- Yettel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
ixtom
tag
válasz
#71562240 #48068 üzenetére
Eleinte úgy volt, hogy júliusban megyek fi:zi'k-hez is és legalább összehasonlítom a K550-et a Shure SHR840-el is, mert tudom, hogy ilyesmit csak így érdemes venni, de ez végül elmaradt (elnézést kérek így utólag).
Közben jött egy 50k-s ajánlat és belementem. Valahol el kellett kezdeni az egész fejhallgatós témát és volt rá pénzem, így legalább van egy viszonyítási alapom.Továbbá a leírások alapján hasonló karakternek tűnt, mint a talin hallott K702, ami anno a legjobban tetszett (persze a nyitott-zárt kialakítás különbségét is figyelembe vettem, plusz ezeket a leírásokat is fenntartásokkal kezelem), de picit hiányoztak a mélyek..
Lehet hogy a DT770 V karaktere már túl sok lenne. A Beyer DT880 magasai nem voltak zavaróak - túl nagy különbséget nem hallottam a K702-höz viszonyítva - valahogy mégis az AKG tűnt "jobbnak", akkor.Nem akarom bizonygatni a döntésem helyességét, mert később majd kiderülhet hogy van ennyiért jobb fejes az én fülemnek, de addig legalább élvezem a zenét és tetszik amit hallok. (Boldogok a tudatlanok...)
"Talán később veszek majd mást is, de ez marad."
Ehhez a mondatomhoz csak annyit fűznék, hogy nem szeretem cserélgetni a cuccaimat inkább a gyűjtögető típus vagyok, ahhoz meg idő (pénz) kell. -
ixtom
tag
Már több mint két hónapja beruháztam egy AKG K550-es fejesbe és megosztanám a tapasztalataimat. (Retro DJ-ről "váltottam", de valójában ez az első igazi, normális fejesem így nem bonyolódnék bele összehasonlítós dolgokba, nem lennék hiteles. A fejestali kevés volt a maradandó élmények kialakulásához, így részemről az ott hallottak sem mérvadóak.)
Sokan mondják, hogy büdös a kicsomagoláskor. Ez számomra nem volt zavaró, és pár nap múlva már nem lehetett érezni a fejesen. (Nekem nem ez a büdös szag
)
Az anyaghasználat rendben van, ránézésre és fogásra is kellemes benyomást kelt , de nem érzem benne az elpusztíthatatlanságot (tudom, otthoni használatra szánták
).
Mivel zárt a fejes, eléggé bele tud izzadni az ember, ennek ellenére hosszú távon is nagyon kényelemes. A fülpárna nagyon puha és a külső zajokat egész jól szigeteli (buszon is próbáltam). A fejpántra viszont rakhattak volna vastagabb szivacsot...Eleinte csak laptopról hajtva hallgattam és úgy sem volt rossz, de később sipi83-tól megvettem a Matrix RIP DAC/Headamp kombó kütyüt. Nos, ez egy kicsit más világ, végre hallok olyan részleteket, amiket eddig nem. Nagyon érezni melyik a jó és melyik a gyengébb/rossz felvétel (nem "mp3 vs. flac"-re gondolok). Persze ez még mindig messze lehet a nagyon jótól, de olyanra most nincs pénzem [vagyis lehetne, de azt hangdobozos rendszerre költöttem, amit még nem tudok hallgatni... Na a lejtő (szakadék) már megvan
].
Korábban írták, hogy kevés mélye van a fejesnek. Ez szerintem felvétel- és felhelyezés függő is, de igaz, hogy nem egy basshead cucc (néha el tudnék viselni többet). Kíváncsi vagyok valójában mit tudhat komolyabb elektronikákkal.
Az biztos, hogy egy jódarabig nem válok meg tőle. Talán később veszek majd mást is, de ez marad.
-
ixtom
tag
válasz
ntomka #36745 üzenetére
A leírás(ot)ok alapján (most ami beugrik
) Beyer DT 770, Shure SRH-940, ATH-A900, M50 esetleg valamelyik olcsóbb típus (nem biztos, hogy kezdetben kihallom a "drágább hangot".) Zárt kell mindenképpen.
Először el kell tudnom dönteni, hogy mit is keresek. Jó lenne az általam hallgatott felvételeket meghallgatni valahol (ez hangsugárzós rendszerre is vonatkozik, nem csak fejesre)
Már tervben van egy bp-i utazás, az biztos sokat segítene.#36747 phonefan: Vazze, tényleg
Látszik mennyit járok arrafelé, és mennyire figyelek... -
ixtom
tag
válasz
SOAD19 #36742 üzenetére
Épp pár órája vettem egyet a győri Saturnban, 5500-ért. Ott szintén ki volt rakva és rövid volt a kábel, de csak sistergés volt a "zene"
. Megvettem, mert direkt ezért mentem.
Nekem kényelmes, alig hallatszik ki valami nagy hangerőn. Majd buszozáskor kiderül mit tud.
Eddig nem tűnik rossznak a laptopról hallgatva, de nincs komolyabb forrásom és tapasztalatom ezért nem ítélkezem (topikolvasó vagyok legalább fél éve, már hallatlanban is van pár drágább kiszemeltem, de hallgatózás nélkül nem vennék ilyesmit. Következő lépés egy DAC+erősítő beszerzése, csak utána jöhet a komolyabb fejes. Addig megteszi ez is.).
Aktív témák
- Yettel topik
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest