- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
focvis #200131 üzenetére
Ez azért nem rossz ár az alapárhoz képest. A 180 ha jól emlékszem kivételesen nem kibabrálás hanem technikai korlát (valami varázslat az e-cvt-ne belül talán, csak a végeredményt vagyok képes megjegyezni). Hajlok rá hogy nekem 17-es kerék jó lesz, nem kell az elektromos csomagtér ajtó meg a kulcs nélküli (majd próbálom direkt megnézni valahol hogy a 17 nem direkt bénán kicsi-e).
Des1gnR: A hibrid egyik fő hátránya ez a "bőgés" a Rav4 éppen azért szimpi mert ebben a legnagyobb űrméretű az "alap" motor és elég jó a hangszigetelés (mondjuk csak pl. corollához képest, különben ebben elég gyengusz a toyota, tartok tőle azért hogy a kényesebb népek Lexust vegyenek) ezért kevésbé bőg. Reakcióidőre nem láttam panaszt a rav4 hibrid tekintetében.
Bitpork: abban igazad van hogy vannak borzalmas cvt váltók. Pl egy pár nissan változat melyek talán csak USA-ban voltak nálunk nem. És a jobbak is nagyon kényesek az olajcserére (Honda pl kőkeményen 2 évente előírja). De tudtommal az ecvt-vel nem voltak nagy gondok (nem is cvt igazán, csak viselkedése nagyon hasonlít vezetési szempontból).
-
válasz
focvis #200099 üzenetére
Szerintem akkor pont az amit én akarok
Active felett eggyel van a Comfort és abban van radar hátul, előre plusz lehet rendelni és azt én is szeretnék. Style csomagot lehet hogy kihagyom (kulcs nélküli kényelmes az scrossban de kockázat is, motoros csomagtartó biztos jó de nem egy élet halál kérdés ahogy én látom most).
-
válasz
focvis #200082 üzenetére
Ezért irigylem pl az ausztrálokat, ők rendes 8-as automatával kapják a vw csoport cuccainak legalább egy részét. Hát ja kicsit többet fogyaszt. Itthon lenne mondjuk 200k felárral a dsg felett simán megvenném....
Ssangyong-al meg az a gond hogy lehet hogy csődbe megy.Én is ebben a keresős cipőben vagyok, 10-11 milla kerettel. Még jövő nyár előtt (köszi nem kérek automatikus sebesség korlátozót, főleg nem az első kísérleti darabokat beta teszterként). Scross méretű benzinest szeretnék, normális automatával és hangszigeteléssel.
Most kb ott tartok hogy egy elég alap RAV4, de ez is csalás mert azért jóval nagyobb (4,6 vs 4,3). Még megvárom az új HRV-t (szájhúzogatás a sokkal rosszabb hibrid miatt lesz), meg esetlegesen a Corolla Crosst ha lesz év végéig (itt meg a corollás vacak hangszigetelés akaszthat meg). Nem egyszerű...
-
szabonagyur
félisten
válasz
focvis #199905 üzenetére
2015-től nézve max 100.000 km-ig kb. 6-7 db G7 1.4 van most fent 4,5 M-ig, de az alja 4M-nál indul. A több inkább az 5M+ körüli kategória.
Ha lentebb adom a max km igényét meg akár a gyártási évet is akkor is kb 3,2-3,5M-ig lehe letornázni az árakat, de ugye itt már van egy dupla ennyi km aminél már lehet, hogy annyit költök rá, mintha megvettem volna 4,5M körüli beugró G7-et.
Eléggé ördögi kör ez.
-
szabonagyur
félisten
válasz
focvis #199895 üzenetére
Csak használtra nem akarok most ennyit elkölteni, ha jól sejtem a Tied már használt létére bőven a 6M Ft-s kategória, így nem is lep meg, hogy ráköltésben sincs még ott, mint egy 4,5M-s társa.
S-Crossba valószínűleg egy 4M Ft körüli beugróval szállnék be, a többi meg ami van részlet/lízik bármi a Suzukinál.
-
szabonagyur
félisten
válasz
focvis #199599 üzenetére
A mostanid nem automata
#199600dj79
Drága de mi van 6,8-ért ami felszereltségben újonnan van ilyen? Automata, turbós motor, LED lámpa? Nem igazán látom az ellenfelét, sajnos... HAHU-n 7 milliós kerettel automata kulcs szóval van i10/Picanto, Swift, X-Trail (wtf), Corsa, Yaris, stb#199604Tom1939
Az érték tartása az ami nekem a matekot kiadná ha ebbe az irányba mennék el.4,3M-ért 2015-s Mondeo 1.5 EB-vel full felszereltséggel, minusz automata váltó garantált 110.000 km-el mennyire értékelhető alternatíva? Olajat nem, benzint korrekten fogyaszt csak.
-
szabonagyur
félisten
válasz
focvis #199377 üzenetére
1,5 éve nincs, adódott egy helyzet aztán kellett a pénz gyorsan. Azóta meg HO van, de most már kene egy másik autó a Honda melle (főleg, hogy sokat költok arra is mostanában már). 3 millió az amit most nyugodt szívvel el költenek és majd jövőre valami új (ha lesz garázs akkor valami tölthető akar).
De jövore a cégektől sem zarkozom el
-
válasz
focvis #199371 üzenetére
3m-ig van kettő (ebből egy rongyolt), 3,5m-ig öt szerepel a hahu-n, ezt nem nevezném "nagy választéknak". De két lábbal a földön maradva, 3m körül 2015 körüli J Astra 1.4-ből egész szépet ki lehet fogni. Bravo-ból jóval korosabbakat találni, bár olcsóbban. Esetleg Focus mk3.5 1.5 EcoBoost becsúszhat.
-
válasz
focvis #199308 üzenetére
Bár Focus....
Unokaöcsém múlt héten kente fel a szalagkorlátra a 2009-es Fókáját. Kell rá: bontott baloldali első ajtó, tükör, hátsó ajtó, első sárvédő, futómű. Bontott első sárvédő nincs, mert mindegyik lyukas, az övé is (magyar "első gazdás" apjától vette át).
Amúgy eddig 600 a legjobb ajánlata rá, a bontott színazonos 2 ajtó, tükör 60 e. Kell még futómű, sárvédő. -
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
focvis #198906 üzenetére
A tiédben a térded milyen anyagnak támaszkodik, és a hátsó ajtók felső része miből van? Múlt héten próbáltam egy 2016-os G7 kombi 1.6 CRTDI-t. Sajnos a felszereltségi szintjét nem tudom, de multikormány, digit klíma, körbe radar és félbőr ülések voltak benne. Nagyon meglepett, hogy mindkét kérdéses rész kopogós műanyag volt, és nem habosított, mint az MK2-es Superb Business Plus-ban (~alsó-közepes felszereltség). Valamiért azt gondoltam, hogy egy eggyel újabb VW Golf ennél többet nyújt.
(Nem autócserén gondolkozom, csak ismerősöm most vette a Golf-ot, és mentem vele egy kört. Nem túl virgonc ez az euro 6-os 1.6 tádé, sőt inkább nagyon lomha, pedig csak 1320 kg.)
-
denko
senior tag
válasz
focvis #198114 üzenetére
1818 tudnak időpontot adni központi irodába, oda magadtól nem tudsz reggeli, csak Ők tudnak időpontot adni ( nekem 13 napra előre tudtak időpontot adni, pont benne vagyok 15napban.
A hátránya hogy elérhetetlen a vonal, probáld meg éjszaka hivni őket vagy kora reggel 4-5 körül, hátha akkor nem lesz 2 óra a várakozás.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
focvis #198004 üzenetére
Az a baj, hogy nem csak te meg én tudom hanem mások is és újraértékesítésnél beárazza a piac a száraz DSG-t. Időben ki kell szállni belőle mint, ahogy Bögre tette anno.
De én hosszútávra szoktam tervezni az autókkal.
Akkor napfénytető felveszem a wish list-re. Bár sajnos Bubinál a napfénytető mellé többnyire bőr is jár, azt meg aztán végkép utálnám kenegetni, meg nyáron ráizzadni.
-
Veron
addikt
válasz
focvis #197997 üzenetére
miért, a fehér nem metál?
igen, a szürke Leon a befutó (125 LE, 60k km, 5,2m Ft) a fehér Leon (150 LE, 25k km, DSG, 6,0m Ft) és a Corolla (116 LE, 11k km, 6,2 km Ft) ellenében.
pedig a DSG nagyon-nagyon vonz ám, meg a 150 LE is.@bandus: az új VAGokban állítólag nem (nagyon) törhető a keyless, a korábbiakban igen. ennek nem örülök, de nem ez volt a döntő. hanem az ára... p
-
Qru
MODERÁTOR
-
Veron
addikt
válasz
focvis #197786 üzenetére
nem ráz baromira egy FR? ha jól tudom le is van ültetve gyárilag 10-15 mm-t és 225/45 R17 gumi van rajta. nagyon tetszik a jobb futómű, de azért családi autó lesz elsősprban.
Octavia 205/55 R17 papucsokkal bír. feleségem kérése volt a Pesten is komfortos futómű.@BigBlackDog: az infotainment kiforrottabb (és butább), mint az Octaviaban, cserébe a DSG és tetőablak másfajta problémaforrások.
"méltányossági garanciáról" már hallottatok? az eladó szerint, ha a 4 év gari végéig márkaszervizbe hordom az autót akkor további 2 évig meghosszabbítható a garancia bizonyos feltételek mellett.
Ilyen használati hibák vannak a Leonon amúgy, az Octavia makulátlan, de fiatalabb is.
[kép] [kép2] -
-
-
válasz
focvis #197384 üzenetére
Scala gazdaságos, és az ára most kicsit magas, de pl a Rapidban (Spaceback) szerettem, hogy egy őszinte egyszerű autó, ami semmiben sem volt rossz(meglepő módon a futóműnés ülés egész kényelmes, ügyes), és tűrhető árban volt/van. Rengeteg embernek tök jó lenne, gombokért tankolható, gumizható, javítható. Akadnak néha magasabban felszerelt xenonos üvegtetős verziók is, nem villantós autó, de kellemes.
Scalát nem vezettem még, és kicsit drágább, picit nagyobb, és csak picit igényesebb(?), de józan felszereltséggel ha van jó áron, sokaknak jó lehet. Egy fullos az már marhaság belőle, és sajna feljött szinte Megane/Ceed árba, akkor meg egy másodpercet nem gondolkoznék. De akciók (Go) meg a kisebb presztízs miatt használtan lassan még jó deal lehet szintén. De ha sikerül kipróbálnom, updatelem, de egy belépő Golf helyett inkább ezt ikszelném (ami mondjuk nem nagyon tetszik
).
-
-
Veron
addikt
válasz
focvis #196557 üzenetére
Igen, mert az a feltételezésem, hogy az autót 8 éves koráig tartom meg, mindegy, milyen idősen veszem.
Ezek konkrét ajánlatok, amiket kaptam. Egyéves Corollák egyébként 6.5 mFt-ért mennek. Gondolom egy kis kedvezményt kaphattam az újra, azért tűnik kicsinek a különbség.a 30m Ft is sok egy panellakásért, még szerencse, hogy hivatalosan alig van infláció...
-
Veron
addikt
válasz
focvis #196550 üzenetére
Jól mondod.
Egyik oldalt (használt) az olcsóbb vételár, az olcsóbb szervizköltségek (tfh. nem márkaszervizbe viszed) és alacsonyabb CASCO (tfh. nem állandóan full CASCO van rajta),
a másik oldalt kisebb lízingkamat, a ritkább szervizigény, garancia szólhat.Konkrét példát hozva új vs 2 éves 1.2T Corolla TS. Előbbi 7 mFt, 600 eFt kamattal, utóbbi 6 mFt, 700 eFt kamattal, mindkettő 3 mFt önerővel. Ez nem sok nominálisan, de 7% difi a felvett hitel egészére vetítve és a futamidő végén az egyik esetében még mindig 2 évvel idősebb autód lesz.
-
sagesz93
addikt
válasz
focvis #196548 üzenetére
Na nekem van egy példám az 1.2 szívó balenoval amit 3 évesen át kéne vennem a cégből, új ára 3.25 Misi volt, alku 0 forint(igaz a tényleges listaár több(talán 3,7 volt) de a suzukinál senki nem nézi azt mert alapból nem azzal az árral hirdetnek), most 2 éves a kocsi és kereken 3.25 millióért mennek használtam a 2-3 éves darabok
én meg naivan azt hittem 2 max 2,5ért át tudom majd venni 3 éves korában
-
BigBlackDog
veterán
válasz
focvis #196537 üzenetére
Ezen meglepődtem, azt hittem, hogy ennél jobban tartják az árukat. Belsőégésű (gázolajos és benzines), nem hibrid autókra is kb. 50-55%-os maradványértéket láttam mostanában a 3 éves lízingajánlatokban. Amit kicsit keveseltem őszintén szólva, de gondoltam, hogy egy elektromosra jóval magasabb lehet. Ezek szerint eléggé el voltam tévedve.
-
válasz
focvis #196458 üzenetére
Hm, akkor talán mégis inkább maradok a CT200h-nál. Csak eljátszottam a gondolattal, hogy mégis előnyömre válna egy mérettel nagyobb, és amilyen áron van a CT, annyiért reális is lehetne a hatchbacknél eggyel nagyobb méret. De jó lenne Lexusnál maradni. Elkezdtem IS250 és IS300-akat nézni, aztán rájöttem, hogy hátsókerekes.
Végülis nincs tökéletes autó. A CT-nél is fel lehetne sorolni egész hosszú listát, miért jó, miben jobb, mint más autók, de itt a méretet és a lóerőt kell betudni kompromisszumnak. -
Kickass
őstag
válasz
focvis #195000 üzenetére
6.5M Infiniti, kössz
(mikor még nem adtam le ennyire talán egy M35h belefért volna, csak hát ott is a jelzés értékű csomi, V60 D6/GS450h szinten zenesz)Chrysler/Lancia: Ezekhez szakit találni..a Mercihez sincs a környéken normális szerelő (csak Rob, de pl. ha olyan probléma ütné fel a fejét STAR diagja neki sincs, ha jól tudom).
-
tboldi
nagyúr
válasz
focvis #194626 üzenetére
Na, utolsó off ebben a témában, mert már kezd sok lenni.
A legolcsóbb aksi, amit eddig találtam. Ha jól veszem ki a gyártó oldalán a leírásból, ciklikus, jó medical equipment-be is, és a mérete, meg a csatlakozás is passzol. Még vennék hozzá a Bárdiban ilyet is, mert miért ne.*
Gyújtáskapcsolónak meg ilyet találtam, 3500 Ft (- kedvezmény) az Unixnál.*A Jazz aksiját is betekertem ilyennel, miután cseréltem. Nem tudom, hogy valójában használ-e, mindenesetre már több, mint 2 éve bírja gond nélkül, míg az előző aksit, ami nem volt becsomagolva, cirka másfél év alatt kinyírtam ugyanolyan felhasználás mellett.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
focvis #194529 üzenetére
Nálunk mindenkinek van saját autója, intézi, amit és ahogy akar (karbantartás, tankolás, etc). Következő autómat én választom ki, már van pár jelölt, neki mindegy, mert az nekem fontos. Cserébe nem szólok bele, hogy milyen konyhabútort terveztetett magának, mert az meg az ő terepe. Se abba, hogy milyen függöny legyen a nappaliban.
-
joshua7
veterán
válasz
focvis #193765 üzenetére
Jól látod. :) Az elmúlt 2 évben pályáztam elég sokat (magamhoz képest), az megnyomta a fogyasztást.
Ha onnan indulok ki, hogy
1. 16-os nyárik, 90% országút, 10% város, 0 pálya - átlag 5,7-5,8
2. akkor a 18-as nyárik a fönti eloszlás mellett + fél litert jelentettek - átlag 6,2
3. 18-as kerék + több pályázás (60% pálya, 30% országút, többi város) - átlag 6,61-2: itt az útvonal ugyanaz, stílus sem változott. Szóval a kettővel nagyobb kerék szinte decire pontosan + fél liter.
Bár hozzáteszem, akkor is sikerült akár 6L alatti átlagot is 1-1 tankolásra visszaszámolva. A 3. útvonal aztán sokat változott, Bp-Kecskemét pályázás ment, tavalyig.
Korlátozástól függően ide szoktam belőni a tempót: 97, 111 és 132 km/h, tempomattal, amikor csak lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Eladó KTM női bicaj!
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest