- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Netfone
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuzpenge
őstag
válasz Dwatti #328799 üzenetére
Én pl revolut virtuális kártyát használok ilyenekre és fizetés után azonnal fagyasztom is...vagy lehet egyszer használatos kártyát is használni az ilyen helyeken. Ezzel próbálom minimalizálni a csalás esélyét. Ezekre (sok más egyéb mellett) szerintem tökéletes megoldás a revolut. Ajánlom másnak is!
[ Szerkesztve ]
ˣ
-
Dwatti
addikt
válasz Zsolt,72 #328797 üzenetére
Szerintem nincs. Vagyis nem emlékszem amikor én foglaltam utólag helyszíni fizetéssel de mindig kell neki kártya adat a fedezet miatt .Szerintem a Apple pay-t nem lehet megterhelni fedezetnek, vagy a Pay Pal -t
De most látom az oldalt úgy néz ki lehet fizetni-terhelni nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Zsolt,72 #328797 üzenetére
Lehet sok féle módon fizetni, csak sokszor az emberek annyira lusták, hogy egy virtuális kártyát kikérni a banknál ahol vannak, hogy onnan fizessenek.
Lehet igazából bármit írni, de ha az egyén mindent megtesz a saját oldaláról akkor 99% hogy védve van.
Sok kollégámat húzták le már pár száz ezer forinttal mert bedőlnek mindennek. A céges belsős teszt leveleken is megbuknak rendszeresen, hogy melyik adathalász stb.
-
Topikgazda
válasz Dwatti #328795 üzenetére
Booking-on nincs lehetőség PayPal, vagy Barion fizetést választani? Ugye, azoknál az eladó nem fogja látni a bankkártya-adatokat (épp ez a lényegük). Esetleg Google- vagy Apple fizetés? Ezek is védik a kártyaadatokat.
Fázom attól, hogy csak úgy "natúr" megadjam egy webes felületen az adatokat, ezért is használom a fentieket helyette. A jövőben nektek is jól jöhet, ha ilyenre váltotok. Én már voltam úgy, hogy inkább nem vásároltam egy random oldalon, mert nem volt semmi védelem, csak adjam meg nekik az adataimat.... hát persze...
-
Dwatti
addikt
válasz tothl #328793 üzenetére
Legutóbb lányom a iPhone mobil ap- Bookingon foglalt szállást., nem kamu oldalon.
Előre kellett fizetni, megadta a kártya adatait -fizetett. Vissza igazolás megtörtént , majd 3 hét múlva 3 x emeltek le pénzt a Booking nevében utána letiltotta a kártyát. Semmiről nem kapott visszajelzést a banktól. (sms.stb)
Most a rendőrség és MBH -bank is vizsgálja az ügyet.
Mindez 2 hónapja történt de pénzt még nem kapott vissza.[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
válasz bnorci71 #328772 üzenetére
Gondolkodom ezen a sztorin de valahol biztosan van egy biztonsági rés.
Nekem ugyan George nincs, de amim van, azokkal nem olyan egyszerű ez a móka.
A webes használathoz a telefon kell, biztonsági sms, e-mail vagy mobil app.
Egyikhez sem olyan nagyon egyszerű a hozzáférés új eszközről ráadásul a tudtomon kívül.
Persze vannak olyan szolgáltatók akiknél pl. kártyás fizetéskor nem kér visszaigazolást semmi de idáig eljutni sem lehet véletlenül és másra nem is jó tehát ilyen hogy akármilyen számlára utalás vagy random nem megbízható helyre fizetés nem is nagyon elképzelhető.Mindazonáltal mostanában elég sok ilyen van akár a legutóbbi Apple -s leemelésekre gondolok és biztos vagyok benne, hogy a különféle banki és fizetési szolgáltatók pénztárcák vastagon benne vannak ezekben az incidensekben.
Mindenesetre ha alakul valami értelmes fejlemény örülnék ha megosztanád itt, hogy mindannyian tanuljunk belőle. -
Noxy
veterán
válasz Zsolt,72 #328787 üzenetére
Igen művelik csak nálunk 50% nagyobb az esély a sikeres csalásra. És ez csak a jéghegy csúcsa.
Olyan szinten van, hogy pld az UC postai levelet küld hűttőmágnessel, amit rakjak fel, hogy tudjam ilyen esetben mit kell csinálni.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
ququ
újonc
lehet hogy off itt, elnézést, segítsetek lécci, mi a különbség a 2 tök egyforma ipad között?
[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz bnorci71 #328779 üzenetére
Nem telepítget mindenféle szoftvert ami van a telefonon az App Storeból telepítve.
Ez is ott van az AppStore-ban. [link]
Nem vírus. Annál rosszabb, ha valaki nem tudja miért rakja fel.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Noxy
veterán
válasz MasterMark #328776 üzenetére
Ezeket, meg egyéb más körülményeket soha nem tudunk meg. Egyszerűbb az iOS-ben keresni a hibát. A fiam 3 kollégájától 2 hét alatt 1.5 mill.. nyúltak le a b.kártyákkal.
Ezen meg nem is kell csodálkozni olyan országban, ahol a 8. osztályosok 50% funkcionális analfabéta.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Kbali
nagyúr
válasz bnorci71 #328779 üzenetére
Ezek szerint azonnali utalással ment, ráadásul másodlagos azonosítóra, ha csak egy számsort látsz (ezt a rendőrségi megkeresésre a bank fel fogja oldani számlaszámra, de addig nem - hülye MNB rendelet miatt). Vagy a névnél van számsor és van számlaszám?
Telefonról nem megy ki semmilyen PIN, csak úgy történhetett, ha gyanútlanul megadta az adatait valahol/valahogy. Nagy eséllyel erre a pénzre keresztet vethettek sajnos[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz Sefter #328774 üzenetére
azonnali utalás
a név csak egy számsorLali-213
kel a George hitelesítés Pc-n ez 100% szerintem nagyon régóta ha nem is kötelező de nekem be van állítva én is csak úgy tudok belépni
Jelenleg a kapitányságon vár a nejem, hogy feljelentést tegyen. de nem hiszem, hogy ott fognak mondani bármit. Pénteki az incidens ma reggel vettem észre és azonnal hívtam a bankot, de gyanítom a pénz 1 perc múlva ment tovább másik számlára. Nem tudom a bankok meddig nyúlnak/nyúlhatnak utána mert amíg országon belül van, látok csak esélyt, amint külföldi számlára ment bukta ,mert a nemzetközi utalás nem azonnali.MasterMark
nem, ő is tudja banki adatot nem aduk ki senkinek a számla az én nevemen, őt nem is keresik a banktól még hivatalosan sem.
Azt hiszem teljes gyalu lesz a telefonjának a megoldás.knox83
nyilván a Face Id se ér többet mint a PIN és igen ha nem sikerül a biometrikus azonosítás akkor PIN-t kér, de azt is meg kellet valahogy szerezni.....ráadásul nem is az IOS tárolja hanem az Erste alkamazás most kipróbáltam hogy törlöm a jelszavakból a telefonon és akkor is be tud lépni a George App
ÉS pont ez a kérdés egy iPhoneról hogyan tudják ellopni ? Nem telepítget mindenféle szoftvert ami van a telefonon az App Storeból telepítve.Tehát az Ő PIN-je csak az Ő telefonjáról kerülhetett ki a e-csatorna azonosítóval.
Kbali
Bankban mint írtam azonnal megtettem a bejelentést le is lett tilva az ő hozzáférése. De az ügyintéző csak annyit mondott az ő profiljával lett indítva jóváhagyva a tranzakció. Az eszközt nem mondta én meg nem kérdeztem
köszi igen erre voltam kíváncsi, hogy milyen alkalmazást keressek.
Nem volt csaló hívása és azt mondta nem telepített mostanában alkalmazást a telefonra. De majd végignézem mik vannak rajta. Gondolom ezek a szoftverek látszanak a telepített alkalmazásokban nem tudnak elbújni.[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Kbali
nagyúr
válasz bnorci71 #328772 üzenetére
Ha az a felételezés, hogy a telefonról indult, akkor egyrészt ezt a bank meg tudja mondani neki (gondolom a bejelentést megtettétek oda is), másrészt a telefonon valamilyen távoli management eszközt kellene keresned (pl. Anydesk, teamviewer) - de ennek a telepítéséhez is a user hozzájárulása kellett (amit általában egy olyan telefonhívás előz meg, hogy épp lopják a pénzét).
-
-
MasterMark
titán
-
Lali-213
senior tag
-
Nordik
őstag
Ha asztali windowsos géphez is csatlakoztatom az AirPodsot bluetooth alapteren keresztül akkor hogyan dönti el, hogy éppen a telefonhoz vagy a géphez csatlakozzon? Vagy be tudom állítani, hogy a géphez csak manuálisan csatlakozzon?
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Nagyon szakmai segítséget kérnék és előre kérem csak az válaszoljon aki tényleg tudja mi történhetett és hogyan. Jöhet privátba is a válasz, vagy ha hosszadalmas akkor egy telszám és felhívlak.
Erste bankszámla. George alkalmazás. Pénteken a nejem profiljával valaki belépett és elutalt a számlánkról 600e forintot. A nejem csak az iPhonon használja a netbankot pc-n soha nem lépett be. A banki ügyintéző azt mondja keressek kémprogarmot vagy távvezérlő alkalmazást a telefonján.
Ezt hogyan keressem? Töltsem le az App Store-ból az AVG-t mondjuk?
FaceId be van állítva a telefonon felnyitáshoz, George app indításhoz és ugye az utalásnál aláíráskor is aktív a Face Id.
Hogy tudott valaki belépni a tudtán kívül. Az utalás időpontjában nem kapott értesítést tehát ő nem hagyhatta jóvá az utalást a saját telefonján.
Hogyan tudom ezek után biztonságossá tenni a telefont? Egy teljes gyári visszaállítással?"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
akosxyz
senior tag
I12 reggelre nem tud kapcsolódni a wifihez. Beállításokban próbált rácsatlakozni, feldobta a listából, hogy csatlakozik, körözött kicsit mellette a jel, majd ledobta és kezdte előlről. Elfelejtettem a hálózatot, restartoltam a mobilt, de azóta meg hiába írom be a helyes jelszót, nem fogadja el Minden más eszköz tökéletesen csatlakozik a wifihez. Egyszer csinált már ilyet IOS18 óta, de akkor egy hálózat elfelejtés és jelszó újra megadása megoldotta, most egyelőre az sem segít. Valami ötletetek van?
-
v.attis
őstag
Ahogy a többiek írták, tedd töltőre.
Én amikor átköltöztem, egy szombat délután raktam a telóra 31 GB fotót és videót. Közben is szinkronizált, de nekem is leszünetelt elég gyakran. Valahol ki is írta, hogy éjszakára dugjam töltőre és folytatódik a szinkron. Másnap reggelre mindent feltöltött és már a kategorizálás is elkezdődött.
A továbbiakban is éjjel töltöttem, asszem hétfő estére már minden helyet, személyt, időpontot megtalált és rendbe tette az összeset.[ Szerkesztve ]
-
Ļantos
aktív tag
Köszönöm srácok, igen én is ezt találom mindenhol, hogy nem lehet. Szép estét
-
Ļantos
aktív tag
Sziasztok. A már lemondott előfizetéseket hogyan tudom törölni az előfizetések listájából?
-
Werkly
őstag
Van iPhone-ra magyarul beszélő óra app? Köszi!
-
Arellig
tag
Sziasztok,
minden nap felugrik a telon egy ertesites hogy frissitsem a rendszert a 18-as verziora. Az automatikus frissites ki van kapcaolva de ezt a napi ertesitest hogy lehetne kiloni? Kikapcsolni? Nem akarom meg frissiteni -
werszomjas
addikt
3 kérdésem volna
Teams:
Ha benne vagyok egy teams-ben és oldalsó gombbal lezárom a telefont a teams felugrik, mint aktív hívás, ami azért baj, mert a képernyőn a gombokat így véletlen be tudom nyomni (pl mikrofon bekapcsolás)
Ezt hogyan lehet megszüntetni, kikapcsolni, hogy lezárás után ne maradjon képernyőn a teams?Outlook:
Mappázva használom a levelezést, viszont csak a fő mappába érkező levelekről jön értesítés, ráadásul ha belépek az outlook-ba, az almappákat csak akkor frissíti, ha belépek és manuálisan frissítem, ezt be lehet valahogy állítani, hogy automata jöjjön minden levél minden mappában?MagSafe töltés
Watch Series 10 töltőjével minden gond nélkül lehet tölteni az AirPods 4-et? Mert tölti, de nem gyilkolja le hamarabb az akkut, mintha kábellel tölteném az Airpodst?[ Szerkesztve ]
üdv
-
M1995
aktív tag
válasz atika88 #328745 üzenetére
Nem éri meg a javíttatás. Hivatalos szervizben drága, nem hivatalosban utángyártott kijelző és akku is lenne kb. 60-70-80 ezer szerviztől és alkatrésztől függően, nézd végig a google találatokat az árakról, viszont ez se éri meg, hiszen hardveraprón 80-tól találhatsz már másikat.
-
Noxy
veterán
válasz batai15 #328734 üzenetére
Mikor volt az, amit utoljára vissza is térítettek?
Az elsőt mindig refundolják. Ebből adódóan van egy határidő, amit a másodiknál be kell tartani.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
atika88
senior tag
Sziasztok,
az alany egy iPhone 12 mini.
Az évek alatt picit viharvert állapotba került, ámde még így is minden funkciója kiválóan működik.Hová lenne érdemes vinnem, ahol jó ár-érték arányban megjavítják a következőket. Már ha egyáltalán érdemes rá költeni...
Betört a kijelző (a fotón csak rátettem egy új üvegfóloát, hogy ne essen jobban szét. Először azt hittem csak az üvegfólia tört be...de sajnos nem).
74%-os akkumulátor.
Betört a kamera sziget (ezt lehet nem is cseréltetném, ha nem muszáj. Vagy ha csak a hátlappal együtt lehetne, akkor pláne nem).Szeretem, ideális a mérete nekem, csak nem tudom egyáltalán megéri e foglalkozni a javítással.
Igazán köszönöm a segítségeteket. -
batai15
félisten
Irónia de mivan az eppöllel ? Már a második refundot utasítják vissza . Vettem appot nem működött amire kellett volna még aznap kértem refundot...
3k az 3k főleg hogy nem tudom használni. -
senior tag
válasz Zsolt,72 #328706 üzenetére
Sejtettem, de azért gondoltam megkérdezem a tapasztaltakat, elvégre Lightning a csati neve, megkaptuk ennek megfelelően a sokkot is
Holnap hívok villanyszerelőt, mert nekem úgy tűnik, hogy itt hálózati hiba lesz. A szomszéd épületben egy konnektorba dugva semmi gond nincs a töltővel.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
FoLey-v
addikt
válasz teleahocipöm #328700 üzenetére
Akkor újonnan vennél? Akkor mást nem tudok javasolni. Használtan jó lenne neked kezdésnek egy Iphone 11 Pro vagy 12 (5G miatt ha kell neked).
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
Topikgazda
válasz Párduc #328722 üzenetére
Sajnos, “távgyógyítás” keretein belül ennél tovább nem tudunk menni.
Nincs kép az akkumulátor statisztikádról, nem tudjuk, mennyi és milyen App van nálad, ez kb olyan, mintha a szerelőnek annyit mondasz, hogy “nem indul az autó”, szegény nem fog tudni mit kezdeni ennyi információval. Van üzemanyag? Áramot kap? Stb. -
M1995
aktív tag
Fotó metadata szerint lesz a dátum, ha nincs a képnek dátuma, akkor a feltöltés ideje szerint. Másik kérdésedre: szinkronizációs elven működik, ha törlöd az eszközön, az törlődik a felhőből is, először kukába kerül és 30 nap után onnan is.
Ha az a célod az iPhone-on ne foglaljanak sok helyet a képek, akkor iCloud fotók beállításaiban a tárhely optimalizálás funkciót kell bekapcsolni, ilyenkor eredeti csak felhőben és telefonon csak egy kisebb méretű képet mutat és csak megnyitáskor tölti le felhőből a teljes méretűt. [link][ Szerkesztve ]
-
-
NÓPARA
aktív tag
Van aki 16pro max-t használ és hüvelyk egészség app-t? Az órája is hüvelykes és kompatibilisek? Vagy váltanom kell majd almás órára? Bocsi ha láma a kérdés
[ Szerkesztve ]
SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
-
MODERÁTOR
Szia!
1. Lehet, hogy nem értem teljesen a kérdést, de igen, meg tudod csinálni, hogy nincs szinkronizálva, és később bekapcsolod. Illetve böngészőn keresztül is tudsz feltölteni.
2. Ha bekapcsolod az icloud fotókönyvtárat, azaz a szinkronizálást, akkor minden fotót feltölt ami a telefonon van.
3. Nem (lásd 2. pont). Ez egy szinkronizációs jellegű felhő, tehát minden fotód és annak minden változtatása fent lesz. Legfeljebb tudsz csinálni rejtett albumot, ahova elrejted azokat, amik nem kellenek (pl. bevásárlási blokk lefotózása, villanyóraállás stb. - én ezeket szoktam). -
Ngtx
aktív tag
Tisztelt nagyközönség!
Egy ideje már nem használom az ICloud fotókat, de most tervben van újra.
1. Oda utólagosan is tudok képeket/albumokat feltölteni, hogy elérjem? (Jelenleg üres a tárhelye)
2. Bekapcsolástól számítva fogja oda fel tölteni a dolgokat?
3. Meg tudom szabni neki, hogy mondjuk kizárólag például a nyaralós albumot töltse fel és az ilyen “szemeteket” ne?
apple user
-
Topikgazda
válasz Párduc #328701 üzenetére
Ahogy Astery is írta: csatolj képet, képeket az akkumulátor menüből.
Beragadt alkalmazás? Gyenge hálózati jel, párhuzamosan aktív 4 vagy 5G mobil internet mellett? Folyamatos 5G keresés „5G BE” üzemmód mellett, olyan helyen, ahol nincs is 5G?Több oka is lehet, amit információk hiányában csak tippelni lehetséges.
-
(ex)Cat
senior tag
-
Párduc
kezdő
Mi okozhatja, hogy este 19 órától ma reggel 6-ig 53%-ról 13%-ra, azaz 40%-ot merült az új iPhone 15 Pro telefonom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen autót vegyek?
- Autószerelők, autószerelés
- Diablo IV
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek