- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Köszönöm mindenkinek a véleményét.
Érdekes 14-150-et senki sem javasolta. Ez is elgondolkodtatott. Annak idején Pentaxos bajonettel tamron nagyátfogású zoom objektívekkel próbálkoztam. Talán 18-200 meg 18-250. Szörnyű volt. Az élmény és a képminőség is. Mondjuk akkor a szenzor minősége zajszintje is más volt. Kifejezetten csalódások voltak ezek az obik. Ezt a vonalat hanyagolom.
Eleinte biztos voltam benne, hogy 12-40 mindenképp kell. Majd itt a fórumon szoba jött a mérete és súlya. Addig ezzel nem is foglalkoztam. Ekkor utána néztem és ki is ábrándultam. Meglepődtem...
Hogy kell-e mellé 25 és 45, az majd kiderülne, mert van. Ha nem kell akkor természetesen eladóm, mert polcon tartogatni nem szeretném. Túl értékes, meghát kerüljön olyanhoz, aki használja. Ezt a kettőt most szeretném. Nagyon.
A 12-40-en kívül még 75/1.8-at akartam. Csak aztán a gyakorlatban kiderült, azért néha jól jönne a makró. Így jött a 12-50, de ilyen "sötét" obit nem szívesen vennék. Aztán jött képbe 60/2.8 macro. Az olvasottak alapján "belebolondultam".
Úgyhogy szerintem is a 12-40 és a 60 a befutók.
Remélemem a súllyal megbarátkozom. Inkább a nyakpántal van bajom. Már a stylus 1-hez is ugyan ilyen volt mint em5II-höz. Azzal is kényelmetlen volt. Talán az anyaga meg az a rávart betét zavar. Ti ezt az eredetit használjátok? Vagy tudtok ajánlani helyette valami tutit?
Még egy kérdésem van. 9mm olyan sokat jelent a 12mm-hez képest, hogy az megér még egy obit? Akár árban akár, hogy eggyel többet kell magaddal vinni és cserélni? Vagy azt csak akkor érdemes beszerezni, ha nincs 12-es vég? -
törölt tag
(#77262) de!
A Sigma 30mm f1.4 szerintem nagyon jó obi és ha Neked ennyire bejön ez a gyútáv, akkor nincs értelme azon fennakadni, hogy nem a klasszikus általános használatú obi, nem is portré, hanem a kettő között van valahol. A téma kiemelése pedig nyilvánvalóan fontos, ehhez kell a fényerős obi és/vagy a nagyobb szenzor. Erre ez az obi egy kedvező árú és jó képminőségű alternatívát kínál.
(#77264) INTELligent
Silkyt használsz? Mert abban pl. a GX7 színei benne vannak, de a legjobb eredményt a Silky standard színprofiljával hozza. Lightroomnál színprofil sajna egy darab sincs, emiatt sokkal nehézkesebb a dolog.
-
b.vr
őstag
GF3-ban sincs, de ez az ilyen kis gépeknél ez nem meglepő. Mivel beépített EVF nincs, így a hátsó LCD úgyis állandó használatban van (ellenben ugye G-széria, ahol nálam (és sokaknál) alapból befelé fordítva). Így bal kézzel az érintésérzékeny LCD bal felső sarkában megbököd az ikont, jobb hüvelykkel arréb forgatod a tekerentyűt, és akár az exponálógombbal mutatóujjal leokézod. Mondjuk (nálam, meg gondolom sokaknál) úgyis döntő többségben "A" (aperture priority) módban van, de ha nagyon máshol jársz és hirtelen kéne valami "normális" beállítás, akkor ott a deidkált iA (inteligent auto) gomb.
Mondjuk lehet hogy lemaradtam valamiről, de ennek a hiánya valamikor szóba került itt mint az e-pm2-n döntő hiányosság? Vagy miről szól most ez a történet?
-
az e-pl3 egyetlen bűne, hogy vicc, amit kezelőszerv címen ráraktak. aki azt mondja, hogy az a vezérlőtárcsa jó, az kamuzik, nincs olyan kicsi ujj, amivel azt forgatni lehet jól és nem ütközik bele a bumszli lcd-be. de a többi gombja is full kompaktos, pici, zsúfolt.
persze ez nem esik le az embernek, amíg nem fog kézbe mondjuk egy ricoh gxr-t, akkor látja, hogy ugyanakkora helyen mennyivel, de mennyivel jobban is lehet ezt csinálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged