- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Roland861010
veterán
válasz
Rossi #305747 üzenetére
Ez a legszebb
50-80% -on.Nakpközben pont erre fogok figyelni. Még otthon is 20% körülre szoktam lenyomni a töltöttséget nem hogyha uton vagyunk.
Valami home vagy irodai dolgozó biztos tud erre figyelni...
Az asszony 14 Pro Maxának 98%-os az aksija a telefon szerint log file alapján 96.. 1 éves.
Igaz mostmár nem is nállunk fog megöregedni. -
esbii22
őstag
válasz
Rossi #305747 üzenetére
Köszönöm szépen, az akksi tökéletesen működik és működött minden telefonomban. A telefon használati tárgy. Nem fogom a 20-80 as “szabályt” sem követni pláne nem az 50-80at. Ezért van az optimalizált töltés bekapcsolva. Éjszaka teszi is a dolgát.
Pamesz: Ugyanígy vagyok én is. Mivel amúgy is több évre terveztem a telefonnal, be volt kalkulálva az akksi csere.
-
pamesz
tag
válasz
Rossi #305747 üzenetére
Én még mindig úgy gondolom, hogy a telefon van értem, nem pedig fordítva. Én minden este felteszem, reggel induláskor le. Az sem izgat, ha este 70 százalékon van, reggel nekem legyen mindig 100. Kocsiban is folyamatosan kábelen lóg, CarPlay miatt. Sosem nézem hány százalék az akku kapacitás. 15PM a telefon, simán elmegy egy uncsi telefon nyomkodós napon 10-12 órás kijelző idővel, nap végéig. Ha már nem bírná egy napig, véletlenül összetörik, és adnak egy újat (Care+). Előtte 13PM-em volt. Ott is így töltöttem, össze vissza, ahogy csak lehet. Ott még nem tudtam a Care+-ról. 2 évesen adtam el, simán vitte az egész napot, 88 százalék volt az akkuja. Most az új 15PM hozza simán a 13PM akku idejét, sőt. Bocsi az OFF-ért
-
niof
veterán
válasz
Rossi #305747 üzenetére
Ez egy marhaság. Az összes telefonomat így töltöttem, egyik sem degradálódott jobban, vagy kevésbé. 4 éves elmúlt a 11-em, zömmel így töltöm és 84%-os. Bár mostanában az éjjeli töltési bug miatt próbálom kerülni ezt a módszert, de azt így kijelenteni, hogy ez ártalmas, elég merész dolog.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Rossi #305747 üzenetére
Kerestem ezt az információt a gyártó oldalain (50-80%), de nem került elő. A tárolással kapcsolatosan említi, hogy kb 50 százalékra feltöltve célszerű tárolni [kép] , említi az optimalizált töltést (80 és 100% közötti várakozás), de az 50 és 80% közötti tartással nem találkoztam az Apple tájékoztatókban [link] .
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Rossi #305505 üzenetére
Igen, normális, több okból is.
1, az aksid nem szépen sorban fog lefele számolgatni, hanem sokáig semmi, majd 1-2 ugrás és így tovább, néha egy év is eltelhet változás nélkül, és hirtelen lezuhanhat hatalmasat bármikor. Szóval ettől nem kell megijedni, főleg ha nem érzékelsz nagy üzemidőcsökkenést. Egyébként az akku állapota % egy nagyon-nagyon becsült érték, egy aksi állapotának felmérése a szar/nem szar skálánál pontosabban eléggé összetett feladat. Egyik 96%-os aksi simán lehet sokkal jobb állapotban, mint egy másik 100-nak jelzett.2, Az 50-80% között tartás segít, de alapvetően a töltési ciklusok száma a fontos, tehát ha naponta háromszor töltöd 50-ről 80-ra, akkor jobban fog használódni, mint ha egyszer töltenéd fel 20-100-ra.
Csak, hogy érzékeld, van egy ipadem, ami mikor hozzám került használtan évekkel ezelőtt, akkor kb 10-12 órát bírt ki. Csak tavasszal és ősszel használom, a nyarat és a telet hónapokig lerakva tölti töltőn 100%-on végig, bekapcsolva, és most ugyanazt csinálva még mindig 10-11 órát bír, miközben még az OS is újabb két verzióval rajta. Mert ugyan 100%-on van, de igazából csak csepptöltés van, ami 100-on tartja, de nincsenek igazi töltési ciklusok (talán napi 1-2% kellhet ilyen állapotban neki).
Te három-négy 50-80-nal jobban használod az aksidat, mint amit használódik az ipadem 100-on töltőn tartva 0-24 3 hónapot.Ez az 50-80 egy olyan dolog, mint amikor egy 60 éves arckrémet használ. Valószínűleg jobban fog kinézni a bőre, mint a többi 60 évesnek, de nem fog 40-nek kinézni.
A töltési ciklusokra meg úgy gondolj, mint az elszívott cigaretták mennyiségére, meg a szoláriumokra. Nyilván segít a krém, de azért érted, a cigaretta meg a szolárium hatása sokszorosan fontosabb.Nagyon kímélni akarod az aksidat? Akkor csökkentsd le minél jobban az aksihasználatodat. Például biztosan kell frissüljön a háttérben az alkalmazás, amit 3 havonta nyitsz meg? Tutira nem elég, ha e-mail értesítés csak 10 percenként jön?
Ilyenek segítenek. De ezt sem érdemes addig tolni, hogy szar legyen használni a telefont, csak simán azt lődd ki, ami tényleg felesleges, és ne görcsölj ennyit az aksin.
Nüanszokat nyersz egy csomó energiával, így nem 4 év után, hanem 4 év 3 hónap után kell aksi cserélni. Totál megérte.
Azt már meg sem említem, hogy 5-6 év alatt akkor is tönkremegy, ha nem is használod.Én csak azért töltöm 80-ig, mert úgyis itthon ülök home officeban, ezért ez egészen minimális effortot igényel, de felesleges túltolni.
-
-
válasz
Rossi #272348 üzenetére
Teljesen jó de ha pl. minden éjjel töltöd, megtanulja és alapból 80%-ra tolja, majd mire használnád, addigra feltornázza 100-ra. Ha összevissza töltöd, akkor persze ez nem fog működni.
Akku degradálódás: legutóbbi 13PM-om csak és kizárólag magsafe-el töltöttem, gyári fej és töltő, optimalizáltam éjjel. Egy éves kora körül is 98%. Vezetékes töltést sosem látott.
Aztán volt régebben sima iPhone 11, ott meg csak gyári kicsi 5W-os fejjel töltöttem, mégis 4 hónapos korára 96%-ra ment le, nem lehet ezt kiszámolni igazából. De eddig nekem az a tapasztalatom, hogy gyári magsafe-el degradálódik a legkevesebbet az akku, de biztosra veszem, valaki meg pont az ellenkezőjét tapasztalta...
-
bbendre
őstag
válasz
Rossi #270545 üzenetére
Én pont a kamerában nem látok akkora fejlődést. A számok szépek persze, de ezen az alapon már az iphone 13 pro is szuper szuper lenne. Pedig nem az... Ott van a Samsung 108Mpx kamera ahol a "multi frame capture" még mindig csak egy állom marad...
Pontosítok. A sok megapixel és a pixel binning jól mutat papíron, de a Pixel egy sima 5 éves szenzorból is jobbakat ki tudott hozni. -
aneda
senior tag
-
Rossi
addikt
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
Rossi #232315 üzenetére
Nálam nem szokott probléma lenni a töltéssel, és az üzemidőkkel is
note 8 mai napig 2-3 naponta töltöm ( töltöttem) És arra mindig ügyeltem ,hogy össze-vissza ne töltögessem, de mivel a mobilt alig használom így nem nehéz összehozni. Viszont igen itt nekem is feltűnt, hogy valami hamar leszippantja az akkut, pedig nálam az ég világon semmi nem megy. Facebook, instagram, viber, ezek vannak telepítve... meg nem is lesz más.
Semmit nem használok, de ezeket is napi 1x2 vagy ha éppen jön üzenet megnézem
Na majd lesz valami -
válasz
Rossi #232202 üzenetére
Alapvetően lehet, nézd meg ezt a cikket: [link] A 2-es és 3-as módszert nézd.
Azok a tartalmak, amiket az icloudba ment (jegyzetek, névjegyek, icloud fotókönyvtár stb.) nem lesznek restore-olva, mert azokat ilyenkor maga a készülék backupja nem tartalmazza, de ahogy a többiek is írták, bejelentkezés után azok letöltődnek a hozzájuk tartozó appokba.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Rossi #180549 üzenetére
Nyugodtan. Nekem 3 teló 2 ipad 1 macbook pro, 1 apple tv meg 1 watch van ID-mon. Semmilyen probléma nincs. Ráadásul ha hálózatban vannak, akkor ha hívnak bármelyiken fogadhatom a hívást, az SMS-ek is minden készüléken megjelennek. Arra figyelj, ha leadod valamelyiket, töröld az ID-at róla, mert az új tulaj nem fogja tudni aktiválni magának.
-
válasz
Rossi #131864 üzenetére
szia,
két 9.2.1 verzió létezik, az újabb csak meghatározott hibát javít és csak itunes útján elérhető.
az itunes meghatározott mappákban tárolja a tartalmakat, amiket szinkronizál a készülékkel, bár te nem költöztetni akarod, de a lista neked is jó; link, mert ezeket kell töröl(tet)ni az eltávolításkor. -
VoidXs
nagyúr
A többség tényleg azért kéregeti apuci pénzét, hogy nagyobb ember legyen. De TakeIt mellé állok, mivel én is 17 vagyok, és ugyanúgy, hosszas munkával szedtem össze a pénzt az 5S-emre és a gépemre is. A strapabíró itt azt jelenti, hogy a harmadik update után nem akad (mint az i4), 3 évesen is elbír mindent (lásd: i4S) és nem omlanak össze a gyári alkalmazások (lásd: Android, akár hívás közben). Nekem ez bőven elég indok, 5 évig simán kitart. Mellesleg játékra kell (mire másra erős hardver, max vágásra, de arra ott a PC), és nem utolsó sorban a hobbifilmezésemnek is tökéletes alapot nyújt (régóta HFR-ben akartam csinálni a dolgaim).
-
B-L-A-C-K
titán
Szerintem ebbe így nem lehet beleszólni, minden ember más, mások az igények is. Persze 17 évesen nekem se ez lenne a célom hogy kuporgassak egy 200 ezres forintos telefonra, viszont többen vannak így. Biztos neked is volt amire nagyon vágytál, Ő most erre vágyik, nincs ebben semmi rossz amúgy, sőt többe nézem azt hogyha valaki összegyűjti rá a pénzt minthogy otthon kisírja a szüleitől.
-
erdoke
titán
Én csak azt írtam le, amit fórumokon ismételgetnek rogyásig, ha valakinek gondja van a PC és az iPhone kommunikációjával. Én magam alig korom gépre a mobil eszközöket, de akkor se volt még hasonló problémám.
Dzsunka, összelapátolt PC, gagyi kábel kerülendő...(#68914) wrathchild
Az iTunes-od el fog veszni az ott lévő dolgokkal együtt.Ami a kártyát illeti: szerintem nem erre találták ki a rendszert, de saját tapasztalatom nincs. Ugyanazt a kártyát, illetve a lejárat után kapott utódját használom 3 éve.
(#68918) Martin107
Úgy érted, azonnal a töltőre dugás után nem reagál, vagy vártál 10-15 percet, és később se? -
StLui
veterán
arra nem a szolgáltató szokott sms-t küldeni?
mert ha nem telefonálsz, és nem veszed fel ha hívnak, akkor egyértelműen jelzi a telefon
viszont amit te leírtál ott az is számít, hogy mit jelzett közben a hívó félnek a rendszer, tehát foglaltat, vagy várakoztatáson volt-e, tehát ő a kicsengést hallotta -
törölt tag
-
B-L-A-C-K
titán
Érdemes bizonyos időközönként újraindítani a telefont?
Nem muszáj, de ha érzed nem úgy működik ahogy illene akkor néha azért érdemes. Nem tudom tudod e de a Home + Power gombos újraindítás az a bent ragadt dolgokat is kiszedi, míg a sima Power gombos nem.
A kijelző nem karcálló ezt tudnod kell, sőt nem nehéz megkarcolni. A fólia témáról meg van az egyik oldal aki ellenezi, van a másik oldal aki Isteníti. Én az utóbbiba tartozom, nekem mindig fóliázva volt, mivel bármilyen véletlen helyzet adódhat hogy megkarcolódik, a fólia meg ugye ezt nagyrészt megvédi (persze ha leejted vagy nagyobb ütés éri akkor nem). A fólia gyűlölők szerint sokat ront a képminőségen, és a tapintásban is. Én ilyeneket nem tapasztaltam soha, sőt nem annyira maszatolódik fóliával a kijelző. Szóval én ajánlanám, még akkor is ha végig tokban tartod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Autós topik
- HBO Max
- BMW topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest