- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Gsx-rr #304332 üzenetére
Nekem nem tetszik az egész kontakt poszter megoldás. Én egy olyat szeretnék, hogy a név mellett kicsiben megjelenik a profilkép, de nagyban nem jelenik meg. Ilyet sajnos, ha már egyszer szerkesztettem az adott konktakthoz tartozó posztert, nem enged. Ha olyat állítok be, hogy csak a név jelenjen meg, akkor a kontaktfotót sem jeleníti meg. Csak azoknál működik még ez a fajta megjelenítés, akinél nem próbáltam ki a poszter lehetőséget.
Nem tudom, hogy mennyire egyedi elképzelés, hogy így működjön, de szerintem a gyártónak is eszébe juthatna, hogy a kis kép még oké, de nem feltétlenül akarja mindenki, hogy utcán, étteremben, munkahelyen, hivatalban ügyintézéskor boldog-boldogtalan azt bámulja, hogy hogy néz ki a hívott fél gyereke / felesége / férje / anyja / apja / szeretője stb. Legalábbis bennem ébreszt némi magánszféra-kérdést. Sajnos csak két opcióval találkoztam eddig, ha elkezdem állítgatni, vagy odateszi a képet nagyban, vagy kicsiben se. Ez így nem tetszik -
trebrona
nagyúr
válasz Gsx-rr #274823 üzenetére
Céges, mindent is kell használni, whatsapp is, viber is kötelező, mindent a megrendelőkért.
Én nem viszem egy telefonra a céges és magán számomat, inkább két telefonnal járok, de kolléga gondolkozik rajta, hogy nem vesz már sajátot, menne mindkét SIM a cégesébe. Nálunk céges eSIM sem gond, bármikor kérhető.------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
markknight
veterán
válasz Gsx-rr #274551 üzenetére
Olyan színt adsz neki amilyet csak szeretnél: [link]
Most megnézve az AppStore linket látom, hogy fizetős és nem is olcsó.. Fogalmam sincs mikor vettem meg, érdekes. [link]
No, hát így azért eléggé zsebbe nyúlós történet, visszavonom az ajánlást, mert tényleg új fejezetet nyit az iOS naptárak történelmében, de ennyit nem adnék már érte újra.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz Gsx-rr #273472 üzenetére
Ó dehogynincs. pl tömegrendevényeken brutál hasznos. Aki tud felmegy 5G-re és lesz normális kapcsolata, és a többiek akik még nem 5G kompatibilisek, nekik is jobb lesz a kevésbé terhelt LTE layer.
BP 6. kerületbe várnom kellett már nem is emlékszem mire, kocsiban ültem egy fél órát, LTE-n nem volt hajlandó menni a YT mert csak 1-2 megám volt, 5G-n meg 300. Szóval végül simán tudtam youtubot nézni míg várakoztam.
Szerintem nagyon is hasznos, a 4G layerek már eléggé terheltek.
-
MolTol
tag
válasz Gsx-rr #271930 üzenetére
Vicces, de engem egyelőre jobban zavar a Dynamic Island mint korábban a notch. Valahogy furi, hogy felette is világít a kijelző és így látványosabb a fekete folt. Amikor van vele valamilyen animáció az tök jó, de önmagában... hát még szokni kell.
Az AOD-t én azzal a lendülettel ki is kapcsoltam, egyrészt ott az Apple Watch, másrészt nekem nem kell, hogy egye az akksit, stb. A kijelzőnek a fényereje nagyon jó, kültéren csúcs, hogy jobban látni. -
Fr3eWar
őstag
válasz Gsx-rr #271930 üzenetére
Egyelőre a szöveg nem laggol hosszú gépelésnél sem, az XS messengerbe is meg imessage-ben is folyamat laggolt. De ezt úgyis javítják update-el.
Így 4 év után nagyon fluid lett a kezelés, sokkal gyorsabb, de ez mondjuk egy 13p-ről váltásnál nem biztos hogy elmondható.
A 120hz is látványos számomra, asztali gépnél 165hz-hez vagyok szokva, végre mobilon is jó a görgetés, maps mozgatás minden.
A kamerasziget ormotlan, már majdnem olyan mint egy kompakt digitális fényképező..
Az AOD egyelőre teszt jelleggel be van kapcsolva, de nekem így nem annyira adja. Elég lenne egy óra, meg az app ami épp fut pl zene stb megjelenítése + értesítések.
Akkor szívesebben használnám, ha pl "ne zavarjanak" üzemmódba kikapcsolna magától, éjszaka semmilyen fényt, státuszledet nem tolerálok.
A dynamic island egy két appnál jó, könnyebb rányomni mint a bal felső sarokba kis pirulára, mikor egy waze-ből kilépsz a menübe majd vissza. -
-
veterán
-
Topikgazda
-
KD6-3.7
őstag
válasz Gsx-rr #263786 üzenetére
MHJE3ZM/A amiről beszélek csak nem lehet ugyan olyan, mint a gyári, de amúgy ugyan az, ha érted mire gondolok.
Baseus cuccok nem rosszak, de nap, mint nap forgatom a kezemben és én inkább az utángyártott MHJE3ZM/A mellett döntöttem. (Munkám miatt sok kábel és adapter megfordul nálam)[ Szerkesztve ]
-
PixAlan
aktív tag
válasz Gsx-rr #263198 üzenetére
Hivatalosan én is úgy tudom, hogy csak ezek vannak(ezek is inkább 10-13W-t fognak produkálni irl), kínai klónokból elméletileg a szerencsésebbek már közelítik az eredeti sebességét, de én inkább nem rizikóznék.
Meg persze kell mellé olyan töltőfej is, ami tudja a megfelelő szabványt(PD3.0 9V @ 2.22A)
-
veterán
válasz Gsx-rr #262456 üzenetére
Nekem egy nagyon vékony Pitaka van rajta és a töltés működik, de a mágnes egyáltalán nem tapad hozzá és nehéz megtalálni a pontos helyét legalábbis a MagSafe Duo-n. Autós tartó viszont tökéletesen fogja / tartja csak kicsit könnyeben tudom levenni.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
félisten
-
antocskin
tag
válasz Gsx-rr #251902 üzenetére
Ezt én is észrevettem az utóbbi időben.
A find my iphone a ludas.Régen csak akkor használta a helyzetet mikor ténylegesen keretem a telefont, újabban meg folyamatosan használta (wifi-re csatlakozáskor, ki-és bekapcsoláskor, híváskor,). Kb 10 percenként megjelent az ikon. Néztem már én is de nem jöttem rá hogy hogyan lehetne visszaállítani. Úgyhogy kikapcsoltam az iPhone keresése funkciót. Ez persze nem biztonságos, de legalább az üzemidőn javított.
-
-
dud998
őstag
válasz Gsx-rr #251471 üzenetére
Az oszt igen! Azért dolgozni se lehet rossz.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
dud998
őstag
válasz Gsx-rr #251469 üzenetére
Wow! 9500km? Merre vagy ha szabad tudni?
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
-
Topikgazda
válasz Gsx-rr #250534 üzenetére
Pont ecsetelte valaki, hogy nem… mivel fix 60 Hz széjjel szívja az akut, elég lenne ugye egy alacsony tartományú is megjeleníteni.
Persze gondolom Samu AOD mikor bejött, akkor még nem volt dynamic refesh rate a panelekben, mégis volt AOD (és igen észrevehetően kajált is az akkuból).
-
nord_
veterán
válasz Gsx-rr #249237 üzenetére
De, az egyik fontos lényege még mindig ez. Nem
véletlenül másoltam ki egy cikkből.
De mondok neked konkrétumot: egy teljesen átlagos hétvégi tökfesztiválon (Rácalmás) úgy letérdelt a Telekom, nemhogy netezni nem lehetett, hanem se telefonálni, se iMessage, se SMS nem ment el… Vagy ott van Lugosi által írt probléma… -
burgatshow
veterán
válasz Gsx-rr #248259 üzenetére
Erős kijelentés, mert azért a 11-hez képest a 12 kapott:
- 5G támogatást
- új processzort
- HDR + Dolby Atmos támogatást
- jobb IP besorolást
- kerámia bevonatot
- MagSafe támogatást
- Nagyobb felbontás és kontrasztarány
- valamivel könyebb, mérete ugyanakkora
- Picit jobb kamerát. -
legenda
válasz Gsx-rr #234752 üzenetére
Nem kell, jól megy így is a VoLTE a priváton, a cégesen meg levált 3G-re, aminek jobb a térereje ott is.
Ha gond lenne - akár a hívásokkal, vagy az akkumulátor adott okból jobban merülne -, átnyomnám wifi hálózatra, de nem kell.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
HardRic
addikt
válasz Gsx-rr #234510 üzenetére
Elég érdekes az, hogy egyáltalán erről beszélni kell, mert nincs leírva. Úgy kell "összelopkodni" a tudást különböző oldalakról, tech videókból, mert még az Apple support oldalain sincs leírva javasolt töltési módszer. Pedig az Apple a legtöbb dolgot nagyon részletesen leírja.
Én elég sokat olvastam a témában és próbálgattam különböző módszereket. Lényegében arra jutottam, hogy:
- A Li-ion akksi akkor is öregszik, ha csak áll.
- Ha huzamosabb ideig állni hagyod, vagy pont hogy töltőn, akkor 50% neki a legjobb. Pl. Suface-en van kiosk mód, ami 50%-on tarja az akkut, így biztosan nem púposodik fel, mert folyamatosan be van dugva.
- Előzőből kiindulva: az tesz az akkunak a legjobbat, hogyha a 20-80% közti töltögetést el tudod érni. Egyik extrémet sem éri el a töltöttség, és az ionok az akku mindkét rétegében kb. ugyanannyi időt töltenek.
- Ha ezt elfogadjuk, akkor a nagyon gyakran emlegetett 40-80%-ozás hülyeség, mert úgy többet vannak az egyik rétegben a Lítium ionok.
- A hő megb*sz. Lehet szidni az Apple-t -- mint ahogy minden reviewer teszi -- hogy a fast charging le van maradva 4 évvel, de 20W-on kb. egyáltalán nem melegszik az iPhone. Épp, hogy langyos. A Xiaomim vezetéken 27W-ot tudott, wireless 20W-ot. Hiába vigyáztam rá, a hő azért megnyirbálta a kapacitást. Az Apple cuccokat már csak a support hosszából kiindulva nem 2 évre tervezik, mint a kínai cuccokat, nem tehetik meg, hogy 60 meg 120W-os töltőkkel kinyírják az akkut. (Persze lehet csalni, hogy 2 kis akksit töltesz egyszerre, de a Mi 10 Ultra pl. így is rohadt forró.)
- A sok kis töltés módszer szintén hő szempontból lehet kedvezőbb. -
Gáben81
senior tag
válasz Gsx-rr #234510 üzenetére
Jó nem vagyunk egyformàk, én is hasonlóan töltöm, ahogy te...napközben egy kis gyorstöltés(20W), este meg 5W.
Van aki szeret vigyázni rá és gondoskodó, akárcsak egy autónál is lehet b@szni rá és lehet odafigyelni is...ettől függetlenül tönkremehet az is előbb amelyekre odafigyelnek. -
nord_
veterán
válasz Gsx-rr #234488 üzenetére
Passz, nem vagyok szakember, nem tudom, miért így oldották meg.
Egy biztos: az akkumulátor minden töltéssel veszít a kapacitásából, mindegy, hogy vuduzunk vagy mérnöki precizitással próbálkozunk. Ha sokat használjuk, gyorsan megadja magát, ha keveset, tovább bírja. A legjobb példa a feleségem telefonja: minden éjszaka töltőn van, de mivel keveset használja, nem kell napközben rátöltenie, és a kevés használat miatt az aksi is jó állapotban van. A régi SE-je négy évesen 96%-os volt, az új SE-je hasonló ütemben "romlik"..Szerk.
Gáben81, köszi![ Szerkesztve ]
-
Gáben81
senior tag
válasz Gsx-rr #234488 üzenetére
Ez arról szól főleg, hogy sokan felteszik este tölteni és 1-2-3 óra alatt feltölti 100-ra. És egész éjjel még 4-5 vagy akárhány órán úgy marad. Mivel a telefon szinkronizál, meg valamennyi energiát amúgy is használ ezért mondjuk visszaesik 1%-ot, akkor megint rátölt, hogy 100% legyen. Kvázi erőlteti egész éjjel a töltést az akkumulátorba.
Ezt hivatott ez kiküszöbölni, hogy feltölti 80-ra, aztán ébredés előtt telepumpálja egyszer, amikor várhatóan tényleg szükség rá. -
aujjobba
addikt
válasz Gsx-rr #231462 üzenetére
Ket dolog lehet szerintem:
1. a bank/kartyakibocsato valahogy a hatterben lezsirozza az Apple-lel a valtozast
2. idokozben az AppleID alatt is frissitenem kellett a kartyadatot, onnan is atvandorolhatott valahogyan a Wallet-be, bar direktben nem csinaltam semmit ennek erdekebenEzt a masodik pontot validalom majd amikor a masik kartyam is lejar most hovegen, ami nincs hozzakotve az AppleID-hoz. Habar azon a kartyan a szam is valtozott
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro , Blue Titanium , Usa ( eSim ) modell, kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Plus, Blue, makulátlan, 128Gb, garanciális, független
- Iphone 12 Pro max 256Gb (sok tartozék!)
- Apple iPhone 7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest