- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
Daniel Alves
őstag
A kis digit fokozatkijelző tök jó lenne nekem
-
ALI_G
veterán
Ja én is kifáradtam. Azt a koptatót meg szereld le
Nekem nemtom hogy nem ért le, pedig egy tempót mentünk, ha leszámolom azt, hogy én két körönként egy kört valakik mögött mentem, az a csaj is mindig elém jött vissza
persze az egyenesben tudja húzni. De szerencsére a tükröt is nézi
Az a CBF125 milyen kis mocsok volt. Megyek a célegyenesben, megelőzöm, fordulok rá a balosra, lent vagyok "lapon" ez meg jön mellettem 90-nel külső ívenmondtam neki, hogy sicc még nekem jössz
-
Maszk az jó dolog.
Növeli a bukód élettartamát (borosta, haj, izzadtság, fejbőrt stb megfogja).
Darazsat is nehezebben szipákolod be
Pár éve vettem a Nitro-hoz 7-8 darabot, és még teljesen újszerű a bukó belseje. Megéri.mod:
(#26630) Daniel Alves
Egyszer úgy mentem be OTP-be. Rövidgatya, poló, bukó, maszk. Bukót vettem le, maszk alatta... Nem kicsit néztek rám -
Kevo
tag
No, megkértem édsapámat, hogy halgassa meg (autószerelő) és szerinte talán olyan, mintha a gyertya laza lenne, mert autónál az adhat effajta hangot, de nem biztos benne, mert hát ez nem autó
Ez mondjuk azért elég gáz lenne, hiszen most cserélték a gyertyákat és ha a tag nem húza meg rendesen és ezért vissza kell vinnem és elcsesznem egy szabadnapot akkor nagyon morcos leszek. Mondjuk szerintem sem komoly dolog, mert halad rendesen, de akkor is hallható (menet közben semmi fura hang nincs, én legalábbis nem hallottam) és valami nyilván nem kerek, ha eddig nem volt és szeretnék a végére járni, nehogy a későbbiekben valami komolyabb baj forrása legyen
Azért köszönöm, hogy igyekszel megnyugtatni
-
Topiccsendőr
addikt
Az én B tanárom gyakorlatilag bűzlött az alkoholtól a kocsiban, a C meg már nem tudott leszállni a ZIL ről, amikor a harmadik kocsmánál álltunk meg, "beszaladok a pénztárcámért", "meg kell adnom egy kis pénzt" illetve "itt van az unokahúgom, találkoznom kell vele" címmel.
-
Kevo
tag
Nos, én is ezt hittem pár percel ezelőttig, de most olvasgattam közben egy kicsit és a sebességhatárt pár oldal szerint a H ill. W jelöli
Mert valahol ezt írják. A fenti második linkelt guminál van Z (240+)is és W (300) is, szóval nem értem, míg az elsőnél nincs is semmi, csak R (az tudtommal a Radial) és ugye a H (210)
Nem értem, csak nekem nem világos?
-
zsoltee10
addikt
túl sokan estek mostanában körülöttem, és túl sok nagyon necces szitut úsztam meg épphogy. nem akarok úgy járni, mint egy barátom, aki már eladná a motort, csak kapná vissza a kezét. arról se ő tehetett.
amúgy ahol én járnék enduroval, ott a madár se jár. ez falu, nem felkapott dolog a terepmotorozás. talán 3-4 ember van, aki szokott endurozni.
-
ALI_G
veterán
azért van ott finom falat is
én 3-at elvinnék, na de csak szigorúan egy körre!
remélem senki se adta meg a real adatait: Figyelem! Ön hozzájárulását adja az általa szolgáltatott adatoknak az Inform Média Kft. adatbázisában történõ rögzítéséhez. Az adatokat az IM piackutatáshoz és közvetlen üzletszerzéshez használja fel. Az IM az adatokat bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át
-
Boci_83
őstag
Sok km-t nem mentem, csak a pálya, de az megcsemegézte rendesen. Haverom is most vette a motort, vatta új pilot 2ct-vel, neki le is van áttételezve, meg többet is ment a pályán mint én, és igen-igen odabaszott a guminak, simán megfelezte ő is az új gumit.
Amúgy nem nagyon érdemes újat venni, ha találsz jó gumit. És nehéz jó gumit venni, meg nagyon meg kell nézni mit vesz az ember, mert sokan lehúzzák a másikat. Nekem idén kell még egy garnitúra, sajnos az első is igen elfogyott a szélén, középen még 3mm+ van széle meg majdnem kiugrott a kopásjelző. Lehet leveszem és feldobom a netre. Utcára még nagyon-nagyon sokat elvisz.
Ha közelebb laknál mondanám hogy nézd meg a srácot akitől én vettem, de hát így nem fasza neked, viszont én legközelebb valami puha gumit teszek fel, Valami Metzeller Z1-Z0 párosítást. Vagy Conti RaceAttack
-
ALI_G
veterán
Most még mindig tanktáska a témád? vazz, menj be lidl-be, még valószínűleg találsz egyet-kettőt. 5-6k és olyan mint a 15.000-es.
Ha nincs, a békéscsabaiban tuti van, vihetek neked.
Ha megyünk szombaton, megnézheted mert tuti viszem, de itt nem csak nekem van ilyen lidl-ös. -
ALI_G
veterán
Na majd inkább beszélünk személyesen, ha van keret akkor neked kb. az kellene mint amit most tettem fel, révén, hogy gyári túra volt rajra mint nekem.
szóval nem pilot power kell neked, meg supercorsa, hanem csak metzeler m3 vagy pilot sport. Esetleg ha maradnál inkább túra vonalon akkor pilot road 2ct, de utóbbi minimum. M3 drága, de ahhoz a mocihoz amid van, sztem maximum utcára az m3 neked, puhábbat nem szabadna. Legolcsóbb most a pilot sport talán, de az sacc, hasra ütésre 10.000 km max, ha ebből sok az egyenes, akkor kevesebb. -
Beowulf_78
addikt
Úgy készülj, hogy a nem sok úgy értendő, hogy 1000-es sportgép elnyalja 3e km alatt a hátsó Pirelli SC-t...szóval ha nagyon spórolósan használod, egy 600-as gépen sztem max. 4-5e km. Megvágni nem igazán lehet, vékony "húsú", bár középre elképzelhető, hogy 1-2mm-t még után lehet vágni. Évente pedig nem hinném hogy csak 2-3e km mennél.
Jó gumi, csak még1x hangsúlyoznám, nem túl gazdaságos. Ha 2 szezonra kell akkor inkább a Pirelli Diablo, vagy Diablo Corsa-t válaszd.
-
Integra
titán
nálam pirelli diablo van, a gyári battlax ment a kukába anno, bár gyanítom azóta ezek is komolyat fejlődtek. lehet, hogy jövőre új szett gumi kell, meglássuk.
valszeg akkor két komponensűre váltok.
de a dablo zsír, ha motorversenyzőknek jó utcára, nekem nehogy már ne legyen jó a nulla tudásomhoz, úgyse tudom kimotorozni -
Beowulf_78
addikt
Puhább sport:
Pilot Power 2CT,Michelin Pilot Race, Dragon Supercorsa.
A Pilot Power 2CT a szélein puhább középen keményebb, a kockásodást elkerülvén. Tehát városi használatban a közepe kevésbé kopik, a széle pedig mivel puhább jól fog tapadni kanyarokban. Ezt ajánlom elsősorban.
Dragon Supercorsa pedig az egyik "legragadósabb" utcai gumi, még mindig "best of" pedig nem mai fejlesztés. Ringen is bőven megállja a helyét, félig pályagumi. Hátránya hogy gyorsan kopik. Pilot Race kb. mint a Pirelli SC.
Átmenet:
Pirelli Diablo
Pirelli Diablo CorsaTúrásabb keverék:
Metzeler Roadtec Z6 ami szintén best of.
Utcára ha kanyarogni is akarsz akkor mindenképp a Pilot Power 2CT vedd. Az lesz a legjobb tartósság / tapadásban. Utcára igazából mindegy melyiknek milyen tulajdonsága van, mert minimálisak a különbségek.
-
Beowulf_78
addikt
Elvileg motoros sem üldözhet...városban többet bevállalnak ők is, kicsit áthágva a szabályokat. Autóúton, autópályán nem szoktak bonyolultkodni, ott kétesélyes a meccs egy ezredes ellen. Kis forgalomban pedig...az esélyük szinte nulla. Kevés tökös van aki 240km/h elkezd üdözni, és nekik ott a vége. Nekem meg...csekkolva 310km/h környéke.
Persze van amelyik jól motorozik, de a többségre nem jellemző.
A para csak annyi, hogy neki van rádiója, és tud erősítést hívni ha kell... -
Beowulf_78
addikt
Hát..nekem is van élményem, igaz csak Normafához mentünk.
150-es MZ Trophy-val. Emelkedőre csak lendülettel 2-be, majd ha elfogyott, vissza 1-be...ott beleforgatni a piroson túli bíborba üveghangig
, majd megint 2-be ameddig a fordulat megint vissza nem esik, és kezdődik minden előlről.
Jó így néha felemlegetni a régi szép időket... sokszor pacekra megmondom "ki honnan jött", illetve ki felejtette el hogy honnan jött.
Persze van olyan is aki nem jött sehonnan sem, az maradjon csöndben.
Még mielőtt bárki megjegyezné, nem vagyok médium (is), de közlekedési stílusból, és önálló véleményből pikk-pakk "levágós" ha valakiből hiányzik a motor és a közlekedés iránti tisztelet.
-
TayRol
nagyúr
Ugyanilyenem volt, elso felrekasnal elszakadt a tukornel, aztan meg 4 helyen. Szellozos lett. De ha nem naponta teszed fel, veszed le, meg jo is lehet.
Most jottem meg Szombathelyrol, rengeteg a motoros, de egy balesettel mar talalkoztam is: motoros nem vette be a hosszu jobbos kanyart, nekiment egy kocsinak, es annyi. -
DroneZ^
őstag
Másik moci már jövőhéten lesz elvileg. Faterral közösen lesz egy Suzuki DR 125 SM. Azzal meg az lesz a baj, hogy fel sem merek majd ülni, nehogy megint én tegyek tönkre egy motort. De elvileg ezt a hondát kellett volna eladjam és belefizessem a DR-be... Ha adna 300e-t a biztosító akkor már örülnék.
-
DroneZ^
őstag
A motor totálkár, a váz megcsavarodott, a blokk alul kilyukadt, villa, felni széttört. Nemtudom, hogy mennyit fognak az egész motorért fizetni
( avagy abból tudok-e majd új motort venni ) És nem beszéltünk a sisakról, egyéb ruházatról
Tudom hogy aztis fizetik, csak nemtudom hogy lehet elérni hogy reális áron fizessenek
Integra: Egy idős nő, peugeottal. -
ALI_G
veterán
megnéztem e havi motorrevüt, egy fos. semmi értelmes cikk nincs benne, na jó, volt vagy 2-3 amit elolvastam volna. olaj teszt meg valami belső tisztító teszt...értelmes motor egy szál se, valami V2-es összehasonlító van, de olyan, hogy ducati akármi, harley davidson meg még valami trágya...
sbk érdekesebb volt, valami motogp gépet teszteltek. Egy darab volt belőle, nem hoztam el. -
Topiccsendőr
addikt
-
bajnokpityu
félisten
én meg ezt tartom marhaságnak.annyira sokféleképpen lehet ilyet mérni...
pl egy elöregedett bélés,vagy a bélésnek egy vékonyabb pontján mérve,akárhogy.pl a szép üvegszálas HJC sisakomon is el-el vékonyodik a bélés,hogy a félgömbből fejforma lehessen.nyilván nem azonos a fejgyorsulás ezeken a helyeken.valamint egy dolgot elfelejtetek.a sisak akkor jó,ha nem törik azonnal ketté.ennyit kell tudnia,valamint ha aszfalton csúszik,akkor lassan kopjon.
a cikkel az a baj,hogy nem választja élesen külön a felületsérült sisakokat a szerkezetsérülttől.ha lepattan a festék,attól még véd.ha 1 ponton kilátszik a héjszerkezet,akkor kuka.(és a héjnak is két rétege van,a felső még mindig nem teherhordó) -
DigitXT
félisten
De csak öregek voltak azok, vagy haszáltak is?
Amúgy ha "lejár" (tárolás során is), akkor minimum
jelölve kell lennie pl. a gyártási évnek, hogy legyen
értelme, 'mihez képest': holnap megsasolom...Szerk: közben olvastam a Snell FAQ-ot, abban írnak
erről az 5 év után ajánlott cserélni dologról. Szerintem
ebből két következtetést lehet levonni: ha ilyen sokat
használod, degradálódik, ezért érdemes cserélni, ill.
ezidő alatt annyit fejlődtek a sisakok, hogy azért.
Azt nem mondja, ha nem használod, akkor mi van. -
DigitXT
félisten
Ha már jogsi, akkor teljes értékű: azon a néhány-tízezren nem fogok spórolni.
ALI_G: elég sokféle motor van a hasznaltautón, de a tanácsaidból kiindulva lehet, hogy könnyebb lesz szűkíteni a keresést.
Az a baj szerintem a robogóval, hogy semmibe veszik az autósok, hiába megy úgy, mint ők.
(A másik meg a kis kerék, ami Bp "tükörsima" útjain tovább rontja a helyzetet.) Persze mondom ezeket úgy, hogy még nem robogóztam soha.
-
zsoltee10
addikt
és az unokáim elektromos gördeszkán mennek suliba, az asszony a hangtalan elektromos autóval megy bevásárolni, és a gyerekek egymás között a suliban halkan pusmognak, hogy az öreg Zsolti bácsinak van valami a garázsa mélyén azokból az időkből, amikor még az autókat benzin hajtotta, tanultak erről történelem órán... és akkor a garázsban a lepel alól felsejlik egy sárga idom, lassan csúszik le a finom szövet erről a valamiről, és látszani engedi a feliratot. Kawasaki ER-6n. egy régmúlt világ dicsősége.
és akkor vasárnap délelőtt az öreg falkapaszkodik hűséges társára, és megnyomja a gombot. a robaj szokatlan a vidéken, mindenki felkapja a fejét, aztán eszükbe jut, hogy a hóbortos öreg megint elővette azt az elavult vackot, ami hangos, káros anyagokat bocsát a levegőbe, és olyan anyag hajtja, amit régóta csak nagy anyagi áldozatok árán lehet beszerezni. Az öreget nem érdekli a sok fanyalgó, ő tud valamit, amit ők már nem ismerhettek. Ő tudja, milyen az igazi motor, milyen érzés egy igazi motoron ülni, hallani a hangját, érezni a blokk rázkódását, egy letűnt világ gyümölcse ez a gép, és az öreg nosztalgikus hangulatban kigurul az udvarból... amerre jár, csodálkozó tekintetek követik nyomát....
-
De komolyan. Látta a rendőr, hogy merre menek, arra futott, és éreztem a hátamon, ahogy csúsznak le az ujjai...
(#18777) ALI_G
De volt... csak hát elég gyenge volt a világításaNem minket fotóztak. Sor elején ment a trafis kocsi, mögötte egy civil autó, mi meg beértük őket. De tényleg nem mentünk gyorsan, nyugis motorozás volt... 90-100-110 max. Első autó indexelt jobbra, aztán a második is, én meg elkezdtem megelőzni őket...
-
zsoltee10
addikt
Mit nem bírt ki a gumi 180-al? Defektes volt?
Én összesen egyszer mentem igazán elvetemült módon motorral. A menyasszonyommal szakítottam, és aztán jöttem haza Pestről. Nem voltak céljaim, nem számított semmi, nem érdekelt a saját épségem és éjjel volt. Az autópálya és az utak kihaltak. nem volt más csak én és az út, és a sebesség, csak a szelet éreztem, csak a motor üvöltését hallgattam, nem akartam gondolni semmire, mindegy lett volna, hogy mi történik. szerencsém volt. 1 óra 10 perc alatt értem haza pestről. 180 kili kb....Tüzi:
Szeretettel várlak, majd megbeszéljük, jó lenne egy hétfőre igazítani majd, akár egész napra szabaddá tudom tenni magam bármikor. hétfőnként.
-
ALI_G
veterán
tényleg te szeretsz szöges úton kavarni
Biztos nem jönnél idén pályára? Inkább csapatod közúton? Tudod, hogy veszélyes kisfiamÉn inkább mennék pályára mint az utcára. Ott nem félek, hogy elbasz egy szembejövő kocsi, vagy a poron kicsúszik a motor segge (egyébként még qva poros az út, vigyázzatok!) vagy nekicsúszok a szalagkorlátnak (mert ott tuti K.O.).
-
-
ALI_G
veterán
nem volt gyenge az akksi, ugyanolyan erővel pörgette, bár azért a végén már kezdtem félni. De 3-nál már beindult, csak kb. 500 volt a fordulata, inkább leállítottam.
Valamiért viszont visszadurrant mikor hazajöttem. Vagy legalábbis olyasmi volt
Legközelebb meg kell nézzem rendesen, légszűrő...stb.
-
-
zsoltee10
addikt
én meg a határba mentem ki simo-val eső után. vészhelyzet volt, különben eszemb enem jutott volna, de egy alaktrészt kellett kivinnem az erdőre, mindegy.
lényeg, hogy csúszkáltam össze-vissza, de kiértem az erdő szélig, mentem keresztbe-hosszába. majd látom, hogy fater integet az erdő szélén, hogy ott van. az út erősen lejtett oldalra, és megálltam, hogy megnézzem tényleg ő az. ebben a pillanatban a motor két kereke és az én két lábam egyszerre csúszott jobbra le az útról. akkorát estem álló helyzetben, hogy ilyenre menet közben is büszke lennék.
aztán volt olyan, hogy motoroztunk pár barátommal a földúton, és mindenki húzta, amit bírt. (persze 50-125cm3 gépekkel.) a simo jó karban volt, ment mint a szél. már csak a 125-ös gép ment előttem, de ő meg a futómű miatt nem tudott annyira menni, így beértem őt is, csak nem figyeltem, hogy az előzés pillanatában egy éles jobbos kanyarhoz értünk, így ők satuztak én meg nyélgázon belerongyoltam a szántásba a simoval.
meg hát párszor kimentem vele a szőlőbe. az út hosszú és agyagos. volt olyan, hogy egyszerűen a simo kerekei szinte alapjáraton is forogtak a sárban, a lábunk meg csúszott hátra, és mi felfelé szerettünk volna menni. estünk-keltünk. mentünk keresztül olyan vízmosáson, sáron, hogy a henger sziszegve merült el félig, de a simo onnan is kijött.
áhh, régi szép idők. -
ALI_G
veterán
nincs ezekkel semmi baj, hacsak nem noname.
viszont menet közben kötelező lezárni, ez csak ha megállsz. Ergo a szabályok miatt nem sok értelme van.Ja és egyszer linkeltem már, hogy az esések ~30%-nál az állát is beveri az ember, ezért olyankor nem sokat ér egy ilyen sisak ha ki van nyitva.
Aktív témák
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MSI Z390-A PRO / Beszámítás OK!
- Gigabyte B550I Aorus PRO AX ITX / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest