Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
adammkaa #49410 üzenetére
"Előbb hallgattam egy gitárral kezdődő számot, és olyan szinpadi megjelenítése volt hogy a bal oldal szólt csak (később rá jöttem ott van a gitáros), aztán gyorsan oda is nyúltam a jobb fülemhez mert azt hittem kilazult egy kicsit a hallójáratból, ez a kemény"
Ilyet az 1000Ft-os fülesem is tud
Cseréljünk
-
contaxg
veterán
válasz
adammkaa #49363 üzenetére
Nem szeretem az analitikus, magas terhes hangot
Pedig a Q/K70x ebben eléggé otthon van.
30eFt körül nézelődöm
Akkor főleg felejtsd el!
A Shure SRH240-et nagyon szeretem, tulajdonképpen. Jó vele mozizni, élvezhető rajta Mozart és még David Guetta is elpüffög rajta. Sőt, az utcán is simán hordható!
-
-
jzola
tag
válasz
adammkaa #49333 üzenetére
Érdemes lenne meghallgatni is, felrakod fejedre bármelyik fülest, kialakul egy kép egyből, kényelem stb. stb.
Szerintem ne is elsősorban az árukat nézd elsőnek, eleve drága minden a boltban amiket ki tudsz próbálni.
Nyilván jó forrás nem árt(DAC, és ne mp3) meg olyan zene ami kedvenceid között van.
Persze az is benne van a pakliban hogy idő után tetszik meg valaminek a hangja, vagy sose lesz a legjobb és akkor jöhet az apró..
Sajna én max ennyit tudok hozzátenni.
De ha szereted adatokat amúgy.. [link] -
krichd1
addikt
válasz
adammkaa #49345 üzenetére
HRT Music Streamer II
Laconic Lunch Box II
Schiit Asgard
Champ: bajnokpityu saját fejlesztésű, készítésű erősítője.
Kínai wolfsonok alatt én sem tudom mit ért pontosan, van belőle sok fajta. -
krichd1
addikt
válasz
adammkaa #49333 üzenetére
Nem tudom, de remélem nem siklottál el az E17-ről írt rész felett
.
Már megbántam a zárójeles megjegyzésem.
(#49334) vzsryl: Ha tetszett az SHP8000, akkor próbálj meg szerezni egyet. Sajnos még mindig nem hallottam, az Audio Wildot sem, így nem tudom őket összehasonlítani, hogy melyiknek milyen mélye van a másikhoz képest.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
adammkaa #49316 üzenetére
És láttad is őket élőben, vagy a neten található képeket nézegeted, és olvasod a műszaki leírásban a dimenziókat? Amúgy ebben a kategóriában a külső kéne a legutolsó szempont legyen. Nem viszed ki a szobából, nem tükörbe nézve hallgatod (remélem), és miért érdekelne, hogy mit gondol más, ha egyszer úgy szól, ahogy neked tetszik, és kényelmes számodra?
Az általad megfogalmazott megközelítés, csapongó kommentek, egyes megnyilvánulásaid stílusa meglehetős éretlenségre vallanak (értem ez alatt a korábban megjelent HD800, vagy Stax tutiszupijó -mint oviban a turbórágós képeken versengeni, vagy autós kártyával-, nem figyelsz igazán senki válaszára, csak ömleszted a tartalmatlan agymenést).
Ezzel nem sok barátra fogsz szert tenni errefelé. Én Ne etesd a trollokat! alapon, és mert nincs mérvadó tapasztalatom az említett kategóriában távol is maradok a továbbiakban. Kérlek legalább próbáld meg dekódolni a baráti jótanácsokat, és értelmesen összefoglalni mit szeretnél, milyen zenéket hallgatsz, hol, lényegében válaszolj az 1. hsz-re, és aztán ne megerősítést várj, vagy divatbemutatót, különösen tapasztalatok nélkül.
Kívánom, hogy mihamarabb vegyél egy számodra tökéletes kombinációt!
Üdv!
Attila -
bajnokpityu
félisten
-
fattyu
veterán
válasz
adammkaa #49316 üzenetére
készülsz elkölteni sacc per 60 rongyot.
Valamire amit hallgatni fogsz ( jó esetben ) tehát a fejeden lesz, tehát nem látod.de az alapján választasz meg ejtesz ki versenyzőket hogy hogy néz ki egy jpgen?
lehet hogy én trollkodok de vazzeg tényleg velem van a baj hogy ez nekem nem normális?
és hogy konstruktív is legyek:
akárki írhat akármit NEKED fog nem tetszeni vagy tetszeni. Eszerint a biztos az amit a SAJÁT sorodon megghallgatsz és azon tetszik. Ez egy LÁNC és mint ilyen a leggyengébb pontja fogja tönkretenni az egészet....eljöhetsz hozzám és lehetsz szerelmes a hd650 hangjába majd hazaviszed rádugod az alaplapira és anyám csuklik majd este....
-
törölt tag
válasz
adammkaa #49313 üzenetére
Kb. egy szinten van a két másik típussal, de nagyon más a hangja, tehát ízlés kérdése, hogy melyiket választja az ember - na és persze praktikus szempontok is szerepet játszhatnak. Szép mélye van, még egy kicsit mélytónusúbb ("rockosabb") is, mint általában az AKG-k, de azért ez egy AKG fejes, amolyan "hű de semleges-stúdiós hangú vagyok" magatartással, amit sokan nagyon szeretnek, mások meg nem annyira.
De szerintem azokban is gondolkodj és hallgatózz, amiket kirchd ajánlott, azok esetleg nem annyira szépek, mint az AKG, de valószínűleg jobban passzol a hangjuk az igényeidhez, és a zárt kialakítás szélesebbkörű felhasználást tesz lehetővé. Mindenképpen hallgasd meg azokat is, mielőtt döntesz. -
Deadzone41
őstag
-
törölt tag
válasz
adammkaa #49304 üzenetére
Na éppen két másodperccel a hsz.-ed előtt küldtem a neked szóló részt az előző hsz.-emben, benne a K701-gyel, és ezügyben például érvényes a (#49292) hsz.-em általános része, mert már nagyon sok szó esett itt a K701-ről, úgyhogy érdemes visszakeresned rá (is, meg a többi neked ajánlottra is, mert azokról is már nagyon sok szó esett).
-
guppy
őstag
válasz
adammkaa #49293 üzenetére
maradj ennél a stílusnál és nyilván sok segítséget fogsz kapni
de h ne csak értelmetlen kotyogás legyen a hszomban sztem sennheiser HD600, én elektronikusokhoz is használom, mivel viszonylag nyugodtabb hangvételűeket hallgatok, de ha te a pörgősebbet szereted akkor nem a legjobb választás.
-
Deadzone41
őstag
válasz
adammkaa #49283 üzenetére
ha nem vagy jártas a témában muszáj lesz egy kicsit körbehallgatóznod mielőtt vásárolnál valamit. esetleg nézegesd a használd cuccokat, akkor nem buksz, ha el kell adnod, mert nem tetszik. szempont az is, hogy mennyire bírod a virgonc magasakat. szóba jöhet a beyer dt880-is akg k701-is, shure-ok is, és az általam előbb említett senik is. a denon d1100 mélye az emberek többsége szerint rámászik a középtartományra, krammer szerint nem, de ő más koordináta rendszerben dolgozik
.
krx21: javaslom hallgass meg egy komolyabb dac/amp-ot, vesd össze a hangkártyáddal, és döntsd el van-e jobbra szükséged. bkercso termékeit pl. letét ellenében elviheted 3 napra kipróbálni, de ott a nomono, és a hangbarlang is ahol meg lehet ilyen cuccokat hallgatni.
-
szakibá...
senior tag
válasz
adammkaa #49283 üzenetére
Már értem, nem csak egy vessző volt a difi, a második osztályt is értem.
Idézlek: "de segítséget még nem kaptam, milyen fülhallgatók között érdemes szétnézni 60.000FT-ig" , nyilván ez is sajtóhiba.
Miért nem jó ajánlat a D1100? Egy mélyorientált zenénél miért kell még jobban kiemelni a mélyet? Ha erre vágysz, Sony XB500-tól felfelé. -
Deadzone41
őstag
válasz
adammkaa #49272 üzenetére
az 598 nagyon túl van árazva, és nagy a szakadék közte és a 650 között. a 650 nem igazán kiegyenlített, inkább mélyebb tónusú, kissé sötét hangképű, de nagyon élvezetes és hosszan hallgatható előadás módja van. írd le pontosan milyen hangzást szeretnél, milyen zenékhez, és miről hajtanád. senik közül a hd 580, a 600 és a 650 lehet opció használtan ennyi pénzből.
-
ntomka
nagyúr
válasz
adammkaa #46495 üzenetére
Normál használtpiaci ár, ha minden tartozék megvan és jó az állapot, akkor megéri. Sokan megvennék/veszik ennyiért.
Ha meg tényleg jó cimbora alkudj és jó boltot csinálsz.
(#46464) Audison: Én mindig mondtam, hogy kategórián felüli hangja van, csak sokan lenézik az anyaghasználata miatt. És kb. úgy skálázódik a forrás javulásával, mint a takstar (nem vicc).
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
adammkaa #46499 üzenetére
Jól bele húztál.
Ahogy schawo mondta korrekt ár érte, pláne ha még egyezkedtek egy kicsit.A high-end fejhallgatók alá lehet pakolni rendszert kb a végtelenségig. Más kérdés, hogy mi az amit még érdemesnek is tart az ember ár/érték arány alapján.
Persze ha az anyagi oldal nem korlátozó tényező... -
válasz
adammkaa #46499 üzenetére
Nem csoda hogy kiröhögött, hogy a 800-ast próbálod Clipről
Sok köszönet nem volna benne. Ha van rá keret, és tényleg ilyen szintről szeretnéd elkezdeni a fejhallgatózást (felülről közelítesz), akkor egy jobb erősítő és DAC kellene hozzá. Viszont figyelmeztetlek, hogy sok köszönet nem szokott abban lenni, ha az ember ennyire a közepébe vág bele egy ilyen hobbinak. Itt a fórumon is pár példa mutatja ezt az igazságot. Van olyan, aki már 13 évesen belecsömörlött, mert túl sok olyan eszközt vett nagyon drágán (sok-sok százezerért), amit mégsem szeretett, és előbb feladta, mint hogy rájött volna, hogy értékelje azt, ami van
-
válasz
adammkaa #46495 üzenetére
200k az normál ár egy használt 800-asért. Nem fergeteges, csak úgy általában jó. Ha alkudsz még egy húszast belőle, akkor baráti lesz
Viszont elég fura párosítás azzal az erősítővel.
A D1100 nem egy kategória a HD800-zal, még csak nem is szeretne egy kategória lenni. Természetesen számottevően gyengébb.
-
-
válasz
adammkaa #46394 üzenetére
A D1100 és a Studio közötti hangminőség különbséget nem a mély mennyisége okozza, a Denonban kicsit talán több is van. Ettől függetlenül a Studiot nem hallottam olyan rossznak, mint ahogy sokszor jellemzik. A hangja nem ér 120 ezer forintot, felét se, negyedét talán. Nem olyan tragédia, mint a Solo, ami viszont teljesen értéktelen.
-
Deadzone41
őstag
válasz
adammkaa #46392 üzenetére
igen, a denon basshead cucc, keress rá itt is, biztos vannak róla vélemények. aki meg azt írta h a beats jobb mint a hd650 vagy süket volt, vagy kegyetlenül rossz ízléssel lehetett "megáldva".
amúgy miről hajtanád a fejest? utcán is használnád? az ath-m50-et is hallgasd meg ha tudod.
-
Dave™
nagyúr
válasz
adammkaa #42234 üzenetére
Anno használtam több fejhallgatót is hangkártyáról, érzékenyebbet is, kevésbé érzékenyet is. Gyengébb kártyákról is, erősebbekről is, de az STX szintjét szerintem egyik sem érte el erősítésben. Egyik fejhallgatóval sem tudtam 50% fölé menni, úgy hogy ne legyen már zavaróan hangos, és ebben benne van az AKG K601 is, ami nyitott, és nem túl érzékeny. Te meg fogtad a legerősebb kártyát, ráraktál egy elég érzékeny és zárt fejhallgatót, felnyomtad olyan szintre az erősítést, ami a nehezen hajtható 600 ohmos fejeseknek van, és felnyomtad teljes hangerőre. Egyrészt azt sem hiszem, hogy torzításmentesen bírta a Steelseries, másrészt pedig azt nem, hogy nincs semmi baja a hallásodnak, ha nem kaptad le azonnal a fejedről, ahogyan megszólalt. Ennyire nem lehet érzéketlen az a gamer valami sem, tehát ordítania kellett. De ha már mozgott a fejeden, akkor ezt kár is vitatni. Na meg az autós videó is kicsit sok volt, ahogyan megmozgatta a lemezt. Szerintem ez nem normális felhasználás, és totálisan nem tudok vele azonosulni, gondoltam felhívom a figyelmed a halláskárosodás veszélyeire, de látom nem érdekel. A saját magad megnyugtatása érdekében azért elmehetnél egy fülészhez egy rövid tesztre.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
adammkaa #42216 üzenetére
Itt most inkább az ellen szólt a kifogás, hogy úgy látszik, a zenei élményt hangerőben, teljesítményben méred. Az auto-hifis múltad a magam részéről nem firtatom, de úgy tudom autó hifiben is létezik hangerő és hang minőségi verseny is. Ezt a topicot leginkább olyan emberek látogatják, akik a minőségért rajonganak, ezért az 1200W inkább elborzasztja őket, azt szükségtelennek tartják (velem együtt).
A zenének nem kellene elnyomnia a szél és motorzajt, egy jó rendszer akkor igazán jó, ha halkan is szépen tud szólni (legyen hangfal, fejhallgató, autó hifi), kocsiban akár vezetés közben, legalábbis én így gondolom.
-No offense-Közben láttam mások is reagáltak, én is csak annyit kérnék a mértéktelen hangerőn történő zenehallgatást inkább ne népszerűsítsd, mert tényleg káros az egészségre, még ha ezt egyelőre nem is érzed.
-
Deadzone41
őstag
válasz
adammkaa #42216 üzenetére
feltételezem szigetelés alatt rezgéscsillapításra gondolt a kolega, ami nem haszontalan ha nem akarod az autót hulladékká rázkódtatni. örülünk annak hogy használhatatlan hangnyomást sikerült elérned az autódban, ez kicsit olyan mint az extrém pc tuning, érdekességnek elmegy, de gyakorlati haszna kb 0. a minőségi zenehallgatástól meg leírhatatlanul távol áll.
-
szakibá...
senior tag
válasz
adammkaa #42205 üzenetére
Ez környezetszennyezés. A lakók utolértek, vagy padlógázzal menekültél? A fül nagyon korlátozottan regenerálódik és nem felejt, akár a bőr (a túlzott napozás bőrrákot okozhat). Ennek a cuccnak az árából azért már egész jó hallókészüléket tudsz majd venni. A zenét nem fogod élvezni vele, de a beszédet talán megérted.
-
Dave™
nagyúr
válasz
adammkaa #42203 üzenetére
"aki nem élte át milyen érzés sose tudja elképzelni"
Hidd el, hogy akik itt fórumoznak, nem is szeretnék. A +18dB rengeteg, abnormális szintű erősítés (arra, amire használod legalábbis). A basszusnak sem az a lényege, hogy lerobbantsa a fejedről a fejhallgatót. Értem én, hogy van, aki a többet szereti, de azért legyen már valami mértékletesség. Különben tényleg mehetsz a fülészetre rövid időn belül, és utána már a +18dB is kevés lesz, hogy hallj bármit is. Fiatalon elég sokat kibír a szervezet/szervek, de ha folyamatosan szívatják, akkor ő is tehetetlen. Ha szeretnél még pár év múlva is jól hallani, akkor hagyj fel ezzel. A Denon remélhetőleg alacsonyabb hangerőn is élvezetes mélyet fog produkálni számodra.
-
dudika10
veterán
válasz
adammkaa #42203 üzenetére
30.000 forint többszörösét el fogod Te még költeni a füledre halláskárosodás miatt.
Az ember nem nézi a hegesztőt percekig és a lézerfénybe se néz bele, mert tönkremegy a szeme, ezt mindenki tudja. Azt viszont nem értem, hogy az miért nem világos sokaknak, hogy a fülüket is ugyan úgy tönkre tudják tenni?
-
-
Aktív témák
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest