- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
B-L-A-C-K #49682 üzenetére
+ a Superlux HD-662-esből látom van B, és F kivitelben is, ezek csak minimálisan színben térnek el, vagy van köztük más különbség is?Közbe megtaláltam: A HD662F a neutrális frekvenciaválaszokkal hódít, míg a HD662B keményen megdolgoztatja a dobhártyákat a karakteres hangzásvilágával és az erőteljes basszusaival.
akela91: Köszi az infót...
-
DBAtti
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #49670 üzenetére
"egy notiban lévő hangkártya ezeket kitudja maximálisan hajtani?"
A hangerővel nem lesz gond, minőségben lehet feljebb lépni, de szerintem azt majd csak akkor, ha már hallod a gyengeségeit. Itt is számít az integrált minősége, elég nagy a szórás az egyes megoldások között (de nem tudom megmondani melyik a jó).
Ha szereted a mélyeket, akkor én is úgy gondolom, hogy a K514 nem lenne teljesen jó. Konkrét alternatívát sajnos nem tudok az adott paraméterekkel a CAL!-on kívül. -
vzsryl
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #49670 üzenetére
Én nem értek hozzá, csak a tesztből tudok kiindulni. Itt a ph-n panasz volt a K512MKII mély erejére, és bíztak az 514-esben. A teszt alapján ugyanúgy gyenge. Csak erre próbáltam kilyukadni a két linkkel.
Amúgy a leírtak alapján szerintem inkább Beyer DT235-öt válassz. Feltéve, ha nem számít annyira a kényelem. -
DBAtti
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #49666 üzenetére
Nagyon szívesen.
"most nem fogok bemenni boltokba és ahol kilehet próbálni megnézni mert annyira nem érdekel"
Ezt meg tudom érteni. A baj az, hogy ha mégsem lennél elégedett, akkor az én lelkemen szárad a dolog. Mert ugye nekem tetszik, de nem vagyunk egyformák.
Ha még elmondanád milyen zenéket hallgatsz, talán jobban meg tudlak erősíteni, vagy inkább azt mondom, hogy ne... K514-et még sajnos nem hallottam. Illetve várd meg a többiek válaszát is, hátha mondanak valami okosat, ami nekem nem jut épp eszembe. Mehet akár a CAL! (Creative Aurvana Live!). Ennek az a baja, hogy nem szigetel acélosan, de mélye biztosan elég van. -
DBAtti
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #49660 üzenetére
Két modell két ellenérvel akár újonnan:
Beyerdynamic DT 235 - a hangja tetszene, de nem a kényelem bajnoka
AKG K512 MKII - a kényelem bajnoka, a mélyben kicsit szegényA nyitott és zárt le van írva az első HSZ-ben, ha még nem olvastad el, kérlek tedd meg, hátha találsz benne még hasznos információt. Azért a lényegét elmondom: a nyitott-on a környezet felől is nyitott a fülkagyló, így kifelé is erősen hallatszik amit hallgatsz, és te is hallod a környezeti zajokat, míg a zárt csak a füled felé lyukas, emiatt jobban kiszűri a környezeti zajokat, és mások sem fintorognak, ha Fásy Zsülikét támad kedved bömböltetni.
Magas - mély kiemelés: minden fejhallgató típusnak (de a példányok között is van egy kis szórás) van egy egyedi frekvenciamenete, amit a gyárban megálmodnak a mérnökök. Sok ilyen görbével találkozhatsz akár itt a fórumon, akár tesztoldalakon. Általában 20Hz-20kHz tartományban ábrázolják, mert ez az emberi hallás tartománya, hogy ki mit érez a szubtartományban, meg felharmonikusokból, arról még lehet beszélgetni, de a kommersz zeneipar már a felvételkor eldobja a 20-20k-n kívül eső tartományokat. Az ideális frekvenciaátmenet egy egyenes, tehát nem emel ki sehol. Kiemelés a görbén látható kiemelkedés, az adott frekvenciatartomány a többihez képest erősebben fog szólni azonos hangerőn. Nagyon fontos azonban, hogy pusztán görbék alapján nem ítélkezünk(!!!) mert:
- nagyon sok a hamis (elrontott) mérés
- mert az átviteli karakterisztika nem mond semmit a hangszínről, térérzetről, dinamikáról, meg egy csomó dologról (lehet nézegetni a tranzienseket is, de nem tartom hasznos elfoglaltságnak).
Ezen felül: nagyon is lehet élvezhető, ha nem minden frekvenciatartomány szól egyformán, és ez adja meg a fejhallgató "karakterét". Nem vagyunk egyformák, kinek ez, kinek az, így csakis Te tudod megmondani, neked milyen hangszín, és karakter tetszik, de vannak sokak által kedvelt modellek itt a fórumon, ami nem a véletlen műve.
Az AKG K514MK II-t is meg kellene nézni, abban talán több a mély, mint az 512-ben. Egyet mondok: újabb Sennheisereket kerüld, ennyiért nem lesz jó.
Aktív témák
- Eladó 2 monitor csomagban, de akár külön-külön is ASUS XG438 + Acer B246HYL
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Bluering Libra irodai forgószék
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest