Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
válasz
tboy93 #205155 üzenetére
Az ecvt lényegében a Toyota HSD ami már nem láncos hanem bolygóműves és nagyon tartós szerkezet. A sima cvt meg már tágabb mert több féle gyártó sokféle megoldása létezik rá. Tehát nem lehet a sima CVT-re azt mondani, hogy egyfajta, csak az alapja ugyanaz minden gyártónál. Az Audi multitronic is ugynevezett CVT csak az egy rossz fajta például.
-
KubanitoS
veterán
válasz
tboy93 #205115 üzenetére
Megszokás kérdése a CVT. Nekem jobban tetszik a hagyományos váltónál. Ha odalépsz, akkor ott az erő. Azonnal. Nem gondolkozik egy másodpercet sem. Ha nyugodtan mész városban pl nekem nagyon tetszik, hogy a kocsi fix fordulaton is szépen gyorsul. Ez üzemanyag-hatékonyságot is eredményez. Szerintem nagyon jó cucc a mindennapokra. Azt azért elismerem, hogy sportautókba, ahol számít a vezetési élmény a CVT biztosan kiábrándító lehet pl az állandó bőgés miatt, de a mindennapokra szerintem az egyik legjobb megoldás.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
tboy93 #205121 üzenetére
Eredeti dolgokkal lego-zva még nem vészes
5->7 ülés, motorcsere, stb relatív nem bonyolult, szvsz az aftermarket dolgokkal van a legtöbb baj, mert ugye engedélyeztetés az kb nincs/nagyon sokba kerül. Mondjuk volt youtube-on egy ember aki A8-ba rakott kézit, na az pl pont nem létezett Ingolstadtban, jszp szerint maradt is automata papíron.
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
tboy93 #204989 üzenetére
Vele még nem beszéltem, de egy másik szerelővel igen.
Elég hülye a helyzet: ha szétszedik akkor esélyesen meg is kell csináltatnom, mivel össze nem lehet rakni. Szétszedés előtt nem derül ki mennyi alkatrészt kell cserélni, tehát nem tudsz előre rendelni és ha megvan a cucc lerakni az autót.
Ha most rendelnek alkatrészt májustól hamarabb nem nagyon van meg. Tehát simán lehet 3-6 hónapig is másikkal mászkálnék városban, rövidebb távokat is, vagy ha GTK az a Honda javítása már lehet vissza sem kapom, így lehet inkább maradok benzines fronton.
#204988JackFeryll: utazok Alföldön eleget mégsem tartom unalmasnak (plusz ahogy írtam jó társasággal).
-
szabonagyur
félisten
válasz
tboy93 #204795 üzenetére
Igazán jól hangzik
Próbáltam ma egy 2020-as i30-at, bemutató autó volt pár ezer km-el jó áron.
Autó kívülről tetszetős, de belül
Néztem volna egy 2.0 TDI Jettat automatával, de ez csak 110 lovas ahhoz 7-es száraz DSG volt.
Opel ott van még persze, de azt hagyom a végére ha meguntam a szenvedést
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tboy93 #204648 üzenetére
Ooo nalunk a cegesekben kb soha nem csereltek. Ami vt Passat nekunk az 120k km-nel lehet kapott, mert a szk beiras szerint Haldex! olajat csereltek benne akkor de mivel nem 4wd azt biztos nem. Vagy csak kiszamlaztak vagy rossz helyre x-eltek, de hogy tobbet nem vt a dsg-hez nyulva az tuti.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
tboy93 #204578 üzenetére
Miért 300-400 a gáz?
Attól olcsóbban rakják be elvileg. Kútról tankolva 40% marad a zsebben, ha palackból akkor több. Viszont ehhez sima szívó benzines motor kellene és kötve hiszem hogy a Volvóban az van. Bármi más van benne oda a gáz előnye, mert komplikált lesz a rendszer. -
szabonagyur
félisten
válasz
tboy93 #204431 üzenetére
A City mellett ugye volt más is, az most jelenleg ilyen kényszer megoldás (bár a covid miatt elég is volt) ami maradni fog mivel nem éri meg eladni
Nagyjából kielégítette ezt mondanám, mivel hangos, nem megy és sokat is fogyaszt magához képest.
#204436dj79
SCROSS akkor megoldás ha mindenképp automata a cél végül, ha sikerül lebeszélnem magam róla akkor 5M alatt már találok használható manuális váltósat, és a felárból elvagyok egy darabig, költöm másra. Nem mindenképp cél az új. -
b4zsi-
őstag
válasz
tboy93 #204306 üzenetére
Szerintem eltűnt a rózsaszín köd. Semmi baja nem volt.
A gyöngyházmetál színe volt nagyon kényes (ez mondjuk nem a kocsi hibája), de hiába van benne minden funkció mégis “fapados”-nak érezte az évek múlásával. (anyaghasználat, ergonómia, szigetelés, stb. Nekem az autó csak közlekedőeszköz, így én biztosan megtartottam volna, mivel olcsón fenntartható egyszerű/igénytelen konstrukció. -
-
hdanesz
őstag
válasz
tboy93 #204241 üzenetére
Ma megtörtént. A GR Sport felszereltség ülései nagyon kényelmesek, meg úgy alapvetően nagyon jó a minőségérzet. Kicsit szűkösebb mint a Superb
, de nem vállalhatatlan.
Egy bibi van vele, nincs benne ülésfűtés...mert külföldi az autó és úgy néz ki az eredeti célországban nem volt a GR Sport része a fűtött ülés...pedig Magyarországon az, ha jól tudom.Mondjuk egy teljes felniszett csere nem olcsó mulatság, gumival együtt. De igazatok van, van rá megoldás. Még képen is üt ez a peres gumi.
@alázógyík és Qru, köszi nektek is!
-
válasz
tboy93 #204196 üzenetére
Nekem az első Galaxy-m volt fekete, bírtam. És fekete létére kevésbé melegedett át, mint az sedan Astra.
Mivel csak kézileg mostam, azt is ritkán, így mosós tapasztalatom csekély. De el tudom képzelni. Ahog olvasgattam a feete és a fehér oldal a legrosszabb koszolódás szempontjából.@#204198Balázs_a_laz
Nem vagyok fogyasztásbajnok, csak
1, manuális váltó
2, sok motorfék
3, nem r'n'r vezetés (nyélgáz, tőfék), inkább előre gondolkodok vagy 5 autóval, 3 lámpával, zöldhullámmal - ha lehetséges.
4, agglomerációs közlekedés minimális araszolással.
5, akkor próbálok meg menni (ha lehetséges), amikor nincs műszakváltás, irodai kirajzás. Persze ez nem minddig jön össze.Amúgy valszegy az 1, és 2, a meghatározó.
Nyaraláskor 5 személy, full csomagtaró, Horvátország oda-vissza pont 9 liter lett. Jellemzően a megengedett +8%. Autópályán meg azért néha... kicsit gyorsabban (max 150 óra szerint)
-
Balázs_a_laz
aktív tag
-
Balázs_a_laz
aktív tag
válasz
tboy93 #204187 üzenetére
A dízel hybrid jó lenne
. Egy GLE350de-t el bírnék fogadni, az most ebből a szempontból mindent ver szerintem. 100 km elektromos hatótáv (városi/agglomerációból bejárós körülmények között), a dízel meg utazni kiváló. Szintén 2 liter körüli most ennek az átlaga (6000 km van benne, az a baja, hogy nem az enyém
)
-
Gombinyó
őstag
válasz
tboy93 #204172 üzenetére
Érdekes amit írsz, a fb csoportok is általában akkor hangosak, ha hiba van a kocsival, az elégedett tulajok meg csak használják csendben. A korai 1.2T-vel valóban volt kokszosodás probléma, amit Veron is ír, de azt már javították és azóta az sem jellemző. Én lassan viszem a 60ezres karbantartásra, de nyoma sincs motorikus problémának.
Sokkal inkább választanám ezt a kis 1.2-es turbos motort ismét, mint a 3 hengeres KIA-t. -
aero.
veterán
válasz
tboy93 #204172 üzenetére
Bocs, hogy belevaú. Már nem először olvasom, elég hiteltelen ez a sógorodtól és tőled. Bármilyen konkrétum nélkül (itt és a pro ace kapcsán is) ezzel max elijeszteni tudod a potenciális vásárlókat, akik meg érzékenyek is és beveszik. Csak hirtelen 1-2 külföldi fórumba beleolvasva sem találtam ilyet, minimális olajfogyasztás előfordul. Itt is van elégedett tulajdonos.
-
Gombinyó
őstag
válasz
tboy93 #204164 üzenetére
Bocsi, de ez a hengerfejesedik infó honnan?
Én azért mertem ilyen motorral szerelt autót venni, mert a céges flottában is voltak aurisok ilyen motorral, amiket tavaly szórtunk ki 5 évesen, nem egyet túl a 150k km-en, egyikkel sem volt gond, pedig rúgták őket rendesen.
Próbáltam egyébként is utána olvasni, e210 corolla csoportban is sok van belőle, de senki nem panaszkodott még. -
Balázs_a_laz
aktív tag
válasz
tboy93 #203965 üzenetére
Sorentot már megyek is megnézni, köszi, eddig ugye elvakultan csak a 3 isofixeseket néztem, a Stelvionál is véletlenül vettem észre a 3 toptethert, asszony meg rábólintott, hogy az is elég végső soron.
Volvo is másfél év, XC90 kifut sajna, abból még lehetne vadászgatni, viszont ott a középsőn nincs fent a toptether logó, szóval az nincs "bevizsgáltatva" (nem igazán tudom erre mi a jó szó), az nem kaphatta meg valamiért a toptether plecsnit.
Tesla X-ben sincs 3 isofix, hiába van 3 külön ülés.
Stelvioban egyébként eléggé a szélén van a két isofix, ebben fér el talán a legkényelmesebben középen az ülés, magam sem értettem.
Nagyon sok évre tervezem, nem hóbortom az autócsere, rosszul jött most ki.
Sorentoból is a dízelt nézem, ezek megbízható motorok? A PHEV-nek több a károsanyagkibocsátása, mint a sima benzinesnek vagy hybridnek vagy dízelnek, gondolom a nagyobb súly miatt (nyilván amikor elfogy a delej az akksiból).
-
-
Vismajor01
addikt
válasz
tboy93 #203935 üzenetére
Volvo v60 phev ugyanez a koncepcio :)
Nekem mondjuk kicsit butacska a volvo hibrid rendszere, a toyotaje egyertelmuen arra volt h keves legyen a fogyi, igy nem volt erős de 6 liter alatt megvolt palyan is.
Volvo meg ugy erzem inkabb nem dizelero helyett hanem mellette használja a hajtast szal hiaba van tele az akksi akkor se latok 6l alatti fogyit autopalya temponal , persze húz mint az allat :)
-
válasz
tboy93 #203879 üzenetére
Koszi, en is automatat veszek, szoval keszletrol nem almodom. Corolla-t juniusra tudjak szallitani, bar van most egy ami mar a sorban van es nagyon hasonlo ahhoz amit en szeretnek, az talan marcius. Akkor ugy tunik a Hyundai meg durvabb lenne, azert nem jovo karacsonyra kene a kocsi.
-
-
-
-
-
tonermagus
aktív tag
válasz
tboy93 #203383 üzenetére
Aztaaaa.. Nem semmi...
Ez elgondolkodtató. Automata váltós a mostani kocsim, igazából működik normálisan, viszont egy szenzort (szolenoid) cserélni kellene mert bizonyos fokozatban, magas fordulaton pörgetve 10-20 másodperc után kidobja a check engine-t. Újraindítás után nincs gond, működik az autó. Már 3 éve így használom. Gondoltam eladás előtt megcsináltatom (100-150 között mondták a szerelők) de ha ennyire nyomott áron veszik be akkor meg se csináltatom...
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mobil flották
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest