Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok megbízható és gyors helyet BP-n ahol ki tudnának cserélni iPhone 5s-ben akkumulátort?
-
Vasinger!
nagyúr
Valaki meg tudja mondani, hogy az iPhone-om miért nem tölti le automatikusan a frissítéseket? Töltőre dugva se, pedig a beállításokban be van állítva: iTunes és App Store-> Automatikus letöltések -> Frissítések.
Máshol is be kéne kapcsolni? -
Vasinger!
nagyúr
Az mitől lehet, hogy egy emberrel folytatott iMessage beszélgetés valamitől SMS-re vált és nem vált vissza? A többi emberrel gond nélkül tudok iMeassage-n, egyedül azzal a személlyel nem.
-
Vasinger!
nagyúr
Találkozott valaki olyannal, hogy kb. iOS 10 óta folyamatosan beakad háttérben a Youtube app háttérben? iPaden jelentkezik rendszeresen, mert iPhone-on nem használom, de kíváncsi vagyok, hogy iPhone-on találkozott e már ezzel a hibával.
Ha kilövöm a feladatkezelőből akkor áll csak le egyedül, van hogy még akkor se...
-
Vasinger!
nagyúr
Tegnap óta, mióta fent van a 9.3.2 az 5s-en nagyon-nagyon gyors lett az Touch ID-val való feloldása a készüléknek. Korábban kellett várni valamennyit, mire felismerte, de most olyan gyors mint 6s-en, tehát csak ráteszem az ujjam és kész.
Más nem vette ilyet észre?
-
Vasinger!
nagyúr
Valaki megmagyarázná nekem, hogy mért csak az iPademen tudom beállítani a nightshiftnél azt a funkciót, hogy az ütemezett ki-be kapcsoláskor ne csak időintervallumot lehessen megadni, hanem akár azt is, hogy napnyugtától-napkeltéig legyen aktív? kép(i5s)
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #129326 üzenetére
Itt szerintem nem érted miről van szó. Az iPad töltő két részből áll: Magából az adapterből, ami a feszültséget áttranszformálja és a "dugós/villás" részből. Az Apple csak az utóbbit cseréli, amibe nincs elektronika, csak passzív alkatrészek, tehát érintkezők, vezetékek maximum, de ezek ugye nem igazán tudnak elhasználódni.
-
Vasinger!
nagyúr
Van aki találkozott olyan jelenséggel, hogy éjjel mikor töltőn van a készülék nem csinál backup-ot iCloud-ba a készülék? iOS 9.2.1 van fent, az iCloud->Biztonsági mentések be van kapcsolva a beállításokban. Esetleg mást is kéne?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Scholes9 #128931 üzenetére
Csak ez szerintem még egy átlagos Touch ID-nél is hangosabb, attól is függ, hogy melyik felén nyomom meg a gombot. Majd beviszem egy APR-be és megmondják, hogy mizu.
Tibee86:
a gari lap elég, a rendszerben nekem se indult újra soha.
Hát, remélem, de ezt is megkérdezem majd egy APR-ben is.
-
Vasinger!
nagyúr
Lenne pár kérdésem, ezt megpróbálom 1 db. hozzászólásba besűríteni:
- Mely alkalmazásokat ismertek a 1-Password-ön kívül, ami támogatja Touch-ID-t? Mire lehet használni a Touch ID-t a feloldáson és az App Store-os vásárláson kívül?
- Múltkor volt egy eset, hogy a Vodafone-nál lett cserélve az iPhoneom garanciában. Onnan 1 év újraindult a Voda gari lapján, de az Apple holnapján azt írja, hogy nincs rá garancia már. Na most, ha én egy bármilyen APR-be bevinném ezt a cserélt iPhone-t gariztatni, akkor ők mit látnának?(Ez az APR akár lehet külföldön is) Valami biztos infó kéne erről, hogy ebben esetben mi van.
- i5S hangos home gomb kattogás garanciális probléma? Találkozott valaki ilyennel?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Vasinger!
nagyúr
Valaki aki függetlenített már szoláltatónál iOS készüléket leírná, hogy miként zajlott le neki a dolog? 4 napja áll a dolog, de még nem jött az SMS, ha egyáltalán annak kell jönnie arról, hogy függetlenné vált a telefon.
Ha már független, akkor hogyan tudok arról megbizonyosodni mások szolgáltató kártyája nélkül, hogy valóban az?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
r3dsnake #128407 üzenetére
De akkor is volt valami, hogy az iStyle, MM, Edigital meg még pár ilyen hely, onnan biztosan magyar garis telefont lehet kapni, vagy valami hasonló. Lehet nem APR-nek hívják őket, de anno volt erről szó.
TheMarci:
Itt csak az iStyle/iCentre üzletek vannak, de köszönöm!
-
Vasinger!
nagyúr
Valaki le tudná írni, hogy melyek a magyar APR-ek? Google sajnos nem segített.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
r3dsnake #120220 üzenetére
Igazából én ezt az ablakot hiányolom akkor ha kevés helyem van: link
De akkor ez lehet csak szoftverfrissítéskor jön elő...
Ennek ellenére nekem nem nagyon akar működni ez a funkció, nyersen lenne annyi helyem, csak kibontva nem és mégis azt írja, hogy nincs elég hely hozzá.
-
Vasinger!
nagyúr
Az iOS 9 azon újdonságát hogy lehet előhozni, kényszerítve bekapcsolni, hogy ha nincs elég hely a készüléken, akkor átmenetileg törölje le az appokat?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
r3dsnake #118292 üzenetére
Igen én. Apple vezetéknélküli bill-t használok hozzá, magyar kiosztással. 1 hetet használt darabot vettem 7k-ért apróról, ki lehet fogni olcsón.
Ami hátrány, hogy nem sok gyorsfunkció érhető el, mint asztalin JB nélkül. Tehát nincs ctrl+t, jobbra-balra nyíl stb.
De gépelésre hibátlan, picit talán késik, de ez már inkább az iOS hibája, mint a bill.-é.
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
Valakinek sikerült már elindítani egy videót és bennhagyni a kijelzőn, ahogy demón volt? Elvileg be van ez kapcsolva, de nem működik nekem.
Alkalmazás váltó és spotlight borzasztó lagos, de ezt ugye már megszokhattuk....
-
Vasinger!
nagyúr
Ha van 2.2 GB szabad helyem, akkor egy 1.93 GB-os alkalmazást miért nincs elég helye letölteni?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Edi77 #115941 üzenetére
Nehogy frissíts. 8.4-gyel borzasztó szarlassú a 4s. Olyan akadásokat csinál, hogy hihetetlen. Szerencse, hogy már csak 1 hétig kell használnom, amíg gariban van az enyém. Amíg teheted maradj 7.x-en. Én alapjáraton szeretem az iOS-t, de ez a 4s 2 hét alatt lehet elveszi teljesen kedvemet tőle....
-
Vasinger!
nagyúr
Lett egy kis inkonzisztencia az iCloud mentésemben, amit valaki olyannak kéne elmesélnem aki ért hozzá az Apple-éknél, hogy ki tudják javítani a hibát. Röviden annyi, hogy az egyik appnak fennmaradtak az adatai a felhőbe és nem akarja leszinkronizálni sehogy sem az eszközökre, pedig látszik, hogy 1.7 GB tárhelyet elfoglal fent annak az alkalmazásnak a dolgai.
Hova lehetne írni akár magyarul/angolul ahol értelmes választ tudnának nekem erre adni?
-
Vasinger!
nagyúr
Valaki gariztatott már adatkábelt? A csatlakozónak nem mind a kettő felével tölti a telefont. Ilyenkor elég csak a kábelt bevinni, vagy mi a helyzet?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
30z.Samu #109231 üzenetére
SoC terén kb. 0. Benchmarkokkal talán kimutatható. De mivel ugyanannyi ram és az architektúra sem igazán változott számottevően, így igazából ahogy Ragnar95 is mondja, főként a kijelző, kamera és az NFC ami talán többet ad, más nem igazán. Ha kis különbség lenne a kettő között vételkor, akkor mindképpen 6 javallott, ha nem baj a 4.7"
Gsx-rr:
Jó-jó, persze. Csak gondoltam megemlítem. Meg talán egyszer talán itt is lesz...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Ragnar95 #109219 üzenetére
Igen, hosszútávra talán egy 5s jobb vétel, de 5s és 6 között semmi difi nincs árban, így egyértelműen 6, ha nem baj hogy tepsi. Viszont 5c és 5s között azért elég számottevő árrés van. Én az 5c-t csak azért javasoltam, hogy ha csak most kóstol bele, akkor ezzel eléggé ideális lehetne, főleg ha 1 év múlva mondjuk cserélne is.
Igen, ez kicsit érdekes helyzet 5c-vel, hogy mi lesz vele, valszeg iOS 9-cel én is váltok feljebb, de igazából ha az 5 be fog lassulni, akkor az 5s is. Jelenleg Air és 5c között semmi sebességbeli különbséget nem veszek észre szinte. Bár lehet hogy talán tényleg el kezdik kihasználni az x86 adta előnyöket végre iOS9-cel...
-
-
Vasinger!
nagyúr
Van rá valamilyen mód, hogy csak a telefonhívásokat jelezze a telefon?
-
Vasinger!
nagyúr
Olyan problémába ütköztem, hogy nem tudom aktiválni az SMS handsoff funkciót 8.1-en. Hiába megyek arra a kapcsolóra, amivel elvileg elküldi a másik eszközre (iPadre) a megerősítő kódot, nem küld el semmit.
Hallottam olyat, hogy az iCloudból ki-be jelentkezés megoldja a dolgot, de ekkor kapok egy figyelmeztetést, hogy minden adatot törölni fog, ha kijelentkezek a fiókomból, ezt pedig nem szeretném. Vagy ez csak egy figyelmeztetés és nem fog törölni semmit se, ha felszinkrózott már mindent?
-
Vasinger!
nagyúr
Voda gariban cserélt telefonnak a gariideje mikor kell hogy frissüljön az oldalon?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
-secret- #88704 üzenetére
Pedig van erre külön program, én ezt használom: Stitch it!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
viperabácsi #88551 üzenetére
AppShopper.
-
Vasinger!
nagyúr
Már értem, hogy miért akarnak vízálló iPhone-t ennyire: videó
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
V.Stryker #88303 üzenetére
Szerintem minőségileg hozza a többi szériát ugyanúgy ez is, csak más anyagból van. Talán erről nem esett szó még sokat itt, de ennek a telefonnak van a legkevesebb gyermekbetegsége. Értsd: nem fog kopni, nem fog meghajolni, nincs antenna gate és meghaló home gomb stb.
-
Vasinger!
nagyúr
Jelenleg még mindig ez a legjobb választás edzett üvegből?
-
Vasinger!
nagyúr
Olyan képernyő sárgulásos hibáról hallottatok, hogy egyszer sárga egyszer nem? Ha igen, így is be lehet adni szervizbe?
-
Vasinger!
nagyúr
Szolgáltatóhoz vagy iStyle szervízbe érdemesebb beadni telót? Melyik gyorsabb, cserél nagyobb valószínűséggel?
-
Vasinger!
nagyúr
5c-vel kis iOS 8 tapasztalat.
Üzemidő érezhetően sokkal jobb lett, mióta fent van, alig akar merülni, főként azért meglepő mert only 3G van csak, annó meg még volt módom 2 és 3 G között kapcsolgatni.
Eleinte az időjárás nem működött a noti centerben, de ezt egy újraindítás megoldotta.
Kisebb röccenések talán vannak, de egyáltalán nem vészesek. A continuity sajna nekem nem működött, de még kísérletezek vele, továbbá volt hogy FC-zett már az Appstore és a beállítások is.
A widgetek tetszenek, ki fog ez alakulni, billentyűzetekkel még ismerkedek, azok még elég gyerekcipőben vannak droidhoz képest.
-
Vasinger!
nagyúr
Másnál működik a Continuity? Nekem hiába van bekapcsolva a handsoff, de se a hívásokat se a Safari weblapokat nem viszi át a másik eszközre.
-
Vasinger!
nagyúr
Másnál is helytelen felhasználónév vagy jelszót dob Appstore és iCloud?
-
Vasinger!
nagyúr
Nekem ennél a résznél akadt el és vagyok már fél órája újra és újra.
Itt egyébként mit csinál? Már letöltötte és előkészítette a telepítőt is és elfogadtam a használati feltételeket is.
-
Vasinger!
nagyúr
2.1 GB az egyéb mérete, ez normális? Lehetne ebből faragni kicsit?
-
Vasinger!
nagyúr
Van aki itt bétázott? Írna egy kicsit a widgetekről, hogy mennyire vannak már jelen, meg hogyan néznek ki? (akár screenshotokkal is)
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
legiaap #83914 üzenetére
Aztán ott várnak majd a tolvajok a házadnál/kerékpárodnál, hogy mikor jársz arra aztán amikor a közelben vagy, már viszik is el...
Kicsit utópisztikus, de simán lehetséges. Főleg, hogy úgy is fel lehet oldani, hogy beadsz egy morse jelet a tetején, könnyebb feltörni mint a számzáras lakatokat kb.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Zjunior #83832 üzenetére
Akkor Te nagyon rosszul tudsz százalékot számolni. Baromi sok dolgot jósoltak már, projektoros iPhonetól kezdve 4 magos SoC-ig, had ne soroljam már fel mennyi bullshitet hordtak össze a korábbi szériáknál is. Nyilván 1-2 be fog jönni közölük, hisz vak tyúk is talál szemet.. De azt megmondani előre, hogy ezek közül melyik, azt nem fogod.
-
Vasinger!
nagyúr
Ez csak egy pletyka, senki se tud semmi biztosat.
Ha most én leírnám, hogy az új iPhone hajó méretű lesz és csak merülési engedéllyel lehetne használni, mert ha óceánban használnád akkor elsüllyedsz vele, akkor az kb. ugyanannyira lenne hiteles mint ezek a feltételezések. Biztosat majd csak szeptemberben fogunk tudni...
5s-re is azt mondták, hogy nagy lesz, erre maradt 4"...
-
Vasinger!
nagyúr
Na, csak, hogy váltsunk egy kis témát is: KATT
Várós lesz az iOS 8.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Dexter-2000 #83664 üzenetére
Olyat nem lehet.
-
Vasinger!
nagyúr
Igazából az EDGE és az LTE idle kb ugyanott lehet LTE terhelve biztosan többet fogyaszthat véleményen szerint. Itt igazából a 2-3-4G közötti váltogatással lesz gond, az biztos fogja meríteni. Napi 2x40 Km-t utazok most nyáron és itt összevissza van térerő és látom, hogy itt-ott átkapcsol EDGE-re 3G-ről... LTE-nél meg még rosszabb lenne.
Nem értem miért nem akkor vezetnek be egy új szabványt ha rendesen ki van építve, nem csak 2 Km-es környezetben...
Egyébként 3G-vel simán hozok LTE sebességet is akár, nincs vele semmi baj.
-
Vasinger!
nagyúr
Az mitől lehet, ha letiltom a mobilnetet egy alkalmazásnak és úgy is megkapom az üzeneteket push-sal? Gtalk-ról van szó, ha ez számít valamit.
A másik:
Wifin van lehetőség szabályozni az adatforgalmat, mikor mobilról osztok netet iPadnek akkor leszív 100 megákat a sok app push és frissítés..JB is szóbajöhet.
-
Vasinger!
nagyúr
iPad mini töltővel gond nélkül lehet tölteni iPhone-t? Nem lesz baja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest