- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
capulet75 #196294 üzenetére
Biztosan lesz nálam okosabb ebben a témában, de addig is:
HDi (High-pressure Diesel Injection) dízelmotorok Common Rail (vagyis közös nyomócsöves) technológiát használnak : egyetlen közös nyomócső táplálja nagyon nagy nyomáson a porlasztókat.Ez a teljesen elektronikus vezérlésű berendezés a használati körülményektől függetlenül optimális értéken tartja az üzemanyag-levegő keverési arányt
E-HDI-(Mikrohibrid)
A dízelmotorok esetében használható mikrohibrid e-HDi technológiát 2. generációs Stop & Start rendszer egészíti ki, amely a megfordítható üzemmódú generátornak és az e-booster rendszernek köszönhetően rendkívül gyorsan, mindössze 0,4 másodperc alatt újraindítja a motort
A mikrohibrid e-HDi technológia ugyanis a lassításkor keletkező mozgási energiát alakítja át villamos energiává, így városban akár 15%-kal is csökkenti a gépjármű fogyasztását és CO2-kibocsátását.
.BlueHDi motorok - alacsony fogyasztásuknak és károsanyag-kibocsátásuknak (110 g CO2/km-től) köszönhetően - megfelelnek az Euro 6 környezetvédelmi előírásoknak.
A PSA újításaként a részecskeszűrő (FAP) elé elhelyezett SCR (Selective Catalytic Reduction - szelektív redukciós) katalizátor a konkurens termékeknél gyorsabban kezeli a kipufogógázokat.
Az AdBlue® adalék kémiai reakció során vízgőzzé és ártalmatlan nitrogéngázzá alakítja át a nitrogén-oxid (NOx) részecskéket. -
-
-
-
válasz
capulet75 #128741 üzenetére
Biztos megéri a saját autó? Miért nem bérelsz? Legutóbb Megan kombi volt havi talán 500€ és csak a tankolással kellet foglalkozni, se adó se semmi.
-
-
szőröscica
addikt
válasz
capulet75 #108905 üzenetére
Én megnéznék egy jó Accordot vagy Avensist is, utóbbit csak a 2 literes dízellel, egyébként mind a benzines, mind a dízel változatok jók lehetnek. És a Laguna 3-at sem vetném el a Nissan kooperációban készült 2 literes dci motorral. Megbízható szerkezetek, jó ár-érték aránnyal.
-
8th
addikt
válasz
capulet75 #98542 üzenetére
Azért ne dramatizáljuk már túl a dolgot. Száraz aszfalton fagypont körül nincs lényeges különbség téli és nyári gumi között. Fékhatásban fékútban legalább is biztosan nincs. Kipróbáltuk. Egy méteren belül volt a fékút téli és nyári között adott vonalnál tempomat 80-ról vészfékezve. Az
lófaszlószerszám. -
zsoltee10
addikt
válasz
capulet75 #81696 üzenetére
Jajjmár
Runner 125: Az új autónak is megvan a varázsa és ha hosszútávon akarja az ember megtartani, akkor az értékvesztés párba állítható egy használt magasabb fenntartási költségeivel. Most még azt se tudom eldönteni, hogy vegyek egy használtat 4-5 évre, hátha nem nyúlok bele egy betegágyba (nincs szerencsém a használt dolgokkal..), vagy vegyek újat 10+ évre?
-
runner 125
nagyúr
válasz
capulet75 #81488 üzenetére
Ilyen a patika motortér, én is kényes vagyok rá.
hdman
Köszi!
Új Rav4 használtan is drága, biztosan nem fér bele. 2003-4-5-ig max, szóval az alsó modell jöhet szóba.
willhaben-t ismerem, szoktam is nézni, de nepperkörökben azt mondják, h igazán jó vételeket Ausztriában nehéz csinálni.
11L? De ez városi érték, nem? Spritmonitor szerit 9L-es átlagfogyija van a 2.0 110Kw-os RAV4-nek, ami nálam szinte biztosan kevesebb lenne, mivel nagyrészt városon kívül futna.
-
-
Dany007
veterán
válasz
capulet75 #81380 üzenetére
Nem, persze. De legalább egy pozitívum lett volna. Ha már más nem.
Mindegy, én ráérek végülis. Nem akarom elkapkodni, addig meg gyűjtök.
Bár két napja elkapott egy csúnya eső és jól szétáztunk mindannyian. Na akkor azért sajnáltam hogy nincs autó.De csak azért nem fogok valami hulladékot venni, hogy legyen ami elvisz a-ból b-be.
-
gaborbol
őstag
válasz
capulet75 #81286 üzenetére
Nekem a 2000-es S80 benzines van 347Km, es meg most is szep allapotban van ,de jonnek elo rajta folyamatosan a kissebb-nagyobb dolgok.
Ez az a kor amikor mar lehet rajujk kolteni szepen. Futomu meg viszonylag eredeti volt amikor vettem elol hatul=> azota csere. Szervo kormany rack, olajszervo tartaly meg pumpa, kozponti zar modul elol hatul, taviranyito modul most szart be, csomagtarto sem nyilik... es szaladnak bele a szazezrek gond nelkul.
Bontoba van nalunk rengeteg, de mindbol ugyan az hianyzik szinte latom, hogy ugyan az a gond az osszessel. Ha van 200-400k mellette tartalekba, akkor bele lehet vagni, amugy valami "egyszerubb" fiatalabb benzinest vennek.Automata vagy kezi valto van benne? Ha automata es az Aisin Warner fele akkor duplazd meg a tartalekra szant osszeget. Gondolom a Passat sem sokkal job ebben a korban.
-
Typhoon47
senior tag
-
Tankblock
aktív tag
válasz
capulet75 #81286 üzenetére
Hello,
Mennyi pénzed marad a szervizre? Sima olaj + vezérléscsere nem biztos hogy elég lesz.
VW -> PD elem csere / felújítás + csiga csere + kettőstömegű lendkerék
Volvo -> nem ismerem, de2,5 tutira ki van hegyezve15k km nem biztos, hogy a diesel a nyerő. Ezért most mit fogok kapni...
PS.: OMG a futómű kimaradt...
-
-
-
-
Rambovits
senior tag
válasz
capulet75 #71117 üzenetére
Nem mindegyik
Pl. az Abrams gázturbinás
(#71118) MunezXBK Aztán mi történt azóta? Semmi!
(#71113) footy Munkatárs azonos felhasználású 206 1.4hdi-je eszik 5.5-6-ot (hideg motorral munkába be, az enyémmel az a baj, hogy meleg motorral is ennyit eszik 8-10).
De részemről nincs több kérdésem, amit megkérdeztem megtudtam.
-
footy
addikt
válasz
capulet75 #71110 üzenetére
Én annyira nem vetettem el hogy nekem is az van. Viszont én napi 50km-t ingázok, egy évben pedig 28e-kmt megyek és bevallom, hogy költök (többet mint amikor szívó benzinesem volt) az autóra.
(#71112) Rambovits
A helyedben bérelnék, vagy kölcsönkérnék egy dieselt és kipróbálnám, mennyit eszik ugyanilyen használat mellett. Lehet meglepődnél. A spritmonitoron is utána lehet nézni, városban csak a hibridnek van fogyasztási előnye, a diesel inkább városon kívül van előnyben.
Az én fogyasztási adataim amúgy: Városon kívül 5,4-5,7 Autópályán (óra szerint140) 6,3-6,5 -
-
footy
addikt
válasz
capulet75 #71105 üzenetére
Így van és amint tudjuk, senki nem használ diesel céges autót és chippet sem készítenek hozzá.
A másik hogy egy 10+-os autónál hogy ellenőrzöd az előéletet, főleg hogyha külföldről van?(#71107) Rambovits
Neked ha jól emlékszem 2.4-es benzines Camry-d volt. Abban hány turbót, kettőstömegű lendkereket, vagy adagolót cseréltél?
Itt nem arról van szó hogy tuti cserélni kell a dieselnél, hanem hogy ha nem muszáj, akkor minek szopófaktort a nyakunkbavenni?(#71106) bitpork
Ennyi, engem is a szerelő néz hülyének, hogy minden kis zörejjel megyek hozzá(#71108) Qru
+1 -
-
hobizoli
nagyúr
-
válasz
capulet75 #71083 üzenetére
Hallod hülye benzinkút oszlopokat hogy beszoptam! Nekem nincs hitelkártyám csak betéti kártya. Nem tudtam tankolni miután megérkeztünk, és porzott a tank.
Azt hittem megüt a guta hogy ott vagyok a világ egyik legjobb helyén és gyalogolnom kell napi 100 km-t a melóba meg vissza
Komolyan pipa voltam, és amíg le nem nyugodtam és fejtettem meg a betale butik értelmét szintén sok ősz hajszálam jelent meg.
-
válasz
capulet75 #71081 üzenetére
Hát amit az autópályán művelnek...komolyan elégettek pár évet az életemből, a kurva vonatozással 110-nél. Nem volt nap hogy az Aarhus elkerülőn nem láttam ráfutásos balesetet. Más kérdés h minden kultúráltan el volt intézve.
Ha láttad a Túl a Sövény című filmet, akkor ismered a definíciót: a terepjáró ami egy ember szállítására alkalmas. Ott wazz nem láttam autót amiben 2 ember volt , kivéve ha munkás busz volt.Kiköltöztél? Mit dolgozol? Jó lett volna tudni mielőtt kimentünk, hogy ne letolt gatyával érkezzünk
-
válasz
capulet75 #71079 üzenetére
ÁH! Én megmondtam! Senki nem hitte el. Ez olyan cirka 11,4 milla
Jó kis használt autó ár. Az üzlettársam vett egy s500-t de nem regisztrálta Dániában, inkább elkezdett Monacoban is céget nyitni meg átköltözni
Vicc h jobban megéri mindenestül áttelepülni mint egy kocsit Dán rendszámra vinni.
Sajnos Kolding-ot nem volt időm megnézni mert össze vissza 4 napom volt szabad, abból kettőben meglátogattuk a Fregatten Jylland-ot meg a Den Gamle By-t. Utóbbi a nyomorok nyomora volt, de legalább a Norvég turisták azt hitték hogy mi is onnan jöttünk a szakadt ruháin miatt -
-
-
válasz
capulet75 #71058 üzenetére
Ja hát a nagy átlagnak rendes kocsija van. Sajnos a magam fajta bevándorlók meg kénytelenek megelégedni a használt 10+ éves fosaikkal
Amiket soroltál valószínűleg a jobb módúak autói, mert nagyon durván meg vannak adóztatva a motorkocsik.(#71064) Dluinet: szerintem benzinnel mossa a kuvikot.
-
válasz
capulet75 #71032 üzenetére
Én most jöttem vissza Dániából és a kocsik amik öregek , azok nagyon öregek és az állapotuk sem a legjobb...arról nem is beszélve hogy még aktívan nyári gumiznak...
Az meg hogy az öblítőből a fele megy felhasználásra...szvsz annak köszönhető hogy 1,5 liter öblítő majdnem 2500 forint a legnónémebb fajtából.
-
footy
addikt
válasz
capulet75 #71032 üzenetére
Na ez az, hogy nem mindegy az elv, de gondolom ti nem is 3 hétig jártok egy ingben mint 1-2 kölni kollégám. Persze hogy lehet találni jó állaoptú 10+-os autót, de nem ez az alap és attól hogy egy autó németből jön nem lesz automatikusan jó állapotú.
(#71033) raczger
Ne hagyd hogy az utópisztikus fogasztási adatok becsapjanak -
footy
addikt
válasz
capulet75 #71017 üzenetére
Persze hogy van keveset futott autó, én is mondhatom anyám leonját 2001-es 83ekm-rel 1.4-es benzines. Családi baráttól véve szervízkönyvvel. De mi már nem vezettük a szervízkönyvet pedig csak a második tulajok vagyunk. Akkor mondjuk egy németből behozott Passat, ami ott egyébként is munkásautó mennyire lesz kevés futással és valós szervízkönyvvel? A 2.-3. tulaj általában valami török/szerb aki pörrent rajta egyet hogy hamar elmenjen. Persze hogy vannak üdítő kivételek és nem kmóra állást veszünk, de ha van egy 140ezret futott benzines vagy egy 400-at futott diesel akkor azért nem mindegy.
Ha van egy valós futásteljesítményed, az esetek 99%-ban akkor sem lehetsz biztos benne hogy mikor volt vagy volt-e már cserélve a turbo és a kettőstömegű. Annak az árát egy olyan korú autó pedig már nemigen hozza vissza. Főleg akkor nem ha valaki évi 10e-t megy és a fúrumtárs annyit adott meg. -
raczger
őstag
válasz
capulet75 #70999 üzenetére
Az átlag legyen 8.5 max, Alpokban fullra megpakolva meg annyit fog enni amennyit, 4 emberre fognak eloszlani az útiköltségek, az már mindegy.
(#71005) capulet75: én évi 5ezer km-t bringázok, ahova lehet vagy gyalog vagy bringával megyek. Ismerek olyat, aki még a budira is autóval menne (meg le a boltba ami 5 perc gyaloglás lenne).
(#71012) kornelka: gondolkodtam én is benzin/gázon, sokáig az volt a koncepció, hogy egyből átalakíttatnám, de most, hogy tesóm autójával (Chrysler Stratus 2.5 LX) egyre több, gázhoz köthető baja van, kicsit bizalmamat vesztettem. Jó lesz nekem a benzin is.
Dízelt max akkor vennék, ha a kiszemelt autóból nem lehetne normális állapotú benzinest találni.
-
footy
addikt
válasz
capulet75 #71013 üzenetére
Olvasd végig:
Ezt valami faluvégi szerelő mondhatta. A Passat B4/B5 1.9 tdi-vel legendásan jó széria volt (A B6 2.0PD-vel pedig az ellentéte). Viszont azok az autók már öregednek kifelé és óriási futásteljesítmény van mögöttük.
Tehát 3.-4. tulajként veszed meg bizonytalan előélettel 400e+-os futással. A dieselt azért veszik az emberek mert sokat mennek, egy 12-éves diesel autóban óvatos becsléssel is 360e lesz. Nem érdemes azt gondolni hogy kifogod a svájci pap hétvégi autóját mert az szopóroller lesz.
-
footy
addikt
válasz
capulet75 #71009 üzenetére
Az ilyen korú passatoknál általában már cserélve van a vezérlés, amelyiknél nincs azt meg nem kell megvenni. Pajti, a vezérléscsere nem korhoz van kötve, hanem futásteljesítményhez. Én akkor is lecseréltetném ha a szervízkönybe be van ütve, mert magyarországon bárhol kitöltik 10-20 ezresért. Viszont ha elmegy a vezérlés akkor többszázezres károd lehet.
Még a becsületes nepper is azt mondta, hogy akkor is kicserélné a vezérlést ha az apjától venne autót, pedig ő több autót látott mint bármelyikünk.Persze hogy drágább a dizel, de a vw normális törődéssel örök élet meg egy nap.
Ezt valami faluvégi szerelő mondhatta. A Passat B4/B5 1.9 tdi-vel legendásan jó széria volt (A B6 2.0PD-vel pedig az ellentéte). Viszont azok az autók már öregednek kifelé és óriási futásteljesítmény van mögöttük. -
footy
addikt
válasz
capulet75 #71005 üzenetére
Te írtad:
Ha a fogyasztási kritériumok nem teljesülnek de 200k-val olcsóbb a kocsi, akkor számold ki hogy mennyi kiautózható különbözet jönk ki abból a 200k-ból.A 200k különbözet fele már az első szervíznél elmegy, mert a TDI-n cserélni kell a vezérlést a mazda pedig láncos. Másik 50 elmegy mondjuk lengőkarra. Marad 50e plusz. Aztán lehet fél év múlva kifekszik a turbo vagy a kettős tömegű lendkerék.
Nekem is dieselem van, nem azt mondom hogy rossz, de évi 25ezer alatt nem éri meg a diesel főleg ha egy 10+-os autóról beszélünk. Szvsz 2 millió alatt én nem vennék egyáltalán dieselt.
-
footy
addikt
válasz
capulet75 #71003 üzenetére
Miért? Ha van kocsi akkor kulálni is azzal kell menni? PL. Mikor Debrecenben dolgoztam, akkor busszal jártam dolgozni, egyszerűen azért mert passzolt a tömegközlekedés. A kocsit pedig garázsban tartottam és csak hétvégén használtam a szülőkhöz menni és kirándulni. 1év alatt 8ekm ment bele.
-
Balupapa
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
capulet75 #70598 üzenetére
Azok a turbós 2,5-ösök nem bírják a tuningot annyira és mikor már korosabb akkor hajlamoska csipegetni az olajat is.
Ha reszelgették és tuningolták, akkor a 2,5 literes turbómotor dugattyúi hajlamosak voltak az átégésre, ez jellemzően az Imprezáknál jött elő (ugye főleg azokat tuninigolták), a mai napig talány, miért hagyták el a kovácsolt dugattyúkat. Ha megnézed az új modelleket akkor nem véletlenül térek vissza a 2 literes H4-hez az eu-ban, bár ehhez nagyban közrejátszott a co2 normák szigorodása is (a tengeren túlon van még a tovább fejlesztett, növelt löketű 2,5-ös (2457ccm vs 2498ccm)).
mod:
Drága persze, a jó kocsik drágák.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
capulet75 #70578 üzenetére
Óriási költség lett volna egy másik mocit belefejleszteni, a meglévőt dobták bele. Kipuff biztos nem azonos, valószínűleg a turbónyomás sem de ugye ez szoftveresen szabályozható (bizonoys keretek között).
Esetelg Mitsu szaktpoikban kérdezz utána, hogy hányas a kabát. Az elég vadorzó lenne egy ilyen gép 280 lóval...
-
soldi3r
veterán
válasz
capulet75 #4965 üzenetére
az már a te dolgod
de szerintem sehogy sem tudod és jelenleg szeretik feszegetni ezt a külföldi rendszám dolgot, kérj rá E rendszámot
(#4975) mycso, azok elég pontosak, régebben szereltem traktorokba nyomkövető/sorkövető alkalmazást, volt ami 100mm-en belül tévesztett, igaz, másfél milla darabja
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
capulet75 #301 üzenetére
Akkor a magam részéről:
2002-es 1,8T-s Passat (nem kombi), nagyjából 100k km-t tekertem le vele. Hozzám használtan került, 160k km-el, és 250k km-t mutatott a számláló mikor kiszálltam belőle végleg.
Ez idő alatt csak olajcsere volt, semmi meghibásodás, egyszer kellett a hátsó lámpába izzót cserélni és kész.
Igaz a fék már visított a végefelé, de csak betét csere kellett (volna) neki de azt már az új tulajra bíztam.
Hangja nagyon szép, visít a turbó ahogy kell, szinte kívánja, hogy állandóan 2800-3000rpm felett legyen a motor (itt kezd tölteni a turbó).
A féke nagyon jó még a klasszikus jó, nem ez az elején harap aztán felpuhul ami manapság divatos.
Nem rozsdásodik a kasztnija, pedig az enyém törve volt, a hátsó ajtót nem is sikerült újra teljesen síkba rakni.Hátránya, hogy eszi az olajat, főleg ha tolod neki autópályán.
Érdemes vmi rendes ablaktörlőt rátenni, mert a "hagyományos" 180-an felett elkezdi lobogva csapkodni a szélvédőt. Elég zavaró.
Másik, hogy málik a kormány. Puha műanyag hátránya. -
neduddki
nagyúr
válasz
capulet75 #306 üzenetére
HI!
esmeros hosszas fontogatas utan egy elsokerekes odi a6 99 v6tdi 150lovas mellet tette le a voksat, most nyaron a tutaj apja szerint osztrak nemet korut, sebhatarokat betartva es allitolag ki si hasznalva oket 6.1lett /tankolasbol/, a tutaj pedig 6.5-6.7 /comp/ koze mondja videken a napi 2x~25km-jet, allitasa szerint ujabba 80-90nel nem tolja jobban, megvetel utan mikor prbagstas allt volt a comp7.5kornyekent mondott ha jol emlexem
udv
neduddki
mod: nemet pajjan max 140 volt ez kimaradt, de ott sokat enm is kobaszoltak
-
megema
őstag
válasz
capulet75 #301 üzenetére
Szüleimnek 2003-as automata Passat-ja van 2.5 V6 TDI 4Motion változatban. 140 ezer kilométernél jár, és eddig semmi komolyabb gond sem volt vele. Futómű környékén pár ezres alkatrészeket gyakran kell cserélni mondjuk. A motor nagyon durva, vadulásra is jó. 1500-as fordulatnál a max. nyomatékot (370Nm) adja le. Országúti 100-as tempóval 7.5-öt eszik, városban folyamatos közlekedés esetén 10-et, kisebb dugóban 12-őt. Komolyab dugóban 14 felett is akár. Klíma 0-24-ben megy, tehát úgy nézd az értékeket.
Nagyon kényelmes autó, ezzel a felszereltséggel elég elegáns is szerintem. Én csak ajánlani tudom!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
capulet75 #291 üzenetére
Azokból mentem 1,6 és 1,8T-s motorral szerelttel, meg 1,9 PD TDI-vel is.
Ha sokat mész akkor esetleg jöhet az 1,9-es PD TDI, de az elég gondozás igényes, ha nem olyan sokat mész akkor benyós. Az 1,6-os gyenge bele és sokat eszik, az 1.8T megy mint atom de normál használattal 10-11 liter környékén van városban, országúton 7-8 liter, pályán 9-10 literből kihozod.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kikristályosodik a Razr 60
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- EAFC 25
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest