Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Számomra az alap-elvárásaimat tekintve sajna az van, hogy a "másodvonalban" a PEN-ekben nincs beépített EVF és dslr-szerű ergonómia, a G-szériában meg nincs stabi (amúgy is, ami most a gx7-be került is az még a régi oly hatékonyságát sem éri el, nemhogy az 5-tengelyest)
Mivel nekem a stabi jóval kevésbé fontos mint a számomra megfelelő ergonómia, így aztán számomra a G a választás (meg időnként a sóvárgás, hogy de jó lenne az az IBIS, főleg mondjuk a 9-18nál kevés fényben, vagy a 60as macrónál állvány nélkül, pinpoint vagy manuál fókusznál) -
Fecniii
tag
-
jjeahh
nagyúr
+1, de sztem ilyen lesz...legalábbis lehetséges. nekem is csak evf, 5 axis stabi, csúcs szenzor, 1/8000 kellene, és valszeg ezek valószínűbb, hogy leszivárognak az alsóbb szegmensbe, mint az időjárásálló magnézium váz, gh videó, adapterezhető 4/3 obik stb...
na meg pl nextgen e-pl, pana gf-be mi mást is rakhatnának, mint az előbbiek közül pár feature-t, ha nem is az összeset...ok talán evf a pana gx7-es törekedése ellenére, és a júzerek kárára továbbra is kimarad majd... 
-
undark
csendes tag
sziasztok
nem találtam adok-veszek topikot, ezért a témából fakadóan ide írom (ha van, akkor utólag is elnézést mindenkitől...)
érdekelne Olympus E váz + objektív (minden megoldás érdekel, legyen az kitobi, vagy fix obi). Objektívből lehetőleg oly obi legyen, nem szeretnék adapterekkel meg mindenféle egyéb manuális fókuszokkal szenvedni.
E-mailben várok ajánlatokat.
Üdv.
L. -
b.vr
őstag
Hát annyiból bosszantó a helyzet, hogy ami nekem kellene az
- funkcionális ergonómia (dslr-szerű) + beépített EVF
- csúcsszuper stabilizátor
valamint
- szuper szenzor
- wifi (a tethtered shooting miatt - tőlem lehetne "ósdi usb" is, de m43ban ez a lépcső kimaradt)
- 1/8000 (ezen a listán ez persze a legkevésbé fontos nekem, de azért most hogy végre m43on is kezd elterjedni, jó lenne (pl. vízeséseknél szeretem a hosszú záridőt meg a nagyon rövidet is) és felsorolásra méltó)És mindez ne egy kiemelten árazott top vázban (pl. hogy magnézium meg időjárás-álló, meg csúcs-video (GH3), meg nemtommi stb, az _engem_ nem érdekel)
Namost ilyen nincs és sokáig nem is lesz, mert az Oly az első pontot csak ebben a vázban csinálja (és még csak nem is pletykálják hogy ebből lenne valami "light") , a Pana G-szériában (ami amúgy tök jó) meg ugye nincs stabilizátor (és ha a gx-7-et nézem, hát még ha bele is teszik mondjuk jövőre a G7-be, hát nem fogja megváltani a világot...)
Szóval a PEN-vonal _nálam_ az első pont miatt eleve kiesik, talán a Pana G7 (ha így hívják majd) lesz a sorolt kívánalmaimhoz a legközelebb, remélem abban már minimum a GH3/E-M5/stb szenzorát teszik (vagy akár a GX7ben lévőt) és akkor a stabit leszámítva meglesz valószínűleg minden, viszonylag elérhető áron.
(a 12-35 és a 35-100 amúgy is stabilizált... szóval már "csak" azokat kell begyűjtenem
) -
jjeahh
nagyúr
ehh, erről már álmodoznom is luxus...
ha sok pénzem lenne, kiadnék egy vázért 1000 dodót, de 2200-at? neem...igaz ez a gép nem hobbistáknak készült, sok featüreöt sosem használnék ki, vagy annyira ritkán, hogy nem érné meg azt a +++ költséget. De nagyon hi-tech váz, tetszik. -
b.vr
őstag
válasz
ROBOTER
üzenetére
Én arra is kíváncsi leszek hogy pár hónapja volt ez a pletyka: (FT2) Panasonics 150mm f/2.8 to cost £2500 (around €3000)?
De ahogy írták is, mivel jelenleg a 43os oly 150/f2 2500 dollárért kapható (igaz akciósan
, áthúzva a 3000 van) azért ez nem véletlenül volt ft2 "pletyka-fokozatú"(a pana elvileg 2014 eleje, az oly meg a második fele)
Szóval ez az Oly ezzel az átfogással nem csupán a meglévő Pana 35-100/2.8 árazására lesz hatással, hanem a majd érkező 150/2.8-ra is.
De az igaz hogy itt a méret-különbség már valószínűleg átlépi azt lélektani a határt (a 35-100hoz képest mindenképpen) hogy általában és közvetlen alternatívák legyenek (legalábbis jóval-jóval kevésbé, mint a pana 12-35 vs. oly 12-40 esetében)
Azért remélem év végéig már ez a bejelentés is présel még legalább száz eurót lefelé a 35-100 árazásán. -
ROBOTER
addikt
Nagyon kanos ez a 40-150, csak félek picit túl nagy és nehéz lesz a micro4/3-hoz.
-
b.vr
őstag
Ja, most látom hogy van dedikált PH! hír és topic is.
Persze mivel az időzített posztolás egy feltalált intézmény (6:00
) , ezt gondolhattam volna - szóval bocs 
-
arn
félisten
Hat mit ne mongyjak... Kene az m1 :-) igy kitben.
-
de!
csendes tag
Táska fronton én elég jól elvagyok egy Lowepro Apex 110 AW-vel. Belseje nagyjából egy kocka, amit függőlegesen kettéoszt egy elválasztó. Kétféleképpen szoktam pakolni:
A) Egyik oldalt PEN + nem túl hosszú objektív (pl. 9-18, 45), oldalával lefelé; másik oldalt 3 obi, jellemzően a Pana 20-as kis tatyójában kettő objektívsapkával egymás felé fordítva, mellette vagy fölötte egy harmadik, akár hosszabb is (12-50 vagy 40-150).
B) Alul 3 objektív, egyiket fedi az elválasztó lehajtható fölső fele, a másik a Pana 20 tatyójában. Fölül kicsit rézsút keresztbe PEN + 12-50 vagy 40-150.
DSLR-es komákat szoktam is kérdezni, hogy na, szerintetek hány obi van nálam.

Ha meg ennyi nem elég, akkor kétoldalról rábiggyesztek 1-1 henger formájú objektívtokot. Van egy Lowepro Lens Case 1S-em, amit sajnos már nem gyártanak, meg egy Case Logic talán SLRA-1, de nem úgy néz ki, mint ami most a magyar honlapon kint van. Na ezek mindketten kb. egy 12-50 vagy 40-150 tárolására jók.
A PEN táska nekem nem tetszett. Méretre nem rossz, de utálatosan szűknek tűnt a szája, és az volt az érzésem, hogy a cippzár karistolni fogja a kezemet meg az összes cuccot, ahányszor áthalad rajta.
Egyébként nemrég még vettem egy Lowepro TLZ 10-et, hogy ha a lányomnak fotózhatnékja támad, akkor megkapja a másodvázamat + 12-50-et, és nyakába akasztom tokostul. De sajnos eddig csak egyszer támadt fotózhatnékja, én meg nem vagyok egy jó mentor, úgyhogy a TLZ majd jó lesz nekem, ha obiarzenál nélkül vonulok, a vázat meg árulom.
-
b.vr
őstag
Olympus E-m1 and 12-40mm officially announced!
Még két preview/review:
Robin Wong: Olympus OM-D E-M1 Review: Introduction and High ISO Shooting
Pekka Potka: Olympus OM-D E-M1 hands on preview* * *
ja, és az előzőben linkelt Ming Thein reviewból egy érdekes megjegyzés (legalábbis annak aki a "hagyományos" 4/3-ban (is) érdekelt: "it’s been a long, long time since the last proper update to the proper 4/3rds line (I’ve been assured this isn’t dead, and an E-7 is in the works) " )
-
válasz
Danniel
üzenetére
G3-hoz édes-tök mindegy, valóban a bufferürítés/interface a tetű. Amit a kezelési mond igaz is: Class6 elég neki, nem profitál semmit ha gyorsabb.
Egyrészt kiindulhatsz ebből, illetve abból, hogy örökké nem lesz G3-ad, és a következőnek viszont majd jól jöhet egy gyorsabb, vagy abból, hogy egy teli kártyát 15 vagy 30 vagy 90 Mb sebességgel másolsz föl...
-
Gondwana
addikt
válasz
Fecniii
üzenetére
Szerintem a Pana sem ígért többet élességben (MTF)
-
Danniel
tag
Sziasztok!
G3 tulajoktól kérdezném:
Vennék SD kártyát, mert a mostani (sandisk ultra II class4 4GB) könnyen megtelik.
Ez az egyik elképzelés és a másik egy 32 gigás Silicon Power SD kártya, amit indexen hirdet a srác, az viszont (ugyan class10) csak ~15MBps. Ha jól használtam a PH keresőt, akkor a G3 bufferürítésének lassúsága szempontjából édesmindegy, hogy melyiket veszem. Igaz ez? Ti milyen kártyával használjátok a G3-at? Kell a 30MBps ha nem videózok, vagy elég a 15?Más: örömködök, meglett a 45mm /1.8 is. Dobozos, használati útmutatós, makulátlan, 70-re tartotta a srác, de mivel nem találta meg a garipapírt és mindenki ezt meg a számlát követelte rajta, így levette a hirdetést. Amikor megkerestem, mondta, hogy nincs papír az obiról, ezért 60ért odaadja. Plusz ezt kaptam ajándékba:
ND szűrősorSzerintem ez így elég jó vétel volt, jól gondolom? A szűrőre kíváncsi leszek, hogy mennyire bizonyul hasznosnak... Ezzel hellyel-közzel kész a szett: G3 + 20mm + 45mm + FL36R. Még egyszer egy 9-18-at veszek és teljes lesz a sor

Köszi a segítséget az SD kártyával kapcsolatban.
-
Studi
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Akkor ottmaradnak.

Láttam most egy rakás Oly hátizsákot is a Westendben, ami méretben jónak tűnik, de elég fura elrendezésű sajnos, nehezen tudnám beleképzelni a cuccomat. -
Fecniii
tag
válasz
Fecniii
üzenetére
kifutottam a szerkesztési időből, de azt még hozzá akartam tenni, hogy manuális módban van az a fókuszmód aminél ráközelít a gép a fókuszált pontra, ilyenkor azt figyeltem meg, hogy az élőképen sem éles a kép.
Van egy D5100-am én ahhoz vagyok szokva, ezt a gépet egy ismerősömnek vettem és gondoltam próbálgatom, de elég csalódott vagyok.
-
Fecniii
tag
Sziasztok!
A hétvégén vettem egy Pana GX1-et 14-42 manuál obival, és előttem vele a hétvégén kb 300 képet, vegyesen jpg-t és raw-ot is, és nem tudom eldönteni, hogy ez a gép JPG-ben ennyit tud képminőség terén, én állítottam valamit be szarul, esetleg a kit obi volt e rossz választás vagy hogy valami gyártási hiba van e géppel, mert minden olyan kép ami nem közeli témáról készül, mondjuk makró vagy portré az olyan mosott mintha egy telefonnal lőttem volna. A raw-ok már kicsit tűrhetőbbek egy kis PS piszkálással, viszont nem szeretnék mindig minden képet CR-ban szerkesztgetni.
itt van pár kép, ha a képet kihúzzátok külön böngésző ablakba akkor megnézhető eredeti méretben:
kép
kép
kép
[link]ez egy közeli
képvárom az ötleteket véleményeket.
Köszi
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Nekem ilyen volt, belefért az om-d rajta egy fix obival, a két szélére egy másik fix, és állítva egy "nagyobb" obi (először a 12-50, majd a 9-18). A tetejére az egésznek ráment az FL35 vaku (a térelválasztó magas volt, vagyis rá tudtam hajtani a vát tetejére, és arra a vakut.
Most beleférneegy obim. Meg talán a vakum.

-
gyerekek, jó ez az x10. iso 800-on kevés fényben is olyat pukkant dr400-f2,8-m size jpg mellett, hogy hejj. az ovf is tök jópofa, kicsit kicsi, de abszolút dslr szintű tisztaság. az egész gép és és föld a műanyag gameboy-okhoz képest. jöhet az x30!
-
Mercutio_
félisten
válasz
üzenetére
Gondolom az már akkora, mint a G3 doboz

Igazság szerint valami olyan táska kellene amibe belefér a 14"-os noti és a G3 egy palacsintával + kulcs, pénztárca, esernyő, apró vackok. A notitáskákkal az a gond, hogy 15,6"-osakra vannak tervezve, így a 14"-os lötyög és az egész indokolatlanul nagy. Az, hogy inges irodai öltözethez is passzoljon már csak ráadás lenne.
szerk.: Ha nincs noti, akkor övtáska + nyakban a G3 felállás tavasztól őszig. Most, hogy jönnek az esős napok leszek picit gondban, aztán majd a kabátos időszak a macera, mert az obikkal tele az összes zseb

-
Studi
veterán
-
Mercutio_
félisten
Akkor ez olyasmi kis méret, mint .mf övtáskája, amit a fröccsteraszon mutatott?
-
törölt tag
-
b.vr
őstag
M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm F2.8 PRO
- Total length: 84mm, maximum diameter 69.9mm
- Weight: 382g
- late November releaseÉs elvileg 999 euro.
-
válasz
Marseille199
üzenetére
Húúúúúú, baaazzzzzz, ez a "bokeh"
Yess!! -
Studi
veterán
Bedobom ide is, hátha:
van egy eladó Pana 45-200-asom, tökéletes állapotban, első-hátsó sapka, napellenző, szütyő, én 65e Ft-ot szeretnék érte kapni, de nyitott vagyok ajánlatokra. :-)
Emellett esetleg érdekes lehet milcekhez Lowepro D-Res 240AW váll/övtáska, vagy Cullmann Madrid Maxima 330 válltáska (fekete), ha valakinek ilyesmi kell, szintén írjon rám.
(van Vanguard Up-Rise 43 egypántos kirándulós tatyó is, de az inkább DSLR-hez van mérezetve)A táskák is tökéletes állapotúak, alig használtak.
-
FEDman
addikt
Inkább parázzon és figyeljen oda rá duplán, mint hogy csak egy kicsit is megtapasztalja azt amit nekem kellett.
Rendszeres használat mellett amúgy tényleg kevésbé gond ez, csak hát ő nem is használatról írt, hanem tárolásról. De persze gondolom itt se évekről van szó így könnyű észrevenni ha elkezd öregedni. Csak hát egy ilyen cucc mellett már azt se szívesen várnám meg, hogy csak egy kicsit kezdjen el morzsálódni, porlani.
Persze a mai szivacsok már biztos jobbak és szállításkor tuti jól jönnek, de ha tárolásról van szó akkor én ezt az anyagot továbbra is messze elkerülném.
-
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Azért a jobb minőségű szivacsok nem mennek tönkre egyik pillanatról a másikra. Azért gondolom arn legalább havonta egyszer-kétszer megmozgatja a teljes cuccot, így észre fogja venni, ha elkezd öregedni (akár szétmenni, akár ragadóssá válni) a szivacs. De ha jóféle, akkor ez tizensok év is lehet.
-
eeXaa
addikt
...mennyiért lehet manapság reális áron 45-200 hoz jutni használtan?
-
arn
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Fotos, muszeres borond. Vmi 20 eur volt.
-
de!
csendes tag
Június óta E-PM2-vel nyomulok egy E-PL3 után, és jól elvagyok vele. Leginkább a billenthető képernyő hiányzik _néha_. Meg az E-PL3-mal szép fehér fém burkolata. Lényeges különbség az E-PM1-hez képest, ami rövid ideig szintén járt nálam, hogy plusz 2 gombja van.
Az érintőképernyő miatt a módváltás két bökés, ami megint csak jobb az E-PM1 Menü-navigálás-OK szériájához képest.
Az érintőképernyőből nem hozták ki a maximumot, de a touch focus és shutter jó dolog, és a super control panelen is sokkal jobb érintéssel navigálni, mint megpróbálni kitalálni, hogy a sok nem egyforma téglalapon merre vezet az iránygombok diktálta egyenes út.
További kellemes meglepetés, hogy az érintőképernyő nem mancsolódik úgy, mint a nem-érintő. És bár felbontásra talán azonos, szín- és kontrasztspektrumban sokkal jobb az E-PM2 LCD-je, mint az E-PL3-é.
És 56 grammal könnyebb az E-PL5-nél. Ez egy fél palacsinta. Ha dupla E-PM2-ben gondolkodol, akkor egy egész.

(Hogy ez a -56 gramm mennyit ront a shutter shock kitettségen, az mondjuk jó kérdés.)
-
-
.mf
veterán
Ha már említettük a talin, hogy sok a duma és kevés a kép, valamint mutattam pár képet a kedden véget ért horvát (és bosnyák) kirándulásomról, itt van még néhány. Inkább fotós utazási napló jellegű, mint művészi, de -- szvsz -- sikerült megörökíteni néhány szép természeti jelenséget, helyet is.
-
erre nem nagyon tudok mit mondani, mert nem tudom értelmezni a semmilyen jelzőt. azt simán elhiszem, hogy egyszerűen nem jött be, van ilyen, ezért számít mindenféle tesztnél és szenzornál többet pont ez. arról viszont sosenem leszek meggyőzhető, hogy az e-p5-tel szemben az e-pl5 komolyabb váz, különös tekintettel az ergonómiára (ami nekem azért csak elsőrendű szempont).
de egyébként nekem az e-m5 fogása sem jön be a fél-grip nélkül.
-
eeXaa
addikt
nekem inkább tűnik komolytalannak az ep5 az em5 hez viszonyítva... abból levonva hogy egymás után kézbevettem az egész jelenlegi oly sort, az ep5 volt a legsemmilyenebb... mindegyik vázat tudtam valahova tenni magamban, de az ep5 teljesen értelmetlennek tűnt... így utólag belegondolva, meg egyre inkább...
-
egy dolog a kinézet és egy másik dolog, hogy az e-p5-ön rendes hely van az lcd-től jobbra, odafér az ujjad, tényleg használható tárcsái vannak. az e-pl5 ilyen téren a legrosszabb, különös tekintettel arra a tényleg ékszer méretű, vicc-tárcsára a hátoldalán. még az e-pm2-nél is jobb a helyzet a bumszli lcd elhagyása miatt, ott legalább odafér a hüvelykujjad a vicc-tárcsához. ugyanez volt az e-pl3 kontra e-pm1 esetében is.
amúgy meg egyszer fog az ember a kezébe egy olyan kompakt vázat, ahol az ergonómiát rendesen megoldották, és akkor érzi csak igazán, hogy milyen marha kényelmetlen a két kis oly.
na most ehhez képest az, hogy az e-p5-nek ferde a teteje tényleg csak esztétikai kérdés (ami persze lehet fontos).
-
rbalint88
veterán
aprózok egy rövidet offban:
46-52mm step up gyűrű 500Ft
46mm c-pl szűrő, Massa márka 1500Ft
46mm skylight filter 1500Ft
fotóstáska Soligor, pici milcnek vagy kompaktnak 2000Ft
fotóstáska Case Logic DCB-56, akár DSLRnek is 3500Ft
fotóstáska LowePro TLZ5, leginkább kompaktnak 3500Ft
egyben az egész 10e Ft.
Ha valakit érdekel valami, írjon privátot. -
eeXaa
addikt
...hmm, volt mindkettő a kezemben, én azt éreztem, hogy az ep5 inkább közelebb áll a pm2 hez fogásra, dizájnban...egy szó mint száz nem az jutott róla eszembe, hogy ez egy 1000 eurós váz, holott a pl5, valahogy jobban adja magát, egyszóval kényelmesebb..
-
.mf
veterán
Szerintem is. Technikailag az E-P5 sokkal fejlettebb, de ez az erőltetett álretrós dizájn, a hangsúlyos ferde tetővel, nekem nagyon nem jön be, ennél a PM2, PL5 is jobban néz ki, hogy az E-M5-öt ne is említsük.
PM2-nek amúgy nem sok értelme, mivel SRS-nél csak 10 fonttal drágább a PL5.
-
-
eeXaa
addikt
...esteleg ha valakit érdekel, olympus epm2 akció van 15.-éig a jessops uk-nél, vagy legalábbis ott láttam...
399 font az alapkit, plusz az oly küld egy 17/2.8 at hozzá...
...amúgy az epl5 meglepően komoly váz, legalábbis komolyabb mint gondoltam...
az ep5 viszont szerintem gyenge eresztés, dizájnban legalábbis ... akkor sokkal inkább em5 -
FEDman
addikt
Én csak bedobtam az új robbantott rajzot a korábbi tervvel összevetve és megjegyeztem, hogy nem stimmel a kettő. Ezzel bőven meg is elégettem volna, ebben tényleg nem volt ennél több.
Az meg hogy ehhez képest még mindig ezen rugózunk az azt hiszem most nem csak rajtam múlt...Mindenesetre amit akartam elmondtam, úgyhogy ha nem gond nem görgetném tovább a nagy semmit.
-
b.vr
őstag
Parci, ne kezd már Te is...

Szó se volt most arról hogy alsóbbrendű-felsőbbrendű, hanem csupán arról hogy a kommentelők próbáltak magyarázatot találni arra hogy miért szerepel a patentben akkora nagy méret.
FEDman: értem, és eddig is értettem, hogy szerinted ez már akkor is egy hülye ötlet _volt_ Amit nem értek hogy mi értelme ezt két héttel később írnod. De igaz, nem kell ezt értenem, Te tudod
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Autós topik
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- LEGO klub
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- weiss: Autó költségek
- További aktív témák...
Hirdetés
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- audio-technica ATH-S220BT vezeték nélküli fejhallgató
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
na meg pl nextgen e-pl, pana gf-be mi mást is rakhatnának, mint az előbbiek közül pár feature-t, ha nem is az összeset...ok talán evf a pana gx7-es törekedése ellenére, és a júzerek kárára továbbra is kimarad majd... 
ha sok pénzem lenne, kiadnék egy vázért 1000 dodót, de 2200-at? neem...igaz ez a gép nem hobbistáknak készült, sok featüreöt sosem használnék ki, vagy annyira ritkán, hogy nem érné meg azt a +++ költséget. De nagyon hi-tech váz, tetszik.

? Nekem már azt mondja, hogy "A termék már nem kapható."