- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
törölt tag
Pontosabban a sima "üt" legjobban, mert az megy a legmélyebbre, és a mélyebb frekvenciákon emelkedik meg a görbéje (és a hangereje), míg a B-nek inkább a felsőbasszusa emelkedik meg, de az is csak egy rövid szakaszon, tehát a B inkább "puffogósabb", és a sima az "ütősebb".
-
vzsryl
nagyúr
Az egyik állításom félreértelmezted, a másikat félremagyarázod.
1. Egyértelmű, hogy nem fog minden zene hasonlóan dübörögni, ezt nem is tudom, hogy lehetett így félreértelmezni. Abszolút nem erre akartam kilyukadni, és érthetően meg is magyaráztam. Azért példálóztam az olcsóbb fülessel. Tehát amelyik zenében gyengébb a basszus, ott olyan szinten gyengén szerepel a Wild is, hogy egy olcsóbb füles is hozza a szintjét, pedig a Wild-nak akkor is kicsit jobban kellene emelnie a dolgot. Természetesen nem olyan mélyet várok el tőle, mint ha egy bass testet hallgatnék, de azért emelhetne az ilyen zenék mélyein is valamelyest. Lehet, hogy emel is, de az olyan elenyésző, hogy alig veszem észre.
Magyarul nem minden tekintetben emeli ki erősen a basszust, csak akkor ha tényleg megkínálom valami kemény cuccal. Ez azoknak biztos bejön, akik a lágyabb hangzást szeretik, de nekem nem. Szerintem itt azzal lehet a gond, hogy túlzottan a dinamikára megy rá és nem a szétterítésre. Én kifejezetten kedvelem, ha mindent eláraszt a háttérben a mély hang, sőt annyira nem is kell a háttérben legyen.2. Széttágítás előtt is ez volt a helyzet. Csak tegnap este tágítottam így szét. Előtte próbáltam a fejemnél vastagabb gépházon órákig tartva tágítani, de konkrétan semmit nem használt, semmit.
Szerk.: V karaktert kedvelem, V alakra van állítva az EQ. Telefonon nincs EQ, tehát értelemszerűen ott alapon hallgattam, de természetesen csak kíváncsiságból, mivel ezt a számítógéphez vettem.
Más: Kíváncsi vagyok, hogy a szakik mit éreznek most, hogy az Audio Wild-ból keveslem a mélyet, amikor ők nagyrészt ki nem állhatják a mélykiemelést.
-
dudika10
veterán
De akár normális fülhallgatót is vehetne egyből...
(#49253) DBAtti: mondj egy fejhallgatót akkor ami szigetel, nem E.T. feeling, és kényelmes.
Szigeteléshez bőr párna kell, ami izzasztó. Nagyobbacska nyomóerő kell supraaural kialakításhoz, ami kényelmetlen (a supraaural sok esetben már önmagában az), circumauralhoz nem kell akkora nyomóerő, de az meg bumszli.
Egy HF5-ös vagy egy SE215 hangja teljesen vállalható. Utóbbi kifejezetten strapabíró is, előbbi meg olyan pici, hogy észre se venni. Hurcoláshoz mind a kettő klasszisokkal kényelmesebb szerintem mint egy fejhallgató, gondolva például arra, hogy nem táncol a fejeden és nem kell táskát vinni hozzá, hogy legyen hova rakni (bár ez utóbbi inkább már praktikum). -
vzsryl
nagyúr
Megvan a kicsike. Racers lett, mert elfogyott az Ice Blue, a 3. Meg nem jött be a zöld szìn használata miatt. Eddig nem sokat hallgattam, de haveromnál összemértem az SHP-8000-essel. Asus Xonar DX hangkártya adta a kraftot. Hát elképedtem. Hangzásban jobban bejön az Audio Wild, mert erőteljesebb a basszusa, viszont az SHP egy hangyányit tisztább minden tartományban. Az erősen észrevehető mély különbség miatt nekem jobban tetszik a Maxell, számomra ez nagyon fontos, mert basszusból sosem elég. Nagy Hard Trances vagyok, szóval szeretem ha üt a cucc.
Egyébként mit javasolsz, hogy járassam be? -
törölt tag
Nekem a legoptimálisabbnak ítélt felhelyezéssel is csak brummogni szokott a HD202, és azt is csak úgy kölyökmackó módjára (de különösebb bajom egyébként nincs vele, inkább csak keveslem amit nyújt). Viszont az M-290 az tud dübörögni! Na nem mintha a dübörgés lenne a cél, de szerintem viszonylag jól is szól, és az öt általad sorolt közül én a legdinamikusabbnak ítélem. A legstabilabb, legpontosabb, legsemlegesebb azonban ezek közül a K44, ebben bizonyára egyetértünk.
És akkor állítottunk egy kis konkurenciát a Retro DJ-nek, igaz, hogy elég öregecske, kifutott típus szegény K44 (igaz, ott van belőle a v2, ami azonban eléggé másképp szól, bár nem rosszabbul).
-
törölt tag
Én ezek közül az AKG K44-et és a Pioneer M-290-et hallottam a legjobbnak, és mindkettőt jobbnak tartom a Retro DJ-nél. Az M-290-et jobban szeretem, de a legkorrektebb, legvitathatatlanabb a K44. A HD202-vel kapcsolatban azonban egyetértek a közvéleménnyel: eléggé közepesecske, ráadásul csoffadt hangja van, csodálkozom, hogy éppen azt hallottad a legdinamikusabbnak. (A Wild-ot még nem hallgattam.)
DBAtti:
Egyetértek, a Retro DJ az árkategóriájában a legjobbak közé tartozik, vannak még vele legalább egyenértékűek ugyanannyiért, 10ezres árban pedig már sokkal jobbakat lehet kapni. -
rígel
őstag
Na én is vettem egy ilyen Maxel Audio Wild-ot. 5600 Ft a Tescoban. Ennyiért tényleg jó vétel, azonban az picit túlzás hogy 10000 Ft-ig mindent ver. A kollégám 9900 Ft-os pio se-m390-ese azért érezhetően jobban szól, még az én botfülem is hallja. A régi philips hp200-amat viszont nagyon veri, és a kinézett Sennheiser hd201-et is, igaz az valamivel olcsóbb.
Ár/érték arányban viszont bajnok. -
vzsryl
nagyúr
Mivel nem vagyok vájt fülű, ezért integrálttal. Ha komolyabban venném a dolgot, akkor nem 6k-s fejest vennék, hanem mondjuk egy 0-t hozzátennék. Nekem megfelel még a telefonomhoz kapott alap Nokia "agybadugós" füles is, de az már tényleg elképesztően kényelmetlen hosszútávon, ráadásul egészségtelenebbnek is tartom... Viszont hangminőségben jobb, mint eddig bármilyen füles, amit hallgattam, és fejesek között is csak az SHP-8000-es überelte...
Egyébként véleményezni fogom majd itt a topicban. Valamikor a hét közepe felé remélhetőleg nálam lesz már. -
vzsryl
nagyúr
Na, megrendeltem. PCX-től lesz, és Ice Blue. Nekem ez tetszik legjobban. A zöld színt csak a természetben viselem el, ezért a Sound Bars nem jön be túlzottan, bár valóban elég vagány. Mondjuk nekem aztán mindegy, mert nem tervezem a mutogatását, max. ha elmegyek LAN-ra, akkor láthatja sok ember, de nekem teljesen mindegy, mit szólnak hozzá...
-
vzsryl
nagyúr
Akkor Audio Wild. A kényelmükkel megpróbálok megbarátkozni, nincs más választásom. Az Audio Wild nem nagyobb egy picit, és ennek köszönhetően talán kényelmesebb is?
Egyébként ha játék közben visszaveszem a mélyet, akkor ugye elég tiszta a hangzása? Annyira van csak szükségem, hogy halljam, melyik oldalra kell néznem. (CS:GO, fps, esport szinten, 5.1-re nincs szükségem...) Eddig ilyen kis gagyi 1-2k-s headset-ekkel toltam, de azokban a mély nem zavart be játéknál, viszont ezeknél a combosabb fejeseknél probléma lehet. A Phillips SHP-8000-es a mély hang csökkentésével nagyon korrekt volt játékra is, mert tisztán hallatszott minden. Természetesen filmre és zenére visszaállítanám a mélyet.Szerk.: Mi a különbség a 2 között a küllemén kívül? racers, sound bars
-
törölt tag
Azért vehettél volna belőle normálisabb színűt is...
És tényleg próbáld alkalomadtán összehasonlítani a Retro DJ-vel, hogy más-e, vagy csak "átcsomagolták". És akkor már hasonlítsad a Pioneer M-290-nel is, ha még nem tetted, mert ebben a ketegóriában azt én jobbnak tartom mint a Retro DJ-t, és érdekelne, hogy te mit tapasztalsz az M-290-et a Wild-dal összeeresztve.
-
ntomka
nagyúr
Egyrészt nem kínai hanem tajvani (meg is sértődne egy tajvani ha lekínaiznád
), másrészt a slux nem annyival olcsóbb amennyivel rosszabb az akg-nél, mert lényegesen olcsóbb annak ellenére, hogy nem sokkal rosszabb (legalábbis ha az említett modellekhez hasonlítjuk). De látod, van aki szerint még jobb is.
A szerelési minőségre sem lehet panasz egyébként. Számomra itt-ott hagy némi kívánalmat maga után, de ha belegondolok mennyibe kerül, akkor mindjárt látom hogy más márka ennyiért még rosszabbat kínál (sokkal).
-
-
jap
aktív tag
teljesen meg vagyok elégedve vele (HD202).
csak már szegény öreg és a méretállítástól (szar a megoldása) leesik kipotyog a szárról mind2 oldalon az egész füles rész.jó, tehát kb uolyan szinten van a HD202 és a k55 (k44)?
technikár-nál ki lehet próbálni a fülest megvétel előtt?
bár 1 zsír új füles hangja más mint a az én bejáratottamé... -
vili13
őstag
"egyenletes a hangkép, és szükség is van erre ... ez mondjuk egy stúdióban nagyon fontos dolog"
Igen is meg nem is. Egy stúdióban mondjuk nagyon, de sima zenehallgatáshoz nem mindenképp.
Jó példa a HD595, amit a komolyzene kedvelők pont a túl erős basszus miatt szoktak kritizálni, és minősítik legfeljebb csak játékokhoz alkalmas fejhallgatónak (- én meg őket ökörnek). Mások - mint pl én is, de szinte mindenki, aki elektronikus zenéket hallgat - inkább még egy picivel erősebb basszust tudnának elképzelni. (Sőt, akár sokkal erősebbet, annélkül hogy az eq-val kellene szórakozni. Gondolkodom is egy Beyerdynamic DT770 Pro beszerzésén...)
A mélyek aránya meg szvsz csak elég szubjektív módon ítélhető meg a kiegyenlítettséghez képest. Pont ez a tartomány függ leginkább még egy "élő" előadás alatt is a terem adottságaitól, valamint a hangsugárzóktól való távolságodtól. Ha meg valaki az erős basszushoz van szokva, ahhoz képest a teljesen kiegyenlített hangzás bizony egy kissé vérszegénynek tűnik. -
Rossi
addikt
Ha gondolod itt kitöröltetheted az egyiket: Moderátort keresek topic
Szerk.: Csak akkor használom a fülest, ha a párom is otthon van és éppen TV-t néz vagy alszik. Ezért nem lényeg, hogy profi legyen.
-
Rapidus
tag
Szerintem egy valamire való fülesnél nem igazán kell színezni a hangot, max akkor, ha a hangkeltő eszközöd nagyon gyenge, vagy van egy nagyon gyenge tartománya, de akkor meg a jobb füles mellé sürgősen szerezni kell egy hangkártyát is. Már egy alap hangkártya (pl Audigy-Audigy2) is elég egyenletesen jó hangminőséget produkál a hallható tartományban. Kivétel ez alól az alaplapi hangkártyák egy jó része, azok tényleg cserélendőek.
Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Battlefield 6
- BestBuy topik
- Automata kávégépek
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest