- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haugland
aktív tag
válasz
rbalint88 #67949 üzenetére
A GH3 jpg kepe annyival jobb mint a G6 vagy GX7-e???
A gh3 (az ara miatt) a kompaktossagatot sem igazan kovetibar legalabb nem jon zavarba ha elkezd szemeregni az eso...
A raw-val az a bajom, hogy ahhoz mindig kellnegy celszoftver, hogy megnezzem/konvertaljam a kepeket es az mindig macera...
Nincs olyan, hogy egy nyaralas estejen radugom a telefont a szallason levo regi tv-re es visszanezem az aznapi kepeket...hanem elvonulok es 1 ora mulva modositas nelkul, csak konvertalva megjelenek, hogy OK, kezdhetjuk a kepnezegetest.... -
-
Bazsee71
őstag
válasz
rbalint88 #64991 üzenetére
Az első tükörreflexesemig (D5000) nem igazán volt szempont, de megszoktam, hogy szemvillanás alatt megvan a fókusz, így már ragaszkodom hozzá.
Újabbak alatt gondolom az X-A2-t és az X-E2-t kell érteni.
Szerk.: Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat! Így valószínűleg E-M10 lesz, a zajt meg majd DxO-val kezelgetem.
-
törölt tag
válasz
rbalint88 #64981 üzenetére
Szerintem az ilyesmit nem feltétlen érdemes megpróbálni lefordítani egyáltalán. Fordítás után egy amatőr úgysem fogja jobban megérteni a funkciót (ha nincs ott mellette leírás), és jó eséllyel egy profi meg nem fogja megtalálni a túlmagyarított nevet.
Szerintem jobb helyeken marad az bracketing, alatta egy magyarázattal. -
Lassú Víz
addikt
válasz
rbalint88 #64909 üzenetére
Ennyire nem Jolly Joker az A mód. Hétvégén fotóztam az Aquincumi Múzeumban a Florálián gladiátor csihi-puhit 50-200-as telével. Kellett a rövid záridő és a mélységélesség is. M mód, auto ISO. Jó lett volna, ha van expo korrekció is az auto ISO mellé, de az már nem jutott el a japán fejlesztők tudatáig.
-
eeXaa
addikt
válasz
rbalint88 #64026 üzenetére
...legfőképpen azért mert flicker-el zoom közben... vagyis olyan a hatás mintha nem lenne fix 2.8 hanem ahogy zoomolsz ki-be, úgy kompenzál villódzva, mint egy normál kitzoom...
...mellesleg az oly is csinálja, de alig láthatóan......de amúgymeg ugyanolyan penge, kisebb, könyebb, és külön véve talán olcsóbb is...
-
szata.68
senior tag
-
-
-
athomi
veterán
-
mondomén
őstag
válasz
rbalint88 #63153 üzenetére
Ja igen, nem irtam arat. Ez nekem mind tul draga.
80 lenne a max hasznalt gepre. Alapvetoen G6-ot kerestem, de nem nagyon van. Van egy G5, de sokat kernek erte. Aztan van egy GM1 ami baromira szimpatikus. Hatranyaival tisztaban vagyok, egyedul a kereso miatt vagyok bizonytalan. Ezert is orulnek, ha tobben irnatok nekem a tapasztalatokrol (utcan portre es eletkepek eros fenyben!)
@Anoka
Ugy gondolod? Nem tudom, sajnos keves tapasztalatom van. Tobbiek velemeny? -
Degeczi
nagyúr
válasz
rbalint88 #62970 üzenetére
Értelmezd kérlek, mit írtam: nem éri meg, pont. Ettől még nyilván vegyen, ha nagyon égető - bár általában nem annyira váratlanul szokott fölmerülni ennek igénye, h ne lehessen idejében beszerezni (és az M10 elég takarékosan bánik az akkuval, jól használható tartalék nélkül is, ha van a szálláson töltési lehetőség estére), vagy akár kölcsönpéldányt sem reménytelen találni különösen, mert a Pen-ek is ilyen akkut használnak, és a régi BLS-1 is használható hozzá.
-
pandur99
aktív tag
válasz
rbalint88 #62915 üzenetére
Hát abban igazad van, hogy a 2 kitobi mellé fölösleges. É n általában írtam, hogy jobb, mint a híre. Nekem a 14-150 mellé jó, bár egy 60-as makró jobb lenne, csak hát az ára
A 20-as palacsinta is jól jönne, meg egy fix portrézni. Nincs az a pênz, amit el ne lehetne költeni.
-
.mf
veterán
válasz
rbalint88 #62819 üzenetére
Amint látod, EM5-tel megyek Japánba, nem A7m2-vel
Nálam a minimum rendszer egy kompakt 35 f2 és 85 f2~2.5 fix valamint egy 24-70 körüli zoom lenne, amik 1-1.5 FÉ körül rekeszelve azért már a széleken is elég élesek.A 28 f2 már iránynak jó, olyan, amire várunk: viszonylag kompakt (60×64), könnyű (200 g), fényerős, éles, és árban az eddigiek alá érkezik. Mellette a 35 f2.8, ami sötétebb és optikailag is gyengébb, miközben drágább, egy vicc. Csak folytatni kéne ezt a sort, ha jönne egy 85 f2~2.5 az 55-ös méretében, hasonlóan éles és kedvező árazással, már lehetne rendszernek hívni. Ami szerintem még nagyon hiányzik (utána), az egy olcsóbb telezoom, valami 70-300 f4-5.6, igazán rámozdulhatnának a 3rd party gyártók.
A7m2 mellé jobb híján 28 f2, 55 f1.8 és 28-70 natívból, továbbá Pentax M 100 f2.8 kistelének lenne nálam az alap-sor; amit még talán kiegészítenék egy telezoommal és valószínűleg még egy Nikon AIs / Canon EF / Voigt / valami 20 f2.8~3.5 is befigyelne.
De erősen gondolkoztam még egy LA4 adapteren és csupa Minolta AF obin: 20 f2.8, 35 f2, 50 f1.4, Sony 85 f2.8 vagy Tamron 90 macro, kit FE 28-70 és talán Tamron 70-300 USD telezoom. S bár itt a sor egész olcsón jön ki, főleg használtan, de elkezdtem számolgatni, és azért igen tetemes tömeg és méret. Az egy hónapos japán körútra két kézipoggyász méretű táskával (hátizsák + kiskoffer) + fotóstáskával indulok, már ennek is harmada fotóscucc (azért az Induro 214-et is bepréseltem), plusz laptop munkára; képzelem, hogy FF obikkal még pluszba mennyi lenne...
Illetve nem csak képzelem, tudom:
EM5 12-32 17 25 f1.4 45 Sy 7.5 14-150 = 1418 g
A7m2 2870 28 55 PK adptr P 100 f2.8 Vg SL 20 f3.5 (P) = 1860 (telezoom nélkül)
A7m2 2870 LA4 Mino 20 35 50 f1.4 Sony 85 f2.8 T 70-300 USD = 2754 g
A7m2 2870 LA4 Mino 20 35 50 f1.4 T 90 f2.8 mcr T 70-300 USD = 2984 g/ s ezek még válogatottan kicsi és könnyű darabok, pl. Pentax 100 f2.8 225 g, Tamron 90 macro 405 g helyett Sigma 105 macro 726 g, a Voigt 20 is mindössze 199.5 g, könnyebb, mint a 28-as 21-es adaptere, és f4-en élesebb is nála...
Ja és a méret is kb. a tömeggel arányosan alakul.Mazsi: hagyjuk a troll dumát. Az Oly meg alap-ison is zajosabb, mint az A7-esek ISO800-on, pedig ISO50-ig le tudnak menni...
-
.mf
veterán
válasz
rbalint88 #62816 üzenetére
"az Oly zoomban megfizeted az időjárásállóságot is"
A 28-70 is az, ahogy az összes A7x váz is.
"A fix fényerő miatt sem teljesen korrekt az összehasonlítás, ha f2,8-3,5 vagy f2,8-4 lenne az Oly üveg, akkor oké, legyen. Szerintem a Sony A7 a Zeiss 24-70-es üveggel van partiban a m4/3+f2,8 zoom gépekkel."
Szerintem meg nem, sőt, még az A7+28-70-nek is előnye van a m43+f2.8-as zoom párosokkal szemben. Nem 1, hanem 2 blendényi előnye van a szenzornak zajban (nem csak elvi síkon, hanem a képeket összehasonlítva is). A tele végén ezt pont csak behozod (addig meg előnyben van, vagy cserébe lerekeszelheted fix 5.6-osra, ott 28-50 között elég penge). De ha megnézed a képeket, még akkor is élesebb, részletesebb a kép.
Ez van. El kell fogadni, hogy nem csodák, hanem kompromisszumok vannak. -
Lassú Víz
addikt
válasz
rbalint88 #62749 üzenetére
Nono. Az MK II kontraszthoz is fejlesztett. Viszont nyomába sem ér az MSC obiknak AF sebességben. A 20-ast nem cserélném rá, inkább egy 14-42 kit obi, 9-18 vagy Samyang 10 ill. 12-es fix.
(#62752) ANOka: azért ezt a gesztenyét te is ki tudod kaparni magadnak némi keresgéléssel. Szúrópróba szerűen néztem, az MFT olcsóbb. Van ami nem sokkal és van ami sokkal. Pl. 40-150 PRO fele az E bajonettes 70-200 f2.8-nak. De az ekv. 50-es f1.8-asok közt "csak" 20 ezer a különbség. Egyik sem az olcsó kategória.
-
trebon
csendes tag
válasz
rbalint88 #62164 üzenetére
Ez azért gyutáv kérdése erősen. Nyilván van gyártási szórás is, de nekem nagylátón vagy egálban, vagy jobb volt egészen kb. középig . Onnan 42-ig egyértelműen mindenhol rosszabb volt mint a 14-42 RII.
Panával csak a kis fix volt, ami ugye fényerősebb, de még rekeszelve is kikapott mindkettőtől. Bár ott még nagyobb a gyártási szórás ahogy olvasgattam, biztos csak kifogtam. ("cserébe" a következő panám ami egy 20-as fix lett, mentes a traktorhangtól, CA mentes, gyors és mint beretva... Ott a jó oldalon álltam sorba -
törölt tag
válasz
rbalint88 #61591 üzenetére
Barlangemberek.
Mint ez is itt, olyan kis cuki elegáns a számtalan vezetéknélküli technológia világában egy ilyen átkötőkábeles izé, nem ?
Ha már a vakupapucsba képtelenek voltak integrálni 3-4 extra kontaktot ilyen "intelligens" kütyüknek adatátvitel célra
De legalább egy bluetooth vagy valami... Na de ilyen, amikor barlangemberek terveznek
-
válasz
rbalint88 #60926 üzenetére
Van japán tévém és autóm. A rendesen szót szándékosan használtam. Minden japán izében valami rendkívül egyszerű dolgot - el kell rontani, túl kell bonyolítani, ki kell hagyni, fordítva kell berakni, stb.
De amúgy japánbuzi is vagyok egyben, még a sumo közvetítésről sem maradhatok le sosem.
-
törölt tag
válasz
rbalint88 #60904 üzenetére
Nem probléma, csak szebb az S meg expozíció korrekciós tárcsa. A PASM igazából nem is ezekhez a módokhoz jó, hanem a többi funkcióhoz, amit rátettek, a témákhoz meg videó módhoz (de ez utóbbihoz sem annyira kell, ha egyszer van videó gomb). Nézd meg mondjuk a Fujikat, vagy az LX100-at, szerintem sokkal szebbek felülről, mint ezek a PASM tárcsás gépek.
FEDman: Igen, gondolom, hogy nem ilyen lesz, ha lesz is majd. Egy ilyen kereső mellé nem férne oda rendesen az LCD a hátlapra, szóval gondolom majd valahogy máshogyan oldják meg. Igazából a P5 is jó a külső keresővel, csak annak azért húzósabb az ára, meg elég bumszlik ezek a külső keresők. Még talán a VF3 nem annyira, de az meg gyengébb is.
-
mondomén
őstag
válasz
rbalint88 #60807 üzenetére
Na ez a leírás jó, sokat segít, köszi. Ha már vázat is említettél, akkor írok még támpontot.
Fotózást szeretnék tanulni, nem hobbi szinten. Én úgy gondolom mlic-el simán belevághatok ebbe. Javítsatok ki, ha tévedek. Pár napja még tükrösben gondolkodtam, de mivel az utcafotózás érdekel a legjobban, inkább dobtam azt a tervet... Büdzsé nem tudom hogyan alakul majd, de amit írtál EM-5, illetve E-M10 nagyon szimpatikus. Meg a Pana G6 is, ha kevesebb pénz jönne össze. Legyen keresője, raw-ban fogok fotózni, méret nem izgat, videó sem nagyon, legyenek hozzá jó árú fényerős fixek. Hirtelen ennyi.
-
mondomén
őstag
válasz
rbalint88 #60803 üzenetére
Őszintén, nem nagyon tudom. Flickr nézegetése után ekv. 25-35 körül mondanám. Kösz a listát amúgy. Közülük az Oly 17/1.8 és a Pana 20/1.7-nek az ára tetszik igazán. A kettő közül melyik a top notch? Nem ennek a panának hangos az autófókusza és serceg a gyűrű mikor tekergetik? Mintha olvastam volna ilyesmit errefelé.
-
MrChris
nagyúr
válasz
rbalint88 #60062 üzenetére
Érdekelne, hogy 10Ft-al több az euro mint egy évvel ezelőtt (0.3%) attól miért borul el az ára angliában a 14-42X obinak?
Pont egy éve adtam el eurót körúti change-be 305-ért, most meg lehetne 310-ért. Szerintem összedobjuk neked azt az 500forintot amit a 'szárnyaló forint' pénzkiesése okoz, nehogy emiatt lemaradj az obiról! -
b.vr
őstag
-
-
hibavissza
veterán
válasz
rbalint88 #59820 üzenetére
Ha a Pana kitobi fos akkor a kanikonpentaxszotyi kitobik mik? És ezzel most nem arra célzok, hogy azok szarok volnának. Koránt sem...... (kivéve az IS nélküli régi Canon kitobit. na az csótány. volt hozzá "szerencsém").
Akkora a verseny, hogy manapság üdítő színfolt egy valóban szar objektív. Szerencsére.
(#59827) rbalint88: ettől a műanyag, szorulós építés himnusztól már nekem van szorulásom. Működik? Igen. Könyörgöm, nézzük már meg mennyiért szerezhető be! Igen a használt árakat nézhetjük, mert a nap bármely percében beszerezhető használtan.
-
Marseille199
senior tag
válasz
rbalint88 #59820 üzenetére
Én amúgy ezt sohasem értettem.
Valahol lehet még meg is van a tesztem, csak nem akartam megbotránkoztatni a nagyérdeműt.
Összelőttem a "régifoskitobi"t, a 20-assal ,meg a 12-32-vel és hát vagy nekem van mákom, vagy ami nálam volt 12-32 volt sz.r, de simán fej-fej mellett teljesítettek, sőt, valamelyik rekeszen jobban is rajzol a régifos 14-42. -
Schanyee
senior tag
válasz
rbalint88 #59815 üzenetére
Csodálkoztam is, hogy senki nem ajánlja a Panát, mert nagyon jó váz az is.
A kitobi eladás/vétel változatot én nem venném bele, mert akkor a Panával is olcsóbban jönne ki. Szenzorban nem olyan óriási a különbség, ha meg kitobit használ, akkor a stabiban sem. Ez mindkettő nyilván felhasználás kérdése, de nekem Panán nagyon ritkán hiányzott a stabilizátor, főleg olyankor jönnek ki alacsony záridők, amikor nem mehetek lejjebb mert a képen az ember bemozdul. Nyilván van az a felhasználás, ahol az előny a szenzorban meg a stabiban együtt jelentkezik és akkor meg elég nagy a különbség. Az a régi kitobit nagyon divat szidni, de első objektívnek simán vállalható. Utána meg ha lesz mondjuk egy 20-as fix teljesen mindegy, hogy mi fekszik a fiókban.
Cserébe az előnyök: elektronikus zárat is tud, jobb videó (tudja pl a kért 60p-t), logikusabb menüfelépítés(ez szubjektív). Ja és a kiváló fogás. Pl én azért sem vettem EM10-et, mert egyáltalán nem állt kézre. Az EP5 határozottan jobb, de csak addig amíg nem megyek a kis objektívek mérete fölé, fölötte már az se kényelmes. Még szerencse, hogy amire használom a fényképezőt arra bőven elég az a pár fix amim van.
Szerk.: nyilván most kiemeltem a G6 előnyeit, az EM10 is jó váz nagyon, sőt tényleg jobb csomó mindenben de nem is egy árkategória hasonló körülmények között, és újabb is jóval.
-
madgie
titán
válasz
rbalint88 #59384 üzenetére
Zoom lassúsága, besz@rok, beállítanám egy gyutávra és fél óráig tuti ott lenne
Nekem szimpi az LX100, de már eléggé bebetonoztam magam a Fujiba, most is épp a DIY markolatot burkolgatom, szegény ember Classic Chrome-jával kísérletezek (Pro Neg Hi, Color -2, Sh/Hi +1, WB kicsit a kékbe tolva).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest