- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
n.andras74 #81920 üzenetére
80-as a szerencseszámod?
-
un2112
tag
válasz
n.andras74 #81556 üzenetére
Ki lehet tőle nyitni az LCD-t simán? És ad valamit a fogáshoz? Nem csúszósabb így a markolat?
Köszi! -
krisztosz89
csendes tag
válasz
n.andras74 #81556 üzenetére
Küldenél kérlek egy linket a tokhoz?
Köszi!
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #81555 üzenetére
-
silmatauki
őstag
válasz
n.andras74 #80810 üzenetére
Amúgy a mobil GPU-nak nincs túl nagy jelentősége most, hogy az external GPU-k (eGPU) egész használhatóak lettek, hacsak nem fontos az abszolút mobilitás (hogy bárhol tudj GPU-t használni, nem csak ahol van 220V). A legfontosabb az AKiTiO Node, ami a natív TB3 mellett simán megy a TB1/TB2-vel az Apple saját $29 bidirectional (azaz régi MBP-hez is csatlakoztatni tudó) adapterével is, ráadásul a teljesítménykülönbség nem akkora, mint első blikkre gondolná az ember – azaz még TB1-es gépek sem bűnlassúak a TB3-asokhoz képest. (Itt vannak konkrét számok) Azaz: gyak. bármilyen, 2010 után gyártott MBP-vel használhatod ezeket a GPU-kat, nem kötelező a TB3. És megy mind Mac OS, mind Bootcamp (Windows) alól. Meg megy natív nem-Mac gépről is, de ott csak TB3-asról.
Én már megrendeltem magamnak a Node-ot Angliából (early 2013-as, azaz TB1-es rMBP-hez; 400eur volt mindenestül); veszek majd bele egy RX 480-ast. (Viszonylag olcsó és teljes Mac OS támogatása van, szemben az egyáltalán nem támogatott GTX 10x0-res (Pascal) sorozattal.)
-
konyi79
addikt
válasz
n.andras74 #80810 üzenetére
Van, persze hogy van. Az elmélkedés a vacak programozásról, meg a gyártók mostani szokásairól szólt.
Ebben a topikban kérj segítséget, ott jobban értenek hozzá (összefoglalót kérlek olvasd el először). Amit tudni kell, laptopon kötnöd kell némi kompromisszumot sebességben, de nem vészes, én is azt használok. Viszont ne engedd magad lebeszélni egy normális házba pakolt i7-ről (ne u változat, valós 4/8 mag/szál legyen!), mert a throttling a játékosok ellensége, nem a szakaszosan terhelő képszerkesztőké. RAM minél több, ha egy modul van most csak benne nem baj, lehetőleg min. 8GB-os legyen, főleg ha forrasztott. SSD alap, de utólag is rakhatsz HDD helyére, ha jobban jössz ki.
Kijelző természetesen IPS 100% RGB színtérrel, minimum fHD, ha 4k belefér vigyázz, azok van úgy színre rosszabbak. 1000€ már elég kell legyen egy normálisra. -
tacto
aktív tag
válasz
n.andras74 #80794 üzenetére
Csaknem 6 eves MacBook Pro-t, jopar upgraddel (memoria, SSD stb.). Tökeletes meg mindig, szamomra, erre a celra. LR6.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Képszerkesztéshez: SSD, grafikus kártya fontos. Ezen kívül még egy megfelelő kijelző, ha a színekbe, tónusokba is bele akarsz nyúlni.
-
Dolphin
tag
válasz
En utazashoz a legkisebb uj macbook-ot. A pici, 12 retinat. Jol beallitott LR import es exportnal kell turelmesen varni (mast csinalni addig), de a szerkesztes menete meglepoen gyors ahhoz a semmi hardverhez. De nekem nagyon fontos volt a suly/meret...
Grat az uj gephez, nekem GM5-ot valtott most le, sajnos dupla suly lett igy, meg tesztelem elesben.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Konvertáld át dng-be és akkor talán beolvassa.
-
istvan170
aktív tag
válasz
Ez csaknem automata objektív sapka a 9-18-on? Most vettem egy ilyen obit és beugrott, hogy 12-32-re van olyan. Erre létezik?
-
Tikakukac
titán
válasz
n.andras74 #76496 üzenetére
Attól függ mit és hogyan veszel. Nekem kiment a cash és angolban is váltják majd át, 397 jelenleg. Bankoknál ez változik erősen. GX8 kit most 222k-ra jön ki.
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #76493 üzenetére
Fals információ ...
Pontosan 64 GBP 26 439HUF jelenleg. De még így is olcsóbb mint régebben mikor néztem. Lesz egy Big Stopperem. Úsztatom a felhőket. -
n.andras74
aktív tag
válasz
ÁÁ bolond vagyok valamit elnéztem...:-) olyan 400Ft körül lett a vége.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Oszt azt úgy hogy?
-
Dolphin
tag
válasz
n.andras74 #76489 üzenetére
Igaz, vagy valoszinuleg igy lesz, de nemtudom hogy szallitas ugyileg minden ugyanolyan 'sima' marad-e erre az idore, mint ezelott... + garancia is kerdeses lesz
-
hemaka
nagyúr
válasz
n.andras74 #76489 üzenetére
T-Dimension már le is húzta a rolót.
-
Dolphin
tag
válasz
n.andras74 #76485 üzenetére
Foleg hogy EU-n kivul esik, azaz postan biztos hogy megfogjak...
-
atis78
tag
válasz
n.andras74 #76482 üzenetére
Németeknel 570 körül van már új. Ebayen ma láttam vitrines darabot 540ért.
-
atis78
tag
válasz
n.andras74 #76478 üzenetére
Ha csak vázra 150k a keret akkor én gx80 alá nem adnám. Külföldről vagy használtan akár még 150 környéken is kijöhet.
-
ati3x
senior tag
válasz
n.andras74 #76478 üzenetére
Gm5. Sajna a gx80 még drága. Itt a gm5 12-32-el olyan 145 körül megy GM5 12-32
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #70654 üzenetére
Videóra is szeretem a nagylátószög miatt és gyors af is. Még mindig a legjobb obi a 9-18
-
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74 #70043 üzenetére
Ja, sok benne a vitamin
.mf: WinTab topicban pedig sima office + netezés egyéb alap dolgokra a Hi8/Vi8 párost ajánlani szokták.
-
madgie
titán
válasz
n.andras74 #70051 üzenetére
Beza jó
Androidos telefonon is ugyanilyen, ha ez fontos.
-
madgie
titán
válasz
n.andras74 #70038 üzenetére
Megnéztem most ezt a LR appot, azért sokat fejlődött, mióta néztem, tud ez már minden vackot
Normális HSL csúszkák, tone curve piszka, vignette, dehaze, tényleg jó. Sajnos a kamera profilokat nem látja/tudja, de azon kívül jól el lehet bohóckodni vele
Sajnos a saját presetjeimet sem szinkronizálja, csak a gyáriak mennek.
Szóval azért Panán mehet az ágyban feldolgozás, ott úgy sincs színprofil
-
.mf
veterán
válasz
n.andras74 #70038 üzenetére
Vegyél valami jobbfajta Windowsos Core m-es táblagépet, és akkor majd a teljes verziós Lr / Ps / DxO / stb segítségével ágyban is lehet piszkálgatni a fotókat. Asszony is örülhet, hogy továbbra sincs ipaded, és ha hátára fordítod, a rántotta is megsül rajta
-
madgie
titán
válasz
n.andras74 #70033 üzenetére
Apple cuccok nemtom, mit szólnak a RAW-hoz, tehát úgy működik, hogy ugyanúgy import a nagy gépen, majd meg kell osztani az adott képeket az Adobe felhőjén keresztül. Emellett érdemes még 1-2 képet a gépen megcsinálni, mert copy/paste-re, meg finomhangolásra jó ez a mobilos app is, de sokkal kevesebb csúszkád van és tudtommal nem éred el a saját elmentett presetjeidet sem.
Én is nagy reményekkel indultam neki, milyen jó lesz az ágyban fekve iPad-en feldolgozni a képeket, de a fenét
Mercutio_: jól beszélsz, Papa, ha már iPad-en ülök neki, akkor ott a Snapseed, az jó kis progi.
-
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74 #70033 üzenetére
Arra elég a snapseed is, vagy nem?
-
madgie
titán
válasz
n.andras74 #70030 üzenetére
Buta, mint a kő, mit akarsz te azzal a mobilalkalmazással? A legnagyobb előnye az, hogy a LR-ban megosztott tartalmat el tudod érni vele... az meg a CC előfizetés része, amivel eddig is ingyenes volt az app.
-
eeXaa
addikt
válasz
n.andras74 #68896 üzenetére
...bár pár hónappal ezelőtt nagyon kardoskodtam a GX7 mellett, (nekem az van) alaposabban ki-ismerve az em10 komolyabb konstrukció... a GX7 nél van egy csomó idegesítő dolog, amit nem lehet lenyelni, viszont az em10 nél, csak a gyengébb videót áldozod be, viszont sokkal többet kapsz...
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #68895 üzenetére
mi legyen az utód az öreg GX1 mellé? Oly m10 vagy GX7...acél a legjobb képminőség és dinamika
-
Lassú Víz
addikt
válasz
n.andras74 #68435 üzenetére
Nemrégiben péntek délelőtt volt a csomagküldés, tehát ha csütörtökön beviszed, legkorábban következő héten péntek délután mehetsz érte. Ha változott, majd a mintaboltban megmondják.
-
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74 #64355 üzenetére
Ha Olympus vázad van egyértelműen az Oly a barátod, főleg, hogy a kitből kiszedet új(szerű) darabok 35 körül mennek
Pana 45-200 nagy és nehéz a 45-150-hez képest, a 150 és a lágyuló 200 között pedig nincs akkora difi látószögben, hogy megérje a 200-as véget választani.
-
válasz
n.andras74 #64355 üzenetére
én a pana 45-150-et bármikor bevállalnám, de az oly is jó és itt meg az döntsön, hogy melyiket tudod megszerezni 100e ft helyett 30-ért. az oly-ra lesz több esélyed szvsz.
-
válasz
n.andras74 #64349 üzenetére
nem ez a lényeg, mindkét üveg jól rajzol. de 9 mm és 12 mm nagyon nem ugyanaz, neked kell tudni, hogy mit használsz, ha elég 12 mm is, nyilván semmi értelme egy dedikált nagylátót fenntartani.
-
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74 #64346 üzenetére
A pana megfelelője a 7-14, amennyiben a 9-12mm közti tartományt is használod /szükséges . Ha elég a 12-es kezdő, akkor a 12-32-nek annyi előnye van a méreten túl, hogy 32-ig megy.
Összehasonlítás tekintetében majd ír róla akinek volt/van mindkettő, depipreview anno ennyit írt róluk [link]. -
jmakk
őstag
válasz
n.andras74 #56420 üzenetére
Na ez már tényleg fanatizmus!
Nekem csak két grad ND0.9 van, egy hard edge, meg egy reverse. -
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #55979 üzenetére
ÁÁÁ ez pont 20 as obival készült.
-
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74 #55899 üzenetére
MM-ben biztos nem lesz még olcsóbb, máshol meg max lemennek ugyanarra az árra....szerintem.
-
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74 #55392 üzenetére
Attól függ mennyi lesz és mit tud majd az utód.
Anno volt valami duma E-M5 v2-ről kicsit áttervezett gombok + firmware feature-ök, nemlehet , hogy az jön azért vezették ki a simá? -
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #55174 üzenetére
De a 9-18al nem vetettem össze.
-
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74 #54287 üzenetére
Én is várom a G3 utódot a mostani gépekben lévő szenzorral és keresővel.
-
madgie
titán
válasz
n.andras74 #53806 üzenetére
Fuji. Három
testőr, ööö fix, mint mft-n. Sami 12/2, Fuji 35/1.4 meg a Fuji 56/1.2. A középsőt egyre inkább feleslegesnek tartom, gondolkodom, hogy jó lenne X100s-re cserélni (hiányzik az ekv 35-40 körüli tartomány, a 35/1.4 ugye ekv 52, az túl szűk mindenesnek).Tényleg, valakinek van tippje, hogy honnan tudok bőr hatású matricát szerezni? Hülye szó erre a matrica, talán a fólia jobb, a lényeg , hogy olyan kellene, amivel a gépek markolatát szokták ragasztani. Elkezdtem átalakítani egy ebay-es X-E1 markolatot, azt kellene beburkolni.
-
.mf
veterán
válasz
n.andras74 #53728 üzenetére
MD 50 f2, Rokkor felirat nélkül, sárga távolság-skálával és zöld 22-essel? Olyan van nekem is
XG-N1-gyel egyetemben, az volt az első komoly gép a kezemben, de gyerekfejjel még nem tudtam értékelni.
Jó obi, szeretem. Főleg a színeit, kontrasztját. Nyitva is egész éles, de f2.8-tól karcol igazán. Viszont onnantól már kicsit csillagosodnak a pontszerű fények és a boké is darabosodik - sajna elég éles hatszögletes a blendéje. A másik meg, hogy adapterrel kétszer akkora, mint a 45-ös hosszban, szélesebb is, jóval nehezebb is... -
jjeahh
nagyúr
válasz
n.andras74 #53702 üzenetére
az F2-es nem tom milyen, de az f1.7-es egyet rekeszelve az áráért gyilkos sztem, csak a gx1-en nem valami kényelmes használni, legalábbis a kijelzőn...
.mf: én 16:9-et vagy 16:10-et kreálnék belőle, nekem sok a fekete sáv, de amúgy jó kép!
-
.mf
veterán
válasz
n.andras74 #53681 üzenetére
Ezt így a motoros szezon végefelé, mondtam már, hogy szemét vagy?
Arrafelé is már rég el szeretnék menni... -
jjeahh
nagyúr
válasz
n.andras74 #53681 üzenetére
fu, de szép hely, rem jó sok képet lőttél még
-
jjeahh
nagyúr
válasz
n.andras74 #53109 üzenetére
köszi!
(#53110) Studi: lőttél valamit? nincsenek valahol nyilvánosban e-1 fotóid?
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #52149 üzenetére
Amúgy én mindig kezdő maradok:-)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
n.andras74 #52147 üzenetére
tintagomba?
amúgy a füvet kicsit lenyírhattad volna, de tom, ez nem kezdő topik
egyszer ettem ilyent, állítólag alkohollal keverve kikészít
-
törölt tag
válasz
n.andras74 #50529 üzenetére
Koszi
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #49588 üzenetére
-
MrChris
nagyúr
válasz
n.andras74 #48955 üzenetére
nálad a szerkesztő képernyőn megjelenő színek milyen viszonyban vannak a keletkező jpg színeivel? Kár hogy nem tudom úgy beállítani a LR-ot hogy ott a 'hívott jpg' színei jelenjenek meg. Még csak közelíteni sem tudom.
-
MrChris
nagyúr
válasz
n.andras74 #48953 üzenetére
mivel 'hívjátok' a pana rawokat? Mióta meg van a G6 csak nyomom a rawokat és reménykedek, hogy találok valami számomra működő megoldást a jpgre. A vázból kieső, hát nem valami tetszetős.
-
válasz
n.andras74 #48897 üzenetére
Az x-e1 negyed ilyen érdekes sem volna a kitobija nélkül. Szerencsére kitben van jó ára. A sony-sok 300e ft-ot fizetnek a jobb atfogasu, de gyengébb képességű zeiss-ert..
-
arn
félisten
válasz
n.andras74 #48881 üzenetére
Tapasztald meg te is a sotet oldal erejet
-
törölt tag
válasz
n.andras74 #48172 üzenetére
pü
-
arn
félisten
válasz
n.andras74 #48007 üzenetére
Hat en benne lennek
fizeted az utat?
-
scarabaeus
őstag
válasz
n.andras74 #46160 üzenetére
Persze, ez kifejezetten a Samyang 7,5 mm halszemhez készült, azzal viszont igen kompakt egység. A 45-össel én inkább kézből készítettem panorámákat, hiszen akkor általában nincs már a közelben parallaxis hibát okozó tárgy, ha nem pontos a forgás.
Ha viszont rá kellene tenni a Nodal Ninjámra, teljes gömbhöz, nem lenne egy leányálom:
Portré állásban 21,8° függőlegesen, 16,4° vízszintesen. A gömb "egyenlítője" körül 30 kép kellene, hogy meglegyen a 25% átfedés a szomszédos képek között. Ez a 12°-os koronggal menne. A Nodal Ninján az ember menet közben nem állítja át a lépésközt, de átugorhat lépéseket, pl. 30 helyett minden második kattanással csak 15 kép lesz körbe, további soroknál stb. Egy panoráma robotot mondjuk úgy programozhatnánk, ahogy tetszik, az igaz. De ha maradunk a "kattanásoknál", akkor én úgy látom, 16°-onként kellenek még felfelé, lefelé sorok, fel és le is 5-5 sor, amiből az első három még 30 kép, aztán egy-egy sor 15 képpel a "sarkkörök" vidékén, aztán, mivel egy-egy sima függőleges zenit és nadír kép nem fedné le a "sarkok" helyén maradó lyukat, még 3 kattanásonként, 10 kép fent is, lent is. Akkor az 30+2*3*30+2*15+2*10 260 kép. Nade lenn ott van az állvány, ebben az esetben az sem lenne egyszerű, "egy nadír kép és kész" eset. Mondjuk amúgy se tetszik, ahogy a zenitet megoldottam, de úgyis csak elméletben írtam róla, generálok róla egy képet povrayben:
-
scarabaeus
őstag
válasz
n.andras74 #46114 üzenetére
Tegnap volt egy kis túrán, Boldogkő várában végre ki lehet menni az őrtoronyba a vékony sziklagerincen végigvezető kijárón, na ott csináltam egy főpróbát ezzel az új panorámafejjel, egy rövid külföldi út előtt. Tetszett, hogy nem volt illesztési hibája, a szűk térben látszana, most épp úgy sikerült az átlósan függőlegesbe forgatás, hogy egy pici hatszöget se hagyott ki, lenn relatíve nagyobb kitakarással (amit megint nem forgattam az állványlábakra, na mindegy, de ezt még egyelőre úgyis csak gyorsan, a 6 körbe képből számoltam, hazaérkezéskor, a 7. nadírkép hozzárakása majd a rendes feldolgozáskor).
A másik, hogy nyugodtan kitoltam állványostul az egészet az őrtoronyból, hogy legyen egy sima halszemes kép is a várral, toronnyal, sziklával, de arról megfeledkeztem, hogy a panofejen, ellentétben a panofej nélküli felrakásával, látszik a gyorscseretalp a sarokban... -
madgie
titán
válasz
Jaja, ez az. De 200 euróért inkább madzagozok egy ideig (mazdag+pénzérme kötve az obira és azt nézni ,hogy az ne mozduljon el "forgás" közben)
-
n.andras74
aktív tag
válasz
-
madgie
titán
válasz
n.andras74 #46112 üzenetére
Én a gömbpanón agyalok, Scarabeus fórumtársnál ott van az előző Samyang-om, ő írta régebben, milyen kompakt kis fejeket lehet már venni ehhez az obihoz.
-
ati3x
senior tag
válasz
n.andras74 #45756 üzenetére
Jam most is kijöttünk kölkökkel játszozni mert itt a nyár. Szinte. 17 fok szikrázó napsüti. Az em5-öt reflexböl akasztom a nyakamba, a 45-el. Akarom bekapcsolni, nem kapcsol be.. Persze az akksit a töltön felejtettem!
-
Studi
veterán
válasz
n.andras74 #45759 üzenetére
Képminőségben ezeket bátran lehet azonos szintnek nevezni, hajszálnyi eltérések vannak csak.
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #45757 üzenetére
ááá most nézem ugyan akkorák csak a púp a tetején lóg ki...és talán a képminőség is jobb...de nem olvastam előre mikor tárgyaltátok.
-
TayRol
nagyúr
válasz
n.andras74 #45757 üzenetére
-
madgie
titán
válasz
n.andras74 #45673 üzenetére
Startrails-nél nem mindig kívánatos, hogy négyszázhetvenhatmillió csillag húzza a csíkokat, egymástól másfél pixel távolságnyira
-
TayRol
nagyúr
válasz
n.andras74 #45596 üzenetére
nem tudom, nem volt az alternatívák között. jelenleg drágább, mint a 12-32, ami szintén a kereten felül van a topictársnál.
-
rbalint88
addikt
válasz
n.andras74 #45245 üzenetére
Es ki kivel van? Es csak sotetben, paplan alatt?
-
arn
félisten
válasz
n.andras74 #45243 üzenetére
ezt manapsag felre szoktak erteni
-
Marseille199
senior tag
válasz
n.andras74 #45241 üzenetére
Menjen a sunyiba. Életem vágya India, meg Nepál/Tibet. Stílszerűen egy leicával, de a GX7-tel is megelégednék
-
jmakk
őstag
válasz
n.andras74 #45228 üzenetére
Ennyi pénzből, inkább befizetnék egy világkörüli útra és vinném a kis m4/3 motyómat.
-
Marseille199
senior tag
válasz
n.andras74 #45228 üzenetére
Az M9? Kapott szenzorfrissito fw-?
-
jmakk
őstag
válasz
n.andras74 #45223 üzenetére
Megveszem és rakok rá konverterezve noname m42-s obikat. És még így is én leszek a király!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
n.andras74 #45155 üzenetére
húbazz, irigyellek
-
.mf
veterán
válasz
n.andras74 #45173 üzenetére
Na akkor megnyugodtam, hogy a hozzám hasonló lusta földönfutóknak is van esélyük ilyen kilátásról képelni
-
.mf
veterán
válasz
Szép képek! Helikopterről, vagy van ott valami magas és meredek csúcs?
-
válasz
n.andras74 #45165 üzenetére
nálunk itthon ugyanez van, nóra d200, én x10
-
MLaca
őstag
válasz
n.andras74 #45165 üzenetére
még hogy nem számít a méret..pff..
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #45159 üzenetére
-
ezisjo
tag
válasz
Ez nagyon jó! Hol készült a kép?
-
MrChris
nagyúr
válasz
n.andras74 #43958 üzenetére
hát sajnos az a tapasztalatom, hogy a led a legótvarabb műfény amihez szerencsém volt. Most voltam Frankfurtban a Musicmesse+Pro Light&Soundon. Volt csúcstechnika bőven, de a ledes lámpa/reflektor, nagyon fura. Elsőre jónak tűnik, de egy idő után tapasztalni, hogy de fura ennek-annak, tárgynak az árnyalata-színe, miért nincs rendes fehér...
Itthon is van egy csoda Philips 6rugós led 'izzó', egy-egy szín kiugróan élénk, de a nagy része olyan holt, furcsa árnyalatszegény, vagy inkább szürkével vegyített.
De ha van olyan fényminőségű led mint egy halogén izzó, akkor szóljatok! -
HollyBoni
veterán
válasz
n.andras74 #43958 üzenetére
Használtam már ilyet, tuti nem veszek vaku helyett.
-
HollyBoni
veterán
válasz
n.andras74 #43956 üzenetére
Ledes mit próbáltál? Most milyen ledes cuccról van szó pontosan? Linkelj plíz.
-
HollyBoni
veterán
válasz
n.andras74 #43954 üzenetére
Folyamatos led? Annál nem 100000x erősebb egy vaku? Plusz vaku méretben gondolom nincs. Videózáshoz biztos azt használnék de fotóhoz nem nagyon látom értelmét.
-
.mf
veterán
válasz
n.andras74 #43919 üzenetére
A kettő nem zárja ki egymást
Csak sajnos akkor meg idő nem lesz elég rájuk -- mivel ehhez elég sokat kell dolgozni, hogy két ilyen költséges hobbira valót megkeressen az ember....
Pedig legszívesebben abbahagynám a munkát, fotógép-hátizsák-motor, járnám a világot. -
válasz
n.andras74 #43915 üzenetére
könnyű azért usaiában jó képeket csinálni, nagyon látványos földrészt foglaltak maguknak...
-
válasz
n.andras74 #43912 üzenetére
persze, ég és föld egy izgalmas, a képhez hozzátevő égbolt és egy sima üres.
-
scarabaeus
őstag
válasz
n.andras74 #43908 üzenetére
És pontosan ezzel a szituációval nincs semmi de semmi gondja az átmenetes szűrőnek, a legteljesebb mértékben erre illeszkedik a lehető legjobban.
-
válasz
jó lett, megérte!
-
n.andras74
aktív tag
válasz
-
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74 #43860 üzenetére
Régebben a Picasa tudott olyat, hogy mappánkent megadhattad hogy érhető el : bárki, csak aki a hozzá generált linket ismeri, csak aki a beállított jelszót ismeri.
-
HollyBoni
veterán
válasz
n.andras74 #43863 üzenetére
Vagy az, de ezzel is kihozható bőven olyan eredmény, vagy még jobb, és ingyen van. Nem csak naplementénél lehet használni, olyan helyzetben is tudod alkalmazni ahol az átmentes szűrővel nem tudnál semmit csinálni.
Szerintem nagyon jó technika, én nagyon megörültem neki, mert sokat próbálok tájfotókat lőni és eddig nem foglalkoztam ezzel a HDR dologgal mert mindig rossz volt az eredmény. Ez pedig tökéletes.
ati3x: Szerintem ne super raw-nak hívd, nagyon hülyén hangzik.
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74 #43857 üzenetére
Nem nagyon van normális sajnos. Utána néztem. ami kicsit igényesebb az durván fizetős. meg minden hova regisztrálni kell. nincs egy ügyfél barát felület. amennyi pénzeket meg elkérnek azon meg lehet csinálni egy honlapot
-
válasz
n.andras74 #43398 üzenetére
van itt egy hardverapró nevű izé ám közben...
-
TayRol
nagyúr
válasz
n.andras74 #43398 üzenetére
ez megy már 2 hete legalább...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
n.andras74 #43290 üzenetére
-
rbalint88
addikt
válasz
n.andras74 #43245 üzenetére
Van bajuk elég
Bal oldalt az a Df?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
n.andras74 #43178 üzenetére
oké, én is e-p1-en, viszont ez a folyamat, hogy: belenagyítok, fókuszálok, kilépek, újra leellenőrzöm a képkivágást csigát fotózni is túl lassú
a manuálozást meg egyrészt imádom több okból is, másrészt natív obiban sosem lesz pénzem pl. f1.2-es üvegre, manuálban viszont igen...a 60d-n viszont ez a feature nekem nagyon tetszett, fullosan belenagyít, és közben látom a hisztogrammot, beállításokat is, sőt ki sem kell lépnem a nagyításból, ha állítani akarok valamit..ezzel a módszerrel már tudtam éles képet lőni akár szembe jövő, mozgó emberről is simán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Canon EOS M50 Mark II kit objektívvel, Canon BR E1 távkioldóval, 5680expo-val
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged