- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
Én egy ilyet simán bevállalnék: [link]
Ha már dízel, akkor VW. A lényeg, hogy kb. heti egyszer járasd meg, ne csak kis távokon menjen, és sokáig fogja húzni a DPF is. Egyébként néha érdemes ránézni, hogy mennyire telített, és tudják takarítani, nem kell megvárni a fél milliós cserét... A lendkerék és a turbó nagyon sokat bírnak, a motor pedig szvsz. a legjobb dízel.
Szívó benzinesek nagy része nem tudja megfelelően mozgatni ezeket a hatalmas kasztnikat, de a kis turbó benzinesek is túl kis nyomatékkal rendelkeznek ahhoz, hogy kellemesnek érezd. -
Mi benzines S-max-ot vettünk a dízel S-max után.
3x jártam végig az utat...
Még talán esetleg elcsíphető 1-1 bentragadt 1.5 Ecoboost-os benzines S-max, Galaxy. Talán... 2019-ben fejezték be a gyártását.Szerk... bocsi elnéztem egy kicsit - azt hittem, hogy támogatással vennétek. Aztán látám a keretet.
Én simán venném a dízelt, főleg ha ismered.
Ha a kényelem fontos, akkor Ford Galaxy/S-max esetén a 2015 utániak kevésbé kényelmesek, meglátszik a spórolási irány - sz'tem.
Galaxy-nak nagyobb a csomagtere, mert kevésbé ível lefelé a hátulja, viszont S-max csinosabb (ez miatt lett nekünk is ez, kétszer is)A mostani 2.0 ecoblue is pözsó a Ford esetén.
-
dj79
senior tag
-
Galaxy mk2 volt anyósoméknak, 2.0 tdci. Cefet jó autó a maga kategóriájában, eszméletlen tágas, a középső üléssorban 3 felnőtt kényelmesen elfér egymás mellett. Oda nem lesz gond bekötni 3 gyerekülést. Emellett, ha nem kell a leghátsó üléssor 2 felnyitható ülése, akkor nagyon nagy a rakodótér. A 2.0 tdci megbízható, ha karbantartják. Apósék ütötték-vágták, rettenetes sokat jártak vele rövidtávot (napjában 5-6-10 alkalommal 1-1km-eket...), de így is kibírt a DPF 320e km-t. A turbó is akkor kezdett már totál gallyra menni, de a motor maga hibátlan volt. Ja meg a gyári kettőstömegű lendkerék is ennyit bírt. Turbó, dpf és lendkerék hibásan lett eladva
Első, fűthető szélvédő elég drága, azt nézd meg nehogy repedt legyen valahol ha ilyen típust veszel.
-
BigBlackDog
veterán
A Volvokban, a 2.4-es dízeleknél, az elmondottak alapján, normális használat mellett 300k kilométert kibír pl. a gyári DPF (ha van) és a kettőstömegű-kuplung páros is. Aztán a motor 500-600k is elmegy simán, ha normálisan van használva és üzemeltetve.
W124-es Mercikben a szívódízelek (5 és 6 hengeres motorokról olvastam) szintén kimennek a világból, 400-500k simán elmennek nagyobb probléma nélkül. És ott a beltér sem akar öregedni, kopni.
Viszont értelemszerűen vannak ellenpéldák is, ahol azért kicsit több figyelmet igényel az erőforrás. Viszont, ha megkapja a szükséges törődést, szerintem azoknál sem ritka megfutni a 250-300k kilométert.
(#165788) Laraxior: Túl olcsón adják őket, de jól tippeltem, hogy van oka.
-
BigBlackDog
veterán
Honda nem rossz az 1.8-al, ha csak országútra kell. Városban kicsit meg tud ugrani a fogyasztás, pályán meg hangos. Én (az UFO után) inkább szedánt néznék. Állítólag komfortosabb a futómű, jobb az összeszerelési minőség és valamivel jobb a hangszigetelés. Mondjuk Hondát mostanában nem feltétlen vennék, eléggé felment az áruk szvsz.
Focusból 1.6-os benzinest bevállalnék, dízelből csak az egyszerűbbik, kettőstömegű nélküli 1.6-al szemeznék (ha jól rémlik, ez a 90 lovas).
Volvo S40/V50 a Focus alapjaira épül. A két literes dízelből csak az öthengeres, 1984 ccm-es változatot venném. A sima, négyhengeres dízel PSA eredetű, elvileg több a gond vele. Én a szervizköltségtől nem félnék, de könnyen beszélek az S60 mellett.
A három közül nehéz dönteni, én talán a Focust választanám, ha számítanának a költségek, de szeretnék egy kicsit
élvezetesebb, kellemesebben vezethető autót.Milyen ársávban nézelődsz (csak, hogy mi jöhetne még szóba)?
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Corolla és 2-es fóka között dönts. A Toyota kényelmesebb, jobb a beltere, de nagyon langyos, papás. A fóka sokkal sportosabb, jobb a futóműve, érdemesebb combos motorral vásárolni. Azt tanácsolom, hogy próbáld ki őket, mert ennyiért már bőven tudsz válogatni.
Ha nem fájna a néha jelentkező több százezres szerviz, akkor mehet a dízel is.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Könyvajánló
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest