- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
leikomessi #318322 üzenetére
Most úgy csináltok, mintha nem lenne ott az ingyenes Blackmagic Cam app, amit amúgy az Apple is használt egy éve az egyik bemutató rögzítésére. Abban van Log-4K60p bármelyik 15 Pro-n, többféle ProRes opcióval, vagy akár csak H265-tel... és ami még fontosabb, az 4K50p-t is tud, ami az európai régióban sokkal használhatóbb opció, mint a 60p.
-
madgie
titán
válasz
szabonagyur #317893 üzenetére
Sőt, a sima 15 alap kamerája sokkal közelebbre tud fókuszálni, mint a 15 Pro-é, ami olyankor már átdobja magát az ultranagylátóra és azzal makróz.
És ez külső appoknál (csekkbefizetés, appal való tankolás stb) néha problémás tud lenni, mert azok nem váltanak át "makróra", az alap 24mm kamera meg szenved, mert képtelen egy QR kódot rendesen beolvasni. -
madgie
titán
válasz
sgeza #312788 üzenetére
Ez teljesen jó irány, ott a "gyári" 2x kapcsoló a sima 15-ben, akkor a 48 MP főszenzorból 12 MP-t vág ki, és mivel a széleslátóban nincs AF ott, meg makró mód sem, nem kapcsolgat át, marad a főszenzoron, szebb képpel, háttérmosással. Itt a hüvelykujjam, a feleségem iPhone 15-ével, 2x kapcsolóval, szerintem ez a nagyítás kb elég egy körmösnek.
A 15 Pro makrója az extrém kisebb dolgokhoz való igazán. -
madgie
titán
válasz
Stauffenberg #310701 üzenetére
Az igaz. Én is gondolkodom egy ideje az AirTag-en...
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg #310699 üzenetére
MacBook azonnal szól, ha máshol van, mint te és az nem otthon van, legalábbis az enyém így van beállítva... ha egy benzinkúton megállok pis... izé, kávézni, azonnal rezgeti az iPhone-t, hogy máshol van az MBP, jó-e ez így.
-
madgie
titán
A beállítások/mobilhálózatban van a wifi hívás.
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg #304442 üzenetére
A 15 Pro-t még igazán melegnek sem érzem, ha maxon tölt (de azt nagyon szabályozza, az tény), ellenben a MagSafe/Qi az borzasztóan át tudja melegíteni a telefont, igyekszem is hanyagolni.
Azt mondjuk nem tudom, hogy az autómban frissen kimúlt vezeték nélküli töltőmhöz van-e köze a 15 Pro-nak... elvileg nem, aztán a mostani hírek mellett ki tudja (bár azok alapján inkább a telefonban kellett volna tönkremennie az NFC-nek, nem az autóban a töltőpadnak). -
madgie
titán
-
madgie
titán
Kollégámnak tegnap reggelre merült csontig az iPhone 13-asa... töltőn éjszakáztatva.
Más: Apple Care+-on vakarózom (15 Pro, benne vagyok a 60 napban még), de hiába állítom át a régiót mondjuk ameikaira, hiába megyek végig a folyamaton és hiába van Revoluton az Apple Pay, nem sikerül fizetni. Magyar account lehet a gond, más régiós kellene neki?
-
madgie
titán
válasz
Aszpirin #297793 üzenetére
A svéd azért jóval nagyobb nyelvcsaládba tartozik, mint a magyar, eleve jellemző Európában, hogy kb mindenki a közvetlen szomszédjával elég komoly szimbiózisban van, sokszor nyelvileg is, germánok, újlatinok, szlávok, amiken belül elég nagy az átláthatóság és logika, így sokkal egyszerűbb egy Siri-t is svédül megoldani, mint magyarul, amihez hasonló egyszerűen nincs.
-
madgie
titán
válasz
atika88 #294881 üzenetére
Mert késleltetést általában akkor használnak az emberek, ha olyan képet lőnek, amin ők is ott akarnak lenni. Akkor meg nem látod, épp pislog-e Pityuka a szépen, így meg lő tizet és egy biztosan lesz, amin mindenki nagyjából vállalhatóan néz ki.
Egyébként ha meg nem ilyen célra használod, nem nagy kaland kipipálni egyet a sorozatból és mikor rákérdez, a többit törlöd. -
madgie
titán
válasz
markknight #294870 üzenetére
Az a kék akkor is baromi jól nézett ki
-
madgie
titán
válasz
Daryl Dixon #286561 üzenetére
Erről beszéltem, semmi másról. Ha elfordul a kezelőfelület, el lesz forgatva a kép is. Ha nem, akkor nem.
-
madgie
titán
válasz
Daryl Dixon #286557 üzenetére
És 100-120 kép mellett sincs időd ránézni, elfordul-e a kezelőfelület?
-
madgie
titán
válasz
Citroware #286408 üzenetére
Szerintem nincs olyan, hogy "jobb". Valami ebben jobb, a másik abba, tökéletes rendszer nincs, de szerintem olyan sem, ami használhatatlan lenne. Hozzáteszem én tökre elvagyok a Windows-zal meg a macOS-sel is, meg telefonnál is volt már kismillió almás meg robotos is (most is van mindkettő itthon).
-
madgie
titán
válasz
icecave #285728 üzenetére
Hát, nekem minden előfordul mindennel, tuti én vonzom be a bajt, de a CarPlay is hol jó, hol nem, MacBook Pro 16" is fagyott már le munka közben (nem tört szoftverrel), a régebbi iMac-em meg aztán tényleg szeret minden sz@ron strandlabdázni. Ha véletlenül rosszul válaszok le egy WD külső vinyót, vagy egy óráig fel sem ismeri utána... én meg állok ott, hogy nagyon kéne a videoprojekt arról a meghajtóról
Nem mondom, hogy béna az Apple, mert - ugyan nem hiszek semmilyen természetfelettiben - nálam időnként tényleg le tud fagyni bármi... de tényleg bármi. Renault Zoe szoftvere, Fujifilm fényképezők munka közben, stb. -
-
madgie
titán
válasz
Oliverda #285443 üzenetére
Tudom, magas labda, mert lassú vacak, de a Lightning kábelből legalább csak egyfajta van. USB-C-ből azt se tudom hirtelen, hány darab van a hátizsákomban, mert pl. a DJI gimbal csak a saját lassabb kábelét szereti, a PD kábellel el sem indul, a régebbi Huawei telefonom normális sebességgel csak a saját “lila” kábelével tölt, az egyik fényképezőm megint más kábelt szeret, a külső SSD-k kábeleit nyilván egymással sem cserélhetem fel, mert akkor nézegethetem a 80 MB/s írási sebességet…
Sajnos óriási katyvasz az USB-C.
-
madgie
titán
válasz
zzola #285288 üzenetére
Én nem 7 percig whatsappoztam, hanem fél napig a 40 fokos melegben, a friss betonról visszaverődő bazinagy hőben próbáltam három mozgó daru meg két másik drónos mellett repülni
Szénné égett a tarkóm aznap, mert mindig el kellett fordulnom a naptól, hogy lássak valamit a kijelzőn
Egy régi Mate 20 Pro-m van az iPhone mellett, de erre a célra (meg a régebbi autóban navigálni) jobb nekem, mint a szifon. -
madgie
titán
válasz
burgatshow #285066 üzenetére
Ja, már próbáltam. Szerintem a 2020-as Zoe túl öreg neki
Azért érdekel a dolog, mert sajnos csak az Apple Maps-et tudja kitenni a kormány mögötti kijelzőre, a 3rd party navikat nem. Nem mintha óriási trauma lenne a középső kijelzőre átnétni, szóval ez csak olyan geek f*ngreszelés
-
madgie
titán
Nagy irgumburgumban megnéztem megint az autóban, az Apple Maps nyilván továbbra sem kínál EV beállítást, a Waze-ben viszont megjelent végre. Nem tudom, használható-e valamennyire, ez a Sygic-féle tényleg jó, konkrétan ki lehet választani az autót stb.
(tudom, dodzsemeseknek ott az ABRP) -
madgie
titán
válasz
burgatshow #284995 üzenetére
Ez az elektromos autós útvonaltervezés nekem még most sem megy, nem is tudom, mi kellene hozzá, hogy menjen (beállításokban nincs opció erre).
szerk: CarPlay-en csatlakozva sem megy. -
madgie
titán
válasz
Norbi. #203231 üzenetére
Ja, csak androidon nem működik itthon a Google Pay (kerülőúton igen, de azt hagyjuk), a különböző alkalmazásokkal fizetni meg mindig jóval bonyolultabb, mint két kattintással bármilyen állapotból elérni a fizetési felületet, ami már azonosít is és csak odarakod a telefont.
Volt S8-am, fizettem ott NFC-vel, de nem volt annyira faék-egyszerű, mint az AP.
-
madgie
titán
válasz
#77646080 #203220 üzenetére
Épp ezt mondom, a kártyás Paypassnál évekig kereskedői (meg amúgy banki-szolgáltatói) oldalról is a tökölés ment, az AP-nél meg most már mindegy, kártyát vagy telefont (vagy órát) dugsz oda, pittyeg a terminál, szevasz, jöhet a következő.
ΞΔGLΞ: X-nél teljesen mindegy, 10 centire a termináltól már jelez a haptic feedback, hogy okés. A feleségem 6S-e dettó, odarakja, ujjlenyomat, szeva. Mondjuk én is a szomszéd boltban próbáltam először, ahol ismernek.
-
madgie
titán
válasz
szabogabor10 #203182 üzenetére
Meg, de még sose próbáltam. Jó ez?
-
madgie
titán
válasz
Clemi #202253 üzenetére
Kilőttem mindent a háttérből (pedig sose szoktam), elindítottam a FB-t, Messengert, Instát, Vibert, Spotify-t, meg a beállításokat, Kamera be, portré mód kiválaszt, két fotót lő, FB-t meg Messengert még visszahúzta ramból, Viber, Insta már újratöltött.
Nyilván kibírom, nem nagy kaland, csak erre gondoltam. Gondold el, amikor 10-12 app fut a háttérben.
-
madgie
titán
-
madgie
titán
válasz
Hardver Arc #187436 üzenetére
Akkor kapcsold ki kamerán belül, most már megjegyzi...
-
madgie
titán
válasz
buvartacsko #186632 üzenetére
Egy hetet? Kikapcsolva?
-
madgie
titán
válasz
Lallerboy85 #186529 üzenetére
MusicTube pl. A gyári YT app nem fog a háttérben futni, Androidon sem fut úgy.
-
madgie
titán
válasz
Peterzon94 #181588 üzenetére
S8 kábé a sima i8/i7 van pariban, sajnos. Persze használatfüggő ez is, nálam ez a jellemző.
-
madgie
titán
válasz
danilla #169376 üzenetére
Sőt, a 7-8-9 Beta is hasonlóan jó volt már, mint a GM. Ha annyira szar lett volna, rég visszarakom én is a 10-est.
A munkahelyi 5S, meg a feleségem 6-osa is iOS 10-et futtat, tehát pár hónapja használom mindkettőt párhuzamosan. Nem tökéletes a 11, de bőven élhető, én tuti nem raknám vissza már a 10-et.
-
madgie
titán
válasz
30z.Samu #169303 üzenetére
Csak annyira van értelme, mint a Li-ion akkuk kisütésénel majd 12 órán át töltésének
Ezeket a kapcsolós hisztiket sem értem, ha én valahol nem akarok wifin csüngeni, akkor elfelejtetem az adott hálózatot egyszer, nem minden alkalommal a kapcsolókkal bűvészkedem. Persze nyilván mindenki másképp csinálja
-
madgie
titán
válasz
norberto_th #168155 üzenetére
Ha az értesítési sávból húzod az ujjad jobbra, neked is ott lesz. Főképernyőről jobbra húzva viszont nem. Ezt már a Beta 1-nél furcsállottam.
-
madgie
titán
válasz
B-L-A-C-K #168141 üzenetére
Mit akarsz, prémium fícsör lett az acélkeret, ami a 4/4S esetében alapból ott volt (pont ugyanígy, üveg hátlappal)
Aztán ugye mutogatják, mennyire egységet alkot az acél és üveg találkozása, wow, aztán ránézel szemből a kijelzőre és a fenti szenzorsoros maszkolásról ez jut eszedbe
-
madgie
titán
válasz
Gsx-rr #168133 üzenetére
Én meg remélem, hogy pár éven belül lecseng ez a béna CRT-karika képernyő, meg esetleg arra is gondolnak, hogy meg kell valahol fogni azt a telefont, meg a hüvelykujjízületem sem szeret a csuklómig visszakanyarodni, csak mert szerintük odáig le kell érnie a kijelzőnek.
Tudom, kétkezes világ. Megunom, veszek egy SE-t
Az iPhone X-nek az eddigiek alapján ott a helye nálam a Mighty Mouse vagy Apple Bandai Pippin mellett, mint abszolút almás baklövés. Igen, OLED, meg HDR meg anyámkínja, csak annyira demó és béna (főleg a külseje), hogy az eszméletlen.
Mondjuk nem baj, így tuti nincs ingerenciám a hetest X-re cserélni.
-
madgie
titán
-
madgie
titán
-
madgie
titán
válasz
bnorci71 #165306 üzenetére
Amit Cathfaern ír, nem biztos, hogy az asszony zenét szeretné hallani hajnal kettőkor, mikor én még fotókat retusálok. Meg akár este hétkor sem. Vagy épp reggel.
És még nem is csak az a lényeg, hogy más ne hallja: én legyen leszeparálva, hadd tudjak a dolgomra figyelni.
-
madgie
titán
válasz
B-L-A-C-K #165264 üzenetére
De mondok mást: írtam az offban, hogy ma rendeltem Apple TV-t. Telekomos kuponzással is 45 ezer volt ,ami ha belegondolsz, baromira drága. Ugyanazt a Plexet felvarázsolhatnám egy negyedennyibe kerülő Androidos médialejátszóra is, tele van a piac olcsó cuccokkal. Miért nem azt vettem? Egyrészt nem akarok mókolgatni, varázsolni, menjen oszt kész, másrészt ökoszisztéma: tudom, hogy az ATV-nél akár az nPlayer képét/hangját vagy akármit kidobhatok iPhone-ról/iPad-ről Airplay-en. Kevés dolog működik, de az jól.
Na nagyjából ilyennek tartom az AirPods-ot is: drága, korlátolt, de amit tudja, azt nagyon jól tudja. Pikk-pakk kapcsolódik a telefonnal, baromi kényelmes és jól kezelhető, nulla kábellel. És igen, drága ez is, objektív kábé senkinek nem éri meg. Pont mint az Apple TV
-
madgie
titán
válasz
B-L-A-C-K #165255 üzenetére
Nem, utcai fülest olyat veszek, ami kényelmes, ami nem esik ki a fülből, amit nem kell félpercenként b*szogatni, mert valahol nyom. És ne izoláljon ki mindent, mert az a világ legbarmabb dolga forgalomban.
Otthon meg felrakom a tepsi Superluxot DAC-vel.
Szerk: nem, szerintem is drága, írtam is. Ettől függetlenül nem vennék én se mást, ha vezeték nélküli füles kéne iPhone-hoz. Már csak azért sem, mert az EarPods a legkényelmesebb fülesem.
-
madgie
titán
válasz
vasi89 #165084 üzenetére
Nem kábel téma, de ha már ezek a gyártók szóba kerülnek, azt bírom, hogy az összes töltő sípol, amit kínából veszek. Blitzwolf, Ugreen, Aukey, ilyen QC, olyan elosztós, amolyan speckós, bedugom, sípol, mint a rossznyavalya. Kihúzom a fenébe, bedugom az Apple gyári töltőket (van egy pár itthon), síri (Siri?
) csend.
-
madgie
titán
válasz
jeromosi #165045 üzenetére
2012 decemberi iPad 4 kábele tavaly ment tönkre, nemtom, mit csináltok a gyári kábelekkel, nekem semmi bajom velük
A Black által ajánlott kék farmerkábel viszont pár nap után ment a fiókba, az iPad Pro 90% körül többször is kiírta vele, hogy nem töltődik. (és érzésre lassabban is töltődött addig)
-
madgie
titán
válasz
agabe #164725 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy az android a saját gyártós, ezerféle OS miatt annyira szegmentált, hogy egy sz@ros screen mirroring/miracast sem feltétlenül adja magát. Az volt a mókás, amikor a Samsung Smart tévén YT-n nem lehetett átdobni a képet Samsung telefonról, mert elvileg csak XY típustól felfelé megy, az asszony iPhone-ján meg egyből feldobta a YT app a tükrözés ikonját és ment is.
-
madgie
titán
válasz
bjergerking #164654 üzenetére
Nekem az Insta nem mutat soha piros badge-et, akármit csinálok. Értesítésként megjön, akármi is történik... másfél órával később
Csak az Insta ilyen, amúgy minden más app rendesen működik
-
madgie
titán
Nekem teljesen mindegy, ki mit mond, nekem volt (a videón látható) OnePlus One-om is, baromi kényelmetlen volt zsebben hordani, most van egy iPhone 7, meg a munkahelyi 5S, a 7 határeset, az 5S meg kényelmes. De mondom, nekem, másnak meg más a zsebe, kényelemérzete, stb.
Ugyanígy vagyok az üzemidős tesztekkel is: akkor derül ki, mit bír, ha nálam van napokig. Mindenki mádképp használja a telefonját, teljesen más végeredmények jöhetnek ki, mint egy steril egyenteszten.
-
madgie
titán
Szerintem baromi kényelmetlen bárhová is menni 5.5" telefonnal a zsebben. Volt már két akkora tepsim, sose tudtam megszeretni őket. Most i7-em van, de a munkahelyen lévő 5S szerintem sokkal zsebbarátabb kényelmesebb és szerintem szebb is, mint ezek a kavics-szerű dizájnú 4.7"-5.5" iPhone-ok.
Ha meg nagyobb képernyő kell, meg munka, akkor otthon is az iPad-et veszem elő. Videót vágni, fotót retusálni jóval kényelmesebb akkora képernyőn.
-
madgie
titán
Nem mindenki oldalzsebes gördeszkás gatyában, amiben keresztben elfér az 5.5"
Egyébként belefér az átlagos zsebbe a nagy telefon. Akkor van baj, ha bármit is szeretnél csinálni a gyalogláson kívül. Ülj le a munkahelyen, hajolj le levenni a cipőt, lépj át otthon mondjuk egy alacsonyabb vadászkerítésen... és mindig a francba fogod kívánni a tepsit. Persze az elrakom zsebre, munkahelyen kirakom az asztalra, hazafelé meg úgyis a kezemben nyomkodom rétegnek ez nem lesz idegesítő, azt elhiszem.
-
madgie
titán
-
madgie
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung galaxy S22
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen 12 Hónap Garancia 0 perces készülék
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest