Hirdetés
- CES 2026: AI séf a Boschtól
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- Yettel topik
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
remélem Parci nem szór ki a topicból, mert bár tudom nem ez a legmegfelelőbb hely (
), de kapni fogok egy új GX1-et és egy 25/1.4-et. nem akarom megtartani őket, akit esetleg érdekel az dobjon egy privit a részletekért, addig nem hirdetem meg - hátha.
-
arn
félisten
koszonom, 25os pana-leica

-
arn
félisten
-
b.vr
őstag
"Panasonic quietly added another pancake zoom to their lens roadmap, an unspecified 35-100mm."
4 hsz-sezl feljebb van egy kép, azért ez nem tűnik pancakenek
Vagy akkor mi számít annak?PS: amit a Nikon D5300 kapcsán írt (fejtegetve hogy milyen lesz a közelgő d3300 -> milc), az viszont nekem okésnak tűnik.
-
thom hogan írt egy jót a gm1-ről (meg a nikon d5300 kapcsán is, érdemes elolvasni). amúgy nagyon tetszik nekem ez a váz és az obi pláne.
-
FEDman
addikt
Egy mock-up a 35-100-ról.

Úgy látszik tényleg a méretre mennek rá.
-
jmakk
őstag
Apropó! Hasselblad rákontrázott az A7-re is. Sonar néven fa markolattal (rondább,mint az eredeti) 10000 dodo. Vegyétek, vigyétek!

-
.mf
veterán
-
rumos14
nagyúr
válasz
FEDman
üzenetére
mégis csak van értelme a böszme méretnek.
úgy látszik, kompakt gépet más gyártó nem igazán akar kiadni ezzel az 1" szenzorral. Pana/Oly érthető hogy nem. a Nikon pedig nyilván féltené az 1-es rendszer eladásait. ami ugye azért lett 1-es (1"-es), mert féltette a DSLR eladásokat
de hát jobb félni mint megijedni! a D5300-ba is mennyi izgalmas újdonságot tettek bele 
-
MLaca
őstag
válasz
theporcupine
üzenetére
nekem a gh3-ból leginkább csak az 1/8000 mp záridő hiányzik, de mivel mostanában nincs fényerős obim hozzá, ezért annyira nem fájdalmas a téma, mint mondjuk nyáron volt, amikor "hemzsegtek" nálam az F1.8-2.8-asok. na, majd a gh4-ben..
-
Lassú Víz
addikt
válasz
FEDman
üzenetére
Nem jobban mint velem mert én meg el nem tudom képzelni magam GM1-gyel, viszont annál jobban az E-M1-gyel. Az általad említett lazulós célra inkább egy XZ-2 -t vágnék (kabát)zsebre.
Nem azzal van a baj, hogy jön egy GM1 hanem az lenne a baj, ha minden gyártó csak GM1-et akarna gyártani meg QX10-et.
-
theporcupine
tag
Mint GH3 tulajnak, mindig az a fájdalmas, hogy ezekbe az új gépekbe beépítenek egy-egy olyan fícsört, amire én is igényt tartottam volna egy ilyen zászlóshajó vázzal. A GH3-at követő vázakban már van focus peaking, most meg a GM1 tud 1/16000-es shutter speedet.
Nekem amúgy a 100300 helyett valami fényerősebb tele hiányzik csak. Nem elméleti módon, hanem gyakorlatban a legtöbb csalódás, amikor fák között egy állatot fotóznék és telénél egy mozgó célpontot 1/30 záridővel lőni, nem lesz sikerélmény. És ehhez már magas ISO is járt. -
Warter
addikt
Jól látom, hogy kimaradt a GM1-ből a Panorama mode?

-
amúgy, gm1:
- egyik redőnyzár kilőve, nincs shutter shock!
- 240 fps, -4 ev, bitang af!
- 1/16000s elektronikus zár!reméljük, hogy a pana ezt az újabb és biztosan drágább zárat teszi majd a nagyobb gépekbe is... mert ezzel együtt lehet, hogy a jelenlegi kínálatból ez az egyik legjobb alternatíva a fentiek miatt. minden értelemben ez a pana-féle nikon 1!
-
most komolyan egy harmadik 17-es hiányzik igazán ebből a rendszerből? ne már, srácok! ráadásul nem olyan biztos, hogy 17 mm-en is megy a nagy fényerő + pancake forma. 25-ösből csinálhatna az oly egy pancake-et, oké. de rendszer szinten azért tessék mindenkinek megtalálni a mai kínálatból a megfelelőt... most már nagylátó pankeák is van!
-
rumos14
nagyúr
nem, számodra biztos nem jó választás* az RX10, és lehet csűrni, csavarni, az az 1300 USD rengeteg egy kompaktért... de! olvasd végig mondjuk a dpreview-féle hands on-t, minden lehetséges szart beletettek ebbe a gépbe. pl. ilyen tudású videokamera is 1000 USD körül van, és az ugyebár nem ekkora érzékelős. és fényképezőként sem éppen rossz, sőt. úgy látszik, a Sony pont nem gondolkodik 1/1.7" érzékelőben, de talán majd vki más megcsinálja.
*legalábbis az eddig elmondottak alapján, de látom, ez még változhat

-
Én már nem hiányolok semmit, csak leginkább időt meg (újabban) kedvet a fotózáshoz. Egy kisebb méretű fix uwa jól jönne nem mondom, de amúgy sztem már ki vagyunk stafírungozva rendesen.
Tény, hogy sok balfaszságot csinálnak mostanság obi téren, pl. kihozzák a 20-as palacsintát más színben, és minden a régi marad, holott ha az AF-et lecserélik gyors/némára, hát komolyan szaladtam volna venni egyet. Vagy hogy itt van a negyvenedik normál zoom... Szegény 3rd partik is azt hiszik, hogy az APSC böhöm szarjaikat valaki megveszi értelmetlen fókuszhosszal és mérettel mft-re.
Azért javaslom örüljünk, mert akárhogyis, ez kérem már a bőség zavara ! Örüljünk meg sörözzünk is egyet a jövő héten
-
.mf
veterán
Pont ugyanezt írtam a GM1 hírénél: a rendszerből még mindig hiányolom a két talán legfontosabb / leggyakoribb gyútávból, 17 és 25-ből a fényerős pancake-eket, mint amilyen a 20-as. PanaLeica 25-ös nagyon jó, csak nem pancake. 17-esből van pancake, de csak f2.8; az 1.8-as pedig nem pancake. Nem értem, hogy ezek miért nincsenek még mindig. Hány fix van már (natívak: 7.5, 8, 12, 14, 15 (érkezik 2014), 17 ×2db, 19, 20, 25, 30, 42.5 (érk.), 45, 60, 75 -- kihagytam valamit? Ha nem, ez 15 db), s pont e kettő legalapabb nincs?
-
Studi
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
Egyetértek, ezen a fixek 12-től 45-ig pompásan állnak, talán egyetlen kivétel pont a Pana 25-öse, az kicsit bumfordi külsőre. (de a képe mindenért kárpótol...
)
Az alapzoomok közül szerintem az Oly 14-42-k, Pana PZ-k, és kicsit hunyorítva a 12-50 is mehet rá, a telékhez már nem való.Egyébként nem tudom, hogy vagytok vele, bár nekem meg van a 25/1.4, nem is adnám semmiért, de nagyon hiányolok az Oly kínálatából egy ellenlábast, esetleg kicsit alálőve árban/fényerőben, mondjuk egy 25/1,8-at, 25/2-t. 17 és 45 között még mindig nagy űr tátong Oly oldalon.
-
MLaca
őstag
hiv. adatok.:
720 euró 12-32 mm-es obival
1040 euró 12-32 + 20/1,7 duplakitben
december eleje a forg. kezd. m.o.-n -
válasz
FEDman
üzenetére
többen, köztük én is már az "utolsó gépüket" keresik, ez adja sokszor a konfliktusok zömét, meg remek magas labdákat xtremetuningnak, miszerint micsoda kislányos pincsogás, hogy egyik sem tetszik az embernek.
régóta minden váz bőven jó fényképezésre, jómagam csak azért várok ki, mert szeretnék egy olyan dologra lecsapni aztán, amit nem cserélgetek többet. ehhez viszont kevés a "majdnem jó", mint egy fuji x10 mondjuk, mert zavaró funkcionális hiányosságai vannak. bitang evf-fel és 24 mm-es kezdővel viszont olyan lenne a cucc, hogy nem igazán érdekelne már más. az rx10-en amúgy még gondolkodom egy kört (persze nem ennyiért, és megint nem arról van szó, hogy nincs ennyi pénzem és kenyérre kell helyette, hanem hogy nem ér meg ennyit, egyszerűen nem tartom ennyire értékesnek a témát), mert például ott tényleg egyáltalán nem zavarna, hogy nem cserélhető obis, egy 24-200/2,8-at az életben nem akarnék cserélni úgy sem

-
FEDman
addikt
Hát lehet velem van a baj, de én simán el tudom magam képzelni egy GM1-essel és közben semmi közöm ahhoz amit most itt felfestettetek, mint célközönség.

Persze ez a gép nagyon pici és nagyobb obikkal ritka hülyén fog kinézni és még jó kényelmetlen is lesz.
No de könyörgöm, azért ennél tudatosabb fotósok járnak ide ennél nem?
Úgy látom ahogy a GH3-at, úgy páran ezt a GM1-et se tudjátok a mérete miatt a helyén kezelni.
A GM1-et például én simán el tudnám magamnak képzelni lazulós másod váznak. Ennek megfelelően nem is tennék rá más obit a kit obin és egy 45/1,8-on kívül. Így meg mindjárt helyére kerül a mérete.
Lényeg, hogy tudjunk mindent a helyén kezelni, egy komolyabb fotózásra nyilván nem ezzel megy az ember, no de ez a gép nem is erről szól.

-
|AP|
veterán
még egy videó, spanyolul tudók előnyben

A végén látható a minimarkolat is, vannak kétségeim afelől, hogy bármit is javít a helyzeten.(viszont annyira szép így ezüst-feketében)
-
Warter
addikt
Jó az a váz, csak nem pasiknak lett tervezve, inkább csajoknak meg gyerekeknek. Esetleg zsebrerakós túrázósnak. Lehet újraforgatni panáéknak a régi GF3-as "oktató" filmeket. Egyébként nekem is nagyon tetszik, simán cserélni fogom az LX7-et erre, csak menjen lejebb az ára kicsit. Egyet nem értek, hogy miért nem tudtak egy LX7-es vakupapucsot tenni a tetejére az lvf2-nek.
-
|AP|
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
5:10-től meg lehet nézni egy régi 14-140-nel

Warter: azt én is sajnálom.. .elfért volna legalább egy vakupapucs, de lehetett volna az egész váz annyival "férfiasabb" (hogy a te gondolatmeneted kövessem), hogy kap egy kis plusz szélességet egy pici EVF miatt és lehetett volna vastagabb is, hogy ne emelkedjen ki a bajonett (bár ez az új modelleknél rendre így lett megoldva, még a GX7-en is). Vagy ha már a bajonett kiemelkedik, akkor simán elférne egy markolatféleség is, nem növelné a vastagságot.
(de LX3 utóérzésből lehet mégis bevállalom ezt a kombót így, ha normalizálódik az ára)
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FEDman
üzenetére
kíváncsi vagyok, mennyire válik rút kiskacsává a régi mft obikkal
...manuálokkal meg végképp. az oké, hogy ez igazi zsebmasina, cserélhető obis gépek csivavája, de nem tudom elképzelni, hogy valaki ezen bütyköljön, lapszűrőzzön, állítgasson, pedig a tudás benne van...sztem ez inkább ilyen prémium céllozz-lőj cucc csajoknak, üzletembereknek, akiknek számít a kis méret, elegancia, és jó kepminőség -
FEDman
addikt
Így fest a Nikon 1 mellett.

És vannak már képek a GM1 + 12-32-vel, elsőre egész biztató.
Mondjuk engem leginkább az érdekelt volna, hogy 12mm-en milyen, de ilyen képet normális iso mellett nem találtam, csak olyat, mint pl ez:
Ez az iso10.000 azért egy kicsit már sok a "kicsi" FT szenzornak.

Több kép itt.
-
Studi
veterán
És a 150-es tele tényleg nincs rajta ezen az ábrán.
Pedig az nagy királyság lenne! 
-
FEDman
addikt
Nálam nagyobb kérdés, hogy miért akarnak kihozni még egy 35-100mm-es objektívet?

Persze lehet az majd a jelenlegivel szemben egy összecsukható kompakt verzió lesz.
-
..akarom mondani NEM bedrótozva, meg nincs wifi modul sem az agyamban.
Leica DG Summilux 15mm... ennek de kurvára kevés értelme van. Nem baj, jövőre meg kiadják a 16mm-t, nehogy má ne legyen meg mm-enként a sima nagylátó tartomány.
-
FEDman
addikt
Nem lennék meglepve, ha a GM1 lenne az első mFT váz amiből tényleg készülni Leica klón is.
Még a dizájnon se kellene nagyon változtatni, ez kis Pana már most úgy néz ki, mint egy Leica.
És ez az új LEICA DG SUMMILUX 15/1,7 is mintha ennek lenne az előszele. Remek kit obija lehetne a Leica variánsnak.

-
b.vr
őstag
válasz
MrChris
üzenetére
"jól néz ki az em1, csak attól a markolattól olyan mint egy félfülű kutya"
Plusz ott a hülye EVF-felépítmény.
Tulajdonképpen ez a két karakteres dolog van rajta - és mindkettő béna...
De azért ha átmegy néhány áresésen, bármilyen ronda, ilyenem egyszer lesz, még ha nem is adják ötvené'

-
a kb. 850 grammos, 1300 dolláros rx10-nek amúgy mi az értelme (herélt evf-fel)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Linux felhasználók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)