- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyi0627
senior tag
válasz
ZooLee #53051 üzenetére
Mert szerintem ez egy alap dolog egy telefonba,egy sima mezei nokia 3410es is tudta ezt a funkciót,akkor egy i4 ezt nem?
És sok olyan ismerősöm van,akik mondjuk csak wifiről neteznek vagy olyan a telefonjuk,hogy nincs nekik ilyen alkalmazás...
És mivel havi 3 ezerből úgy megúszom a dolgokat,hogy korlátlanul küldök hálózaton belül smst(havi 1100 ért max) és közben ingyen hívok hálózaton belül,és csak szinte ilyen ismerőseim vannak,akik épp nem esnek ebbe a kategóriába azokat szoktam hívni csak pénzért.Szóval vannak olyan emberek akiknek a viber szinte "felesleges sajnos"És azoknak hiányzik ez a funkció!És még ha folyamatosan vibereznék,akkor is hiányozna!
-
agabe
addikt
válasz
ZooLee #53047 üzenetére
kedvenc helyek google maps-ban, vagy hol ? nem használom nem tudom mire lehet kihatással, de esetleg én is kipróbálom egy este mit mutat (valószínűleg nem lesz eltérés a te tapasztalatodhoz képest)
(#53048) alek41:
Remélhetőleg egy 7.1 -es frissítés majd ezt is helyreteszi. Ha van más 4S tulaj akinél viszont ez nem jelentkezik ennyire hatványozottan, akkor nálad valami más probléma is lehet.
Lehet (ha még nem próbáltad) szűz telepítést kellene végezned, és a kellő progikat egyenként visszarakni. Ez korábban androidnál volt fontos, de úgy tűnik most a 7-esre váltásnál a 6-os mentésekből visszaszinkronizálás okozhat gondokat. -
Tim82
félisten
válasz
ZooLee #52838 üzenetére
A vegyes tapasztalat szerintem nem egyenlő azzal, hogy "elb@szták". Ahogy olvasom, gondok leginkább akkor vannak, ha belakott iOS 6-ot frissítenek 7-re, tiszta lap helyett.
Én is vártam jó pár napot, olvasgattam a kapcsolódó topikokat, hogy milyen problémák vannak, a frissítés előtt csináltam iCloud-ba egy biztonsági mentést, de végül semmi szükség nem volt rá. Nem vagyok nagy iOS-guru (az iPad Mini csak május óta van, azelőtt meg egy Whited00r-os iPhone 2G volt az egyetlen iOS-os eszközöm), ezért biztosra akartam menni, csak akkor frissítettem, amikor úgy látszott, hogy a kezdeti gondok nagy része már elhárult.
Eddig nem bántam meg a frissítést.
-
Tim82
félisten
válasz
ZooLee #52827 üzenetére
Személyes tapasztalat alapján meg nem az, nincsen vele gond. Talán még simábban is fut nálam, mint a 6.1.3.
Egyedül a Gmail app csinált érdekes összeomlásokat (az sem azonnal, hanem már egy napi iOS 7 használat után), de egy app eltávolítás-újratelepítés megoldotta azt is. Meg a legelső alkalommal a telepítés után látványosan megakadt a képernyőforgatás. Azóta sem csinálta újra ezt...
Illetve volt olyan, hogy a Safari a PH!-lapcsalád fórumoldalait "félig" töltötte be elsőre (otthoni wifi-n, nyomkodnom kellett az oldalfrissítést). Aztán volt egy kisebb fórummotor-frissítés és valahogy ez is megszűnt, szóval nem iOS-oldali hiba volt...
Hozzáteszem, egyszerűen csak frissítettem, semmi gyári visszaállítás-új iPad-ként beállítás.
-
mondomén
őstag
válasz
ZooLee #52393 üzenetére
"Egyrészről, ha lop mondjuk egy S4-et, akkor azt eladja gyorsban 90-ért, és nyer rajta 90-et. Na, mivel éri meg jobban foglalkozni?"
Nem nezik mit hasznalasz. Ha lehetoseguk van lenyuljak azt ami epp nalad van. Aztan eladjak amennyiert tudjak. Epp a napokban loptak el 2 biconkat is a kulcsos tarolobol (elfelejtettuk leleancolni oket). Az egyik egy tok regi szakadt, rozsdas szar volt amit mar csak pot biconak tartottunk, egy pillantas alatt meglehetett rola mondani, hogy semmit sem er. Ezek a szutykok meg azt is elvittek...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ZooLee #52393 üzenetére
Nem 1 hete árulnak alaplapokat, hanem több éve, szóval ez folyamatos, de ebbe ne menjünk a bele, eddig is lopták a telefonokat, és hogy ujjlenyomat olvasó lesz benne ugyan úgy fogják, semmivel se kevésbé...
De itt le is zárnám a témát, ha szerinted ezek után nem fogják lopni akkor nem fogják most nem fogok neked magyarázkodni hogy de márpedig igen is.
Zjunior: Az a baj még sose vettem semmit, mert nem volt rá szükségem, viszont több olyan alkalmazásom van amit megjelenés napján leszedtem, majd utána fizetős lett...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ZooLee #52388 üzenetére
Végig gondoltam, és Te nem látod át. Tudod mennyi pl egy i5 alaplap? ~30 ezerért már itt van neked is, nekem is, bárkinek is aprón. De ha pl egy tolvaj banda szövetkezett egy telefonbolttal, akkor meg ingyen van. Miért is? Azért mert akik árulják itt az alaplap cserét úgy működik te oda adod a hibásat ők meg ingyen kapnak helyette egy újat, mert legariztatjak valahogy...Ezt ne kérdezd hogy kivitelezik, mert nem tudom, de hogy így működik az biztos, mert már nem 1 ilyen információt kaptam. De most mennyünk vissza oda hogy egy i5-ös alaplap amit egy hülye gyerek is itt megtud venni 30 ezer, ellopja a telefonomat ami le van kódolva, kicserélteti az alaplapot 30 ezerért, és eladja gyorsban ~90 ezerért a telefont...Na itt már nyert rajta 60 ezret, és ez szerinted nem éri meg a tolvajoknak...?
-
válasz
ZooLee #51031 üzenetére
Ezt egy picit bűvös homálynak érzem:
Ezer dolgot csinál menet közben, akkor is, ha éppen nem használod.Mit is, mikor nem használom, miért is és különben is...
Nyilván jönnek a levelek, szinkronizál a naptár stb, de van aki nem tud állandó net nélkül élni. Van, aki tud és fontos az akku idő (ettől még kell neki a SmartPhone), és még sok eset van, nem vagyunk egyformák (hál' Istennek) -
agabe
addikt
válasz
ZooLee #50898 üzenetére
és valóban.
ismeretlen számról (azaz ha nem jelzi ki a hívó a számot) kaptam hívást ahol nem volt ez a lehetsőg, de logikus is, mert nem lenne hova küldeni, és az emlékeztetőt is fölösleges lenne beállítani.
Az emlékeztető lehetőség viszont kifejezetten tetszik ...még nem találtam módot, hogy az egy órás figyelmeztetést a visszahívásra lehessen másra is álltani (5 perc, 20 perc) , de ez jó....ráadásul az emlékeztető ikonra nyomva szintén elhalkul a csörgés, nem kell a hangerő gombhoz nyúlni. -
SeaShark
tag
válasz
ZooLee #31432 üzenetére
Szia!
Még egyszer köszönöm neked és a többieknek a segítséget.
Egy apró segítség még kéne, sajnos az első forrásom aki a iPhone 5 hozta volna az nem jött össze, ezért megrendeltem az Apple Store -ból, kedden szállítják ki, de nem és veszem át hanem valamelyik családtagom.Abban kérném a segítségeteket hogy mire is kellene figyelni a telefon átvételekor (pl. milyennek kell lennie a csomagolásnak, stb.) és csomag kibontása után kinek milyen gondok problémák léptek fel azoknál akik az Apple-től rendeltek.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
SeaShark
tag
válasz
ZooLee #31403 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ.
Kérdésem még az lenne, - mint ahogy írtam - hogy utána át lehet állítani "none" ra, vagy legalább is kitörölni az adatokat valahogy.
Azért kérdezem, mert az öcsém kisgyereke már elég jól használja az ilyen cuccokat és nem szeretnék úgy járni mit, ahogy ez egyik fórum társ járt a lányával.(több ezer forintos számlát csinált)Válaszodat előre is köszönöm
-
agabe
addikt
válasz
ZooLee #27696 üzenetére
voda belvarosban 12,9 Mbit-et hoz 3G-n letoltesben delutan 5 ora utan, most meg majd 16-ot. (felfele 3,7-3,85). Minek ide LTe amig nem mukodik sokszor ?
jo, ez mondjuk valoban jo lefedettsegu, es lehet LTE-n meg jobb lenne, de egyenlore tobb okbol nem reszkirozom a 6.1-es frissitest (battery drain pl.) , majd ha kigyomlaltak a hibakat.
komolyan mondom olyan erzesem van mint androidon volt, ahol sosem lehetett tudni milyen hibak jonnek az uj szoft verzioval., es nem tetszik.
najo nem puffogok, mert elvagyok 6.0.1-en is perpill. -
skidrowkill
aktív tag
válasz
ZooLee #27300 üzenetére
Most próbálok beszerezni egy eredeti töltőt+adatkábelt, nem szenvedek evvel a részével, nincs kedvem se akksit , se telefont cserélni ilyen kis tételű tartozék miatt!
Írtam a csávónak, gond nélkül visszaküldte a pénztViszont ma megérkezett, Hong Kong-ból a tokom nagyon jó, nem vastag, nem zavar...és még véd is valamennyit
-
Brumi˘
addikt
válasz
ZooLee #27439 üzenetére
Én tegnap óta vívok a t-vel, mert 6.1 update óta 32kb/s / 20mb/s a mobilnetem. Első körbe az volt hogy nincs aktiválva az akciós dupla leforgalmazás, ma már azt mondták hogy valami beállítás hiba, indítsam újra ők is újra indítják, de még mindig semmi. Szerintem hívjad őket, mert állítólag én voltam az egyetlen eddig akinek ilyen baja van. Persze kikapcs-bekapcs, hardreset, networkreset megvolt. És se 3g-n se LTE-n nem megy 32k/s-nél többet.
-
ZooLee
senior tag
válasz
ZooLee #27422 üzenetére
Csináltam még teszteket, érdekes: Ha szervert változtatok (pl. a Vodafone, Telenor vagy a Fusion Media Kft-re a listából) a letöltés marad 0,02Mbps, viszont a feltöltés felmegy 7-10Mbps-re, csak az eredetileg megtalált Magyar Telekom Plc szerverrel ilyen szar a feltöltés. Akkor most mi van?
-
ferikek
aktív tag
-
TheMarci
addikt
válasz
ZooLee #26585 üzenetére
Nekem pl. nagyon is hiányzik. A mindenki látja problémára a megoldás lehet, hogy csinálsz több naptárat, és a személyeset nem rakod ki. A nc meg azért valljuk be egy kicsit bonyolultabb megoldás, mint hogy csak ránézek a telefonra, és látom a teendőimet x napra előre. Nem azt mondom, hogy nem megoldás, hanem, hogy az ember a kényelmességre törekszik. De csak megkapjuk ezt is majd az ios 7-8?-ban.
@DonThomasino: Neked a google nem a barátod amúgy?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_iOS_devices -
ferikek
aktív tag
válasz
ZooLee #26557 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Lehet, hogy félreérthető volt az, amit írtam:
Az otthoni laptopokról a router printer server funkciója segítségével tudok nyomtatni vezeték nélkül, ehhez minden laptopra fel kellett tennem egy progit, amit a router support oldaláról tölthető le. Tehát működik a vezeték nélküli nyomtatás, kérdésem az, hogy lehet esetleg iPhonera/iPadre letölteni egy olyan programot, ami a router segítségével láthatóvá teszi a nyomtatót?
Vagy nincs ilyen program, akkor hálózati nyomtatóként működnie kellene? Ezt a ios-ben be lehet állítani (pől. nyomtató hozzáadása?)köszi!
üdv.
ferikek
-
M@te
senior tag
válasz
ZooLee #26369 üzenetére
igen ez világos, csak azt nem értem ha képeket szinkronizálok akkor miért először az alkalmazásokat kezdi el szinkronizálni.
pl: soundhound alkalmazás. már 1 hónapja letöröltem a telefonról, most elindítottam az itunes-t rá se mentem az alkalmazások fülre, se arra hogy feltelepítse, mégis rögtön elkezdi telepíteni és még 2 másikat.
most rámentem hogy elávolítás (miután már félig feltelepítette őket). kíváncsi vagyok legközelebb is felrakja-e majd.
-
Eriqo
csendes tag
válasz
ZooLee #25978 üzenetére
Köszönöm a bő választ ZooLee
Ráfázás témájában én is pont az általad is linkelt, elolvadt töltőre gondoltam.
Amúgy szerintem is igazából csak a töltő meghosszabbítása az ilyen dokkoló, ezért remélem, hogy nem lehet komolyabb baj.Amúgy nekem ez lenne a konkrét kiszemeltem:
http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefon_alkatresz/toltocsatlakozo/iphone_dokkolo_dock_4_4s_legolcsobban_1693881749.html
Ez Dock Connector bemenetes.
-
Onderon
senior tag
válasz
ZooLee #24867 üzenetére
Nemtom mit értesz puszi alatt. Előző kártyám iphone4hez kapott microsim volt, szó nélkül küldték csomagban az iphone5 mellett az új nanosimet, majd mivel az a telefon hibás volt és visszaadtam, rendeltem másik iphone5öt és még direkt mondtam is a telefonban az ügyintézőnek, hogy nem kell nanosim, már van, azt mondta mindegy, ne aktiváljam. Úgyhogy most két nanosimem van. Az meg szerintem is alap, hogyha nem náluk veszed a telefont, de simcserét kérsz, akkor elkérik a 4500ft-ot.
-
bandigno
senior tag
válasz
ZooLee #24158 üzenetére
Tegnap kb 20 perc alatt sikerült beépítenem a kocsiba, persze kellett a YouTube hozzá, mert szétbontani a kocsit, azért necces
Bekötöttem 2 kábelt, egy 30 pinest az i4-hez, meg egy USB vég a kesztyűtartóban!
Az usb adott, úgy viselkedik, ahogy kell. A telót rádugva vezérli a gyári fejegység, léptetés előre-hátra, az összes rajta lévő zenét beolvassa és azok között lehet léptetni, de lehet playlist alapján is! A teló kijelzőn természetesen megjelenik az éppen játszott track borítóképe, mint mikor fülesről megy a zene! Közben ugyebár tölti is a telefont. Egyelőre lógós módon oldottam meg a kábelt, de egy tartót majd beszerzek, így sikerült kilőni a szivargyútós töltést is, meg ugye a hívás kihangosítás is némileg megoldódott! Teszt alatt van még, sajnos mix esetén a beletekerés usb-n nem megoldott, de majd marad a mixhallgatás telóról, mert azon meg ott a csúszka! Remélem egy szoftver frissítésre sort kerítenek és lehet majd usb-ről is tekergélni!
Jah, hallható zene minősége: mivel aux in, tökéletes, csak az mp3/wma/wav bitráta határozza meg -
bandigno
senior tag
válasz
ZooLee #22412 üzenetére
hosszas gondolkozás után ma beszereztem egy dension gateway 300-at (EZ), egy iPhone/iPod csatlakozó kábellel, holnap nekilátok a beépítésnek! Így megoldódott, hogy nem kell megtörni a gyári belső elképzelést, megy az aux-on, mint cd tár ill. kezel más eszközt is mint aux, nem mellékesen a telóról is vezérelhetem, hallgathatok arról is zenét és van USB port is. Nagyon nagyon nehéz döntés egy ilyen egy szép fejegység helyett, de a feléből megvan és ugyanúgy bontani kell, de kevesebb kiegészítő eszköz kell (0 db) és nem hívja fel a tolvajok figyelmét sem!
-
Onderon
senior tag
válasz
ZooLee #23223 üzenetére
de ezt miért nekem írod?
az enyém nem karcos és normális tokban tartom. mert így döntöttem. főleg azért, mert majd cserénél jobb áron tudom eladni
eddig is így csináltam, kifizetődőnek tartom. de az nem megoldás, hogy valami papírvékony tok, vagy lifegő szilikoncsoda kerül a telefonra, mert az nem véd semmit, sőt még árt is, ahogy látjuk. pont ezért írtam, hogy választani kell
vagy véded, de akkor normálisan, vagy nem véded egyáltalán és nem foglalkozol vele, hogy sérül, mert azért van.
-
vadászcsiga
félisten
-
bandigno
senior tag
válasz
ZooLee #22412 üzenetére
FM transmitterem van, dehát az a kb 128 kbps minőség eléggé sz@r
most cseréltem le a kocsit, ebbe ráadásul a szivargyújtó mélysége kisebb, nem is jó bele!
A gyári cd lejátszó vezérli a cd váltót, csak ugye az nincs, de csatlakozása van! nem is akarok cdvel bíbelődni, ezért kell a digit váltó v váltó+iphone dokk! Amit fentebb linkeltem (EZ) kifejezetten hondák gyári fejegységeihez vannak (csatlakozó) de persze van minden típushoz is! nekem igazából a kérdés az az, hogy használ-e vki ilyet, ajánlja-e stb, érti?ez csak az alap modell, de van iPod/iPhone dokkos is, amibe belerakva mint "cdtárba helyezett lemezt" érzékeli a telót és vezérli a fejegység! na meg BT-os is!
Nagynozi: 6.0.1-re frissítés után javallott egy hálózati beállítások resetelése! úgy látom nagyon gyakori hibák vannak ennél az OS-nél a hálózati dolgokkal, de majdnem mindenkinem megoldja ez a reset!
-
bandigno
senior tag
válasz
ZooLee #22396 üzenetére
Én egyelőre a gyári honda cd lejátszót akarom kiegészíteni ezzel, első körben, de gondolkozom a teljes lejátszó cserén is, ami kompatibilis a szifonnal! ennek az ára 17e lenne kb, plusz beépíteni, ha meg másik lejátszót veszek, akkor + keret hozzá, stb, és nem tudom megérné-e elrontani a kocsi belső képét vagy épp feldobná! Vacila van. Mindenesetre köszi, az alpine lejátszókat megnézegetem, de ott is csak az usb-s vagy memókártyásak a nyerők, az említett cd írogatás elkerülése végett!
Kicsirics77: köszi, ránézek arra is!
-
bandigno
senior tag
válasz
ZooLee #22093 üzenetére
pannonos vagyok, van kb "azonnali" részletes számlainfó online, aztán az adott időtartamban (utazással és navigálással eltöltött idő) lévő adatforgalmat majd jól összeadom, saccperkábé kivonom belőle az esetleges egyéb adathasználatot, de mondjuk egy push vagy email letöltés nem egy nagy mennyiség lenne!
szerk: esetleg még ezt összevetem a beépített számlálóval és kiderül h egyezik-e vagy sem és ebből lehet már következtetéseket levonni! amúgy azt vettem észre, h a pannon elég jól mér, főleg amikor nem mér!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest