-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Kiskokó #263527 üzenetére
Akartam már a korábbi hsz-edre válaszolni, de elfelejtettem. Sajnos nem lehet megváltoztatni az itunesben a mentés helyét, én legalábbis nem jöttem rá, hogy hogyan lehet. Szerintem elképzelhető, hogy a gyártó is egyre inkább hanyagolja a helyi mentést, és próbál afelé terelni, hogy icloud mentést használj (tárhelyet vegyél emiatt).
-
veterán
válasz Kiskokó #226541 üzenetére
Nem vetted még észre,hogy főverzióváltásnál mindig van valami baki,sokszor több is?
Egy főverziót sosem úgy írnak meg,hogy hozzádobnak pár kódsort és kész,megvannak az új funkciók és a régiek is 100% hibátlan működnek.
Sajnos ez nem így működik,elég rendesen beletúrnak a sorokba és ezért fordulhat elő 1-2 baki.
Eddig mindig volt valami,még ha nem is érintett mindenkit az adott bug. -
addikt
válasz Kiskokó #226444 üzenetére
Én 54 vagyok (ennyit a vénségről meg a régi jó dolgokról) és már évek óta felhőbe mentek már a gépemet is eladtam elég a teló meg az ipad
kb annyi idős lehettem amikor megvettem az első számítógépem ( win95, 5x86) meg mobilom
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
Ngtx
aktív tag
-
aujjobba
addikt
válasz Kiskokó #226427 üzenetére
Nem zar ki mas lehetoseget, egyszeruen bugos ott valami.
Egyszer mar ezt vegigjartam, talan az osszefoglaloban is benne van azota, hogy az atviteli lehetosegeknel kell a 'kompatibilis' helyett az 'eredeti' opciot valasztani.
Akkor eleve a HEIC/HEVC fajlokat fogja rendesen atvinni, es nem probalja menet kozben JPEG-re konvertalni (itt szall el valami egyebkent neki).Ha ez megvan at fognak menni a kepek, es maris ugorhatsz majd a 'hogyan kezeljem a HEVC/HEIC fajlokat' problemakorre.
Osszefoglalobol:
Ha a fotók másolása közben hiba miatt megszakad a másolás, próbáld az alábbiakat:
Beállítások / Fotók / Átvitel Mac gépre vagy PC-re / itt Eredetik megtartása.
Ilyenkor nem konvertál másolás közben, hanem a felvételtől függően JPG vagy HEIC kerül átvitelre.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Kiskokó #226422 üzenetére
Minek bármilyen felhő?
-Az emberek nagyrésze nem dugdossa minden nap végén gépre a telefonját az utóbbi években (elég nagy a minta akikből ki tudok indulni)
-Ha elveszik a teló,vagy újat veszel pillanatok alatt ugyanott vagy az újjal mint előtte
-Több eszközt használsz (táblagép,másik telefon,pc,mac) eléred az összes fotód bármelyik eszközről egy pillanat alatt a világ bármely pontjáról (ahol van valamiféle net)Pont hogy az emberek nagyrésze nem szórakozik már a kábeles ide-oda másolgatással,mert sokkal könnyebb egy helyen elérni megannyi eszközről ugyanazokat a dolgokat.
Az,hogy Te úgy gondolod ahogy még nem jelenti azt,hogy mindenki másnak felesleges.
Sokkal kényelmesebb a mai világ ennél még ha ezt neked nehéz is elfogadni.Ha privacy miatt félsz,hát pont hogy nem a google fotókból,vagy az icloudból fogják ellopni a fotóidat.
-
aujjobba
addikt
válasz Kiskokó #226422 üzenetére
Szamtalan elonyet kihasznalom a felhoben tarolt fotoalbumnak, es hatranyat se erzem a kabeles megoldashoz kepest.
1. nem kell kabelezni mert automatikusan szinkronizalja a tartalmat az osszes eszkozomon
2. tavolrol barmikor elerem
3. nem tepem ki a hajamat, amikor a 'biztonsagos' HDD/SSD elszall a gepemben (nincs is sajat szamitogepem egyebkent, de ez mellekszal)Jah, megis egy negativ: nincs ingyen, 299 Ft a havidij.
-
aujjobba
addikt
válasz Kiskokó #226418 üzenetére
Nem arrafele megy a vilag, hogy minel simaban tudd a telefonrol a kepeidet sajat szamitogepre atmasolni.
En miota iCloud/GoogleFotok/stb letezik nem csinaltam ilyet, persze lehetnek mas igenyek, de nem jellemzo tulzottan.Ezen felul persze, szivas, en is vegigszivtam ezt rokonnal, szakarodtam orakat a masolas megoldasaval, aztan a HEVC/HEIC kezelessel helyileg, stb, stb.
A vege az lett, hogy inkabb visszaallt JPG-re ugy egyazegybe kikapcsolva az ujabb lehetoseget.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kiskokó #205177 üzenetére
Beléptem vele, látom a párom SE típusa milyen, pattog-forog. Nekem ez a Droid után pattog-forog néha gondolkodik, de a Droid az fagyott konkrétan 2 GB RAM-l és HD kijelzővel 4 magos SoC-l. Ez még 1,5 nap fagyni nem fagyott, a Safarinál lassult be, azon kívül megy minden pattentül. Eddig körberöhögi a másikat.
-
MODERÁTOR
válasz Kiskokó #205061 üzenetére
Mintha eltérés lenne a cikk és az apple support oldala között, ez utóbbi emlékeim szerint csak az oldalsó gomb nyomva tartását írja újrainduláskor, miután mind a két gombot nyomva tartottad, de ezt most nem tudom visszakeresni mert sietek, de esetleg ha valaki megerősíti vagy megcáfolja azt megköszönöm.
-
markknight
veterán
válasz Kiskokó #205061 üzenetére
Ja, csak azért gondolom, hogy nem sikerült neked mert én is szokszor elrontom Véletlen felengedem a gombot, nem dugom be, nem nyomom hosszan, mást is nyomok stb.
Amúgy a DFU-s alaphelyzet is töröl mindent, én ezt csak arra használom, hogy ha bétáról megyek vissza publicra, más helyzetben még nem kellett használnom hála az égnek. Szóval ne izgulj, így is buktad volna a dolgokat. Az SMS-ek mentését érdemes bekapcsolni iClouba, én megtettem amint lehetett, így váltottam ki a 4-5 éves backupomat
[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
-
veterán
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Kiskokó #200931 üzenetére
Semmi baj nincs a Mastercard-dal.
Annyi zavar csupán, hogy a másik "nagy" Visa helyett ezt a nyomi Maestro-t támogatják jelenleg nálunk (a fenti link alapján a világon egyedül nálunk van Maestro támogatás, ill. Hollandiában lesz majd ha elindul az Apple Pay) – igen, van benne önző ok is, nekem Visa-m van."«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
l.skywalker
félisten
válasz Kiskokó #200914 üzenetére
Nem, mert akkor nem önként jelentkezős alapon működne. Egyáltalán nem tévedhetetlen személy a Topikgazda, csak lelkesebb az átlagnál [link]
(#200913) _adaml21_: mert az MC-nek valószínűleg kizárólagos szerződése van az Apple-el.
[ Szerkesztve ]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Kiskokó #200590 üzenetére
Igen, piszkos. Kimondottan gusztusos, amikor mondjuk a hentes előbb a retkes pénzt kezeli, majd utána puszta kézzel fogdossa az árut, amit becsomagol neked. (Van persze kivétel, aki nejlonkesztyűt húz a pénzezéshez, de tényleg csak kivétel és nem általános.)
Megy a fájdalmas arccal nézés ha egy 10 vagy 20 ezressel akarsz fizetni: "Nincs kisebb?"
Ha "nincs kisebb", akkor képesek ötszázasokban, ezresekben visszaadni úgy, hogy nem fér az ember pénztárcájába a "sok" bankjegy.
A fentiekre még rákontrázva a legtöbb helyen arra is húzzák az orrukat, ha az idők során felgyűlt apróval akarsz akár csak 3-400 forintot kifizetni. Visszaadni viszont nem derogál nekik tízesekben, húszasokban.
Gyűlölöm az aprótól nehéz, dagadt tárcát.
A kártya sokkal gyorsabb, sokkal kényelmesebb.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
őstag
válasz Kiskokó #200596 üzenetére
Azt is nyomtam, nem segít sajnos....
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
nozs23
addikt
válasz Kiskokó #200594 üzenetére
Nyilván ha tudom, hogy olyan helyre megyek, ahol nem fogadnak el kártyát, akkor viszek kp-t, de velem ez évente kb. 3x fordul elő. Amúgy már a legtöbb utolsó bódés gyrososnál is elveszik a kártyát.
Én az utóbbi két évben egy helyről jöttem ki, mert nem vették el a kártyám, majd a 3 méterre lévő üzletben megvettem ugyanazt kártyával. Nem kell ebből gondot csinálni, nem az én érdekem, hogy ott vásároljak, majd szépen rájön erre minden üzlet."Hát akit átvernek KP -val az meg is érdemli :D Az olyan az élethez is hülye"
Ugyanez a véleményem azokról, akik nem tudnak egy 4 jegyű pint megjegyezni.De tényleg nem kell meggyőznünk egymást, úgyhogy én be is fejeztem, mert sok az OFF.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz Kiskokó #200590 üzenetére
Ja, amúgy piszkos.
Egyszerűbb kártyával fizetni. Nem kell számolgatnod, nem tudnak átverni, nincs apró. Én mondjuk rühellem, ha van 200 Ft a zsebemben. A terminál kiírja, mikor levette a pénzt. Tudod követni az összes tranzakciódat. Abban igazad van, hogy aki nem tud megjegyezni egy 4 jegyű kódot, annak felesleges a bankkártya. Szerencsére ilyenből kevés van. -
dud998
őstag
válasz Kiskokó #200342 üzenetére
Na majd hátha az újak ősszel. Ha az iPad Pro-ba beletették a jobb FaceID-t, akkor szerintem idén a telefonokba is.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
cross56
senior tag
válasz Kiskokó #200335 üzenetére
Nem kötekedésből... de nehogymár azon háborogjunk, ha a telefon nem képes kitekeredett állapotban felismerni az arcunkat. Persze én is szoktam fekve telefonozni, és ha telibe magammal szembe tartom/emelem simán felismeri az arcomat még full sötétben is. Az emberi lustaság egyre elszomorítóbb, meg az elvárásaink is.
-
MODERÁTOR
válasz Kiskokó #200309 üzenetére
"Ugye a kijelző ikonok nagyításán már túltettem magam, hogy ebben nincs..."
Ezt hogy érted? Az Xs-en lévő iOS-ban nem lenne benne? Nekem Xs-em ugyan nincs, de az iOS egyébként tudja ugye. Nem sokat, de valamit nagyít: Beaállítások - Kijelző és fényerő - Kijelzőnagyítás: Nézet.
-
joey04
titán
válasz Kiskokó #200318 üzenetére
Iphone 8-am volt és nagyon adtam, hogy bármilyen pozícióban raktam rá az ujjam az feloldódott.
Fekszek az ágyban a telót felkapom épp ahogy a kezembe van és... tádám... nem old fel a face ide.akkor neked szerencséd van. nekem nyáron, de már tavasszal is, ahogy nedves volt az ujjam, már nem fogadta el, törölgetni kellett. fürdés után is gázos volt. itt a face id-nél csak ez a hátrány van számomra, ami jóval kevesebbszer fordul elő, de valóban hiányosság. de inkább ez. plusz ipaden megy fektetve is, szóval szerintem a kövgen tudni fogja.
a huawei-es kérdésre tudsz válaszolni? most nem tudom kipróbálni.
-
dud998
őstag
Nem akarok kötekedni, de miért nem olvastál teszteket vagy fórumot mielőtt megvetted a telefont? Ez már a X-nél is így volt. Egyedül az új iPad Pro tud kvázi bármilyen pozícióban azonosítani. Az is "régóta" úgy van, hogy azonosítás után suhintani kell. Tényleg csak egy kicsit kellett volna tájékozódni és nincs kellemetlenség. Személy szerint én ezeket a dolgokat megszoktam és nem okoz problémát.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
Noxy
veterán
Mi akadályoz meg abban hogy te is 80 ezres P20 Lite-t vegyél? Ezzel +oldódna a problémád.
Amugy a bunkófon-t próbáltad már?
Annál ilyen jellegű problémák nem merülnek fel, mint az okos társainál.
Vagy találj fel megadnak egyet.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
markknight
veterán
Első: Nem, de miért akarnád oldalazva feloldani? Alapból az egész menü layout fektetve van, kivétel XS maxon, de nincs ember aki fektetve használja a telóját.
Második: Ezt sem.Add el ha nem jön be, nem olyan rossz az android. Vagy fog a 2 év hűség?
#200311: Ez meg egy jó nagy kamu Hol tanul? Hol tárolja fizikailag azt a datát? Egy directoryt tud valaki linkelni?
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
A Face ID mindig tanul, azaz ha valahol nem old fel, beütöd a jelkódot, utána megtanulja azt a szituációt, szóval ha huzamosabb ideig használod egyre jobb lesz. Ha kikapcsolod a szem figyelését, akkor kevesebbet hibázik, ezt a beállításainál tudod.
Nem lehet beállítani hogy ne kelljen felhúzni.
-
-
-
-
woci01
tag
válasz Kiskokó #94790 üzenetére
Hello, ha van egy olyan iphoned amit épp nem használsz akkor MobileTransfer program a két telefon között át tudja rakni az sms-ket, naptár, kontakt képek, safaris dolgokat. Kiválasztod, hgoy melyiket akarod és átmásolja. Én is ezzel mentettem át minden fontosat a régi telóról.
-
bull84ghia
őstag
válasz Kiskokó #94790 üzenetére
1.Nyomsz egy restoret.
2.Megadod az icloud fiókodat, ezzel meglesznek a névjegyek naptárak.
3.Csinálsz egy backupot.
4.A régi merülős backupból kiveszed az smseket és berakod az új backupba.(ibackupbot)
5.Visszaállítod az új backupot ami már tartalmazza az smseket.Kicsit sokáig tart de működik
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
Kiskokó
veterán
válasz Kiskokó #94711 üzenetére
Na úgy néz ki még mindig gyorsan merülök...
Kérdésem. Hogy tudok egy friss rendszerre csak Kontakt, sms, naptárt visszarakni ?
Icloudból is sajnos minden beállítást vissza tölt... :SAZt néztem ,hogy ÚJ telefonként beállítva pedig nem lehet i cloudból adatot letölteni a telóra. Van erre vmi megoldás ?
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Kicsirics77
veterán
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Kiskokó #94550 üzenetére
Azt, hogy te válogass, hogy melyik részét (csak sms, vagy csak egy adott app) állítsa vissza a korábbi mentésednek szerintem nem tud az icloud.(#94552) Kiskokó!
Hoppá, ez érdekes...na elkezdem tanulmányozni[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
bull84ghia
őstag
válasz Kiskokó #89764 üzenetére
Az a lényeg hogy nyomsz egy restore-t akkor újként kell beállítani a készüléket. Megadni az apple id-t és akkor visszakerülnek a jegyzetek,névjegyek. Az alkalmazásokaz az appstore purched fül alatt találod meg és tudod telepíteni őket, de ebben az eseben a beállításaik nem lesznek meg.
Az ibackupbot műveletről itt olvashatsz részletesen. Ez alapján csináltam én is
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
bull84ghia
őstag
válasz Kiskokó #89755 üzenetére
Nekem hasonló volt, hívtak rezzgett egyet és abba maradt vagy nem is rezzgett. Máskor meg normálisan működött. Én csak úgy tudtam megoldani hogy nyomtam egy restore-t és csak a névjegyeket állítottam vissza.
Majd csináltam egy backupot. Ezután a régi backupból a számomra fontos adatokat ibackupbot-al belemásoltam az új biztonsági mentésbe, és azt állítottam vissza. Kicsit körűlményes de nekem ez volt a megoldás.Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
legenda
válasz Kiskokó #89750 üzenetére
szia,
icloud mentéssel próbáld meg, tehát a felhőbe történjen a mentés és onnan a visszaállítás, de még ez sem garantálja a sikert, nem kizárt, hogy kénytelen leszel lemondani a teljes mentés visszaállításáról és csak úgy szabadulsz meg a hibától, ha csak a névjegyzék...stb kerül onnan visszaállításra, amik nem hordozhatják magukban a mentés során a hibát.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
StLui
veterán
válasz Kiskokó #88021 üzenetére
Ha a te általad birtokolt telefon pl Angliából származik akkor az angol jótállási szabályok vonatkoznak rá, senkit nem érdekel, hogy elhoztad ide, vagy elhozattad. Max örülni lehet, hogy a világgarancia miatt vállalják, hogy nem kell visszavinned Angliába. Ha itt pl hoznának egy jogszabályt, hogy 5 év a kötelező garancia, akkor valószínűleg ez miatt akár drágább is lenne még a telefon itt.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
legenda
válasz Kiskokó #88021 üzenetére
a magyar jogszabály csak a hazai, megfelelő feltételekkel forgalomba hozott készülékekre vonatkozik.
cserélni az iphone-t is cserélik, ha a jótállás megfelelő, mert ugye ue vagy világgarancia van rá, a jótállási dő kezelése már más tészta.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz Kiskokó #88018 üzenetére
az a lényeg, hogy milyen forrásból van, hiába hazai gsm...stb üzlet és adja 1 év gyártói garival, ha azt kintről hozták be, akkor nem indul újra, de hivatalos hazai viszonteladók és partnerek esetén igen.
itt a fórumban is több embernek újraindult már megfelelő függetlenre is, szolgáltatósnál meg alap, hogy újraindul.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Ragnar95
félisten
válasz Kiskokó #87979 üzenetére
Feltételezem visszaraktad a régi backupját az új telóra is, ha ez a helyzet, akkor elég valószínű, hogy a backup tárolta a hibát és ezért jelentkezik a probléma az új telefonnál is.
A giroszkópnak nincs köze ehhez, ha felemeled a telót, akkor is rezeg, amíg le nem némítod a csörgést power gombbal vagy valamelyik fél le nem rakja a hívást/föl nem veszed.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest