- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonarbox
csendes tag
válasz
TakeIt #69017 üzenetére
Sziasztok!
Lehet most utálni fognak de nem vagyok elégedett az Iphone 5 készülékekkel (a napokban én is vettem egy független I5-öt ) azért választottam ismét Iphone-t mert kisebb nagyobb kihagyásokkal,de mindig Iphone-om volt. Nem érdekelt hogy kicsi a kijelző hogy csak 2 mag stb a i4s után az i5 egy csalódás a súly csökkenés zavar nem érzem azt amit eddig az meg pont az i-re, hogy kopik (sajnos ezt utólag olvastam) ezért Bumper ami teljesen mindegy mennyiért veszem akkor is rontja az összképet.
Gyorsabb a telefon ? Én nem érzem természetesen maga a iOS 7 nagyon jól végzi a dolgát szerencsére a JB
Meg mindig egy nagyon jó dolog mert tényleg vannak meg olyan hibák a rendszerben ami 2013 nélkülözhetetlen
A fényképek szebbek ? Lehet de ezt sem látom
Nagyobb a kijelző ? Nagyobb ez igaz és ráfért 2013-ra
Sorolhatnám meg de minek a telefon szép viszont a Home gomb szerintem borzasztó a bekapcsoló gomb is fura.
Volt Android telefonom és merem azt mondani hogy megbizható is van közotte.
A lényeg a lényeg 4s után nem vagyok annyira elégedett de azért veszünk szifont mert a hibáival szeretjük:-) -
FrankMonzano
őstag
válasz
TakeIt #69009 üzenetére
Sokan tevkepzetben vannak.
Az android nem egy galaxy ace-nel kezdodik.
Eloszor inkabb kiprobaltam volna egy csucs droidot,ami meg igyis olcsobb,mint egy iphone.
Az ios lehet be sem fog jonni.
Bar nem tudom van e az ismerettsegi korodben iphone,illetve nyomkodtal e mar huzamosabb ideig,avagy egy csucsdroidot. -
Rossi
addikt
válasz
TakeIt #69009 üzenetére
A gyerek jelzőt nem becsmérlésnek szántam, csupán ténymegállapításnak.
(17-18 évesen én is baromira felnőttnek éreztem magam, sőt az osztálytársaim között az átlagnál érettebbnek is tartott a környezetem, most 10 év távlatából visszanézve viszont kicsit tisztábban látom a képet...)
Starapabíró???
Egyszer ejtsd le csak kicsit, máris eltüntethetetlen karcolás keletkezik rajta, rosszabb esetben már az első nagyobb esésnél rotty a kijelzőnek.
Persze lehet rá tokot tenni, és akkor strapabírónak is titulálható...
Mind1, nem bántásból írtam, és ismétlem, ne legyen igazam!
-
Rossi
addikt
válasz
TakeIt #68991 üzenetére
17
évesen mi a bánatnak neked bármilyen iPhone???
Képes vagy erre költeni az összekuporgatott pénzedet???
Költsd nőkre, vegyél több éves konditerem-bérletet, vagy használt motort, vagy bármit, de hogy egy iPhone-ra gyűjteni gyerek fejjel...
Két hétig/egy hónapig ..rva jó érzés lesz, meg te leszel a menő Jenő a gimiben, aztán szép lassan baromira megbánod, hogy ennyi pénzt vertél el telefonra.
DE !, ne így legyen...
-
tomcsi23
veterán
válasz
TakeIt #66973 üzenetére
Nyugodtan lehet arany, miért ne? Viszont magadnak kell eldönteni, és addig van is még időd. Olyan helyeken kell megnézni, ahol van mindkét világosból, mert akkor egymás mellett is látod a készülékeket. A fekete vs fehér egyszerűbb kérdés. Egyébként annyira nem is látszik rajta, hogy arany, bizonyos fényviszonyok mellett meg egyáltalán nem.
-
atirag
őstag
válasz
TakeIt #66224 üzenetére
Nekem jelenleg talán a harmadik cserélt feketém van. Az első az kritikán aluli volt majdhogynem le is csiszolhattam volna fényesre. Viszont azok amik utána jöttek már sokkal jobbak. Egyszer leesett a durva aszfaltra is és csak ott kopott le és nem indult tovább. Közepesen vigyázok rá és néha tokban néha tok nélkül. A hátulja karcolodik ,de az természetes szerintem.
Szóval már tényleg sokkal jobb ilyen szempontból. -
nederlanden
senior tag
válasz
TakeIt #66214 üzenetére
Nekem kb. 4honapíg volt i5 amit tok nélkül használtam végíg de nagyon vigyáztam rá és ahogy ítt mások is írták eleinte(kb.2hó.)csak kis tűhegynyi pöttyökben jelentkezett a kopás az élénél,majd később alúl a töltőcsatlakozás fölött,és a fönt a bekapcsoló gomb mellett hosszabb egybefüggő kifényesedéseket (kopás) láttam,úgy,hogy tényleg soha semmihez nem ért hozzá a melegítőm zsebén kívűl.
Szóval ha nagyon vigyázol akár egy évíg is szép állapotban tarthatod tok nélkűl is,de tovább nem hiszem.
Én elképzelni sem tudtam volna fehéret soha,de most,fekete 3grammos átlátszó matt tokkal a feleségemén hetek óta gyönyörködök és simán el tudnám képzelni magamnak.(a fehér nem kopik semennyire sem)
Off. Én valóban sokat próbáltam ,teszteltem és azt mondom,hogy nekem is per-pill. a 4s-től mindhárom totál mindenben megfelel,de így,hogy anyagilag minden más mellett MOST kényelmesen belefér megvettem az i5s-t ami tényleg csúcs,de ha másképp alakúlna később ne adj Isten,maximálisan beérem egy 4s-el is.
Szóval innen (4s) inkább az anyagiak számítanak. -
válasz
TakeIt #66214 üzenetére
A (magyar) megjelenés óta i5-m van. Ez ami nálam van most a 3. (garanciába cserélték). Se tok, se fólia (szerintem értelmét veszti ezekkel a telefon) nem volt a készülékeken. Vigyázok rá ez igaz (mindig a bal nadrág zsebemben van és csak a telefon semmi más) nem kopott "szemmel" észre vehetően (tehát ha csak jól körbenézted közelről egy egy pöttyöcske, egyáltalán nem észrevehetőek) Vedd azt nyugodtan
-
válasz
TakeIt #65948 üzenetére
Még i5 magyar premier után, mikor többen vettünk, akkor nézegettük ezeket. Volt, akinek ezekből az időkből származott,de nem kopott jobban, és olyan is, akinek másik hétről, mégis kopott a széltől is.
Nekem 14 hónapig volt i5-öm, vigyázta rá (fólia,néha tok), és így is 2 helyen nagyon picit lepattant, oldalt egy kis helyen látszott a kopás. Persze, ezeket nagyítóval kellett nézni és valószínűleg a sűrű tok-cserélgetésnek is köszönhető. -
agabe
addikt
válasz
TakeIt #65948 üzenetére
mind kopik nyugi...max van ami meg jobban, de a fekete 5-osok az elvarhatonal jobban kopnak, igaz ha altalaban vigyazol valamennyire a cuccaidra (nem kell arra gondolni, hogy a szeltol is ovod), akkor nem nehez a kopast elkerulni ha pl. tokban tartod mint a legtobb telo (nem csak iphone) legtobb tulaja, de akar egy bumper is eleg lehet.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
TakeIt #63831 üzenetére
Én abban a hitben voltam, hogy nálad a vadi új azt jelenti, mint nálam, bontatlan fóliázott dobozos.
Na most ennyiért már 1-2 hónapja is lehetett kapni(itt a hardveraprón is hirdet).
Garanciában cserélt, tehát refurbished, doboz se valószínű, hogy van hozzá, szerintem itt telefont+töltőt kapsz csak.
Garanciád se lesz 1 év, mint egy újnál, én mikor érdeklődtem nála, valami 3-6 hónap közötti garanciát mondott. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
TakeIt #63694 üzenetére
Hát, az 5C és az 5 között egyedül a külső a szignifikáns különbség. Na most, legyen szó bármilyen szériás iPhone-ról, mivel nem fél évre veszek telót, persze van olyan aki még annyira se, ezért én mindenképp tokban tartom a telefonjaimat, akár 5-ről vagy 5C-ről legyen szó. Ha most már tokban van, akkor egyedül a kijelző felőli rész látszódik, hátulját és az oldalát a tok eltakarja. Elölről meg mindegyik ugyanúgy néz ki. Én ebből a megfontolásból vettem olcsóbban 5C, mint 5-öt, mert azt a legalább 30k különbséget és a rettegést a festékkopástól megspórolom egy ilyen megoldással.
Arról nem is beszélve, hogy nekem a fehér 5C még tok nélkül is tetszik.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
TakeIt #63657 üzenetére
Ha visszaolvasod a pár hete tartó szenvedésemet, hogy én is kerestem i5-öt, ráadásul nem is bontatlant, de nem találtam olyat ami megfelelt volna.
Ha bontatlant akarsz, akkor ott a rizikó, hogy:
1. Lehet lopott, tehát később letiltható.
2. Lehet lopott és már le is van tiltva.
3. Nem tudod kipróbálni, mert ugye bontatlan...És a legfőbb kérdés: Ki az aki egy vadi új készüléket elad az új ára alatt? Legalább kipróbálni mindenki kiszokta.
(Persze vannak kamu indokok, hogy nyerte, kapta stb....)Ezért döntöttem amellett, hogy 140-ért veszek szolgáltatótól 1 év garival egy 5C-t.
-
zaskar
senior tag
válasz
TakeIt #61911 üzenetére
Túl van lihegve az a kopás téma. Valószínű, hogy tok nélkül használva kophat valamennyit. Én is ilyen vékony tokokban tartom, semmilyen kopást nem tapasztaltam. A tokot nem is igazán a védelem miatt teszem rá, hanem azért, mert sokkal jobb így a fogása. A harmadik i5-ömet nyúzom egyébként. A peremet persze meg lehet ütni könnyen, szerintem az az egyik sérülékeny pont.
Még egy. A múltkor voltam egy ismerősnél, aki céges i5-ört használ. Neki ez csak egy telefon, abszolút nem vigyáz rá. A kocsiban a kihúzott hamutartóban tartja (!), szinte nekem fájt, ahogy beletette, rá arra a lemezkére, amin el lehet nyomni a cigit (fólia persze nincs rajta). És hihetetlen, de egy kisebb karcon kívül a kijelző is ép volt. Viszont nála volt némi kopás a peremen, ilyen használat mellett. A hajszálkarcok meg engem sem érdekelnek, mert nem nézegetem nagyítóval a telefont. A mostani i5-re már én sem tettem fóliát. -
Brumi˘
addikt
válasz
TakeIt #61575 üzenetére
Az első i5-öm-et én is fóliáztam + tokoztam. A fólia okés, ha nem sajnálsz egy normálisra valót. Nekem az volt rajta majd 1 évig amit az ozaki wardrobe tokhoz adtak. De a tokokat jól meg kell nézni, mert nekem a kopások 99%-át azok okozták. A már említett ozaki wardrobe nem bántotta illetve van még egy belkin szilikon tok ami kíméletes. Minden más leszedett a keret festéséből egy kicsit itt-ott. Ezért a gariba cserélt telómra nem pakolok semmit, amíg magától le nem jön róla a festés.
-
Ragnar95
félisten
válasz
TakeIt #60806 üzenetére
Még mindig kopik.
adamssss: ez így elég fura. Ha törlöd a backupot, az nem hiszem,h megoldja a problémát, ráadásul ha utána se lesz jó, akkor bukod az adataidat. Az authorizálást megpróbálhatod, bár nem kéne,h összefüggjön ezzel. Amúgy ha megvannak gépen a zenék+videók, akkor rányomhatsz a törlésre, ha meg van backup a telóról, akkor végképp, max visszaállítod azt, ha gond lenne. -
Ragnar95
félisten
válasz
TakeIt #56610 üzenetére
Én nem tenném a helyedben, mert utólag simán kiderülhet,h lopott a teló és onnantól nem nagyon tudsz mit tenni, volt már rá példa nem is egyszer...
matyi19: 2 dolog lehet bukó, ha kiderül, hogy lopott, bár full dobozos telónál erre kicsi az esély, illetve ha nem érvényes rá a gari, bár azt írtad,h ott Romániában ígyse-úgyse érvényes rá az EU gari... -
Ragnar95
félisten
válasz
TakeIt #56461 üzenetére
Azt írtam,h GSM-eknél nem fog lemenni a bontatlan i5-ök ára, ha marad egyáltalán még addigra, de erre elég kicsi esélyt látok, szerintem max 1-2hónapon belül kifogynak a készletekből...
Ck.: fogalmam sincs sajna, elég ritkán használom az iWorköt iOS-en, akkor is csak iPaden. Home+poweres újraindítás megvolt már?
matyi19: nem, semmire sincs szükség, sorozatszám alapján megy a gariztatás. Én a helyedben a garis 1heteset választanám, mivel olcsóbb és le tudod ellenőrizni,h valóban 1 hetes-e, így az az 1 hét nem számít szerintem, főleg,h a másikra gari sincs....Ha lenne rá gari, akkor talán megérne +10k-t, de így szerintem semmiképp. -
Ragnar95
félisten
válasz
TakeIt #56452 üzenetére
Újonnan nem lesz tovább kapható az iPhone 5, tehát csak addig fogják árulni, amíg a készletek tartanak és a használtpiaci trendeket nézve nem fognak az új árak lejjebb menni a GSM boltokban sem a megmaradt készleteknél, mivel többen keresnek 5-öt, mint 5C-t...
A használtpiacon az 5S valószínűleg le fogja nyomni az 5 árát, de ez még minimum 3-4 hónap, mivel annál előbb nem indul be rendesen a szürkeimport és az újdonsült tulajok sem fognak annál korábban megszabadulni az 5S-üktől, amíg meg nem jelennek meg az 5S-ek a használtpiacon, addig az 5-ök ára sem fog változni
matyi19: én a helyedben az 1 hetes i5-öt venném 120-ért, mivel az garis és olcsóbb, mint a másik 2, bár nem bontatlan, de én 5C-t nem vennék, mert nem tetszik, de gyakorlatilag csak a dizájn és az anyaghasználat a különbség köztük, szóval neked kell döntened,h melyik jön be jobban -
B-L-A-C-K
titán
válasz
TakeIt #55662 üzenetére
Én meg azt javaslom hogy próbálj meg inkább kifogni szolgáltatós telefont még sok garanciával megbízható személytől. Ennek az az előnye hogy ilyen garanciális készüléknél ha elromlik kapsz egy újat, és újraindul az 1 év garancia, míg gyárilag függetlennél ez nem indul újra, Hátránya pedig ha nem megbízható illetőtől veszed letilthatják, de megéri keresgélni szerintem. Én egy garanciában cserélt zsír új telefont vettem így 116 ezerért 1 év garanciával ~3 hete. De ugyan ilyen szokott lenni 125 körül, csak ugye az ilyenekre is hamar rárabolnak.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
TakeIt #55653 üzenetére
Persze hogy megéri, természetesen nem szolgáltatónál 200 ezerért hanem használtan, vagy akár újonnan más forrásból jóval olcsóbban. Hiszen az i5 alapjában véve egy új fajta 5C, csak nem egy műanyag házba belerakva. Frissítések még a 3 éves i4-re is jönnek nemhogy az i5-re. i5-re még szerintem ~3 évig lesznek frissítések. Illetve a ~250 ezer körüli 5S-el szemben ami érezhető az csak az hogy kamerája rosszabb, illetve hogy nincs benne ujjlenyomat olvasó...A sebessége az 5S-nek igaz hogy 2x jobb elméletben, viszont gyakorlatban jelenleg semmi nem tudja kihasználni, és még 1 év múlva se biztos érezhető lesz, azaz jelenleg azt a több mint 100 ezer differenciát nagyon nem éri meg. (Persze azoknak igen akik szolgáltatónál nagy díjcsomagot vesznek, vagy hosszabbítanak, mert ugye azok majd elég kedvezményes áron megvehetik elvileg.) Szóval arra hogy megéri e venni i5-öt arra azt tudom mondani hogy jelenleg talán ezt éri meg most legjobban venni. Én is nemrég váltottam le a 4S-t erre.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
TakeIt #55452 üzenetére
Én már 4S-t biztos nem vennék, vagyis 100 valamennyiért nem. 120-ért már használt szép állapotú garis i5-ökre lehet akadni, persze tudom nem érdekel a használt, de én még is ezt preferálnám a helyedben. Mondjuk nem tudom i5-öt mennyiért tudod megvenni, de ha T-nél ilyen ~20 ezer köztük a differencia akkor inkább gyűjts.
-
válasz
TakeIt #55448 üzenetére
Kinek-mennyi telik rá. Én nem mennék le i5 kijelző méret alá. Annak idején ez volt a legfőbb szempont, illetve hogy minimum 32 gigás legyen. Minden másban szerintem a 4s is megállja a helyét. Munkatársaimnak az van, szeretik, kitűnő készülék és még az is marad legalább egy évig.
-
jozsi252
veterán
válasz
TakeIt #54401 üzenetére
Itt van a T-nek az iPhone 5 16GB tarifatáblája. De még ebből sem lehet megtudni hogy mennyiért hozza ki. Lehet hogy T-s és van kedvezménye, lehet hogy Üzleti felhasználó, és akkor még olcsóbban megkaphatja, 100 féle lehetőség van. Szóval ez már tényleg eléggé off. Segíteni mi ebben nem tudunk. Tőle kell megkérdezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest