Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
need
addikt
Na elkészült az [a beszámoló..]

-
-
MrChris
nagyúr
Megköszönném!

azzal is u.a. meg lehet csinálni? Nagyon senyvedek a színekkel, pláne akkor bosszantó mikor ott van előttem az alany/tárgy u.abban a fényben és köze nincs a képen lévőnek, vagy hiányoznak bizonyos színek, vagy még hozzátesz olyat ami nincs is. Pedig a LR csuszkák izélgetésével 'látom', hogy ott van a rawban, de valami nem egyenletes a színelosztásban. -
válasz
MrChris
üzenetére
Most melóból nem, de kotrok elő párat otthon. Elsősorban a természetben a föld és növényzet színe az amin ha összeszarom magamat, sem tudok jót kihozni, ezzel meg tényleg 1 perc, és azt mondom hogy ha nem az enyém lenne (cégé) akkor vennék egyet. De a gyerekem hajszínét is most láttam először élethűen viszont! (nálam meg még a felejtés is nagy gond. Otthon még aznap sem emlékszem, hogy élőben milyen is volt...)
Egyébként a Classic bőven elég, és kicsit olcsóbb, nem kell a Passport!
-
remek, jön egy oly high-end kompakt is. gondolom fix 28 mm a változatosság kedvéért. esetleg 35 mm. jöhetne már egy gyártó, akinek leesik, hogy legyen normális szenzor, fényerős zoom és kereső egy vázban...
-
rbalint88
veterán
a minitalin aki lőtt rólam képet, ugyan lökje már át e-mailben léccilécci. rbalint88@gmail.com
dankebitte! -
hegyimorc
senior tag
-
törölt tag
-
Btw. szereztem egy Color Checker Password-öt...
"Húú azok az olympus színek", szoktam hallani
(rögtön folytatom is, előtte Panát nyúztam, ott is, és kb. majd' mindenhol igaz is). Én is ezt mondtam tegnap! Sok szituban teljesen fölösleges aláírom, nem éri meg vele szarakodni (egyébként 1-2 perc plusszmunka). Ahol azonban számít a színhűség, ott órákon át tartó csúszkahúzogatás is csak egy kalap kaki eredményt szolgáltat, ellenben egy 1 perc ezzel, és baromira elkerekedik a szád
. -
válasz
HollyBoni
üzenetére
Hallod, MF-el ilyen mosással ennyi fény mellett (fák közt lőtt képre gondolok) nyugodtan elfelejtheted ezt a szintet m43-mal. Az eredi kép iso 2000-6400, pro obi, és bitang jó követő AF (mondom én, hogy sosem sportfotóztam, azaz tippre).
Pl. kiváló téma lenne az új E-M1-nek az új pro obival (igaz a tele még nincs is kint) ott megmutathatná mit tud. És persze ha ez mind megvan, is kell még nem kevés tapasztalat...
Persze ne add fel, nem lehetetlen, csak kell némi hardver hozzá meg tapasztalat
Elsőnek például lemondasz a krémes mosásról, és máris elérhetőbb a cél! -
HollyBoni
veterán
Még egy kérdés, bár ez már nem MFT-hez kapcsolódik.
Az ilyen képeket, ahol a bringás nagyjából éles, de minden más totál mosott, hogy csinálják?
-
b.vr
őstag
válasz
schawo
üzenetére
Jogos, úgy pontos hogy f-szám/2.
(ahol ugye, mivel ez reciprok, így a kisebb (érték) a nagyobb (rekesznyílás), stb, stb de úgyis érti mindenki
Az ISO/4 pedig azért szerepelt merthogy én az (idealizált) azonos képet írtam, azaz hogy a két képen a motion blur is ugyanakkora legyen, ehhez ugye azonos záridő tartozik, de mivel a mélységélesség miatt az f-értéket m43on megfelezted, így négyszer annyi fényt engedsz be, viszont hogy az expozíció mégis azonos maradjon, ezért az érzékenységet meg a negyedére kell csökkenteni. -
schawo
titán
Jóra gondoltál, de rosszul fogalmaztál:
Nem fényerő / 2, hanem fényerő x 4, azaz f-szám / 2
De ha az f-szám/2 objektívet használsz, akkor nem kell ISO/4, az akkor kell az azonos zajhoz, ha azonos fényerejű objektívhez méred.1.: 35/1,8
2.:100/2,8
3.: 75/2,8Szóval egy 35-100/2,8-cal azonos ISO-n lőhető. Csak kell alá egy PD-AF váz...
-
b.vr
őstag
Fókuszhossz/2, fényerő/2, ISO/4, záridő ugyanaz. Így (persze idealizálva, hiszen az objektívek, szenzorok azért nem írhatóak le kimerítően pár számadattal) ha ugyanonnan, ugyanazt fényképezed, akkor m43-on ugyanazt kapod minf FF-en.
-
Studi
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Igazából tegnap se szerencsére. A probléma maga az akvárium, és a víz, amik szanaszét szórják a fényeket. Nagyon kevés normális, éles kép készült, jellemzően azok közül, ahol pont merőlegesen az üveghez tudtam nyomni a napellenzőjét az obinak. De gyerekkel voltunk, mindenről kellett kép.
Azért a lurkóról sikerült egy-két jó arcot elkapni.
A 25/1.4 jól szolgált végig, le se vettem, nem variáltam. -
vendingo
veterán
válasz
schawo
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Ebay-en nézegettem 290-300 font között láttam, de közbe én is azon vagyok, hogy megpróbálok kifogni vázzal együtt akcióban.Jobban bejönne mint a 40-150 ugyanis nem vagyok az a nagy obi cserélgető típus.
.mf: E.pm1-et nézegetek kit obival, hátha akciósan látok valahol.
Találtam használt 40-150-et is 35-40 körül de annyira nem hozott lázba, mert azt folyton cserélgetnem kellene.
-
.mf
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Személyes tapasztalat nincs, csak annyit hallottam / olvastam róla, hogy kevésbé éles, kevésbé fényerős, jobban CA-zik, mint a 14-42 és 40-150 páros. Viszont praktikus, univerzális túraobi, mivel pont akkora, mint a 40-150, s két obit vált ki.
Újonnan 100k sztem okés ár érte, mivel 150k-ért próbálják boltban vesztegetni.Schawo: legolcsóbban kitben E-PM1-gyel 135k-ért látok. Igaz akcióban még bármi előfordulhat, főleg, ha el is írják...
-
schawo
titán
válasz
vendingo
üzenetére
Igen, én szeretem, egész jóképű. Lecseréltem, mert nekem túl nagy volt, és a hosszú végét szinte sosem használtam. Lecseréltem kitobira, ami képileg kicsit sem jobb, viszont sokkal érzékenyebb a zárrezonanciára. De a méret miatt még így is jól jártam. Igaz a fixek miatt szinte sosem használom ezt sem

100k: szerintem jó helyről valamilyen random vázzal együtt is megvan annyiért. A vázat meg eladod a fenébe. Legalábbis régebben így volt.
-
vendingo
veterán
Van valakinek tapasztalata az oly 14-150-es obival?
Erősen gondolkodok rajta, 100 körül tudnék újat.
-
b.vr
őstag
"...esetleg valakinek sikerült már egy uj 14-140 et beszerezni? ...ha igen szivesen olvasnék egy személyes beszámolót...."
Talán már nem kell sokat várni
-
eeXaa
addikt
...esetleg valakinek sikerült már egy uj 14-140 et beszerezni? ...ha igen szivesen olvasnék egy személyes beszámolót....
... pár hónapja végigment a topic az mft kínálat nagyrészén blank expókkal zajteszt céljából.... lehetne olyat kérni valakinek akinek van em5-e, csinál és feltolja ide? ...mondjuk egy 30mp és egy 1 perces expóval..... borzasztóan kiváncsi vagyok, hogy tejesít a panák mellet ilyen téren... -
b.vr
őstag
Basszus, a német amazon-on új pana 12-35-öt lehet látni 820 euro-ért (egy hónapja még 999 volt a legolcsóbb), 35-100-at pedig 920 euroért (szerintem ez meg valahol 1099 körül volt legkedvezőbben), mindkettőnél japán import megjegyzéssel - feltételezhetően az "olympus hatás" itt-ott már kezd érvényesülni

Mondjuk még bizonytalan hogy alakulnak a dolgaim év végéig, de 35-100-at már régóta szeretnék és most az jön a fotócuccos prioritási listámon. Meglátjuk, mindenesetre ezek az árcsökkenések nem épp kedvezőtlenek
-
b.vr
őstag
A készülődésről szólót is a Te linked alapján olvastam pár hónapja, és most amikor újból előkerestem egy korábbi hsz-hez nem is vettem észre hogy már megvan a tapasztalataokról szóló is!
Jó cikk lett!A cím alatt meg van egy link a "The E-M1 versus the E-M5" poszthoz. Szerintem azt is érdemes elolvasni. Én sokmindent máshonnan közelítek meg, de abban feltétlenül egyetértek ami a kiindulás: hogy azért gondolkozzunk el az 1400 dolláros (ami az EUban pláne 1500 euro, Mo-n meg ugye "még plánébb"
) áron.
És szerencsére őt nem lehett annyival lepattintani (mármint őt _sem_ , merthogy a múltkor hasonló ügyekben Steve Huffot hoztam) hogy csóringer ká-európai / mexikói vendégmunkás aki nem lát túl az üres pénztárcáján, meg hogy elvakult dslr-fan aki helyből utálja a m43-ot. Szóval egyetérteni ugyan nem kell vele - viszont egyszerűen csak csípőből ignorálni meg nem lehet. -
nikon 1 safari friss tapasztalatok, érdekes olvasmány
-
TayRol
nagyúr
na, elmentem a 40-150-es pakkért, szuper a cucc első blikkre.
az eladó azt mondta, hogy elírták az árat de nekem természetesen a rendelt áron adják.
pár perc alatt kb. harmincan akartak venni ilyen csomagot, valaki többet is, de csak pár darab volt, és a főnök kérésére rendelési sorrendben szolgálták ki a népet.
szó szerint csetepaté ment - de csak a cég saját boltjai között, hogy kié legyen az a pár darab. pl. a pécsi boltból az összeset felkérték Pestre, ott meg semmi nem maradt.na mindegy, nekem már itt van, már csak a váz kellene hogy ki tudjam próbálni.
-
b.vr
őstag
Ő speciel igen. De mondjuk a dpreview nem, mégis volt gépük, szóval azért nem csak ezen múlik

De ez teljesen rendben van, az Oly (mint ahogy a többi gyártó is) kiválaszt pár arra érdemesnek találtat, kapják a gépet, van NDA (a bejelentésig "Ne Dumálj Apafej"
)- aztán a bejelentés pillanatában már élesednek is az addig megírt cikkek - az olvasó (és potenciális jövőbeni vásárló) meg örül 
-
b.vr
őstag
Igen, ezt írtam: van neki(k) (Ming Theinnek is) (R.W. konkrétan egyébként egy ideje már olympus-alkalmazásban áll, ezt írta is)
És hogy így legyen, ez az Olympusnak is érdeke (hiszen ezért csinálják): így a bejelentéskor nem csak a száraz marketing-anyag megy mindenfelé, hanem lehet olvasni valós teszteket is (szubjektív és egyben objektív hangnemben, szerintem elég jó arányban), szép képekkel. -
b.vr
őstag
"a most ebből az egyiken van egy Makró sorozat és ott van hogy mivel..! a gépet szep. 10 jelentették be.ez hogy a bánatba tudott ennyi nyomorult bogarat ilyen rövid időn belül ezzel a géppel lefotózni..?"
Benne van a cikkben hogy (pontosabban, hol ) csinálta: Butterfly Park, Kuala Lumpur. Már csak egy repjegy kell...

De azért azokhoz a képekhez nem árt némi gyakorlat sem
szerk: amúgy meg persze, ők korábban kapták a gépet. De csak az NDA lejártakor posztolták ki (az első részt)
-
need
addikt
üdv..
én valamit nem értek..!?
ha jól tévedek te linkeltél korábban Robin Wongot.. na most ebből az egyiken van egy Makró sorozat és ott van hogy mivel..! a gépet szep. 10 jelentették be.ez hogy a bánatba tudott ennyi nyomorult bogarat ilyen rövid időn belül ezzel a géppel lefotózni..? én egész nyáron a birtokon 2 nyomorult szitakötőt láttam de mire észbe kaptam már el is szállt..ez +..?!
na most elképzelhető hogy kaptak korábban gépet a megjelenés előtt krampuszkondi..? -
b.vr
őstag
válasz
FEDman
üzenetére
Itt van az e-7 meg az e-m1 egymás mellett

OLYMPUS OM-D E-M1 - FROM THE CREATORS Part 1: PRODUCT CONCEPT -
Lassú Víz
addikt
Ha még nincs E-System géped:
"Az Ajánlatra való regisztrációval a Felhasználó egy ingyenes HLD-7 akkumulátortartó markolat kiváltására jogosult (amíg a készlet tart), aminek a feltétele a 2013. szeptember 30-ig történő regisztráció és az E-M1 készülék 2013. október 31-ig történő megvásárlása."Ha már van:
"Az Ajánlatra történő regisztrációval a Felhasználó egy ingyenes MMF-3 adapter kiváltására jogosult (amíg a készlet tart), aminek a feltétele a 2013. november 30-ig történő regisztráció és az azt követő vásárlás (a továbbiakban „Ajánlat 1”).Ha a Felhasználó már 2013. szeptember 30-ig regisztrál a fenti Ajánlatra, és 2013. november 30-ig meg is vásárolja az E-M1 készüléket, a Felhasználó egy ingyenes HLD-7 akkumulátortartó markolat kiváltására is jogosult (amíg a készlet tart). "
A fáma nem szól arról, hogy még mit veszel mellé kitben. A webáruház is felkínálja a vázat, váz + 12-50 és a váz + 12-40 kitet.
Ha csak év vége felé tudod megvenni akkor a HLD-7 elúszott, de az MMF-3 -ra még van esély. -
need
addikt
válasz
wavrekordz
üzenetére
Ez a nálatok vásárol dolog.. vagy is ez csak a vázra igaz vagy kittben?
na meg ami még érdekel hogy nekem év vége felé lesz + a pénzem akkor rá érek +venni..? vagy ha pl. most regelek és itt van nov. 19 akkor kénytelen leszek..?! -
b.vr
őstag
válasz
rumos14
üzenetére
Szerintem azok a belinkelt videok mást demosntráltak (mégpedig ugye a legacy 4/3 objketívekkel való af működését)
Egyébként a dpreview konklúzóját ezzel kapcsolatban beidéztem, a lényeg: "Which isn't to say the focus is bad - our first impressions are that the performance is consistent with Canon's EOS 70D, which offers some of the best live view focus of a conventional DSLR. However, for the very best performance, the E-M1 should be used with Micro Four Thirds lenses." Persze nyilván nem meglepő hogy az e-m1 nem a legacy objketívekkel fogja leadni a csúcsteljesítményt.De még egyszer, amiről én beszélek, az nem egyszerűen az AF sebesség, hanem a m43 objektívekkel történő tracking. Az az említett lovas képsorozat pedig szépen demonstrálta ezt a teljesítményt (az amúgy nem is különösebben sebességbajnok 60/2.8-val)
Hát igen, a D4 egyrészt kicsit "overkill" lenne, másrészt az árából kb. fél évig utazgatnék és fotóznék
Viszont a Nikon 1-gyel csak kicsit vicceltem, az első generációt már 100e alatt lehet kapni kitben, másod-gépnek tényleg kezdek rajta (egyre több minden miatt) komolyabban elgondolkozni... (Ráadásul ugye majd még szafarira is vihetem!
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ellenben akkor szombaton benézhettem a Bajcsy SBO-ra egy szolid 200 körüli vérnyomással. Szerencsére azóta ismét alkalmasnak mondom magam az ivásra.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(rögtön folytatom is, előtte Panát nyúztam, ott is, és kb. majd' mindenhol igaz is). Én is ezt mondtam tegnap! Sok szituban teljesen fölösleges aláírom, nem éri meg vele szarakodni (egyébként 1-2 perc plusszmunka). Ahol azonban számít a színhűség, ott órákon át tartó csúszkahúzogatás is csak egy kalap kaki eredményt szolgáltat, ellenben egy 1 perc ezzel, és baromira elkerekedik a szád

)