Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- Hitelesített viszonteladói programot indított az Ulefone
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FEDman
addikt
Az hogy a NEX-7 utód marad 24Mp-en nekem még nem mond önmagában semmit. Persze a pixelsűrűség stimmel, de ennyi erővel lehetne a G3-amban is Sony szenzor.

Mindenesetre azon gondolkoztam már, hogy mi értelme volt az egy szál GH3-ba Sony szenzort tenni, ha most meg visszatérnek a saját lapkákhoz?
Ilyen szempontból akár még logikusabb volna az a forgatókönyv, hogy valójában ahogy mondod a GX7 is Sony szenzort kapott, csak már egy újabb generációst.Mondjuk nekem ezek az adatok:
GH3 max expo: 60 minutes
GX7 max expo: 120 secondsElég erősen azt üzenik nekem, hogy a GX7 lapkája nem a Sonytól érkezik.
Ehh, hát ebbe bele lehet őrülni!

Na mindegy, akkor mindebből az egyetlen érdemi infó az hogy a GX7 és az E-M5 szenzora nem azonos.
Azt meg hogy kitől származik akkor ezentúl mellőzöm, a lényeg úgyis csak az, hogy melyik hogyan teljesít.
-
FEDman
addikt
-
-
válasz
FEDman
üzenetére
nehéz megítélni ezekből a képekből, hogy nincs-e valami erősebb/nyakatekertebb zajszűrés az új lapkán már raw-ban is. ezzel együtt annyi szerintem kapásból látszik, hogy a szenzoron sem fog elcsúszni ez a váz. tényleg mindent tud, amit tudnia kell. kivéve az új oly 5-axis stabit, csak hogy legyen mindig valami

-
FEDman
addikt
Azt hiszem azon nem fogunk összeveszni, hogy a Panasonic a GX7-est most nagyon eltalálta. Szinte mindent belepakoltak és szinte minden ott is van ahol lennie kell. Nem könnyű érdemben belekötni. Viszont az utóbbi időben igencsak elharapódzott az a közhangulat, miszerint jó szenzort csak a Sony tud.
Viszont a GX7 nagyon úgy fest hogy tényleg egy új saját fejlesztésű Panasonic lapkát kapott. Azaz ha valamin mégis elbukhat ez a típus akkor az a szenzor!Így nem is csoda, hogy az első adandó alkalommal ráraboltam az első elérhető Raw fájlokra.

Jobb híján a képeket az ephotozine-ról húztam le. Ez a teszt ábra zajteszthez finoman szólva nem ideális, különösen Jpeg-ben nem, hisz egy ilyen ábrán egy ügyes zajszűrés még egy gyengébb szenzorból is ki tud hozni egész elfogadhatót. Nem is értem miért ezt használják.
No mindegy, Raw-ban LR-mal zajszűrés nélkül azért ez is több mint a semmi.Ezen felül a 3 vizsgált váz 3 különféle képességű obival lett tesztelve, ami szintén nem a legszerencsésebb, úgyhogy érdemes csak a zajra koncentrálni.
Az se segíti a korrekt összevetést, hogy a GX7 még 0.3 firmware-rel rendelkezett, azaz ez még egy nem gyártás érett darab és lehet majd ezen még csiszolnak. No meg ahogy az fel is merült, még a LR se támogatja ezt a típust. Hogy akkor hogy?
Madgietől tanultam, hogy ilyenkor ha az ember nem bír várni ( és ugye nem bír!
) akkor akár át is lehet verni egy trükkel a LR-ot, hogy mégis megegye a vizsgálni kívánt Raw fájlokat. Ez konkrétan annyit tesz, hogy át kell írni Raw fájlok Exif-jében a típust egy régebbi modellre. Jelen esetben a GX7-et átírtam GF6-ra és így a "buta" LR máris meg is ette. 
No de akkor lássuk a medvét, 4 vázat néztem végig (GX7, GH3, E-P5, G6) mindegyiket alap érzékenységen, iso6400-on és max iso25,600-on. Tudom van aki ez utóbbitól falra mászik, mondván minek ekkora iso, de szerintem ha használja az ember ha nem, akkor is érdemes azért erre is vetni egy pillantást. Egyrészt kíváncsiságból, másrészt meg ad egyfajta támpontot arra nézve, hogy a kevésbé magas érzékenységeken mennyi tartalék van még a szenzorban.
Az elsőn hamar túl leszünk. Alap iso-n az árnyékokban, a feketékben már a G6 – E-M5 között is jelentéktelen volt különbség, még szét pusholt képeket pixelkukkolva is. Az egyetlen különbség itt abban nyilvánult meg eddig is, hogy a Sony lapkás m43 vázaknak itt picit több tartalékuk volt a csúcsfényekben. Ezt azonban ezeken a képeken nem lehet leellenőrizni.
Az árnyékokban mutatott zajban meg mivel semmi különbség, így erről ábrát se készítettem.Jöhet tehát az iso6400!
Na itt már előjönnek a különbségek. A képeket LR-ban konvertáltam alap beállítások mellett 0 zajszűréssel, csak az alap színzaj szűrés ment. A Panás képeken el volt csúszva kicsit a WB, ezeknél ráböktem a pipettával a szürkére. És az se mellékes, hogy a képek nagyjából 3000K azaz műfény mellett készültek, azaz könyörtelen zajteszthez tökéletes.
A különbség nem drámai, de a G6-hoz képest nem is kérdéses az előrelépés.
Nézzük ugyanezt iso25.600-on
Upsz..

Na itt már ordít a különbség. És leginkább dinamikában van nagy különbség, de ehhez nézzük meg ugyanazt a teljes képen:

Jól látszik, hogy ezen az érzékenységen a G5 esetében a dinamika alulról teljesen elfogyott, elszabadul a kék csatorna a zaj megeszi a feketéket amik betompulnak, ettől az egész kép bemattul és még a színek is eltorzulnak.
Ennyi azt hiszem elég is ahhoz hogy nyugtázzuk, a G6-hoz képest (az eddigi legjobb Pana szenzor) előrelépett a GX7. No de gondolom mindenki sokkal inkább arra kíváncsi, hogy a Sony szenzoros vázakhoz képest hogyan teljesít.
Ehhez az E-P5 és a GH3 vázakat választottam.
Sajnos a Olympusos képek kicsit túlexponáltak, ez kis hátrányt jelent zajban a Pana vázakra nézve, de azért nagyságrendileg szerintem a lényeg így is látszik.Kezdjük megint iso6400-on.
Na itt én nem mennék bele a szőrszálhasogatásban, hogy melyik jobb/rosszabb a másiknál egy hangyányival. Ez szerintem lényegében azonos színt. Gyakorlati szempontból nézve ezen az érzékenységben azonos teljesítményt nyújt ez a 3 váz.
Menjünk hát tovább, jöjjön az iso25.600
Na itt már van különbség! Ehhez szerintem érdemes megint ezt teljes képen is megnézni:
Jól látszik, hogy itt még a Sony szenzoros gépek is felteszik a kezüket és elszállnak a feketék, eldobja a kontrasztot, alulról elfogy a dinamika.
Ellenben ami engem itt most nagyon meglepett, hogy a GX7 még ezen az extrém érzékenységen is tartja magát. Még mindig értelmezhető a dinamika, tartja a feketéket, a színeket.És ez egy m43 fényképezőgép iso25.600 mellett, szinte el se hiszem.

De persze ehhez hozzá kell tenni, hogy a különbségek minimálisak. Azaz a Pana nem csodát tett, csupán csak bebizonyította végre, hogy jó szenzort jelenleg nem egyedül és kizárólag csak a Sony tud összerakni.

-
Mercutio_
félisten
20 éve láttam az elsőt, haver szedte össze mert valami barom kirakta az út mellé, rögtön yoda ugrott be róla
Az a blöki olyat tudott, hogy pár hét után kezdett büdös lenni, a fürdést viszont bár élvezte, de hullott tőle a szőre, és persze lelkes volt + fújtatott mint egy gozmozdony mindenki imádta csak simogatás után kezet kellett mosni 
FEDman
álatok se tenném fel a ma divatos kérdést, hogy '' ti cicások vagytok vagy kutyások? '' 
-
madgie
titán
válasz
rbalint88
üzenetére
Nekem akár egy Linux is baba volna, de a Win-nél az UI méretezés együtt jár a Win8-cal, amitől meg én kapok agyf@szt
(csempe, nyócbites szintű színmegoldások, stb)... de Lightroom meg csak Win/Mac-re van, tehát ezek maradtak.szerk: az iPad+iPhone duó nálam is játszik, oszt tök jól beillik oda az OS X (pl. beírom a telefonba, miko' mi a dógom, oszt az oprendszer is szól, ha a gépnél kushadok)
-
rbalint88
veterán
válasz
n.andras74
üzenetére
Hát, én iPhone és iPad mellett is agyfaszt kapok a Mac-től... Lehet, hogy csak szokás kérdése, de a jelenlegi géppark mellett nem lenne előrelépés (htpc és asus ux32vd i7,ips fhd)
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ja, egy Mini. NAS+PC helyett lesz/van. Annyit eszik nyugiban, mint a mostani NAS-om, de elég erős a képek feldolgozásához (i5-3210M, SSD, majd még plusz RAM). Amolyan apró mindenes, játszani meg már úgysem játszottam a PC-n.
n.andras74: a kalibráció alap (van egy i1d2-m), elég brutál színtere van az U2711-emnek, pont ez a baja a Chrome-nak, meg pár hasonló színtér-buta programoknak

-
madgie
titán
válasz
FEDman
üzenetére
Van még hasonló, egy raklap képet lőttem a családról, holnapra le kéne adni, de még csak a harmadánál járok a feldolgozásnak
(és szoknom kell ráadásul az új oprendszert, könnyes búcsút vettem a vindóztú')szerk: nálatok rendben vannak a színek? Nálam a Chrome embertelenül veres bőrszínt csinál ezeken a képeken (miközben képnézegetőben jók):
-
válasz
schawo
üzenetére
azért ezt nem olyan nehéz ám megfejteni, gondolom javult picit a jel/zaj arány, azaz kicsit jobb magas iso-n, kicsit jobb a dinamika stb. eddig is versenyképes volt a pana 16-os lapkája, a sony-é persze még jobbabb, úgyhogy talán most nincs már érdemi különbség köztük.
engem a nem várt érdekesség érdekel jobban...

-
FEDman
addikt
Most már egyre biztosabbnak látszik, hogy a Pana tényleg egy teljesen új fejlesztésű saját szenzort alkalmazott a GX7-ben és ez nem a GH3-ban használt vélhetően Sony szenzor.

No de mire képes ez az új szenzor? Szokásomhoz híven nekiestem a tesztképeknek, hogy ezt kiderítsem.
Most épp LR-ban nézegetek pár GX7 Raw fájlt.
És hát ö...
érdekes...

-
jjeahh
nagyúr
válasz
Warter
üzenetére
lx7, x20 meg pár kompakt obija behúzott állapotban első blikkre van akkora mint pana 20, ami "normális" obi

e-pm2 pana 20-al vs legkisebb csúcskompakt
lx7, x20
mindegy na, a lényeg az, hogy már tizedmilimétereken vitázunk, holott sztem az e-pm2 a d90-hez képest nagyon kompakt még 45-ös olyval is, a pana 20-al meg csúcskompaktok méretével vetekszik, sőt néhányat el is ver...na meg a kompaktok obija sem kicsi használat közben...[link] [link] -
schawo
titán
válasz
Warter
üzenetére
14-es 17-es palacsintával 54mm a vastagsága, 20-assal 59mm. Tehát pár milliméterrel vastagabb, mint a többi, de a teljes befoglaló méretet figyelembe véve még mindig fenntartom, hogy kisebb, mint a legtöbb csúcskompakt. A váztest kisebb és vékonyabb, de az objektív hosszabb rajta picit. [link]
-
Warter
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Akkor ezt most még egyszer és legalább egy "normális" objektívet tekerjünk már rá.

schawo: egy 14-es panával ami nem egy nagy obi már egyiknél se kisebb, kitobival meg már nem is érdemes méricskélni. A nem valódit a valódi kompakt ellentettjeként mondtam, de ezt a részt már túl beszéltük.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Warter
üzenetére
e-pm2 110 x 64 x 34 mm
kompaktok...
g15 107 x 76 x 40 mm
pentax mx1 122 x 61 x 51 mm
fuji x20 117 x 70 x 57 mm
nikon p7700 119 x 73 x 50 mm
coolpix a 111 x 64 x 40 mm
ricoh gr 117 x 61 x 35 mm
pana lx7 111 x 68 x 46 mmmost így 2 perc alatt ennyi, de sztem már így is lehet mondani, hogy "sok kompakt"
persze attól függ milyen obit tekersz rá... -
Studi
veterán
válasz
Warter
üzenetére
A csúcskompaktok közül például a Nikon P7xxx, Canon G15 is nagyobb, mint az E-PM2. Nyilván nem a zsebkompakt kattintósokkal mérjük össze.
A valódi alatt szerintem azt értette, hogy az E-PM2 kompakt méretű cserélhető objektíves, míg az Lx7 kompakt méretű kompakt, azaz valódi kompakt.
-
schawo
titán
válasz
Danniel
üzenetére
A régi szenzoros (PM1, PL1-3, P1-3) gépek is elég jók. Valóban nem hozzák a D90 ISO, dinamika képességeit, de közel sem kutyaütők. Ha a cél a kis méret, mert tele a hócipő a behemótokkal, és az említett fényerős obikkal használod a régi szenzoros vázat, akkor elégedett leszel vele. A végeredmény egyébként is jobb, ha egy PM1-et használsz fényerős fixekkel, mintha egy PM2-t a kitobival. A PM1/2 fogása tényleg kissé kompaktos (a PM2 fogása egész jó), de kis fixekkel nem gáz, cserébe tényleg apró, kisebb, mint sok kompakt. Ha kis gépben gondolkozol, megfontolás tárgyát képezheti az LX7, mivel kábé egy PM2+kitobi szintjét hozza valódi kompaktban.
-
Studi
veterán
válasz
Danniel
üzenetére
D90 mellett a használt Oly két fixszel. D90 helyett szerintem is inkább a G3 fixekkel vagy akár a jobbik kitobik (Oly 12-50 vagy Pana 14-45) valamelyikével. Így még egy viszonylag kicsi táskába belefér, és nem olyan nagy visszalépés a kezelése, sőt, ötletes, jól használható okosságokkal van tele.
-
rbalint88
veterán
Szerintem D90 után a F3 lenne jó választás a kezelése miatt. PM1 és PM2 egy komoly szenzoros kompakt fényképező - és a kompakt itt most szitokszóként értendő. G3 rendelkezik megfelelő mennyiségű kezelőszervvel, keresővel és jó fogással, emellett az ár-érték aránya jelenleg verhetetlen.
Szerintem G3+12-50+ 17/2,8 v 20/1,7 v 45/1,8, attól függ, mire kell.
Ez így 75+50+ 40 v 70 v 70e kb, kis alkukkal ki lehet hozni 180-ra. -
válasz
Danniel
üzenetére
A két obi jó választás, a váz meg hát használtan egy Pana G3 jó bolt, csak a vége lesz így több. A PM2Es szebb képeket dob ki, az is jó, ha nem zavar a pici méret. A PM1-be én nem fektetnék bele, legfeljebb használtan, ekkor lehet barátkozni vele, és ha tetszik marad, ha nem, akkor sem buksz vele...
Ha csak most van ennyi kereted, akkor vedd a PM2+kitet, legfeljebb később veszed hozzá a 2 fixet. Egy a lényeg, a vázat mindenképp fogdozd meg legyen az bármelyik is. -
FEDman
addikt
Az első teszt a GX7-esről.
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy maga a Pana mennyire örül ennek a gyorsaságnak, hisz ez még egy nem gyártás érett 0.3 firmware-rel rendelkező példány.
Az mindenesetre jól látszik, hogy ha ez tényleg Pana szenzor akkor ez a valaha volt legjobb és tényleg sikerült ilyen téren előrelépniük. Jpeg-ből persze olyan túl sok még nem derül ki, de hogy a G6-nál érdemben jobb az már biztos.
Még egy plusz infó ami nekem eddig elkerülte a figyelmemet, hogy az EVF 16:9 képaránnyal rendelkezik.
Ezen felül jó hír, hogy a focus peaking megy videó mellett is.

-
jjeahh
nagyúr
válasz
Danniel
üzenetére
d90-ről iso-ban sztem az E-PM1 vagy E-PL3 visszalépés lesz, konkrétan iso 800 fölé nem érdemes velük menni...e-pm2 már gondolom a nikonoddal egyszintű zaj-dinamikában, viszont ergonómiára nem ugyanaz a kategória...ha a régi szenzoros gépek közül választanék most, nem mennék e-p2, e-p3 alá, még mindíg kicsi, de már kényelmes, tele van szórva gombokkal, tárcsákkal...illetve ha nem akarsz később rá opc. keresőt e-p1 is megteszi..sony senzorosokból minimum az e-pl5-öt venném, de az már drága...panák nem érdekelnek? a 16mpix szenzor állítólag nem olyan rossz
-
Danniel
tag
Sziasztok!
Megunva, hogy csak porosodik a D90 szett otthon (mert egyre ritkábban cipelem magammal), elgondolkodtam, hogy váltanék. Első körben átnyálazva a fórumot két opció merült fel bennem:
újonnan Olympus E-PM2 + 14-42 II -> 152.000
vagy:
Használtan egy régebbi E-PM1 vagy E-PL3 váz -> ~ 40.000
+ 20mm/1.7 -> ~70.000
+ 45mm/1.8 > ~70.000Ez kb. 180 ezer, ez beleférne még talán.
A kérdés az, hogy mennyivel rosszabb a régi E-PM1, mint az új (asszem sony) szenzoros E-PM2? Általában én a régi váz, jobb objektívek kombó híve vagyok, de egy nagyon öreg képfeldolgozórendszerű, magas iso-n zajos, elavult, stb... vázba sem szeretnék rögtön beleszaladni. A két fix valószínűleg teljesen lefedné a használati szokásaimat. Az is igaz, hogy a II-es verziójú Oly 14-42-ről sok jót is olvastam (a fikázás mellett).
Vagy van valami best-buy mostanában, amibe így 150-200 között érdemes invesztálni? Fontos lenne a - relatíve - kis méret, ha megint veszek valami nagy dögöt, akkor minek adom el a mostani nagy dögöt?

Ugyanitt D90 szett (D90 váz, tamron 28-75/2.8, sigma 105/2.8, egyebek) eladó

Köszi,
Dani -
FEDman
addikt
Ahogy elnézem egyre nagyobb a zavar a hamarosan érkező Olympus E-M1 körül.
Finoman szólva ellentmondásos hírek érkeznek. A korábbiakkal ellentétben itt most azt írják: Micro Four Thirds mount only (not a hybrid mount).
Mondjuk ez szerintem sokkal hihetőbb forgatókönyv. A szenzorba integrált PD AF + vázhoz csomogolt jelenlegi adapter, talán ez tűnik a legreálisabb felállásnak.
Azt írták korábban is hogy nagyobb lesz az E-M5-nél és itt azt írják: New DSLR type grip
Ez tehát egybevág a korábbiakkal. Egy dologra azonban úgy nézem eddig senki nem figyelt fel, a külső méretekre ezt írják: 122mm × 68mm × 37mm

Ez kb akkora, mint egy E-P5, sőt 1mm-rel még alacsonyabb is, akkor most hogy is van ez?
Vagy nem csak a markolat lesz moduláris, hanem a kereső is?

-
rbalint88
veterán
-
rbalint88
veterán
Sony NEX3+Zeiss Biotar 75/1,5

NEX3+Zeiss Flektogon 35/2,8

Pana G3+ Oly 17/2,8

-
Marseille199
senior tag
Szerintem mindenki egyen magához egy Smenát, aztán alkosson. Utána értékelitek majd a gf3-at is

Drága? Drága. Vagyis relatív. De hogy mindig ezen óbégassunk, hogy milyen túlárazott.
Nem a mi kis nulla piacunk számít a gyártóknak, máshol meg nem hördülnek fel így. Ha kell, megveszik, aztán annyi.Vagy írjunk a Zolynak, hogy igazán kihozhatnának egy eastern bloc' balkán edísön OM-D-t feleáron

-
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
"No para, ott lesz olcsóér az EM-5
"
Á, az _nekem_ nem kézreálló, olyanom biztos nem lesz még ötvenér' sem
(jó, ha most hozzám és csakis hozzám vágnák akkor lenne, mert eladnám százé'
)
(ráadásul abban még nincs tethered shooting (ami nekem azért egy következő gépnél már elvárás lenne (megjegyzem: eddig is az kellett volna hogy legyen, legalább USB-n keresztül), azért az 1/8000 is érdekelne, meg hát ugye az az új szenzor....
Ha ez nyitna (persze mondom: ez sajnos teljesen elképzelhetetlen) most szeptemberben 1000ért, és aztán jönne az első komolyabb áresés, hát még én is meginognék (pedig _vázért_ még akkor is nagyon sok pénz lenne... Ha már pont fotózásra költenék ekkora összegeket, előbb lesz 35-100/2.8-am
) -
.mf
veterán
Olyan üveg lesz, ami felmegy FF és APS-C vázakra is, célcsoport szempontjából csak ennek van értelme. Valószínűleg a Lomo filmeshez tervezte; vagy lehet, hogy nem is tervezett semmit, csak leporolt egy 35mm-es SLR-hez való tervet. FF dSLR más árkategória, azt hobbira kevesen engedhetik meg maguknak, míg az EF / F bajonett miatt egy belépő Canon ill. Nikon APS-C-re is rá lehet tenni, amit ennél a lencsénél is olcsóbban meg lehet már kapni.
Ki mondta, hogy vágysz rá? Csak annyit írtam, hogy máshol, máshogy is van örvényes elmosás, akár "fillérekért" is.
-
lenan
aktív tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Ez van, mint annyi mással is. 29 éves korától Bécsben élt és dolgozott egészen a haláláig. Szobra, utcaneve van Bécsben. Nem érdemes versengeni hogy kié Petzval úr, mondjuk ettől még akár mi is megcsinálhattuk volna az biztos. Az oroszok az más tészta.
-
b.vr
őstag
Na, hát ilyesmiről beszéltem pár hónapja is, meg nemrégiben is:
"(FT3) High End OMD Price around 1.500 Euro?"
http://www.43rumors.com/ft3-high-end-omd-price-around-1-500-euro/
Igaz, hogy csak ft3 "besorolású" találgatás, de (sajnos) én teljesen reálisnak tartom.
Pedig (félve írom, nehogy előlről kezdjük
) én ezt (már ha az "ez" olyan lesz mint amilyennek eddig lehetett találgatni: csúcs szenzor, világcsúcs stabi, ergonomikus kialakítás, stb) tartanám 1.000 euroért reálisnak, és ami most ennyi az meg valahol 700-800 között. -
b.vr
őstag
Nem tudom miért gondolod hogy FF-gépe csak hivatásosaknak lenne, de amúgy mindegy mert nem ez volt a kérdés, hanem hogy ez FF-üveg lesz-e vagy sem, és hát az lesz

A másik meg hogy légyszi olvass már vissza, dehogy vágyom én erre a lencsére mondjuk 500 euróért, pont hogy az értelmét kérdőjeleztem meg!
-
.mf
veterán
FF szerintem az analóg 35-ös film miatt, ha már lomo. De nem hinném, hogy a hipszterek drága FF vázakkal járkálnának, vagy hogy a FF-t használó hivatásosok ilyen játéklencsére szórnának el 500 USD-t / EUR-t.
Örvény-szerű kéne? Akkor nézd meg ezt a képem. Egy ~7kHUF-os cctv lencse.
Oké, a többi nem ennyire örvényes.
De mégiscsak egy mFT géppel lett lőve, nem egy FF, amivel kickstarteren promózzák, FF-en ez teljesen nyitottan f3.4 lenne.
De aranyos kis játéklencse ez, filléres mivoltához képest tud ez jó dolgokat csinálni. Pl pár kollégám éjszaka a Vörös téren [link]; vagy egy templom a Vörös tér mellett [link] -
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
pff, ez 1300 dodó ebayen...
ennyiért ha übermosás kell, vannak noktor stb alternatívák, ha még olcsóbban nagyon mosnál, navitar 75/1.3, kowa 55/1.1, Computar MC 135/1.8..mondjuk a képminőség lehet nem lesz ugyanaz...
de na...nekem a biotarra sosem futja majd, és ha futná is sajnálnék ekkora vagyont lencsére költeni. mondjuk van ennél durvább
[link] -
törölt tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Én eddig szeretem, eddig csak 2-300 képet csináltam vele. Állványról még tesztelnem kéne, de Macro módban elég szépeket most szerintem. pl Settings: 1/2000 ƒ/8 ISO 400 43 mm
no kereső, szar kijelző, kézből, szélfújással = teljes vaktában f8 ra fixálva lesz ami lesz alapon

-
b.vr
őstag
Nem arra a jellegzetességre gondoltam hogy egyszerűen középen éles és a szélek felé gyorsan életlenedő, hanem van egyfajta örvény-szerű elmosása.
Hogy nem FF, azt viszont én nem tudom miből gondoltad... Szerintem az ismertetőből kiderül hogy FF-re fejlesztik.http://www.kickstarter.com/projects/lomography/the-lomography-petzval-portrait-lens
FAQ
"-My DSLR isn’t a full frame image sensor. What difference will this make to my Petzval photos?
-The Lomography Petzval Portrait Lens is totally compatible with cameras without a full frame sensor too. However, on cameras with a smaller image sensor, there will be a crop factor so you so you may notice a lesser effect than with a full frame sensor camera." -
törölt tag
-
.mf
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Azt a jellegzetes "középen tűéles, szélén elmosott" képvilágot fotós árakhoz képest fillérekért hozza mFT-n egy kínai 35/1.7, nekem 6.5-7k körül volt anno szállítással, átalakítóval.
Szomorúnak szomorú, hogy labancok és ruszkik viszik el... de sajnos ők kapcsoltak előbb.
b.vr: nem FF hanem APS-C. Nem is értem, ezt hogy raktad össze. Ez egy drága játéklencse lesz gazdag hipsztereknek (Lomo név mond bármit is?
), míg FF általában hivatásosok kezében munkagép szokott lenni, ott nem lenne ilyennek elég nagy piaca. -
b.vr
őstag
Jaja, ahogy jmakk is írta, nem a m43-ot célozták hanem a FF-piacot (persze az se középformátum), és az adatlapjuk szerint f2.2 lesz a legnagyobb rekesz, ami persze nem extra, de a bokeht arra az "örvénylés-szerű" hatásra írtam ami a leírás szerint az ősnek a sajátja.
Amúgy persze nem engem kell győzködni hogy ez értelmetlen fejlesztés...
-
Mercutio_
félisten
OK, de akinek az a képi hatás kell, az eddig is beszerezhette az obi valamelyik klónját, hisz a Petzvál wiki bejegyzés szerint a 90-es évekig gyártották, a portréobit többek között a Voigtlander is gyártotta.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos autók - motorok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- MIUI / HyperOS topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ez van, az űberosodák mind extrém drágák. Kinek ne lenne kívánságlistája...