mike-
üzenetére
Ezért is kérdeztem.
De megtalálták a robogót
[link]
Megkapták méltó büntetésüket, felfüggesztett. Gratulálok. Valaki több évig dolgozik egy adott motorért, ellopják és meg sem találják a tettest, ha meg véletlen egy celeb robogóját megtalálják, kap felfüggesztettet

Jah és ami még durva, hogy pizzafutár. Rendelsz kaját, adsz neki jattot, a kcsg meglátja, hogy mid van, leadja a drótot, aztán viszik is az értékedet.
-
Daywalker
addikt
válasz
Something_
üzenetére
A semminél nagyobb biztonságban van. Tökéletes védelem nincs

Én sokáig a melóhelyem mélygarázsában tárolhattam az alsóbb szinten, ahova tényleg csak az keveredett oda ki ott dolgozott az irodaházban. Ráadásul utcáról nem lehetett bemenni sehogy - este rács volt, portaszolgálat a hallban és csak úgy lehetett a lifthez menni, napközben meg őr és rendszámhoz között kártya. Aztán volt egy ilyen félig public nyitott mélygarázsban, de ott sem volt gond. -
-Mike-
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Portaszolgálat, kamerásrendszer, kérdezd meg róla Talmácsit mennyit ér [link]
-
Something_
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Hopp, légvonalban kb 500 méterre találtam is egy teremgarázst
[link]Ilyen helyre érdemes berakni vagy itt is ellopják úgy, hogy a portással összebeszélnek?
Habár portaszolgálat, kamerás rendszer. -
Daywalker
addikt
válasz
polimorf
üzenetére
Nem mindent ilyen egyszerű ám szerelni...egy dupla vezérműves motorhoz állna neki a fene otthon szerszámok nélkül, főleg mert ha lapkás a vezérlés, nem csavaros, akkor az még pöcsölősebb (lapkát is kell venni általában)...na meg sportmotorról vagy bármilyen idomos motorról mindent le kell bontani. Persze ha az embernek van ideje meg kedve...és szerszámai...
-
Laraxior
titán
válasz
Something_
üzenetére
Még nem erdemes... Havat is mondanak. En is visszavittem a garazsba.
-
Something_
őstag
Haza akarom hozni a motort kedden, kb 3 hete készülök rá, nézem a 30 napos előrejelzést, március 1-től 10-12 fokokat mondtak fixen.
Most megnézem, erre 3-5 fokokat ír... [link] -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
polimorf
üzenetére
Pénz nincs, a városban és belátható környékén semmilyen motorszerelő nincs, "elméletben" értek hozzá, viszont a gyakorlatból teljesen kijöttem. Autó motorját vagy 15 éve generáloztam utoljára (előbb Trabantok, aztán 120-as Skodáim voltak). Szerszámaim eléggé hiányosak, bár az elmúlt pár hónapban sok mindent sikerült olcsón (Lidl, Aldi, motoros webshopok) beszereznem. A kb. 900,- forintért vett szelephézag állító például egyszerűen zseniális találmány...
-
Something_
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Próbáltad a mag1-et? Először én is azt hittem, hogy jobban fog, meg a külső műanyagok miatt ugye nagyobb és ahogy írtad robosztusabb. Képről és élőben is jobban tetszett a vortice, de felpróbáltam mindkettőt és a mag1 úgy rácuppant az egész lábamra, hogy nem hittem el.
Vagy fullgas-ból vetted próba nélkül akciósan? Én is néztem annó, lett is volna méretemben, igaz csak piros színben. -
polimorf
tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Irigyellek, hogy számomra ilyen komplikált dolgokat is meg tudsz magad oldani, így nem kell szerelőhöz vinni, várni rá és a végén vastagon megfizetni. Minden elismerésem a Tiéd

Nálam is készül az asszonynak szánt könyöklő a hátsó üléshez. Lényegében már kész van az én munkám, heggesztés, csiszolás, festés már csak egy kárpitoshoz kell elvinnem és bőrrel, szivaccsal behúzatni. Ha elkészül én is teszek fel képeket róla.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Something_
üzenetére
a vortice transformeresebb robosztusabb, nekem jobban bejön igaz nem mágneses a damilos feszítő, meg régebbi modell de 2 szellőző van rajta jah és egy huszassal volt olcsóbb mint a mag1
lehet hogy jó a méret (sőt biztos) csak ez az első csizmám szóval hozzá kell szokni. előszőr a bőrkabátom súlyán is meglepődtem de már azt is megszoktam.amúgy tök más. voltam ma a safety 1 napos terepkiképzésén, mit ne mondjak dagonyáztunk egy kellemeset.még a fülem is saras volt viszont eszméletlen jó érzés volt ezekkel a kis crf125-el csapatni, kanyarból ki teligáz és úgy dobta a seggét jobbra balra hogy hihetetlen tiszta versenyzőnek éreztem magam és a legjobb az egészben hogy 15 ló 70 kg simán megbírtad fogni ha elindult a hátulja, az elejét nem ott szépeket lehetett esni.viszont a nap végére már annyira kuka volt a pálya hogy nem nagyon tudtál egyenesen menni ha húztad neki rendesen, tele vagyok lilás zöldes foltokkal és asszem az alkarom is rendesen bedurrant, hiába elvagyok szokva az ilyen kiképzéstől, sőt még nem is nagyon offroadoztam.
igazság szerint 9-3ig tartott a program ebéd 3után volt de 1 óra fele annyira elfáradtam már az erőmmel, hogy többet hibáztam mint amennyit akartam. kell az offroadhoz a fizikum kurvára -
-Mike-
addikt
Motorshow lesz idén is márc 20-22. között. Szoktak ott akciók lenni, ruhákra, bukókra?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
Reggel azért motoroztam is 10km-t, életemben így még motoron nem fáztam: az olajcseréhez gyorsan meg akartam melegíteni a gépet, és félcipőben, farmernadrágban, nyitott bukóban, nyári kesztyűben (na jó, a kabát az rendes volt) kiszaladtam a Dunáig meg vissza. 6 fokban. Brrr....

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Archer
üzenetére
Köszi, de már kész is vagyok, össze van rakva, remélem hiánytalanul és csöpögés mentesen. Szegény, japán létére olyan volt már mint egy Harley, tepsit kellett alatta tartani a csöpögés miatt... Daywalker ötlete alapján, pici modellező szike frontoldali pengével (volt itthon, de magamtól eszembe nem jutott volna) utána meg közönséges, műanyag (tehát súrolószemcsét nem tartalmazó) konyhai dörzsi.

Megtörtént:
- olajszivattyú előtti fém szitaszűrő ellenőrzése, tisztítása (nem volt mit tisztítani rajta...)
- Sérült olajleeresztő csavarmenet javítása a blokkban, új csavar, új réztömítéssel.
- Blokk teljes átmosása, már csak a menetjavítás forgácsai miatt is.
- Szelepdekni tömítés cseréje (folyt az olaj alatta, mint állat) újra.
- Az összes tömítés (gumi O-gyűrűk) cseréje újra, ami csak "útba esett". Sz*rul néztek már ki a 20 éves gyáriak, ellapulva, elnyomorodva az összes.
- Szelephézag ellenőrzése, a 4 szelepből kettőnél állítani is kellett.
- Kuplung betétvastagságok ellenőrzése (még bőven jók, 50% feletti állapot).
- Természetesen olaj és papírbetétes olajszűrő cseréje.
- Kuplungdekli visszarakása új papírtömítéssel, zsírral. Remélem jó lesz így is, nem volt szívem pasztával összeizélni.Maradt még azért bőven dolog, ha lesz kedvem, akkor holnap szétszedem a karbikat...
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok,
felvetődött bennem a gondolat, hogy lassan kéne szemüveget cserélnem a mostani már eléggé megviselt. Na már most ugye bukó vásárlásnál eleve nálam van a szemüveg, azzal próbálom az ok, na de szemüveg választásnál nem fog hülyén rám nézni az optikus, hogy bukóval próbálgatom?

-
Xaels
félisten
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem igazán vágom ezeket a cross sisakokat. Próbáld fel őket és az alapján dönts, na meg a szemüveget sem árt vinni magaddal a próbához.
-
Daywalker
addikt
-
-
Xaels
félisten
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Itt néztem. De mindegy. Nem tűnik egyébként rossznak a kategóriájában.
-
FIREBLADE78
addikt
ezt néztem oldal szerint az
-
Xaels
félisten
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Az oldaluk szerint a 8-as sem Carbon.
-
FIREBLADE78
addikt
O'neal bukósisakokról valakinek van tapasztalata? Legalább 7-es szériára gondoltam,ez még nem karbon-kevlár,de 8-as már az. Üvegszálasak gagyik ?
-
jaktib
tag
válasz
pr1mzejEE
üzenetére
S.O.S. motoros suliban csináltam a jogsit. Meg voltam elégedve, velük. Mindenből sikerült a vizsga elsőre. Adnak utalványt a Shox-ba. Kaptam vezetéstechnikai képzésre is kedvezményes kártyát. Motorozni nem az iskolában fogunk megtanulni, de ami a vizsgához kell azt megtanítják.
-
pr1mzejEE
addikt
Sziasztok, üdvözlök mindenkit, egy kérdéssel és kis kéréssel fordulnék hozzátok! Én meg egy haverom arra készülünk, hogy letegyük a korlátozott motoros jogsit, viszont gőzünk sincs arról, hogy hova lenne érdemes jelentkezni. Helyileg bp XI. és Törökbálinton vagyunk (közel vannak egymáshoz) és egy olyan iskolát keresünk, ahol van normális képzés, nem lehúzásról szól az egész és át is lehet menni. Esetleg, ha tudnátok ajánlani pár iskolát nagyon megköszönném, köszönöm a figyelmet, további szép napot!
-
jaktib
tag
Ez jó!

[link] -
Daywalker
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Az utángyártott egy kalap szar, pénzkidobás, és nem véd esésnél (az ABS azonnal törik, az üvegszál reped, lyukad, de könnyebb, olcsóbb javítani, attól nem is beszélve, hogy a pályaidom kevlár erősítésű van a csavarkötéseknél, tehát erősebb sokkal). Meghegesztettem a gyárit, lefényezve nincs, de most nem is lesz rá szükség...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
Főnök! Ha szerelni is szoktál, segíts már nekem: mi a sz*rral tudom a ráégett papírtömítés darabokat sérülés okozása nélkül eltávolítani a blokkról / dekliről? Elvileg van új helyette, addig hozzá sem mertem kezdeni az akcióhoz (bár még nem próbáltam oda, de a kis kínai azt állítja a zacsin, hogy ehhez a motorhoz való...).
-
Daywalker
addikt
válasz
canniball
üzenetére
A pályaidom...full üvegszál és komplett szett kell, tehát minden, ami a motoron van, és másik plexi sem árt...na ez kompletten nem két fillér. Karbon-kevlár protektorok a deklikre és a vázra...ez sem két fillér.
Gyorszárak, ha nem akarsz szarozni a csavarokkal (darabja legalább 2e ft és kell belőle 10 db legalább), slick gumik, és akkor lehet még tetézni, tengelygombval, áttételezéssel (akár vékonyabb lánccal), köridőmérővel...(egyes motoroknál kézi vezérműlánc-feszítő sem árt)
És akkor még a futóműhöz hozzá sem nyúltál...nem vettél könnyebb kipufogót (vagy komplett rendszert) és hozzá PC-t vagy jet-kitet...a határ a csillagos ég. -
Bogyó bá'
nagyúr
Huszonéves, ronggyá hajtott Csótánykám blokkjában ilyen állapotok uralkodnak a szétszedés pillanatában. Szerintem nevezhetjük gyári új állapotnak is. Nem mostam, nem töröltem, nem pucoltam semmit sem. Szóval nem rossz ez a filléres MOL MotoStreet 10W40 olaj, meg az általam - önkényesen - 3000km-re csökkentett csereperiódus....
Attól rettegtem, hogy centi vastag olajiszap fog várni a - motor életében legelső - blokkbontáskor. -
Ferdzsoo
addikt
Akit érdekel a motorolaj viszkozitás téma és hogy miért érdemes HÍGABB felé eltérni az olvassa el ezt a cikket nem rövid de nagyon jó.
Szóval a legtöbben pont f@szságot cdinálnak amikor sűrűbb olajat raknak a gépbe... -
-Mosquito-
őstag
válasz
SirKero
üzenetére
Itt biztos tudnak segíteni. Transalp.hu
A DL ugrott? -
Pocee
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
légyszives legalább tedd offba...ez nem kutyás topic

-
polimorf
tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Milyen motor van benne?

-
Daywalker
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Nem tört össze a pályán, azaz szerkezetileg nem lett baja. Csak egy pár idomot kellett "helyre" tenni meg 1-2 dolog görbült, plexi elrepedt, de helyre lett rakva. Ezután csináltam belőle pályagépet, ami legalább kétszer-háromszor annyiba került, mint talpra állítani az esés után. Szóval nem az anyagi része miatt lett belőle pályamotor. Egyszerűen a tököm tele van az utcai motorozással. Fos utak, rakás idióta, és egyébként sem megyek soha messzire...melóhely bringa, utána meg nagyon ritka, hogy van időm kimozdulni motorozni. Túrázástól rosszul vagyok ("ott vagyunk már?" szindróma). Ennyi.
-
Laraxior
titán
Amik az idomokat rogzitik csavarok azok alatt van valami gumialátét? Egy ideje mintha zoroge, vagy rezonalna... Ha menet közben osszeszoritom a lábam akkor elnemul, gondolom valami ilyesmi lehet, vagy kilazult csavar? Ugye eleg sok a műanyag a motoron

-
Czimby
addikt
válasz
Archer
üzenetére
A legjobb hasonló sztori;
Régi swift, megállat a motor a Papi alatt, tréleren bevitték Hatvanba a Suzuki Sós-hoz.
Blokk szét, és szószerint szurok volt benne!
-Olajcsere mikor volt?
-Még nem volt...80e Km és több mint 10év kellett, hogy megálljon a blokk!
Szóval nem szar az a Suzuki
Ismerősöm volt akkor ott a műhelyvezető, szóval a sztori nem kamu.
-
canniball
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
Akkor jól emlékeztem. De így nem értem: ha közúton esel a ramaty út miatt és ezt többet nem akarod kockáztatni ezért csak pályán élvezed a motorozást abban van ráció; de ha pályán teszed le akkor már nincs. Akkor mi a döntés oka? Ahogy Archer írja? Vagy csak nem akartál annyit közútra menni vele hogy ezért megérje fizetni a sarcokat?
-
Pocee
senior tag
Azért egy nagyobb motor lehet takarékosabb,mint a kisebb,persze a nyomaték eszi a gumit,de nem kell széttépni,hogy "örömet" okozzon,így akár lent maradhat a fogyasztás is egy félős "kezdő" kezében.szerintem
Anno a 600 Hornettel nem volt nehéz 12-13 litert megetetni,az ezressel jókat mosolygok 9 literrel is.szerk: persze mehetne ez is feljebb,de a "mi" utunk(54-es) már így is halálos,néhol olyan nyomvályús hogy leérnek a lábtartók egyenesben is

-
Archer
őstag
válasz
Czimby
üzenetére
Sokszor a kuncsaftok pénztelensége vagy sz@rrágosága is közrejátszik ám. Csak amit feltétlenül szükséges és az is csak az utolsó pillanatban alapon. Más kérdés, hogy ha olyan részéről van szó az autónak (fék, futómű, gumik pl.) akkor az lenne a normális, ha a szerelő már az elején kiköti, hogy vagy normálisan megcsinálja és kicseréli amit kell, vagy vigye máshova.
Meg az a mentalitás, hogy Opelt meg Suzukit nem veszünk, mert az milyen égő már, inkább valami régi szutyok Audit vagy BMW-t mert az hűű meg haa, aztán ezer sebből vérzik de négy új gumira már nincs lóvé.
Egy bizonyos részük meg sz@rik az egészre, csak hajtja az autót, volt olyan, kihajtom a leeresztőt csavart, aztán kifolyt kb. fél deci olaj...Daywalker: az esés után nem értet meg annyira helyre pakolni a gépet, hogy utcára is okés legyen vagy miért a pályagép?
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nekem is vortice van, szerintem nekem az égvilágon semmit nem változott. Bár nekem már megvételkor is kényelmes volt.
De mind minden ez is valamennyire azért a lábára idomul az embernek. -
SirKero
őstag
Üdv.
Főleg Transalp tulajok de minden hozzáértő véleményét kérném. Az eltérő évjáratú tranalpok között mekkora a különbség technikailag ( vagy bármi más ) az az megéri-e a 1996-os és a 2000 utáni motorok között lévő több százezres árkülönbség ? -
Czimby
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Tisztelet a kivételnek nagyon sok a sumák és a kókányolós szerelő sajnos...
Én ha bármit csinálok ismerősöknek mindent fényképezek, elmagyarázok stb.
Múlt héten egy puntót csináltam, elégtek a fényszóró foglalatai!
Hogy a fényszórót kivegyem le kell szedni a lököst ahhoz pedig a kereket is le kellett venni.A féktárcsa már ránézésre is durva volt, így mértem egyet 7.7mm, gyorsan katalógus.
Az új 11mm az alsó határ 9.2!!!Ennyit a szerelőkről, mert a fékbetét ránézésre max 1 éves lehetett, szemrebbenés nélkül betette amikor a 2 tárcsa nevetséges 10e Ft.
Átnéztem már a kocsit kicsit jobban, fékfolyadék még a gyári lehetett akárcsak a hűtőfolyadék, mindkettőt mondtam, hogy cseréljük le mert nem nagy összeg, de nagyon itt lenne az ideje.
Hallottam már márkaszervizről is ahol az olajcsere, abból állt, hogy megtörölgették az olajszűrőt meg összelocsolták a beöntő környékét...
-
Something_
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Amúgy ez szerintem VICC kategória, hogy szerelőnél volt a motor, elmondásod szerint rengeteg pénzt ott hagytál nála, mentél a motorral x kilométert és sanszos, hogy azon a részen van a bibi, amit a szerelő csinált, de 1 hétig nem ugrik neki, mert vannak előtte más motorok is.
Nem úgy kéne, hogy a garancia gyanúst elővenni és megnézni, hogy mi van vele? Nem mondom azt, hogy csinálja meg egyből, de bammeg, legalább mondja meg, hogy mi lehet vele a baj, hogy a tulaj is tudja, hogy mire számíthat.
Én gondolom hülyén ezt a dolgot vagy a Lali jól csinálja? -
Czimby
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Hosszra nem fog tágulni semmit, szélességre minimálisan.
Ez nem járkálós csizma, de kicsit be fog lágyulni szóval a benzinkúton a kasszáig el bírsz battyogni benne.

-
Something_
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nekem semennyire nem tágult a mag1. Hogy hogy vortice lett a kiválasztott? Asszem a motorline-os csávó is azt mondta, hogy semennyire nem fog tágulni.
-
dellfanboy
őstag
akinek sidi surranója van az segítsen már egy kicsit hogy mennyire tágult a bejáratás után?
most vettem egy vortice-t és a bal lábamra tökéletes a jobbra lábfejbe mintha egy csöppett szűk volna.
persze lehet csak azért mert új és idáig 2x10 percet ha volt rajtam.amúgy baromi jó, igaz járni még alig tudok benne, és a lábujjaimat mozgatni esélytelen annyira fogja nah meg a bokát is
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
fattyu
üzenetére
Értem hogy kicsit sarkítasz, de pl a mostani PR3-as gumimban van 12k km, és azért a vfr-ben is van nyomaték.

Oké ebben a szezonban valszeg cserés lesz de azért 15k km-ert nemmindenki teker le 2 hét alatt.
Persze egy sprotguma fele ennyit nem megy ezt aláírom. Biztosan bizonyos körülmények között jobb is. Ugyanakkor ez is nagyon frankó tapad rendesen....
Nekem nincsenek vele problémáim egyáltalán... -
válasz
DigitXT
üzenetére
Egy 1200-ast sem etetni sem vezetni nem tudnám. Túl nagy túl erős túl drága a fenntartása. Sajnálnám nem kihasználni. Persze egy kört azért mennék vele, hogy milyen.
Ha csak a küllemet nézem akkor: Ez - Ez - csak pár példát említsek. 2007-es CB600F is jöhet. 2000 táján rondák voltak. Na és akkor vissza a valóságba: GS.
-
fattyu
veterán
válasz
gery03
üzenetére
ugy hogy van egy haver az okmányirodában... aki igazolja hogy te leadtál mindent. aztán nem kerül mellé a csekk az aktának. x évvel később meg kibukik valami leltáron. semmi gond megesik hogy elkavarodik papír. te leszel kedves bemutatni a csekk másolatát. ami már vagy meg sincs vagy ekkor kiderül hogy hamis.
-
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
Értem. Amúgy erről van gondolom szó (összesen 3 db van fent, és ez futott 75-öt).
Ez az óraállás dolog amúgy nagyon csalóka. Pláne öregebb vasnál. Én "28000-rel"
vettem a Madisont, de én akkor sem hittem el, aztán mikor 1 év után cserélhettem
vezérműláncot (pedig állítólag fel lett újítva a vezérlés!), megbizonyosodhattam róla.Szóval az, hogy odaírják, hogy ez 75000, az lehet akár az őszinteség is, vagy már
egyszer-kétszer megkerülte a Földet, és azért tekerték oda, mert az éppen hihető.Ui: akkor túloztam a felével, inkább csak harmada lesz. De azért komoly futás egy
ilyen motortól. Lehet amúgy, hogy nem GTK a történet: majd kiderül, ha beborul.
(Persze megértem a feljebblépési szándékot is, ha már így esett. Gyakran mondja
magának az ember, ha már besz*rt valami, akkor jöjjünk ki belőle jól és cseréljük...
Mondjuk nem biztos, hogy ez az olcsóbb út, de velem is előfordult már az életben.)fattyu: jogos. Majom és banán esete. Tankolni, felgumizni, "egyben tartani" húzós.
-
gery03
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Ha visszahozza a csekk befizetőszelvényét, ami le van pecsételve az elvileg bizonyító érvényű lenne, feltéve, ha nem ő pecsételgeti azokat otthon.
Mondjuk meglepődnék ezen, motorkereskedésről van szó. De az ördög nem alszik valóban.. Mindenképp megkérem majd erre, hogy én fizethessem.
Köszi, hogy szóltatok!Szerk:
Hogy kapott az a valaki forgalmit, rendszámot? Ha nem fizette be, az önkormányzat nem adja ki ezeket. -
fattyu
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
nekem inkább az jutott eszembe hogy ott azért kicsit más a kopofogyó dolgok ára, és a fogyás üteme is. pl 1200 nakeden elkezdesz vidámabbaka gyorsítani és a hátsó gumi élete hetekben mérhető...
szóval fenntartási költségek is magasabbak, és azért voltak fillérhágós pillanatok a gsel is. no offense csak hangosan elmélkedek. -
válasz
DigitXT
üzenetére
Az 1200-as XJR-re fel sem mernék ülni, csak ahogy az 1300-as úgy az is tetszik küllemre. 1000x jobban bejön mint pl egy hornet 600-as.
21000km-t futott nálam a GS. 53XXX-el vettem át és 74950-nél jött a baj.
Jövő héten lesz valami, nem is baj, mert közeledünk a fizuhoz. -
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
Azt hiszem a GS futásteljesítményének a felét legalább Te raktad bele:
az, hogy ennyi futás után megmakkan valami, bőven nem előre látható,
és igen, nyilván nagyjából bármivel megtörténhet, hogy rá kell költeni...
(Biztos vagy abban az 1200 ccm-ben, hogy tudnád rendesen uralni?
)Ui: kiderült már, hogy mi kezdett kalapálni?
Szerk: oké, tárgytalan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Acer Aspire 5 A515-57G FHD GAMER notebook - i5 1235U 16GB DDR4 512GB SSD RTX2050 4GB W11
- Apple iPhone 15 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:88%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezért is nézelődök a régebbi ( 1996-98 ) Transalpok között.
Most már legalább tudom kihez kell fordulni ha csere következik. 
Ez az igazi műszaki analfabétizmus (sajnos)

Látom te sem unatkozol
Amúgy több mint fél éve vadászom a cuccokat...apránként összeáll. Idén kiderül érdemes volt-e belevágni 
Attól rettegtem, hogy centi vastag olajiszap fog várni a - motor életében legelső - blokkbontáskor.

)