- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
kamilyon04
csendes tag
válasz
Fecniii #31992 üzenetére
Ezekkel szerintem nincsen semmi gond, mondjuk az intel felirat már nem olvasható a dobozkákon...de kellene hogy az legyen?
Lehet én vagyok amatőr (pixelkukkolásban mindenképp), de szerintem ezek a képek használhatóak. (attól eltekintve, hogy alul exponáltak szerintem) A matrica dísznövény lefotózásával mit akartál szemléltetni?Valóban lágyak a képek kicsit, de ez szerintem inkább van az ISO 1600 miatt.
Pl a 10000276 számú, felülről a gödörbe fotózós kép részletességével már nincs szerintem semmi baj. nem ismerem ezt a pana kit zoom-ot, de szerintem egy kit -zoom sem fog neked hajszál-válogatós-fix objektívhez mérhető felbontást hozni saroktól-sarokig.
(mondjuk az első platán fás-erkélyes kép (42mm f6.3 iso 160) tényleg elég kiábrándító)
Ha próbálgatni szeretnél más objektíveket, lehet tudok segíteni, írtam neked PÜ-t -
MrChris
nagyúr
válasz
Fecniii #31986 üzenetére
már nem azért..., de miért nem a rawokat tetted fel? pont azt kérték! Ennek így nem sok értelme van.
Szobában legegyszerűbb könyvespolc elé az állvány, sok sok könyv kitöltse a látómezőt és teljesen nyitva alacsony isoval, meglőni párat AFel majd pontosan beállítva MFel, abból kiderül van e félrefókusz, kb mennyi az obi hibája...... -
k1csi
senior tag
válasz
Fecniii #31880 üzenetére
A kitobi kb. ennyit tud, használt piacon kb. 25k túl sokat nem szabad elvárni tőle. A fixek nem véletlenül jóval drágábbak.
Egyébként az élességet nézni csak az élességi síkban szabad nézni ami a szenzorral párhuzamos. Ettől közelebb vagy távolabb már nem.
Azaz, ha azt gyanítod valami gondja van tedd fel állványra a gépet és próbálj meg valami sík dolgot lefényképezni.Egyébként a régebbi Pana vázak JPG motorja sem túl jó, de pl. számomra elsősorban magasabb ISO-n zavaró itt meg az összes kép alap ISO-n volt.
-
Gondwana
addikt
válasz
Fecniii #31882 üzenetére
Szerintem a Pana sem ígért többet élességben (MTF)
-
Fecniii
tag
válasz
Fecniii #31866 üzenetére
kifutottam a szerkesztési időből, de azt még hozzá akartam tenni, hogy manuális módban van az a fókuszmód aminél ráközelít a gép a fókuszált pontra, ilyenkor azt figyeltem meg, hogy az élőképen sem éles a kép.
Van egy D5100-am én ahhoz vagyok szokva, ezt a gépet egy ismerősömnek vettem és gondoltam próbálgatom, de elég csalódott vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest