- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arcképgyáros
válasz Quinine911 #226497 üzenetére
Sokat nem kellett volna visszaolvasnod.
-
tboldi
nagyúr
Úgy 17-18 órája.
-
veterán
Tegnap adták ki.
-
szekra
addikt
válasz FіkuszKukіsz #226494 üzenetére
Kedvenceket tök jól lehet pótolni shortcuts widgettel balra a "menüben" kitéve, feloldás nélkül ugyanúgy elérhető, mint a régi módon.
-
Ajjaj! Ennyiféle kívánságnak az Apple nem fog eleget tenni, úgyhogy marad minden a régiben
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Szeretnék ötletet kérni tőletek.
Egy 2018-as Ford Mondeo kocsim van, amiben még csak USB-A csatlakozó van. Szeretném használni a CarPlay-t, viszont az a telefonomhoz(11 pro max) csak egy usb-c lightning kábelt kaptam.Ismertek bármiféle USB-A to USB-C átalakítót? Érdemes ilyennel foglalkozni vagy vegyek egy USB-A lightning kábelt?
Köszönöm
-
Imy
veterán
Aditt iphone 6s, ios 14.0-val.
Ha hívnak nem tudom felvenni, ha csúszkát kell elhúzni. Van erre valami ötlet? -
válasz lugosi #226478 üzenetére
> Az adott e-mail kliens kell, hogy támogassa.
Ezt az Apple-nek is jóvá kell hagynia. Nem lehet csak úgy böngésző és levelező programot gyártani ami alapértelmezett lesz. Lásd MKBHD beszélgetését Craig Federighi-vel: [link]
-
MODERÁTOR
válasz SharpSA #226477 üzenetére
Az adott e-mail kliens kell, hogy támogassa. A Gmail újdonságai között úgy emlékszem 1-2 hete jelent meg.
A legjobb tudomásom szerint eddig csak a Gmail és az Outlook támogatja.
Emellett ismert bug hogy telefon restart után visszaáll a gyárira. Ezt lehet hogy azóta javították a 14.0.1-ben?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ahogy elnézem safari továbbra is a gyári mailt preferálja,de ha chrome-ot (vagy más böngészőt) használsz akkor elsőre fedobja a választás lehetőségét.
Tehát igazából van választási lehetőség,csak ahogy elnézem ez független a beállítástól.Lehet appokból működik,de a safari ragaszkodik az apple saját klienséhez.[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
Nálatok van alapértelmezett email app kiválasztás? Mert én sehol sem találom. Böngésző megvan.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
csab2
veterán
Valakinek van-e már sötét mód a Facebook alkalmazásban?
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
iOS 14.0.1 up
⭐ Stella
-
sprX
tag
'estét !
A következő kérdéssel fordulok hozzátok. A nagy lapátkezeim, nagy lapát telefonért könyörgnek, így 7 Plusom valamelyik OLED-es csodára cserélném.
Szerintetek 2020-ban megéri még XS Max-ot vásárolni (már csak az ára miatt ...) vagy inkább ragaszkodjak egy 11 Pro Maxhoz ? ( legfeljebb nem eszik a Zasszony egy ideig ... )
Köszi !Some days, I need House Music. And some days, I need more House Music ...
-
válasz Zozo0525 #226438 üzenetére
Nem. Annak idején az IT Café is írt róla.
"az Apple programozói elemi hibát vétettek az iCloud részeként működő Find My iPhone szolgáltatás bejelentkezési felületének kialakítása során, ugyanis nem korlátozták a sikertelen próbálkozások számát. Így a támadók – más forrásokból megszerzett információkra támaszkodva – alkalmazhatták a próbálgatós módszert (brute force attack), melynek segítségével rengeteg fiókba tudtak belépni, majd megszerezni az ott tárolt fájlokat." [link][ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
-
addikt
válasz Kiskokó #226444 üzenetére
Én 54 vagyok (ennyit a vénségről meg a régi jó dolgokról) és már évek óta felhőbe mentek már a gépemet is eladtam elég a teló meg az ipad
kb annyi idős lehettem amikor megvettem az első számítógépem ( win95, 5x86) meg mobilom
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
Ngtx
aktív tag
-
Kiskokó
veterán
válasz aujjobba #226448 üzenetére
Helló, ideáig vacsorát főztem (póréhagymás lazacos tészta) meg pakolgattam, egyelőre nem volt időm ránézni, már maga a sikertelen másolási procedúra is 1-2 hete volt, csak most jutottam el addig, hogy írjak a topikba (sose mondtam, hogy nem vagyok lusta )
Szerintem a hétvégén neki esek, mert a gépet is eléggé rendbe szedtem már csak a friss kép mentés hiányzik a telóról is.
Köszi érdeklődésed, mindenképp jelzek ha sikerült| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. Tudom hogy már lerágott csont, de januártól az új 100%-os akkumulátoros X-em már 89%-on van. Néhány kivételtől eltekintve csak este töltöm, optimalizált töltéssel. Mi lehet az oka?
-
Nescafé
őstag
iOS 14.0.1 Tölthető
Apple has also released iPadOS 14.0.1, watchOS 7.0.1, macOS Catalina 10.15.7, and tvOS 14.0.1.
bigdady : Twitter[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro
-
TigerCat
nagyúr
Rendeltem egy klasszikus jack dugós Apple fülest. Átalakítóval használva új SE-vel recseg ha hozzáérek. Androidos telóval tökéletes, cibálhatom is akár. Ugyanennek az elődje, amit még talán a 6-os szifonhoz kaptam, szintén hibátlan. Érdekes...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Kiskokó
veterán
válasz Rage47 #226439 üzenetére
Hát figyelj, ez ugyan olyan mint a Samsung - Apple , vagy Audi - BMW stb. Mindenkinek más az ízlése igénye. Nincs ezzel baj.
Én csak azt nem értem, hogy évente 1x - 2x csinálok mentést, azaz dugom gépre a telefont.
Az miért lesz "dugdosás" ?
Persze jó a felhő is , sőt tuti rengeteg ember van aki felhő mellet, ugyanúgy ment SSD/HDD-re IS!
Nyilván kényelmesebb de azért az évi 1-2 "dugdosás" ne essen már nehezünkre, hogy menteni akarjuk a saját dolgainkat ... ez olyan mintha, nyűg lenne a tankolás... még jó hogy nincs TankCloud... töltené magát a kocsi a felhőből , bírnátok mi ? (Azt énis !!! pláne havi 299ért )Örülök, hogy itt mindig jókat lehet beszélgetni, kulturáltan.
Zárógondolatként :
"Ti" mint újítók akik felhőztök, mondjátok, hogy haladni kell a korral, meg a kényelem meg így meg úgy, fogadjuk el hogy ez a jövő. Én ezt meg is értem és elfogadom(meg hát csak 31 éves vénség vagyok, a "jövőben" nőttem fel.)De akkor "Ti" is ugyanúgy fogadjátok el, hogy régi dolgok is lehetnek jók és elegek, ha ti elvárjátok, hogy az újat elfogadjuk, ne degradáljátok le azt ami kicsit régebbi. Ezért nem értem a "Dugdosni" szlogent... úgy beszélünk, egy normális esetben 2 perces dologról mintha a holdig kéne sétálni, nemá"
Teljes képmutatás, hogy az elfogadást várjátok, de ugyanúgy nem fogadjátok el ha valakia régit szereti/részesíti előnyben.Ez persze nem személyed ellen szólt, csak úgy általánosságban ezt látom a témával kapcsolatban
[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
törölt tag
válasz aujjobba #226436 üzenetére
Jól is tették a 2FA-t. Sokkal jobb a születésnap, háziállat, első autó, kedvenc film szintű kitalálható "biztonsági" kérdéseknél. Ahol ilyen rendszer volt mindig úgy válaszoltam a háziállatom neve 45t34Tn#dtHjO$Fesp43fa ebből a szempontból nem 100% user error volt a celebeknél a fappening balhé, kivéve aki több helyen használt gyenge jelszót. A 2FA se 100% adott esetben célzottan támadva valakit, azért nagyon sokkal jobb a gagyi biztonsági kérdéseknél.
A tuti megoldás a felhő is és az offline tárolás is. Valószínűleg a nagy cég felhőjében tükrözve nem veszik el, nem csap bele villám. Viszont macera, ha valamiért felfüggesztik a fiókot.
-
Noxy
veterán
válasz Zozo0525 #226433 üzenetére
betörtek és elvitték a NAS-t is
Villámcsapás, tűzkár, vagy vízkár is érheti a NAS-t.
Pénzt, ékszert stb.. nehéz vagy nem is lehet pótolni, de adatot korlátlan számban lehet másolni. Nem csak arra az egy NAS-ra.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
chaosmonger
tag
válasz Zozo0525 #226438 üzenetére
Én abszolút felhőpárti vagyok és használom is a Google Photost, de azért mérget semmire sem lehet venni sajnos, pont most volt egy balhé 1-2 hónapja, hogy a Canon a gépeihez járó felhőszolgáltatásában egy programozási hiba miatt elveszett minden felhasználói kép/videó.
Számomra egyébként felfoghatatlan hogy egy ekkora cég rendszerében nincs biztonsági mentés...
Canon cloud lossEttől függetlenül én sem másoltam már képet telefonról gépre évek óta.
-
Rage47
veterán
Jézusom, tényleg az a kérdés, hogy 2020-ban a felhő jobb, vagy dugdosni a telefont?
-
aujjobba
addikt
válasz divan #226434 üzenetére
Hiressegeknek, bar ha jol emlekszem nem az iCloud-ot tortek fel, hanem valami usererror dolog volt a nyitja, ok maguk adtak ki a belepesi adataikat egy sikeres adathalasz merites kapcsan.
Az eset utan kezdtek el jobban nyomatni a ketlepcsos azonositast, az ilyesmit kivedendo.'access was gained via spear phishing attacks' - [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Kiskokó
veterán
válasz Sys85 #226428 üzenetére
-Én se minden nap dugdosom a telefonom. 1 évben csinálok 2 biztonsági mentés ha eszembe jut és ezzel egy úttal a képeket is külön kimásolom. Ennyi
- ha elveszik vagy újat veszek dettó rádugom és mentésből ott van minden.
-nem használok több eszközt és internet szükséges hozzá.
Értem amit mondasz, ezen nem veszünk össze. ELFOGADOM, hogy másoknak ez hasznos és tök jó meg minden, DE ezzel egy úttal a RÉGI megoldás ne legyen már használhatatlan (pláne ha olyan egyszerű dologról van szó mint egy nyamvadt fájl másolás)Szóval nem a maradisággal van baj, meg nyilván nem én döntöm el kinek mi a felesleges vagy mi nem. DE az egyik ne zárja már ki a másik lehetőségét...
Ennyi erővel ezer éve van VideoChat, húú milyen jó, milyen kényelmes és még látod is a másikat... érdekes mégis lehet azóta is simán telefonálni... az egyik nem zárta ki a másikat... érted amire én gondolok? Mert én teljesen értem amit te mondasz. De a tény nem = a megfelelő magyarázattal. Persze könnyű elintézni "azé mer"
Sajnos az a baj, bármiféle baj van az Apple cuccokkal... soha semminek nincs magyarázata hanem olyan szar,csak" azé mer".
Na de majd megnézem azt a programot, köszönöm a segítséget és a diszkurzust mindenkinek[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz Kiskokó #226427 üzenetére
Nem zar ki mas lehetoseget, egyszeruen bugos ott valami.
Egyszer mar ezt vegigjartam, talan az osszefoglaloban is benne van azota, hogy az atviteli lehetosegeknel kell a 'kompatibilis' helyett az 'eredeti' opciot valasztani.
Akkor eleve a HEIC/HEVC fajlokat fogja rendesen atvinni, es nem probalja menet kozben JPEG-re konvertalni (itt szall el valami egyebkent neki).Ha ez megvan at fognak menni a kepek, es maris ugorhatsz majd a 'hogyan kezeljem a HEVC/HEIC fajlokat' problemakorre.
Osszefoglalobol:
Ha a fotók másolása közben hiba miatt megszakad a másolás, próbáld az alábbiakat:
Beállítások / Fotók / Átvitel Mac gépre vagy PC-re / itt Eredetik megtartása.
Ilyenkor nem konvertál másolás közben, hanem a felvételtől függően JPG vagy HEIC kerül átvitelre.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Kiskokó #226422 üzenetére
Minek bármilyen felhő?
-Az emberek nagyrésze nem dugdossa minden nap végén gépre a telefonját az utóbbi években (elég nagy a minta akikből ki tudok indulni)
-Ha elveszik a teló,vagy újat veszel pillanatok alatt ugyanott vagy az újjal mint előtte
-Több eszközt használsz (táblagép,másik telefon,pc,mac) eléred az összes fotód bármelyik eszközről egy pillanat alatt a világ bármely pontjáról (ahol van valamiféle net)Pont hogy az emberek nagyrésze nem szórakozik már a kábeles ide-oda másolgatással,mert sokkal könnyebb egy helyen elérni megannyi eszközről ugyanazokat a dolgokat.
Az,hogy Te úgy gondolod ahogy még nem jelenti azt,hogy mindenki másnak felesleges.
Sokkal kényelmesebb a mai világ ennél még ha ezt neked nehéz is elfogadni.Ha privacy miatt félsz,hát pont hogy nem a google fotókból,vagy az icloudból fogják ellopni a fotóidat.
-
Kiskokó
veterán
válasz mazsiii92 #226424 üzenetére
Nem kell Befejeztem amit el se kezdtem. De most őszintén ?
Értem én hogy saját kábel, értem én hogy saját program, meg saját IOS... de azért hogy egy szimpla fájl másolás megfogja... mindig is Iphone-os voltam és leszek is.
Ettől függetlenül lehet negatív véleményem is róla.
Érdekes dolgok ezek. Szerintem nem alaptalanul mondom, hogy ez felháborító kategória.
Jó hogy nem már veszek egy fullos TV-t de a HD minőség alatti képeket nem jeleníti meg... mert hát nem arra tart a világ..Divan :
Úgy legyen!! Köszi
Ajjuobba :
Mint mondtam "az emberek nagy részének" valószínűleg tök felesleges.
1. szinkronizálja ja... majd nézd már meg akkor légyszíves ha épp nincs Internet kapcsolatod (mert amilyen természetes hogy Rádugom, katt katt másolás kész, annyira természetesen eltud tűnni akár az internet is )
2.nincs szükségem rá, általában a telefon mindig nálam van, de ha nincs akkor olyan más eszköz se amiről távolról elérjem
3.Megnézem egy SSD mikor száll el, pláne ha kifejezetten biztonsági mentésre használom
4. havidíj... na jó, ezt te sem gondolod komolyan.. tehát fizessek valami olyanért, amit amúgy gépre dugva 2 kattintással meg kéne hogy tudjam csinálni.De mint mondtam, teljességgel megértelek és biztos van sok olyan ember mint te is akinek hasznos a dolog... de tuti ti vagytok kevesebben Illetve egy új / másik funkció NE zárjon már ki más lehetőségeket.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz Kiskokó #226422 üzenetére
Szamtalan elonyet kihasznalom a felhoben tarolt fotoalbumnak, es hatranyat se erzem a kabeles megoldashoz kepest.
1. nem kell kabelezni mert automatikusan szinkronizalja a tartalmat az osszes eszkozomon
2. tavolrol barmikor elerem
3. nem tepem ki a hajamat, amikor a 'biztonsagos' HDD/SSD elszall a gepemben (nincs is sajat szamitogepem egyebkent, de ez mellekszal)Jah, megis egy negativ: nincs ingyen, 299 Ft a havidij.
-
Kiskokó
veterán
Jaa ha már itt vagyok.
Kinél fordul még elő az a zseniális hiba ami szerintem a IOS 13-al jött, hogy ha véletlenül rányomok a híváslistán valakire, elkezdi hívni ÉS AZONNAL lenyomom a hívott félnél mégis kicsöng, és fel is tudja venni. Persze nem hall semmit és a számlaló is 00:00-án áll... erre jön a vissza hívás én meg magyarázkodok hogy csak mellé nyomtam. Hiába nyomom le azonnal, a másiknál már kicsöng Vicc (nem meg csörren, rendesen csörög neki a telefon amíg fel nem veszi vagy ki nem nyomja!! Miközben már ezer éve zsebben van a teló vagy mással beszélek már.)
[ Szerkesztve ]
-
Kiskokó
veterán
válasz Sys85 #226420 üzenetére
Köszi de nincs annyi tárhelyem fent, illetve alapból nem mentem Icloudba a fotókat... mert minek... A gépemen minden biztonságban van...
aujjobba :Én ezt értem, de ez szánalom a köbön... mi az hogy a világ nem arra tart?
Hova másoljam akkor ha nem számító gépre?Jó hogy már a világ nem arra tart, hogy majd ha elterjed a vezeték nélkül töltés aztán már hoppá nem is lehet kábellel tölteni mert a világ nem arra tart... nevetséges. (nem teljesen jó példa de érted...)
Rádugom kábellel és szimpla fájl másolás... nem hiszem hogy nagy dolgot várnék el.Persze ez nem ellened szól értem, hogy ezt te is következteted valamiből... de ez akkor sem jó így.
Sok mindent lenyelek ami felé tart a világ... orbitális áremelkedések, egyre szarabb minőség, számított avultatás stb ... de azért alap funkciókat tudjak már használni..Egyáltalán nincs igényem se Icloud se google fotókra, pláne hogy a Google Drive Applikációt egyszer akartam volna használni mikor építkeztem és természetesen az onnan feltöltött képeket átkonvertálta a te...ves ny..rék rü..es telefon only iphone kompatibilis formátummá... azt hittem agyvérzést kapok... hogy még ezt is eltudja k.rni az Apple.. (szerintem ezt annó meg is írtam itt)
Sose értettem meg, hogy a telefon tükrözés meg a miegymás világában, minek kell Online felhőbe tölteni azonnal a Privát fotókat...
Biztos van amikor jól jön de hogy az emberek nagyobb részére full felesleges (még ha használják is) az is tuti![ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz Kiskokó #226418 üzenetére
Nem arrafele megy a vilag, hogy minel simaban tudd a telefonrol a kepeidet sajat szamitogepre atmasolni.
En miota iCloud/GoogleFotok/stb letezik nem csinaltam ilyet, persze lehetnek mas igenyek, de nem jellemzo tulzottan.Ezen felul persze, szivas, en is vegigszivtam ezt rokonnal, szakarodtam orakat a masolas megoldasaval, aztan a HEVC/HEIC kezelessel helyileg, stb, stb.
A vege az lett, hogy inkabb visszaallt JPG-re ugy egyazegybe kikapcsolva az ujabb lehetoseget.[ Szerkesztve ]
-
Kiskokó
veterán
-
veterán
-
Kiskokó
veterán
Helló Srácok
Egy kis segítség kellene.
Az istenért nem tudom lementeni a képeket a telefonról.
Ha fel is ismeri mint külön meghajtót és bele tudok lépni, akkor se sikerül neki a másolás. Már próbáltam, hogy csak kevesebbet jelölök ki nem az egész mappát.. de csak ha 30-40 fotót választok ki akkor is az első párat átmásolja aztán kilép mintha végzett volna.Biztonsági mentést azt csinált, amivel elvileg a képek is vissza jönnek ez oké, de nekem kellenének külön is a képfájlok.
Itunes lefrissítve, telefon legfrissebb (még nem az IOS 14 mert akkor még nem is volt de fel se akarom tenni)Valami ötlet?
Köszönöm
helló| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
nagyúr
válasz mtomi95 #226408 üzenetére
mert akkor még a youtube engedte... számomra egyértelmű volt hogy le fogják tiltani
családi csomagban, haverokkal összeállva 450Ft/hó/fő a Premium, én előfizettem
mondjuk amit nem értek, hogy ha már a weben megy a premiumosoknak, akkor alkalmazásban miért nem engedélyezik? Mint pl a Netflix app tök jól megy
[ Szerkesztve ]
-
mtomi95
senior tag
Mi lett a kép a kép módban-al?
Én legutóbb mikor még béta volt a 14 még tudtam Youtube videók lejátszását háttérből használni...Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
Wmwinters01
tag
Csak engem zavar, hogy pl kirakom a jegyzettömb widget-et amibe felírtam a vásárlási listát és ahelyett, hogy gyorsan kipipálgatnám akár a kijelzőn, rábökve a widgetre, tovább navigál a jegyzettömbhöz és onnan még ki kell választani külön a listát amit összeírtam (miközben a főképernyőn azt hozza elsődlegesen, de csak az első kettőt mutatva) ... ha már kipakolhatók lettek, lehetne kicsit interaktívabb is .. (bár így legalább lesz értelme a frissítésnek)
[ Szerkesztve ]
I`m not afraid to die, I just don`t want to be there when it happens.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest