- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krethx
aktív tag
válasz
madgie #304464 üzenetére
Igen ott lehet megnézni. Régiót kell váltani. (Support App)Pl UK.
#304456 oszy
Ha benne vagy a 60 napban (még) és megnézted akkor írd majd meg hogy lehet e.Következő a tapasztalatom AppleCare+-al. Nem egy telefont vásároltam már ami külföldi beszerzés volt. Arra mindig is tudtam AC+ vásárolni. (Meg tudom venni.) Viszont a 14Pro-t Yettel-től vettem meg. (Egy összegben fizettem ki.) Ennél viszont már ne tudtam volna megvenni. Fel sem ajánlotta. Többen is írták már itt (a topik-ban) hogy Magyarországon vásárolt telefonra nem lehet. Viszont van aki meg hirdeti itt az aprón hazai készülékre is.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
madgie #304439 üzenetére
A legtöbb tesztben 27W-nál tetőznek a mérések az utóbbi évek modelljeinél, de ami a poén, hogy a töltési idők majdnem egyformák, mint egy 20W-os töltővel, mert menet közben úgy szabályozgat, hogy mindkettővel kb 2 óra legyen egy teljesen fullos feltöltés, pedig papíron kéne lennie bő 30% előnynek.
Szóval a peak érték 27W, de nem végig ennyi.
Mondjuk nem is baj, hogy nem enged rá többet, annyira gagyi a hőmenedzsment. Az előző telefonom 65W mellett töltve éppen langyos volt, ez meg 27W-tól kellemetlenül meleg. Ez meg táplálja az urban legendeket, hogy a gyorstöltés kinyírja az akkut. Nem, az biztosan nem, hanem a hőmérséklet.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
madgie #304435 üzenetére
Valahol 20 és 29W között járunk jelenleg.
Newer iPhones can charge at nearly 30W
ésWhile officially all iPhone 13 and 14 models charge with a maximum of 20 watts, according to multiple tests the iPhone 13 Pro Max and iPhone 14 Pro Max can charge at up to 29 watts, and the iPhone 14 at up to 25W—so a power supply with at least 30W could offer more than the official 20W charger from Apple.
innen:Macworld] -
válasz
madgie #297795 üzenetére
Mind a magyar beszédfelismerés, mind a beszédszintézis, mind pedig az AI már meg van oldva - profi szinten - magyarul. Ha nem tudják megoldani ők, licencelhetnék, és annyi.
A másik már architekturális kéréds. A diktálás már egsészen használhatüó magyarul, de jól láthatóan más beszédfelismerési egységet használ, mint a Siri, ami olyan szerencsétlen, hogy nem érti meg a magyar neveket, pedig a nyelvi beálítás alapján simá feltételezhetné, hogy magyar nevek (is) vannak a kontaktok között. Én néha - szükségből (autóban, mert ha Apple Carplay-t hhasználok, akkor a beszédefelismerés átvált a Siri-re, és ez szerintem minden Carplay-t használó autóban így van - meg viccből is - stresszelem a Siri-t ilyenekkel, hogy "Call Szabó Ibolya" - és ezt már tudom úgy mondani, hogy megértse. De pl. a "Call Tögyessy György" jellegű parancsokat sehogy nem lehet úgy "angolosan" elmondani, hogy értse, mit akarsz.
A nyelvcsaládos érvedbe: Direkt megnéztem, van finn Siri. Na mondj még valamit, ami csak kicsit is hasonlít a finn-re, és tudja a Siri - a legközelebbi az észt lenne, de azt (tudtommal) nem "támogatja". Namost, menyien is vannak a finnek (elárulom: az egész uráli nyelvcsaládban messze a magyart beszélik a legtöbben).
A Siri védelmében: még mindig a Siri támogatja a legtöbb nyelvet - tudtommal. Amit szontén nem értek, mert pl a Google Translate már egészen jól működik a magyarral is, mind beszédfelismerés, mind szintézis, mind pedig fordítás szempontjából. Szerinted nem lehetne azt integrálni az Android-ba ill. Google Assistant-ba? A fordítás funkció miatt nem is kellene "értsen" magyarul, annyira jó már a fordítás, hogy egy angol AI-ra irányítva a Google Translate kimenetét, az megértse, mit akarsz, a választ pedig lehetne visszaforgatni magyarba, amire mehetne a beszédszintézis (utóbbi valami egészen elképesztően jól megy a Translate-ben).
Erre mondom, hogy csak akarat kérdése. Illetve a mi hibánk, hogy birkaként elfogadjuk, hogy kis nemzet vagyunk. Sajnos az önbecsülés és önbizalom nem erőssége a magyar kultúrának (amit egészen biztosan a történelmi traumáink táplálnak).
-
törölt tag
válasz
madgie #297795 üzenetére
Igen, nehéz a nyelv a mienk. Sok magyar se tud rendesen magyarul.
Siri esete érthető, viszont pl. Apple Fitness+ miért csak adott régióban van...
-
-
-
-
Oliverda
félisten
válasz
madgie #285450 üzenetére
A Lightning kábelből is van MFi certified, meg nem MFi certified, meg USB-A csatlakozós és USB-C csatlakozós. Sőt, magából a Lightning dugóból is van már legalább hatféle verzió: [link]
Nekem is van egy olyan eszközöm (hordozható lemezjátszó) amit egyelőre csak a saját USB-A - USB-C kábelével tudtam felölteni. Attól, hogy valamire USB-C aljzatot tesznek, sajnos még nem jelenti azt, hogy az USB-PD szabványnak megfelelően építették fel a mögötte lévő elektronikát.
Leavemealone: Hívd fel a szolgáltatód ügyfélszolgálatát és a hívás közben kapcsold be a Voice Isolationt.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
madgie #285450 üzenetére
Lenovo dokkolón keresztül nem működik a Macbook Pro - dokkoló - monitor láncon a dokkoló kábelével egyszerre a töltés meg a külső monitor jel...
Mikor megláttam, mondom ilyen nincs. A Macbookhoz adott gyári USB-C kábellel pedig pöcc-röff.
Szóval összességében nem látom, hogy a környezetszennyező dongle és kábel mizéria egy centit is javulni fog ettől...
-
zzola
titán
válasz
madgie #285287 üzenetére
Ó dehogynem. Van egy storym, leírom. Párommal még tavaly whatsappon videóztunk, napi szinten. Nekem akkor 12PM volt, neki egy S. S20FE. Kb. 7 percig bírta, utána lekapcsolta az előlapi kamerát is. Fagyasztott gesztenyével hűtőtte a mobilt, hogy tudjunk videózni. Na ez egy véglet nyilván.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
madgie #285065 üzenetére
Kell további beállítás, ezt nézted már?
-
-
törölt tag
válasz
madgie #203222 üzenetére
Igen, a közelítéses kártyák anno ennél kisebb tempóban terjedtek el. Ott ugye fizikai kártyacsere is kellett hozzá (itt az eszközök, azaz telefonok már sok éve kéznél vannak ezzel szemben), ez tehát kedvez az AP gyorsabb térhódításának. A kártyához utoljára akkor nyúltam, amikor regisztráltam a Wallet-ben. 😎
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
madgie #203219 üzenetére
Az biztos, hogy gyorsan megkapták az infókat ezzel kapcsolatban.
---------------------------------Viszont, akinek ez új és van lehetőség tesco-ba menni vásárolni és esetleg tart a beégéstől, hogy nem működik a mögötte állók feltartásával, akkor ott az önkiszolgáló fizetés (bár nyilván nem mindegyikben van), de ott lehet próbálgatni, akár árunkénti fizetéssel, hogy az adott telefon hol érzékel a legjobban. Pl az xs max fentebb, ha a teteje körül viszem a terminál felé, az 100%-hogy azonnal lehet fizetni.
Szóval, ha ott nem működik valami, akkor nem tartasz fel senkit és kiderítheted, hogy mi gebasz lehet a fizetéssel. Pl Pécsi 3 áruház közül a legnagyobb uránvárosi tesco-ban a kutya nem foglakozik veled, amíg nem kérsz segítséget valamiért...
-
törölt tag
válasz
madgie #203219 üzenetére
Nem tudom, ott nálatok “nagyon keleten” mi a helyzet. Itt, ahol élek, Közép-Európában - egy alföldi kisvárosban - sem a vevők, sem az eladók nincsenek ezen meglepve. Egy számít: a fizetés gyorsan megtörténik. Hogy miként, az mellékes...
Amióta működik az AP, rendszeresen alkalmazom és ezek a tapasztalataim. Természetesen földrésztől vagy régiótól függően simán lehetnek eltérések. -
-
törölt tag
-
Clemi
veterán
-
tuzpenge
őstag
válasz
madgie #202206 üzenetére
Lehet hogy igazad van, de én nem tartom kritikusnak, mert ha újra is kell nyitnia az kb 62 ezred másodperc amit észre sem veszel. Mondjuk én nem is foglalkozok ilyennel hogy appok bezárogatása, ezek figyelése, a megnyitásuk idejének mérése, hanem egyszerűen csak használom és azt tapasztalom, hogy iszonyat gyors, nincsenek röccenések, stb. Szóval élvezeti értéke maximális a készüléknek (és szerintem csak ez a lényeg egy ilyen készüléknél)!
-
tuzpenge
őstag
válasz
madgie #186488 üzenetére
Nyilván. Nem is arra értettem hanem csak leírtam hogy semmi hasonló anomália nincs a Publicon. Azt gondolnám hogy ha a fejlesztőiben ilyen hiba van akkor az jelen van a Publicon is. De lehet a fejlesztőibe többet próbálkoznak és totál szétcsesznek mindent, ezt nem tudom hogy megy.
-
batai15
félisten
válasz
madgie #169381 üzenetére
Tegnap a safari bug valójában nem is volt bug, hanem csak alapértelmezettnek volt egy beállítás téve.
Most jelenleg 61%on vagyok, 2o27min használati és 6 óra készenléti idővel .
Egyenlőre két dolgot vettem észre : szifon app néha hetikusan működik , valamint az app shopper nem megy mert frissíteni akar , csak nincs mire. Én is azt mondom nem mennék vissza 10re. -
vasi89
őstag
válasz
madgie #169314 üzenetére
Ne Én legyek már a hibás mert ki szoktam kapcsolni a wifit. Nálam pl . azért mert céges wifire fellépek 1-2 óránként ránézni a dolgaimra de nem akarok egész nap azon csüngeni fölöslegesen viszont ha leválasztom és újra feloldom a telefont már csatlakozik is vissza. De azért zavaró mert eddig teljesen jól működött a control centerből. Kinek mi a szokás de mint kiderül a többséget zavarja mert ez tulajdonképpen visszafejődés. Ezt a leválasztós marhaságot nem tudom honnan szedték egyébként. De nehéz lett volna megoldani, hogy Én állíthassam be milyen funkciót szeretnék? Ennyire nem kellene ránk erőltetni a saját marhaságukat.
-
B-L-A-C-K
titán
-
bigdady
nagyúr
válasz
madgie #165371 üzenetére
Én is én viszont ha buli van akkor megy. De ha be van csukva minden ablak akkor szinte semmit nem hallani kint.
Amúgy bármilyen zenéhez értő megmondja hogy a zene az vezetéken tökéletes wirelessen nem. Ezért használok én is vezetékes Senheisert már ha csöndben kell lenni (pl gyerek alszik) -
buvartacsko
addikt
válasz
madgie #165273 üzenetére
de ha senkinek nem éri meg a termék ami ugyan drágán de tényleg működik akkor mit kéne venni?
szánalmas ez az ország... ha dolgozok, jó keresetem van és megtehetem hogy megvegyek egy terméket ami mindent tud ami SZÁMOMRA fontos, ezután útbaigazítom az embereket akik fikázzák, de úgy hogy sose használták még én vagyok a seggfej meg az elvakult hülye fanatikus.
szánalmas hogy én vagyok a szar az országban mert itthon költöm el a pénzem, és nem ebayről meg a feketepiacról vásárolok olcsó kínai szart számla nélkül és nem hirdetem hogy mutyizok.
én vagyok az elvakult, pedig én elfogadom mások igényét, ameddig Black csak a saját igazát hajtja.
mondtam én hogy nincs füles ami olcsóbban jobban szól? nem. mondtam hogy van ilyen és tudom is? igen. kifejtettem hogy számomra ezek miért nem megfelelőek az utcán zenét hallgatásra? igen.
-
domerator
veterán
válasz
madgie #165091 üzenetére
+1
Én ha lehet minden usb cuccot apple töltővel töltök. Amióta olvastam évekkel ezelőtt az első összehasonlító adapter tesztet hogy mennyivel jobb minőségűek az apple töltői, nekem nem kell reklám ezek számára... csak ne lennének ezek is túlárazva.
2 db másféle töltőm van, de a dán tesztoldalon a kínai verziója két zöld pipát kapott szóval igen jóféle. 2x2,4A a teljesítménye és akkora pufferkondi van benne hogy miután kihúzom a konnektorból még fél percig világít rajta a led. Mediamarktosak, 4500 volt darabja de nem bánom egy fillérjét se. -
oba
addikt
válasz
madgie #164342 üzenetére
Ezért is jó, hogy van alternatíva, és több modellt gyárt az Apple. Mondjuk a Plus model screen/body ratioja még mindig elég szar. Érdekes lesz látni, hogy egy ugyanekkora 5,5 -es kijelző el fog férni egy mostani sima iPhone házában. Na az lesz az igazán jó telefon... remélem
-
w333
félisten
válasz
madgie #135035 üzenetére
Tiszta gáz az egész, amennyire stabil és jónak éreztem az elején az iOS rendszert 8.4 -el csatlakoztam a szifon felhasználók táborába, most annyira hulladéknak érzem az egészet ... a Facebook pl. egy lagg tenger, össze vissza akadozik az egész, pont a kisebb laggok + akadások miatt jöttem Androidról erre követnek a laggok szifonon is, szomorú hogy a fejlesztők már nem tudnak optimalizálni, sebességben és smoothságban már az Android is kenterbe veri, naná hogy elindult az iOS a lejtőn, és fogadni merek hogy a 10 csak rosszabb lesz
Biztos beindul az... majd random
Sz*rok rá, szombaton úgyis lehet megyünk a Westendbe ha addig nem javul meg akkor beb*szom vele az iStyle ablakát (csak hogy megnyugodjak)
Mondjuk az a vicces hogy semmi jelét nem látom annak hogy le szeretné tölteni, térerő melett nem forog az a kis karika, és ha a Wifit kikapcsolom a beállítások ikon ugyan úgy forog tovább a frissítésnél, lehet hogy újra kéne az egészet húzni
-
máyköl
veterán
válasz
madgie #127230 üzenetére
Baromira nem izgat az 1 euró, csak most jön új bankkártyám, nem tudom megvásárolni jelenleg, és mivel viszonylag sürgős, más megoldás után kell néznem.
iTunes backup nem hülyeség, remélem van a gépen annyi hely.Google photos alkalmazást találtam, ez viszonylag hamar felszinkronizálná a képeket, de ezzel biztosan le fogom tudni szedni az új készülékre őket? Vagy tudtok jobb app -et?
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Tomato firmware
- Formula-1
- Elite: Dangerous
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest