Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiriBum
őstag
Szerintem egy igazán jól megkomponált, szuggesztív képnél, mint ennél is, nem oszt nem szoroz a CA, kis lencsetorzítás, miegymás, ellenben lehet az mentes minden optikai hibától, ha semmitmondó a téma.
Tudom, ez "fotós közhely", de pont ezért nem a hibákat keresi először az ember és elsiklik felettük, ha mégis ott vannak. -
BiriBum
őstag
Egyébként rra pl. sokkal kiváncsibb leszek (ezt írtam is már), hogyha lesz FF NEX, na arra mit lehet majd natív módon felcsavarni...)
-
BiriBum
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Remélem van még belőle, már kint állok az előszobában!
-
BiriBum
őstag
Az Oly/Pana gépeknél amúgy én személy szerint nem hallok rendszeres zárcserékről, ezzel kapcsolatos problémákról.
Ez eléggé érthető, mivel nincs bennük a hagyományos értelemben vett, mozgó alkatrészekből álló zár, tehát nincs mi elkopjon, nincs mit cserélni, max az elsütőgomb kis érintkező kapcsolója kophat (az se biztos, hogy mechanikus). Tulajdonképpen a zárelsütés a szenzor ki-be kapcsolgatásából és pixelszintű kiolvasásából áll.
-
BiriBum
őstag
Valóban erősen akciós, de kicsivel több, mint 200 euróért azért hozzá lehet jutni az EU-ban.
Ha nem tévedek, akkor a Samyang is hasonló árban van. -
BiriBum
őstag
válasz
schawo
üzenetére
Én a belső elhelyezkedése miatt inkább a vakbélre asszociálnék, arra is nagyon büszkék vagyunk. Az általad említett testrész inkább pl. egy nyakpántról jutna eszembe.
Mindenesetre teátrális a kép, felgördül a fekete drapéria és egy kazal objektív tetején ott trónol egy szenzor. Valószínűleg hétről -hétre frissítik majd a képet, fokozatosan felépítve a vázat. Jövő héten már az alaplapot is megcsodálhatjuk.
-
-
BiriBum
őstag
Azért én úgy érzem, hogy egy sarkalatos téma még kimaradt a mai eszmefuttatásból, mégpedig a DOF kontroll...
-
BiriBum
őstag
Zsákutca ez a "már DSLR" gondolkozás, mert benne van egy téves alapfeltevés, ami szerint a DSLR valamitől eredően jobb.
Nem jobb, hanem egyedileg drágább előállítani a pentaprizma, tükörmechanika, stb miatt - ezt jelenti a "már".
Más kérdés, hogy a MILC-eknél nagyobbakat lépdel a technológia, így a fejlesztési költségeket a magas nyitóárban mi fizetjük meg. -
BiriBum
őstag
Pont arra szerettem volna rámutatni, hogy a MFT rendszer extra hordozhatóságát ez a gép már nem biztosítja. Itt mindenki nadrágzsebbe vagy övtáskába szereti rakni a fotóscuccot. A rendszer számomra is ezt az előnyt képviseli, nem beszélve persze a jól sikerült fixekről.
Gh3-hoz hasonló paraméterekkel és méretben már DSLR-t is lehet kapni - egy százassal olcsóbban. -
BiriBum
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A +kedves hölgy sem megy?
-
BiriBum
őstag
Ne tedd!
Az Android csak úgy rá van hányva a hardverre
Néhány bug:
Nevek eltűnnek a névjegyzékből, sehogy sem tudod előhozni, ugyanakkor a híváslistán megjelenik, ha hív az illető
SMS eltűnik a listából
Bluetooth kihangosítóhoz alig akart kapcsolódni, fagyasztotta a szoftverét - beszélgetés közben brutál alapzajIgaz ez csak egy mini volt, de abból 2 is... A drágább modelleket már nem volt ingerenciám kipróbálni.
-
BiriBum
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Ott a pont. Végül is az ISO-t a fény gyengülésével emeled. Valószínűleg az ilyenfajta tesztet csak szabályozott laborkörülmények között lehetne elvégezni, ami nem hiszem, hogy sok helyen rendelkezésre állna.
-
BiriBum
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
mert a déikszómárk aszonta.

btw. az mft is fullframe, mert nem kroppolnak a rendszerobik

Akkor jó
Hátha kijön egy FF Oly váz és akkor negatív lesz a fényerő. 
-
BiriBum
őstag
IMHO állati meddő ez a vita - ennek ellenére még mindig nem értem, hogy hogyan lesz egy 2.8-as objektív fényerejéből 4, ha m4/3-ra szerelem.

-
BiriBum
őstag
válasz
FEDman
üzenetére
Az objektív fényereje adott.
Hasonlíts össze pl. egy 300D-t (APS-C) egy m4/3 OM-D-vel. Szerintem az előbbi az APS-C-sége ellenére a régi CCD szenzora miatt 400-on elvérzik, ha ugyanazzal az objektívvel vizsgálnánk.
Én egyedül a mélységélesség különbséget látom relevánsnak, az, hogy az objektív mennyi fényt enged be nyitva, abszolút és állandó.

-
BiriBum
őstag
Basszus, miket tudok meg itt!
4 inch/3 inch=4:3=1,333, sőt talán még bécsi zollban elosztva is ennyi.

-
BiriBum
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mielőtt szétuffoljuk a topikot.

-
BiriBum
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ott se, kérdezd a csajokat. Inkább a fényerő számít, mint a zoom.

-
BiriBum
őstag
válasz
Freddy76
üzenetére
Hasonló cipőben járok. Vázam ugyan nincs, de van egy kazal K-s obim, ami közül a Tamron 90-et sajnálnám leginkább.
Az új Oly gép nagyon felpiszkálta a fantáziámat, egyedül talán a pentaprizmás átnézeti kereső hiányozna.
A másik alternatíva a k-5/k-30 közül valamelyik, mert már nagyon rühellem a kompaktozást.
-
BiriBum
őstag
válasz
Marseille199
üzenetére
"béna nőci, aki nem is vakuzott"

-
BiriBum
őstag
Köszi, az a baj, hogy magyar és számlás kellene.

-
BiriBum
őstag
Gyerekek lecsúsztam az epl-1+14-150 kombóról
. Milyen jó átfogású kittet ajánlotok140-ig bezárólag számlásan garival? -
BiriBum
őstag
arn, köszi, sajnos itthonról kellene számlásan. Kifutott a piacról, megszíttam

Milyen jó átfogású objektívvel szerelt MILC-et tudnátok nekem ajánlani az EPL1+14-150 helyett? -
BiriBum
őstag
Gyerekek, hol lehet még E-PL1-et szerezni 14-150-nel? Sajnos hirtelen dinoszaurusz lett belőle és nagyon kellene!
-
BiriBum
őstag
válasz
Peat;)
üzenetére
Nem jó kiszárítás nélkül rögtön zárt táskába rakni a lencséket. Emellett a szilikagél is hasznos lehet, de nem abszolút védelem.
Gombaspórák sajnos mindenhol vannak a levegőben, zoomoláskor (a porral együtt) bejutnak az objektívbe és ha magas belül a nedvességtartalom, elkezdik enni a lencsebevonatot. A régi bőrtokok abszolút előnytelenek voltak, mert dunsztba rakták a lencséket, ugyanakkor jó táptalajul szolgáltak a gombáknak.
-
BiriBum
őstag
Eléggé offtopic, de a Pentax 21mm L is brutálisan jól használható ilyen szempontból. Igaz a szorzó ott 1,5x, a fényerő pedig csak 3,2, de mégis.
-
BiriBum
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Igen, a G-sorozatra gondoltam, de valóban, ahogy Tulku mondja, a szenzorméret nem minden. A G1X optikája erősen veszt a fényerejéből a zoom végén. Na most pl Oly szenzoron közel ugyanez a gyutáv F2 50-nel.

-
BiriBum
őstag
A szenzor mérete közel sem hasonló. Az APS-C kb 380mm2, a MFT (FT) 225 mm2, az 1/1,8 pedig csak 38 mm2.
Az is egyértelmű, hogy egy cserélhető objektíves rendszerben a képminőséget egy jó lencsével feljebb tudod tornászni, míg egy kötött zoomnál ez a lehetőség nincs meg.
Nem összehasonlítható kategóriák. -
BiriBum
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ingatlanügynök, biztosítási kárfelmérő, rendőrségi helyszínelő - a teljesség igénye nélkül. Arra ne nagyon számíts, hogy a hobbidat a munkádban fogod tudni kiélni.
-
BiriBum
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek!
-
BiriBum
őstag
Gyerekek, MFT-re -akár Pana, akár Oly- létezik-e használható ultranagylátó megoldás?
Remélem Tulku-nál nem ástam el magam örökre ezzel kérdéssel

Új hozzászólás Aktív témák
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest