Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
a mai napig marha kevesen értik meg, hogy a szoftveres korrekció nem egy alsóbbrendű dolog, mint az optikai. egyszerűen egy másik megoldás ugyanarra a problémára, és végeredményben meg mindegy is, hogy hogyan jutunk az adott célhoz (ami a korrigált raw kép). hogy mást ne mondjak, a photozone kifejezetten nem érti.
-
b.vr
őstag
válasz
FEDman
üzenetére
"Látom mi nagyon nem egy nyelvet beszélünk, de azért megpróbálom még egyszer."
Látom tényleg nem beszélünk egy nyelvet úgyhogy én is megpróbálom még egyszer
: nem azt írtam hogy van-e értelme hanem hogy miért merült fel ez az ötlet. Továbbá arról hogy mióta nem csak az a rajz van hanem konkrét ortogonális (tehát elég precízen léptékbe tehető) termékfotó, azóta ez egyébként is érdektelenné vált, hiszen ez a találgatás akkor született amikor még semmi ilyen nem volt, de ezt akkor nyugodtan megvitathattad volna velük _ott_. Nem sok értelmét látom hogy 2 héttel később ezt újra nyitni _itt_ - de Te tudod... 
-
b.vr
őstag
válasz
FEDman
üzenetére
A kommentelők részéről szerintem fordítva ment az ötletelés. Megjelent ugye a 43rumors-poszt, amiben benne volt az is hogy 131.16mm – 140.24 Length, és erre jött egy olyan ötlet hogy lehet hogy azért ilyen böszme nagy mert stb.
De amióta megjelentek a felülnézeti képek, azóta a méretet illetően eldőlt a dolog - meg amúgy is mindjárt itt van a 10-e, onnantól minden hivatalos lesz
-
FEDman
addikt
Nem tudom ki találta ki, de ez a nem alkalmazunk szoftveres torzításkorrekciót elmélet itt mérettől függetlenül is hülyeség volt.
Gondolj csak bele mérettől és rendszertől függetlenül hány olyan ekv. 24mm-ről induló zoom objektívet ismersz ahol optikai úton korrektül megoldották a torzítást?
Én egy ilyet nem tudok mondani, még a profi több százezres kategóriában se.Egy egyszerű fix obi esetében még felmerülhet a kérdés, végeredmény szempontjából melyik megoldással lehet elérni a legjobb képminőséget. De egy ilyen összetett és bonyolult zoom obinál ez már nem kérdés. Ott ahol optikai úton képtelenség egy objektívet tökéletesre korrigálni, ott a szoftveres korrekcióval csak nyerhetünk.
Erre értettem én, hogy ha valahol akkor pont itt lenne nagy baromság az Olympus részéről kihagyni a szoftveres torzítás korrekciót. -
b.vr
őstag
válasz
FEDman
üzenetére
Hát az objektív-tervezéshez nem értek, úgyhogy sem azt nem tudom megítélni hogy az elsőnek linkelt patentben cél volt-e minimalizálni a szoftveres torzításkorrekciót vagy ez tényleg eleve hülye találgatás volt a kommentelőktől, de hogy a végleges termék mérete az ott írtnál sokkal kisebb lesz, az már a felülnézeti fotó megjelenésénél végképp egyértelművé vált:
Amit linkeltél azon látszik, hogy optikailag is valóban más.
Amúgy (most nem olvastam miket írtak ezzel kapcsolatban) tessék egy ötlet: az Olympus megkezdte a felkészülést a full frame MILC-ek érkezésére, szóval az ott már egy FF objektív szabadalma volt!

(annyiból egyébként nem hülyeség, hogy pl. az alig lett volna kisebb mint egy nikon 24-70) -
Freddy76
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
Tegnap meséltem a srácoknak: hétfőn békésen fröccsözgettem, neteztem a telefonommal, mire odajött egy húszéves nyikhaj: "mit fotózol, ne fotózzál, bazdmeg". Tegnap lett volna érdekes ez, amikor egy rakás gép ott figyelt az asztalon...
-
FEDman
addikt
Úgy látom tényleg feleslegesen vontak le sokan messze menő következtetéseket a 12-40-es szabadalomból, miszerint hatalmas lesz és nem fog alkalmazni szoftveres torzításkorrekciót. Az első következtetés még hagyján, de a második már totál agyrémnek tűnt már elsőre is.
Mérettel kapcsolatban meg írtam is, hogy sokszor a gyártók egy adott obi esetében párhuzamosan több tervet is futtatnak egymás mellett és aztán végül az eredmények alapján döntenek hogy melyikből lesz kész termék és emiatt simán lehet, hogy nem is a szóban forgó terv jelentette a végleges objektív alapját.
Nos, azt hiszem most már kijelenthetjük annak a tervnek semmi köve a kész termékhez.

-
Mr.Csizmás
titán
uj EM1 kepek vegre nem pichanyi kicsi plusz grip lesz...
-
rbalint88
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Te csak ne hazudozzál, mert el leszel intézve.
-
egész komoly gép ám ez, csomó tekintetben abszolút agyonveri a jellemző kompaktokat. persze a gagyi gxr ergonómiailag 10 pontos, ez nem. de ezzel együtt állati jó érzés kézbevenni. amúgy meg 1-2 éven belül szerintem nagyon komoly kompaktok érkeznek, szóval minden mostani gép "átmeneti" lehet, ha tényleg elég magasra tudják tenni a mércét (1" lapka, 24-120 fényerősen, evf). emmeg ákcijós volt.
-
Mercutio_
félisten
Jó volt a tali, köszönet minden megjelentnek

-
Peethy
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem ő az... az egy másik illető. B. Tamástól már vagy 20 levelem van, állandóan túlárazott optikákat akar rámsózni. A múltkor meghirdettem egy D90-et, indok: D300-ra váltás. Másnap jött egy levél, hogy nem akarom-e a D300-at lecserélni egy tolózúmos N80-200-ra, ja és még fizessek rá
Amúgy nagyon udvarias stílusa van, de olyan nevetséges árakon árul, hogy nehezen tudom elhinni, hogy bárki vásárol tőle. -
Mercutio_
félisten
Most indulok, kb 1 óra mire a deákon leszek, szóval Freddy76 - ot keressétek, vagy foglaljatok egy asztalt, aztán legfeljebb át ülünk.
-
válasz
madgie
üzenetére
nálam is csak úgy maradhat az x10, ha elmegy a gxr. az előbbi fogásával egyébként nem vagyok kibékülve, jól begörcsöl az kezem, ha eleget szorongatom. kéne a ricoh-hoz egy ilyen x10 modul, a vudu-optikai kereső meg mehet a kukába.
létezik amúgy valami aftermarket grip x10-hez?
-
madgie
titán
A probléma gyökere a barátságban keresendő: videós jóbarátom szeretné megvenni az aláírásomban szereplő PC-met. Az a baja, hogy neki meg el kéne adni egy notit, hogy legyen lóvé (meg egy esküvőt videózni). Namármost, alapesetben nem várnék én ilyesmire, meg elhajtanám, hogy a f@szom, kéne az a pénz, de tényleg jó cimbora, meg gyakorlatilag mindenben segített a költözés óta is. Szóval evvan... a barátaiért inkább szívjon az ember

Hogy jön ez az LX7-hez? Más pénzt nem forgatok bele (nincs is most éppen mit
), tehát amíg nincs eladva a PC, addig nincs LX7. -
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
ez mi a xar? Feketeség jelenik meg!
-
Mr.Csizmás
titán
-
fuji x10 in da house!

-
Mercutio_
félisten
válasz
üzenetére
Gyógyulgass csak, első az egészség!
Ha valakinek esetleg nem tűnt volna fel a hely neve Fröccsterasz, a felhívásban jelzett "korsósörnyi" a tali viszonylag rövid időtartamára utaló kifejezés
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja, ahogy azt már többször jeleztem nyilvánosan elérhető helyre engem ábrázoló képet kéretik nem kitenni
tudom-tudom hülye hákli, de evvan
-
schawo
titán
válasz
Freddy76
üzenetére
Én egyszer egy túrazoomos PL3-at adtam el neki, cserébe kaptam minden szart. PL1-et, 14-42-II-t, dörr táskát, némi kápét, meg még egy mobiltelefont is. Utána azért sikerült megszabadulni a PL1-től, meg az obitól, a telefonra épp szükség volt valakinek, így összességében nem jártam rosszul, de tényleg haláli a fickó. Tényleg mindenre felkészülve érkezett. Amikor mondtam, hogy ez még nem elég, akkor mindig volt valamije, amivel megtoldotta az ajánlatot.

-
Mercutio_
félisten
No, akkor ismétlésül:
Korsó sörnyi minitali szeptember 5 (Csütörtök) Erzsébet téri Fröccsterasz 17:00
A Freddytől kapott táskát viszem vissza, de gondoltuk, ha már összefutunk hátha másnak is van kedve arra vetődni.
Nálam lesz G3+14/2.5+20/1.7+45/1.8+45-150+mFT közgyűrűsor, ha esetleg valamelyik érdekel valakitRésztvevők pillanatnyilag:
Mercutio
TayRol
Studi
Freddy76
Juszt
rbalint88
.mf (~18h)
j.bravo (talán odaér)
Furkooo (még nem tudja)Aki lemaradt vagy meggondolta magát írja oda a nevét a lista végére
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Studi
veterán
No de elkalandoztunk. Hányra, meg hova megyünk? Vigyek tükörcsattogtatósat, hogy legyen olyan is?

-
Freddy76
addikt
válasz
hegyimorc
üzenetére
Azért írtam, hogy a levelezéseit nem találom... Beszélgetésünk csak egy volt, kb. három percig. Ebben én - a köszönösen kívül - nagyjából háromszor szólaltam meg, mindháromszor ugyanazt: "Nem cserélek, és az ár fix.". A harmadik után nyomtam egy viszlátot is, később nem vettem fel a telefonokat. E-mailt kaptam jó párat, kifejezetten szórakoztattak, ahogy kb. két óra választalan időszak után újabb csereötletekkel jön...
-
TayRol
nagyúr
Ez nem az az ember aki valamilyen 06-1-es számról hív?
-
Freddy76
addikt
Basszus, amikor eladtam az om-d-t, volt egy pöcs, aki mindenáron cserélni akart, ajánlott pm-1-et, gf-1-et, nexet, és rohadtul nem akarta felfogni, hogy CSAK készpénz, és CSAK a kiírt áron alku élkül...
Nincs már meg a levelezés, de akkor én is belefuthattam mindenki kedvencébe...
-
rumos14
nagyúr
nem, tényleg nem rosszindulatú, csak, hogy is fogalmazzak, más a stílusom mint az övé.
megbeszéltük, hogy ha majd lesz pénze, megvesz tőlem még egy obit, amiből már előre lealkudott 10%-ot
aztán a hétvégén hívott, hogy nincs pénze, de "megveszi" tőlem a ~100e-s obit, ha én veszek tőle NEX-7-et, vagy keresőt, vagy 50/1.8-at (70-ért, most, hogy boltban 75-80k). vagy bármit 
mondtam, hogy hívjon ha lesz SEL16/2.8-a, 25-ért
amúgy az elmúlt 2 évben ha bármit meghirdettem, mindig hívott, de kp-t most ajánlott először, addig csak cserecuccokat. -
rbalint88
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
nálam annyira bejött az üzletpolitikája, hogy a mailjeit spamként kezelem és a hívásaira nem válaszolok

az a fontoskodó, én vagyok az egyetemes attttyaursitn stílus megadta az alaphangot.szerintem pár ember csak azért megy bele végül az üzletbe, hogy ne kelljen tovább hallgatnia
Studi: erősen más az ingerküszöbünk

-
Studi
veterán
válasz
rumos14
üzenetére
Amúgy egyáltalán nem bunkó, vagy ilyesmi. Kicsit néha tolakodó. De elég távoli elképzelésekkel indul, és nagyon hosszan tépi az idegeid, míg nem tudja érvényesíteni az akaratát. Gyakorlatilag lukat beszél a hasadba, ha van rá időd.
Ha pénzt nem tud alkudni, akkor még kér tőled valami szűrőt/memóriakártyát/kacatot a cucc mellé.
És mindig teli táskával érkezik, és minden benne rejlő darabot megpróbál eladni neked. Még azt is, amit tőled vett pár héttel korábban.
-
Mercutio_
félisten
válasz
üzenetére
Szerintem 10-ből 9 esetben bejön neki, elvégre ez egy hobbieszköz sokaknál és az emberek elég impulzívak.
ROBOTER:
Van valami Illés(?) Béla nevű arc, ő is a saját kintről behozott cuccait isteníti, de amikor meghirdettem egy hazai 3 év márkabolti garis Oly vázat előadta, hogy a hazai gari sz*rt se ér, meg különben is úgyis kiküldik külföldre 
-
-
ROBOTER
addikt
Nekem ebben a témában a legnagyobb élményem az volt, amikor az illető a forint árfolyam várható javulására és a dollár gyengülésére hivatkozva próbálta meg leverni az árat.
A másik egy több éves edigitalos oldalra hivatkozva próbálta meg ugyanezt, aminek az alján nagybetűkkel állt, hogy a termék forgalmazása megszűnt x éve.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Most esett le
Én is arról a muksóról beszélek, megnéztem az email címét.B.Tamás.
DDDDDDDD -
törölt tag
válasz
madgie
üzenetére
Simán... mindez megspékelve azzal hogy felém mutatja az üres pénztárcáját.
De tényleg a legjobbat nem is meséltem. 30e volt az ára, kért/kapott róla képet, és mondja nekem, hogy alapból nem is hozott 30e ft-ot, csak 28at, és ugye vett jegyet is a buszra.
Mondtam neki hogy barátom elég optimista vagy.Ja és ugyanez az emberke volt aki egyszer akart venni tőlem egy adaptert, elfelejtette hogy mikor hol találkozzunk, kérésére elmentem egy másik helyszínre, felborítva az egész délutánomat, és kissé idegállapotban a 3 perc késését már nem vártam meg, ballagtam haza.
-
Studi
veterán
válasz
rumos14
üzenetére
Írni nem nagyon ír, olvasni lehet, hogy szokott.

Nepper, gyakorlatilag szerintem semmit nem vesz saját célra. Én legelső alkalommal fürödtem be vele egy picit, de hamar kitanultam a stílusát, így már elég sokszor adtunk-vettünk, nem jártam rosszul azóta egyszer sem. De másoktól már hallottam, hogy ráfáztak vele. -
válasz
FEDman
üzenetére
plusz a 3 éves proci van benne, és hát már a p7700 is túl lassú volt a raw fájlokkal. szóval picit megerőltethették volna magukat, ezzel együtt én örülök, mert a procik úgy is gyorsulnak idővel, viszont most végre átlépték a rubicont a gyártók az evf-fel. egy ilyesmi gép egyszer kijön egy 1"-os szenzorral, és engem többet nemigen láthattok gépet váltani..
-
FEDman
addikt
Tényleg elég hülyén néz ki az új Nikon. Talán ha nem ragaszkodnak a kisvakuhoz, vagy csak nem az EVF elé teszik, esetleg megelégednek egy 2,7" kijelzővel akkor sokkal szebb arányosabb gép is lehetett volna.
Ezen így nagyon látszik, hogy igazi formaterve csak a P7700-nak volt, erre meg csak rá...ták valahogy a mérnökök a keresőt.
-
válasz
FEDman
üzenetére
bizony, a nikon végre meglépte!! ez azért nagy hír, mert kénytelen lesz a canon is legközelebb, ahogy a nikon is kénytelen lesz gyorsítani az af-en, a sony sem lehet rest stb. szóval helyzet van, jönnek a tényleg jó kompaktok.
ez a p7800 viszont jó ronda lett, nem igaz, hogy ne lehetett volna lespórolni, hogy még 1 mm-t kiemelkedjen az evf a síkjából fölfelé, szó szerint púpos, mint quasimodo

de az első gondolatom nekem is az volt, hogy baaaaazz, jó, hogy ma kapom az x10-es és ma jelentik be ezt

Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Autós topik
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- LEGO klub
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- weiss: Autó költségek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Logitech z5500 5.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

: nem azt írtam hogy van-e értelme hanem hogy miért merült fel ez az ötlet. Továbbá arról hogy mióta nem csak az a rajz van hanem konkrét ortogonális (tehát elég precízen léptékbe tehető) termékfotó, azóta ez egyébként is érdektelenné vált, hiszen ez a találgatás akkor született amikor még semmi ilyen nem volt, de ezt akkor nyugodtan megvitathattad volna velük _ott_. Nem sok értelmét látom hogy 2 héttel később ezt újra nyitni _itt_ - de Te tudod... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Amúgy nagyon udvarias stílusa van, de olyan nevetséges árakon árul, hogy nehezen tudom elhinni, hogy bárki vásárol tőle.

tudom-tudom hülye hákli, de evvan